Text de cerca: Resultats trobats: 123
Etiqueta: Seguretat ciutadana Ordre
Vídeo: Marc Farré/ Lluís Martínez

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, vol reforçar la col·laboració entre les forces de seguretat durant l’estiu Així li ha transmès al Conseller d’Interior, Ramon Espadaler, en una trobada mantinguda al Parlament de Catalunya

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha demanat al Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, que es reforci la presència de Mossos d’Esquadra durant l’estiu a la zona de platja. Ha estat només un dels assumptes que ambdós han tractat en una reunió que ha tingut lloc aquest matí al Parlament de Catalunya. Balsera ha assegurat que “necessitem aquesta major col·laboració ja que la ciutat de Gavà durant l’estiu pràcticament duplica en els caps de setmana la utilització de les zones de platja, i hem de reforçar la seguretat en aquest entorn”. En aquesta línia, el batlle gavanenc fins i tot ha ofert al Conseller “la possibilitat d’ubicar una comissaria puntual d’estiu en el Centre Cívic de Gavà Mar per tal de col·laborar amb els Mossos d’Esquadra en benefici del nostre litoral”. Balsera ha recordat que a l’estiu s’enceten campanyes com la de la lluita contra el top manta o la de prevenció dels delictes contra la propietat que es pateixen especialment a l’estiu en el litoral, i per tant aquest major de grau de col·laboració seria molt desitjable.

 

Balsera ha confirmat que la resposta del Conseller ha estat positiva i que espera que “es pugui arribar a un pas més important de col·laboració per tal de que l’estiu sigui més segur a Gavà”. L'alcalde gavanenc ha assistit a la trobada acompanyat del tinent d'alcalde de Governació, Mobilitat i Manteniment de la Ciutat, José Obispo.

 

Víctor Gibanel, cap de la Policia Municipal de Gavà.

L’Alcaldessa valora positivament la tasca de Víctor Gibanel com a cap de la Policia Municipal de Gavà L’Ajuntament, a través d’un comunicat, assegura que “no hi ha cap raó objectiva per qüestionar la tasca de Gibanel com a cap de la Policia Municipal de Gavà”

Davant de les informacions i comentaris apareguts aquests dies en relació als fets succeïts a Barcelona el 4 de febrer de 2006 i arran de l'emissió televisiva del documental "Ciutat Morta", l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, vol posar de relleu que de les dades fins ara demostrades i jutjades, així com de la informació de què disposa aquesta institució, no es desprèn cap raó objectiva per qüestionar la tasca de Víctor Gibanel com a cap de la Policia Municipal de Gavà, una responsabilitat que està desenvolupant amb màxima professionalitat i confiança i que mereix una valoració altament positiva.

 

Dit això, un cop vist el documental “Ciutat Morta” i els dubtes que planteja sobre el procés, l'Ajuntament de Gavà considera que l'Administració de Justícia hauria de valorar la possibilitat de reobrir el cas, en cas que hi hagi indicis o proves, per aclarir definitivament els fets.

Foto de família de l'acte institucional

Acte institucional per celebrar el patró de la Policia Municipal La Sala de Plens acull l’entrega de diplomes als agents que han protagonitzat actes d’especial rellevància

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Gavà va acollir ahir a la tarda l’acte institucional per celebrar el patró de la Policia Municipal, Sant Miquel. Hi va assistir bona part de la composició del Ple municipal, encapçalada per l’alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez, així com representants d’altres cossos de seguretat que operen a la nostra ciutat com ara Mossos d’Esquadra o Policia Nacional, entre moltes altres persones. En el decurs de l’acte es va fer entrega de diplomes commemoratius a aquells agents que durant el darrer any han protagonitzat alguna acció policial d’especial rellevància o singularitat.

En el seu discurs, Raquel Sánchez va demanar a tots els assistents fer una reflexió: “ens hem de guanyar cada dia la confiança de la ciutadania, i tot i que jo confio en la Policia Municipal i sempre la he defensat, també és cert que soc la primera que rep les crítiques que sovint es fan per part de la ciutadania, i en aquest sentit us demano que siguem tots exigents amb nosaltres mateixos perquè la ciutat és molt exigent i vol tenir confiança i sentir-se orgullosa de la seva Policia Municipal”. L’alcaldessa va posar com exemple el tema de l’incivisme, una de les principals preocupacions de la ciutadania que “podem combatre amb més accions de pedagogia i de neteja, però també s’ha de complir i s’ha de vetllar amb autoritat per aquest compliment del civisme i de la normativa”.

L’alcaldessa de Gavà es va dirigir als agents de la Policia Municipal dient-los que “vosaltres sou directament els garants dels drets de la ciutadania i els responsables de garantir el compliment de les seves obligacions, aquest és el camí que nosaltres ens hem marcat, imagino que és la vocació que us va determinar a ser policies municipals, i aquesta és l’orientació que mai hem de perdre de vista”.

Sánchez va agrair finalment a tots els agents la seva tasca: “sé que la vostra feina és molt dura i que teniu moments, sobre tot en les tasques de seguretat, que comporten un risc, i per això també us felicito perquè a través de les Juntes Locals de Seguretat veig que any rere any es va millorant en aquestes qüestions”. L’alcaldessa, doncs, va felicitar als agents recordant que “com alcaldessa sabeu que em teniu sempre al vostre costat defensant la bona imatge i l’honorabilitat del cos de la Policia Municipal”.

L’inspector en Cap de la Policia Municipal de Gavà, Víctor Gibanel, va fer un repàs de les principals àrees d’acció de la policia local al llarg de l’any. Gibanel també va voler posar de manifest que “som servidors públics amb voluntat de servei per les persones, a les que hem d’ajudar preservant la seva seguretat, la independència de criteris i la llibertat”. L’Inspector en cap gavanenc va admetre a més que “hem d treballar tots plegats per trobar eines que ens apropin a l’excel·lència en les nostres intervencions, la nostra policia ha de seguir sent un referent de transparència i proximitat, amb empatia i amabilitat, i la nostra gestió ha de ser intel·ligent i adequada en tot moment a la situació creada, controlant les nostres emocions per ser capaços d’afrontar escenaris difícils”.

ERC demana més seguretat al Gavà Bus 1 La formació vol que la policia local millori la seguretat dels conductors i els usuaris d’aquesta línia urbana

El grup municipal d’ERC-Gavà presentarà al Ple d’abril una proposta on insta al govern local (PSC i CiU) a “millorar la seguretat dels conductors i els usuaris de la línia d’autobús urbà GA1, després de les queixes rebudes per part dels representants dels treballadors de l’empresa operadora”.

 

Aquesta línia presta un servei de connexió entre els barris perifèrics de la ciutat i punts neuràlgics com l’estació de tren, els ambulatoris i el centre del municipi, i està operada per l’empresa Mohn SL, com a servei públic integrat a la xarxa Baixbus.

 

Segons els representants sindicals de la companyia, “s’estan produint conductes incíviques reiterades a la parada que hi ha al barri de Ca n’Espinós, on els conductors pateixen amenaces, insults i faltes de respecte que també afecten als viatgers. Els denunciants afirmen que alguns individus incívics es neguen a pagar, se’n riuen de la gent que sí ho fa i aconsegueixen que els xofers es sentin desprotegits i insegurs”.

 

Esquerra recorda al prec que “aquesta situació puntual, encara que sigui protagonitzada per uns pocs individus, perjudica tothom” i “molts conductors es neguen a treballar a les línies que passen per la ciutat al considerar-la, en el seu conjunt, una zona poc recomanable”.

Les autors dels fets van filmar el moment i el van penjar a internet.

L’Ajuntament denuncia als jutjat els actes vandàlics contra les banderes oficials del Consistori Dos incidents, que van tenir lloc les nits del 6 i el 7 de novembre, van provocar danys materials valorats en uns 1.200 euros

L’Ajuntament de Gavà ha presentat denúncia davant del jutjat pels actes vandàlics que van suposar el robatori de dues de les banderes oficials que onegen a la façana de l’edifici consistorial i van ocasionar danys a les astes.

L’Ajuntament vol identificar els autors dels fets, que van tenir lloc les nits de dilluns i dimarts passats, per tal que aquest tipus d’accions no quedin impunes. L’Ajuntament expressa el seu respecte per la llibertat d’expressió i de manifestació però no pot tolerar accions incíviques, les conseqüències de les quals les paga el conjunt de la ciutadania. En aquest sentit, fa una crida al civisme i al respecte a les institucions, a més d’apel·lar al sentit comú i a la convivència pacífica.

 

Els incidents, sota la investigació dels Mossos d’Esquadra, van ocasionar desperfectes per valor d’uns 1.200 euros.

 

L’acte vandàlic de dilluns va provocar la pèrdua de la bandera espanyola, corda, contrapès del mecanisme de l’asta i danys als panys de les astes. La valoració dels danys causats és de 257 euros.

 

L’incident de dimarts va provocar la pèrdua de la senyera, corda i danys als panys de les astes per un valor de 156 euros.

 

A més, com a conseqüència dels dos actes vandàlics s’han hagut de substituir els panys de les quatre portelles de  les astes, amb un cost de 859 euros.

 

Les banderes sostretes també han estat reposades i es procedirà a revisar els sistemes de seguretat i ancoratge.

Parés, aquest matí

El PP vol saber quina ha estat la recaptació a Gavà de la taxa turística És una de les cinc propostes que els populars portaran al Ple Municipal del proper dijous

El Partit Popular (PP) de Gavà preguntarà al govern municipal sobre la taxa turística que s’aplica a Gavà. Aquest és un impost establert per la Generalitat de Catalunya i que paguen els usuaris per pernoctacions en hotels o en qualsevol altre mena d’establiment turístic. La portaveu popular, Mónica Parés, es pregunta “quin model de turisme vol el govern municipal i sobretot com podem fomentar els allotjaments a la nostra ciutat ja que, de moment, només tenim un hotel i alguns allotjaments turístics”.

En aquest sentit, el PP vol saber “quina ha estat la recaptació que ha fet la Generalitat a Gavà d’aquesta taxa turística; d’aquesta recaptació quin percentatge ha retornat a l’Ajuntament ja que, tot i que nosaltres ens vam oposar a aquesta taxa, una vegada establerta sempre vam dir que tenia que tenir un retorn als Ajuntaments; i per últim volem saber quina inversió s’ha fet perquè, en principi, s’ha de fer alguna inversió relacionada amb la promoció turística i econòmica de la ciutat”.

Els populars faran aquestes preguntes en el proper Ple Municipal de novembre que tindrà lloc aquets dijous 30. A banda d’aquesta qüestió, els populars presentaran també quatre precs més.

D’una banda demanaran a l’Ajuntament “un projecte per arreglar els carrers de Gavà Mar amb un calendari i amb un pressupost ja que, com que la majoria d’establiments turístics de la ciutat són en aquest barri, creiem que és un indret que ha de donar una bona imatge turística de la ciutat, i no és precisament la que donen molts carrers a causa de les arrels del pins i de la pavimentació”.

El PP també instarà al govern municipal a que digui quins són els punts conflictius de trànsit a la nostra ciutat i quines mesures s’han dut a terme i es duran a terme en aquests llocs; a que presenti un nou pla d’enllumenat de la ciutat per veure quins són els punts més febles on encara hi ha cablejat aeri, que no és digne d’una ciutat del segle XXI, i que expliqui quines mesures s’implementaran per tenir un enllumenat més sostenible i de més baix consum; i per últim preguntaran quines mesures de seguretat s’activaran de cara a la campanya de Nadal.

Odre del dia Ple de Novembre 2017.pdf

Vídeo: Marc Farré

Gavà estrenarà comissaria de la policia local al barri de Bòbiles Amb aquest nou equipament es duplicarà l'espai de les dependències actuals i alhora s'abaratirà el cost de construcció

L'alcalde, Joaquim Balsera, ha visitat l'espai on es construiran les futures dependències de la nova Comissaria de la Policia Municipal de Gavà. Si bé en un principi les noves instal·lacions estaven contemplades en un edifici de nova construcció que s'havia d'aixecar en un dels solars d'equipaments reservat al nou barri de can Ribes, el Govern municipal ha decidit canviar el plantejament i ubicar-les en un edifici ja existent. El projecte, amb un pressupost de 1,4 milions d'euros, ocuparà l'espai que en principi estava destinat, com a casal cívic, a l'AAVV Diagonal-Balmes-Les Bòbiles. El batlle ha volgut agrair "la bona voluntat de l'entitat en entendre que potser aquest  el nou ús s'adequa més a les necessitats actuals".

Aquest nou plantejament permetrà, segons ha explicat, Balsera "per una banda, abaratir-ne els costos, perquè no cal fer una construcció nova sinó vestir una estructura ja existent, i, per altra, accelerar el trasllat". L'Alcalde ha precisat que "amb aquest canvi de dependències ubicades fins ara a la Rambla de Maria Cases, es culmina el procés de modernització dels serveis públics locals" i "s'aconseguirà una profunda millora de les prestacions a la ciutadania i de les condicions de treball dels membres del cos". La nova ubicació, segons Balsera, "representa el nexe d'unió entre el Gavà consolidat i el Gavà del futur que es desenvoluparà cap a ponent".

El projecte, redactat pels serveis tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament, té com a objecte el condicionalment de part dels locals situats en la planta baixa de l'edifici d'habitatges dotacionals del carrer de la Llenya, al barri de les Bòbiles. Es tracta d'uns locals que la Fundació Família i Benestar Social, encarregada de la construcció i gestió dels habitatges, ha lliurat en dret d'ús a l'Ajuntament, en contraprestació per la concessió del dret de superfície que regula la construcció i ús de l'edifici. La nova seu de la Policia Municipal ocuparà una part d'aquests locals; l'altra part es preveu destinar a  la construcció d'una nova escola bressol. En aquest sentit Balsera ha volgut desmentir amb rotunditat "les falses afirmacions que ens acusen d'abandonar aquest projecte. No és cert . La llar d'infants segueix vigent i es farà en l'altre equipament. El que farem nosaltres és buscar un operador per poder-lo tirar endavant des d'un punt de vista de servei públic."

La nova comissaria comptarà amb tots els avenços per millorar els serveis i de seguretat ciutadana, es dividirà en dues ales diferenciades, segons la pròpia disposició de l'edifici, i en tres àrees de funcionament, segons les funcions que s'hi han de desenvolupar i el corresponent grau d'accés i control.

- Àrea d'accés públic, de 190,4 metres quadrats útils. Inclou les instal·lacions d'accés principal a l'edifici (porxo, vestíbul, sala d'espera, entrada a la zona de tramitació i serveis) i la zona de tramitació (atenció al públic, administració, oficines i secretaria, despatx del Cap d'oficina, sala racs informàtics i magatzem de material d'oficina / arxiu).

- Àrea d'accés controlat, de 385,6 metres quadrats. Estarà formada per la zona de denúncies (sala d'espera/atenció a les víctimes i OAC/atestats), zona de control, comandament i planificació (CEDOR, sala de control, sala briefing, sala polivalent, serveis per a empleats, armer i racs, Oficina de planificació i suport, sala d'agents, sala de comandament, despatx del Cap de la Policia, i armaris d'instal·lacions) i dependències segures (sala de reconeixement, escorcoll, denúncies, cel·la d'homes, cel·la de dones i serveis per als detinguts).

- Àrea de Personal, de 384 metres quadrats. Acollirà vestidors, un espai de descans i lleure i zona de manteniment i instal·lacions (amb el magatzem de senyalització i manteniment i el local de calderes).

L'equipament es completa amb l'aparcament exterior per al parc mòbil de la Policia Municipal: 14 vehicles, 20 motocicletes i furgoneta d'atestats. També es reservaran cinc places per a vehicles retirats del carrers i un espai per a bicicletes del personal. L'aparcament també comptarà amb un punt de neteja i manteniment de vehicles.

Detinguts els autors d'un assassinat comès a Gavà fa 10 anys Gràcies a l'ADN d'unes burilles La Policia Nacional  ha pogut enxampar als tres presumptes autors de la mort d'un home d'origen marroquí al 2002

La Policia Nacional ha detingut als tres presumptes autors d'un assassinat comès a Gavà fa una dècada gràcies l'ADN localitzat en unes burilles.

 

Així, amb les empremtes dactilars i les restes biològiques recollides, els agents van poder confeccionar els perfils genètics dels assassins, que no tenien antecedents a Espanya, per la qual cosa la col·laboració amb les policies francesa i alemanya ha estat clau.

 

Les detencions dels tres homes, d'origen romanès i residents a França i Alemanya, es van produir a Barcelona i a Madrid. Tots ells, que tenen antecedents per delictes violents en aquests països, se'ls atribueix la tortura i mort, entre el 2 i el 3 de maig del 2002 d'un marroquí, amb passaport espanyol en uns apartaments mig abandonats de Gavà.

 

Els agents van recopilar de l'escena del crim un gran nombre de possibles proves  com empremtes dactilars en burilles, gots, tasses de cafè i vidres, entre d'altres, que van remetre la policia francesa després d'intuir, gràcies al testimoni d'alguns veïns que havien vist un cotxes sospitós a la zona amb matrícula d'aquest país, que podien ser d'allà. Al maig passat van arribar el resultats que identificaven com a sospitosos un home de 34 anys d'origen romanès, que complia condemna fins el mes de maig de 2015 en una presó gal·lesa. Els altres dos autors també de nacionalitat romanesa tenen 32 i 33 anys, respectivament.

Vídeo: Marc Farré/ Juanjo Carrasco

Foc a la zona forestal de Mas Ratés Vuit dotacions terrestres i tres mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat han treballat en les tasques d'extinció

Un incendi ha cremat una hectàrea del Parc Forestal de Mas Ratés a Viladecans aquest dilluns. El foc s'ha declarat al voltant de les 15 hores i no ha pogut donar-se per controlat fins les 19 hores. Vuit dotacions terrestres i tres mitjans aeris dels Bombershan treballat en les tasques d'extinció i tres patrulles dels Mossos d'Esquadra també s'han desplaçat fins al lloc dels sinistre. No es té constància que hagi estat necessari fer cap desallotjament preventiu. 

Vídeo: Juanjo Carrasco

 

L'alcalde insta als cossos de seguretat a coordinar-se per combatre els delictes Si bé el conjunt de delictes han disminuït un 2,17% en els darrers 12 mesos, els robatoris han experimentat un increment del 14,16%

L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha presidit avui la Junta de Seguretat Local. Una reunió amb els responsables de les forces de seguretat que operen al municipi en què s'ha constatat un petit descens en el percentatge global de fets delictius en els darrers 12 mesos, si bé aquells delictes relacionats amb el patrimoni han pujat fins a un 14%.

L'increment més significatiu s'ha registrat en els robatoris a domicilis: entre els mesos de gener 2012 i gener 2013 s'han registrat un total de 113, 41 més que en el període anterior. També hi ha augment en els robatoris amb força i intimidació (passant de 84 a 123) i els robatoris amb força (de 121 a 161). Finalment, quant a robatoris a les empreses  i establiments comercials, es registren 33 i 42 respectivament, si bé en xifres absolutes suposen un increment de 8 i 10 fets delictius.

Per contra, han baixat les estrebades (passant de 28 a 20) i els robatoris a l'interior de vehicles (de 47 a 45). També han baixat altres tipologies de delictes, com ara els de trànsit, els delictes contra les persones i contra la salut pública. Aquesta davallada també s'ha fet extensiva a la majoria de faltes penals, que passen de 1.377 a 1.267. En aquest capítol només pujen les faltes relacionades amb les estafes, de 91 a 105.

La Junta de Seguretat Local ha analitzat avui el conjunt dels fets delicitus registrats a Gavà en els darrers 12 mesos. Unes dades que apunten una notable estabilització en el seu conjunt tot i que mostren un increment dels delictes contra el patrimoni, tal i com ha assenyalat l'alcalde, Joaquim Balsera. "Gavà és una ciutat notablement segura però ens preocupen aquells delictes que estan relacionats directament amb la crisi econòmica que estem patint, com són els robatoris a domicili", ha afirmat l'alcalde, que ha instat els representats dels cossos de seguretat "a incidir en la prevenció i en la informació a la ciutadania i sobretot en reforçar la coordinació perquè tots els efectius policials puguin lluitar amb més efectivitat contra aquest tipus de delictes".

La cap de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra de Gavà, Rosa Ramos, ha destacat l'estabilització dels delictes i la disminució de les faltes: "El regust és bo però volem millorar perquè els robatoris a l'interior de domicilis han pujat lleugerament i això és el que vam començar a treballar en el 2012 i continuarem en el 2013. En aquesta tasca serà importantíssima la col.laboració amb policies locals no només de Gavà sinó també amb les poblacions veïnes amb qui intercanviem informacions i activem dispositius conjunts".

El cap de la Policia Municipal, Manel Calero, ha assegurat que Gavà "es manté en uns índexs de seguretat positius, sobretot si fem la comparativa amb altres municipis veïns. No obstant, hi ha delictes relacionats amb el patrimoni que seguim la tendència que s'està donant arreu de Catalunya".

Entrada principal de la comissaria dels Mossos a Gavà

Ingressa a presó una dona per agressió amb arma blanca Els fets, segons un comunicat del Mossos, van tenir lloc a l’interior d’un bar de Gavà quan l’agressora va irrompre i va atacar un home que va resultar ser el company sentimental de la seva filla

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà han detingut Dolores S.H., de 52 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Gavà, com a presumpta autora d’un delicte d’homicidi dolós en grau de temptativa. La dona va agredir amb arma blanca un home de 47 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Gavà, que va resultar ser, segons un comunicat dels Mossos "l’actual parella de la filla de l’agressora".

 

Els fets van tenir lloc el passat divendres, 29 de març, sobre les 20:15 a l’interior d’un bar del municipi. La víctima es trobava assegut a la barra quan, de sobte, va ser agredit per una dona que acabava d’entrar al local acompanyada d’un home. L’agressora li va produir ferides de consideració amb una navalla i, després, va marxar del lloc dels fets. De fet, va ser l’home que l’acompanyava qui va evitar que la dona continués agredint a la víctima.

 

Immediatament van acudir fins al lloc dels fets, agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, amb efectius del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) per atendre la persona ferida, que va ser trasllada a l’Hospital de Bellvitge en estat greu.

 

L’endemà, els Mossos d’Esquadra van localitzar i detenir Dolores S.H. com a presumpta autora d’un delicte de temptativa d’homicidi dolós. Els agents van poder localitzar-la a partir de les declaracions de la víctima que la va poder identificar. A més a més, l’agressió es va produir davant de testimonis que també van reconèixer la dona ja que era coneguda del municipi.

 

La detinguda va ingressar a presó el passat 1 d’abril després de passar a disposició judicial.

Vídeo: Marc Farré

Els Mossos d’Esquadra celebren el seu dia Begues ha estat el municipi on s’ha fet el Dia de les Esquadres, acte on es va distingir la tasca d’algun agent de la policia local i de la unitat socioeducativa de l’Ajuntament

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica de Gavà han celebrat el Dia de les Esquadres, una jornada que serveix per reconèixer els mèrits de molts agents i persones vinculades a la tasca policial, tant del propi cos, com dels cossos de seguretat municipal. En aquesta ocasió, la Diada s’ha celebrat a Begues, que pertany a l’àrea de Gavà. Com sempre, l’acte va servir per reunir els diversos cossos de seguretat que treballen sobre el territori: Mossos, policies locals, Policia Nacional i Guàrdia Civil. També hi assistiren representants de l’Ajuntament de Gavà i d’altres municipis del voltant, així com el Delegat Territorial de la Generalitat, Fernando Brea. Agents de la policia local de Gavà i personal del departament d’educació del nostre ajuntament van rebre algunes de les felicitacions. Per al tinent d’alcalde l’àmbit de seguretat José Obispo ha lloat “la tasca que s’ha fet” i ha destacat “la intensa col·laboració existent entre la Policia Local i els Mossos”.

 

L’acte també va servir per fer balanç del 2012 en què, segons ha explicat el Delegat Territorial de la Generalitat, Fernando Brea “els índex de delictes de furts i de faltes estan descendint a Catalunya en general la qual cosa demostra la gran tasca que fan els mossos en coordinació amb els agents locals i les forces de seguretat de l’estat.”

 

Per a l’inspector de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos a Gavà, Antoni Blanco, “la col·laboració és la clau. Parlem d’un únic territori i el camí és tenir una mateixa policia coordinada per respecte a la societat i per treballar per les persones”.

 

L’acte va cloure amb l’Himne Nacional de Catalunya i una fotografia de família amb tots els agents i persones que han rebut felicitació per part dels Mossos.

 

Vídeo: Juanjo Carrasco/Lluís Martínez

L’alumnat de Gavà es consciencia dels perills de les drogues i l’alcohol en la conducció 500 joves de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat dels centres educatius de la ciutat han assistit, aquest dijous a un espectacle, a l’Espai Maragall

La fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Municipal de Gavà, han presentat, aquest dijous, a l’Espai Maragall, una nova adaptació del Road Show per a estudiants de diversos centres educatius de la ciutat. Es tracta d’un programa d'educació viària que endinsa els joves en el simulacre d'un accident de trànsit, representat en un teatre pels mateixos protagonistes de la desgràcia.

 

Promogut per Fundació Mutual de Conductors, el Servei Català de Trànsit i TRAFPOL, el Road Show es recrea la nit d'un jove, un dissabte de discoteca, que acaba amb la tragèdia inesperada d'un accident de trànsit amb terribles conseqüències. Mitjançant una escenificació multimèdia i els testimonis reals dels metges de serveis d’emergències, els bombers, la policia; així com el testimoniatge verídic de la víctima amb lesió medul·lar i els seus familiars, es pretén, segons ha explicat el director de la Fundació Josep Maria Ambros “alertar al jovent sobre les greus conseqüències de conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues”.

 

Ambros explica també que “en les enquestes realitzades entre l’alumnat que ha vist el muntatge, que ja en són 40.000, revela que el 95% opina que han quedat molt impactats, i d’aquests, el 64% admet que canviarà l‘actitud en la conducció”.

 

Al Road Show hi han participat un 510 alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat dels centres educatius de la ciutat, acompanyats d’una vintena de professors. També s’ha comptat amb l’assistència del tinent d’alcalde de Governació, Mobilitat i Manteniment de l’Ajuntament de Gavà, José Obispo, qui ha recordat que “des del consistori ja fa anys que es treballa amb decisió amb programes de seguretat vial a les escoles ,perquè volem sensibilitzar la joventut de la importància de minimitzar, al màxim, els accidents de trànsit, tan des del punt de vista del conductor, com des del punt de vista del vianant”

 

Segons dades del Servei Català de Trànsit, a Catalunya la franja dels joves entre 15 i 24 anys al 2012, convé destacar el descens del nombre de morts respecte al 2010 (un 37,84%) tot i que augmenten els ferits greus respecte el 2011.

 

El descens de la utilització del casc i cinturó entre els morts i ferits greus es perfila com una de les causes de l’augment al 2012 dels ferits greus per accident de trànsit. Convé recordar que els sistemes de seguretat passiva disminueixen el grau de lesivitat en cas de patir un sinistra viari i que un retrocés en el seu ús és molt perjudicial per la seguretat. Aquestes dades ens animen a continuar representant aquesta activitat amb resultats altament eficaços en prevenció i formació en seguretat viària.

Desarticulat un grup violent de lladres que actuava al Baix Llobregat, l'Alt Penedès i Barcelona Els Mossos d’Esquadra han detingut 36 persones, que acumulen 150 antecedents policials, i han realitzat cinc entrades policials a domicilis i bars de Gavà i Viladecans

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Gavà han informat que han detingut 36 persones, d’edats compreses entre 16 i 54 anys, de nacionalitat marroquina i espanyola, i veïnes de Viladecans, Gavà i Sant Boi, com a presumptes autors de diversos delictes de furts, robatoris amb força, robatoris amb violència i/o intimidació, d’un delicte contra la salut pública i d’un delicte de grup criminal.

 

Segons precisa la policia autonòmica en el seu comunicat el passat 16 de maig, i després d’una llarga investigació dirigida pel Jutjat d'Instrucció 9 de Gavà, efectius de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà van portar a terme un ampli dispositiu per a detenir un grup organitzat, format per persones majoritàriament d’origen marroquí que es dedicaven a perpetrar, bàsicament, delictes contra el patrimoni.

 

El grup estava especialitzat en els robatoris amb força a bars i restaurants. Tot i així, els seus integrants també aprofitaven per cometre furts, robatoris amb força a domicilis o robatoris amb violència i/o intimidació si tenien l'oportunitat.

 

La investigació es va iniciar quan els mossos van constatar un augment durant l’últim semestre de l’any 2012 de diversos delictes contra el patrimoni a la població de Viladecans, sent els robatoris amb força a establiments comercials els més nombrosos.

 

Durant el temps que va durar la investigació, els agents van poder constatar com els membres d'aquest grup també s’estaven especialitzant en el tràfic de substàncies estupefaents a la via pública, la qual cosa els suposava una important font d'ingressos. Fruit de la investigació, es va constatar que haurien venut substàncies estupefaents a menors d'edat.

 

Durant aquesta operació, en la qual van participar un centenar d'efectius del Cos de Mossos d’Esquadra de diferents unitats, es van portar a terme tres registres domiciliaris a la localitat de Gavà i Viladecans en els quals es van localitzar diversos objectes robats. Concretament, s’utilitzava una casa ocupada de Gavà com a punt d’emmagatzematge i tractament, abans de la seva venda, del coure provinent dels diversos robatoris ocorreguts darrerament a les instal·lacions de reg del Parc Agrari del Baix Llobregat.

 

Els detinguts, que sumaven abans d’aquesta operació més de 150 antecedents policials, van anar perfeccionant la seva tècnica delictiva fins al punt d'arribar a coordinar-se entre ells per tal de repartir-se les diferents activitats il·lícites, les tasques a realitzar per part de cadascú d'ells dintre de cada activitat, amb el clar objectiu d'assegurar-se l'èxit i dificultar la investigació policial. En aquest repartiment de tasques, hi havia les persones que escollien els objectius, les que efectuaven tasques de vigilància, les que s’encarregaven d’assegurar la fugida i les que efectuaven materialment el robatori.

 

La investigació ha permès demostrar la reiteració delictiva i la coordinació i voluntat col·lectiva de delinquir dels integrants del grup i ha permès imputar als trenta-sis detinguts els delictes de grup criminal, contra la salut pública i prop d'una cinquantena de delictes contra el patrimoni, comesos en diferents ciutats de la província de Barcelona, com són Viladecans, Gavà, Castelldefels, Sant Boi, Sant Climent de Llobregat, Avinyonet del Penedès i Barcelona.

 

Els 36 detinguts, la majoria dels quals tenen diversos antecedents policials per delictes contra el patrimoni, van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció de guàrdia de Gavà el passat diumenge 19 de maig, el qual va decretar l’ingrés a presó de 6 d’ells i l’ingrés al Centre d’Internament de Estrangers de Barcelona de 3 detinguts més per la seva situació administrativa irregular a l’estat espanyol.

Parc de bombers de Gavà.

La campanya d'incendis s'escurça aquest estiu i durarà juliol i agost La Generalitat de Catalunya espera una campanya forestal menys complicada que la de l'any passat, en què hi van haver 747 incendis

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha avançat que la campanya d'incendis d'aquest estiu serà més curta i durarà dos mesos, juliol i agost. La raó de la mesura ve determinada perquè A diferència del 2012, ara no venim d'una situació de sequera, sinó que la primavera ha estat molt plujosa.

"Amb les precipitacions acumulades i les previstes pels pròxims dies pot esperar-se un final de primavera amb una activitat d'incendis inferior a la d'altres anys", ha explicat Pelegrí, després de recordar que l'any passat l'estiu va arribar després d'un hivern més sec i d'una primavera menys plujosa.

 

De fet, segons dades de la conselleria, mentre que el 2012 per aquestes dates ja s'havien cremat 4.269,59 hectàrees de bosc, aquest any només se n'han cremat 103,26. El conseller ha explicat que amb les dades actuals no s'espera una campanya contínua, com sí que ho van ser les dels estius del 2012, el 2005 o el 1994.

 

Però les precipitacions dels últims mesos també han afavorit el creixement de molta vegetació, que, en cas d'una onada de calor molt forta, podria ser fàcilment inflamable. Per tant, tot i la previsió d'un estiu no excessivament sec, la Generalitat insisteix que el risc és ben viu en un país on el 60% del territori és massa forestal i el 40% dels incendis són deguts a negligències.

 

Els Departaments d'Interior i Agricultura destinen a aquesta campanya un pressupost de 36 milions d'euros. Interior compta amb cinc milions menys que l'any passat, però posarà en funcionament els 35 mitjans aeris de què disposa. Es mobilitzaran 15.000 persones, 6.000 de les quals són bombers. Com és habitual, s'insistirà en les campanyes de sensibilització ciutadana, així com de prevenció en totes aquelles activitats que suposin un risc d'incendi, com la sega del cereal al mes de juliol.

 

A les xarxes socials es tindrà una informació detallada d'incidències, mapes de risc o avisos de restriccions.

Detenen tres persones que atracaven fleques a punta de ganivet a Gavà Els tres detinguts, una dona i dos homes, tots de nacionalitat espanyola i d'edats compreses entre els 25 i els 37 anys, acumulen 34 antecedents policials

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones acusades d'haver atracat en els últims dies dues fleques a punta de ganivet a Gavà, segons ha informat la policia catalana mitjançant un comunicat. Els tres detinguts, una dona i dos homes, tots de nacionalitat espanyola i d'edats compreses entre els 25 i els 37 anys, acumulen 34 antecedents policials.

 

Els robatoris pels quals han estat detinguts es van cometre els dies 30 d'abril i 15 de maig i el modus operandi sempre era el mateix: A la tarda, i aprofitant que en la fleca hi havia únicament la dependenta, la dona entrava en la tenda amb qualsevol excusa i aprofitava per comprovar les mesures de seguretat. Posteriorment, obstaculitzaven els dos homes amb la cara tapada i esgrimint un ganivet exigien la recaptació. En un dels casos, i davant la impossibilitat d'obrir la caixa, els lladres se la van endur sencera.

 

La recerca posterior dels Mossos ha permès atribuir a un dels detinguts un robatori comès amb arma de foc a Cornellà i un atracament a una fleca de Vilafranca del Penedès.

 

Els tres detinguts han ingressat a la presó després de declarar davant el jutge.

Presó per a un home que va intentar robar en dos establiments de Gavà L’home havia atracat tres vegades en una mateixa gasolinera de Martorell i sense èxit en altres dos establiments a Gavà i Viladecans

El jutge ha decretat presó per a un detingut pels Mossos d'Esquadra com a presumpte autor de tres atracaments en la mateixa gasolinera de Martorell en 15 dies, i els intents fallits en altres dos de Gavà i Viladecans (Barcelona), segons ha informat aquest dimecres la policia catalana.

Els atracaments en la gasolinera de Martorell van tenir lloc entre el 4 i el 17 de juny i seguien el mateix 'modus operandi': El lladre actuava de dia, entrava solament en l'establiment amb el rostre tapat i demanava els diners de la caixa sota amenaça amb un ganivet, per després fugir ràpidament.

L'atracador, que va cometre els robatoris en la gasolinera de Martorell els dies 4, 15 i 17 de juny, també ho va intentar sense èxit en dos més de Gavà i Viladecans, el 16 i 17 de juny, respectivament. Una patrulla va veure entrar en una gasolinera de Martorell a una persona d'aspecte molt semblat a les imatges que es tenien de l'atracador i que la dotació policial va veure entrar després en un tot terreny igual a l'usat pel delinqüent, es va poder identificar i detenir al presumpte atracador quan sortia del seu domicili de Castellbisbal.

Els agents van trobar en el vehicle la roba i el ganivet que utilitzava en els robatoris, i a la seva casa es van trobar més peces que havia usats en altres atracaments; es dóna la circumstància que el detingut havia sortit de presó al maig després de complir sis anys de condemna per atracaments.

Els fets van passar el passat 23 de juny a Gavà

Detingut a Gavà un home per temptativa d'homicidi i tràfic de drogues L’home, de 40 anys, que va ingressar a presó, se li va incautar un arma de foc i munició. Els Mossos van trobar-li també 149 plantes de marihuana

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Viladecans van detenir el passat 23 de juny a Gavà un home, de 40 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi, en grau de temptativa. Els agents el van detenir en el seu domicili, just després que intentés disparar un tret a un veí de la zona. Els Mossos, segons argumenten en el seu comunicat li "imputen també el delicte de tinença d’arma i explosius i el de tràfic de drogues, ja que van localitzar-li en un pis l’arma que presumptament va exhibir, projectils i 149 plantes de marihuana amb estris i instal·lacions per al seu cultiu".

 

Els fets, segons els Mossos "van tenir lloc el passat 23 de juny, al migdia, arran d’una discussió a la via pública entre el detingut i la víctima, en la qual el detingut segons testimonis, va treure un arma de foc. Segons la víctima, l’agressor el va encanonar i va prémer el disparador però el tret no va sortir per mal funcionament de l’arma. Just en aquell moment, van arribar els agents, alertats pels veïns, i en el moment en què arribaven van poder veure com l’agressor entrava en un portal d’aquell mateix carrer, on tenia el seu domicili, per tal d’amagar-se. Poc després, els agents van poder detenir l’agressor a la mateixa escala del bloc de pisos, quan va sortir voluntàriament de casa seva, a la segona planta"

 

Al detingut se li imputa també el delicte de tràfic de drogues ja que, en el moment d’accedir a l’edifici, els Mossos d’Esquadra van poder observar com el pis de la primera planta, el qual s’havia apoderat il·lícitament el detingut, tenia la porta oberta i al seu interior hi havia un gran nombre de plantes de marihuana.

Els agents van fer l’entrada i escorcoll en aquest primer pis aquella mateixa tarda i van trobar-hi 149 plantes de marihuana, amb els seus testos i ventilació i estris per al seu cultiu i elaboració, i un arma de foc 9 mm parabellum i 16 projectils per aquest arma.

 

El detingut, al qual li consten diversos antecedents per tràfic de drogues, amenaces i robatoris amb violència, ha ingressat a presó.

El nomenament forma part de la modernització d'aquest servei

L’Ajuntament de Gavà es dota d’un nou Inspector en Cap de la Policia Local El nou cap del cos, Víctor Gibanel, prové de la Guàrdia Urbana de Barcelona, on era cap de la Unitat d’Informació i Documentació

D'aquí a poques setmanes, Víctor Gibanel Vega prendrà possessió com a nou Inspector en Cap de la Policia Local de Gavà. El nou cap del cos municipal prové de la Guàrdia Urbana, on des de 2010 té la categoria d’inspector i des de 2005 era el cap de la Unitat d’Informació i Documentació.

 

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha manifestat que la incorporació de Gibanel “vol potenciar l’estructura de comandament i millorar el funcionament de la Policia Local de Gavà”, i ha inscrit aquest nomenament “en el procés de modernització i desenvolupament d’un servei essencial per a la ciutat”. Balsera ha recordat, en aquest sentit, el projecte actualment en curs de construcció de la nova seu de la Policia Local, que s’ubicarà al barri de les Bòbiles i que “marca un horitzó clar d’aposta pel cos municipal de policia com un referent de servei i seguretat”.

 

L’alcalde també ha volgut destacar expressament la “llarga trajectòria, l’experiència i els coneixements” de Víctor Gibanel, i ha manifestat la seva confiança en què “aportarà més valor i capacitat a la Policia Local de Gavà”.

 

Víctor Gibanel ha desenvolupat tota la seva carrera professional a la Guàrdia Urbana de Barcelona, on va ingressar el 1984. El 1990 va ascendir a Caporal i fins al 1994 va ser cap de l’Equip de Suport Tècnic Operatiu al districte de l’Eixample. L’any 1994 va assolir la categoria de Sergent, essent cap de torn a l’Eixample durant dos anys. Del 2001 al 2005 va ser cap del Departament d’Afers Interns i de la Unitat de Protecció d’Autoritats. El setembre de 2005 ascendeix a Sotsinspector, i des d’aleshores fins ara ha estat cap de la Unitat d’Informació i Documentació de la Guàrdia Urbana de Barcelona. L’abril de 2010 va assolir la categoria d’Inspector.

 

Víctor Gibanel és graduat en Criminologia i Política Criminal per la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. Entre les seves titulacions ha fet cursos de Patrulles d’Accidents, Formació de Formadors, Protecció de Personalitats, Metodologia i Tècniques d’Informació, Gestió de Conflictes, Competències i Activitats Directives, Investigació de Delictes Informàtics, Dret Mediambiental i Gestió Estratègica de les Organitzacions de Seguretat. Ha estat professor a l’Escola de Policia de Catalunya.

 

Ha rebut nombroses distincions i condecoracions: Medalla d’Honor al Mèrit de la Guàrdia Urbana els anys 1994, 2007, 2008 i 2011; Ordre al Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu blanc; Creu al Mèrit Policial del Cos Nacional de Policia amb distintiu blanc, i Creu al Mèrit Civil atorgada pel Ministeri de l’Interior, entre d’altres reconeixements.

Comissaria dels Mossos de Gavà.

Detinguts a Gavà dos germans per vendre cotxes amb el quilometratge alterat Un comunicat del Mossos xifra en almenys 66 cotxes venuts que  s’anunciaven a internet i els venien a les poblacions de Castelldefels i Sant Vicenç dels Horts

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca i Documentació (GRD) de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Sud han informat de la detenció a Gavà dos germans, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de diversos delictes d’estafa per la venda de vehicles comercials amb manipulació dels quilòmetres reals i falsificació documental per manipulació de les fitxes tècniques. 

 

Segons informa la policia autonòmica les dues detencions són el resultat d’una investigació que es va iniciar després que els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement per part d’una empresa de renting que uns empresaris estarien venent cotxes provinents d’una altra empresa de renting als quals haurien manipulat el quilometratge i les seves fitxes tècniques.

 

Durant la investigació, iniciada el passat mes de juliol, agents del Grup de Recerca i Documentació van comprovar la venda del voltant de 80 vehicles per part d’aquestes dues persones, dels quals 66 havien estat venuts amb els quilometratge manipulat i 3 no havien estat manipulats. Pel que fa a la resta de vehicles, no s’ha pogut comprovar si estaven alterats ja que no es va poder contactar amb els seus titulars atès que la venda s’havia fet fora de Catalunya.

 

Un cop informats els titulars dels vehicles, un total de 44 van denunciar els fets en sentir-se perjudicats i enganyats atès que havien comprat cotxes, el quilometratge dels quals no es corresponien amb la realitat.

 

Es dóna la circumstància que dels vehicles manipulats, es van intervenir un total de 14 fitxes tècniques de vehicles les quals també estaven alterades en les anotacions manuscrites de les diferents ITV’s per tal de donar una coherència lògica als quilòmetres i produir l’engany als compradors.

Els dos detinguts actuaven de forma independent tot i que tenien el mateix procediment, anunciaven els vehicles a internet i posteriorment mostraven i venien els vehicles a les poblacions de Castelldefels i Sant Vicenç dels Horts. Els vehicles comercials provenien d’una important empresa de renting de vehicles, els quals un cop acabats el contractes els venien als diferents compra- vendes de vehicles.

 

Segons els investigadors, el benefici que s’obté amb la manipulació real del quilometratge dels vehicles és l’augment del valor del vehicle entorn a un 5-10 %. Els investigadors sostenen que, pel tipus de vehicles comercials que els dos detinguts venien, això podia suposar uns beneficis d’entre 1.000-3000 euros per vehicle.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.