Text de cerca: Resultats trobats: 486
Etiqueta: Solidaritat Ordre

Exposició fotogràfica de la Fundació Vicente Ferrer a Gavà La mostra titulada "Compromesos amb Anantapur" es pot visitar a la Casa Gran, dins els actes de la "Tardor Solidària"

"Compromesos amb Anantapur" és una exposició fotogràfica de la Fundació Vicente Ferrer realitzada gràcies a la col·laboració desinteressada del fotògraf Ramón Serrano (Barcelona, 1957) i que podem veure fins el 20 de desembre a la Casa Gran de Gavà.

 

Amb un caràcter humanista fonamentat en la filosofia d'acció, la Fundació Vicente Ferrer és una ONG compromesa amb el procés de transformació d'una de les zones més pobres i necessitades de l'Índia, Anantapur, i de les comunitats més excloses del planeta, els dàlits o intocables, els grups tribals i las backward cast. Actualment el seu treball arriba a més de 2135 pobles, beneficiant a més a dos milions i mig de persones.

 

Les actuacions realitzades a Anantapur es desenvolupen en diferents àmbits d'actuació: sanitat, educació, dona, habitatges, ecologia, persones amb discapacitat i col·laboració activa o comerç solidari. Aquesta exposició de fotografies que ara arriba a Gavà reflecteix, a més de tots aquests àmbits, els colors i costums de la societat de l'Índia.

 

Al llarg de la seva trajectòria Ramón Serrano ha estat guardonat amb nombrosos premis nacionals i internacionals, entre els que destaquen el Premi de la Crítica, Sol de Or, Sol de Plata i de Bronze en el Festival de Publicitat de Sant Sebastià, Or, Plata i Bronze en el Festival de Publicitat de Cannes, al Nova York Art Director Festival, al FIAP, Or i Plata en el Eurobest i Lleó de Bronze en el Festival de Cannes del 2006.

Alfons Ruano i Paco Casas protagonitzen l'obra

El grup teatral La Igualtat representa “La Extraña pareja” L’obra, que es posarà en escena aquest dissabte, a les 20 hores, a l‘Espai Margall pretén recollir fons i aliments per APAMM

El grup teatral La Igualtat mostra la seva vessant més solidària i per això, aquest dissabte, representarà tot un clàssic: “La Extraña pareja”, amb l’objectiu de recollir diners i aliments per ajudar als qui més ho necessiten. Així, s’ha fixat un preu de 3 euros l’entrada i l’aportació de 3 quilograms d’aliments que es destinaran a l’Associació d’Ajut a les Minories Marginades (APAMM) que treballa directament per donar suport a les persones i famílies que es troben en risc d’exclusió social.

 

Per a la Igualtat, segons explica Paco Casas, “poder participar d’aquest projecte ens omple d’orgull i suposa una responsabilitat afegida a la que habitualment tenim de voler fer-ho el millor possible”. Per al grup, actuar a l’Espai Maragall també els permet guanyaren aforament. Alfons Ruano, que també dirigeix aquest muntatge afirma que “si bé és cert que dissabte tindrem molta feina perquè haurem de muntar i desmuntar al mateix dia, també és veritat que podrem actuar davant de quasi 600 persones”.

 

En el muntatge hi prenen part 8 actors, 2 apuntadors, el regidor, 2 tècnics i els tramoistes. Es tracta d’una obra, la major complexitat de la qual està en els extensos diàlegs que mantenen el dos protagonistes. La idea però, segons La Igualtat “és que tothom s’ho passi bé i gaudeixi dels prop de dues hores que dura la funció”.

 

El projecte de tirar endavant aquesta iniciativa solidària parteix de l’excel·lent relació existent entre ambdues entitats i de la consciència que la situació de profunda crisi actual ha fet que hi hagi molta gent necessitada. Des d’APAMM precisen que “hores d’ara centrem bona part dels nostres esforços en el banc d’aliments” i reconeixen que “sovint ens sentim desbordats perquè hi ha moltes persones que ho estan passant molt malament i acudeixen diàriament a nosaltres per demanar ajut”.

 

Les persones que vulguin veure la funció ja poden reservar de manera anticipada la seva entrada trucant al telèfon 609063367.

 

Val a dir, que el grup representarà aquest obra, novament, a finals de mes al Centre Cultural. Les funcions tindran lloc el 27 d’abril, a les 22 hores, i el dia 28 d’abril, a les 19 hores.

 

Entrevista a Ràdio Gavà 

Un dels moments de la funció.

La Igualtat recull per APAMM 1364 quilos d’aliments Els diners de les entrades per veure “La Extraña pareja” d’aquest dissabte a l’Espai Maragall també s’han donat a aquesta entitat benèfica

L’Espai Maragall de Gavà es cava omplir aquest dissabte per veure la representació que el Grup Teatral La Igualtat va fer de “La Extraña pareja”, una funció especial amb una clara finalitat benèfica, ja que tot el que s’ha recollit ha estat donat a l’Associació d’Ajut a les Minories Marginades (APAMM) que treballa directament per donar suport a les persones i famílies que es troben en risc d’exclusió social. En total s’han recollit 1364 quilos d’aliments i entre 600 i 700 euros, quantitat que tothom valora “molt positivament” i que demostra “la solidaritat i implicació de la gent Gavà, ja que fins i tot els propis actors del grup van pagar entrada”.

 

Per a la Igualtat, segons explica Paco Casas, “poder participar d’aquest projecte ens omple d’orgull”. Des d’APAMM precisen que “hores d’ara centrem bona part dels nostres esforços en el banc d’aliments” i reconeixen que “sovint ens sentim desbordats perquè hi ha moltes persones que ho estan passant molt malament i acudeixen diàriament a nosaltres per demanar ajut”.

 

El muntatge, en què hi han pres part 8 actors, 2 apuntadors, el regidor, 2 tècnics i els tramoistes, es representarà novament, a finals de mes al Centre Cultural. Les funcions tindran lloc el 27 d’abril, a les 22 hores, i el dia 28 d’abril, a les 19 hores.

Un dels moments de la funció, d'aquest dimecres, a Gavà.

Un espectacle fa reflexionar els petits sobre l’educació i la guerra El Jardí de la Torre Lluc ha acollit, aquest dimecres, el muntatge humorístic, “Una escuela de narices”, a càrrec de Pallassos sense fronteres

Pallassos sense fronteres ha posat en escena, aquest dimecres, a Gavà, “Una escuela de narices”, un espectacle per a infants que presenten 2 actors i una actriu i que segons explica un d’ells, Toño Zarralanga, “pretén sensibilitzar de la importància de l’educació per eradicar la guerra”. La història es desenvolupa en un col·legi situat en un país imaginari que, a causa de la guerra, queda destruït. A partir d’aquí, el professor i la conserge treballen per refer-lo i per aconseguir que vinguin alumnes, un repte que es veu truncat amb l’arriba d’un soldat, que segons Zarralanga “serveix per fer veure com es contraposa educació i militarisme”.

 

Inmaculada Oliver, que és actriu de l’obra, explica que “l’espectacle ha rodat per tota Espanya i l’acollida sempre és molt bona” i afegeix que “si bé és cert que, tot i que es tracta d’una comèdia que d’entrada vol divertir, estem segurs que després fa reflexionar a més d’un. ”

 

La tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l‘Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, explica que “aquesta activitat lúdica s’encabeix dins el programa de l’Estiu Solidari i hem cregut que era adient per treballar el tema del dret a l‘educació amb els més petits”. Blanco entén que “cal ser curosos, i triar activitats adaptades a les edats per poder arribar a tothom. És per això, que no tot poden ser conferències. Aquesta mena d’espectacles són doncs, molt adequats per fer reflexionar als infants”.

Un dels moments del concert solidari

Gran èxit d’assistència al concert solidari de Nadal de l’Escola Músic Alba Massana Els alumnes de l’escola exhibeixen les aptituds apreses en un esdeveniment la recaptació del qual anirà a La Marató de TV3

L’Escola Músic Alba Massana de Gavà ha aconseguit omplir aquest matí l’Espai Maragall fins la bandera amb el seu concert solidari de Nadal. Tal i com ja van fer l’any passat, la recaptació del concert anirà a parar íntegrament a La Marató de TV3, que enguany està dedicada a les malalties neurodegeneratives. Aquest vessant solidari és molt important per l’escola, ja que “el concert seria el concert de Nadal normal de l’escola però vinculat a aquesta causa solidària, i per aquest motiu tots els alumnes estan molt més motivats, hi ha mes ganes de participar i tot és més bonic”, tal i com ens explica la directora de l’escola, l’Alba Massana.

 

Així doncs, en aquest concert han sortit a escena tots els alumnes que fan música en grup a l’escola, és a dir, els combos rock, l’orquestra, la banda, el conjunt de guitarres i els alumnes de cant coral. En total, una seixantena d’alumnes amb edats des dels 6 anys fins els 70 que han interpretat “una variació de tots els instruments que hi ha en una orquestra, ja sigui el tema cordes com ara violins o guitarres, o els instruments de vent com les trompetes o els clarinets; i finalment tot el tema rock, que és la part més moderna on hi ha les bateries o les guitarres elèctriques”.

 

La música que s’ha pogut sentir també ha esta molt variada, i en el concert hi han fet acte de presència des de peces de composició més aviat clàssica com ara una d’Astor Piazzola o el Calypso de Sheila Melson, fins a temes directament rock com el Highway to hell d’AC/DC, All you need is love de The Beatles, o Message in a bottle de The Police, sense oblidar nadales tradicionals catalanes i d’altres cançons nadalenques més modernes com el Last Christmas de Wham! Organitzar tot això és, tal i com confessa l’Alba, tot un repte, ja que “estem preparant aquest concert des de setembre, i de fet el mes de juliol ja havíem començat a parlar-ne perquè el concert implica a tots els professors de l’escola, així que logísticament sí que ens ha costat una mica organitzar tot això”. L’Alba, en aquest sentit, s’ha mostrat confiada abans del concert tot i que “fins el dia d’avui no hem pogut assajar junts, cadascun ha fet la seva part però segur que tot sortirà molt bé”.

 

Des de l’Ajuntament de Gavà s’ha valorat molt positivament aquesta iniciativa. El regidor de Cultura, Miquel Àngel Díaz, ha assistit al concert i ha assegurat que “aquest concert també és una prova de que el nostre sector cultural s’involucra en les inquietuds de la ciutadania, i és que de vegades es parla de la cultura com un fet aïllat i en realitat no és així, la cultura s’involucra amb les preocupacions socials i fa pinya, fa cooperació, que és el que veiem avui amb aquest magnífic concert”.

 

El concert ha acabat amb una petita sorpresa que no s’havia anunciat prèviament, i és que un dels professors de l’escola, el Javi Vaquero, ha composat expressament una nadala per l’escola que s’ha interpretat al final entre tots els alumnes i professors que han pres part en aquest concert solidari.

 

Vídeo: Marc Farré

Gospel solidari per la Marató de TV3 L’Escola Bressol Guirigall va protagonitzar aquest concert al costat del grup BACtua Gospel choir aquest diumenge al Parc de la Torre Lluc

Aquest diumenge a la tarda l’Escola Bressol Guirigall ha volgut participar de les festes de Sant Nicasi amb un concert de gospel solidari destinat a la Marató de TV3. El grup BACtua Gospel choir va ser l’encarregat de pujar a l’escenari del Parc de la Torre Lluc, en una actuació, on van oferir un repertori basat en el clàssics d’aquest gènere en anglès però que també va incloure algunes nadales i temes en castellà.

 

Moltes persones van seguir aquest concert, la qual cosa va satisfer molt, no només als integrants del grup, que admetien que cantar a l’aire lliure els suposava “un repte”, sinó també a la pròpia llar d’infants que, tot i que encara no havien compatibilitzat la recaptació obtinguda, sí que van avançar que “amb els tallers i altres activitats que hem fet, també durant el cap de setmana hem aconseguit uns 300 euros. Estem molt contents”.

Arriba el GavàMón El festival, que se celebrarà aquest cap de setmana, suma el seu desè aniversari i ho fa, entre altres novetats, estrenant un concurs internacional de curtmetratges

La ciutat celebra aquest cap de setmana a l’Espai Maragall, la desena edició del Festival de Cinema i Drets Humans, el GavàMón. El certamen, que com ja és habitual va tenir les seves sessions prèvies aquest dijous i divendres amb projeccions matinals específiques per a l’alumnat de la ciutat, viu, aquest vespre, la seva inauguració oficial,  amb un homenatge a Nelson Mandela amb la projecció de “Mandela. Del mito al hombre”, a partir de les 21 hores, i l’actuació de la coral de l’Escola Alba Massana.

 

Dissabte, 18 d’octubre, a les 11 hores es presentaran les projeccions dels treballs dels centres educatius i entitats de la ciutat amb el tema “Amb els drets fem ciutat”, i a les 20 hores, es passarà el documental “Yo decido. El Tren de la libertad”, protagonitzada per un grup de feministes opositores a la proposta de Llei d’avortament del d’aleshores ministre Gallardón. Tot seguit, a les 21 hores, es podrà veure el llargmetratge “Las maestras de la República” de Pilar Pérez, film que va ser triat per programar per votació popular.

 

Diumenge, darrer dia del Festival, es  farà el lliurament de premis del I Concurs Internacional de Curtmetratges sobre drets humans que, aquest 2014, s’estrena. Durant la vetllada, que començarà a les 19, hores, es lliurarà el guardó al millor curt, i es passaran les 4 cintes seleccionades del jurat perquè la gent voti la seva favorita pel premi del públic. En l’acte de cloenda podrem gaudir també de l’actuació del Taller de músics.

Consulta aquí la programació del GavàMón

 

El 14 de desembre, Festa de l’Ésser del Mil·lenni La Televisió de Catalunya la transmetrà en directe en el marc de La Marató de TV3

L’Ésser del Mil·lenni marxarà el 14 de desembre cap a Barcelona per a la celebració, per segon any consecutiu, de la festa de Cap d’Any que organitzen els seus creadors, la companyia teatral La Fura dels Baus. Tornarà a casa a principis de 2015.

 

L’adéu esdevindrà una gran festa a la qual està convidada tota la ciutadania. Amb el nom d’Un cor a ritme de Xerinolis, les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat han preparat un ampli programa d’activitats. La festa s’iniciarà a les 17 hores i l’escenari serà el parc del Mil·lenni. La Televisió de Catalunya retransmetrà en directe aquesta celebració coincidint amb La Marató de TV3. Les persones assistents podran participar-hi mitjançant una encesa d’espelmes solidària. La recaptació es destinarà íntegrament a La Marató.

 

L’acte comptarà amb la participació de les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat i culminarà amb l’actuació de la Companyia General del Foc. Hi participaran l’Agrupació de Gegants i Gegantons, l’AEiG Roc del Migdia, els Bastoners de Gavà, els Castellers de Gavà, la Companyia General del Foc, Sonaquetomba, l’Esbart Dansaire Brugués, la Unió Muntanyenca Eramprunyà, els Grallers L’Anguila, el grup de gralles dels Bastoners de Gavà i la participació de DeuDeVeu, el grup guanyador de la primera edició del programa “Oh happy day”.

 

Icona d ela ciutat

 

L’Ésser del Mil·lenni, una figura de 15 metres d’alçada, s’ha convertit en una icona de la ciutat. Des de l’any 2001, en què va ser cedida a la ciutat per la Fura dels Baus, és una de les imatges de la ciutat. Va ser creada per la companyia teatral per protagonitzar la festa que va tenir lloc el 31 de desembre de 1999 al centre de Barcelona per celebrar el canvi de mil·lenni. El 5 desembre de 2001, la Fura i l’Ajuntament signen un conveni que establia la cessió gratuïta de l’espectacular estructura a la ciutat. Des d’aleshores va quedar instal·lada al nou gran espai verd que es va inaugurar el 16 de desembre del mateix any i que va passar a rebre el nom de parc del Mil·lenni.

 

Un dels moments del concert.

L’Escola de Música Alba Massana actua per la Marató de TV3 El centre ha dedicat novament el seu concert de Nadal a col·laborar amb la causa benèfica donant tots els diners recollits amb la venda d’entrades

L’Escola de Música Alba Massana gairebé ha omplert la sala de l’Espai Maragall, per al recital que ha ofert en motiu de la Marató de TV3. Durant el concert, on hi han participat més de 150 alumnes de totes les edats, s’han interpretat els temes que han practicat durant el curs. Aquest ja és el quart any consecutiu que l’Escola de Música Alba Massana participa en la Marató de TV3, on van voler col·laborar per contribuir a la investigació contra el càncer.

 

La directora del Centre, l’Alba Massana explica que “la idea de contribuir a la Marató en aquells moments ens va motivar perquè la malaltia ens tocava de prop, per una raó o altra, a molts de nosaltres, i després ja va quedar instaurat com una tradició”.

 

Massana afegeix que “tot el concert és emotiu, però potser el més destacable sigui la part coral perquè el repertori triat està extret dels temes del disc de la Marató”.

 

Recordem que l’especial de TV3 de la Marató es farà demà durant tot el dia i les activitats benèfiques per recaptar diners per a la causa d’enguany que són les malalties del cor se succeiran arreu de del país. En el cas de la funció d’avui, tot el recollit de les entrades, que costaven 3,5€ serà donat.

 

Gavà però, tornarà a ser protagonista demà, amb una connexió en directe a les 18 hores per Televisió de Catalunya,  des del Parc del Mil·lenni en la Festa de comiat de l’Home del Mil·lenni.

La vetllada tindrà lloc aquest divendres a la Casa Gran.

Gavà commemora el Dia Mundial de la Justícia Social La Casa Gran acollirà aquest divendres una vetllada de lectura de poemes sobre la justícia social amb l’acompanyament musical de l’escola Alba Massana

Gavà se suma aquest divendres al Dia Mundial de la Justícia Social amb una vetllada poètica on hi participaran diferents autors de Gavà i rodalies fent lectura de composicions sobre la justícia social i amb l’acompanyament d’alumnes de l’escola de Música Alba Massana de Gavà.

 

Entre els participants hi ha Lluís Sintes, reconegut baríton menorquí que ha passejat el seu talent per mig món després de debutar al 1992 al Gran Tearte del Liceu. Ha destacat amb títols com Carmina Burana, La Bohème, Madame Butterfly, La Traviata o Carmen.

 

També hi participarà la viladecanenca Raquel Serra, autora del llibre “Encenalls de poesia”, qui destaca per la seva gran sensibilització amb les persones que necessiten d’una acceptació social, com els cas de la seva germana que pateix una síndrome coneguda com “la Síndrome del x-fràgil”.

 

La vetllada, que començarà a les 20 hores, comptarà també amb el talent dels gavenencs Juan Alejo i Joan Albert de la Peña, qui en els darrers 20 anys ha publicat 4 llibres i ha obtingut diferents premis als concursos La Catalana  de Lletres de Catalunya Ràdio, al 2003 i al 2004,o el Certamen Literari del Casc Antic de Barcelona, entre d’altres.

La Casa Gran es va omplir per escolar el recital poètic.

Gavà commemora el Dia Mundial de la Justícia Social La Casa Gran va acollir divendres una vetllada de lectura de poemes sobre la justícia social amb l’acompanyament musical de l’escola Alba Massana

Gavà es va sumar divendres al Dia Mundial de la Justícia Social amb una vetllada poètica on hi van participar diferents autors de Gavà i rodalies fent lectura de composicions sobre la justícia social i amb l’acompanyament d’alumnes de l’escola de Música Alba Massana de Gavà.

 

Entre els participants hi havia Lluís Sintes, reconegut baríton menorquí que ha passejat el seu talent per mig món després de debutar al 1992 al Gran Teatre del Liceu. Ha destacat amb títols com Carmina Burana, La Bohème, Madame Butterfly, La Traviata o Carmen.

 

També hi va participar la viladecanenca Raquel Serra, autora del llibre “Encenalls de poesia”, qui destaca per la seva gran sensibilització amb les persones que necessiten d’una acceptació social, com els cas de la seva germana que pateix una síndrome coneguda com “la Síndrome del x-fràgil”.

 

La vetllada va també comptar amb el talent dels gavenencs Juan Alejo i Joan Albert de la Peña, qui en els darrers 20 anys ha publicat 4 llibres i ha obtingut diferents premis als concursos La Catalana  de Lletres de Catalunya Ràdio, al 2003 i al 2004,  o el Certamen Literari del Casc Antic de Barcelona, entre d’altres.

El festival també s’obre a altres iniciatives artístiques, com ara el teatre, la música, la pintura i la fotografia.

Aquest dijous arrenca el GavàMón El certamen, que arriba a l’onzena edició, s’obre al públic familiar, a diferents expressions artístiques i a nous escenaris

El Festival de Cinema i Drets Humans de Gavà, GavàMón, celebra del 15 al 18 d’octubre la seva onzena edició sota l’organització de l’Ajuntament de Gavà i amb l’Espai Maragall com a principal escenari. Hi haurà projeccions audiovisuals d’entitats gavanenques junt amb pel·lícules de Sudàfrica, França, Regne Unit, Estats Units i Aràbia Saudita, entre d’altres països. Respecte al II Concurs Internacional de Curtmetratges, enguany ha comptat amb la participació de 134 films d’arreu del món.

 

Al llarg d’aquests quatre dies, projeccions locals i internacionals contribuiran, segons el regidor de Joventut i Cooperació, Èric Plaza, a “sensibilitzar sobre la situació de vulneració dels drets humans i a difondre iniciatives impulsades per institucions, col·lectives o persones a favor dels drets fonamentals de les persones”. Plaza assegura també que “aquest certamen mostra que Gavà és una ciutat defensora dels Drets Humans i de les llibertats bàsiques de tots els individus i és la culminació de la tasca que fem al llarg de l’any en la defensa d’aquests drets”. El regidor gavanenc es mostra satisfet d’un esdeveniment que enguany “incorpora força novetats, com ara la inclusió de pel·lícules per a tots els públics, com ara el familiar, que s’afegeix a les projeccions més destinades al públic infantil o juvenil”.

 

El festival també s’obre a altres iniciatives artístiques, com ara el teatre, la música, la pintura i la fotografia. Així, en col·laboració amb l’Agrupació Fotogràfica de Gavà, es convoca el I Concurs Fotogràfic GavàMón, amb la participació de 34 obres i el guanyador del qual es coneixerà en el decurs de la inauguració del festival, el divendres, 16 d’octubre, a les 20.30h. a l’Espai Maragall. L’acte inaugural serà una mostra de la voluntat del festival d’incorporar aquestes altres expressions artístiques, com ara la dansa contemporània i el teatre, a més de la música, amb una actuació conjunta del grup gavanenc Please (grup tribut a U2), l’Escola de Música Alba Massana i la soprano Justina Godino. La pel·lícula inaugural serà Selma, que gira entorn la lluita de Martin Luther King pel dret de vot de la població afroamericana.

 

El GavàMón començarà aquest dijous amb cinema infantil, concretament amb la projecció de Khumba, una cinta d’animació adreçada als centres educatius de Gavà. La jornada continuarà en un nou escenari, la Biblioteca Josep Soler Vidal, que acollirà la projecció del documental Tornar a Nadia, que narra la història d’una noia afganesa que es fa passar per noi durant anys per evitar les restriccions imposades pels talibans. La mateixa Nadia Ghulam assistirà al passi per participar en un col·loqui posterior.

 

Divendres, tornarà el cinema a l’Espai Maragall amb Camino a la escuela, adreçada al públic juvenil, una projecció que començarà a les 9.30h. El certamen es reprendrà a la tarda amb música al carrer al passeig Maragall a càrrec del grup local Iceberg que serà el pròleg de l’acte inaugural.

 

El matí de dissabte estarà protagonitzat per entitats gavanenques. L’Institut Bruguers, la Fundació Caviga i l’Escola Maria Felip presentaran les seves projeccions en el marc del programa “Amb els drets fem ciutat”. A la tarda, i per primera vegada en la història del GavàMón, es projectarà una pel·lícula adreçada al públic familiar, Home, que donarà pas al passi del documental Everyday rebellion, una mirada a protestes socials d’arreu del món, que comptarà amb la presentació del director del diari El Crític. La jornada es tancarà amb la projecció del film La bicicleta verde.

 

Diumenge estarà dedicat al II Concurs Internacional de Curtmetratges on, de les 134 pel·lícules que s’hi han presentat, vuit han passat a la fase del jurat, que a partir de les 18:00h. donarà a conèixer el seu veredicte. El film guanyador, junt amb altres quatre films, es projectarà a l’Espai Maragall perquè el públic triï el seu guanyador. El lliurament de premis als curtmetratges guanyadors estarà amenitzat per 360 Grados Danza Contemporánea, Dodo Produccions i The Soul Mamas.

Programa2015.pdf

Justina Godino amb l'escola Alba Massana i integrants de Please en la inauguració.

El veredicte del concurs de curts clou el GavàMón “Bienvenidos” de Javier Fésser i Pan-demia de Rubén Sáinz han guanyat el II Concurs Internacional de Curtmetratges del Festival de Cinema i Drets Humans de Gavà

Gavà ha celebrat amb força èxit l’onzena edició del GavàMón, el festival de Cinema i Drets Humans que, ja va fer els seus primers passes per a escolars dijous i, després d’una inauguració, divendres al vespre, on diferents expressions artístiques van esdevenir protagonistes amb el lliurament de premis del Concurs de Fotografia i una actuació conjunta del grup gavanenc Please (grup tribut a U2), l’Escola de Música Alba Massana i la soprano Justina Godino, es va passar la cinta “Selma”, sobre la lluita de Martin Luther King pel dret de vot de la població afroamericana.

 

El dissabte va estar protagonitzat per entitats gavanenques. L’Institut Bruguers, la Fundació Caviga i l’Escola Maria Felip van presentar les seves projeccions en el marc del programa “Amb els drets fem ciutat”. A la tarda es va projectar una pel·lícula adreçada al públic familiar, “Home”, que va donar pas al passi del documental “Everyday rebellion”, una mirada a protestes socials d’arreu del món, que va comptar amb la presentació del director del diari El Crític. La jornada va cloure amb la projecció del film “La bicicleta verde”.

 

El Festival va culminar diumenge, amb el veredicte i lliurament de premis del II Concurs Internacional de Curtmetratges, consistent en una escultura obra de l’artista local Miquel Gaher i una dotació econòmica de 600 euros. D’entre les 134 cintes presentades i procedents d’una vintena de països, el jurat va premiar “Bienvenidos” de Javier Fésser. El premi del públic, que va votar in situ, després de veure els 4 curts seleccionats va ser per la cinta “Pan-demia de Rubén Sáinz.

 

El regidor de Joventut, Cooperació i Cultura de la Pau de l’Ajuntament de Gavà, Èric Plaza, destacava “la notable participació i bona qualitat dels curts presentats” i també “la bona acollida per part de la ciutadania” i l’esperit del GavàMón “amb propostes per arribar a tots els públics”. Plaza assegura que la voluntat de l’Ajuntament és la de “seguir apostant pel certamen i potenciar-lo involucrant a més entitats i ciutadania i obrir-lo a organitzacions més enllà de les locals, com ara Amnistia Internacional, que treballa en la mateixa línia que nosaltres, defensant els drets fonamentals i una societat justa i en pau”

 

La gala de cloenda va estar amenitzada amb les actuacions de 360 Grados Danza Contemporánea, Dodo Produccions i The Soul Mamas.

L'obra es representarà aquest diumenge a l'Espai Maragall.

Teatr3s representa de nou a Gavà "Otra extraña pareja" La companyia local posarà en escena aquesta comèdia de creació pròpia aquest diumenge, a partir de les 19 hores,a l’Espai Maragall

La companyia amateur de Gavà Teatr3s, representa, aquest diumenge a Gavà, "Otra extraña pareja", una comèdia de creació pròpia protagonitzada per una actriu veneçolana de telenovel·les de nom Angèlica de la Vega vinguda a menys que s’instal·la a Madrid buscant l’èxit que se li va negar al seu país. Aviat descobreix que la crisi a Espanya és de debò i que no aconseguirà feina ni de figurant. Potser després de conèixer casualment Pol Perquins, la seva vida faci un gir.

 

Segons explica el director de l’obra, Carlos Solsona, “el procés creatiu ha estat molt enriquidor i divertit perquè no teníem cap pretensió i hem tingut la sort que el fil argumental ha lligat molt bé. L’experiència ha sigut molt positiva”.

 

Solsona explica que “l’objectiu del projecte, a més de divertir, és fer un homenatge al teatre per sobre de la televisió i, per això, ens permetem certes llicències com per exemple trencar la quarta paret i parlar amb el públic”.

El preu de l’entrada costa 5 euros i es destinarà a l’Associació d’Esclerosi Múltiple del Baix Llobregat.

Lliurament del premi l'any passat.

Concurs fotogràfic del GavàMón Els participants al certamen poden aportar imatges al·lusives a la defensa dels Drets Humans fins el 20 de setembre

El Festival de Cine i Drets Humans GavàMón es prepara per viure la seva dotzena edició al mes d’octubre amb l’afany d’evolucionar i obrir-se a altres disciplines artístiques. En aquest senti, s’organitza un concurs fotogràfic juntament amb l’Agrupació Fotogràfica Gavà amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la necessitat de de defensar els drets humans i denunciar-ne la seva vulneració a través d’instantànies. És per això, que la temàtica de les obres ha d’estar relacionada com a mínim amb un dels drets de al Carta Agenda Mundial pels drets Humans a la Ciutat o bé la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat.

 

Les fotos s’hauran de presentar, abans del 20 de setembre, en format digital JPG, amb una mida màxima de 1024 píxels de llarg i amb resolució de 72 dpi, de manera que no sobrepassin 1 Mpx. Cada persona podrà presentar una imatge que haurà de lliurar, o bé presencialment mitjançant instància al Registre de l’Ajuntament adreçada a l’àmbit de Benestar i Acció Social amb un CD, o bé a través del correu electrònic gavamon@gava.cat. En qualsevol cas caldrà fer-hi constar el nom complert, les dades de contacte, el títol de la foto i el dret al què es refereix.

 

Hi haurà tres premis. Un primer de 300 euros, un segon de 200 i un tercer de 100 que atorgarà un jurat que estarà format per 2 persones de l’Ajuntament i una tercera de l’Agrupació Fotogràfica Gavà. El seu veredicte, que se farà públic durant la celebració del Festival i es prendrà tenint en compte el grau de difusió dels drets humans, la seva innovació i l’originalitat i qualitat artística de les obres.

 

El festival de cinema i drets humans, GavàMón, pretén visualitzar a través del cinema els esforços i iniciatives que persones i institucions porten a terme per millorar el compliment dels drets humans en tot el planeta i denunciar la seva vulneració.

La gala es farà aquest dissabte a l'Espai Maragall 

Espectacle benèfic de dansa per APAMM L’escola l’Atelier organitza aquest acte que es farà dissabte a l’Espai Maragall i on hi participaran grups de ball d’agrupacions diverses

L’Escola de dansa l’Atelier de Gavà organitza, per aquest dissabte, una gala de dansa amb l’objectiu de recaptar fons per a Associació Pro-Ajuda a Minories Marginals (APAMM) una entitat local que treball per rehabilitar a toxicòmans i oferint ajut integral a barris com ca n’Espinós. Segons explica la responsable de l’activitat Mari Carmen Monteagudo, “tal i com vam fer l’any passat en benefici de Life4pitbulls, que vetlla pels drets dels animals, en aquesta ocasió volem ajudar a una altra entitat que fa una important tasca social al municipi. Els donarem els cèntims de les entrades i recollirem menjar al hall de l’Espai Maragall on, a més, hi haurà muntada una petita exposició sobre la feina que fa APAMM”.

 

Monteagudo recorda que “l’any passat vam estrenar-nos amb una gala de presentació on, a més vam comptar amb el suport de l’Agrupació Fotogràfica que va prendre imatges per fer, després, una exposició sobre nosaltres. Ara complim el primer aniversari i ho volem celebrar ballant i mantenint viu aquest afany solidari, perquè fer xarxa i ajudar-nos és important sempre, però ara, en moments difícils encara més”. Monteagudo precisa que “la nostra voluntat és que aquest acte sigui anual i es consolidi amb la participació d’entitats diferents, més enllà de les dedicades a la dansa”.

 

En la gala de dissabte, que començarà a les 18.30 hores, hi participarà, a més de l’Atelier, Lebal, Leonor Vives, El Muro, el grup de l’escola Eramprunyà i la Casa de Andalucía. També vindrà  de Barcelona Som Habesa. El preu de l’entrada és 5 euros.

Nadia Ghulam amb l'Alcaldessa, en la visita que va fer l'any passat, a Gavà, també amb motiu del GavàMón.

Nadia Ghulam ens visita aquest dimecres L’escriptora afganesa estarà aquest dimecres a la biblioteca Josep Soler Vidal, dins el GavàMón, per presentar el seu darrer llibre

"La primera estrella del vespre" és el títol del darrer llibre de l’afganesa Nadia Ghulam, una obra on relata la història de les dones de la seva família, una història molt dura i cruel que elles superen, o hi sobreviuen amb valentia i suport mutu.

 

Ghulam va néixer a Kabul (Afganistan) el 1985. Quan tenia vuit anys i en plena guerra civil, una bomba va esclatar a casa seva. Aquest fet va tenir com a conseqüència la mort del seu germà, l’aparició de la malaltia mental del seu pare, la pèrdua de la casa familiar i que ella patís greus cremades al seu cos. Per refer-se del succés va estar hospitalitzada durant dos anys i va haver de sotmetre’s a nombroses operacions quirúrgiques.

 

Després de la seva sortida de l’hospital el règim talibà s’havia instaurat a l’Afganistan. Una de les imposicions del nou govern va ser prohibir que les dones treballessin fora de la llar. A casa seva l’única figura masculina era la del pare però estava malalt i no podia treballar. Quan tenia onze anys va prendre la decisió de vestir-se de noi i fer-se passar pel Zelmai, el seu germà mort. Durant deu anys va ser un home i d’aquesta manera, treballant al camp, de cuinera o en un taller de bicicletes que ella mateixa va muntar, va pogué mantenir els seus pares i les seves dues germanes petites. Quan tenia vint-i-un anys, de la mà d’una ONG catalana i de la periodista Mònica Bernabé, Nadia Ghulam va arribar a Catalunya on va continuar el procés per millorar la seva salut. Des de llavors viu a Badalona amb la seva família catalana.

 

“La primera estrella del vespre” explica el retorn de Nadia Ghulam a l’Afganistan. Com a conseqüència de la mort de la seva tia Sha Ghul decideix tornar al país per honrar-la i retrobar-se, també, amb tota la seva família.

 

La presentació del llibre es farà aquest dimecres, a partir de les 19 hores, a la biblioteca Josep Soler Vidal.

Nadia Ghulam durant la seva presentació aquest dimecres a Gavà.

Nadia Ghulam presenta el seu darrer llibre a Gavà L’escriptora afganesa va estar aquest dimecres a la biblioteca Josep Soler Vidal, dins el GavàMón, per presentar parlar de "La primera estrella del vespre"

La sala d’actes de la biblioteca Josep Soler Vidal es va omplir aquest dimecres per escoltar el relat de l’afganesa Nadia Ghulam i el seu darrer llibre "La primera estrella del vespre" una obra on narra la història de les dones de la seva família, una història molt dura i cruel que elles superen, o hi sobreviuen amb valentia i suport mutu. Segons Ghulam “totes elles són molt valentes perquè tot i que patir situacions molt difícils no deixen de lluitar per superar-les i per canviar una societat profundament injusta i per un futur millor per a les noves generacions .”

 

Ghulam va néixer a Kabul (Afganistan) el 1985. Quan tenia vuit anys i en plena guerra civil, una bomba va esclatar a casa seva. Aquest fet va tenir com a conseqüència la mort del seu germà, l’aparició de la malaltia mental del seu pare, la pèrdua de la casa familiar i que ella patís greus cremades al seu cos. Per refer-se del succés va estar hospitalitzada durant dos anys i va haver de sotmetre’s a nombroses operacions quirúrgiques.

 

Després de la seva sortida de l’hospital el règim talibà s’havia instaurat a l’Afganistan. Una de les imposicions del nou govern va ser prohibir que les dones treballessin fora de la llar. A casa seva l’única figura masculina era la del pare però estava malalt i no podia treballar. Quan tenia onze anys va prendre la decisió de vestir-se de noi i fer-se passar pel Zelmai, el seu germà mort. Durant deu anys va ser un home i d’aquesta manera, treballant al camp, de cuinera o en un taller de bicicletes que ella mateixa va muntar, va pogué mantenir els seus pares i les seves dues germanes petites.

 

Quan tenia vint-i-un anys, de la mà d’una ONG catalana i de la periodista Mònica Bernabé, Nadia Ghulam va arribar a Catalunya on va continuar el procés per millorar la seva salut. Des de llavors viu a Badalona amb la seva família catalana.

 

“La primera estrella del vespre” explica el retorn de Nadia Ghulam a l’Afganistan. Com a conseqüència de la mort de la seva tia Sha Ghul decideix tornar al país per honrar-la i retrobar-se, també, amb tota la seva família. Es tracta, segons Ghulam, “d’un llibre excepcional sobre dones afganeses, perquè ho explico en primera persona i obro les portes de casa meva perquè tothom vegi com és el nostre dia a dia, com ho era durant el règim talibà i després amb tots els contrastos i com això ha afectat la vida de les dones. Vull transmetre però, que malgrat tot hi ha molta esperança. Les noves generacions tenen molta esperança i esperit de lluita per canviar les coses i gaudir de noves oportunitats”.

Un dels fotogrames de la pel·lícula

Projecció de “Mustang” aquest divendres El film francès encabit dins la present edició de la Mostra de Drets Humans GavàMón es passarà a l’Espai Maragall

Aquest divendres, a les 21 hores, L’Espai Maragall acollirà, dins el GavàMón, la projecció de la pel·lícula “Mustang”, una producció francesa que posa de relleu el dret a la igualtat de tots els éssers humans, el reconeixement de les persones com a subjectes de dret i el dret al matrimoni.La cinta, de l’any 2015 i que ha recopilat un bon grapat d’importants premis i nominacions es desenvolupa en un petit poble situat en el nord de Turquia, on Lale i les seves quatre germanes, que viuen amb la seva àvia i el seu oncle després de la mort dels seus pares. Amb l'arribada de l'estiu, aquestes cinc noies es dirigeixen a seva casa després de l'últim dia de classes però es desvien per jugar amb alguns nois en una platja propera. Aquesta convivència innocent provoca un escàndol injustificat la conseqüència del qual serà l'enduriment de les normes que aquestes jovenetes hauran de seguir a casa.

 

Així, aquestes germanes es veuen vivint en una espècie de presó, on el seu oncle a poc a poc, va coartant-los la llibertat. En part, la qual cosa fa que aquest home actuï així és la seva obsessió malaltissa per casar a aquestes cinc joves -gairebé nenes- amb homes de bé, abans que siguin “deshonrades” per qualsevol.

 

A partir d'aquí es desenvolupa una trama senzilla i molt àgil, on l'espectador es confronta amb una realitat que, per absurd que ens sembli, roman molt arrelada a diverses regions del planeta on encara es veu amb normalitat que dues persones que amb prou feines es coneixen contreguin matrimoni solament perquè això obeeix a la tradició i als interessos dels pares.

 

Si bé l'existència d'aquests costums per a ningú són un secret (fins i tot a Mèxic hi ha zones on els pares segueixen sent els qui decideixen quan i amb qui casar als seus fills), sempre serà enriquidor i fins a cert punt necessari veure aquesta problemàtica reflectida per mitjà d'alguna obra artística per fer consciència. Conforme la pel·lícula avança anem coneixent a cadascuna d'aquestes cinc germanes, veient com enfronten de diferent forma la destinació que els seus familiars decideixen forjar-los.

Dodo Producciones també participarà en la gala benèfica

Festival per l’Esclerosi Múltiple Es tracta d’una gala artística benèfica que es farà aquest diumenge a l’Espai Maragall i on hi prendran part diferents companyies i grups

l’Espai Maragall de Gavà acollirà, aquest diumenge una gala artística en benefici de l’Associació l’Esclerosi Múltiple del Baix Llobregat, amb seu a la nostra ciutat. Amb el títol "100 metros, 200 pasos" hi actuaran el ballet Oscar Aldana, l’escola de dansa Leonor Vives, Alma Indir,  NZ Pasifika, V Dance, The Foumigues, el Dúo Peláez, Dodo Producciones i Cinemamo.

 

L’espectacle, de caràcter multidisciplinar, combinarà dansa clàssica, polinèisa, batxata, Tribal Fusion, Bollywood i dansa del ventre.  També comptarà amb música, teatre i cine.

 

La funció començarà a les 18.30 hores i el preu de l’entrada costa  5 euros. La recaptació es lliurarà íntegrament a l’entitat que agrupa a persones de tota la comarca afectades per aquesta malaltia neurològica i degenerativa per a la qual no hi ha cura ni se’n coneix la causa. Afecta sobretot dones d’entre 20 i 30 anys i entre els símptomes que provoca hi ha fatiga, falta d'equilibri, dolor, alteracions visuals i cognitives, dificultats del parla o tremolor, entre d’altres.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.