Text de cerca: Resultats trobats: 150
Etiqueta: Teatre Ordre
La Companyia La Igualtat afronta un any més la representació d'"Els Pastorets" El veterà grup teatral farà tres representacions al llarg d'aquets període nadalenc, però en suprimeix la que sempre es venia fent el 26 de desembre

La Igualtat ja fa molts anys que representa a Gavà "Els Pastorets", en versió de Josep Maria Folch i Torres, però enguany el muntatge presenta alguna novetat interessant. Una d'elles, que la ciutadania ja ha pogut veure, és un nou cartell dissenyat per l'ocasió. Una altra és la incorporació de molta gent nova a l'elenc interpretatiu, que en el cas d'aquesta obra es bàsic: en escena arriben a coincidir a l'escenari fins a 75 actors i actrius. El director del grup de teatre La Igualtat, Paco Casas, explica que la representació ha penjat d'un fil i confirma que "és cert que durant l'any es va dubtar una mica sobre la seva continuïtat". Tot i els problemes, finalment hi va haver "un canvi de persones al capdavant del grup" que ha permès una renovada "il·lusió" per afrontar l'obra teatral. El muntatge d'"Els Pastorets" és "amb molt el més complex dels que fem, té 15 canvis de decorats i 11 persones fent tasques tècniques, i només aquestes 11 persones és més que qualsevol repartiment durant la resta de l'any".

Enguany, i també com a novetat important, La Igualtat no farà la tradicional representació del 26 de desembre, que es trasllada, això sí, al proper diumenge 23 de desembre a les 18:00h. Les altres dues posades en escena tindran lloc a la mateixa hora els diumenges 30 de desembre i 6 de gener. Aquesta darrera representació tindrà un al·licient afegit pels més petits: segons anuncia Casas, és gairebé segura l'aparició de ses Majestats els Reis d'Orient.

Etiquetes: Actualitat Nadal Teatre
La Companyia La Igualtat afronta un any més la representació d'"Els Pastorets" Encara queda una darrera oportunitat de veure aquesta clàssica representació teatral, el proper diumenge 6 de gener

La Igualtat ja fa molts anys que representa a Gavà "Els Pastorets", en versió de Josep Maria Folch i Torres, però enguany el muntatge presenta alguna novetat interessant. Una d'elles és un nou cartell dissenyat per l'ocasió. Una altra és la incorporació de molta gent nova a l'elenc interpretatiu, que en el cas d'aquesta obra es bàsic: en escena arriben a coincidir a l'escenari fins a 75 actors i actrius. El director del grup de teatre La Igualtat, Paco Casas, explica que la representació ha penjat d'un fil i confirma que "és cert que durant l'any es va dubtar una mica sobre la seva continuïtat". Tot i els problemes, finalment hi va haver "un canvi de persones al capdavant del grup" que ha permès una renovada "il·lusió" per afrontar l'obra teatral. El muntatge d'"Els Pastorets" és "amb molt el més complex dels que fem, té 15 canvis de decorats i 11 persones fent tasques tècniques, i només aquestes 11 persones és més que qualsevol repartiment durant la resta de l'any".

Enguany, i també com a novetat important, La Igualtat no ha fet la tradicional representació del 26 de desembre, que es va traslladar, això sí, al diumenge 23. El diumenge 30 de desembre hi va haver una altra representació i encara queda una, el proper diumenge 6 de gener. Aquesta darrera representació tindrà un al·licient afegit pels més petits: segons anuncia Casas, és gairebé segura l'aparició de ses Majestats els Reis d'Orient.

L'òpera Don Giovanni, una de les propostes que es veuran al Maragall

El 25 de gener es presenta la nova temporada de l'Espai Maragall Amb espectacles i activitats per a tots els públics a preus assequibles i promocions per a diferents col·lectius

L'Espai Maragall inicia el primer trimestre de l'any 2013 amb una interessant oferta cultural. Com cada principi d'any, la festa d'inauguració serà l'encarregada de presentar tota la programació. En l'acte, que se celebrarà divendres 25 de gener a partir de les 21 hores, participaran part dels seus protagonistes i es farà un sorteig d'entrades per als espectacles de la nova temporada.

El 27 de gener a partir de les 19 hores, el trio Arioso , que rebrà el suport a la producció del seu proper disc a través del programa Gavà (amb els creadors), oferirà un repertori d'òpera i cançó. Sense apartar-nos de la música,  diumenge 17 de febrer, serà el moment dels boleros de Moncho i i dissabte, 23 de febrer serà el moment de la 1a Trobada d'Havaneres d'Hivern Ciutat de Gavà.

Després d'aquesta sessió musical arribarà, el 8 de març, el teatre contundent, dur i realista de la Cia La Virgueria amb l'obra 180º del cel. I del realisme més cru a la màgia i il·lusionisme d'Anthony Blake, que pesentara, el 15 de març, un espectacle únic i sorprenent. La Cia de hip hop l'Excelencia dibuixarà amb els seus moviments l'espectacle Identidad, que ens portarà fins a l'òpera Don Giovanni de W.A. Mozart. La cita és el 24 de març, a partir de les 19 hores.

No faltaran a la programació de l'Espai Maragall d'aquest primer trimestre de l'any les propostes d'Escena local de la mà de l'escola de dansa Body&Soul, la continuïtat del Cicle de Teatre Amateur de Gavà amb la participació de la companyia barcelonesa Antifaz i la gavanenca Grup Teatral L'Eramprunyà, el cinema i un nou espectacle del Laboratori de Teatre.

L'adquisició d'entrades es pot fer e manera anticipada a  través del sistema Tel-Entrada de CatalunyaCaixa mitjançant els canals habituals; Telèfon 902 10 12 12, www.telentrada.com  i oficines de Catalunya Caixa.  També a les taquilles de l'Espai Maragall, de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h. El mateix dia de la funció, a les taquilles de l'Espai Maragall, 2 hores abans del començament de l'espectacle. L'adquisició d'entrades d'Escena local i cinema es fa el mateix dia de la funció, 1 hora abans del començament, a les taquilles. 

Hi haurà descomptes del 10% per a majors de 65 anys i pensionistes, usuaris de les biblioteques i estudiants, famílies nombroses i persones amb discapacitat i del 25% per a menors de 25 anys, grups organitzats de més d'11 persones i per la compra de tres entrades o tres espectacles (no inclou els espectacles de la Programació familiar, Escena local i Cine club i els espectacles 50 anys de boleros i 1a Trobada d'Havaneres d'Hivern Ciutat de Gavà).

Un dels moments de l'obra

Els contes dels germans Grim aterren a Gavà L'Espai Maragall acollirà, aquest diumenge, la representació de "Grim, Grim, o la Blancallops i els 7 porquets" de la companyia Pera Llimonera

La companyia La Pera Llimonera representarà, aquest cap de setmana a la nostra ciutat una de les seves darreres obres, "Grim Grim o la Blancallops i els 7 porquets", estrenada l'any 2004. El títol fa al·lusió a una barreja de diferents obres, ja que els dos personatges es discuteixen dalt de l'escenari sobre quina obra representar. Així, la companyia fictícia que veiem en escena, comença amb la Blancaneus i acaba amb els tres porquets, a través d'una barreja que fa riure a petits i grans.

 

La funció es presentarà diumenge a les 12 hores a l'Espai Maragall de Gavà.

Un dels moments de l'obra

La companyia Antifaz presenta "Taxi" a Gavà El grup, amb 40 anys de trajectòria, actuarà aquest dissabte a l'Espai Maragall, en la primera de les representacions del Cicle de Teatre Amateur de la nostra ciutat

El teatre amateur torna aquest cap de setmana a la nostra ciutat amb la representació de l'obra" Taxi" a càrrec del grup Antifaz. La companyia, amb 40 anys de trajectòria a Sant Andreu, un dels barris de Barcelona amb més activitat cultural, posarà en escena la divertida i trepidant comèdia "Taxi", original de Ray Cooney i dirigida aquí per Josep Anton Pérez en què un taxi, un taxista, dues dones, dues cases diferents i altres personatges ens faran riure sense parar.

 

Per a Susana Martínez, que és actriu de la companyia "es tracta d'un muntatge divertit" amb el qual s'hi senten "molt còmodes" i que segur que "agradarà la gent sobretot en moment difícils com els actuals on resulta imprescindible trobar moments per riure i passar una bona estona".

 

"Taxi" es va estrenar al Sant Andreu Teatre i va aconseguir el primer premi al millor espectacle en la mostra de grups que tradicionalment es fa al districte. El grup representa el muntatge des del maig de l'any passat i ha estat, per exemple, a Arbeca, i a Calella. Aquests 2013, es passejaran per altres municipis de Catalunya com Canet.

 

La funció del grup teatral Antifaz donarà inici a les 20 hores. El preu de l'entrada és de 5 euros i de 3 euros per als socis del Club Maragall.

Entrevista a Ràdio Gavà 

"Pau. La vida de Pau Casals", un espectacle clàssic de marioneta txeca

La vida de Pau Casals a l'Espai Maragall Forani Teatre posarà en escena aquest muntatge adreçat als més petits dins la programació d'espectacles de La Xarxa a la nostra ciutat

Forani Teatre presentarà aquest diumenge a Gavà, dins la programació de La Xarxa,  "Pau. La vida de Pau Casals", un espectacle clàssic de marioneta txeca, que recrea en sis episodis la vida del violoncel·lista. La música en directe del violoncel, que ocupa una part de l'escenari, és una part essencial de la proposta i condueix els ambients de la història de l'artista.

 

El muntatge mostra com un nen com qualsevol altre, va descobrint el món des dels seus ulls d'infant. La música però, el desperta i ja sap què vol ser de gran. Tot i això, no serà fàcil i ho haurà de deixar tot per un somni."Pau. La vida de Pau Casals" és una historia màgica, emotiva i tendra que ens acostarà als fets més rellevants de la vida del músic a través de la seva obra artística i humana. Un clam a la pau.

 

Forani Teatre va néixer l'any 2006 de les mans d'Enric Rovira Canela i Arnau Colom Recasens amb la intenció de crear espectacles adreçats a tot tipus de públic. Des d'aleshores ha anat creixent i creant diversos espectacles que s'han representat arreu de Catalunya. Ha estat present en diferents festivals i mostres i premiats en varies ocasions, on destaca l'últim reconeixement en els Premis Butaca'12 justament per "Pau. La vida de Pau Casals".

 

La funció, que es podrà veure diumenge a l'Espai Maragall, començarà a les 12 del migdia.

Entrevista a Ràdio Gavà

"180º de cel", és un espectacle teatral sobre la reinserció a la societat de les persones han estat empresonades

La Virgueria presenta "180º de cel" a Gavà L'obra, que es podrà veure aquest divendres a la nit a l'Espai Maragall, reflexiona sobre la reinserció de les persones que han estat a la presó

La Companyia La Virgueria presenta, aquest divendres a Gavà, dins dels actes del programa del Març Violeta, el muntatge "180º de cel", un espectacle teatral sobre la reinserció a la societat de les persones han estat empresonades. Es tracta, segons el grup, "d'una reflexió sobre el sistema penitenciari que tenim, sobre la seva eficàcia i utilitat". És també un espectacle sobre el món on vivim, sobre les seves normes i la capacitat del sistema per reintegrar les persones que ha expulsat; la capacitat de les persones de perdonar, de passar pàgina i, en última instància, de perdonar-se a elles mateixes. Lacrítica considera que es tracta "d'un espectacle de llums i ombres, de llàgrimes i somriures".

 

180º de cel comença el dia que l'Àngela trepitja la sorra de la platja per primera vegada en molts anys i travessa tots els paisatges d'una vida que torna a començar, però aquest cop amb un animal a l'esquena que massa sovint es clava a la pell i no permet avançar. Amb un prejudici constant, propi i aliè, l'Àngela intentarà assolir la llibertat. La llibertat de veritat, aquella que li permeti somriure, caminar sense por, ser una més allà on vagi i construir una vida feliç.

 

La funció es podrà veure a partir de les 21 hores a l'Espai Maragall. El preu de l'entrada es de 12€ i els socis del Club Maragall poden gaudir d'un 25% de descompte.

 

 

Entrevista a Ràdio Gavà

El grup proposa "seduir" a través d'un teatre didàctic i poètic

"La nina del cap pelat" a l'Espai Maragall Engruna Teatre posarà en escena aquest muntatge adreçat als més petits dins la programació d'espectacles de La Xarxa a la nostra ciutat

Engruna Teatre presentarà aquest diumenge a Gavà, dins la programació de La Xarxa, "La nina del cap pelat", en què una nina de cap pelat que viu en un carro ple d'andròmines se sent diferent de les altres perquè no té cabells i això la impulsarà a iniciar un viatge a la recerca d'uns cabells pel seu cap. Durant el trajecte s'anirà trobant amb personatges que li mostraran les seves particularitats, allò que els fa especials com el gegant del pi, la lluna la pruna, el sol solet, el patufet o el Cargol treu banya.

 

Engruna Teatre va néixer l'any 2006 pel desig de dues actrius i amigues, la Ruth i la Mireia, amb la voluntat de crear un llenguatge escènic propi. El grup proposa "seduir" a través d'un teatre didàctic i poètic utilitzant tècniques de teatre de titelles, la manipulació d'objectes, les ombres xineses, les projeccions i la música. L'objectiu és estimular la imaginació del públic familiar.

 

La funció, que es podrà veure diumenge a l'Espai Maragall, començarà a les 12 del migdia.

Entrevista a Ràdio Gavà

L’humor dels Monty Python arriba a l’Espai Maragall Dins el cicle de teatre amateur, la Companyia No+Notes posarà en escena l’obra “Monty Python’s Flying Circus”

El teatre amateur torna aquest cap de setmana a l’Espai Maragall de Gavà amb l’obra “Monty Python’s Flying Circus”, original dels Monty Python de la mà de la companyia No+Notes

 

Es tracta d’un espectacle basat en esquetxos del grup còmic britànic MontyPython, i més concretament en la seva sèrie de televisió MontyPython Flying Circus, estrenada l’any 1969. Aquesta va ser una sèrie de gran èxit degut als seus elements innovadors, principalment un sentit de l’humor que es decanta cap a l’absurd el surrealisme, però que no exclou les crítiques a la política i als sistemes de govern, així com grans dosis d’ironia. A més dels esquetxos, el muntatge inclou cançons, també dels Monty Python.

 

L’obra, sota la direcció d’ Òscar Mas, estarà interpretada per Marta Arbolí, Carolina Carrillo, Ester Cierco, Lluís Crespo, Isabel Flores, Sígrid Julià, Jorge Rodríguez, Albert Sala i Marta Tortosa

 

La funció es presenta diumenge a les 19 hores. El preu de l’entrada és de 5 euros i de 3,5 euros per als membres del Club Maragall. Les entrades es poden comprar des de de les 18 hores del mateix dia a la mateixes taquilles de l’Espai Maragall.

La funció es presenta diumenge a les 19 hores

L’humor dels Monty Python arriba a l’Espai Maragall Dins el cicle de teatre amateur, la Companyia No+Notes posarà en escena l’obra “Monty Python’s Flying Circus”

El teatre amateur torna aquest cap de setmana a l’Espai Maragall de Gavà amb l’obra “Monty Python’s Flying Circus”, original dels Monty Python de la mà de la companyia No+Notes

 

Es tracta d’un espectacle basat en esquetxos del grup còmic britànic MontyPython, i més concretament en la seva sèrie de televisió MontyPython Flying Circus, estrenada l’any 1969. Aquesta va ser una sèrie de gran èxit degut als seus elements innovadors, principalment un sentit de l’humor que es decanta cap a l’absurd el surrealisme, però que no exclou les crítiques a la política i als sistemes de govern, així com grans dosis d’ironia. A més dels esquetxos, el muntatge inclou cançons, també dels Monty Python.

 

L’obra, sota la direcció d’ Òscar Mas, estarà interpretada per Marta Arbolí, Carolina Carrillo, Ester Cierco, Lluís Crespo,I sabel Flores, Sígrid Julià, Jorge Rodríguez, Albert Sala i Marta Tortosa

 

La funció es presenta diumenge a les 19 hores. El preu de l’entrada és de 5 euros i de 3,5 euros per als membres del Club Maragall. Les entrades es poden comprar des de de les 18 hores del mateix dia a la mateixes taquilles de l’Espai Maragall.

Un dels moments de la representació en la seva estrena a Gavà

La Roda estrena a Gavà “La princesa i el pèsol” El muntatge que esdevé una adaptació del conte tradicional s’ha pogut veure a L’Espai Maragall aquest cap de setmana en 3 passis

La Roda Produccions ha estrenat aquest cap de setmana a l’Espai Maragall de Gavà el seu nou muntatge: “La princesa i el pèsol”, una comèdia musical plena d’equívocs i, on gràcies a una princesa i un simple pèsol fan anar de bòlid tota una cort. Així, després de l’èxit assolit amb “La Ventafocs” la companyia de teatre gavanenca ha tornat a versionar un conte molt conegut per convertir-lo en una esbojarrada obra apta per a tots els públics. Segons explica el director de La Roda, Dani Cherta “això és un encàrrec del Guasch Teatre i a nosaltres ens va encantar la idea. De fet, sempre intentem recórrer als clàssics”.

 

“La princesa i el pèsol” compta amb 5 actors principals i un cos de ball de 6 actors més, entre els quals hi ha alumnes de l’Espai Escènic. L’obra es podrà veure al Guasch Teatre del 14 al 26 de maig.

Alfons Ruano i Paco Casas protagonitzen l'obra

El grup teatral La Igualtat representa “La Extraña pareja” L’obra, que es posarà en escena aquest dissabte, a les 20 hores, a l‘Espai Margall pretén recollir fons i aliments per APAMM

El grup teatral La Igualtat mostra la seva vessant més solidària i per això, aquest dissabte, representarà tot un clàssic: “La Extraña pareja”, amb l’objectiu de recollir diners i aliments per ajudar als qui més ho necessiten. Així, s’ha fixat un preu de 3 euros l’entrada i l’aportació de 3 quilograms d’aliments que es destinaran a l’Associació d’Ajut a les Minories Marginades (APAMM) que treballa directament per donar suport a les persones i famílies que es troben en risc d’exclusió social.

 

Per a la Igualtat, segons explica Paco Casas, “poder participar d’aquest projecte ens omple d’orgull i suposa una responsabilitat afegida a la que habitualment tenim de voler fer-ho el millor possible”. Per al grup, actuar a l’Espai Maragall també els permet guanyaren aforament. Alfons Ruano, que també dirigeix aquest muntatge afirma que “si bé és cert que dissabte tindrem molta feina perquè haurem de muntar i desmuntar al mateix dia, també és veritat que podrem actuar davant de quasi 600 persones”.

 

En el muntatge hi prenen part 8 actors, 2 apuntadors, el regidor, 2 tècnics i els tramoistes. Es tracta d’una obra, la major complexitat de la qual està en els extensos diàlegs que mantenen el dos protagonistes. La idea però, segons La Igualtat “és que tothom s’ho passi bé i gaudeixi dels prop de dues hores que dura la funció”.

 

El projecte de tirar endavant aquesta iniciativa solidària parteix de l’excel·lent relació existent entre ambdues entitats i de la consciència que la situació de profunda crisi actual ha fet que hi hagi molta gent necessitada. Des d’APAMM precisen que “hores d’ara centrem bona part dels nostres esforços en el banc d’aliments” i reconeixen que “sovint ens sentim desbordats perquè hi ha moltes persones que ho estan passant molt malament i acudeixen diàriament a nosaltres per demanar ajut”.

 

Les persones que vulguin veure la funció ja poden reservar de manera anticipada la seva entrada trucant al telèfon 609063367.

 

Val a dir, que el grup representarà aquest obra, novament, a finals de mes al Centre Cultural. Les funcions tindran lloc el 27 d’abril, a les 22 hores, i el dia 28 d’abril, a les 19 hores.

 

Entrevista a Ràdio Gavà 

Un dels moments de la funció.

La Igualtat recull per APAMM 1364 quilos d’aliments Els diners de les entrades per veure “La Extraña pareja” d’aquest dissabte a l’Espai Maragall també s’han donat a aquesta entitat benèfica

L’Espai Maragall de Gavà es cava omplir aquest dissabte per veure la representació que el Grup Teatral La Igualtat va fer de “La Extraña pareja”, una funció especial amb una clara finalitat benèfica, ja que tot el que s’ha recollit ha estat donat a l’Associació d’Ajut a les Minories Marginades (APAMM) que treballa directament per donar suport a les persones i famílies que es troben en risc d’exclusió social. En total s’han recollit 1364 quilos d’aliments i entre 600 i 700 euros, quantitat que tothom valora “molt positivament” i que demostra “la solidaritat i implicació de la gent Gavà, ja que fins i tot els propis actors del grup van pagar entrada”.

 

Per a la Igualtat, segons explica Paco Casas, “poder participar d’aquest projecte ens omple d’orgull”. Des d’APAMM precisen que “hores d’ara centrem bona part dels nostres esforços en el banc d’aliments” i reconeixen que “sovint ens sentim desbordats perquè hi ha moltes persones que ho estan passant molt malament i acudeixen diàriament a nosaltres per demanar ajut”.

 

El muntatge, en què hi han pres part 8 actors, 2 apuntadors, el regidor, 2 tècnics i els tramoistes, es representarà novament, a finals de mes al Centre Cultural. Les funcions tindran lloc el 27 d’abril, a les 22 hores, i el dia 28 d’abril, a les 19 hores.

Les funcions tindran lloc dissabte, a les 22 hores, i diumenge, a les 19 hores.

El grup teatral La Igualtat representa “La Extraña pareja” L’obra, estrenada ara fa uns dies, es tornarà a representar, aquest cap de setmana, al Centre Cultural del Carrer de Sarrià

El grup teatral La Igualtat posarà en escena, aquest cap de setmana, tot un clàssic: “La Extraña pareja”, obra que la companyia ja va representar ara fa uns dies a l’Espai Maragall amb la finalitat solidària de recollir diners i aliments per a l’Associació d’Ajut a les Minories Marginades (APAMM).

 

En el muntatge hi prenen part 8 actors, 2 apuntadors, el regidor, 2 tècnics i els tramoistes. Es tracta d’una obra, la major complexitat de la qual està en els extensos diàlegs que mantenen el dos protagonistes. La idea però,  segons La Igualtat “és que tothom s’ho passi bé i gaudeixi dels prop de dues hores que dura la funció”.

 

Les funcions tindran lloc dissabte, a les 22 hores, i diumenge, a les 19 hores.

Etiquetes: Cultura Teatre

La funció començarà a les 19 hores

La Companyia Talión presenta “Isop” L’obra, encabida dins el programa de representacions del cicle amateur, es podrà veure, aquest diumenge, a les 19 hores a l’Espai Maragall

El grup de teatre del “Talión” de Lleida posarà en escena, aquest diumenge, a Gavà, “Isop,” basada en l'obra de Guilherme Figueiredo “La guineu i els raïms”

 

Isop és narrador de faules, d'històries simples, protagonitzades per animals amb un missatge moral clar i contades amb l'objectiu de fomentar determinades virtuts o aconsellar com s'ha de comportar una persona en la vida quotidiana.Es conta que va néixer esclau, un esclau geperut i d'extrema lletjor. Ara Isop es troba al servei d'en Xantos i de la seva dona Cleia. En Xantos és un polític de moda de la democràcia, un ideòleg.

 

Així, Isop és just i lleial amb els seus amos, però vol ser lliure i només té el seu agut enginy per aconseguir-ho, però no a qualsevol preu.

 

La funció començarà a les 19 hores. El preu de l’entrada és de 5 euros i de 3,5 euros per als socis del Club Maragall. Els tiquets es poden adquirir, des d’una hora abans del començament de l’espectacle, a les taquilles de l’Espai Maragall.

Vídeo: Marc Farré/ Lluís Martínez

Tot a punt per al Festival Internacional de Titelles El certamen, organitzat per l’Ajuntament i la Fundació Xarxa d’Espectacles, se celebrarà a Gavà el cap de setmana de l’11 i el 12 de maig

Els dies 11 i 12 de maig, Gavà tornarà a omplir-se de màgia i il·lusió de la mà del Festival Internacional de Titelles, un certamen bianual que arriba a la 23a edició sota l’organització de l’Ajuntament de Gavà i la Fundació Xarxa d’Espectacles.

 

Grans i petits podran gaudir de les 23 propostes que presentaran 10 companyies de Catalunya (una d’elles de Gavà), 3 de França, 1 d’Andalusia i 1 del País Valencià ja sigui a l’aire lliure o en recintes tancats com l’Espai Maragall, La Casa Gran i el Museu de Gavà. Es tracta d’una mostra que l’any passat va celebra-se a modus de tast i que, enguany, torna amb l’objectiu, segons ha manifestat l’alcalde Joaquim Balsera, “de continuar, en el futur, tot i que adaptat a la nova realitat”. “Això implica un pressupost més ajustat, però sense perdre qualitat”, ha afegit el president de La Xarxa Jaume Amigó. Amigó, conscient que “més enllà d’una crisi, aquesta és la nova situació a la que ens haurem d’adaptar ara, i en el futur” ha dit que “s’ha optat per portar bons grups, amb propostes variades i originals, però més properes al territori”.

 

L’alcalde ha destacat “l’esperit de bona i entesa i col·laboració amb la xarxa que esdevé un bon un exemple de col·laboració amb la societat civil” i ha afegit que “l’Administració el que ha de fer es obrir les portes i els recursos.”

 

En aquest certament, el parc municipal de la Torre Lluc serà un dels principals escenaris, amb diferents espais per fer-hi les representacions. Un dels més espectaculars serà una carpa molt especial: la Yourte, una de les grans novetats d’aquesta edició, que acollirà els espectacles Ovni, de la Cia. The Farrés Brothers, i Le fil, de la companyia francesa L’Atelier des sognes. A l’Espai Central, la Companyia la Baldufa presentarà Nautilus. L’Espai Jardí acollirà els espectacles de Titelles Sebastià Vergés (El fantàstic Màgic d’Oz), de Galiot teatre (El Bavastell antic), i de la Cia. Teatre Imaginari (L’elefant i l’aranya).

 

A la Rambla (entre les places de Jaume Perich i de Josep Tarradelles), la Cia. Daniel Raffel ens presentarà La Cabane pepe, mentre que la plaça Major acollirà els espectacles de la Cia. Binixiflat amb Oiaraki, el castell dels ocells, i Xip Xap amb La veritable història dels tres porquets. A la plaça de la Pagesia es podrà gaudir d’El Circ del Núvols, de la Cia. De Puntentes, i de La filla del Sr. Bianchi, de la Cia. Brif Braf Bruf.

 

Funky l’olla, de Vatua l’Olla, Banda Forània, de Forani Teatre, i Zeppelin, de la Cia. La Baldufa seran els espectacles itinerants.

 

A aquests espectacles a l’aire lliure, s’afegeixen les representacions que acolliran l’Espai Maragall, La Casa Gran i el Museu de Gavà. Així, l’Espai Maragall es representaran L’embolic a la granja, de la Cia La Baldufa; el Carnaval dels animals, de Forani Teatre; Gramme d’Âme, de la Cie. Marie Luoise. Bouillonne, i El cel de la Jojó, d’Inspira Teatre. A La Casa Gran, trindrà lloc l’espectacle Xim, del Centre de Titelles de Lleida, i la sala d’actes del Museu: La casa del abuelo, de La Rous, i Titelles i Marionetes, de Lluerna Teatre. Quant a les entrades, es repartiran 1 hora abans de cada espectacle al punt d'informació del Festival, atès que hi haurà aforaments limitats segons espais.

 

Enguany cal destacar dues novetats. Una d’elles és la organització del debat Un Festival avui, per què. Divendres 10 de maig, la carpa Yourte del Parc de la Torre Lluch aplegarà destacats professionals del sector que reflexionaran sobre la utilitat, des de tots els punts de vista, d’un esdeveniment cultural. El ponents seran Jean Kaplan, director del Festival Marionnettissimo Migdia Pirineus; Antònia Sabartés, secretària General de l’Euroregió Pirineus Mediterrània; Ramon Molins, president de l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics; Enric Blasi, director del Festival Esbaiola’t de Valls d’Àneu; Agnès Saurat, cap del projecte Scena Centro; Ramon Simó, director del GREC, i Mònica Ruz i Maite Serrat, de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona. Balsera ha destacat aquest acte “perquè l’eix d’aquesta reflexió també s’ha de fer des del punt de vista de les ciutats” i ha recordat que “l’Espai Maragall ha estat un espai recuperat amb una inversió pública important i el seu dia ja es va fer l’oferiment dia al conseller de cultura per fer d’aquest indret un centre de nacional de producció de teatre infantil i juvenil. Volem apostar per aquesta especialització que ens permet continuar amb el nostre festival de titelles”.

 

Balsera considera també que és essencial que “la societat es vinculi amb la resta d’activitats culturals que té la ciutat. Sense cultura no hi ha societat ni construcció civilitzada de ciutats amables. La cultura és clau, i per això s’ha de valorar. Espero que durant aquests dies la gent gaudeixi dels espectacles” i ha conclòs refermant que “El festival de titelles és una tradició absolutament lligada a Gavà”.

 

El Festival Internacional de Titelles també homenatjarà la poetessa Joana Raspall amb motiu del seu centenari. Ho farà amb l’espectacle Amunt i avall amb Joana Raspall, a càrrec de la companyia l’Estenedor Teatre, adreçat a l’alumnat de Gavà. Hi haurà sessions dijous 9 i divendres 10 de 9.30 a 11 hores a la carpa Yourte de la Torre Lluc.

 

També la cloenda tindrà protagonistes de la ciutat. El grup de timbalers SonaQueTomba, creat l’any 2009 a Gavà, serà l’encarregat d’oferir el Final de Festa a la Torre Lluc.

Vídeo: Marc Farré

Espectacle pioner amb gastronomia i música a Gavà La volta al món en 80 textures, sabors i sons” presenta, aquest diumenge, un maridatge molt especial de postres, música i teatre a l’Espai Maragall

L’Espai Maragall acollirà, aquest diumenge, a les 19 hores, l’espectacle “La volta al món en 80 textures, sabors i sons”. Es tracta d’una iniciativa ideada per “Gavà amb la creació” en la qual hi prenen part el campió del món de pastisseria del 2011, el viladecanenc Jordi Bordas,  i l’escola d’Arts Escèniques de Gavà. El muntatge, que compta amb música d’Andreu Brunat i José Manuel Martínez, és un espectacle únic que aposta per l’experimentació i la barreja de disciplines. Així, s’ha preparat un repertori musical per ser gaudit mentre s’assaboreixen les postres. L’objectiu és descobrir quina seria la música que farien aquestes postres si tinguessin capacitat per fer-ne.

 

Jordi Bordas diu que “el projecte s‘ha forjat arran de diverses reunions amb la posada en comú de punts de vista per cercar les solucions que ens permetin dur a terme aquesta experiència única. Estem un xic inquiets perquè no sabem com sortirà. El que no ens falten són les ganes i la il·lusió.”

 

El director de l’Escola d’Arts Escèniques de Gavà, Dani Cherta, explica que “mai abans havia treballat amb un espectacle d’aquestes característiques” però admet que “es tracta d’una experiència enriquidora que ens permet barrejar elements tan diferents com la música, la gastronomia i el teatre".

 

L’aforament d’aquest espectacle de degustació esta limitat a 150 persones i el preu de les entrades és de 12 euros.

Les Nits de l’Art presenten, aquest divendres a Gavà, aquest espectacle.

I Festival de Bon Humor L’Espai Maragall acollirà l’actuació, aquest divendres, del “Piquete Cómico” format per Godoy, Álvaro Carmona i los Martínez

Les Nits de l’Art presenten, aquest divendres a Gavà, el I Festival del Bon Humor, una proposta que arrenca a l’Espai Maragall amb l’actuació del “Piquete Cómico”, format per Álvaro Carmona, Los Martínez i la hilarant elegància del mestre Godoy, tres còmics molt diferents que aguditzen el seu enginy sobre l'escenari amb molta ironia i un humor molt particular.

 

En un context en què els monologuistes ocupen la televisió, Godoy destaca per sobre d'ells en fugir dels tòpics. Practica un humor fi, intel·ligent i gens convencional. Part del seu mèrit està en el domini del llenguatge, que juga amb les paraules, equívocs i absurds. Fa referències sense caure en la pedanteria. El seu cinisme pot amb tot, encara que ell apunta especialment a les relacions de parella. No es conforma amb fer riure, també fa pensar.

 

Els germans Alex i Alfonso Martínez expliquen  les seves vivències com a joves “freaks” acompanyats d'un còctel de ginebra, històries, monòlegs i cançons en un univers on conviuen Pepe Rubianes i Joan Manuel Serrat, Las Vegas i l’Hospitalet, i obscenitats i lloances. Aquest duet ens presentarà situacions inversemblants i melodies.

 

Álvaro Carmona és guionista, còmic i músic, nascut a Sevilla però amb una carrera forjada a Madrid on va fer comèdia per clubs i sales. Al 2009 va arribar al Terrat com a col·laborador esporàdic i guionista de Buenafuente. El seu estil és senzill i subtil, i de vegades l'accentua ajudant-se de música i arts gràfiques. Això ressalta la seva versatilitat i potencia aquest sentit de l'humor tan personal que l’ha convertit, en molt poc temps, en un dels còmics més genuïns i atractius del panorama nacional.

 

El I Festival de Bon Humor començarà a les 21.30 hores i té una durada aproximada de 90 minuts. Les entrades costen 15 euros i es poden adquirir a través del www.catauticket.com

El popular i televisiu còmic Berto Romero aterra, aquest divendres a Gavà

Berto Romero arriba aquest divendres a Gavà El popular humorista posarà en escena a l’Espai Maragall “Sigue con nosotros” , un espectacle de 90 minuts

El popular i televisiu còmic Berto Romero aterra, aquest divendres, a partir de les 21.30 hores, a l’Espai Maragall “Sigue con nosotros”, un espectacle inspirat en el programa “Operación Triunfo" quan un concursant seguia en el programa. Segons Romero, “es tracta d’un monòleg basat en la rialla i l’evasió” i precisa que “parla de banalitat i de coses que fan gràcia. També toco coses de la meva vida personal com la meva relació amb el meu fill de dos anys. També em plantejo temes de al sexualitat i de si cal fer esport”

 

La durada de l’espectacle és de 90 minuts, una extensió que considera "la apropiada per a una comèdia, per un monòleg, quan l’espectador porta una hora assegut comença a donar símptomes de cansament, per això no convé passar-se de minuts”. “També és veritat- indica- que quan ves que el públic respon i riu molt tens ganes de continuar i ho allargues 1 hora i 40 minuto, més o menys" .

 

En les cançons l’acompanya El Lagarto, un guitarrista. En els vídeos col·laboren Risto Mejide, Carmen Tomás, Andreu Buenafuente i Ángel Martín, entre d’altres.

 

“Sigue con nosotros” és una declaració d‘intencions de Berto Romero carregada com sempre d‘humor, i en la que, com sempre, l’humorista explica la seva vida i la dels altres.

Un moment de l'assaig del passat dimecres (Foto: cortesia d'Espai Escènic)

Els alumnes de l’Espai Escènic posen en escena “Els miserables” Els dies 1 i 2 de juny es podrà veure a l’Espai Maragall l’adaptació que n’han fet d’aquest clàssic del teatre musical

Els alumnes de l’Espai Escènic s’atreveixen amb tot. Així ho demostra el fet de que, per acabar aquest darrer trimestre del curs, han decidit participar en les càpsules “Laboratori de teatre” escollint ni més ni menys que “Els miserables”. Els alumnes que hi prendran part tenen entre 14 i 18 anys, i tots estan entusiasmats davant aquest repte que ha estat dirigit per Roger Cantos. El director de l’Espai Escènic, Dani Cherta, admet que els alumnes “van fort, és un repte perquè han tingut poques sessions de treball, i això ho ha de saber tothom que vingui a veure’ls, però l’esforç que hi han posat és molt acceptable i crec que la gent sortirà contenta”.

 

L’obra original ha estat adaptada ja que dura unes tres hores i s’ha retallat per tal que duri aproximadament una hora. El que s’ha tingut en ment a l’hora de fer aquesta adaptació és “escollir les cançons més conegudes, que quan comencin a sonar els primers acords el públic les identificarà ràpidament, i entre aquestes cançons hi haurà una mica de tot, des de temes corals fins a peces individuals o fins i tot duets”. La part coral de les cançons estarà gravada, així com també la música, però les veus solistes sí que es podran sentir en directe. Cherta confessa que “com a direcció ens va sorprendre aquesta proposta”, però al mateix temps destaca que “tots els alumnes estan molt satisfets i contents amb el resultat, i això es nota a l’hora de posar-se a l’escenari”.

 

Els alumnes de l’Espai Escènic representaran “Els miserables” en dues sessions, el dissabte 1 de juny a partir de les 21:00h., i el diumenge 2 de juny a partir de les 19:00h.

 

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.