Text de cerca: Resultats trobats: 21
Etiqueta: Zona Esportiva Diagonal Ordre

La cloenda de la temporada tindrà lloc el 13 de juny a la platja de Gavà

Passejades per Gavà per a persones majors de 60 anys El cicle està format per quatre caminades i les persones interessades podran inscriure's a partir del 18 de febrer a les zones esportives de Can Tintorer i Diagonal

Millorar o mantenir l'estat de forma dels majors de 60 anys i aprofundir en l'entorn natural i del patrimoni de Gavà són alguns dels objectius de la nova proposta impulsada per l'Ajuntament per a aquest col·lectiu.

 

El programa consta de tres itineraris per Gavà, amb recorreguts de 6 a 8 quilòmetres, aproximadament i una jornada de cloenda, . La primera caminada es farà a les mines de Ferro, el dilluns 18 de març; el dimarts 16 d'abril la passejada serà cap a la Murtra i el dimecres 15 de maig la visita es farà cap al pujol de l'Espinós i el Camí de les Masies. La cloenda de la temporada tindrà lloc el 13 de juny a la platja de Gavà.

 

El cicle de passejades camina­des per Gavà s'adreça a les persones ma­jors de 60 anys que tinguin una bona adaptació a l'exercici físic. Persones que no pateixin cap patologia forta vinculada a l'aparell locomotor, respiratori, cardiovascular, endocrí, neurològic,etc.

 

Les inscripciones començaran a partir del 18 de febrer a les piscines de les zones esportives de Can Tin­torer i Diagonal. El preu de les 4 ca­minades és de 12 euros.

Foto de grup amb l’entrenadora Sonia Freitas després de rebre la placa.

Gran participació en l’XI Torneig de Nadal de Softball El campionat, que s’ha celebrat al pavelló Jacme March des de divendres i fins diumenge, va sumar fins a 130 participants i mig miler d’espectadors

El Projecte Sotball Gavanenc valora molt positivament el resultat i desenvolupament, durant aquest pont de la Puríssima, de l’XI Torneig de Nadal de Softball. La competició de caràcter indoor es va celebrar al pavelló Jacme March i va comptar amb al participació de 130 persones, 8 equips i un nodrit públic que va arribar a sumar prop de mig miler de persones.

 

El guanyador del trofeu ha estat el Sant Boi Vermell i va proclamar-se vencedor en derrotar en la final, per 8 a 1, al Barcelona 2002. Viladecans Groc va quedar tercer i el Projecte Softball Gavanenc quart. El Sant Boi Blau va fer cinquè, el Barcelona Rookie sisè, el Sant Boi Gris setè i el Viladecans Negre vuitè.

 

Segons la organització l”'acte va tenir moments molt emotius, dels quals cal destacar-ne dos: La referència al fundador de l’entitat Andrés Iborra i el lliurament d'una placa a l’entrenadora Sonia Freitas que torna a Astúries el proper any”.

Sánchez, amb la samarreta del programa FitJove

Gavà és un dels 4 municipis barcelonins on s’ha implantat el programa FitJove La iniciativa pretén incidir en la prevenció d’hàbits no saludables entre els joves mitjançant la pràctica de l’esport

Gavà és un dels 4 municipis barcelonins on s’ha implantat el programa FitJove, que pretén incidir en la prevenció d’hàbits no saludables entre els joves mitjançant la pràctica de l’esport. Es tracta d’una experiència pilot que a Gavà es va activar el passat divendres 7 de març i que també es porta a terme a L’Hospitalet, Terrassa i Badalona. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presidit aquest matí la presentació de FitJove tot destacant que “nosaltres sempre hem entès la pràctica de l’esport com un element essencial i fonamental en tota la trajectòria vital d’una persona, i aquí radica la necessitat d’aquest programa”. Sánchez, a més, ha recordat que “amb aquest programa es dona l’oportunitat de que puguin ser ells els que confeccionin el projecte, que detectin les necessitats que s’haurien de cobrir, ja que en definitiva la seva participació en el disseny del programa ha de ser un element motivador”.

El programa FitJove vol promoure l’exercici físic adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO de centres públics i concertats adherits al Pla Català d’Esport a l’Escola. A Gavà es desenvolupa en els dos instituts de la nostra ciutat, l’Institut de Bruguers i l’Institut El Calamot, i a la Zona Esportiva Diagonal. El programa definitiu s’estructura en dues grans fases, la primera seria eminentment escolar i la segona més orientada a la pràctica de l’esport. A la primera, que es desenvoluparia entre l’octubre i el desembre i dins de l’horari del curs escolar, està prevista una sortida a la zona esportiva escollida a cada població per tal que els alumnes facin un petit tastet de diverses activitats esportives adaptades a la seva edat i al seu nivell, amb una dificultat tècnica molt simple. Passada aquesta primera fase, entre el gener i el juny, als alumnes se’ls hi oferirà la possibilitat de participar, ja en horari extraescolar, de la pràctica de diversos esports de manera dirigida a la zona esportiva que van visitar a la primera fase. Aquestes activitats es farien coincidir amb les dues tardes lliures a la setmana que tenen els alumnes dels instituts. De moment però, aquesta prova pilot s’estendrà ara de febrer a abril durant uns quants divendres simulant la primera fase, i després de l’abril al juny simulant la segona fase del projecte.

El director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, ha destacat la transversalitat d’aquest programa ja que “en una situació especialment complicada com l’actual, crec que és important poder visualitzar la col·laboració entre equips interdepartamentals, en aquest cas entre Salut i Esports de la Generalitat, i també entre institucions públiques, ajuntaments i govern català, i a més una feina en equip públic-privada, ja que aquestes institucions treballen en aquest programa amb una fundació privada”. Figueras ha posat de manifest que aquesta col·laboració ha permès “detectar un problema, establir una necessitat, crear un programa, i tirar-lo endavant sense que hi hagués un sol protagonista sinó que el que en destaqui sigui la feina compartida”.

De la seva banda, el subdirector general de Drogodependència del Departament de Salut, Joan Colom, ha recordat que l’esport “sabem i tenim molt clar que és un factor protector, i sempre amb els nostres adolescents intentem ampliar les seves motxilles amb el màxim de factors de protecció i el mínim de factors de risc, i tenim molt clar que l’esport i l’exercici físic és un factor de protecció de primer nivell”.

Un moment de la sessió d'aquest matí

Una vintena d’alumnes de l’Institut de Bruguers han participat avui en el projecte FitJove Els joves han fet una tastet de diverses pràctiques esportives dirigides a la Zona Esportiva Diagonal

Una vintena d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut de Bruguers han pres part aquest matí d’un tastet d’activitats esportives dirigides a la Zona Esportiva Diagonal. L’activitat s’emmarca dins de la proposta FitJove que pretén lluitar contra hàbits no saludables en els joves mitjançant la pràctica esportiva. Josep Maria Sanuy, que és professor d’Educació Física de l’Institut de Bruguers, valora molt positivament el programa FitJove “no només com a professor sinó també com a pare”, ja que els alumnes de 4t d’ESO “estan en una edat complicada en la que molts deixen l’esport o les activitats extraescolars que fan, i a partir d’aquí intenten entrar en clubs que en molts casos tenen les places cobertes i llavors es desmotiven perquè veuen que no poden progressar més, així que em sembla perfecte que se’ls ofereixi en el mateix municipi activitats dirigides d’aquest tipus”. Els alumnes de Sanuy es van agafar la proposta del FitJove amb molta empenta ja que “quan els dius de sortir i que no faran classe, ells estan encantats”, però avui han descobert que el que fan els hi agrada i ja li han demanat al seu professor fer aquest tipus de sortida al menys una vegada a la setmana.

La Mireia García, que és tècnica esportiva de l’Ajuntament de Gavà, ha estat una de les persones encarregades de dirigir aquests tastets de les activitats esportives que es desenvolupen a la Zona Esportiva Diagonal que tenen l’objectiu de que els alumnes “tinguin un primer contacte amb aquestes activitats i sàpiguen el que fem aquí”. La sessió ha començat amb Fitdance, que està orientat al ball amb tota mena de ritmes, des de hip hop fins al funky passant pels ritmes llatins; ha continuat amb Ciclo, que es desenvolupa amb bicicletes estàtiques; i ha acabat amb Step. García destaca que totes aquestes activitats “són de cardio perquè ells, degut a la seva edat, no poden fer treballs de musculació, i com que no estan acostumats i les hem fet totes una darrere de l’altre, per ells ha estat també una mica de bogeria”.

Una de les alumnes que ha pres part en aquesta sessió, la Tami Castellón, valora molt positivament la proposta FitJove perquè “és una molt bona oportunitat pels joves ja que així podem tenir el nostre propi espai dins del gimnàs, hi ha altres activitats però són generalment per gent més gran, i aquestes estan dirigides exclusivament a nosaltres”. Un altre dels joves participants, Mario Gambin, també creu que aquests tastets “representen una bona iniciativa ja que potser hi ha joves que no s’atreveixen a venir a les classes normals on hi ha gent més major, i el fet de que ens ajuntin a tots de la mateixa edat per fer aquestes activitats crec que es una bona idea”.

Les activitats estan adeqüades a les edats dels infants

Comencen les inscripcions al Casal d’Estiu 2014 Les activitats programades es duran a terme a les instal·lacions de les zones esportives Diagonal i Can Tintorer i enguany, com a novetat, al Parc Arqueològic Mines de Gavà

 

Les famílies empadronades a Gavà ja poden formalitzar la inscripció al Casal d’Estiu 2014, els no censats a Gavà hauran d’esperar fins al 12 de maig.

 

Un casal d’estiu combinat amb activitats lúdiques i esportives a les instal·lacions del Parc Arqueològic Mines de Gavà i a la zona esportiva Diagonal és la novetat de l’oferta de Casals d’Estiu de l’Ajuntament de Gavà. Arqueoesport és el nom del casal que es durà a terme els dies 23,25, 26 i 27 de juny. El preu per als nens de P4 i P5 és de 90 euros i de 86 euros per als nens de 1r a 6è de Primària. Pel que fa al tradicional Casal Esportiu es desenvoluparà en les mateixes instal·lacions d’altres anys i amb activitats programades pels infants de P3, P4, P5 i de Primària per al període que va de l’1 al 31 de juliol. Enguany, com a novetat, els grups de P3, P4 i P5 tindran opció d’escollir  horari de dia sencer o només de matí.

 

Les activitats del Casal Esportiu s’adeqüen a les franges d’edat, i van des dels jocs preesportius al desenvolupament dels aspectes tècnics de les diferents modalitats esportives sobre les quals girarà el Casal.

 

Pel que fa a les dates i preus, l’oferta compta amb cinc torns, de dilluns a divendres, a partir de l’1 de juliol amb preus que oscil·len entre els 86 i els 112 euros. Les inscripcions es fan a la Nova Piscina o a la Piscina de Can Tintorer, de 8 a 21h. Telèfons 93 638 02 49 -93 633 35 40 -93 263 91 80

 

Sánchez, inspeccionant les noves bicicletes

La Nova Piscina Municipal estrena vestidors i bicicletes d’spinning Raquel Sánchez ha visitat aquest mati les instal·lacions per comprovar personalment aquestes millores

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat aquest matí les instal·lacions de la Nova Piscina Municipal per comprovar personalment les millores que s’hi han portat a terme. En concret, s’han remodelat les zones de dutxes dels vestidors amb un nou alicatat de terra a sostre, nova aixeteria, i la instal·lació d’una barra de suport a les persones amb discapacitat. D’altra banda, s’han substituït les bicicletes de la sala d’spinning per unes de noves més modernes i amb un efectiu sistema de resistència que inclou un fre d’emergència fàcilment utilitzable per l’usuari.

Sánchez s’ha mostrat molt satisfeta d’aquestes novetats tot assegurant que “l’Ajuntament intervé habitualment i continuarà fent-ho en els equipaments municipals i sobre tot en les instal·lacions esportives de les nostra ciutat ja que, afortunadament, tenen un ús molt elevat i intensiu per part de la ciutadania i per tant requereixen un manteniment adequat i la introducció d’aquelles millores que siguin necessàries”. L’alcaldessa ha recordat que amb aquestes inversions directes “es compra nou material per millorar les instal·lacions amb l’objectiu de que els ciutadans de Gavà puguin practicar esport d’una manera molt més còmoda”.

Aquestes novetats de la Nova Piscina Municipal formen part d’un paquet de mesures en les que l’Ajuntament hi invertirà entre 150.000 i 180.000 euros, i que inclouran properament l’arranjament de l’hidromassatge ja existent i una actuació al rocòdrom consistent en pujar el tub de l’aire condicionat per tal que també refrigeri les parts altes de la sala.

Díaz i Barrena, davant d'una de les noves màquines del gimnàs

Renovació de la maquinària del gimnàs de La Bòbila La iniciativa forma part d’un ambiciós pla d’actualització dels equipaments esportius municipals

El gimnàs de La Bòbila ha estat renovat. L’Ajuntament de Gavà ha adquirit noves màquines per fer exercicis i ha instal·lat un sol tou en una part de la sala. La iniciativa és la primera fase d’un ambiciós pla d’actualització dels equipaments esportius municipals.

Miquel Àngel Díaz, tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social de l’Ajuntament de Gavà, ha explicat que aquest pla “prioritza les inversions i el manteniment de les instal·lacions esportives”, i en aquesta primera fase “al final de l’anterior mandat ja es va començar a reforçar aquestes inversions en manteniment amb la renovació dels vestuaris d’aquets mateix gimnàs, i ara s’ha renovat la maquinària i també estem actuant en la gespa artificial de can Tintorer”. En una segona fase, aquest pla s’allargarà durant el proper any 2016 que serà quan “s’actuarà al pavelló Jacme March i en la zona de vestuaris de la piscina de can Tintorer”.

La renovació de les màquines del gimnàs de La Bòbila s’ha tirat endavant perquè “les màquines tenien més de 15 anys d’antiguitat, s’han fet servir molt i estaven en un estat en què necessitaven un canvi”, segons ens ha explicat el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Gavà, German Barrena. Barrena ha afegit que, tot i que l’actuació s’ha fet només en una zona del gimnàs, “la nostra intenció és que en el primer semestre de 2016 es pugui renovar l’altra part de la sala per tal de poder tenir un gimnàs modern i adaptat a les necessitats dels usuaris”.

Sánchez, Díaz i Barrena, aquest matí al camp de Can Tintorer

Finalitza la primera fase del pla de millores de les instal·lacions esportives municipals L’alcaldessa ha comprovat aquest matí la nova gespa del camp de Can Tintorer i ha anunciat més millores

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha comprovat avui les millores de què ha estat objecte el camp de futbol de la Zona Esportiva de Can Tintorer amb una visita a les instal·lacions. Aprofitant el parèntesi de les vacances de Nadal, l’Ajuntament va procedir a canviar la gespa artificial del camp de futbol, entre d’altres millores. Segons l’alcaldessa, amb les intervencions realitzades al camp de futbol “donem resposta a una llarga reivindicació dels esportistes usuaris de la instal·lació”.

L'alcaldessa ha comprovat també la resta d'instal·lacions de Can Tintorer com ara els vestuaris del camp de futbol, i ha visitat tanmateix la Piscina Municipal. Tot això acompanyada del primer tinent d'alcalde de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Díaz, i el regidor d'Esports, German Barrena. Sánchez ha recordat que “aquesta és una millora substancial que s’emmarca en el pla de millores dels equipaments esportius municipals que, durant el 2015, ha suposat una inversió al voltant dels 325.000 euros”. L’alcaldessa ha destacat “la ferma voluntat de l’Ajuntament de continuar millorar les instal·lacions, que tenen un ús molt extensiu per part de la ciutadania”.

Amb aquesta actuació es tanca una primera fase d’aquest pla de millores de les instal·lacions esportives municipals, però en el decurs de la visita a Can Tintorer, l’alcaldessa també ha anunciat les accions que han de donar continuïtat al pla “i que també són molt reivindicades per la ciutadania”. Entre les actuacions previstes d’execució durant el 2016 ha destacat la reforma dels vestuaris de la Piscina de Can Tintorer i l’adequació d’una nova sala esportiva a la Nova Piscina Municipal. Altres intervencions que es portaran a terme són la substitució de les màquines més antigues del gimnàs de l’Estadi Municipal la Bòbila; la substitució de les cistelles de la Sala de Barri, el repintat de les línies del tartan de la pista d’atletisme de la Bòbila, i la reforma dels vestuaris del pavelló Jacme March.

El canvi de gespa a Can Tintorer es va executar aprofitant l’aturada de les competicions esportives durant el període de Nadal. Al mateix tempos també es van portar a terme altres millores de manteniment i neteja a la resta de zones esportives municipals, la de Can Torelló i la de Diagonal.

A la Zona Esportiva de Can Torelló, l’aturada de les competicions es va aprofitar per condicionar les xarxes de protecció per a pilotes dels camps 1 i 2 de futbol, una intervenció que es va fer també extensiva al camp de beisbol i softbol. En aquest darrer, també es va instal·lar una xarxa nova al costat softbol per evitar que les pilotes anessin a la carretera, i es va substituir la xarxa del túnel de bateig.

A la Zona Esportiva Diagonal, la finalització del trimestre de les activitats dirigides va permetre el polit i vernissatge de la Sala Polivalent 1, on es realitzen les activitats dirigides del Departament d’Esports i que també és utilitzada per diverses entitats com la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME) i els Castellers de Gavà. A més a la Nova Piscina Municipal s’han modificat els conductes de l’aire condicionat i s’ha revisat la línia de vida del rocòdrom, a banda d’instal·lar-hi un nou jacuzzi. A l’Estadi Municipal la Bòbila, les actuacions han consistit en la substitució del paviment de la zona de peses del gimnàs i la creació d’un tancament evitar el fred a l’oficina de les entitats usuàries i a la sala polivalent.

Pel que fa a la Zona Esportiva Can Tintorer, les intervencions fetes al desembre es sumen a les diferents millores executades a l’estiu a la Piscina Municipal, com la instal·lació d’un nou sistema de filtració d’aigua del vas i un acumulador ACS, i d’un quadre de gestió de manteniment.

Aquesta és la nova sala

En marxa la nova sala d’activitats dirigides a la Nova Piscina Municipal L’espai ha permès ampliar tant els horaris com les activitats programades

Ja està en ple funcionament la nova sala d’activitats dirigides a la Nova Piscina Municipal de Gavà. Es tracta d’un espai de 90 metres quadrats ubicat a la recepció però separada d’aquesta amb una mampara de vidre i fusta. La sala està dotada d’un revestiment de parquet, compta amb aire condicionat i un equip de so, i la seva construcció ha tingut un pressupost de 48.300 euros.

La nova sala ha permès tenir un espai destinat al spinning molt més ampli, però la veritable novetat que ha introduït és el servei de “virtual bike”, és a dir, classes assistides per un monitor virtual que es pot veure en una pantalla col·locada al fons de la sala. A més també s’ampliarà aquí l’oferta fins l’estiu amb 11 hores més: set de spinning, dues de GAC, i una de postural i estiraments. Després de les vacances està previst que el nombre d’activitats dirigides s’incrementi en 17 hores més respecte a les que s’imparteixen actualment.

Els usuaris estan força contents amb aquesta nova sala. Victoriano Catalán, un dels usuaris de les sessions de “virtual bike”, ens ha explicat que “les classes estan bé, es canvien velocitats, es simulen pujades i baixades, hi ha una mica de tot, és molt semblant a les classes amb professors presencials però a mi m’agrada més tenir al professor”. Catalán ha destacat que “gràcies a aquesta sala hi ha més horaris i et pots adaptar millor, la veritat és que la sala està molt bé, és més gran que l’antiga i a més no has de moure les bicicletes”.

Noelia Martí és una altra usuària de “virtual bike” que, de fet, s’ha estrenat en aquest servei i ens explica que “venia amb una mica de reticències perquè m’imaginava que només era veure una carretera i que podia ser avorrit, però la veritat és que es passa una bona estona perquè hi ha un monitor que t’està parlant tota l’estona, fins i tot és divertit”. Martí coincideix també en que aquesta nova sala “és molt millor que l’altra, hi ha més llum i està molt bé, a més s’han ampliat moltíssim les hores de spinning i això s’agraeix”.

Ibáñez ha criticat la gestió del govern municipal

C ‘s critica la urgència amb la que es tramiten certes inversions municipals El partit polític es queixa també de que encara no s’han tret les cintes grogues dels arbres de La Rambla

Ciutadans-Partido de la Ciudadanía de Gavà (C’s) ha criticat la urgència amb la que s’aproven algunes inversions a la ciutat. El portaveu de la formació, Miguel-Ángel Ibáñez, s’ha referit al ple de pressupostos de la setmana passada, en concret a “una mesura urgent i sorprenent que no podia esperar als pressupostos de 2015 i que, mitjançant una modificació pressupostària, permet destinar més de 18.000 euros per posar aparells d’aire condicionat nous a diferents associacions de veïns, una cosa que sembla molt urgent sobre tot de cara a l’hivern”. Ibáñez també ha criticat que, gràcies a aquesta modificació pressupostària, “es destinaran 30.400 euros per substituir l’hidromassatge de la piscina de Diagonal que em sembla que fa més dos anys que no funciona”.

Ibáñez defensa que “evidentment el nostre grup va estar en contra, creiem que en aquests moments hi ha altres prioritats molt més importants que aquestes, i no sabem si això té res a veure amb les eleccions locals de maig de 2015”. A més, el portaveu de C’s s’ha declarat sorprès de “la diligència i la urgència amb la que es posaran aquests aparells d’aire condicionat i aquest hidromassatge mentre que a La Rambla, a la plaça dels Màrtirs del Setge de 1714, encara continuen els plàstics grocs als arbres”. Segons Ibáñez, “la mateixa celeritat i urgència que sembla que tenen a posar aires condicionats a les associacions de veïns o en arreglar i substituir aquest hidromassatge, també haurien de tenir-la, i amb molta més raó, per tal de fer complir les normatives de civisme i urbanisme”.

Sánchez, ahir al gimnàs de La Bòbila

Es tanca una nova fase de millores a les instal·lacions de la Zona Esportiva Diagonal Al gimnàs de La Bòbila s’han instal·lat nou màquines de fitness i el Jacme March s’han realitzat diverses millores

Acaba de finalitzar una nova fase de millores en les instal·lacions esportives municipals que s’ha concretat en dues intervencions a la Zona Esportiva Diagonal: la renovació de les màquines del gimnàs de l’Estadi la Bòbila i diferents obres de millora al pavelló Jacme March.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, va comprovar ahir el resultat dels treballs en el decurs de la visita que aquesta setmana està realitzant als barris de Diagonal, Les Colomeres, Santa Teresa i Bòbiles. Uns treballs que, ha explicat l’alcaldessa, no són actuacions aïllades sinó que formen part del Pla de millora de les instal·lacions i equipaments esportius de la ciutat: “Anem avançant en la millora de les instal·lacions esportives de la nostra ciutat, en l’execució d’aquest pla específic que, durant aquest mandat, comportarà una inversió aproximada d’1.300.000 euros”.

Durant la primera setmana de maig, el gimnàs de l’Estadi La Bòbila ha viscut diferents tasques d’adequació per a l’entrada en funcionament de les noves màquines de cardio amb una inversió de 21.778 euros. Les noves màquines són tres el·líptiques, tres cintes de córrer, una màquina de rem i dos bancs regulables.

A aquesta actuació s’afegiran altres millores a curt i mig termini, tal i com ha avançat l’alcaldessa: “Les millores no acaben aquí ja que abans de l’estiu instal·larem l’aire condicionat, que és una de les demandes dels usuaris del gimnàs, i posteriorment, procedirem a millorar les condicions de la sala per fer-la més confortable i que més dones s’animin a fer-la servir”. Aquesta visita, segons Sánchez, “ha estat una bona oportunitat per parlar amb els usuaris que m’han traslladat la necessitat de renovar el material esportiu, cosa que farem en els pròxims mesos, i de reforçar la neteja”.

Durant el segon semestre de l’any també s’instal·laran noves màquines que complementaran la zona de cardio, renovaran la zona d’estiraments i sobre tot la zona de màquines guiades, i s’inclouran elements nous a la zona de pes lliure. El cost previst dels treballs és de 21.471 euros pel que fa a la instal·lació d’aire condicionat, i d’uns 80.000 euros per a la instal·lació de noves màquines.

Al pavelló Jacme March, de la seva banda, la intervenció va finalitzar el 26 d’abril passat. Ha consistit en la instal·lació d’una nova xarxa d’aigua freda i calenta així com de fluxòmetres als vestidors; d’un nou enllumenat de la pista amb projectors tipus LED, i d’un equip de megafonia que dóna servei tant a la pista com a la graderia. També s’ha procedit a la reparació de les goteres existents a la pista i a la zona de passadís dels vestidors, i s’han repintat les línies del paviment.

Les obres del pavelló Jacme March, que han tingut un cost de 59.450 euros, no han afectat el funcionament habitual de l’equipament, ja que s’han executat en horari de matí per no pertorbar el calendari d’entrenaments i partits dels clubs i entitats esportives usuàries. Només resta pendent la instal·lació de les línies de vida.

Tot plegat s’emmarca dins d’una nova fase del Pla de millora de les instal·lacions esportives que va començar a executar-se l’any 2016 amb una dotació d’uns 455.000 euros.

A la mateixa Zona Esportiva Diagonal la inversió global superarà els 167.000 euros. A banda de les actuacions ja esmentades s’afegeix la posada en marxa, el passat mes de març, de la nova sala d’activitats dirigides que ha permès incorporar el servei “virtualbike”. Anteriorment, també es va pintar el tartan i es van col·locar llosetes a l’Estadi Municipal la Bòbila.

A la Zona Esportiva can Tintorer s’hi destinen 239.000 euros. Fins ara s’han millorat els sistemes tècnics de la piscina i les cistelles de la Sala de Barri. Resta pendent la millora dels vestidors de la piscina, que s’executarà aquest estiu, i la instal·lació de línies de vida en diverses zones.

A la Zona Esportiva can Torelló, al 2016 es va procedir a l’arranjament del pàrquing, al canvi de les portes dels vestidors i a la reparació de la tanca perimetral. S’hi van invertir uns 48.600 euros.

 

El pabellón Jacme March acogerá un nuevo sorteo de pisos

El 25 de junio se sortearán los 143 pisos de la primera promoción pública de Can Ribes Será a partir de las 18 horas en el pabellón Jacme March

Los pisos de la primera promoción de vivienda pública del barrio de Can Ribes se construirán en la parcela limitada por la avenida Joan Carles I, la masia de Can Ribas y la avenida del 8 de març. Para optar a una de las 143 viviendas se recibieron 1.259 solicitudes, de las cuales fueron admitidas 1.213. El sorteo para adjudicar las viviendas será el martes 25 de junio a las 18 horas en el pabellón Jacme March.

 

La promoción, fruto del convenio firmado entre el Ayuntamiento de Gavà y el IMPSOL, organismo dependiente del Àrea Metropolitana de Barcelona, consta de tres tipologías de protección oficial. Así de las 143 viviendas previstas, 101 serán de regimen general, 36 de precio concertado y 6 de régimen especial.

 

Tipos de pisos

Las pisos tendrán una superficie de entre 48,7 y 101 metros cuadrados y entre 1 y 4 dormitorios. Los pisos se distribuirán en un conjunto de edificaciones en forma de triángulo con una gran plaza interior desde donde se accederá a los mismos. Respecto al interior la distribución será lineal. La sala de estar, la cocina y las habitaciones estarán situadas en fachada, dejando la parte posterior, para el vestíbulo de acceso, el pasillo y el baño.

 

Para finales de 2015 está prevista la entrega de llaves.

 

Vídeo: Juanjo Carrasco

De Festa a la Nova Piscina Les famílies han pogut passat un matí de Festa Major divertit i d’allò més refrescant gaudint amb diferents jocs aquàtics

La Nova Piscina Municipal s’ha omplert aquest matí de nens i nenes que acompanyats de les seves famílies han gaudit d’activitats ben divertides. A la pròpia piscina s’hi han instal·lat jocs recreatius, mentre que els més aventurers han optat per escalar el rocòdrom.

Díaz, aquest matí a l'interior de la Nova Piscina Municipal

Més de 2.300 infants han participat aquesta temporada de les activitats aquàtiques educatives Les dues piscines municipals acullen al llarg del curs escolar aquestes propostes de l’Ajuntament de Gavà

Un total de 2.359 alumnes de 16 centres educatius gavanencs han participat enguany de les activitats aquàtiques educatives que cada any proposa l’Ajuntament de Gavà. Aquestes activitats es desenvolupen al llarg de tot el curs escolar i tenen lloc a les dues piscines municipals, la Nova Piscina i la de Can Tintorer. Per trams educatius, els dos grups que conformen la pràctica totalitat dels infants que han participat (97% del total) són els d’Educació Primària (1520 infants) i els d’Educació Infantil (774). A molta distància trobem els 37 alumnes d’Escola bressol, els 22 d’Educació Especial, i els 6 d’E.S.O.

Miquel Àngel Diaz, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Gavà, valora molt positivament aquestes dades ja que suposen que “els infants puguin gaudir d’unes activitats amb un enfocament molt educatiu i gens competitiu, ja que l’objectiu de les activitats és que, a través del joc i de l’experimentació, els infants aprenguin passant-ho bé”. Díaz insisteix en que el veritable objectiu que persegueix l’Ajuntament amb aquestes activitats és més aviat educatiu, i recorda que s’emmarquen en una línia d’actuacions en que “a través del joc s’està desenvolupant tot un seguit d’activitats educatives en les que l’esport és una extensió del mateix ensenyament”.

El col·legi Santo Ángel, amb 715, és el que aporta més alumnes a les activitats, seguit del col·legi Sagrada Família, amb 585, i de l'Immaculada Concepció, amb 351. Cal recordar que pel proper curs 2014/2015, l’Ajuntament congela els preus públic que cobra als col·legis i a les AMPAS per aquestes activitats.

Part del material que estarà en venda.

Gavà es mulla per l’esclerosi múltiple La ciutat se suma, un any més, a aquesta jornada solidària que se celebra a tot Catalunya

La nova Piscina Diagonal se suma, novament, aquest diumenge a la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” que des del 1993 organitza a tot Catalunya la Fundació Esclerosi Múltiple. Així, de 10 a 13 hores, les entrades que paguin les persones usuàries de la instal·lació es destinaran a la Fundació de l’Esclerosi Múltiple, així com els donatius voluntaris i el que s’obtingui de la de la venda de material promocional com ara tovalloles o gorres, dissenyades expressament per la campanya. Les persones que vulguin també podran nedar en benefici de l’esclerosi i els metres recorreguts s’anotaran en un llibre perquè quedi constància.

 

El Mulla't té una doble finalitat. D'una banda, pretén conscienciar la societat respecte a la malaltia. D'altra banda, és la principal campanya de captació de fons de la Fundació Esclerosi Múltiple, gràcies a la qual l’ens pot oferir serveis de neurorehabilitació en hospitals de dia i serveis d'inserció i orientació laboral a persones amb esclerosi múltiple.

 El camp de futbol de can Tintorer, una de les instal·lacions on s'actuarà

L’Ajuntament invertirà 600.000€ en l’adequació i millora d’equipaments esportius, escolars i culturals Es renovarà la gespa del camp de futbol de can Tintorer i es milloraran centres escolars públics i altres instal·lacions esportives

L’Ajuntament de Gavà destinarà 600.000 euros a la millora de les escoles i equipaments esportius procedent del saldo positiu amb què va tancar el pressupost de 2014. El romanent de tresoreria va ser de prop de 5 milions d'euros, però segons estableix la legislació vigent, s’ha de destinar, en primer lloc, a assegurar el pagament a proveïdors en els terminis legals, i un cop complerta aquesta condició, a retornar deute o fer inversions financeres sostenibles. Aquestes inversions són les que s'han pogut dotar amb 600.000 euros. Les diferents obres s’executaran a l'estiu sempre que sigui possible, per tal de no interferir en l’activitat i funcionament habitual dels equipaments.

 

Renovació de la gespa de can Tintorer

 

Un terç de la inversió municipal, és a dir 200.000 euros, es destinaran a la substitució total de la gespa artificial del camp de futbol de can Tintorer, on també s’instal·laran 500 seients a la graderia. A la mateixa zona esportiva s’es renovaran totalment els vestidors de la piscina i es millorarà la instal·lació d’energia solar. També s’intervindrà a la Zona Esportiva Diagonal, amb la renovació de la il·luminació i la millora dels vestidors del pavelló Jacme March.

 

Obres a les escoles

 

Del total de la inversió prevista, 230.000 es destinaran a millores a les escoles públiques de Gavà. El pintat dels espais comuns, la renovació de lavabos, la substitució d’aigüeres, la renovació de façanes i jocs infantils o l’adaptació de les sales de calderes, seran les actuacions més comunes.

 

A l’escola Eramprunyà es millorarà la xarxa de drenatge de l’espai exterior i les baranes exteriors. A l’escola Gavà Mar es farà el subministrament de lames de fusta de la tanca exterior. A l’escola Jacme March les actuacions es centraran en el pintat d’escales i passadissos, la reparació de la façana lateral, renovació del menjador, renovació de joc infantil de P3 i l’adaptació de la sala de calderes. A l’escola Joan Salamero els treballs consistiran en la  substitució d’aigüeres i renovació de lavabos de la primera planta així com del pintant de baranes exteriors. A l’escola Marcel·lí Moragas es renovaran els lavabos de P4 del 1r i 2n nucli i es farà l’adaptació de la sala de calderes. Finalment a l’escola Salvador Lluc s’executarà la segona fase de renovació dels lavabos infantil, es renovaran els lavabos dels mestres i els accessos, es pintaran les escales i passadissos i s’adaptarà la sala de calderes.

 

També s’invertirà en la millora dels equipaments culturals. Al Casal Municipal de Cultura American Lake, es comprarà microfonia polivalent i es reposarà el material dels bucs d’assaig, mentre que a l’Espai Maragall, a banda de millorar els equips de so i d’il·luminació, s’adquirirà un projector digital per a la sala d’actes.

 

Gavà es mulla per l’esclerosi múltiple La ciutat se suma, un any més, a aquesta jornada solidària que se celebra a tot Catalunya

La nova Piscina Diagonal se suma, novament, aquest diumenge a la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” que des del 1993 organitza a tot Catalunya la Fundació Esclerosi Múltiple. Així, de 10 a 13 hores, les entrades que paguin les persones usuàries de la instal·lació es destinaran a la Fundació de l’Esclerosi Múltiple, així com els donatius voluntaris i el que s’obtingui de la de la venda de material promocional com ara tovalloles o gorres, dissenyades expressament per la campanya. Les persones que vulguin també podran nedar en benefici de l’esclerosi i els metres recorreguts s’anotaran en un llibre perquè quedi constància.

 

El Mulla't té una doble finalitat. D'una banda, pretén conscienciar la societat respecte a la malaltia. D'altra banda, és la principal campanya de captació de fons de la Fundació Esclerosi Múltiple, gràcies a la qual l’ens pot oferir serveis de neurorehabilitació en hospitals de dia i serveis d'inserció i orientació laboral a persones amb esclerosi múltiple.

Aspecte després de l'esfondrament

La nova piscina municipal, tancada a l'espera que s'avaluïn els danys pel tram de mur caigut Aquest matí s'ha desplomat un tram d'un mur de la nova piscina municipal, concretament, part del tancament de façana que genera la diferència d’alçada de la coberta plana sobre els vestidors i la coberta inclinada de la zona de vas de piscina a la façana dels carrers de Lluís Borrassa amb Reina Elisenda

Amb la caiguda de la paret s'ha malmès una unitat exterior d’aire condicionat i possiblement altres instal·lacions, i quan es retiri la runa acumulada es podrà comprovar si s'han produït altres danys. Restes del mur han caigut al passatge reina Elisenda, però des del primer moment s'ha tancat i protegit la zona, evitant així qualsevol perill afegit. Els tècnics municipals que han inspeccionat l'àrea afectada informen que no hi ha risc que caiguin més restes a l'exterior, ja que en cas de desprendre's algun element, cauria sobre la pròpia coberta de l'edifici.

 

Demà al matí s'avaluarà amb detall l'estat del mur afectat i les accions a prendre. En tot cas, es procedirà a apuntalar la part de mur que es manté dempeus i s'iniciarà el procés de retirada de runa, desmuntatge o protecció de les instal·lacions que es cregui necessari i enderroc dels trams de mur que han quedat en precari.

 

Respecte a l’interior de l’edifici, tan bon punt s'ha produït l'incident s'han desallotjat les instal·lacions per raons de seguretat, sense cap problema ni alarma. Tot fa indicar que no hi ha perill a l'interior, però fins que no s’acabin les feines esmentades i s'avaluï l'estat general de la instal·lació, la piscina romandrà tancada als usuaris. Un cop es concretin amb detall els treballs a realitzar i el temps i les afectacions que comportin, es comunicarà la data de reobertura de la piscina.

Avui han començat les obres de reparació del mur de la Nova Piscina L’actuació obligarà a tancar la instal·lació de l’1 al 5 de setembre, ambdós dies inclosos. L’activitat es traslladarà a la Piscina de can Tintorer, que ampliarà l’horari

Avui han començat les obres de reparació definitiva del mur de la Nova Piscina Municipal que va caure parcialment el passat 10 de juliol sense que quedés afectada l’estructura de l’edifici.

 

Els treballs donen continuïtat a l’actuació d’urgència realitzada al juliol, que va consistir en l’apuntalament de la part del tancament de façana afectat i  en la col·locació de lones provisionals i retirada de runes.

 

La reparació definitiva comportarà l’enderroc del tram del mur afectat, cosa que obligarà a tancar la instal·lació de l’1 al 5 de setembre, ambdós dies inclosos. Per minimitzar les afectacions a les persones abonades, aquestes podran fer ús de la Piscina de can Tintorer que ampliarà l’horari per equiparar-lo amb el de la Nova Piscina:

 

- Dies 1, 2 i 5 de setembre, de 7 a 22 hores

 

- Dia 3 de setembre, de 8.30 a 20 hores

 

- Dia 4 de setembre, de 8.30 a 14 hores

 

A partir del dia 5, i ja reoberta la instal·lació, els treballs se centraran en la construcció d’una nova façana de panells d’alumini amb aïllament tèrmic interior, i el desmuntatge del panel·lat de fusta existent a l’interior de la piscina. La intervenció finalitzarà la segona setmana d’octubre.

 

Obres de reparació del mur de la Nova Piscina L’actuació obligarà a tancar la instal·lació de l’1 al 5 de setembre, ambdós dies inclosos. L’activitat es traslladarà a la Piscina de can Tintorer, que ampliarà l’horari

Aquests dies es fan obres de reparació definitiva del mur de la Nova Piscina Municipal que va caure parcialment el passat 10 de juliol sense que quedés afectada l’estructura de l’edifici.

Els treballs donen continuïtat a l’actuació d’urgència realitzada al juliol, que va consistir en l’apuntalament de la part del tancament de façana afectat i  en la col·locació de lones provisionals i retirada de runes.

 La reparació definitiva comportarà l’enderroc del tram del mur afectat, cosa que obligarà a tancar la instal·lació de l’1 al 5 de setembre, ambdós dies inclosos. Per minimitzar les afectacions a les persones abonades, aquestes podran fer ús de la Piscina de can Tintorer que ampliarà l’horari per equiparar-lo amb el de la Nova Piscina:

- Dies 1, 2 i 5 de setembre, de 7 a 22 hores

- Dia 3 de setembre, de 8.30 a 20 hores

- Dia 4 de setembre, de 8.30 a 14 hores

A partir del dia 5, i ja reoberta la instal·lació, els treballs se centraran en la construcció d’una nova façana de panells d’alumini amb aïllament tèrmic interior, i el desmuntatge del panel·lat de fusta existent a l’interior de la piscina. La intervenció finalitzarà la segona setmana d’octubre.

<< Inici < Anterior 1 2 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.