Text de cerca: Resultats trobats: 31
Etiqueta: Centre de Suport a l'Empresa Ordre

Un dels moments de la inauguració de la mostra.

Gavà mostra la publicitat que es passava al cines dels 60 El Centre d’Història ha inaugurat “Filmines” una exposició amb reproduccions fotogràfiques dels anuncis del comerç local que es projectaven als cines de Gavà

Aquest dilluns s’ha inaugurat l’exposició Filmines al Centre d’Història de la Ciutat. La mostra és un recull de plafons amb reproduccions fotogràfiques dels anuncies del comerç de la ciutat que des de finals dels anys 50, i sobretot durant al dècada dels 60, es passaven als cinemes de Gavà. Es tracta de dibuixos, i és que en aquells anys, segons explica Benet Solina, des del Centre d’Història, “la publicitat la feien els il·lustradors. Eren làmines de traç net que després les empreses acolorien amb pigments especials i emmarcaven entre vidres perquè poguessin suportar les altes temperatures de la llum dels projectors de l’època”.

 

Aquesta publicitat era estàtica i sense àudio i es passava a la mitja part dels sessions continues entre pel·lícula i pel·lícula. Segons Solina, “les imatges reflecteixen com era el comerç de l’època, incipient en molts sentits. Espanya entrava en la societat de consum i els electrodomèstics es converteixen en productes estrella de compra”

 

Alguns comerços publicitats llavors encara perviuen, com la Zuri i els dibuixos eren creats fonamentalment per tres gavanencs, Benet Miralles i Joan Tutussaus, empleats dels Hules, i Joan Mitjans que treballava a la Roca. Tots ells feien això com una altra feina fora de la fàbrica per treure’s un sou complementari.

 

Els anuncis es passaven a les 5 sales existents al municipi: El Novetats, el Casino, el Centre Cultural, el Cursal i el Maragall, i és que cal pensar que en aquells anys el cinema era la forma més popular de lleure entre la població.

 

Solina recorda que “la mostra, que segurament es podrà veure fins la tardor ha estat possible gràcies a la troballa de material que vam fer al Centre Cultural sumat a les obres que ens va cedir Joan Mitjans”.

Entrevista a Ràdio Gavà

Façana del Centre de Suport a l'Empresa de Gavà

 

El govern municipal de Gavà impulsa diferents plans de formació i ocupació per a persones desocupades A través del Centre de Suport a l'Empresa es posaran en marxa dos cursos de formació per desocupats, el programa "Joves per l'Ocupació" i la continuïtat del projecte de Treball als Barris

L'equip de govern ha posat en marxa un seguit de cursos de formació per ajudar als gavanencs i gavanenques que es troben en situació d'atur. D'una banda, el passat 27 de desembre de 2012 va donar inici el curs d'Activitats administratives en relació al client, amb certificat de professionalitat. Un total de 15 alumnes rebran 820 hores de formació, 120 de les quals són de pràctiques a empreses. D'altra banda, durant el primer trimestre d'enguany s'iniciarà el curs d'Anglès: atenció al públic, que consta de 220 hores. En total poden participar 15 persones. La selecció dels alumnes es farà al febrer de 2013.

 

L'Ajuntament, a través del Centre de Suport a l'Empresa gestionarà el projecte "Joves per l'Ocupació" que té per objectiu la incorporació dels joves al món laboral i a la formació. Per poder optar a aquest curs s'ha de tenir entre 16 i 24 anys, estar a l'atur i no tenir el certificat d'ESO. Els participants tindran 80 hores de formació en competències bàsiques on rebran nocions de llengua catalana, castellana i estrangera, matemàtiques i informàtica entre d'altres matèries. Posteriorment els i les joves faran 270 hores de formació professionalitzadora en instal.lador/a de fibra òptica. Un cop finalitzades les pràctiques tindran la possibilitat de ser contractats/ades durant sis mesos per empreses del sector. La novetat del programa d'enguany és l'incentiu a la participació que rebran els i les joves. Es tracta d'una ajuda de 150 euros que percebran durant els quatre mesos que dura la formació. La selecció per cobrir les 20 places es farà al febrer per començar el curs el mes de març. El programa té una durada de 15 mesos.

 

Finalment, es continua amb el Treball als Barris. L'aprovació del projecte suposa la continuïtat de la coordinadora del Pla de Barris i la contractació durant sis mesos a 10 persones amb la posada en marxa de plans d'ocupació. Els llocs a cobrir són: 1 dinamitzador/a socio-cultural, 3 monitors que faran l'acompanyament d'infants amb dificultats específiques, 5 persones per a la neteja de camins, boscos i vorals a l'entorn de la Serra de les Ferreres, i un orientador/a sociolaboral. La selecció de les 10 persones que optaran al programa es farà a finals de gener i iniciaran el seu contracte l'1 de febrer.

 

Els diferents cursos de formació, sol.licitats al Servei d'Ocupació de Catalunya del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, se sumen a d'altres iniciatives que ha engegat l'Ajuntament de Gavà amb l'objectiu de generar nous llocs de treball al municipi. Per l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, "en moments com aquests l'administració no es pot quedar parada i ha de contribuir a fomentar l'ocupació al seu territori. Per això hem impulsat un Pla de Promoció Econòmica que contempla diferents mesures per atraure nova activitat econòmica i que aquesta contribueixi a generar nous llocs de treball". Entre les iniciatives que s'estan impulsant l'alcalde destaca com a novedosa el Pla d'Ocupació Públic "adreçat a empreses que reben una subvenció per contractar durant sis mesos persones desocupades. Aquestes empreses a canvi s'han de comprometre a renovar el contracte durant sis mesos més".

 

Altres mesures per reactivar l'economia passen per oferir ajudes en la taxa d'obertura d'establiments i per adequació del local comercial.

 

 

El Centre de Suport a l'Empresa obté una valoració de 9 en els seus serveis La valoració correspon a l'opinió que han expressat els usuaris i usuàries respecte als diferents serveis que ofereix l'equipament

El Centre de Suport a l'Empresa (CSE) compta amb un certificat de qualitat des de maig de 2003, segons la norma UNE_EN_ISO 9001:2008 en les seves àrees d'activitat. L'entitat certificadora de 2012 és TÜV Sud Management Service. La certificació en qualitat implica descriure els procediments i processos de cadascun dels serveis, recursos i mitjans dels quals disposa el CSE per posar en pràctica la política de qualitat i aconseguir l'assoliment dels objectius proposats.

 

A l'any 2012 la satisfacció global dels usuaris dels diferents serveis ha obtingut una puntuació de 9,3. Aquest resultat és fruit de mesurar l'opinió dels usuaris i usuàries de tots els serveis del centre com ara la borsa de treball, el servei d'orientació per cercar feina, el servei de creació d'empreses, les consultes empresarials i la formació dirigida a persones desocupades, persones emprenedores i empreses, entre d'altres.

 

La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Urbanisme, Medi Ambient i Planificació Estratégica, Raquel Sánchez, ha expressat la seva satisfacció per la bona valoració dels processos i serveis que s'ofereixen al Centre de Suport per part de les persones usuàries: "És una bona notícia perquè hem de tenir en compte que són moments complicats i en moltes ocasions les consultes estan marcades per un element d'angoixa i requereixen una atenció i un assessorament personalitzats".

 

Per a Raquel Sánchez, aquesta puntuació de 9,3 "és també un reconeixement a la feina dels professionals que s'hi dediquen, un reconeixement que també fem extensiu des de l'equip de govern perquè aquests treballadores i treballadores tenen un esperit de permanent de millora que coincideix amb la voluntat del govern municipal de facilitar les coses, d'atendre a la ciutadania per sobre de tot en un àmbit, el de la promoció econòmica, que és una de les nostres prioritats".

 

Al llarg de l'any passat, 715 persones van ser informades per cercar feina i inscrites a la borsa de treball. Es van gestionar 141 ofertes de treball i 1085 currículums que es van enviar a empreses. Es van fer 320 entrevistes d'orientació per cercar feina i 200 persones van participar en sessions i accions de formació per a persones emprenedores i empreses. A més, durant el 2012 es van realitzar 1145 hores de formació en tres cursos ocupacionals per a persones desocupades, es van atendre 110 consultes d'empreses, es va informar a 150 persones emprenedores i es van crear 23 empreses.

 

De cara a aquest 2013, les prioritats passen per seguir oferint el millor servei a les persones usuàries del Centre de Suport a l'Empresa, amb eficàcia i eficiència. Una atenció pensada sempre en aconseguir la màxima satisfacció en el marc de les polítiques de promoció econòmica establertes per l'equip de govern i la filosofia de millora contínua. L'objectiu últim de tot plegat és oferir un servei de màxima qualitat.

Vídeo: Marc Farré/ Lluís Martínez

PIMEC Joves Empresaris presenta la seva cartera de serveis a Gavà El centre de Suport a l'Empresa esdevé l'equipament municipal des d'on aquest ens dóna cobertura als nous emprenedors

PIMEC Joves Empresaris de Catalunya ha triat Gavà per explicar els serveis que ofereixen als empresaris joves que volen tirar endavant el seu negoci. A GavàA Gavà, la delegació treballa des de ja fa algun temps oferint assessorament i cobertura en temes burocràtics i de finançament

 

Miquel Camps, president PIMEC joves, explica que "tot sovint, el que passa és que hi ha joves amb talent i un gran coneixement del seu producte, però que es troben perduts en temes externs, com ara els tràmits administratius o aspectes com la morositat i aquí és on nosaltres els ajudem per vetllar pels seus interessos i perquè no se sentin sols."

 

Camps ha recordat que "PIMEC organitza també jornades de netwoorking, trobades i formació" i que "actua com agent social, la qual cosa és clau per poder vehicular propostes i fer-les arribar a bon port". També ha lloat "el bon funcionament del Centre de Suport a l'Empresa de Gavà i la bona disposició de l'alcalde, Joaquim Balsera, alhora d'afrontar aquests projectes".

 

Sergi Fuster, delegat de PIMEC Joves a Gavà, precisa que "a la nostra ciutat hi han molts joves empresaris amb molta il·lusió i força. Nosaltres ho notem amb el degoteig de persones del territori que venen per col·laborar, professionals que busquen feina i molta gent amb idees noves. Veig que hi ha ganes de transformar la situació en l'actual context de dificultat econòmica".

 

La tinenta d'alcalde de l'àmbit de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Gavà, Raquel Sánchez, ha afalagat les iniciatives i serveis que ofereix PIMEC i considera "essencial poder estar al costat dels qui inicien nous projectes, especialment la gent jove, que possiblement té menys experiència i necessita acudir en aquests espais". Sánchez ha ofert Gavà com a territori per als nous emprenedors que estiguin estudiant ubicació tot destacant "les grans potencialitats de la nostra ciutat a nivell d'infraestructures, connexions i on portem temps treballant per afavorir l'obertura de noves activitats amb el Pla d'Activació Econòmica"

 

Sánchez ha dit que "després de Setmana Santa posarem en marxa la Finestreta Única Empresarial que permetrà canalitzar, en un únic espai punt, consultes i tràmits de l'activitat econòmica". Sánchez ha destacat també "l'èxit del projecte 6+6" i s'ha referit a tots el paquets de bonificacions encaminades a ajudar a la petita i mitjana empresa, perquè segons reconeix, "són el veritable motor de l'economia a Catalunya."

“No t’aturis” s’ha posat en marxa aquest mes d’abril.

Gavà TV facilita l’elaboració de vídeo-currículum a aturats i aturades de la ciutat El canal “No t’aturis” s’ha posat en marxa aquest mes d’abril i es realitza en estreta col·laboració amb el Centre de Suport a l’Empresa de Gavà

En un moment de forta crisi econòmica en què l’atur colpeja fort la nostra societat, l’Ajuntament de Gavà, a través del servei audiovisual que Gavà televisió ofereix via internet, ha posat en marxa una nova iniciativa per donar un cop de mà als gavanencs i gavanenques que busquen feina. Es tracta del canal “No t’aturis”, que posa a disposició de les persones que ho requereixin la possibilitat d’enregistrar un vídeo-currículum. Els experts en recursos humans consideren aquest format una eina molt útil per enriquir els currículums d’aquelles persones que busquen feina, ja que ofereix el contingut curricular d’una forma ràpida i efectiva.

 

Per tal de realitzar aquests vídeo-currículums, Gavà televisió compta amb l’estreta col·laboració del Centre de Suport a l’Empresa de l’Ajuntament de Gavà (CSE). És aquest servei el que ha gestionat les primeres peticions dels gavanencs i gavanenques interessats en gravar el vídeo-currículum, i al que s’han d’adreçar aquelles persones que el vulguin fer servir en el futur.

 

Gavà televisió hi ha aportat els seus mitjans tècnics i s’ha encarregat de l’edició de les diferents peces així com del grafisme que les unifica. Totes queden publicades al canal “No t’aturis” (www.gavatv.cat/no-taturis) i, evidentment, a la disposició dels interessats per què en facin la difusió que considerin oportuna en la seva recerca de feina.

 

De moment, el canal ha començat amb els vídeo-currículums de 6 gavanencs i gavanenques, però l’oferta s’anirà ampliant en les properes setmanes, sempre amb la coordinació del CSE. També es farà un seguiment de les persones que hi apareguin per donar de baixa els seus vídeo-currículums en el moment que aconsegueixin una feina.

 

Gavà televisió és la marca audiovisual de l’Ajuntament de Gavà. Va començar les seves emissions el 1998 i el gener de 2012 va passar a ser d’emissió íntegrament per internet. A través de l’adreça http://www.gavatv.cat/ ofereix notícies i espais d’entreteniment i servei adreçats principalment a la població gavanenca però oberts a tot el món a través de la xarxa.

Porta d'accés principal al Centre de Suport a l'Empresa de Gavà.

Curs sobre resiliència al Centre de Suport a l’Empresa El monogràfic que es composa de 6 sessions servirà per exposar les claus i estratègies a seguir per fer front a l’adversitat en els equips i les organitzacions

El Centre de Suport a l’Empresa de Gavà iniciarà, el proper 16 de setembre, un curs sobre resiliència. Es tracta d’un monogràfic de 6 sessions de durada adscrit al Pla Català per a la Formació Professional Contínua i on els participants aprendran el que significa aquest concepte i les seves àrees de construcció per poder promoure’l en la vida quotidiana, en la gestió d’equips i en les organitzacions on es pertany.

 

La resiliència és la capacitat per resistir a la incertesa, a les crisis, a les adversitats o als canvis i aprendre d’aquestes experiències tot aprofitant-les per al progrés i a la transformació positiva.

 

Les classes serviran per concretar els àmbits d’aplicació del concepte i la seva construcció així com els rols del lideratge resilient. A través de sessions força participatives que comptaran amb teoria i pràctica els assistents tindran l’oportunitat de reflexionar sobre aquest tema i comprendran la importància de la xarxa social i del disseny de sistemes resilients.

 

Le sessions, que tindran lloc els dies 16, 17, 18, 19, 24 i 25 de setembre, de 15.30 a 19 hores. Per a més informació i i inscripcions cal contactar amb el telèfon 93 633 34 50.

Entrada principal del Centre de Suport a l'Empresa.

Assessorament sobre com fer front als impagats El Centre de Suport a l’Empresa de Gavà organitza una sessió informativa, el proper dimecres, on s’explicarà com reclamar les factures pendents de cobrar

El Centre de Suport a l’Empresa de Gavà acollirà, el proper dimecres, una sessió informativa que guiarà l’advocat Svelino Gómez on es parlarà de les fórmules a seguir per procedir a la reclamació d’impagats, un camí que parteix del requeriment previ, la demanada inicial de procediment monitori i el procediment verbal. En la sessió també es donaran algunes claus per evitar que es produeixin els impagaments i es respondran els dubtes i preguntes.

L’activitat, que es preveu que duri un parell d’hores, començarà a les 16 hores i per participar-hi cal formalitzar la inscripció prèvia a través d’aquest enllaç

 Un dels moments de l'acte de presentació.

Presentació de la xarxa XEBAIX Aquest acte, encabit dins el Març Violeta, és un web que pretén unir les dones emprenedores per fomentar la col·laboració i fer més pròsper el seu negoci

El Centre de Suport a l’Empresa ha acollit aquest dilluns la presentació de la Xarxa de Dones Emprenedores del Baix Llobregat, la XEBAIX una iniciativa impulsada des del Consell Comarcal que pretén promoure la col·laboració entre dones emprenedores que contribueixi a fer més fort els seus negocis. El projecte va partir, segons ha explicat Monica Chaves, tècnica del Consell de les Dones del Baix Llobregat, “de la voluntat d’unir a empresàries de la comarca i d’altres xarxes ja existent en alguns municipis com Esplugues, Cornella i Sant Just. Ara volem enfortir llaços i intentar que cada municipi en faci la seva pròpia i ajudar, sobretot, a les dones emprenedores dels municipis mes petits”

 

XEBAIX va néixer a finals de l’any passat i segons ha explicat Belen Berneda, que forma part de la xarxa "tenim molta empenta i molts projectes. Hores d’ara, estem negociant amb diverses entitats financeres per aconseguir microcrèdits amb millors condicions.”

 

La tinenta d’alcalde de l’àmbit d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, considera que "és important fer visibles les dones emprenedores de Gavà” destacant que "l’esperit del 8 de març és compartir sabers perquè això ens fa mes fortes i ens ajuda a arribar més lluny”, i s’ha referit a la necessitat de “poder crear una xarxa així a nivell local”.

 

La tinenta d’alcalde de l’àmbit de Promoció Econòmica, Apolonia Herrera, ha “agraït a la tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania la celebració d'aquest acte emmarcat en el Març Violeta perquè contribueix a dinamitzar l’economia i a crear ocupació”.

Durant l’acte, la periodista Txell Costa ha guiat la xerrada “Fes-te visible a les xarxes socials”, on ha parlat de les eines existents a internet per promocionar el nostre negoci.

L'alcaldessa s'interessa per la feina dels joves contractats a Fibra y Sistemas S.L. de Gavà.

Set joves de Gavà troben una feina a través del programa Joves per l’Ocupació El programa, a més d’afavorir la inserció laboral del 35% dels participants,  també ha permès que 10 dels 20 joves alumnes hagin obtingut el graduat en Educació Secundària Obligatòria

El programa Joves per l’Ocupació de 2012, que ha conclòs aquest mes de març, ha permès que 7 joves de Gavà entre 16 i 25 anys hagin trobat una feina en empreses del sector de les comunicacions, un 35% dels participants.

Les empreses contractants són Fibra y Sistemas S.L. de Gavà, dedicada a la instal·lació de xarxes de telecomunicacions, especialment de fibra òptica, que ha fet 5 contractacions, i Catalana de Fibra Òptica de Cornellà, que n’ha fet 2. Tal i com s’estableix en el programa, els contractes tenen una durada de sis mesos.

 

Durant aquesta passada edició, han pres part al programa 20 joves gavanencs que han rebut accions d’orientació, tutorització i seguiment individual a banda d’impartir un curs d’instal·lador/a de fibra òptica de 350 hores i estudis per finalitzar l’educació Secundària Obligatòria. Quant a aquesta darrera formació, un total de 10 joves han obtingut el títol de l’ESO, cosa que representa el 50% de l’alumnat.

 

Aquests percentatges de contractació i obtenció de la titulació en educació secundària demostra, segons ha precisat l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, en el decurs d’una visita aquest dimecres a l’empresa Fibra y Sistemas S.L., “l’èxit d’aquesta iniciativa, subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i gestionada pel Centre de Suport a l’Empresa de l’Ajuntament de Gavà.  Crec que s’ha complert l’objectiu, que no era altre que facilitar la inserció laboral i fomentar el retorn al sistema educatius del jovent de la ciutat”.

 

Per Ignasi Rius, que és el director d’operacions de Fibra y Sistemas S.L., "aquesta ha estat una experiència boníssima. Tots els projectes de col·laboració amb l’ajuntament ha anat molt bé, i per això, en el futur, la intenció és seguir en aquesta mateixa línia”. L’Alcaldessa, Raquel Sánchez, també ha destacat “que aquesta és una prova evident que quan les administracions posem els nostres esforços en polítiques actives d’ocupació els resultats són positius, tant per les empreses del territori, com pels treballadors”.

A finals de 2013 va començar una nova edició del programa Joves per l’Ocupació. Arran de la dinàmica del sector de les telecomunicacions, les empreses del qual estan incorporant instal·ladors a les seves plantilles, el programa incorpora un curs d’instal·lador/a de fibra òptica que donarà inici en breu.

 

El programa Joves per l’Ocupació actualment en marxa inclou quatre actuacions: Formació obligatòria de 300 hores en l’especialitat d’instal·lador/a en sistemes de telecomunicacions i fibra òptica; matriculació a l'Institut Obert de Catalunya (IOC) per obtenir el graduat de l'ESO; possibilitat d'un contracte de treball de 6 mesos a una empresa, amb el salari que estableixi el conveni del sector, i orientació i acompanyament durant tot el programa. També s’inclou un incentiu a la participació que rebran els i les joves. Es tracta d'un ajut de 150 euros que percebran durant els quatre mesos que dura la formació obligatòria.

 

Des de l’Ajuntament de Gavà es contacta amb les empreses on aquests joves podran treballar, si bé aquelles que coneixen el projecte també poden oferir-se directament al Centre de Suport a l’Empresa. Les empreses poden rebre una subvenció per a la contractació equivalent al Salari Mínim Interprofessional.

Jennifer, a la seva feina

Una jove s’introdueix en el món de la fibra òptica gràcies al Centre de Suport a l’Empresa Jennifer Barreira aconsegueix un contracte en una empresa d’un sector dominat majoritàriament pels homes

El seu nom és Jennifer Barreira, té 26 anys, i ha aconseguit un contracte de sis mesos gràcies a una iniciativa del Servei Català d’Ocupació (SOC) que el Centre de Suport a l’Empresa ha implementat a Gavà. Es tracta del programa “Joves per l’ocupació”, que va néixer fa tres anys amb l’objectiu d’“insertar en el món laboral a joves entre 16 i 25 anys que ni estudien ni treballen, i al mateix temps aconseguir que retornin al sistema educatiu reglat”, segons ens explica Esmeralda Pinedo, que és la tutora de l’Ajuntament de Gavà del programa “Joves per l’ocupació”. El programa d’enguany ha acollit a un total de 15 persones joves que han pres part d’una iniciativa molt completa ja que el programa inclou “un itinerari personalitzat de cada persona jove amb les seves necessitats i les seves motivacions, una formació professional que en aquest cas ha estat el curs d’instal·lador de sistemes de fibra òptica de 300 hores de durada, la finalització dels estudis de la ESO a través de l’Institut Obert de Catalunya, i finalment es col·labora amb les empreses per la contractació d’aquests joves”.

 

Mentre es feia la selecció de les persones joves, els responsables del Centre de Suport a l’Empresa van detectar que “per tenir possibilitats d’inserció laboral, aquestes havien d’estar interessades en l’especialitat de fibra òptica”. Pinedo va insistir a la Jennifer en la seva observació de que aquest és un sector dominat pels homes, però “ho vaig fer precisament per motivar-la encara més, ja que veia que ella estava molt preparada per fer aquesta feina i crec que qualsevol dona pot fer la mateixa feina que un home”.

 

Barreira està molt contenta amb aquest contracte. De moment són sis mesos, però té l’esperança de que Fibra y Sistemas S.L, l’empresa de Gavà on treballa, acabi ampliant la seva relació contractual. La feina de Barreira consisteix en “fer el manteniment de les càmeres on estan les instal·lacions de fibra òptica, i per exemple etiquetem els cables o mirem que els tubs estiguin bé”. Quan estava fent el curs era molt conscient de que el món on volia ficar-se està majoritàriament dominat per homes “ja que el meu cunyat també va fer el curs i justament també va acabant treballant a Fibra y Sistemas S.L, així que sabia que allà tenia poques possibilitats de que m’agafessin pel simple fet de ser dona, però em vaig esforçar molt en el curs i en les pràctiques i ara estic molt contenta d’estar treballant”. De fet, Barreira ens confessa que ella “és l’única dona de l’empresa fora de les oficines i et sents una mica observada, però la veritat és que els treballadors són genials, i el company amb el que estic treballant es una bellíssima persona, no tinc cap queixa en absolut”.

 

Pinedo confirma que la Jennifer “s’ha insertat molt bé, el que no ens ha sorprès perquè ja la vam veure com treballava en el curs de formació dins de les pràctiques de l’aula-taller de FOC, i això ha estat un avantatge”.

 

Dels 15 joves que van participar en aquesta edició del programa, cinc joves es van incorporar a l’empresa Elecnor i Barreira i un altre jove han entrat a Fibra y Sistemas S.L. Les empreses que col·laboren amb aquest programa han signat un contracte amb el SOC que els permet rebre una subvenció igual al salari mínim interprofessional a canvi de que facin als joves un contracte de 6 mesos.

 

L’Ajuntament de Gavà ha obtingut un reconeixement per part de la Generalitat de Catalunya, que el cita com a exemple de bones practiques en el web de la Generalitat . La pàgina del programa de  garanties juvenils posa el programa “Joves per l’ocupació” de 2012 de l’Ajuntament de Gavà com un bon exemple de gestió. En aquest programa es van incorporar al mercat de treball set joves amb un contracte de 6 mesos també en el sector de la fibra òptica.

El programa d'experiència professional Joves per l’Ocupació impulsa l’ocupació juvenil Dilluns 19 de gener a partir de les 10 al Centre de Suport a l’Empresa hi haurà una sessió informativa del programa

L'Ajuntament de Gavà iniciarà al febrer el programa Joves per l'Ocupació  que té per objectiu la incorporació dels i les joves al món laboral i a la formació. Està adreçat a 30 joves, de 16 a 24 anys (fins els 30 amb una discapacitat igual o superior al 33%), que no tenen el graduat en ESO i estan en situació d'atur.

El programa ofereix formació obligatòria de 200 hores, amb dues especialitats diferents: Instal·lador/a i mantenidor/a de xarxes ftth i Activitats de venda en el sector alimentació (peixateria i carnisseria), que es realitzaran entre febrer i març de 2015; matriculació a l'Institut Obert de Catalunya (IOC) per obtenir el graduat de l'ESO, d'abril a desembre del 2015; possibilitat d'un contracte de treball de 6 mesos a una empresa, amb el salari que estableixi el conveni del sector, i orientació i acompanyament de la tutora durant tot el programa.

El programa contempla també un incentiu a la participació que rebran els i les joves, que consisteix d'un ajut de 150 euros que percebran durant els dos mesos que dura la formació obligatòria.

La selecció per cobrir les places del programa està en marxa. En aquests moments s’estan realitzaran sessions informatives i entrevistes  individuals als candidats i candidates interessats/des. La propera sessió informativa serà dilluns 19 de gener a les 10h.

El CSE ha estat clau en l'èxit del programa 6+6

L’Ajuntament de Gavà ha promogut la contractació de 96 persones desocupades i la creació de 25 negocis Al programa d’ajudes a la contractació 6+6 s’han afegit les bonificacions a les taxes d’activitats i obres

El suport de l’Ajuntament al sector econòmic, mitjançant les ajudes a la contractació i l’impuls a l’emprenedoria, s’ha traduït en la creació de 96 llocs de treball i de 25 empreses en els darrers tres anys. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’ha mostrat molt satisfeta amb aquestes dades i ha destacat que “aquest suport municipal demostra, tot i no tenir competències, la capacitat d’inventiva i la voluntat dels ajuntaments d’estar al costat dels nostres ciutadans i ciutadanes i ajudar-los a trobar una feina i si més no garantir la seva formació per tal que puguin cobrir les necessitats del territori”. A més, l’alcaldessa també ha volgut destacar que amb aquestes ajudes “hem complert l’objectiu amb el qual vam crear aquest programa, que és el de facilitar en un moment tan complicat com l’actual la creació de llocs de treball i la creació de petites empreses o comerços”. Sánchez ha recordat tanmateix que “més del 60% de les persones que s’han contractat a través del programa municipal havien exhaurit les prestacions i pertanyen a algun dels col·lectius amb més dificultats per accedir al món laboral, com dones o persones majors de 45 anys”.

Des de la posada en marxa del programa 6+6, en què l’Ajuntament finançava la contractació durant 6 mesos de persones desocupades de Gavà en empreses de la ciutat o de l’àmbit metropolità, 96 treballadors del municipi en situació d’atur han tingut accés a un lloc de treball. Una iniciativa pionera que, amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha beneficiat a 65 empreses. La majoria d’aquestes empreses, un total de 52, han estat de Gavà, mentre que la resta, un total de 13, tenen seu a diferents municipis de la conurbació barcelonina. Cal destacar que dels 96 treballadors contractats, 56 s’han inserit al món laboral a través de la Borsa de Treball del Centre de Suport a l’Empresa. A hores d’ara, es registren 51 contractes d’1 any finalitzats i 19 de les persones contractades mantenen la seva feina.

Els treballadors contractats a través del programa municipal s’han ocupat en diferents sectors, concretament en 23 empreses del sector comerç i hostaleria, 25 empreses del sector serveis, i 15 empreses del sector industrial i de la distribució. L’import global que s’ha atorgat a les empreses durant els exercicis 2012-2013 i 2013-2014 ha estat de 531.302 euros, a càrrec dels pressupostos de l’Ajuntament de Gavà amb el finançament del Pla Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals.

Un altre dels eixos de les polítiques de promoció econòmica de l’Ajuntament ha estat el foment de l’emprenedoria, que s’ha traduït en un import de 71.113 euros. Aquesta línia d’ajuts ha permès a 25 persones crear el seu lloc de feina: 9 comerços al detall, 13 negocis de serveis i 3 d’hostaleria i restauració. Una altra de les iniciatives que ha tingut més èxit ha estat les bonificacions a les taxes d’activitats o d’obres que va instaurar l’Ajuntament l’any 2012. Des d’aquell any, són un total de 212 empreses les que s’han acollit a les ajudes, amb un import superior als 231.000 euros.

Raquel Sánchez.

113 persones s’han beneficiat dels plans d’ocupació de l’Ajuntament Durant aquest mandat s’han impulsat 7 plans per als aturats i programes de formació i inserció dels quals s’han beneficiat 74 joves

En els darrers quatre anys l’Ajuntament de Gavà, a través del Centre de Suport a l’Empresa, ha posat en marxa 7 plans d’ocupació que han permès contractar a 113 persones. Els plans, subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya han estat:

-Pla d’ocupació SOC (de juny a novembre de 2011) que ha possibilitat la contractació de 28 persones

-Pla d’ocupació SOC (de desembre de 2011 a juny de 2012) que ha permès contractar a 29 persones

-Programa Treball i formació PANP per a no perceptors de prestació a l'amb la contractació de 14 persones i el 2014 que va possibilitar la incorporació al mercat de treball de 12 persones

-Programa Treball i formació PRMI per a perceptors de la renda mínima d’inserció realitzat el 2013 i es van contractar 3 persones i el 2014 amb la contractació de 8 persones.

 

D’altra banda, 6 persones han estat contractades a través del Pla d’ocupació de la Diputació de Barcelona durant l’any 2014.

 

Així mateix, aquest mes de març s’ha posat en marxa el Pla d’Ocupació “junts fem ocupació, fem civisme i un Gavà més net” que subvenciona l’Àrea Metropolitana de Barcelona, dins del Pla Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals, i que permetrà contractar a 13 persones entre els mesos de març i juny.

 

Els plans d’ocupació estan encaminats a ajudar als gavanencs i gavanenques en situació d’atur, afavorint la inserció sociolaboral i millorant l’ocupabilitat de les persones contractades. Aquests plans d’ocupació són una oportunitat per actualitzar els coneixements dels diferents oficis mitjançant la pràctica laboral, formar-se, millorar la confiança en un mateix i rebre uns ingressos per a les famílies. Els treballs que es realitzen són de millora dels equipaments de la ciutat, reforç en la neteja de la via pública i atenció al públic entre d’altres.

 

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha manifestat que “es tracta de mesures molt necessàries en uns moments en els quals ens preocupa molt la situació d’atur. Tot i que a la nostra ciutat els índexs estan per sota de la mitjana de la comarca, aquestes polítiques actives d’ocupació ajuden a aquells col·lectius que tenen més dificultat per accedir a un lloc de treball, sigui per l’edat o per la formació que tenen”.

 

D’altra banda, en aquests darrers anys s’han realitzat 4 programes de formació i inserció per a joves amb la participació de 74 nois i noies.

 

Aquests cursos han estat:

-Joves per l’Ocupació 2012-2014 amb la participació de 20 joves, 2013-2015 amb 15 joves.

-Fem Ocupació per a Joves 2013-2015 amb 9 participants i Joves per l’Ocupació 2015 amb 30 participants.

 

Gràcies a aquests programes, els joves reben accions d’orientació, tutorització, formació i suport per l’obtenció del graduat en ESO. L’objectiu és facilitar la inserció laboral o bé fomentar el retorn al sistema educatiu del jovent de la ciutat. Des de l’Ajuntament de Gavà es contacta amb les empreses on aquests joves podran treballar, si bé aquelles que coneixen el projecte també poder oferir-se directament al Centre de Suport a l’Empresa.

 

Per Raquel Sánchez “en el cas dels joves ens podem trobar amb nois i noies que deixen els estudis o bé no han obtingut el graduat d’ESO. A través dels diferents programes intentem que acabin la formació reglada i determinar les alternatives que poden tenir alhora d’accedir al món laboral”.

 

D’altra banda, l’alcaldessa de Gavà també ha destacat el programa del 6+6, una iniciativa pionera, que ha permès contractar 120 persones. Per Sánchez “es tracta d’iniciatives que si bé no solucionen el greu problema que ens amoïna com l’atur, sí que demostren que els ajuntaments tot i tenir competències i recursos limitats no deixem de ser imaginatius per tal d’articular programes com aquests”.

La sessió de treball s'ha estructurat de manera força original

Unes 50 empreses ubicades a Gavà debaten sobre les necessitats del Parc Empresarial La trobada ha servit per presentar les conclusions de la primera diagnosi sobre els polígons econòmics de la ciutat

Unes 50 empreses del Parc Empresarial Gavà s’han reunit aquest matí en el Centre de Suport a l’Empresa (CSE) per debatre sobre les necessitats que tenen i com poden millorar la seva dinàmica de treball en el nostre municipi. La trobada forma part de la iniciativa “Junts Pro Gavà”, amb la qual l’Ajuntament de Gavà i el CSE pretenen avançar cap a un nou model de promoció econòmica a la ciutat.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Gavà, Jordi Jiménez, ha destacat en aquest sentit que la intenció del programa “Junts Pro Gavà” passa “claríssimament per determinar els punts forts i els punts febles dels diferents polígons que conformen el nostre parc industrial per establir quines són les necessitats i quina és la situació de les empreses que hi estan aquí”. Amb aquesta diagnosi, l’Ajuntament pretén aconseguir tres objectius bàsics: “l’enfortiment de les empreses ubicades a la nostra ciutat; la millora de les infraestructures en els nostres polígons industrials; i per últim un objectiu que com a ciutat evidentment ens interessa molt i que és la creació d’ocupació de qualitat”.

La d’avui ha estat la segona sessió del programa “Junts Pro Gavà”, i de fet ha estat la primera de treball actiu. En la primera part s’han presentat els resultats de la diagnosi que s’ha fet entre els responsables de les empreses per tal de copsar la situació real i les necessitats que tenen dins del nostre teixit industrial i econòmic. En aquesta enquesta se’ls va preguntar sobre tres àmbits bàsics: estat actual dels polígons del Parc Empresarial Gavà, principals atractius de Gavà per atraure noves empreses, i foment del talent a les empreses. Després ha arribat el moment de posar-se a treballar gràcies a una dinàmica d’interrelació entre els assistents que ha estat dissenyada i dirigida per membres de l’empresa Edas (Espai d’Anàlisi Social). Joana Conill, que és facilitadora de grups i mediadora d’Edas, ens ha explicat que els seus mètodes per generar interrelacions són una mica trencadors perquè “nosaltres treballem el tema de la participació, que vol dir donar la veu a totes les persones, i per treballar la participació has de fer les coses d’una altra manera, per tant sempre treballem amb metodologies participatives i les nostres propostes són sempre vivencials, són propostes on totes les persones sempre en un moment o altre participen, i si t’hi fixes això no passa sovint i per aquest motiu crida tant l’atenció”.

La sensació dels participants en sortir d’aquesta reunió de treball era força positiva. Ignasi Riu, que és director d’operacions de FOC (Fibra Òptica en Comunicacions), ha qualificat l’experiència com a “molt positiva ja que d’una banda poden sortir moltes relacions entre les empreses, i d’altra banda es pot promocionar molt no nomes la part econòmica de les empreses sinó que aquestes sessions ens poden ajudar molt també a desenvolupar els nostres negocis”. De la seva banda, des del centre de rehabilitació Kine Gavà-Trafic Baix, la seva gerent, África Perea, ens destaca que la jornada ha servit per “posar en comú com podem millorar el parc industrial de Gavà, com promocionar la industria lligada al poble, i com fomentar el talent a la nostra ciutat, així que realment ha estat molt interessant”.

“Junts Pro Gavà” s’ha dissenyat com un procés de participació que va començar el passat mes de març amb la primera reunió i que acabarà el proper octubre.

Un moment de la trobada d'aquest matí

Ajuntament i empreses impulsen un pla d’acció conjunt per promoure l’activitat econòmica Es tracta d’un procés que ha culminat amb la creació i consolidació de la marca Made in Gavà

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat avui al teixit empresarial de la ciutat el resultats dels procés participatiu del programa “Junts pro Gavà-Made In Gavà” que es va iniciar el mes de març d’enguany amb l’objectiu de definir conjuntament la nova estratègia de promoció econòmica de la ciutat.

Segons l’alcaldessa Raquel Sánchez, “el pla d’acció que avui encetem és fruit de la reflexió conjunta amb el sector empresarial en què hem establert uns objectius molt clars:  definir  el nostre posicionament com a ciutat, com a enclavament estratègic per a l’activitat econòmica, i establir com millorem les condicions i l’entorn de les empreses, no només per implantar-se a Gavà sinó també per créixer”. Sánchez ha anat més enllà i ha aclarit que aquest “és un procés que ha de culminar amb la creació i consolidació de la nostra marca: Made in Gavà”.

A partir d’aquesta reflexió s’han prioritzat un seguit de mesures que, segons l’alcaldessa, “anirem incorporant al nostre Pla d’Acció Municipal, amb la voluntat també que sigui un conjunt d’actuacions en les quals també comptem, per a la seva execució, amb el suport empresarial, d’altres institucions i dels agents socials i econòmiques”.

Quant a les accions de millora de l’entorn empresarial, s’ha prioritzat la intervenció municipal per a l’arribada de la fibra òptica als polígons industrial. L’alcaldessa ha anunciat la signatura, d’aquí a uns dies, d’un conveni amb Orange “perquè arribi més, millor i més barata la fibra òptica a les empreses de la nostra ciutat, un factor determinant per a la seva competitivitat”. Dins d’aquest mateix àmbit l’alcaldessa també ha informat de la pròxima pavimentació del Parc Empresarial Gavà: “és evident que hem de millorar les condicions dels nostres carrers i en unes setmanes començarem a executar aquestes obres amb un pressupost de mig milió d’euros, una inversió molt important que també contribueix a millorar la imatge de les nostres empreses”.

Altres accions que s’estableixen són la inclusió del Parc Empresarial a les rutes de la Policia Municipal i la coordinació amb la seguretat privada de les empreses; la revisió i manteniment dels hidrants i de les mesures de seguretat en cas d’incendi, i el manteniment i ampliació dels serveis del Centre de Suport a l’Empresa. A mes, per posicionar Gavà com a ciutat de negocis, s’han establert les següents prioritats: creació d’una figura d’interlocució única; manteniment de les bonificacions per a la implantació o ampliació de les empreses; identificació dels factors propis que poden diferenciar Gavà dels municipis de l’entorn, i promocionar la marca Made in Gavà a través dels canals de l’Ajuntament i de les empreses.

L’alcaldessa s’ha mostrat “convençuda” de les potencialitats de Gavà com a referent econòmic, “però cal que el sector empresarial les conegui i faci també d’ambaixador de la nostra ciutat”. Sánchez ha posat de manifest que a Gavà “tenim moltes possibilitats per endavant i tenim recursos, tot i que de vegades són limitats, però a l’hora de fer valer el nostre lideratge en l’àmbit metropolità i de Catalunya és important que tots junts anem en una mateixa direcció”.

Junts pro Gavà-Made in Gavà es va presentar al març d’aquest any. El seu impuls té per objecte augmentar l’atractiu de la ciutat de cara al sector industrial i empresarial perquè esdevingui un centre d’atracció de noves empreses i perquè les ja instal·lades siguin més competitives i puguin créixer. Durant els darrers vuit mesos s’ha desenvolupat el procés participatiu. En aquest temps s’hi ha analitzat la situació dels polígons industrials I els empresaris han proposat mesures perquè es millorin els polígons i siguin atractius per a noves empreses.

A la trobada d’avui hi ha assistit una nodrida representació del sector empresarial gavanenc que, en general, està bastant satisfet amb aquest pla. Ferran Marias, CEO de MSC Bikes i gerent d’Invaders Park, ha assegurat que “tot compta per millorar els serveis de la ciutat tant els enfocats a les empreses com els enfocats als ciutadans, i si tot funciona millor podríem arribar a aconseguir un projecte de ciutat sostenible en el que l’empresa i el ciutadà col·laborin i les empreses puguin subsistir i tenir els millors serveis possibles per créixer”.

Manel Giraldo, director territorial d’Aigües de Barcelona, ha volgut destacar de la seva banda que aquest procés “ha estat molt important i molt interesant perquè el que fem és cohesionar tota l’activitat del municipi i la implicació que ja fa molt temps que té l’Ajuntament amb les empreses”. Giraldo, a més, ha posat de manifest la importància de que aquesta iniciativa ha permès “intercanviar el coneixement per tal que dins del territori aquesta implicació de l’administració pública es pugui traduir en accions concretes”.

I Sergi Fuster, que és coordinador de projectes a Arqteria, ha valorat també positivament aquest projecte ja que “en definitiva és una mica aquell somni i aquella il·lusió que tenim tots de poder participar en el nostre territori amb tots els plans que es vulguin desenvolupar”. Fuster també ha destacat que gràcies a aquest tipus d’accions “fas xarxa, connectes, i al final coneixes a gent que està al costat teu i que no coneixies i això provoca aquesta xarxa, una connexió entre els empreses i l’administració i, en definitiva, molta més proximitat”.

Raquel Sánchez.

166 persones han estat contractades a través dels programes de l’Ajuntament de Gavà Aquest any l’Ajuntament inicia la 4ª edició del programa Joves per l’Ocupació on l’any passat van participar 30 joves

Durant el 2015, 166 persones han estat contractades a partir dels programes i projectes d’ocupació mitjançant els programes que l’Ajuntament de Gavà, a través del Centre de Suport a l’Empresa, ha posat en marxa. Aquests programes han estan els següents:

 

-Subvencions per a la contractació de persones desocupades (6+6 i 3+3) ha permès contractar 45 treballadors/es i 34 empreses (29 de Gavà i 5 de fora del municipi) s’han vist beneficiades per les ajudes. A l’actualitat, 25 persones continuen treballant a l’empresa que va rebre la subvenció, 3 treballen en altres empreses i 17 es troben en situació d’atur. (Amb finançament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona)

-Subvencions per a la creació del propi lloc de treball (1 any i 6 mesos): 25 persones han creat el seu lloc de feina, 23 de Gavà i dos de fora. Quan als sectors econòmics creats 9 són de comerç al detall, 13 de serveis a les empreses/persones i 3 d’hostaleria i restauració. Actualment, 17 persones continuen donats d’alta com a autònomes, 3 treballen a altres empreses i 5 estan en situació d’atur. (Amb finançament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona)

-Pla d’ocupació “Fem ocupació, fem civisme i un Gavà més net”. En total han participat en aquest pla 13 persones. (Amb finançament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona)

-Programa Treball i Formació: que ha possibilitat la contractació de 43 persones gràcies a les diferents convocatòries realitzades. (Amb subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)

-Programa Treball als Barris: un programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social. Està destinat als barris amb Llei de Barris aprovada com és el projecte Pla Serra de les Farreres per afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones al barri i que ha permès contractar 9 persones.

 

Programa complementari de foment de l’ocupació local on es van contractar 31 persones i que van finalitzar la seva contractació a 31 de desembre de 2015. (Amb subvenció de la Diputació de Barcelona)

 

 

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha manifestat que els programes de polítiques d’ocupació són una prioritat. En aquest sentit ha afirmat que “intentem encaixar les necessitats dels treballadors i treballadores amb les que tenen les empreses tot i que som conscients que no podem atendre el 100 de les necessitats d’ocupació existents a la ciutat”.

 

Nova edició del Programa Joves per l’Ocupació

 

Es tracta d’un programa de formació i inserció laboral que té per objectiu la incorporació dels i les joves al món laboral i a la formació. Durant el 2015 es van beneficiar un total de 30 joves de Gavà d’entre 16 i 25 anys, que estaven en situació d’atur.

 

En l'actualitat, 7 dels joves participants estan treballant amb contractes de 6 mesos. 4 a empreses del sector de les telecomunicacions, específicament a la fibra òptica, i 3 en el sector de la carnisseria i la peixateria. A més, 7 alumnes han finalitzat els estudis de graduat en ESO durant el mes de novembre passat.

 

L’Ajuntament de Gavà ha iniciat la 4ª edició del programa Joves per l’Ocupació que tindrà una durada de 15 mesos i que ha obert ja el seu període d’inscripció. El Centre de Suport a l’Empresa, tindrà lloc una sessió informativa per les persones interessades. Enguany el programa inclourà les següents actuacions:

-Formació professionalitzadora: de 200 hores, amb tres especialitats. Atenció al client, elaboració i envasat de productes de carn i peix; Activitats en centres de jardineria, floristeria i vivers; Operador/a de sistemes de telecomunicacions.

-Matrícula a l’Institut Obert de Catalunya per obtenir el graduat en Educació Secundària Obligatòria, per aquells/es alumnes que no el tinguin aprovat i suport en els estudis.

 

Els participants en aquest programa tenen la possibilitat d’un contracte de treball de 6 mesos a una empresa, tutorització, orientació i acompanyament personal durant el programa.

 

Joves per l’Ocupació el gestiona el Centre de Suport a l’Empresa i està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i la Seguretat Social a càrrec de fons provinents dels Pressuposts General de l’Estat i el Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

 

D’altra banda, Raquel Sánchez ha avançat que “actualment estem treballant per definir quines seran les polítiques que durem a terme durant aquest any amb l’objectiu de prioritzar aquells col.lectius de persones que tenen més dificultats a l’hora d’inserir-se de nou en el mercat laboral o de trobar novament feina”.

Alguns joves en la sessió informativa d'aquest dimecres.

Gavà fomenta l’ocupació per a joves Aquest 2016 es reedita “Fem ocupació per a joves”, un programa que permetrà trobar feina a 25 joves de la ciutat d’entre 18 i 29 anys

El Centre de Suport a l’Empresa ha iniciat una nova edició del “Fem ocupació per a joves”, un programa finançat pel Fons Social Europeu i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per promoure la inserció laboral de les persones joves d'entre 18 i 29 anys.

El projecte, segons ha explicat Isabel Berrocal, tècnica del Centre de Suport a l’Empresa de Gavà, “combina la contractació amb la formació. Es tracta de fer de mediadors entre les empreses de la zona i els nostres joves perquè puguin treballar durant 6 mesos, a temps parcial, a canvi que l’empresa obtingui una subvenció del salari mínim interprofessional, més bonificacions de la Seguretat Social. Les 10 hores restants són per fer formació adaptada al lloc de treball pel qual el jove ha estat seleccionat”.

 

Durant aquests dies, s’estan fent sessions informatives als joves, durant les quals es recullen currículums i omplen unes fitxes amb les seves dades personals, professionals i acadèmiques. També es mantenen entrevistes individualitzades per conèixer les seves motivacions i dissenyar el seu perfil professional, per tal de poder oferir-los a les empreses.

 

Segons Berrocal, “la primera edició va anar molt bé perquè molts dels joves, superat el contracte subvencionat, han pogut continuar en plantilla”.

 

Els joves han d’estar inscrits a l’atur i al Sistema de Garantia Juvenil no han d’estar estudiant en aquests moments.

 

El programa acabarà al març del 2017 i les empreses tenen temps per a contractar fins a finals d’agost

Jordi Tort, aquest matí al CSE

El 77% de les empreses assessorades pel CSE tenen una supervivència superior als tres anys El Centre de Suport a l’Empresa està reformant dos dels seus espais per acollir accions formatives

Un 76,9% de les empreses de Gavà creades fa tres anys i que van ser assessorades pel Centre de Suport a l’Empresa (CSE) mantenen la seva activitat. L’equipament gavanenc ha participat en un estudi sobre el seguiment de les empreses assessorades pels Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE). Aquest estudi ha estat realitzat pel Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona i hi han participat 47 centres de la demarcació de Barcelona, entre ells el de Gavà.

La xifra de supervivència d’una empresa gavanenca al cap de tres anys se situa per sobre de la mitjana comarcal que és del 60,9%, i també de tot l’estudi que se situa en un 57,6%. El tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Gavà, Jordi Tort, ha mostrat avui la seva satisfacció per aquestes dades que “confirmen el bon treball que s’està fent des del Centre de Suport a l’Empresa i en concret de les tècniques del servei d’emprenedoria que assessoren i guien als emprenedors que volen obrir una empresa”. En aquest sentit, Tort recomana als nous emprenedors que “s’acostin al Centre de Suport perquè tenen una visió més àmplia i objectiva de la situació del mercat, poden doner les eines necessàries per saber si la idea de negoci és viable o no, i poden també modificar-la abans d’arriscar-se i haver de tancar al cap de poc temps”.

L’objectiu d’aquest estudi ha estat realitzar una anàlisi, que a la vegada ha estat quantitativa i comparativa entre els diferents municipis, que tingués en compte la situació de les empreses creades amb l’ajuda dels centres locals. La intenció passava per conèixer si aquestes empreses continuen en funcionament tres anys després del seu naixement, quina és la seva situació actual, i quines expectatives tenen de creixement.

Les conclusions de l’informe es basen en el total de les persones emprenedores i assessorades al CSE de Gavà. Segons l’estudi, el 71,4% assegura que l’empresa que va crear l’any 2012 continua en funcionament avui dia i té una mitjana de dos treballadors en plantilla. El volum de facturació de les empreses objecte de l’informe comprèn empreses amb ingressos inferiors als 50.000 euros en l’últim any (30%), entre 50.000 i 100.000 euros (30%) i un volum superior a 100.000 euros (10%). Així mateix, el 40% del total de les empreses afirma tenir molt bones perspectives de creixement per l’any vinent mentre que només un 10% les considera dolentes.

D’altra banda, el Centre de Suport a l’Empresa comptarà ben aviat amb dues noves aules de formació adreçades a dues línies d’acció formatives. D’una banda, es crea una aula homologada pel Servei d’Ocupació de la Generalitat per realitzar cursos de formació per a persones aturades i empreses. La segona aula complementa el Viver d’Empreses i permetrà acollir noves activitats econòmiques “per tal d’ajudar als emprenedors de Gavà a desenvolupar-se i créixer”, ha explicat Tort.

El tinent d’alcalde ha volgut subratllar que amb aquestes reformes es podrà perseguir millor el doble objectiu del CSE en relació a la promoció econòmica: “d’una banda la creació d’ocupació amb suport a plans d’ocupació o a persones que volen crear una empresa, i d’altra banda sobretot és l’acompanyament de les persones que tenen més dificultats per la inserció, que és a on ara mateix hem de centrar-nos perquè ara sí que hi ha una mica més de moviment en el mercat laboral i costa menys trobar feina, però encara hi ha col·lectius que porten anys a l’atur i aquests són els que hem de cuidar més i als que hem de poder preparar per tal que trobin aquestes feines que van sortint”.

Jordi Tort, durant la seva presentació del curs

El CSE comença avui un curset per ensenyar a innovar en els negocis La iniciativa s’emmarca dins de les propostes del Centre de Suport a l’Empresa per assessorar a empresaris en actiu

El Centre de Suport a l’Empresa ha iniciat avui un curset de formació empresarial anomenat “Com innovar en el teu negoci”. Tal i com suggereix el títol, l’objectiu del taller és dotar als participants d’eines, coneixements i habilitats per saber innovar tant en producte com en servei. El tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Gavà, Jordi Tort, ha assistit aquest matí a la presentació del curs i ha assegurat que “el curs pretén ajudar als emprenedors a crear nous models de negoci per fer créixer el mercat a través de la innovació”. Segons Tort, “de vegades els emprenedors obren negocis que copien exactament idees que ja existeixen i el que fan al final és dividir entre dos el que a un ja li funciona, així que el que intentem aquí és que ells puguin desenvolupar nous models i que siguin capaços de fer coses noves que al mercat no existeixen, o si més no que no es trobin en el mercat local”.

El curset té una durada de 15 hores repartides en tres sessions de 5 hores que tindran lloc avui, dijous vinent i el dimarts 31. La primera de les tres sessions està dedicada a explicar els models de negoci i la diferenciació de la competència; la segona es centrarà en com innovar amb poc pressupost; i la darrera serà una pràctica on els assistents hauran de materialitzar els conceptes apressos mitjançant la cooperació en grup.

Mònica Mendoza, que és psicòloga experta en innovació i vendes, s’ha encarregat de la supervisió del taller i a més n’és l’encarregada de la primera de les tres sessions. Aquest matí ens ha explicat que el que s’ensenyarà en aquest curs és com “tenir molt clar quin és el teu nínxol, el teu target, i quan ho tens clar els ensenyarem a saber com satisfer les seves necessitats de manera molt diferent a com ho fan els teus competidors amb una sèrie d’avantatges competitius difícilment reproduïbles pels demés”.

Aquestes accions es faran al Centre de Suport a l'Empresa.

L’Ajuntament impulsa accions formatives gratuïtes a l’emprenedoria Es tracta de diferents tallers subvencionats per la Diputació que es faran a les instal·lacions del Centre de Suport a l’Empresa de Gavà

Aquest mes de setembre donen inici tot un seguit d’accions formatives gratuïtes al Centre de Suport a l’empresa de Gavà per a persones emprenedores, professionals i empreses que vulguin incrementar la seva competitivitat i millorar les seves competències en l’àmbit empresarial.

 

Aquests tallers, subvencionats per la Diputació de Barcelona, estan relacionats amb la gestió empresarial o amb les noves tecnologies i començaran aquest 13 de setembre i 8 de novembre amb una càpsula titulada “elements clau de la gestió econòmica i financera de projectes”. Els dies 20 de setembre i 5 de novembre es parlarà d’eines de planificació comercial i d’identificació de demandes de mercat, mentre que el 27 de setembre i 22 de novembre, el tema a tractar serà “la fiscalitat per a autònoms” on es parlarà de les obligacions fiscals i els sistemes de liquidació de l’IVA i l’IRPF. La darrera càpsula formativa es farà el 4 de novembre i versarà sobre com treure profit a les eines a internet, xarxes socials, posicionament SEO, ús d’aplicacions i Wordpress.

 

Altres ofertes formatives són cursets. Concretament, un sobre aspectes fiscals i comptables que els autònoms han de conèixer sobre el seu negoci que es farà el dies 5 i 7 d’octubre de 9.30 a 13.30 hores i un altre de millora de la comunicació verbal i gestual per a l’èxit professional els dies 3, 8 i 10 de novembre de 15 a 19 hores.

 

Per poder participar en aquestes accions cal fer la inscripció prèvia trucant al 93 633 3450 o via email a cse@gava.cat per a mésinformació podeu clickar aquí

<< Inici < Anterior 1 2 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.