Text de cerca: Resultats trobats: 11
Etiqueta: Víctor Carnero Ordre

Herrera i Carnero, entrant aquest matí en el Departament d'Ensenyament

L’Ajuntament insisteix a reclamar a la Generalitat la construcció del nou Institut Bruguers En una reunió mantinguda avui, el Departament d’Ensenyament ha desestimat l’execució del projecte per manca de dotació econòmica si bé s’estudiaran reformes puntuals

La tinenta d’alcalde de Serveis a la Persona, Apolonia Herrera, i el tinent d’alcalde de Presidència, Víctor Carnero, han reivindicat avui al director general de Centres Públics, Antoni Llobet, la construcció del nou Institut Bruguers, una actuació que els responsables municipals consideren “prioritària” per donar resposta a les necessitats educatives de la ciutat. “Avui hem tornat a exigir a la Generalitat que acompleixi els compromisos signats al protocol de col·laboració de l’any 2010, que passen per la reforma integral de l’institut Bruguers, un projecte que ja està redactat”, ha explicat Apolonia Herrera.

 

El director general, Antoni Llobet, ha comunicat la negativa de la Generalitat a tirar endavant el projecte en aquests moments per la no disponibilitat pressupostària. Poc abans de l'estiu, l'alcalde Joaquim Balsera s'havia adreçat per escrit a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, reiterant la reclamació de l’institut Bruguers, així com la conversió de l’escola Gavà Mar en un institut escola.

 

Tot i la negativa a tirar endavant amb el projecte de l’institut Bruguers, el director general ha manifestat la voluntat de comprovar in situ la problemàtica del centre. “A partir d’aquesta visita es decidiria l’execució de reformes puntuals” ha explicat la tinenta d’alcalde, que ha afegit que “hi ha hagut una primera premissa que és assolir acords parcials i actuar de manera progressiva”.

 

Els responsables municipals també han traslladat al director general de Centres Públics una altra de les prioritats que estableix el protocol de col·laboració signat l’any 2010: la conversió de l’escola de Gavà Mar en una escola-institut. Antoni Llobet també ha desestimat aquesta reivindicació de Gavà atenent que aquesta opció no respon al model d’escoles-instituts que planteja el govern autonòmic.

 

Per a Gavà, la millora de la qualitat de l’educació secundària a Gavà passa per la remodelació de l’institut Bruguers i la creació de l’institut-escola a Gavà Mar, dues iniciatives que han tingut nombrosos pronunciaments per part de l'Ajuntament i dels diferents grups municipals. D’aquí que l’Ajuntament fes els passos necessaris per fer realitat ambdós projectes procedint a tramitar la cessió dels espais.

L'església s'ha quedat petita

Acomiadament multitudinari a Josep Maria Guasch L’església de Sant Pere s’ha quedat petita aquest matí per acollir a tothom que volia donar el darrer adéu a l’ex-regidor gavanenc

Aquest matí s’ha oficiat a l’església de Sant Pere de Gavà una missa per acomiadar a l’ex-regidor de l’Ajuntament de Gavà Josep Maria Guasch, mort ahir dimarts als 73 anys d’edat. Més de 500 persones han fet petita l’església en un sentit homenatge al qual no ha faltat l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ni diversos membres del seu equip de govern com el tinent d’alcalde Víctor Carnero, la tinenta d’alcalde Emma Blanco, o el regidor Miquel Àngel Díaz. També hi eren presents diversos membres dels grups polítics de l’oposició com ara Sergi Engli, del PP, o Ramon Castellano i Antoni Rafanell, de CiU, entre d’altres membres d’entitats i associacions locals que hi han assistit.

 

Josep Maria Guasch Gras va ser regidor de CiU al primer consistori democràtic de Gavà. Guasch era advocat de professió i va fundar el despatx Guasch advocats, ubicat a la Rambla de Maria Casas. Havia encapçalat la candidatura de CiU en les primeres eleccions democràtiques celebrades l’any 1979, i va formar part també de les llistes de la formació nacionalista els anys 1983 i 1987. El 22 de desembre de 1988 va renunciar al càrrec de regidor.

 

Ramon Castellano, portaveu del grup municipal de CiU a Gavà, ha volgut expressar “el sentit condol per aquesta pèrdua a la seva família” i ha destacat que Guasch “ha estat un referent per la nostra coalició. Va ser un gavanenc compromès i un patriota català com pocs n’hi han hagut a la ciutat. Va estar al peu del canó durant els primers anys de la transició, quan fer política era molt difícil. Gràcies a la seva tasca, nosaltres hem pogut fer el relleu per defensar els interessos de la nostra formació i els interessos de la ciutadania”.

 

Antoni Rafanell, president de CDC a Gavà i amic personal de Guasch, també ha expressat el condol a la família. De la seva persona en destaca “el seu esperit de lluita per les llibertats democràtiques de Catalunya i la seva capacitat de lideratge al capdavant del partit”. Rafanell també n’ha lloat “el seu tarannà afable i dialogant. Ell mai tenia un ‘no’ per ningú. Que descansi en pau”.

Carnero, Sánchez i Díaz, a la presentació ahir dels actes previstos

Gavà se suma a la celebració del tri-centenari dels fets de 1714 La ciutat acull tot un seguit d’actes que comencen la Diada de l’11 de setembre i es perllonguen fins a principis de 2015

La ciutat de Gavà s’afegirà a la celebració del tri-centenari dels fets de 1714 amb tot un seguit d’actes que donaran inici el dijous, 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, i que es perllongaran fins a principis de l’any 2015. La tradicional ofrena floral serà l’únic acte previst pel dijous 11 de setembre, tot i que enguany s’ha de destacar que com a novetat hi actuaran els Castellers de Gavà a banda dels ja habituals Esbart Dansaire Brugués, Coral Sellarés i Coral La Igualtat. La resta d’activitats s’estenen durant els mesos de setembre i octubre i volen incidir en aspectes relacionats amb els fets de 1714 mitjançant xerrades, explicacions en clau teatral, i fins i tot una exposició al Museu de Gavà que ja es pot visitar i que s’hi estarà fins el 7 de gener de 2015.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha destacat que la intenció de l’equip de govern és “que la jornada de l’11 de setembre serveixi com sempre per celebrar allò que ens uneix i que ens identifica com a societat tant a Gavà com a Catalunya, buscant sobre tot aquells elements que identifiquen la nostra catalanitat entesa des de qualsevol de les seves perspectives”. Tanmateix, amb aquestes propostes es vol posar de manifest que “tot i que actualment vivim un moment en que sembla que no hi ha espai per tothom, creiem que s’ha de reivindicar que Catalunya sempre ha estat una terra acollidora on sempre hi ha hagut espai per tothom per expressar les seves idees polítiques des del respecte a la convivència i a la llibertat”.

Les activitats proposades estan orientades a tota la família i basculen entre les de caràcter pedagògic dirigides especialment als més petits fins a les conferències, però totes tenen la intenció de posar llum sobre els fets que van desembocar en la desfeta de l’11 de setembre de 1714. Miquel Angel Díaz, regidor de cultura de l’Ajuntament de Gavà, aclareix que l’Ajuntament té una clara voluntat institucional a l’hora d’organitzar aquestes activitats però també “hi ha una clara intenció pedagògica, popular, i de divulgació cultural i històrica”. Díaz destaca que el consistori vol compartir amb tots els gavanencs la commemoració d’uns fets històrics “que expliquen una part del que som” des de diferents vessants “però especialment des de la divulgació cultural i l’educativa”. Sánchez i Díaz han presentat els actes previstos en una roda de premsa en la que han estat acompanyats per Víctor Carnero, tinent d'alcalde de Serveis a la persona de l'Ajuntament de Gavà.

Víctor Carnero.

Un informe dels Serveis Socials desaconsella la creació d'un menjador social a Gavà El document, elaborat amb la col·laboració de les entitats distribuïdores d’aliments, destaca la conveniència de potenciar el manteniment de les persones en el seu entorn habitual per rebre i disposar dels àpats diaris

L'Ajuntament de Gavà, després de la preocupació i demandes expressades per diferents entitats i col·lectius ciutadans, i complint el compromís adquirit en el Ple municipal i davant de tots els grups polítics municipals, ha elaborat l’informe valoratiu sobre l’oportunitat i conveniència d’ubicar un menjador social a la ciutat. L'informe ha estat lliurat als diferents grups municipals de la Corporació, i es posarà en coneixement de les entitats socials de la ciutat.

 

L'informe ha estat redactat pels professionals dels serveis socials que mantenen contacte directe amb aquest tipus de situacions i que treballen diàriament en l'articulació dels recursos adequats per atendre-les. Així mateix, l'informe s’ha comptat la col·laboració de les entitats distribuïdores d’aliments de la ciutat: Associació Pro-Ajuda a Minories Marginades (APAMM), Càritas Interparroquial Santa Teresa-Sant Pere, Càritas Sant Nicasi, Creu Roja a Gavà, Església Evangèlica- Colomeres i AV Masia Espinós.

 

Segons el tinent d’alcalde de l’Àmbit de Serveis a la Persona, Víctor Carnero, “en les seves conclusions, l’informe desaconsella la creació d'un menjador social a Gavà, fonamentant aquesta valoració en criteris tècnics i en l'opinió expressada per les entitats en base a la seva experiència”. Carnero afegeix que el document destaca “la conveniència que les persones puguin rebre i disposar dels àpats diaris en el seu entorn habitual”. Es considera que així es preserva i afavoreix la privacitat i s'aconsegueix el major respecte possible a la seva dignitat. En la mateixa línia, l’informe apunta la necessitat d'evitar situacions estigmatitzadores i, per contra, dissenyar i implementar accions que s'adaptin a les necessitats bàsiques de cada persona.

 

Pel que fa a les valoracions de les pròpies entitats distribuïdores d'aliments, apunten, entre d'altres, els aspectes següents: afirmen que un menjador social “tan sols generarà un efecte crida”; consideren que la gran majoria de persones opten per preferir menjar a casa seva i que un sistema adequat s'ha de basar en “treballar per cobrir unes necessitats d’alimentació des de la dignitat i la privadesa”; i valoren que “el cost que tindria un menjador social obert tots els dies de l’any (espai, infraestructura, personal, etc.) es podria invertir en la millora dels lots d’aliments”.

 

A partir d'aquestes valoracions, les entitats fan una valoració positiva del model actualment existent a Gavà, tot i expressar la conveniència de millorar-lo per tal de perfeccionar-ne l'abast i el funcionament.

 

L'informe explica el sistema articulat per l’Ajuntament de Gavà en coordinació amb diferents entitats, la Plataforma Gavà Solidària, que es tipifica com una forma de gestió de la governança pública que asseguri «respostes més afavoridores de la gestió comuna i col·laborativa del territori i dels seus actors socials».

 

En aquest sentit, s'afirma que el sistema actual permet donar resposta a la diversitat de situacions personals i familiars i a totes les franges d’edat. I es posa en valor el fet que es tracti d’un sistema consensuat i compartit. “No obstant això, considerem que aquest sistema és susceptible de millora i proposarem nous mètodes que s’adaptin a les noves realitats que hi ha a la ciutat”, afirma Víctor Carnero.

 

Pel que fa als resultats concrets del sistema de proveïment d’aliments de la Plataforma Gavà Solidària, l’informe en fa una anàlisi de les dades principals. Així, es constata que a través de les entitats i/o a través de xarxa articulada a la Plataforma Gavà Solidària, s'arriba a totes les persones que han sol·licitat aliments.

 

Aquesta tasca es xifra en la capacitat per atendre les necessitats alimentàries de 476 unitats familiars amb un total de 1.385 persones beneficiàries (878 adults i 507 menors).

Un dels activistes, signant en el Llibre d'Honor de la Ciutat

Tres activistes internacionals ens han visitat aquest matí per defensar els Drets Humans Gavà participa en la jornada que avui té lloc a la nostra ciutat i a Viladecans del programa “Ciutats Defensores dels Drets Humans”

“Ciutats Defensores dels Drets Humans” és un projecte conjunt entre l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, i l’Institut dels Drets Humans de Catalunya, en el que hi participen també 10 municipis catalans més, entre ells els de Gavà i Viladecans. L’objectiu de la proposta és donar a conèixer la feina dels defensors dels Drets Humans ajudant a conscienciar a la ciutadania de les poblacions participants sobre la necessitat d’integrar la defensa dels Drets Humans en la nostra tasca quotidiana. La tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, ha volgut destacar que la jornada d’avui ha permès “conèixer a través de la paraula de persones vingudes d’altres llocs del planeta les seves realitats i les vulneracions de Drets Humans”. Blanco també ha recordat que l’acte d’aquest matí servia per enfortir l’agermanament amb la població veïna de Viladecans, ja que la programació d’actes d’avui s’ha repartit al matí a Gavà i a la tarda a Viladecans. La tinenta d’alcalde gavanenca recorda “la importància de prendre la paraula, que davant d’una adversitat s’ha d’escollir la zona d’intentar fer les coses bé”, i conclou que els assistents a aquest acte, “més enllà de reivindicar els Drets Humans, el que fèiem era demostrar que amb voluntat personal i col·lectiva pot tenir futur el món, i el món que volem és un món amb Drets Humans, amb justícia social, amb igualtat i amb pau”.

 

El projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans” implica la realització de diversos actes de conscienciació en tots els municipis adherits entre el dimecres 2 i el divendres 11 d’octubre. Gràcies a aquesta iniciativa, sis defensors dels Drets Humans s’estaran 10 dies a Catalunya participant en aquestes activitats que van des de xerrades informatives fins a trobades, reunions institucionals, o visites a centres educatius. Aquest matí, tres d’aquests defensors han visitat Gavà per explicar les seves experiències a la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal. Un d’ells, el liberià James Torth, ha explicat que esta agraït amb Espanya perquè “Espanya em va salvar la vida i la meva carrera com a defensor dels Drets Humans quan, després de ser detingut i fugir de la presó, el govern dels Estats Units em va denegar l’entrada al país i només Espanya em va acceptar”. El testimoni d’Idagja Lachgare, defensora dels Drets Humans al Sàhara Occidental, és especialment colpidor ja que ella també va ser a la presó “només pel fet de visitar els campaments de refugiats sahrauís”, i una vegada allà “em van ficar en una presó corrent barrejada amb criminals i on les visites es feien amb tres tanques entre els presos i els seus familiars. A més, la meva família havia de fer 1.500 quilòmetres per una visita que només podia durar cinc minuts com a molt”. Per últim, el peruà Marco Arana explica que al seu país “el 72% de l’Amazones ha estat concessionat a activitats petrolieres i més del 20% de tot el territori nacional a industries mineres, el que provoca greus perjudicis sobre l’accés als recursos hídrics, greus impactes culturals, a banda de que no es respecten normes com el dret a consulta dels pobles indígenes o de les comunitats camperoles”.

 

En el decurs de l’acte d’aquest matí s’ha donat lectura també a la Declaració Institucional de les Ciutats Defensores dels Drets Humans. Els tres activistes han signat també en el Llibre d'Honor de la Ciutat en el decurs de la seva recepció a l'Ajuntament, on han estat rebuts, a banda de per Blanco, per la tinenta d'alcalde de Serveis a la Persona, Apolonia Herrera, i pel tinent d'alcalde de Presidència, Víctor Carnero. En aquesta iniciativa també hi col·laboren l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Fons Català de Cooperació al desenvolupament, Casa Amèrica de Catalunya i Transports Metropolitans de Barcelona. Entre els municipis que s’hi han adherit al projecte i que acolliran també diversos actes fins el divendres 11 d’octubre es troben els de Castelldefels, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei, Lliçà de Vall o El Prat de Llobregat.

 

Membres de la Plataforma portant les capses que contenen les firmes

La Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans entrega a la Generalitat més de 28.000 firmes de suport El conseller de Salut, Boi Ruiz, visitarà Viladecans i es reunirà amb els alcaldes de la zona en una data encara per concretar

Membres de la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans han fet entrega oficialment aquest matí a la Generalitat de Catalunya de les 28.152 firmes de suport recollides en els darrers mesos. Fins al Palau de la Generalitat s’han desplaçat dotzenes de ciutadans entre membres de la Plataforma, representants sindicals i veïnals, i també representants de diversos ajuntaments de la zona a la que dona servei el centre sanitari viladecanenc. Finalment, tres membres de la Plataforma han mantingut una breu reunió amb Jaume Tort, cap de Gabinet del conseller de Salut, Boi Ruiz. En aquesta trobada, i segons ha explicat als mitjans de comunicació Adolfo Corbacho, un dels tres membres de la Plataforma que han assistit a la reunió, Tort ha avançat que “Boi Ruiz visitarà Viladecans i es reunirà amb els cinc alcaldes dels municipis als que dona servei l’Hospital de Viladecans així com amb membres de la Plataforma i representants dels treballadors del centre sanitari” en una data que encara està per concretar però que “la Conselleria de Salut farà pública en un termini d’unes dues setmanes com a màxim”.  

 

En aquesta reunió, els membres de la Plataforma han reclamat el compliment de compromisos com ara l’ampliació de l’hospital, el manteniment del nivell 2 de referència, o l’ampliació del pressupost del centre per arribar a nivells de l’any 2010. Segons Corbacho, la resposta a aquestes peticions ha estat “un compromís de mantenir el nivell 2 de referència de l’Hospital de Viladecans, que és un centre que els funciona i que no tenen cap intenció de desmantellar-lo”. Corbacho també ha explicat que se’ls ha recordat “que el govern català té l’ordre del Parlament de que s’ha de mantenir l’hospital” i també se’ls ha assegurat que “en la mesura del possible, si els pressupostos s’amplien, es mirarà per tal de dotar de més dotació econòmica a l’Hospital de Viladecans de cara al proper any”. Els membres de la Plataforma també han advertit a Tort que “els ciutadans estan molt contents amb l’excel·lent equip mèdic de l’hospital i no consentiran sota cap concepte que es desmantellin les actuals prestacions que hi han”. També s’ha recordat al cap de gabinet de Boi Ruiz que l’Hospital de Viladecans “és un dels més barats en relació al seu cost dins de la sanitat pública i ostenta el nivell de qualitat 9 dins del sistema de salut espanyol”. Sempre segons Corbacho, la resposta de Tort davant aquestes reclamacions ha estat que les comunicarà tant al conseller de Salut com al president de la Generalitat, Artur Mas.

El primer tinent d’alcalde de Presidència de l’Ajuntament de Gavà, Victor Carnero, s’ha desplaçat fins a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per recolzar aquesta entrega de firmes. Carnero ha recordat que “el moviment que ha aconseguit tot això és fonamentalment veïnal, com no pot ser d’altra manera, i ha comptat amb el suport de les institucions públiques ja que l’hospital és una instal·lació bàsica en el sistema de salut de la comarca, per aquest motiu estan implicats en aquesta lluita tant els ciutadans com els ajuntaments dels cinc municipis als que dona servei”. De la seva banda, Gisela Navarro, tinenta d’alcalde de Serveis Personals de l’Ajuntament de Viladecans, ha mostrat també amb la seva presència a Barcelona el recolzament del consistori viladecanenc que “està totalment d’acord amb aquest moviment ciutadà perquè una cosa és el treball de coordinació més oficial que fem des dels ajuntaments en el sentit de coordinació amb el departament de Salut, però el moviment ciutadà sempre ha estat recolzant aquesta negociació, i sense aquest suport no podríem caminar”.

Sánchez i Carnero, atenent les explicacions de Manich

El barri gavanenc de Can Trias acull una de les poques promocions a la comarca de pisos de protecció oficial Raquel Sánchez els ha visitat aquest matí just abans de que al maig es faci l’entrega de claus

Gavà acull una de les poques promocions de protecció oficial que es projecten actualment a la comarca del Baix Llobregat. L’edifici està ubicat a la carretera d’entrada al barri de Can Trias, molt a prop del Casal de la Gent Gran de Can Tintoré, i consta de dues escales i 30 habitatges. Tots els pisos tenen al voltant de 77 metres quadrats útils i tres habitacions a excepció de dos que només en tenen dos habitacions i 60 metres quadrats útils. Els preus dels de tres habitacions estan entre els 170.000 i els 180.000 euros, mentre que els dels de dues habitacions pugen a 150.000 euros. Dels 30 habitatges de la promoció ja s’han venut 25 i només queden per vendre dos de dos habitacions i tres de tres habitacions. La construcció està totalment acabada i en principi esta previst que els propietaris entrin a viure-hi a partir de la setmana següent del pont de l’1 de maig. La promoció ha estat una iniciativa de la Fundació Aram, que es dedica precisament a construir habitatges de caire social.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat aquest matí la promoció acompanyada pel tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Víctor Carnero. Sánchez ha visitat diverses parts de l’edifici com ara el pàrquing, la sala de calderes o el jardí posterior, i després ha recorregut el pis mostra que s’ensenya a tots els interessats. L’alcaldessa s’ha mostrat molt satisfeta de que Gavà aculli aquesta promoció d’habitatge social i ha recordat que “prop del 60% del que ja s’ha venut ha estat adjudicat a persones de Gavà, el que justifica la necessitat de seguir apostant per l’habitatge social i assequible ja que veritablement continua havent una necessitat en aquest sentit”. Sánchez també ha valorat molt positivament “les qualitats constructives d’aquest edifici” i sobre tot el fet de que “és un edifici integrat en el seu entorn que ha obtingut el certificat B d’eficiència energètica i que és sostenible, s’ha construït pensant en aquesta sostenibilitat i pensant especialment en el consum energètic de les famílies que hi residiran”.

El patró de la Fundació Aram, Joaquim Manich, ha estat el mestre de cerimònies d’aquesta visita i qui ha explicat a l’alcaldessa tots els detalls de la construcció. Entre aquests, un dels més cridaners és el dipòsit centralitzat de 3.000 litres que dona servei d’aigua calent sanitària i calefacció a tots els habitatges gràcies a unes plaques solars. Aquest dipòsit està recolzat per tres calderes que s’activarien en cas de necessitat, i la peculiaritat d’aquest sistema és que tot està gestionat via Internet per una empresa gestora que no només en controla el bon funcionament de tot plegat sinó que també controla els consums privats de cada habitatge per la seva posterior facturació. Un altre detall important de la construcció és la façana que té un aspecte molt peculiar degut a que és una façana “amb una capa interior que és aïllant i una capa exterior que és la xapa que es veu, el que permet la ventilació natural de l’edifici i que ni l’escalfor de l’estiu ni el fred de l’hivern entrin a dins”. A més, com que es tracta d’una estructura galvanitzada, no té cap manteniment i el cost de canviar qualsevol peça en cas de trencament és molt baix.

La Fundació Aram va comprar el solar a l’INCASOL i a l’octubre de l’any 2011 es va fer el sorteig d’adjudicació d’habitatges entre tots els que s’hi van apuntar. L’obra es va iniciar el març de 2013 i va quedar enllestida a finals del mateix any.

Alguns dels infants del casal, aquest matí

El col·legi Jacme March acull durant el mes d’agost el casal d’estiu de la Fundació Pere Tarrés El casal està dirigit a 30 infants de famílies amb dificultats econòmiques i es fa per primera vegada a Gavà

Des del passat 4 d’agost i fins el 29 es porta a terme al col·legi Jacme March de Gavà el casal d’estiu de la Fundació Pere Tarrés. Es tracta d’una iniciativa adreçada a 30 nens que pertanyen a famílies amb risc d’exclusió social. Tal i com ens explica la portaveu de la fundació, Nati Pareja, “l’objectiu és que els infants disposin de quatre setmanes d’educació en el lleure, amb activitats i tallers i establint una relació d’iguals amb els altres infants”. Aquesta activitat educadora, però, serà del tot compatible amb “el joc i la diversió, que en definitiva es el que ells volen”. L’horari del casal és de 10 del matí a 3 de la tarda i, entre d’altres activitats, també inclou diverses sortides i jocs d’aigua. Els 30 infants estan supervisats en tot moment per un total de quatre monitors.

Les colònies estan finançades íntegrament per la Fundació Pere Tarrés, mentre que l’Ajuntament de Gavà n’assumeix la cessió de la infraestructura (el col·legi) i els costos addicionals en serveis com la vigilància, la neteja, o qualsevol subministrament que sigui necessari. L’alcalde accidental, Víctor Carnero, ha visitat aquest mati el casal i ha agraït la feina de la Fundació tot assegurant que “encara que el casal inclou el menjar, en realitat el programa és transversal i va molt més enllà del que és garantir l’alimentació perquè incorpora tot un paquet de mesures sòcio-educatives que garanteixen que els infants rebran una educació en lleure i tindran les vacances garantides”. Carnero s’ha lamentat tanmateix de que “els ajuntaments estem en primera línia de foc de l’atenció social i ens trobem molt sols perquè la resta d’administracions pràcticament no col·laboren, i després de les declaracions de Mariano Rajoy dient que s’ha acabat la crisi això no hauria de ser així”. Segons l’alcalde accidental gavanenc, “ni la Generalitat ni el govern central han encarregat ni disposen de cap estudi seriós en relació a la pobresa infantil, però els nostres indicadors socials sí que ens fan pensar que aquest tipus d’activitats segueixen sent necessaris més enllà dels avenços triomfalistes del president del govern”.

El casal inclou també unes colònies de cinc dies que es desenvoluparan en una casa de colònies en el municipi de Tiana que s’anomena “La Conreria”. En aquest indret s’hi estaran entre el 18 i el 22 d’agost. Tant el casal com les colònies es poden finançar gràcies al programa “Ajuda’ls a créixer. Cap infant sense colònies”, que és una campanya que la Fundació Pere Tarrés “desenvolupa des de fa molts anys amb l’objectiu de poder aconseguir que tots els infants disposin d’educació en el lleure, i que es pot tirar endavant gràcies als ajuts econòmics de les administracions públiques, especialment dels ajuntaments, de diverses entitats, i de donacions particulars”.

Un moment de la reunió d'aquest matí

Es constitueix a Gavà la Taula Local del Dret a l’Habitatge Està integrada per diversos agents socials i té com objectiu crear un espai de reflexió i coordinació

Avui s’ha constituït a Gavà la Taula Local del Dret a l’Habitatge. La reunió constituent ha tingut lloc a l’Ajuntament de Gavà i hi han assistit representants de diversos sectors socials que tenen a veure amb l’habitatge com ara associacions de veïns o entitats bancàries. La taula està promoguda pel mateix Ajuntament com a part del Pla Social d’Habitatge que es va posar en marxa amb els objectius principals de facilitar l’accés a l’habitatge i evitar la pèrdua de l’habitatge habitual.

La sessió de treball ha estat presidida per Víctor Carnero, que és el primer tinent d’alcalde de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Gavà. Carnero ha recordat a la sortida de la reunió que “aquesta va ser una proposta que va plantejar l’alcaldessa donada la situació problemàtica d'habitatge que hi ha a la població, igual que a la resta de ciutats de Catalunya i d’Espanya”. El primer tinent d’alcalde ha considerat que és molt important que s’hagi posat en marxa aquesta iniciativa ja que “la seva finalitat és en primer lloc fer una diagnosi de quina és la situació local de l’habitatge i després buscar fórmules consensuades de com abordar aquesta problemàtica”.

De la seva banda, el president de l’Associació de Veïns i Cultural Ausiàs March de Gavà, Damián Muñoz, s’ha mostrat molt satisfet amb el naixement d’aquesta Taula ja que “les diferents entitats que estàvem defensant el dret bàsic de l’habitatge, com ara associacions veïnals o la PAH, fèiem cadascú la guerra pel nostre compte, però amb aquesta iniciativa ens coordinarem una mica per mirar de garantir aquest dret bàsic a les famílies de Gavà mitjançant diverses receptes”. Sobre aquestes possibles mesures, Muñoz en destaca el lloguer social i posa èmfasi en el fet de que “davant de casos extrems de desnonaments imminents es puguin buscar solucions imaginatives per tal que aquestes famílies no se’n vagin al carrer”. Després de la reunió, Muñoz no ha dubtat en considerar que “tal i com s’ha plantejat aquesta Taula, nosaltres creiem que aquesta serà una eina útil per tal que les famílies de Gavà no hagin de passar per aquest tràngol tan dolorós com és el fet que et treguin de la teva pròpia casa”.

La reunió constituent ja ha treballat avui sobre la base de tres documents que Carnero ha proposat. Primer s’ha parlat sobre el mateix funcionament i organització de la Taula, i en aquest sentit els participants tindran uns dies per tal de valorar les propostes i proposar-ne de noves. Després s’ha posat a disposició de la Taula una guia orientativa de recursos locals públics que tenen a veure amb la problemàtica de l’habitatge i que es podrien fer arribar a totes aquelles persones que estiguin afectades mitjançant les entitats representades a la Taula. I finalment s’ha parlat de la conveniència de consensuar els criteris d’elaboració del llistat de possibles adjudicataris d’habitatges que pogués haver en la Borsa Local d’Habitatge.

El president executiu d'Ágbar, Ángel Simón, durant la seva intervenció (Foto: Agbar).

Agbar ha celebrat aquest divendres el Dia Mundial de l'Aigua Enguany se centra en l'aigua com a element essencial per al desenvolupament sostenible

Agbar va celebrar divendres el Dia Mundial de l'Aigua, que aquest any se centra en l'aigua com a element essencial per al desenvolupament sostenible. L'acte va servir, a més, per inaugurar el nou auditori de la companyia en el Museu dels Aigües de Cornellà. Batejat amb el nom d’Àgora, pretén ser un espai “proper, comunicat, real i virtual, obert a la innovació el coneixement i el diàleg”, segons va assegurar el director general d'Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero.

 

Per la seva banda, el president executiu d’Agbar, Ángel Simón, va aprofitar el tradicional acte, que organitza cada any la companyia per reclamar, més “esforç i implicació” per fer realitat els Objectius del Mil·lenni de Nacions Unides. “Hem complert, pel que fa a l'aigua potable, però no al sanejament, i en algunes zones d'Àfrica subsahariana no hem arribat a cap dels objectius marcats”, manifestava. Per aquest motiu, “hem de fer un esforç col·lectiu per fer realitat el dret a l'aigua i el sanejament a totes les persones del món”, afegia.

El president executiu d’Agbar també feia referència a la implicació social de la companyia. ”Desitjaríem que no fossin necessàries, però mentre hi hagi famílies que ho passin malament, les ajudes socials i la nostra col·laboració amb entitats com Creu Roja o Càritas seguirà en els propers anys”, es comprometia. Des de la seva creació, al 2012, el Fondo de Solidaritat de la Fundació Agbar ha concedit 30.000 ajudes que han beneficiat 9.000 famílies.

 

L'acte va comptar amb una convidada d'excepció. Es tracta de l’exprimera ministra de Noruega i membre del “High Level Global Sustainability Panell” de Nacions Unides, Gro Harlem Brundtland, qui va repassar els reptes de 2015 quant al canvi climàtic, amb especial atenció a la preservació dels recursos hídrics, punt clau per al desenvolupament sostenible i element central del Dia Mundial de l'Aigua.

 

A l'acte també hi assistiren representants dels municipis de l’àrea metropolitana. En el cas de Gavà, hi acudí el tinent d’alcalde de l’àmbit Serveis a la Persona, Víctor Carnero, qui destacava “la vessant educativa i de conscienciació de la nova Àgora Agbar, que permetrà fer-hi ponències i actes de reflexió sobre un bé un tant preuat com l’aigua i sobre la necessitat de preservar-la i fer-ne un ús sostenible”.

 

La poesia del xilè Raúl Zurita i l'actuació de l’Escolania de Montserrat van culminar l'acte institucional d’Agbar amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua.

Foto de família del programa de 2014

La Creu Roja aconsegueix inserir en el món laboral a una trentena de joves gavanencs Gavà es una de les 7 localitats catalanes que ha participat en un programa d’ocupació per a joves en col·laboració amb les empreses

La Creu Roja de Gavà va aconseguir inserir en el món laboral a una trentena de joves gavanencs el passat any 2014. Això ha estat possible gràcies al projecte d’itineraris d’inserció laboral per a joves a l’empresa que l’entitat va engegar per segon any consecutiu en el 2014. Gavà és una de les 7 localitats catalanes on es porta a terme aquest programa en el que van participar-hi un total de 500 persones, 42 de les quals a la nostra ciutat. Les altres 6 localitats són Barcelona, Tarragona, Cerdanyola del Vallès, Granollers, Igualada i Girona. El programa va aconseguir el passat any un percentatge d’inserció del 40% sobre el total de joves formats.

Un dels principals objectius d’aquest programa és l’establiment d’una aliança estratègica amb les empreses per tal d’apropar els participants al món laboral i facilitar les seves opcions de recerca de feina. El perfil d’aquests participants és el de joves amb baix nivell formatiu i escassa o nul·la experiència laboral. A més, aquest programa d’ocupació pretén millorar la formació dels joves ja que es desenvolupa en estreta col·laboració amb el món empresarial.

Ahir a la tarda es va presentar aquest balanç de resultats en un acte que va tenir lloc en el Centre de Suport a l’Empresa i al qual hi va assistir Víctor Carnero, que és tinent d’alcalde de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Gavà. Carnero es va felicitar d’aquests resultats tot recordant que “en el col·lectiu dels joves, on les taxes d’ocupació ronden el 50%, qualsevol iniciativa que prioritzi a aquest col·lectiu i que posi a la seva disposició tant la formació que necessiten com el contacte amb les empreses és importantíssim”.

Manuel Jerez, coordinador de Creu Roja a Gavà, es va mostrar satisfet també amb aquest balanç i va explicar que “per molts d’aquests joves és la primera vegada que tenen contacte amb el món empresarial, i per nosaltres és molt important fer aquesta intermediació amb el teixit empresarial i que aquests joves tinguin aquest contacte i puguin accedir al món laboral”. Jerez va tenir paraules d’agraïment per la ciutat de Gavà ja que “quan es va posar en marxa aquest programa ho vam fer en tres llocs i un d’ells va ser Gavà, així que estem molt contents amb l’Ajuntament perquè no s’ho va pensar dues vegades i que va col·laborar des de l’inici en el finançament del programa”.

Aquest projecte d’ocupació es va iniciar el 2013 i s’emmarca en el Programa Operatiu Pluriregional “Lluita contra la Discriminació” de la Unió Europea. El Fons Social Europeu aporta la meitat del finançament del programa, que també compta amb el suport de l’Ajuntament de Gavà i de fons propis de la Creu Roja.

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.