Text de cerca: Resultats trobats: 56
Etiqueta: Estiu Ordre

 

Antonio Orozco, Bongo Botrako i Leo Harlem, actuaran a la Festa Major  El foc i les tradicions també seran protagonistes del programa elaborat per les entitats i l’Ajuntament

El concert que oferirà Antonio Orozco el dissabte 27 de juny a la plaça de Francesc Macià serà un dels atractius de la Festa Major de Sant Pere, que se celebrarà del 25 al 29 de juny. Orozco ha inclòs Gavà en la gira “Ozean’s Club” que farà al llarg d’aquest any 2015.

 

També en aquest espai, però un dia abans, el 26 de juny, la banda de música de Tarragona Bongo Botrako presentarà els seus darrers treballs. Les actuacions de l’orquestra tortosina Cimarron, les Nits de Cabaret, amb Chiqui Martí i Juan Manuel Vera, el 27 de juny, així com la Festa Tour 40 - Los 40 Principales seran també una part important de l’apartat musical de la programació.

 

D’altra banda, l’humor del conegut i televisiu còmic Leo Harlem, el 25 de juny, i el show del Mag Lari, ple de màgia, música i sobretot humor dirigit a petits i grans, el 27 de juny, ompliran l’escenari de l’Espai Maragall.

 

Altres activitats

 

Una nova edició del Circuit d’Arts, el tradicional castell de focs d’artifici, el correfoc i l’exposició “La fi és el principi. Morts i rituals funeraris a la Catalunya prehistòrica”, produïda pel Museu de Gavà i Arqueoxarxa, són altres de les activitats del Sant Pere 2015.

 

El programa de la Festa Major és el fruit de la col·laboració de les entitats i associacions de la ciutat i l’Ajuntament i en ella també tindrà cabuda les activitats esportives i les adreçades a la gent gran com l’exposició “L’art no té edat” i el tradicional Festival Artístic.

 

La pel·lícula es passarà dijous, a les 22 hores, a la Torre Lluc.

Projecció d’“Amazing Spiderman 2” Aquesta setmana la sessió de cinema a la fresca tindrà lloc dijous. La projecció, que es podrà veure al parc de la Torre Lluc, començarà a les 22 hores

L’Ajuntament de Gavà, per ajudar a combatre la forta calor, segueix amb la programació aquest mes de juliol de cinema a la fresca. Aquest dijous es projectarà “Amazing Spiderman 2”  dirigida per Marc Webb i protagonitzada per Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Felicity Jones, Paul Giamatti, Sally Field, Embeth Davidtz, Colm Feore, Campbell Scott, Denis Leary, Marton Csokas, Sarah Gadon, Chris Zylka, Martin Sheen, Chris Cooper, Mark Doherty, Stan Lee.

 

La cinta mostra com Peter Parker porta una vida molt ocupada, compaginant el seu temps entre el seu paper com Spiderman, acabant amb els dolents, i a l'institut amb la persona a la que estima, la Gwen. Peter no veu el moment de graduar-se. No ha oblidat la promesa que li va fer al pare de la Gwen de protegir-la, mantenint-se lluny d'ella, però és una promesa que simplement no pot complir. Les coses canviaran per a Peter quan apareix un nou villà, l’Electro, i un vell amic, Harry Osborn, torna, al mateix temps que descobreix noves pistes sobre el seu passat.

 

La sessió de cinema la fresca es podrà veure aquest dijous, a partir de les 22 hores, a la pantalla gegant del parc de la Torre Lluc

Etiquetes: Cinema Cultura Estiu

La projecció serà aquest dijous a partir de les 22 hores.

Dijous de cinema a la fresca L’auditori Marc Grau del parc del Mil·lenni acollirà la projecció de “Jurassic World” la darrera entrega de la saga que es va estrenar l’any passat

Les tòrrides nits d’estiu poden ser més passadores gràcies a una de les activitats amb més èxit d’assistència del juliol: les sessions de cinema a la fresca. Aquest dijous, a partir de les 22 hores, l’auditori Marc Grau del parc del Mil·lenni es converteix en una sala de projecció a l’aire lliure per veure “Jurassic World”, la quarta i darrera entrega de la saga nascuda al 1993 i produïdaper Steven Spielberg

 

La història se situa en el temps 22 anys després  de l'ocorregut a Jurassic Park. L'illa Nublarha estat transformada en un enorme parc temàtic, Jurassic World, amb versions «domesticades» d'alguns dels dinosaures més coneguts. Quan tot sembla anar sobre rodes i ser el negoci del segle, apareix un nou dinosaure d'espècie desconeguda manipulat genèticament que resulta ser molt més intel·ligent del que es pensava. L’animal  s'escapa del seu recinte i comença a causar estralls entre els visitants del Parc.

 

“Jurassic World”, que es va estrenar l’any passat als cinemes, està dirigida perColin Trevorrowi protagonitzada perChris Pratt y Bryce Dallas Howard.

Etiquetes: Cinema Cultura Estiu

Comencen les inscripcions per assistir al Casal d’Estiu Per formalitzar les inscripcions caldrà adreçar-se a la Nova Piscina o a la Piscina de Can Tintorer, de 8 a 21 hores

El pavelló Jacme March, l’Es­tadi Municipal la Bòbila, la Nova Piscina Municipal i el menjador de l’escola Jacme March seran la seu de les activitats programades, disse­nyades i adreçades als infants de P3, P4, P5 i de Primària per al període que va del 25 de juny al 26 de juliol.A partir del  2 de maig, les famílies empadronades a Gavà podran formalitzar la inscripció al Casal d’Es­­tiu que organitza l'Ajuntament. Els no censats a Gavà hauran d’esperar fins al 10 de maig.

Les activitats ludicoesportives que conformen l’oferta del Casal d’Estiu d’enguany estan adaptades a les edats dels diferents grups, els nivells de dificultat s’adeqüen a les fran­ges d’edat, i van des dels jocs preesportius al desenvolupament dels aspectes tècnics de les diferents modalitats esportives sobre les quals girarà el Casal.

Pel que fa a les dates i preus, l’oferta compta amb cinc torns, de dilluns a divendres, a partir del 25 de juny. Els preus seran de 105,50 € per als infants de P3 i els grups de Primària, i de 110,50 € per als grups d’Infantil, de P4 i P5. No obstant això, el primer torn té una du­ració de quatre dies, del 25 al 28 de juny, ja que dilluns 24 és festiu i, per tant, els preus també varien: 84,40 € per als grups de P3 i Infantil, i 88,40 € per als infants de P4 i P5.

Els serveis d’acollida tenen un preu unitari de 8,20 € per setmana o 3,30 € per dia puntual. En el cas de no estar donat d’alta en cap programa del Patronat Municipal d’Es­ports s’haurà de contractar l’assegurança per 6,50 €.

Per formalitzar les inscripcions caldrà adreçar-se a la Nova Piscina o a la Piscina de Can Tintorer, de 8 a 21 hores.  A partir del 17 de juny, l'Ajuntament publicarà al web gavaciutat.cat la programació detallada del Casal.

Els participants, com l’any passat, podran triar entre un recorregut de 5 o 10 km

El 5 de juliol, cursa nocturna a Gavà Mar A les 22 hores es donarà el tret de sortida a la tercera edició del Gavà Nit Run

Els corredors podran optar per un recorregut de 5 o de 10 km, segons el seu ritme i motivació. El tret de sortida d’aquesta tercera edició de la cursa nocturna organitzada per l’Ajuntament de Gavà i Zona Vip Events, serà dissabte 5 de juliol a les 22 hores al monument de la vela de Gavà Mar.

Aquest esdeveniment és una prova esportiva, però també un acte festiu i lú­dic per als participants, els acompanyants i el públic ja que hi haurà animació i una festa amb música  des de les 22.30 fins a les 24 hores al Centre Cívic de Serveis Gavà Mar del carrer Tellinaires, 55.

Però a més, enguany, com en la passada edició, Gavà Nit Run, col·laborarà amb Gavà Solidària i per això es demana a tots els participants i assistents que aportin un litre de llet (serveix en pols i qualsevol variant. Les donacions es re­colliran durant el transcurs de la Fira del Corre­dor, el mateix 5 de juliol, de 10 a 21.30 h, al Centre Comercial Barnasud, i al llarg de les dues hores que durarà la cursa. Trobareu més informació de la prova a http://cursadelalluna.mundodeportivo.com/informacio/.

Vídeo: Marc Farré/ Lluís Martínez

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, vol reforçar la col·laboració entre les forces de seguretat durant l’estiu Així li ha transmès al Conseller d’Interior, Ramon Espadaler, en una trobada mantinguda al Parlament de Catalunya

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha demanat al Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, que es reforci la presència de Mossos d’Esquadra durant l’estiu a la zona de platja. Ha estat només un dels assumptes que ambdós han tractat en una reunió que ha tingut lloc aquest matí al Parlament de Catalunya. Balsera ha assegurat que “necessitem aquesta major col·laboració ja que la ciutat de Gavà durant l’estiu pràcticament duplica en els caps de setmana la utilització de les zones de platja, i hem de reforçar la seguretat en aquest entorn”. En aquesta línia, el batlle gavanenc fins i tot ha ofert al Conseller “la possibilitat d’ubicar una comissaria puntual d’estiu en el Centre Cívic de Gavà Mar per tal de col·laborar amb els Mossos d’Esquadra en benefici del nostre litoral”. Balsera ha recordat que a l’estiu s’enceten campanyes com la de la lluita contra el top manta o la de prevenció dels delictes contra la propietat que es pateixen especialment a l’estiu en el litoral, i per tant aquest major de grau de col·laboració seria molt desitjable.

 

Balsera ha confirmat que la resposta del Conseller ha estat positiva i que espera que “es pugui arribar a un pas més important de col·laboració per tal de que l’estiu sigui més segur a Gavà”. L'alcalde gavanenc ha assistit a la trobada acompanyat del tinent d'alcalde de Governació, Mobilitat i Manteniment de la Ciutat, José Obispo.

 

Obispo ha valorat positivament la campanya de bany

El reforç del control sobre la disciplina viària ha garantit un estiu cívic a la platja de Gavà L’Ajuntament de Gavà valora positivament una temporada de platja on s’ha incrementat notablement l’afluència de banyistes

Aquest estiu serà recordat probablement com l’estiu en que es va implantar la zona blava al passeig marítim de Castelldefels. Una mesura que òbviament ha afectat de ple a la població veïna, però que de retruc també ha tingut incidència a Gavà Mar ja que enguany s’ha registrat un notable augment de banyistes a les nostres platges. Arran d’aquest fet, la Policia Municipal de Gavà ha reforçat el control de la zona a partir de finals de juliol amb dos agents més durant els caps de setmana que s’afegiren als del torn ordinari i als dos també de reforç que han patrullat en quad de nou del matí a vuit del vespre tant per la sorra com pels carrers adjacents.

 

Com a conseqüència d’aquest reforç del control durant l’estiu, les nostres platges han esdevingut un lloc més segur i cívic durant tota la campanya de bany, que s’ha allargat del 8 de juny al 8 de setembre. En total s’han tramitat 670 denúncies derivades de la intensificació del control del trànsit i específicament de l’estacionament dels vehicles. Les denúncies més nombroses s’han originat per estacionar a la vorera (176), seguides de l’estacionament en zones reservades a persones minusvàlides (134), en zones prohibides (100) o en zones de càrrega i descarrega (80). Altres infraccions sancionades que han estat menys habituals han estat els estacionaments en doble filera, que han provocat 30 denúncies, en passos de vianants (21), o en gir a final de carrer (12). Fruit d’aquestes denúncies, la grua municipal, que durant els caps de setmana es va instal·lar a les dependències del Centre Cívic de Gavà mar, va retirar un total de 55 vehicles.

 

La Policia Municipal també ha vetllat per garantir la seguretat dels banyistes i per prevenir els delictes, i en aquest sentit destaca la coordinació amb els Mossos d’Esquadra i les policies locals de Castelldefels i de Sitges en el marc de l’Operatiu Solaris, que ha permès a aquests cossos compartir informació i posar en comú les dades disponibles. Durant tota la campanya, la Policia Municipal ha realitzat 230 intervencions causades especialment per fets delictius (22), accidents de trànsit (21), venda ambulant (18) i activitats sense permís (10). A més, els policies locals gavanencs han estat en contacte permanent amb la Creu Roja amb qui han col·laborat en set ocasions dins del dispositiu de vigilància, salvament i socorrisme establert entre l’organització humanitària i l’Ajuntament de Gavà.

 

Pel tinent d’alcalde de Governació, Mobilitat i Manteniment de la Ciutat, José Obispo, “la valoració que fem de la campanya de platja d’aquest any és molt positiva” atès aquestes dades. Obispo, en relació a la major afluència de banyistes motivada per la implantació de la zona blava a Castelldefels, ha recordat que “la platja de Gavà té una capacitat d’aparcament, i per tant, encara que és cert que hem tingut més banyistes, en realitat la utilització de la platja ha estat molt controlada ja que, una vegada que s’han omplert totes les places d’aparcament, com que hem controlat més i no hem permès cap infracció, la gent no podia aparcar i havia de marxar”.

 

Pel que fa als socorristes de la Creu Roja, aquest estiu han portat a terme 1.202 assistències, una xifra molt similar a la de l’estiu de 2012 amb un increment de 19 intervencions. Les més nombroses, com és habitual cada estiu, han estat les motivades per picades de meduses (800), seguides per les ferides incisives i erosives (177) i per altres picades o al·lèrgies (91). En canvi, el dispositiu terrestre sí que ha registrat una major activitat durant aquest estiu amb 27 rescats a banyistes i 27 evacuacions (per les 8 registrades l’any passat en totes dues tipologies), a banda de les 8.832 mesures preventives que superen amb escreix les 5.521 que es van efectuar el 2012.

 

Per últim, l’estiu a Gavà també s’ha caracteritzat per la bona qualitat de l’aigua i la sorra de les nostres platges. Durant tota la campanya, la qualificació sanitària de l’aigua ha estat excel·lent segons els controls sanitaris realitzats per l’Agència Catalana de l’Aigua. La qualitat de la sorra, de la seva banda, ha estat controlada per l’Àrea metropolitana de Barcelona amb mostres quinzenals que en el 83% de les ocasions han donat un resultat òptim, mentre que un 14% ha rebut la qualificació de bona. Un 3% de les analítiques va obtenir una qualificació deficient, tot i que es tracta de mostres recollides en un dia de pluja.

 

Ibáñez, preocupat per les actituds incíviques a Gavà Mar

C’s demana més presencia policial a Gavà Mar els caps de setmana d’estiu Miguel Ángel Ibáñez denuncia que en aquests dies són nombroses les actituds incíviques a l’hora d’aparcar el vehicle

Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s) reclama més presència policial al barri de Gavà Mar els caps de setmana d’estiu. El portaveu de la formació i regidor a l’Ajuntament de Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, ha denunciat que “el panorama dels caps de setmana està dominat pel comportament incívic d’una petita part dels conductors que aparquen els cotxes en els passos de vianants, o de qualsevol manera en els encreuaments, o fins i tot movent contenidors d’escombraries”. Ibáñez assegura que tots aquests comportaments tenen lloc “amb la més absoluta impunitat, el que afegit al problema ja endèmic de que els carrers no s’arreglen, tenim una bona part dels veïns de Gavà Mar que es pregunten si el govern municipal de Gavà és també el govern municipal de Gavà Mar”.

El regidor de C’s a Gavà ha explicat que els caps de setmana a Gavà Mar “és increïble que hi hagi carreres on pràcticament s’hagi de plegar el retrovisor del cotxe per poder passar per culpa dels vehicles mal aparcats o que comencin a haver-hi crits i bronques entre els conductors pels problemes de circulació i d’aparcament”. Segons Ibáñez, tot això passa “amb una dotació absolutament insuficient de Guàrdia Urbana que permet totes aquestes situacions”, i ha posat com a bon exemple el que passa a la ciutat veïna de Castelldefels, on “aquests actes incívics no es produeixen perquè hi ha suficient vigilància perquè això no passi”.

Ibáñez no dubta que a Gavà Mar “sembla que tot es pot fer i tot es pot permetre sempre que no s’aparqui en una zona de minusvàlids o de càrrega i descarrega, allà la multa està assegurada, però a la resta de llocs no es preocupin, aparquin on vulguin”. El portaveu de C’s es pregunta “perquè aquí no es posen els mitjans suficients a l’estiu quan es coneixen perfectament els problemes que sorgeixen, perquè no s’amplia la dotació de Guàrdia Urbana a l’estiu en número suficient per garantir la seguretat tants als carrers com a la nostra platja”.

Ibáñez, aquest matí davant de la parcel·la afectada

Miguel Ángel Ibáñez: “S’ha arrasat la pineda per tenir el màxim de places d’aparcament possible” C’s critica la tala d’arbres controlada que l’Ajuntament està portant a terme a Gavà Mar

Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s) ha criticat aquest matí la tala controlada d’arbres que l’Ajuntament de Gavà està duent a terme en una parcel·la de Gavà Mar amb l’objectiu d’instal·lar-hi un aparcament temporal. El portaveu de la formació, Miguel Ángel Ibáñez, ha visitat aquest matí la parcel·la afectada, on les feines ja estan en un estat avançat, i ha denunciat que “el que s’ha fet no és aclarir, mantenir i netejar la pineda, i després aprofitar-ho perquè aparquin cotxes, sinó que s’ha fet al revés, s’ha construït un pàrquing, s’han tret 160 pins sobre un total de 182, és a dir gairebé un 90% de pins s’han tret d’aquí”. Ibáñez ha ironitzat en relació als pins que hores d’ara queden en peu: “curiosament els pins que han quedat estan gairebé tots alineats, sembla que la natura és sàvia a Gavà i sap perfectament que ha de posar en filera els pins bons dels aparcaments”.

El portaveu de C’s assegura que “això no és una aclarida, crec que tots tenim molt clar el que s’ha fet aquí”, i insisteix en que “una cosa és netejar i mantenir la pineda i aprofitar-la per fer un aparcament, i una altra cosa és arrasar la pineda per tenir el màxim de places de pàrquing possible”. Ibáñez creu que “s’ha confós l’objectiu, s’ha confós la voluntat dels residents de Gavà Mar, i s’ha confós també la necessitat de mantenir les pinedes del litoral”.

Respecte a l’estudi tècnic de 2007 que està servint de directriu per executar aquest manteniment de la pineda, Ibáñez conclou que “els estudis tècnics són els estudis tècnics i nosaltres no els rebatrem, aquest el demanarem, l’estudiarem, i mirarem perquè justament en aquest solar ha quedat el que ha quedat mentre que en qualsevol altre solar privat això no es permet ni per densitat ni per cap altre motiu”. El portaveu de C’s recorda en aquest sentit que “si per treure un pi que està inclinat i amenaça una paret es necessita fer una mà de paperam impressionant per protegir la pineda, això d’aquí per nosaltres no és lògic ni normal, i jo em nego a creure que just en aquesta parcel·la gairebé el 90% dels pins estiguessin tots malament, seria la única en la que passa això”.

Ibáñez, davant del Centre de Serveis Gavà Mar

Miguel Ángel Ibáñez: “Els veïns de Gavà Mar volem serveis tot l’any” Segons el portaveu de C’s, el Centre de Serveis Gavà Mar només funciona durant l’estiu

El portaveu de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía, Miguel Ángel Ibáñez, ha criticat que el Centre de Serveis Gavà Mar “romangui tancat al llarg de tot l’hivern i només quan arriba l’estiu es posa en funcionament”. Segons ha denunciat Ibáñez, “tots els barris tenen una sèrie de serveis, una sèrie de locals per l’associació, però aquí això no s’estila i Gavà Mar i el barri de Gavà Mar continua com sempre: a l’hivern deixat de la mà de l’Ajuntament mentre que a l’estiu, quan comença a fer calor i comença a venir gent que pugui veure el que hi ha, llavors sí que es posa tot en ordre”.

El regidor de Ciutadans lamenta que “si la Rambla es neteja tots els dies, Gavà Mar s’ha de netejar a consciència i no a tota pressa i corrent, s’ha de netejar igual que qualsevol altre barri”. A més, el portaveu de la formació taronja va ironitzar amb la presentació de la campanya de platges metropolitanes que es va fer a la platja de Gavà el passat divendres: “No pot ser que totes els balises d’il·luminació del passeig marítim estiguin cobertes de sorra durant tot l’hivern i que precisament avui que hi ha una presentació de l’AMB a la qual assistirà la senyora alcaldessa, just avui s’ha tret la sorra i ha quedat net, és a dir, només es neteja quan hi ha inauguracions, però els veïns vivim tot l’any i paguem impostos tot l’any i per tant volem serveis tot l’any”.

Cada any, des de 1996, nens i nenes sahrauís passen les vacances a Gavà

Aquest estiu acull un somriure Les famílies gavanenques que vulguin acollir un infant sahrauí durant les vacances tenen de termini fins el 31 de maig per  demanar-ho

Un any més l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS-Gavà), en col·laboració amb l’Ajuntament,  ha organitzat la campanya “Vacances en Pau”. Es tracta d’una iniciativa que es va posar en marxa l’any 1996 amb l'objectiu d'allunyar als nens i nenes de les altes temperatures que viuen als campaments de refugiats de Tindouf, donar a conèixer la realitat del poble sahrauí, fomentar l'intercanvi cultural, facilitar l‘accés sanitari a tots els infants que vénen i donar suport al procés d'autodeterminació del poble sahrauí.

 

Gavà és un dels municipis del Baix Llobregat on més participa la ciutadania en aquesta campanya solidària. Les famílies interessades en acollir un nen o nena durants els mesos de juliol i agost poden demanar informació, fins al 31 de maig, a l’Ajuntament de Gavà o a l’entitat organitzadora, Acaps Gavà al telèfon 616 642 324.

 

A Gavà, els nens i nenes participaran durant el mes de juliol en casals d’estiu i  també rebran revisions oftalmològiques i dentals. Durant el mes d'agost, els infants poden gaudir de les vacances amb les seves famílies acollidores, sempre que no sigui fora de l'Estat espanyol.

 

L’estiu passat van estar de vacances a Gavà sis nens i cinc nenes d’entre 8 i 12 anys.

 

Festa de benvinguda dels infants sahrauís de l’any passat

Aquest dijous arriben els infants sahrauís que passaran l’estiu a Gavà Com és tradicional hi haurà una petita festa de benvinguda, a la plaça de Jaume Balmes i recepció a l’A­jun­tament. Serà el 4 de juliol

Sis nenes i dos nens d’entre 9 i 12 anys, que viuen als campaments de refugiats de Tindouf, arribaran el 27 de juny per passar l’estiu a Gavà en el marc de la campanya “Va­can­ces de pau”. Tots ells ja havien estat altres anys a la ciutat.

 

La presidenta d’ACAPS a Gavà, Margarita Roca, destaca la bona disposició de les famílies acollidores i el suport de l’Ajuntament. “Som el mu­nicipi del Baix Llo­bre­gat amb més acollides, un fet que valorem molt positivament, sobretot en mo­ments com els que estem vi­vim”.

 

Els infants passaran els mesos de juliol i agost a Gavà. Al juliol, assistiran a les colònies municipals i passaran per revisions mèdiques. També participaran  en activitats lúdiques i festives, com un partit de futbol solidari i una festa al Jardí del Museu. Durant l'agost podran marxar de vacances amb les famílies d'acollida.

 

Com és tradicional hi haurà una petita festa de benvinguda, a la plaça de Jaume Balmes i recepció  a l’A­jun­tament. Serà el 4 de juliol. Uns dies més tard, el dis 7, assistiran a la Fes­ta Central, que tindrà lloc a la platja de Vilanova, per a tots els in­fants que passen les vacances a Cata­lunya i per a les persones amb qui s’allotgen.

 

El 27 d'agost serà l'hora de tornar a casa.

Les platges de Gavà, en estat òptim pel bany

Platges gavanenques d'excel·lent qualitat Tant l’aigua com la sorra han estat analitzades i aconsegueix la millor valoració possible

L’Agència Catalana de l’Aigua és l’ens encarregat d’analitzar la qualitat de l’aigua, mentre que és l’Àrea Metropolitana de Barcelona qui examina l’estat de la sorra. Segons l’anàlisi del període comprés entre el 12 i el 18 de juny, la qualitat de l’aigua de bany assoleix el màxim grau, que és excel·lent, en els tres punts de control ubicats a les platges gavanenques: el del Càmping 3 Estrellas, el del restaurant Torreón ubicat al carrer Blanes, i el de l’avinguda del Mar. A tots tres punts la temperatura mitjana de l’aigua es va situar en 21 graus. Val a dir que en aquestes anàlisis hi ha tres possibles qualificacions: la d’Excel·lent, que és l’assolida a Gavà, i per sota hi ha la qualificació de Bona i la qualificació d’Insuficient.

 

Pel que fa a la qualitat de la sorra, també existeixen tres punts de control a les platges de Gavà: un s’ubica al carrer Premià, altre al carrer Roses, i el darrer al carrer Sitges. Aquí, els resultats de les proves s’agrupen en tres possibles qualificacions: Òptima, Bona i Deficient. Les anàlisis fetes els dies 3 i 4 de juny a les platges de Gavà van donar com a resultat que la qualitat de la sorra és Òptima. Per tant, tant l’aigua com la sorra de les platges gavanenques es troba hores d’ara en perfecte estat per tal de garantir als ciutadans un temps de bany amb les millors garanties possibles.

Foto de Xavi Papiol. Sortida del sol d'aquest divendres vista des de la platja de Gavà.

Molt sol i molta calor Ens abraça una bombolla d’aire càlid que ens durà cap a un ambient canicular amb màximes que fregaran els 40 graus en molts punts

Aquest cap de setmana patirem la primera gran calorada de l’estiu. L'estancament de la situació atmosfèrica permetrà que es repeteixi l'estat del cel de dijous, és a dir, temps serè arreu, tret de la Costa Daurada, on hi haurà alguns núvols baixos al matí i al vespre. A la tarda, al Pirineu i a les zones de muntanya hi farà sol, i només puntualment s'hi veurà algun núvol sense importància.

 

Una bombolla d'aire càlid ens durà cap a un ambient canicular, cap a unes temperatures molt càlides, amb valors que a l'interior del país tocaran amb facilitat els 35 ºC i amb unes màximes que superaran els 38 ºC en alguns racons.

Etiquetes: Estiu Gavà Medi Ambient

Foto de Xavi Cabo del cel de Gavà aquesta matinada

Sol i calor durant aquesta setmana Després d'una matinada de llamps i trons i alguns ruixats l’ambient càlid i l’anticicló ens acompanyaran els propers dies

Aquest dilluns encetem una setmana que estarà dominada per les altes pressions i un ambient canicular. Després de les tempestes d’aquesta passada nit, el sol torna a ser el protagonista arreu, sense descartar, però, les clàssiques nuvolades de tarda a la muntanya. Les temperatures tant màximes com mínimes han baixat un xic i els vents marítims dominen a gran part del litoral amb maror i mar de fons cap al nord.

Dimarts, l'anticicló allarga el seu domini: des de les Açores fins a gairebé la frontera russa. Les condicions d'estabilitat també augmentaran a les capes altes atmosfèriques, amb la injecció de més aire càlid. L'ambient nocturn es relaxarà una mica més i derivarà en unes temperatures mínimes una mica més baixes.

En colors vermells s’aprecia com la massa d’aire càlid ens afectarà.

 

L'agost començarà amb més calor A partir d’aquest dimecres es preveu un augment de la temperatura que donarà lloc a un nou episodi de calor

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la profunda depressió situada a l’oest de les Illes Britàniques afavorirà l’arribada d’una massa d’aire càlid que afectarà la Península Ibèrica. Això donarà lloc a una progressiva pujada de la temperatura en els propers dies i a un episodi de calor que s’allargarà fins la setmana vinent. La predicció indica que a partir de dijous s’arribi a valors de temperatura màxima entre 35 i 38 ºC a Ponent i Terres de l’Ebre (puntualment per sobre), entre 32 i 37 ºC a la resta de l’interior i al Prelitoral, i entre 28 i 32 ºC al litoral.

 

Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís per calor per dijous 1 i divendres 2 d’agost de 2013.

Etiquetes: Estiu Medi Ambient

 

Les màquines han voltejat la sorra fins a una profunditat de 50 cm

Treballs de llaurat de la sorra a la platja de Gavà En els properes dies l’Àrea Metropolitana de Barcelona instal·larà el mobiliari que presenta com a novetat principal, la col·locació d'aparcaments de bicicletes a la sorra

La platja de Gavà es prepara per a la temporada de bany. Aquesta setmana l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha realitzat els treballs de llaurat dels 4 quilòmetres de longitud de la platja de Gavà per tal de garantir la seva salubritat de cara a l’inici de la temporada.

El llaurat de platges és l’operació que marca el tret de sortida de la temporada, i consisteix en remoure i voltejar la sorra fins a una profunditat de 50 cm. El treball es realitza amb tractors que arrosseguen una arada. Posteriorment es fan unes passades amb les garbelladores, per facilitar l’aireig i la penetració dels raigs del sol dins de la sorra per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant i assolir un grau òptim de salubritat de les platges cara a l’inici de la temporada.

Segons ha explicat el cap de la secció de Platges de l’AMB, Mariano de Gracia, aquest treball de llaurat de la sorra previ a la temporada dóna fruits positius “perquè les analítiques que es fan cada any de la sorra d’aquests 32 quilòmetres de platges, des de Montgat fins a Castelldefels, donen resultats satisfactoris”. El cost anual de totes les tasques de manteniment i neteja de les platges metropolitanes significa una despesa de 3 milions d’euros.

L’AMB preveu que enguany el nombre d’usuaris superi els 9 milions de banyistes, el que suposaria un creixement del 10% respecte l’any passat quan el litoral metropolità va rebre 8,8 milions de persones usuàries.

 

Aquestes setmanes que resten abans de la Setmana Santa, l’AMB acabarà d’instal·lar tot el mobiliari necessari per al desenvolupament de la temporada. Com a novetat, per primer cop s’instal·laran a la sorra de tots els municipis uns 80 punts d’aparcament de bicicletes. També es consolidarà l’ús de contenidors semisoterrats a la platja, unes papereres de gran capacitat que es van començar a utilitzar fa dos anys

 

 

 

Etiquetes: Estiu Gavà Platja

L'alcaldessa de Gavà durant la presentacióde la temporada acompanyada del gerent de l'AMB i l'alcalde de Viladecans

Presentació de la temporada Estiu Metropolità 2014 La nova app mòbil Infoplatges, camps de Korfbal i aparcaments de bicicletes, novetats a les platges. Però a més, mitjançant un projecte europeu, es procedirà a la recuperació de les dunes de la platja de Gavà

La platja de la Llacuna de la Murtra de Viladecans ha estat el lloc escollit enguany per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)  per presentar la temporada “Estiu Metropolità”, que mostra les nombroses opcions que els espais públics metropolitans ofereixen als ciutadans. El gerent de l’entitat Ramon Torra en companyia de Carles Ruiz, alcalde de Viladecans i de Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà han estat els encarregats de presentar les novetats i de valorar els recursos naturals del territori metropolità.

 

A les platges metropolitanes, l’AMB hi ha seguit ampliant els equipaments; aquest any una de les grans novetats ha estat el nou sistema de megafonia, que ja està instal·lat, de moment, a la platja de Viladecans. L’aplicació per a smartphones Infoplatges, també presentada avui, és un altre exemple de l’ús de la tecnologia en la gestió del territori. L’app, dissenyada especialment per a les 39 platges metropolitanes, permet a qualsevol ciutadà conèixer en tot moment els equipaments de cada platja, previsió meteorològica, opcions de mobilitat per arribar-hi, agenda, notícies, avisos i telèfons d’utilitat. Infoplatges disponible per a Android i iOS també permet als usuaris poden avisar en temps real d’incidències als tècnics de l’AMB (per exemple, una dutxa que perd aigua), acompanyant-les d’una foto, de manera que el problema es pugui solucionar de forma ràpida.

 

Altres novetats a les platges presentades avui són els nous camps de Korfbal i els aparcaments de bicicletes, un element guanyador del premi Delta de Plata 2013, atorgat pel FAD, i que s’instal·larà a totes les platges.

 

La visita també ha servit per explicar la recuperació dels ecosistemes dunars, dins del projecte europeu OPERAs, que l’AMB porta a terme a les platges del Prat, Viladecans, Gavà i Castelldefels. Per a l’alcaldessa de Gavà. Raquel Sanchez és tracta d’un projecte molt important per a la ciutat “Gavà va ser un municipi pioner l’any 1992 quan, amb la construcció del Passeig Marítim, recupera el sistema dunar com a un element constructiu i va recuperar allò que per a nosaltres constitueix un autèntic patrimoni natural. Ara celebrem que Gavà formi part d’un projecte europeu que contempla diverses accions que permetrà recuperar i millorar el paisatge dunar de la nostra platja”, va explicar l’alcaldessa qui va afegir “convidem tota la ciutadania que prengui consciència d’aquest patrimoni i que col·labori amb nosaltres per a conservar-lo.

 

L’objectiu d’aquest projecte és retirar la vegetació invasora que perjudica l’ecosistema, afavorint així el creixement de les espècies dunars, i crear dunes completament noves, per afavorir el retorn de la flora i la fauna autòctones. Les dades obtingudes en el projecte s’aprofitaran per millorar els sistemes de neteja de la sorra de la platja. A banda d’ordenar l’accés dels ciutadans i els animals de companyia, en aquests espais la neteja es continuarà fent de forma manual per respectar al màxim l’equilibri natural.

 

Un altre dels espais visitats en la presentació de la campanya estiuenca ha estat el  Parc de l’Estany de la Murtra, que s’incorporarà el proper 1 de juliol a la Xarxa de Parcs metropolitans. “Aquest parc, l’únic a més de la xarxa amb un estany natural és un exemple del treball i l’esforç que l’Àrea Metropolitana i els ajuntaments fem per mantenir el nostre territori en unes condicions òptimes per posar-ho a l’abast de la ciutadania”, ha afirmat Raquel Sánchez

 

Amb el suport de fons europeus, l’AMB va redactar el 2011 el pla de recuperació, que va començar retirant les deixalles del voltant per dotar el sòl de més qualitat i eliminant espècies invasores, substituint-les espècies autòctones. El nou parc té una extensió de 13.000 m2, i el seu atractiu principal és la possibilitat d’observar multitud d’espècies d’aus, gràcies als miradors que s’hi ha instal·lat.

 

Finalment, s’ha presentat el control que el laboratori propi de l’AMB porta de la qualitat de la sorra de les platges.  Entre els mesos de maig i setembre, es recullen unes 360 mostres de sorra en 20 punts de control, que coincideixen amb les zones amb més presència de banyistes o major risc de contaminació.

 

Val a dir que, en el 100% de les platges metropolitanes, els valors es mantenen, amb un amplíssim marge, per sota dels límits recomanats. Aquests resultats són possibles gràcies al civisme dels ciutadans i l’eficaç control dels municipis sobre els animals de companyia, va explicar el gerent de l’AMB.

 

 

Taula de presentació de l'oferta d'activitats d'estiu.

Gavà ofereix més de 1300 places en activitats d’estiu L’Ajuntament de Gavà destina una partida de 5000 euros perquè cap infant ni jove deixi de participar-hi per manca de recursos

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat avui l’oferta d’activitats d’estiu adreçada als infants i joves de la ciutat. L’oferta d’estiu es concreta en 11 casals esportius, 6 d’educaciu en el lleure, 6 artístics i un casal lúdico-científic, a banda de 3 propostes de colònies i altres 3 de campaments. En definitiva, més de 1.330 places, 180 més que l’any passat en activitats organitzades per l’Ajuntament i 22 entitats educatives, de lleure, esportives i artístiques de la ciutat.

 

Sánchez, ha afirmat que “s’acosten les vacances escolars i el moment de decidir a què dedicaran els nostres infants i joves el seu temps lliure. Per això des de l’Ajuntament presentem aquestes propostes que suposen una àmplia oferta lúdica, esportiva, cultural... Una trentena de propostes pensades per satisfer tots els gustos i totes les necessitats”.

 

L’acte ha tingut lloc al Parc Arqueològic Mines de Gavà, que aquest estiu acollirà una nova proposta: el Casal Arqueoesport, una combinació d’activitat esportiva i d’oci i de cultura. Un Casal que, segons l’alcaldessa, “també permetrà acostar el nostre patrimoni a la nostra ciutadania i, en concret, als nostres nens i nenes i als nostres joves”.

 

L’augment de l’oferta respecte l’estiu passat és fruit de l’organització de cinc casals més, tres d’esportius incloent l’Arqueoesport, i dos d’artístics. L’Ajuntament ha obert una línia de subvencions “perquè cap infant ni jove de Gavà hagi de renunciar a les activitats per raons econòmiques, que les famílies amb menys recursos econòmics no deixin de tenir possibilitat d’accedir-hi”, ha explicat Raquel Sánchez.

 

Podran ser beneficiaris o beneficiàries d’aquestes subvencions, els nois i noies empadronats a Gavà, nascuts entre l’any 2002 i 2010, que vulguin participar en alguna de les activitats d’estiu que es portin a terme a la ciutat de Gavà. Com a màxim es subvencionarà el 50% del cost d’una quinzena. Per rebre la subvenció, caldrà presentar una sol·licitud fins al 6 de juny a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà (plaça de Jaume Balmes, s/n).

 

L’oferta arribarà a tots els barris de Gavà atès que la pràctica totalitat de les escoles acolliran casals. A les escoles s’hi afegeixen els equipaments esportius de can Torelló, Can Tintorer, i Zona Esportiva Diagonal, i als equipaments culturals i de patrimoni, com són l’Espai Maragall i el Parc Arqueològic Mines de Gavà.

 

Segons ha explicat la tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, “aquesta proposta neix de la voluntat de col·laboració de l’Ajuntament amb les entitats de lleure, per promoure l’oci saludable dins les premisses encabides en la Carta de Drets de la Ciutat i també amb els compromisos establerts en l’eix de polítiques de joventut i participació”. Blanco ha destacat també “el projecte de curs d’educadors de lleure que s’impartirà a partir el 30 de juny a la Casa Gran perquè ajudarà a nodrir de monitors els esplais de la ciutat i contribuirà a garantir el futur i continuïtat d’aquestes entitats a la nostra ciutat”.

Sánchez, inspeccionant el Passeig Marítim de Gavà

Gavà obre la temporada de platja amb tots els serveis i equipaments perquè tothom gaudeixi l’estiu La platja de Gavà, l’única del Baix Llobregat distingida amb la Bandera Blava, rep l’estiu millorant l’accessibilitat en transport públic i amb un nou programa de recuperació de les dunes

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat avui als mitjans de comunicació l’ampli dispositiu de serveis i equipaments que s’ha posat en marxa a la platja de Gavà amb motiu de l’inici de la temporada de banys.  Una platja que ha renovat un any més la Bandera Blava, convertint-se en l’única de la comarca on oneja aquest distintiu, que s’afegeix al Sistema Integra de Calidad Turística Española en Destino (SICTED) i la Q de Qualitat, que acredita el bon servei de les instal·lacions de la zona costanera. “Tots aquests distintius de qualitat certifiquen que la nostra platja està al més alt nivell i és un reconeixement merescut al treball que fem, dia rere dia, des de l’Ajuntament, des d’altres administracions i des del sector privat perquè tenir una platja en condicions òptimes pel gaudi no només dels gavanencs i les gavanenques sinó dels visitants de l’Àrea Metropolitana que en fan un ús intensiu durant els mesos d’estiu”, ha afirmat l’alcaldessa, Raquel Sánchez.

Aquest estiu, la platja ofereix més comoditat per accedir-hi en transport públic i evitar així embussos i problemes d’estacionament. La línia urbana Gavabús ha renovat tres dels cinc autobusos que la composen, tal i com ha explicat el vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda. Els nous vehicles que llueixen la marca “VinGavà”, tindran en el tram comú tindran una freqüència de pas de 20 minuts els dies feiners i dissabtes, i de 30 minuts els diumenges i festius. L’alcaldessa ha agraït a l’AMB “l’esforç realitzat per donar resposaa a la demanda de l’Ajuntament de renovar part d’aquesta flota però sobretot la sensibilitat i el compromís vers la mobilitat sostenible i segura”. Raquel Sánchez s’ha referit que la campanya impulsada per l’ens metropolità “per fomentar l’ús del transport públic amb l’objectiu de garantir una mobilitat que garanteixi la convivència pacífica amb l’entorn i amb el barri, una fita que compartim”.

Enguany, a més, a través de l’Àrea Metropolitana de Barcelona,  es fa un pas més en la preservació i recuperació del sistema dunar de les platges gràcies al programa europeu OPERAs. Raquel Sánchez ha explicat que “Gavà va ser un municipi pioner a l’Estat espanyol en executar el primer passeig marítim que incorporava el sistema dunar com un element constructiu i ara, de nou, avancem en la recuperació i preservació d’aquest ecosistema”. És per això que ha demanat “la participació, la cooperació i el civisme de tots i totes per garantir el manteniment d’aquest ric patrimoni natural”. Per una banda, es retirarà bona part de la vegetació invasora, afavorint així el creixement de les espècies dunars. Per altra banda, es crearan dunes completament noves, per afavorir el retorn de la flora i la fauna autòctones. Com el projecte preveu dunes creades de forma artificial, però també deixar que la natura segueixi el seu curs, aquestes dunes reben el nom de “dunes híbrides”. El projecte inclou la divulgació, amb la instal·lació de cartells amb codis QR, la creació d’una base de documentació sobre ecologia dunar; el tancament del sistema dunar, amb la creació d’una barrera visual que delimita l’espai protegit amb pilones de madera i corda, el reperfilat i trasllat de la vegetació de rereduna, l’extracció o enterrament de vegetació invasora i de pins; la creació de dunes noves al costat de la desembocadura de la riera dels Canyars, i, finalment, el trasplantament del material vegetal.

Però a banda de les actuacions tècniques, la col·laboració ciutadana també és capdal per a l’èxit del projecte. D’aquí que s’impulsi una proposta innovadora de crowdsourcing a través de les noves tecnologies. L’acció consiteix a què les persones enviïn fotos geoposicionades –via Twitter amb el hasgtag #volemdunes- amb informacio sobre fauna, flora, dinàmica del litoral i transport eòlic de la sorra del punt on es troba de la platja. Un cop recollides aquestes dades s’han d’introduir, via web, a la geobase del projecte, on es pot afegir informació detallada.

 

Respecte a la seguretat ciutadana durant la temporada estiuenca, des del 7 de juny fins al 7 de setembre la Policia Municipal posa en marxa un serveis específic de vigilància a la zona costanera, amb la presència de dos agents de 9 a 20 hores, amb el canvi de torn a les 14 hores, de dilluns a divendres. Durant el cap de setmana el dispositiu humà es duplica.  Els agents es desplacen en quads, un vehicle que permet la circulació per la sorra. El dispositiu es completa amb patrulles de la Policia Municipal durant les 24 hores i un temps de resposta de 5 minuts, que col·laboraren estretament amb el cos dels Mossos d’Esquadra i comparteixen la informació. Amb l’objectiu de reordenar la gran afluència de vehicles que es preveu a la platja de Gavà, un fet que ja es va accentuar l’estiu passat amb motiu de la implantació de la zona blava a Castelldefels, agents en motocicleta  se centraran en el control de trànsit i la sanció de les possible infraccions.

Per altra banda, l’Ajuntament de Gavà i la Creu Roja posen en marxa un ampli dispositiu de vigilància, salvament i socorrisme. El dispositiu de Creu Roja, operatiu tots els dies de la setmana de 10 a 19 hores, inclou: tres llocs de socors, als carrers de Premià, de Palamós i de Vandellòs; una torre de vigilància (al carrer de Premià), i dos cadires de vigilància al carrer de Roses  i al carrer Vandellós; una embarcació zòdiac i una cadira amfíbia adaptada per al bany per a persones amb mobilitat reduïda (que es pot sol·licitar al mòdul del carrer de Palamós). El dispositiu material es completa amb un quad i una ambulància. La Creu Roja compta amb un dispositiu humà integrat per socorristes bàsics, aquàtics, patró d’embarcació, conductor d’ambulància i responsables de platja que estan en contacte permanent amb la Policia Municipal. El personal de la Creu Roja col·labora en la recollida d’informació diària de la temperatura, meteorologia, estat de la mar i de l’aigua i presència de meduses perquè l’Ajuntament aporti les dades a l’Agència Catalana de l’Aigua.

<< Inici < Anterior 1 2 3 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.