Text de cerca: Resultats trobats: 137
Etiqueta: Emma Blanco Ordre
Vídeo: Marc Farré

L'exposició "Dones" reflexiona sobre el paper de les dones en l'art i en reivindica la seva visibilitat La mostra es va inaugurar dimarts 12 a la Biblioteca Josep Soler Vidal i es pot visitar fins el proper 29 de març

L'exposició "Dones" és un dels punts més importants de tot el programa del Març Violeta i es va inaugurar dimarts 12 a la sala d'exposicions de la Biblioteca Josep Soler Vidal. Es tracta d'una mostra artística a càrrec de membres de l'Associació d'Artistes Plàstics de Gavà que pretén reflexionar sobre el paper de les dones en la història de l'art. Emma Blanco, que és tinenta d'alcalde d'Igualtat i Ciutadania de l'Ajuntament de Gavà, destaca que aquesta exposició pretén "expressar diferents maneres de ser dona, diferents maneres de sentir de les dones". Blanco també ha recordat que amb aquesta exposició es pretén aportar "una visió històrica que permeti veure on hem arribat avui i el que ha costat arribar a que les dones també puguin expressar a traves de l'art el ser dona", i entén que també hauria de poder servir per "marcar aquelles línies de futur per les quals construïm aquests projectes i treballem la ciutat amb l'objectiu d'aconseguir una igualtat plena en aquestes ciutats del segle XXI on reivindiquem els drets humans".

 

En relació a aquest objectiu principal de veure quin ha estat el paper de la dona en l'art, la historiadora de l'art Emma Fernández va oferir una introducció parlant de la dona en l'art a la segona meitat del segle XIX, que és un moment molt significatiu ja que és llavors quan un conjunt de dones artistes irrompen en el terreny de l'art, fins aquell moment exclusivament masculí, i esdevenen artistes professionals. Fernández va intentar amb aquesta xerrada donar una perspectiva històrica i de fet volia "visibilitzar no només la lluita de moltes artistes per obrir-se camí en el món de l'art sinó visibilitzar-les també a elles mateixes perquè moltes vegades en els discursos històrics oficials ens oblidem de mencionar la participació femenina". Fernández, doncs, va utilitzar el seu discurs per tal de "posar nom i donar veu a algunes artistes importants de casa nostra que han estat oblidades o silenciades per la història de l'art".

 

En aquesta exposició, cada artista ha intentat reflectir el que li transmet el Març Violeta. Neus Pino, que és presidenta de l'Associació d'Artistes Plàstics de Gavà, ens explica en relació a les obres pictòriques que "hi ha molta varietat d'estil en aquesta exposició perquè no hem donat cap directriu concreta, i per tant hi ha una mica de tot, hi ha des d'acrílics fins a olis, estils més conceptuals o més realistes o més simbòlics, cadascú ha reflectit el que li transmet aquest dia". Alguns dels artistes gavanencs han treballat la part més ètnica de la dona treballadora, per exemple, i d'altres s'han centrat en les emocions de la dona. Pel que fa a les escultures "hi ha de realistes i també alguna avantguardista, des de dones molt figuratives o estilitzades fins a les que representen cóm és una dona, tal qual".

 

L'exposició "Dones" es pot visitar a la Biblioteca Josep Soler Vidal fins el proper 29 de març.

Un dels moments de la funció, d'aquest dimecres, a Gavà.

Un espectacle fa reflexionar els petits sobre l’educació i la guerra El Jardí de la Torre Lluc ha acollit, aquest dimecres, el muntatge humorístic, “Una escuela de narices”, a càrrec de Pallassos sense fronteres

Pallassos sense fronteres ha posat en escena, aquest dimecres, a Gavà, “Una escuela de narices”, un espectacle per a infants que presenten 2 actors i una actriu i que segons explica un d’ells, Toño Zarralanga, “pretén sensibilitzar de la importància de l’educació per eradicar la guerra”. La història es desenvolupa en un col·legi situat en un país imaginari que, a causa de la guerra, queda destruït. A partir d’aquí, el professor i la conserge treballen per refer-lo i per aconseguir que vinguin alumnes, un repte que es veu truncat amb l’arriba d’un soldat, que segons Zarralanga “serveix per fer veure com es contraposa educació i militarisme”.

 

Inmaculada Oliver, que és actriu de l’obra, explica que “l’espectacle ha rodat per tota Espanya i l’acollida sempre és molt bona” i afegeix que “si bé és cert que, tot i que es tracta d’una comèdia que d’entrada vol divertir, estem segurs que després fa reflexionar a més d’un. ”

 

La tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l‘Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, explica que “aquesta activitat lúdica s’encabeix dins el programa de l’Estiu Solidari i hem cregut que era adient per treballar el tema del dret a l‘educació amb els més petits”. Blanco entén que “cal ser curosos, i triar activitats adaptades a les edats per poder arribar a tothom. És per això, que no tot poden ser conferències. Aquesta mena d’espectacles són doncs, molt adequats per fer reflexionar als infants”.

Prop de 500 infants de 8 a 11 anys han assistit a la primera de les projeccions.

Prop de 500 infants en la primera sessió del GavàMón Escolars d’entre 8 i 11 anys han vist la pel·lícula “Zarafa”, projecció que obre la IX Mostra de Cinema i Drets Humans. Aquest divendres serà el torn de l’alumnat de secundària

Nens i nenes d’entre 8 i 11 anys de 6 escoles de la ciutat han acudit aquest dijous a l’Espai Maragall per gaudir de la primera de les projeccions de la present edició del GavàMón. Com és costum, aquestes sessions serveixen per obrir la mostra i resulten, segons ha explicat la tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, “imprescindibles per treballar per l’educació en valors que esdevé clau de fer des de ben petits per tal de poder construir una ciutat futura on hi hagi plena igualtat”. Blanco també destaca el fet de “poder crear una espai de trobada entre els diferents centres” i en destaca “la gran acceptació que cada any hi ha”, un èxit que desitja que “any rere any creixi, i que en properes edicions vinguin encara més escoles i es pugin fer fins a dues sessions infantils”.

 

La pel·lícula que han vist els petits ha estat Zarafa, una cinta d’animació francesa que parla de veritable valor de l’amistat arran de la creació que s’estableix entre Maki, un nen de 10 anys i Zarafa, una girafa òrfena que es convertirà en el regal de paixà d’Egipte al rei de França.

 

Aquest divendres, la mostra ha programat una projecció, en aquest cas per a l’alumnat de secundària, on es passarà la cinta Món Petit, un documental sobre els viatges pel món de l’Albert Casals, un jove que es mou en cadira de rodes a causa d’una leucèmia patida amb només 5 anys.

Blanco s'ha mostrat molt satisfeta de la participació gavanenca en aquest premi

Quatre gavanenques presenten les seves obres en el VII Premi Delta de Narrativa per a Dones 2013-2014 El lliurament de premis es celebrarà el proper 2 de desembre en El Prat de Llobregat, ciutat que organitza aquesta edició

Quatre gavanenques han presentat les seves obres literàries en el VII Premi Delta de Narrativa per a Dones 2013-2014. En total s’hi han presentat 18 treballs, és a dir, que Gavà contribueix amb el 22% de les obres presentades. Emma Blanco, que és la tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, assegura que “ens hem de felicitar com a municipi perquè som un dels que més obres ha presentat per part de les ciutadanes que tenen la voluntat de ser escriptores, i de fet és l’any que Gavà ha presentat mes obres”.

 

La tinenta d’alcalde gavanenca anima a totes les dones de Gavà a seguir creant i a convertir-se en escriptores, “a perdre la por a prendre la paraula pública, a comunicar i a expressar-se sempre sobre les bases que treballa el Premi Delta i que passen per la perspectiva de gènere i el llenguatge no sexista”. En aquest sentit,l’Ajuntament de Gavà ha col·laborat amb el Premi Delta de Narrativa per a Dones amb la realització d’un curs dedicat a dues escriptores del Renaixement. Blanco aposta fermament per iniciatives d’aquest tipus, promogudes des de diverses ciutats de la nostra comarca, ja que “des del mon municipalista, la creació d’aquests vincles de projectes comuns ens ajuda a crear aquesta consciència d’igualtat en un moment en què, segons les darreres dades publicades, Espanya ha baixat uns punts en els índexs d’igualtat”.

 

Sánchez i Blanco amb la directora del Marià Felip visitant l'exposició

Exposició de l’alumnat del Maria Felip Es tracta de l’activitat educativa “Fes click al teu barri” on els nois i noies han fet fotografies de Gavà que ara es poden veure a la Casa Gran

L’alumnat de l’escola d’educació especial Marià Felip de Gavà ha fet possible l’exposició fotogràfica “fes click al teu barri” que incorpora instantànies del nostre entorn i que ara es poden admirar en una de les sales polivalents de la Casa Gran. La mostra forma part de les activitats educatives del centre i segons ha precisat la seva directora, Guadalupe Carreras, “ha estat una experiència enriquidora que els permès posar-se en contacte amb l’entorn i amb la tècnica de la fotografia. Han emprat càmeres reflex i digitals i, en qualsevol cas s’han familiaritzat de seguida amb la tècnica i s’han divertit molt”, sobre el fet de poder veure exposats els treballs, Carreras admet que “els ha emocionat molt, no només a ells sinó a les seves famílies”.

 

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui també ha visitat aquesta exposició ha destacat la importància de l’activitat que, “més enllà de seu valor artístic té un gran valor pedagògic, perquè ha permès a aquests nois i noies treballar la seva creativitat i el seu esperit artístic”. Sánchez explica que “és molt important també que els equipaments com aquest es puguin posar al servei d’entitats, centres i ciutadania perquè es tracta d’espais públics que cal incentivar per fer ciutat”.

 

La tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, ha explicat que “la proposta s’encabeix en el marc de les activitats de la Carta Agenda dels Drets Humans i és interessant perquè es treballa a través de fotografies la seva mirada de la ciutat”. Blanco assegura que “ha estat adient fer extensiu aquest treball d’escola a la resta de la ciutat fent aquesta exposició en aquest equipament, que és de tots i totes, i que permet sumar les mirades plurals en la construcció de la ciutat de drets”.

 

Blanco ha presentat la campanya "Lletres en femení"

Un Sant Jordi en clau femenina La diada literària adquireix a Gavà un marcat accent feminista amb la campanya “Lletres en femení” engegada pel SIAD

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de Gavà es suma a l’abril cultural proposat per l’Ajuntament de Gavà amb la seva campanya “Lletres en femení”. Aquesta és una de les maneres amb la que el SIAD es suma no només a l’abril cultural sinó també a la diada de Sant Jordi. Mitjançant aquesta campanya es pretén difondre l’obra guanyadora del Premi Delta de Narrativa d’aquest any, “Maldita sea”, escrita per Sonia Martín Albà. Amb aquest objectiu, el SIAD repartirà gratuïtament demà exemplars d’aquest llibre a tots aquells que s’acostin a aquest equipament per buscar el seu llibre de Sant Jordi. Segons Emma Blanco, que és tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gava, “és molt important que cap persona es quedi exclosa de la cultura i per tant pensem que ens hem de sumar a aquesta iniciativa per tal de visualitzar les lletres en femení”. El llibre es pot recollir al SIAD de Gavà (carrer de la Generalitat, 7) en horari d’11 a 14 hores i de 15 a 20 hores.

La campanya “Lletres en femení” també inclourà el dijous 24 d’abril a les 18 hores una conferència al mateix SIAD a càrrec de la gavanenca Núria Ruiz, finalista del Premi Delta de Narrativa. Aquesta conferència és important segons Blanco ja que “ens ajudarà a visualitzar a les escriptores novells des de la perspectiva de gènere i a més també ens servirà per posar en valor les accions que en aquest sentit es fan des de la ciutat de Gavà”.

Emma Blanco presentant les activitats en roda de premsa.

Darreres activitats de cloenda del Festival de Drets Humans Aquest divendres, a la Casa Gran, a les 19 hores, acollirà la projecció de curtmetratges dedicats a la violència masclista

En els propers dies es procedirà a fer les darreres projeccions que posar el punt i final el Festival Gavàmón d’aquest any, un certamen, que segons ha recordat, la tinenta d’alcalde de l’àmbit d’Igualtat i Ciutadania, Emma Blanco “esdevé especial ja que commemora el seu desè aniversari i durant tot aquest temps s’ha caracteritzat per la gran implicació i participació d’entitats i ciutadania”.

 

Una de les propostes més exitoses de la present edició ha estat la celebració del I Concurs Internacional de Curtmetratges sobre Drets Humans. Per tal de mostrar les cintes a la ciutadania, la Casa Gran, ja va acollir divendres passat, la projecció dels curts dedicats als drets dels infants i aquest divendres, a les 19 hores, mostrarà els relacionats amb la violència masclista.

 

Una de les projeccions destacables però, és la que tindrà lloc aquest diumenge a l’Espai Maragall on, a partir de les 18 hores, es podrà veure, d’una banda, el documental “Oasis” de Moulud Yeslem, on es reflexiona sobre el valor l’aigua i el dret al seu accés de l’accés a l’aigua i de l’altra, “El camino” de Fran Menchón.

 

Un altre moment destacable serà dimecres, 10 de desembre, amb la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans.La plaça Major acollirà, a les 18 hores, una sessió de curtmetratges, música i dansa que faran possible diferents col·lectius ciutadans que segons ha assegurat Blanco “reflexionaran sobre tot plegat a través de l’art que més dominen”.

 

D’altra banda, divendres, 12 de desembre, les entitats de cooperació de Gavà explicaran la feina que fan dins la jornada Gavà Coopera a la plaça Major a partir de les 17.30 hores. Es tracta, segons Blanco, "d'una bona manera d’atansar a la gent l’acció que aquests grups de Gavà estan duent a terme a altres països, gràcies, en gran part, a les aportacions que fa l'Ajuntament i, a lavegada esdevé un exercici de transparència".

La darrera de les propostes tindrà lloc el divendres 19 de desembre. La Casa Gran acollirà, a partir de les 19 hores, la projecció de curtmetratges sobre l’explotació dels recursos naturals i l’aigua com a precursora dels drets humans.

Emma Blanco.

Guia per l’aplicació de la perspectiva de gènere als pressupostos municipals El document, fet amb el suport de la Diputació, estableix els criteris a seguir per redistribuir els recursos de manera més eficient i igualitària

La tinenta d’alcalde de l’àmbit d’Igualtat i Ciutadania, Emma Blanco, ha presentat a la premsa la guia per a l’aplicació de la perspectiva de gener en el disseny dels pressupostos de l’Ajuntament de Gavà explicant que “es tracta d’un document que s’ha fet amb el suport de la Diputació de Barcelona i que estableix les bases a tenir en compte en l’elaboració d’uns comptes municipals sota el criteri d’igualtat. Crec que es una eina molt positiva i pionera”.

 

La tinenta d’alcalde explica que “amb aquesta guia s’estableix la metodologia a seguir, a partir de l’anàlisi d’indicadors i d’un procés formatiu, encaminats per fer possibles uns pressupostos més eficients i participatius”.

 

La guia recull informació sobre el cicle i procés pressupostari municipal i sobre la classificació de la despesa, i estableix la dinàmica formativa en tres grups de treball: Serveis Socials, Promoció Econòmica i Unitat de Pressupost i Control Intern i Igualtat.Així mateix, concreta els criteris de classificació de la despesa pública segons la seva sensibilitat al gènere, i es seleccionen els indicadors de gènere sobre la realitat del municipi i per programes. A més, es donen orientacions per a la valoració de resultats sobre l’estat del pressupost des de la perspectiva de gènere i per a la seva difusió.

El Bàsquet Gavà se suma al projecte  “Amb D de dona” per promoure els valors de la igualtat en l'esport.

Presentació del projecte “Amb D de dona” al Bàsquet Gavà L’entitat esportiva aposta així per aplicar les accions el Pla de Polítiques d’Igualtat 2008-2013 de l’Ajuntament de Gavà en el si de les seves línies de treball

Aquest dissabte el Club Basquet Gavà celebra la seva I Diada de Bàsquet Femení, una jornada que serveix per presentar el compromís de l’entitat esportiva per promoure, en el si del seu dia a dia, la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. L’acció s’emmarca en la col·laboració amb el Pla de Polítiques d’Igualtat 2008-2013 de l’Ajuntament de Gavà i es concreta en el pla “Amb D de dona”. L’objectiu d’aquest programa passa per utilitzar les possibilitats que ofereix el bàsquet com a vehicle de formació de les persones i com a transmissors de valors, per a superar estereotips i prejudicis.

 

La iniciativa vetlla per incloure la perspectiva de gènere en les polítiques de gestió del club per a garantir la plena igualtat de l’accés, participació, representació de les dones, de totes les edats i condicions, i en tots els àmbits i nivells i fomentar la coeducació en l’àmbit escolar i esportiu. També pretén assegurar la formació en perspectiva de gènere dels i les professions del club i participar activament dels esdeveniments, actes i altres convocatòries claus que s’organitzin a favor d’aquesta igualtat. A més es crearà dins l’estructura orgànica del club la “Unitat de Promoció de les Dones” que tingui com a objecte, a més de la promoció, la igualtat entre dones i homes dins el club, coordinar actuacions amb altres entitats i institucions amb la finalitat d’optimitzar els programes i accions

 

La Diada del bàsquet femení arrencarà a les 9 del matí al pavelló de can Tintorer amb la disputa de diferents partits de categories diferents del club que s’allargaran  fins les 13.45, hora en què es lliuraran els trofeus. A la tarda la sala d’actes del Museu acollirà a partir de les 18 hores la presentació oficial de projecte “Amb D de dona” a càrrec del president del Club Bàsquet Gavà, Josep Maria Barrabés, la tinenta d’alcalde de l’àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, i de la coordinadora del Bàsquet Femení Gavà, Esperanza Reche. La trobada clourà amb la xerrada “Autoestima i llenguatge positiu” a càrrec de la formadora i coach de joves i famílies, Monica Zavala Vizcaino.

 

La proposta “Amb D de dona” engloba el projecte “Maiestard” (Equip femení de dones adultes), l’AdB de promoció del bàsquet femení a les escoles el programa de participació de les dones, el Març Violeta i xerrades i tallers, entre d’altres.

Barrabés, Blanco i Reche amb el logo del projecte.

Presentació del projecte “Amb D de dona” El programa on s’ha implicat el Club Bàsquet Gavà vol aconseguir la màxima implicació de la dona en tots els estaments del club

La sala d’actes del Museu de Gavà ha acollit aquest cap de setmana l’acte de presentació del projecte “amb D de dona”, una iniciativa a la qual s’ha sumat el Club Bàsquet Gavà i que neix amb l’objectiu d’utilitzar les possibilitats que ofereix el bàsquet com a vehicle de formació de les persones i com a transmissors de valors, per a superar estereotips i prejudicis.

 

Durant la presentació el president del CB Gavà, Josep Maria Barrabés que va explicar la vessant social del club tot manifestant que “a banda de la part esportiva, el que fa que siguem un club diferent són els projectes engegats en diferents àmbits: d’una banda la integració amb el programa Specials i d’altra la solidaritat amb l’ONG ACCEDE. Ara presentem aquest nou projecte que està vinculat al ja consolidat Maiestard, un equip de dones entrenen dos dies a la setmana”. En relació al projecte el president blaugrana va manifestar que “un dels objectius de l’actual Junta Directiva és que les dones s’impliquin en tots els estaments del club i tingui cada cop més presència”.

 

A aquest acte de presentació va assistir la tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, que va parlar del Pla de Polítiques d’Igualtat posat en marxa pel govern de la ciutat. Blanco va explicar que en el seu moment era “un pla ambiciós perquè el que intentava era anar a diferents espais de la ciutat, amb diferents temàtiques i a diferents entitats per tal d’entre tots trobar la manera perquè homes i dones s’incorporin a la vida associativa, a la gestió de les entitats...”. Blanco va manifestar que aquest Pla d’Igualtat suposava “començar un camí, que s’ha anat fent i arribar a dies com el d’avui on el CB Gavà presenta el projecte “Amb D de dona” ens ajuda a veure aquest camí, que les coses s’estan fent bé i vosaltres també ens esteu ajudant i marcant com a ciutat el que s’ha de fer per avançar en matèria d’igualtat”.

 

La Coordinadora del Bàsquet Femení del CB Gavà, Esperanza Reche va parlar de la poca presència que des de sempre ha tingut la dona en l’àmbit esportiu. Reche va explicar que actualment hi ha tres dones a la Junta Directiva i dos més que col·laboren de forma regular, a més hi ha 10 entrenadores i d’aquí al 2018 aquesta xifra s’incrementarà donat que hi ha una bona escola de futures entrenadores. En relació al projecte “Amb D de dona”, la coordinadora del Bàsquet Femení va manifestar que “el que es pretén és que la participació de la dona sigui un fet i s’equipari a la dels homes. El club el que vol és que en un futur hi hagi més dones gaudint del bàsquet i més dones implicades en el dia a dia de l’entitat: la gestió, la direcció, els entrenaments....”. Reche va parlar del full de ruta que ha de definir les línies que seguirà el club per promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones durant el període 2013-2018. Per això, la Junta ha creat l’Àrea de Promoció de la Dona que dissenyarà, executarà i avaluarà el pla de treball, farà propostes de formació, sensibilització i participació de les dones del club però sempre amb una mirada oberta a la resta de dones de la ciutat.

 

L’acte de presentació va finalitzar amb la xerrada “Autoestima i llenguatge positiu, una mirada amb D de dona” a càrrec de la formadora i coach de joves i famílies, Mònica Zabala.

El Bàsquet Gavà diu “prou” a la violència vers les dones L’acció s’emmarcava dins la proposta Blocking Violence Against Women i va aplegar dissabte jugadores, entrenadores, mares i dones en general

El pavelló de Cant Tintorer va ser l’escenari de l’acció Blocking Violence Against Women dins el programa “Amb D de dona” del CB Gavà i, emmarcada dins la programació elaborada per l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà amb motiu de la commemoració del dia internacional per a l’Eradicació de la Violència Vers les Dones. Aquest és el primer any que el club local se suma a aquesta data i la valoració és del tot positiva. “Dissabte vam reunir diferents generacions de dones per tal de dir prou a qualsevol tipus de violència ver les dones. La intenció és sumar-nos a aquesta commemoració mentre hi hagi alguna dona víctima de violència” va explicar la Coordinadora del Bàsquet Femení Gavà i responsable del programa “Amb D de dona”, Esperanza Reche.

 

L’activitat estava dividida en diferents accions. En primer lloc una fotografia de grup amb totes les jugadores, mares i dones que van assistir van formar la paraula STOP, simbolitzant el prohibit la violència vers les dones. Seguidament es va fer la lectura del manifest del dia internacional per l’Eradicació de la Violència vers les dones a càrrec de les capitanes dels equips cadets 99 i 00. A continuació van tenir lloc els parlaments a càrrec de la tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco i d’Esperanza Reche.

 

En la seva intervenció Emma Blanco va donar “les gràcies al club per aquesta acció que contribueix a sumar en el projecte de ciutat. Una ciutat que treballa per la igualtat real i per la ciutat de drets on es recull qualsevol tipus de violència que pot afectar a qualsevol persona i des de diferents aspectes.: psicològic, econòmic, laboral, social...”. Blanco va destacar “la unitat que simbolitza la fotografia realitzada” tot desitjant que “l’any que ve es torni a realitzar aquesta acció”. En aquest sentit va manifestar que “espero que la propera vegada les grades estiguin plenes i amb presència també d’homes”. Per a Blanco “és necessari que les dues parts, homes i dones, lluitin plegats”. Així mateix va llançar un repte “que en altres edicions no es faci només al pavelló sinó també al carrer i que hi participi tota la ciutadania i fer aquest STOP amb vosaltres per tal d’acabar amb aquesta xacra social”.

 

De la seva banda, Esperanza Reche, va explicar que “des de l’any 2013 i sota el paraigua del programa “Amb D de Dona” el Bàsquet Gavà treballa des de la coeducació en igualtat, amb l’objectiu de contribuir a un model de societat sense subordinacions culturals i socials entre dones i homes i, afavorir, el desenvolupament integral de les persones, realitzant accions formatives o de sensibilització per tal de poder assolir la igualtat total”.

Vídeo: Marc Farré/ Lluís Martínez

L'Ajuntament de Gavà engega un Pla Intern per garantir la igualtat de gènere El projecte parteix d'una situació que és qualificada com a "globalment bona" on no es detecten signes directes o indirectes de discriminació per raó de gènere

El Pla d'Igualtat Intern té com objectiu global promoure un canvi organitzatiu que permeti a dones i homes assolir el seu màxim potencial i veure's recompensats justament, sense que es doni cap discriminació per raó de gènere. Aquest Pla disposa d'un conjunt integrat i sistemàtic d'accions destinades mes concretament a la promoció i la garantia de la igualtat de gènere al si de l'Ajuntament de Gavà. Es tracta de 24 mesures que s'implementaran en un temps de dos anys amb l'objectiu, segons la tinenta d'alcalde d'Igualtat de l'Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, de "vincular la gestió de l'Ajuntament a una mirada de gènere, a uns canvis concrets que s'han de fer per tal de millorar la nostra excel·lència en la gestió". Blanco ha mostrat la seva satisfacció per la posada en marxa immediata d'aquest Pla que qualifica com "un gran pas" i que tira endavant enmig de moltes dificultats "com una aposta decidida per la igualtat que serveixi de referent per a altres empreses del municipi i de la comarca on es pugui fer també una aposta per aquesta manera de gestionar i d'introduir la perspectiva de gènere que aporta avantatges no només a la gestió sinó també als treballadors i a les treballadores".

Entre les accions que recull aquest Pla hi ha de referides als usos del temps i la conciliació, a comunicació i imatge, a formació i desenvolupament professional, i també a les retribucions. Per tal de poder desenvolupar correctament totes aquestes mesures, el pla "es dotarà dels recursos necessaris per tal de fer-lo efectiu i transversalitzar-lo a tota la organització", ja que, tal i com deixa clar Blanco, "la igualtat sense recursos, siguin humans o materials, no deixa de ser una idea". Actualment ja s'està treballant en les primeres accions, referides a comunicació i llenguatge.

El Pla parteix d'una diagnosi prèvia que pretenia trobar els obstacles i elements de millora per a la igualtat de gènere. Aquesta diagnosi no va detectar cap situació de discriminació directa o indirecta per motius de gènere, i per tant conclou que la situació de partida a l'Ajuntament és "globalment bona", una conclusió que ha estat determinant en el disseny d'aquest Pla d'Igualtat Intern.

ICV-EUiA de Gavà demanarà en el ple de gener que la Generalitat no apliqui més retallades sanitàries La declaració política que presentarà la formació rebutja l'euro per recepta i sol·licita al Departament que compleixi els seus compromisos amb Gavà

Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra unida i Alternativa presentarà en el ple municipal de gener una declaració política on rebutja les retallades sanitàries aplicades els darrers dos anys pel govern de la Generalitat de Catalunya. El text es refereix explícitament a la polèmica mesura de l'euro per recepta i demana al Govern català que no presenti al·legacions contra la seva suspensió i que, de fet, deixi definitivament sense aplicació aquesta iniciativa. La declaració també demana al Departament de Salut que no apliqui més retallades pressupostàries en salut per garantir l'accés universal a la sanitat publica, i més concretament exigeix que es compleixin els compromisos amb Gavà que en aquesta matèria encara estan per implementar.

 

La portaveu de la formació ecosocialista a Gavà, Emma Blanco, considera que la suspensió de l'euro per recepta decretat pel Tribunal Constitucional és "una gran victòria de la mobilització ciutadana perquè els diferents moviments socials han sortir al carrer denunciant que aquesta mesura afectava a un dret fonamental, el de la salut, i havien demanat que es retirés". Blanco entén que aquest és "un fet important" i que la Generalitat "ha d'estar a l'alçada de les demandes ciutadanes i per aquest motiu no ha de presentar al·legacions contra aquesta suspensió". La regidora justifica també la petició de que es compleixin els compromisos sanitaris pendents a Gavà atès que "estava planificat un Centre d'Atenció Primària, ens han deixat sense urgències nocturnes en el municipi, i no tenim en el casc urbà cap farmàcia d'urgència les 24 hores".

 

ICV-EUiA presentarà aquesta declaració política en el ple municipal de gener que es celebrarà el proper dijous 31 a la tarda.

Emma Blanco: "Demano a ERC que abandoni la calumnia i treballi amb rigor" La tinenta d'alcalde de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de l'Ajuntament lamenta que es vulgui confondre la gent quan se l'acusa "falsament de contractar amics"

La tinenta d'alcalde de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de l'Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, ha volgut sortir al pas de la informació publicada per ERC Gavà a través del seu diari "L'Eramprunyà" en què se l'acusa de contractar Nàdia Varo, per elaborar l'estudi sobre la memòria històrica de les dones a la nostra ciutat de manera poc transparent perquè va ser companya seva de carrera.

 

Blanco afirma que "si bé és cert que la conec, com també conec molts altres historiadors i historiadores importants i menys importants, perquè jo he estudiat Història, la contractació de Varo s'ha fet de manera correcta i absolutament translúcida". I afegeix que "el seu prestigi està fora de tota discussió"

 

Blanco afirma que "ERC diu en l'article que estudiarà demanar una investigació oficial, i jo els demano que ho facin, perquè és la seva feina, i si tenen cap dubte ja saben que el meu despatx i el dels meus companys i companyes de govern estan oberts". Blanco demana a ERC "una rectificació, perquè crec que la ciutat mereix un reconeixement i també per a les 21 dones que han participat en aquest estudi, que és clau per construir la història local. A totes elles els hi vull transmetre el meu sincer agraïment".

 

Emma Blanco afirma amb fermesa que "la meva obligació és ser responsable amb la gestió dels recursos públics, i això és el que intento fer" .

Blanco ha defensat els ajuts a la cooperació internacional

L’Ajuntament de Gavà manté l’ajuda a projectes de cooperació internacional i hi destinarà poc més de 53.000 euros Tot i la crisi econòmica, el consistori es compromet amb diverses ONG’s per tal de que desenvolupin projectes solidaris

L’Ajuntament de Gavà manté l’ajuda a projectes de cooperació internacional tot i la crisi econòmica. Segons la tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, “el volum de subvencions és el mateix que el de l’any anterior, s’ha mantingut la mateixa partida de subvencions a les entitats de cooperació gavanenques”. Per tant, aquesta quantitat puja a 49.840 euros, als quals s’han de sumar 3.550 que es destinen a projectes de sensibilització, el que significa que el total que es destina en aquest punt solidari és de 53.390 euros. Aquests diners es destinaran a “set projectes de cooperació al desenvolupament, sis d’ells ubicats en el continent africà i un en l’asiàtic”, i cal destacar que en l’atorgament de subvencions s’ha tingut en compte “el manteniment de projectes que ja s’estaven fent l’any anterior per part dels moviments socials de la nostra ciutat en països com el Sàhara, el Marroc, Mali, Etiòpia, Senegal, Índia o Moçambic”. Les entitats subvencionades formen part del fòrum local d’ONG’s i els temes que s’han prioritzat han estat els relacionats amb l’alimentació, l’accés a l’aigua, l’habitatge, el gènere o la formació cap el treball.

 

En relació a la partida destinada a la sensibilització, s’ha decidit subvencionar a quatre entitats de la nostra ciutat “per activitats que les ONG’s desenvolupen a Gavà en col·laboració amb altres entitats i que pretenen sensibilitzar respecta a valors que s’estan treballant a països del sud però que també son necessaris a la nostra ciutat”. En aquest apartat s’ha ajudat econòmicament també a projectes que “representen la solidaritat de les famílies gavanenques vers altres llocs del món, com per exemple el “Vacances en pau” que ACAPS fa cada any i on famílies de la nostra ciutat acullen a nens dels campaments de refugiats del Sàhara”.

 

Blanco s’ha referit a la implicació de totes les ONG’s gavanenques que han presentat projectes per rebre una subvenció i valora tot plegat “positivament” perquè es tracta de “projectes importants que posen en valor els drets humans i la necessitat de que en el món es treballi per tal de que tothom tingui unes condicions de vida dignes”.

 

Entre les entitats que han rebut un d’aquests ajuts econòmics hi ha Sindicalistes Solidaris, la Fundación Vicente Ferrer, la Fundacion Educació Solidària, Enginyeria Sense Fronteres, Accede o Acaps. Cal recordar també que, a banda d’aquesta línia de subvencions, el capítol solidari s’ha reforçat amb una recent aportació de 4.000 euros a través del Fons Català de Cooperació a altres entitats que estan treballant en l’emergència alimentària que hi ha en els campaments de refugiats sahrauís d’Argèlia. 

EUiA defensa els valors de la Segona República espanyola en el 82 aniversari de la seva proclamació La formació local ha demanat que es pengi, en un lloc ben visible de la ciutat, una bandera republicana

El 14 d’abril d’aquest any es compleixen 82 anys des de la proclamació de la Segona República Espanyola, que l’any 1931 va substituir la monarquia d’Alfons XIII. Amb aquest motiu,Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) ha demanat oficialment a l’Ajuntament de Gavà que organitzi algun acte d’homenatge el proper dia 14, i més concretament es demana que es pengi d’un lloc visible de la ciutat una bandera republicana, petició que fan extensiva a tota la ciutadania a nivell personal. Aquesta petició s’emmarca dintre de l’ideari polític dels ecosocialistes ja que, tal i com ens explica la portaveu a Gavà d’aquesta formació, Emma Blanco, “pensem que és molt important retre aquest homenatge a aquesta República que està tan lligada al municipalisme ja que va ser escollida per les urnes i va veure com la violència d’un cop militar va acabar amb ella i amb la majoria ciutadana que va escollir democràticament a les urnes quin règim volia per l’estat en aquell moment”. Blanco vincula aquells valors amb els que es treballen justament ara a Gavà amb els actes programats dins de la Primavera Solidària, especialment amb “l’homenatge als morts de la guerra civil que suposa l’obertura del refugi antiaeri”.

EUiA considera que “és important que les institucions públiques retin aquest homenatge a aquest període democràtic perquè no podem oblidar que va portar grans avenços dels que avui també gaudim, com ara el sufragi universal real amb l’obtenció del dret a vot per les dones, o l’avenç també en drets civil com el divorci”. Blanco recorda que tots aquests drets els gaudim avui dia perquè en aquell període “hi va haver lluitadors per la democràcia que els van conquerir”. Blanco, d’altra banda, referma el caràcter republicà de la seva formació i de fet aposta perquè “la gent pugui decidir el 2013 o el 2014 com a màxim el model d’estat ja sigui una monarquia o una república, igual que es va fer l’any 1931”, ja que aquest referèndum seria “un signe de maduresa democràtica en el que la gent podria escollir sense cap imposició”.

Vídeo: Juanjo Carrasco

Gavà commemora el 82è aniversari de la Segona República Les tinentes d’alcalde Raquel Sánchez i Emma Blanco van hissar dissabte can hissar la bandera republicana des de la balconada del Museu

Gavà ha volgut commemorar la celebració del 82è aniversari de la proclamació de la Segona República, aquest dissabte, hissant al balcó de l’edifici del Museu una bandera republicana. La tinenta d’alcalde de l’àmbit de Promoció Econòmica, Urbanisme i Planificació Estratègica de l’Ajuntament, Raquel Sánchez, i la tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania, Emma Blanco, van ser les encarregades de protagonitzar aquest acte simbòlic.

 

Emma Blanco considera que “es tracta d’un gest important que fem en un edifici que va ser durant anys la sala plenària on residia, doncs, la sobirania de la ciutat i a través de la qual volem fer un homenatge als republicans i republicanes que van voler tirar endavant, de manera democràtica, aquest camí i com es va veure truncat amb un cop d’estat, una guerra civil i després una dictadura molt repressora”. Blanco també destaca “les dues exposicions sobre els bombardejos de la Guerra Civil que es poden visitar al Museu i que serveixen per recordar el 75 aniversari d’aquells lamentables fets que van provocar moltes morts. Crec que mostrar el màxim respecte a aquestes víctimes és el mínim que pot fer un govern democràtic, així com reivindicar la construcció d’una societat amb drets humans i lliure de violència.”

 

Raquel Sánchez ha dit que “amb aquest acte es volen reivindicar els valors de la Segona República i recuperar la memòria històrica d’una època que va significar un gran avenç en la nostra societat cap al progrés i els drets socials com la igualtat, la llibertat i la justícia. Per desgràcia la Guerra Civil i la Dictadura van suposar una profunda regressió”. Sánchez s’ha referit a la recent reobertura del refugi antiaeri de la Rambla afirmant que “ens ajudarà a no oblidar el passat”.

Vídeo: Juanjo Carrasco

La salut de les dones, a debat L’Ajuntament de Gavà impulsa unes jornades per tractar els plaers i la cura del cos femení

L’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà impulsa aquestes Jornades de Salut de les Dones 2013 entre el 10 i el 29 de maig. L’objectiu és, segons la tinenta d’alcalde d’aquesta àrea, Emma Blanco, “treballar la salut d’una manera positiva creant espais d’autoconeixement i creant també espais que ens ajudin a cuidar el nostre cos des de diferents vessants i ens ajudin a viure una sexualitat des de la diversitat”. D’altra banda, Blanco també vol destacar que, com cada any, aquestes jornades són possibles gràcies a “la col·laboració de diferents entitats i institucions de la ciutat, i en aquest sentit hem d’agrair especialment la predisposició de les Àrees Bàsiques de Salut de Gavà, el Club de Bàsquet Gavà, Adisga, i l’Associació de fibromiàlgia”. Aprofitant aquestes jornades, Blanco s’ha lamentat de que “a nivell genèric moltes vegades les polítiques d’igualtat no estan tenint tanta col·laboració per part de les administracions supralocals”, i ha fet una ferma defensa d’aquest tipus de propostes que fomenten la igualtat ciutadana ja que “ajuden a treballar diferents aspectes que són importants des de la perspectiva de la suma d’esforços i d’entitats de la nostra ciutat i de la participació”. Per aquest motiu, la tinenta d’alcalde ha volgut posar sobre la taula “la important aposta de l’Ajuntament de Gavà per mantenir i seguir programant campanyes que són necessàries i són importants per la ciutat”.

 

El desenvolupament d’aquestes jornades coincidirà amb la celebració el dimarts 28 del Dia Internacional de la Salut de les Dones. Aquest dia estarà especialment farcit d’activitats, ja que de 09:00h. a 11:00h. tindrà lloc a l’ABS Gavà 1 una xerrada pràctica sobre salut i sòl pèlvic. A la tarda, de 17:00h. a 20:00h., el SIAD acollirà un taller sobre salut i sexualitat femenina. I per acabar, s’ha plantejat com a eix central d’aquesta celebració una passejada per l’estany de la Murtra i una plantada d’un arbre. Aquest passeig sortirà a les 17:45h. del Punt d’Informació de Barnasud i es farà en estreta col·laboració amb el Club de Bàsquet Gavà dins del seu Projecte Maiestard. La resta d’activitats previstes prendran forma de tallers i xerrades sobre sexe i sobre plaer corporal. També hi haurà una altra passejada, en aquest cas el diumenge 12 per recordar el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i Síndrome de la Fatiga Crònica, en aquest cas al parc municipal de la Torre Lluc a partir de les 11:00h. Aquesta passejada inclourà la lectura d’un manifest a partir de les 12:00h. i diverses actuacions artístiques.

 

El SIAD organitza la programació dels Punts G

Els Punts G de Gavà estan dedicats aquest any a la promoció de la salut Es tracta d’una oferta formativa i d’oci que pretén fomentar valors d’igualtat entre la ciutadania

Ja està en marxa la quarta edició dels Punts G de Gavà. Es tracta d’un conjunt de tallers i activitats englobats en una única oferta dins de la programació estable del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). En aquesta edició, i coincidint amb la celebració el 28 de maig del Dia Internacional per la Salut de les Dones, els tallers tindran com a eix principal la promoció de la salut des del benestar, el plaer i l’alimentació saludable. Segons la tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, els Punts G “ajuden a complementar la línia que el SIAD sempre ha defensat, que és no només el treball d’atenció a les dones víctimes de la violència sinó també el laboratori d’igualtat, que és precisament la idea d’on sorgeixen els Punts G”. La idea que vertebra totes les programacions dels Punts G és doncs la del foment de la igualtat entre la ciutadania, i les activitats que s’inclouen en aquest programa van en aquesta línia des de perspectives molt diferents.

 

Les activitats dels Punts G s’han dividit en tres línies: d’una banda l’Espai @, que inclou totes les activitats relacionades amb les noves tecnologies. D’altra banda, l’Espai d’apoderament, dedicat al treball i al creixement personal. I per acabar, la línia anomenada “Posa’t les piles amb la igualtat”, destinat a que els seus participants puguin aprendre, compartir, i reflexionar entorn la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Entre d’altres, hi haurà tallers per explorar el desig i l’autoestima, un altre de relaxació i benestar, i un altre de cuina. També s’ha previst una exposició creativa, “Pren la paraula amb la igualtat” que s’anirà omplint amb les reflexions de tothom que vulgui participar.

 

ICV-EUiA denunciarà la morositat dels bancs amb les comunitats de veïns al Ple Els ecosocialistes consideren inacceptable l’impagament per part de moltes entitats financeres de les quotes comunitàries

El grup municipal d’ICV-EUiA Gavà presentarà una declaració política en el proper ple municipal per exigir als bancs propietaris d’habitatges que es posin al corrent en els pagaments de les quotes amb les comunitats on hi tenen pisos. La portaveu dels ecosocialistes a la nostra ciutat, Emma Blanco, ha recordat que

 

“des del 2010, l’increment de la morositat en les comunitats veïnals és un fet important i, segons dades del col·legi d’administradors de finques assoleixen cotes de fins el 60%, de les quals un 53% correspon els bancs i les promotores immobiliàries”. Blanco afirma que “és molt important que els bancs, ja sigui perquè són pisos desocupats o fruit de desnonaments, paguin els rebuts, perquè les comunitats sufraguin les despeses i mantinguin l’habitabilitat dels blocs. Això és una veritable deixadesa de responsabilitat que es gira, novament, contra els veïns i veïnes”.

 

ICV-EUiA considera important que “aquestes entitats financeres facin un exercici de transparència i declarin la seva morositat. Cal pensar que moltes d’elles han rebut diners públics i, a sobre, són responsables de la greu situació del país. Ara, amb aquestes actituds, segueixen ofegant les comunitats veïnals i posen en dificultats la gent que vol viure amb dignitat.”

 

Per a Blanco “aquesta és una proposta molt important, i per això, espero que sigui recolzada per totes les forces polítiques i s’obtingui el compromís de les entitats financeres i dels promotors immobiliaris de complir amb les seves obligacions”.

 

 

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.