Text de cerca: Resultats trobats: 17
Etiqueta: Creu Roja Ordre

Els guanyadors amb l'alcalde, representants del consistori i de la Fundació Nostra Senyora de Brugués.

La Fundació Nostra Senyora de Brugués lliura els seus premis anuals Creu Roja i l’ONG Carumanda van ser els premiats en un acte on van rebre distincions especials Luci González i Francisco Vega Caballero

Un any més, el Casal Municipal de Cultura American Lake ha estat l’escenari on La Fundació Nostra Senyora de Brugués de Gavà ha lliurat les seves distincions a les persones i entitats que destaquen per la seva tasca en benefici de la nostra comunitat. La gala, que se celebra anualment, des del 1993, coincidint amb el 8 de setembre, dia de les Mares de Déu trobades, va ser seguida per un bon nombre de públic, i tampoc hi faltà una representació consistorial encapçalada per l’alcalde Joaquim Balsera.

 

El Premi principal de La Fundació, amb una dotació econòmica de 1500€, es va concedir a Creu Roja. El jurat, amb aquest guardó va voler fer “un reconeixement públic a les activitats i serveis que aquest col·lectiu fa en benefici de la infància, l’adolescència, la gent gran i les famílies, així com la seva acció de voluntariat, l’ajut a la formació i ocupació i la seva prevenció del mar i terrestre”.

 

En l’apartat de grups també es va reconèixer la tasca de l’ONG Carumanda del col·legi Sagrada Família, amb una dotació de 700€, per "la seva acció d’educar en els valors de la solidaritat, la igualtat, la justícia, la seva col·laboració en projectes de cooperació internacional i la concessió de beques d’estudi, així com l’atenció puntual en casos de catàstrofes naturals per mitjà de l’aportació de recursos econòmics i humans.”

 

La Fundació també va concedir distincions especials de mèrit a Luci González "per l'acció solidària de voluntariat al centre terapèutic de malalts d’Alzheimer de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Gavà (FAGA)" i a Francisco Vega "per la seva tasca de voluntariat durant més de 10 anys a Càritas".

La nota artística de l'acte va a anar a càrrec de la Societat Coral La Igualtat.

 

Fins al 31 de desembre es pot col·laborar a la campanya de recollida de joguines Està impulsada per l’Ajuntament en col·laboració amb el teixit associatu de la ciutat perquè tots els infants tinguin un regal de Reis

Aconseguir un somriure de tots els infants de Gavà el dia de Reis és l’objectiu de la campanya solidària "A Gavà, cap infant sense joguines". La campanya, promoguda per l’Ajuntament amb la col·laboració d’entitats, associacions i ciutadania, finalitza el 31 de desembre.

Hi ha punts de recollida de joguines als equipaments de la ciutat: Piscina Municipal de Can Tintorer, Nova Piscina Municipal Diagonal, CMC American Lake, Biblioteca Josep Soler Vidal, Biblioteca Marian Colomé, La Casa Gran, Espai Maragall, Museu de Gavà, Casal Municipal d’Entitats Sant Jordi, Casal Municipal de la Gent Gran El Centre, Casal Municipal de la Gent Gran Can Tintorer. I també a les seus de les entitats locals i centres educatius adherits a la campanya, com per exemple, la seu dels Amics de les Plaques de Cava de Gavà al Centre Cultural de Gavà, les seus de les associacions de Veïns d’Àngela Roca, de Ca n’Espinós, Diagonal Balmes o de Can Tintorer, i a la seu d’ADISGA i de l’Associació la Rosa dels Vents.

 

A més en diferents actvitats de les Festes d’Hivern es poden portar joguines. La Creu Roja serà l’encarregada de gestionar la recollida, selecció i donació de les joguines a les famílies.

 

A la darrera edició de la La campanya "A Gavà, cap infant sense joguines" es va beneficiar 175 famílies. En concret 344 nens i nenes del municipi, d'entre 0 i 12 anys, van poder obrir el seu regal el dia de Reis.

Un dels moments de l'acte de presentació de la memòria a Gavà.

Creu Roja va atendre més de 6000 persones a Gavà al 2013 L’entitat, que ha presenta la seva memòria de gestió a la biblioteca Josep Soler i Vidal, assegura que, en el darrer any, s’ha incrementat el nombre d’usuaris en un 15%

Creu Roja ha presentat a la biblioteca Josep Soler Vidal la memòria del 2013 on es detallen totes les actuacions que han dut a terme la nostra ciutat. La secció local d’aquesta ONG, que dóna servei també a les poblacions de Castelldefels i Begues, ha atès, en total, 12.034 persones, més de 6000 de les quals a Gavà. Segons assegura el coordinador de Creu Roja a Gavà, Manuel Jérez, “l’atenció s’ha concretat bàsicament en el programa de repartiment d’aliments i també en la campanya de vigilància i socorrisme a les platges” i assegura que “la demanada no deixa de créixer des del 2007, arran d’aquesta profunda crisi que arrosseguem i que ha fet que moltes famílies estiguin patint força. Només en el darrer any, s’ha incrementat en un 15%.”

 

Jérez també destaca que, “de la mateixa manera s’ha crescut en nombre de socis i sòcies i en el volum de fons recaptats, i això ens satisfà perquè demostra que la gent se sent a prop de la nostra entitat i que és força solidària”. Respecte al futur Jérez creu que “cal seguir treballant en aquesta línia” i aposta per “incrementar la col·laboració amb altres entitats per fer accions conjuntes més eficaces” i ha posat com exemple Gavà Solidària.

 

Creu Roja treballa en programes per a la gent gran, la infància, les famílies desfavorides i els immigrants, entre d’altres.

 

La institució s’esforça per estar al costat dels més vulnerables, contribuint al seu desenvolupament i promovent valors per a una millora en la seva qualitat de vida.

L'alcadessa, amb la presidenta de Creu Roja i l'equip que ha treballat en la temporada de platges

La Creu Roja fa un balanç positiu de la temporada de platges Més d’11.000 accions preventives, disminució de les assistències sanitàries, i increment de la sol·licitud de polseres identificatives són algunes de les dades de la temporada

El Centre Cívic de Gavà Mar va ser l’escenari on Creu Roja de Gavà va celebrar l'acte oficial de tancament de la temporada de platges. A més de lliurar diplomes als treballadors i voluntaris i retre'ls homenatge, es va fer un balanç de la temporada 2014 i es van presentar els resultats d'una temporada marcada per l’augment de les mesures preventives i la disminució de casos respecte a l'any passat en els que els serveis de salvament i socorrisme han hagut de realitzar intervencions i assistències.

 

Segons les estadístiques de Creu Roja, enguany s'han practicat 1.033 assistències sanitàries per les 1.202 que es van realitzar al 2013. Això suposa un descens d'intervencions del 14%.  Les picades de meduses s’han reduit en un 32% i altres tipus de picades en un 104%. A més s'han realitzat un total de 34 rescats, i 21 evacuacions. Així mateix s’han fet 30 serveis de cadira anfibia i ha augmentat del 32 a 105 la sol·licitud de polseres identificatives per a infants. A més, Creu Roja ha portat a terme aquest estiu un total d’11.175 mesures preventives enlloc de les 8.832 de l’any passat.

 

La presidenta de Creu Roja Castelldefels-Gavà-Begues, Lidia Lanuza, va destacar la rapidesa i eficàcia dels socorristes i  efectius d'equip tècnic que han participat enguany a Gavà i les tasques preventives gràcies a les quals s'ha evitat un gran nombre d'incidents: “Ha estat una temporada molt bona, sense incidents remarcables i un augment espectacular de les mesures preventives. Hem pogut complir amb l'objectiu de garantir la seguretat a la platja gràcies a la dedicació i professionalitat dels socorristes, i la col·aboració de la policía municipal. Hem treballat per fer de la platja de Gavà una de les més segures de Catalunya i en aquest sentit estem molt orgullosos d’iniciatives que hem posat en marxa com el taller de socorrista junior en què han participat 69 nenes i nenes”. Lanuza també va agrair la confiança rebuda per part de l’ajuntaments de Gavà.

 

A l’acte va asistir una representació del consistori encapaçalat per l’alcaldessa, Raquel Sánchez que va destacar l'important paper que juguen les tasques desenvolupades per Creu Roja, la Policia Municipal, Protecció Civil i els serveis de manteniment i neteja per gaudir d’una platja de qualitat “Vull agrair el treball de tots els serveis que fan posible que la platja de Gavà sigui reconeguda internacionament i que enguany hagi estat l’única amb bandera blava de tot el litoral del Baix llobregat". Sánchez ha fet una valoració molt positiva de la temporada: “Malgrat que el temps no ens ha acompanyat l’afluència de banyistes ha estat masiva i no he tingut incidències greus. S’ha incrementat el número d’atencions preventives i no la d’assistencies i això és una bona señal que vol dir que cada vegada la gent està més conscienciada i és més responsable.”

 

Sánchez durant la seva visita a l'estand de la sida.

La façana de la Casa Gran s’il·lumina de vermell en Dia Mundial de la SIDA Durant tota la jornada, també es va repartir material informatiu i preventiu des d’un estand instal·lat a la Rambla de Gavà

Gavà s’ha sumat un any més a la commemoració del dia Mundial contra la Sida, jornada que serveix per conscienciar la gent de l’existència d’aquesta malaltia. Per a l’ocasió es va instal·lar un estand informatiu a la plaça de Josep Tarradellas de 10.30 a 13.30 hores i de 17.00 a 19.00 hores amb l’objectiu de “solidaritzar-se amb les persones afectades per aquesta malaltia i sensibilitzar la població per la seva prevenció”.

 

La jornada va culminar a la tarda, a la plaça Major, on es va il·luminar de vermell la façana de la Casa Gran, com a mostra de la solidaritat de Gavà amb els afectats per la malaltia. L’alcaldessa, Raquel Sánchez, també va voler participar d’aquest acte simbòlic perquè “és important recordar les mesures a prendre per prevenir el contagi del virus, i especialment cal fer-ne difusió entre els joves i desfer mites, perquè hores d’ara encara hi ha moltes persones l’associen a perjudicis socials”. Sánchez afegeix que “si bé és cert que la investigació avança encara avui la Sida segueix essent una pandèmia. És per això,  que no podem abaixa la guàrdia, i cal seguir fent tasques de conscienciació i divulgació”

 

Aquest any, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat presenta una campanya dirigida a la població general, per promoure el diagnòstic precoç, sota el lema: “La sida no és alguna cosa del passat. Tingues-ho present”. L'objectiu d'aquesta campanya consisteix a reforçar la idea que la infecció pel VIH és possible encara en aquests dies, i que qualsevol persona en cas de dubte s'ha de fer la prova.

A Espanya hi ha aproximadament 150.000 persones amb infecció per VIH i un terç ho desconeix. Per aquest motiu el ministeri de Sanitat llança una campanya amb el lema “Si tens dubtes fes-te la prova” que ha distribuït a totes les CC AA per inserir en els seus comunicats i difondre a través de les xarxes socials.

L'any 2013, el diagnòstic tardà de la infecció per VIH en tota Espanya va ser del 46,6%. Analitzant la informació de les comunitats autònomes que han aportat dades des de 2008 s'aprecia una estabilització de la situació, doncs encara que s'observa un lleuger descens en les xifres, aquest no és significatiu.

 

455 nens i nenes s’han beneficiat de la campanya, A Gavà, cap infant sense joguines La iniciativa, promoguda per l’Ajuntament i la Creu Roja de Gavà, amb la col·laboració d’entitats, associacions i ciutadania ha recollit 950 joguines

La campanya A Gavà, cap infant sense joguines ha aconseguit que 455 nens i nenes hagin pogut obrir el seu regal el dia de Reis. En total les famílies ateses han estat 218. Les joguines procedeixen bàsicament de les entitats, col·legis adherits a la campanya i dels equipaments municipals on molts particulars han fet arribar les seves aportacions.

Foto de família del programa de 2014

La Creu Roja aconsegueix inserir en el món laboral a una trentena de joves gavanencs Gavà es una de les 7 localitats catalanes que ha participat en un programa d’ocupació per a joves en col·laboració amb les empreses

La Creu Roja de Gavà va aconseguir inserir en el món laboral a una trentena de joves gavanencs el passat any 2014. Això ha estat possible gràcies al projecte d’itineraris d’inserció laboral per a joves a l’empresa que l’entitat va engegar per segon any consecutiu en el 2014. Gavà és una de les 7 localitats catalanes on es porta a terme aquest programa en el que van participar-hi un total de 500 persones, 42 de les quals a la nostra ciutat. Les altres 6 localitats són Barcelona, Tarragona, Cerdanyola del Vallès, Granollers, Igualada i Girona. El programa va aconseguir el passat any un percentatge d’inserció del 40% sobre el total de joves formats.

Un dels principals objectius d’aquest programa és l’establiment d’una aliança estratègica amb les empreses per tal d’apropar els participants al món laboral i facilitar les seves opcions de recerca de feina. El perfil d’aquests participants és el de joves amb baix nivell formatiu i escassa o nul·la experiència laboral. A més, aquest programa d’ocupació pretén millorar la formació dels joves ja que es desenvolupa en estreta col·laboració amb el món empresarial.

Ahir a la tarda es va presentar aquest balanç de resultats en un acte que va tenir lloc en el Centre de Suport a l’Empresa i al qual hi va assistir Víctor Carnero, que és tinent d’alcalde de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Gavà. Carnero es va felicitar d’aquests resultats tot recordant que “en el col·lectiu dels joves, on les taxes d’ocupació ronden el 50%, qualsevol iniciativa que prioritzi a aquest col·lectiu i que posi a la seva disposició tant la formació que necessiten com el contacte amb les empreses és importantíssim”.

Manuel Jerez, coordinador de Creu Roja a Gavà, es va mostrar satisfet també amb aquest balanç i va explicar que “per molts d’aquests joves és la primera vegada que tenen contacte amb el món empresarial, i per nosaltres és molt important fer aquesta intermediació amb el teixit empresarial i que aquests joves tinguin aquest contacte i puguin accedir al món laboral”. Jerez va tenir paraules d’agraïment per la ciutat de Gavà ja que “quan es va posar en marxa aquest programa ho vam fer en tres llocs i un d’ells va ser Gavà, així que estem molt contents amb l’Ajuntament perquè no s’ho va pensar dues vegades i que va col·laborar des de l’inici en el finançament del programa”.

Aquest projecte d’ocupació es va iniciar el 2013 i s’emmarca en el Programa Operatiu Pluriregional “Lluita contra la Discriminació” de la Unió Europea. El Fons Social Europeu aporta la meitat del finançament del programa, que també compta amb el suport de l’Ajuntament de Gavà i de fons propis de la Creu Roja.

Creu Roja ha fet avui un simulacre de salvament.

Milers de persones visitaran aquest estiu la platja de Gavà Policia Municipal i Creu Roja desplega un dispositiu especial de seguretat, salvament i primers auxilis fins el 13 de setembre

Fins el 13 de setembre la platja de Gavà manté actius tots els serveis de seguretat, salvament i primers auxilis que Creu Roja i Policia Municipal porten a terme de manera coordinada.El dispositiu de socorrisme, operatiu cada dia de 10 a 19 hores inclou tres punts de vigilància i atenció:  als carrers de Premià, de Palamós i de Vandellós; una torre de vigilància (al carrer Premià) i dues cadires de vigilància la carrer de Roses i al de Tamarit. També disposen una embarcació zòdiac i una cadira amfíbia adaptada per al bany per a persones amb mobilitat reduïda (que es pot sol·licitar al mòdul del carrer de Palamós). El dispositiu material es completa amb un quad.

 

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha fet una visita, justament, aquest dijous a la platja per comprovar, de primera mà, la tasca de la policia i de Creu Roja que han aprofitat per dur a terme un dels seus simulacres setmanals de salvamentper ofegament on també hi han participat agents dels Mossos.

 

Sánchez ha lloat la seva feina i ha assegurat que "tota la xarxa de de serveis funciona perfectament per oferir als milers de banyistes que cada temporada trien el nostre litoral una estada còmoda i de qualitat”. Sánchez ha assegurat que “la nostra platja segueix essent unes de les predilectes dins l’àmbit metropolità, amb un passeig marítim perfectament integrat en un entorn paisatgístic únic”. En aquest sentit, ha recordat, “l’esforç que l’Ajuntament ha fet i seguirà fent per conservar i recuperar les dunes”, i ha afegit que, “ara només cal demanar que la gent gaudeixi de la platja amb respecte i civisme”.

 

La Policia Municipal posa en marxa un servei específic de vigilància a la zona costanera, que es duplica en cap de setmana i amb mobilitat amb quad per la sorra. El dispositiu es completa amb patrulles les 24 hores.

 

La platja compta amb 22 contenidors semi soterrats, que com a novetat incorporen un sensors intel·ligents que permeten detectar el nivell de càrrega i millorar l’eficiència de la recollida dels residus que es generen a la platja, i7 papereres. 34 dutxes, 7 rentapeus, 4 cabines sanitàries químiques, 24 passarel·les, banderes informativesi abalisament. Diàriament es fa la neteja de la sorra i es fan anàlisis quinzenals de l’aigua.

 

El litoral compta amb 4 quioscs de begudes amb lloguer de gandules, sis punts de venda de gelats, dues zones de jocs infantils i un joc de tridimensionals. També cal recordar el funcionament de la base nàutica i equipaments esportius en cinc espais per practicar volei platja, futbol platja i una zona per a la pràctica del korfball

 

Creu Roja i Lidl sensibilitzen la infància sobre les conductes saludables a la platja L’activitat titulada “Socorristes Junior” es va fer a través de titelles a la platja de Gavà dissabte passat i aquest dimecres

La Creu Roja i Lidl promocionen les conductes saludables dels nens i nenes a la platja de Gavà a través de titelles. Les representacions, d’una mitja hora, es van fer dissabte 25 i dimecres 29 de juliol en el punt d'informació i control de la Creu Roja situat a l'Avinguda del Mar.

 

L’activitat titulada “Socorristes Junior” vol transmetre els principis i valors humanitaris i els consells principals de precaució a les platges a nens i nenes entre 2 i 12 anys, com ara la protecció solar i la hidratació, la interpretació de les banderes a les platges, la incidència de les meduses, la distribució de braçalets identificatius per a infants en cas de pèrdua, on llençar la brossa i fer separació de residus, o com funciona el servei de bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda a través de les cadires amfíbies.

 

L’autora de l’obra de titelles és Helena de Sola, titellaire professional que treballa a la companyia La Manofactoria. Els titelles protagonistes de l’obra “Un dia a la platja” són l’Amèlia (l’àvia), en Pau (nen), el Matías (el socorrista de la Creu Roja) i la Gisela (la noia). En Pau i la seva àvia van a la platja a gaudir d’un dia d’estiu, però l’Amèlia es distreu un moment i s’adona que ha perdut el seu net Pau. Aleshores és quan va al punt de la Creu Roja i coneix al Matías, el socorrista i la Gisela, una noia que li agrada el Matías.

 

L’acció “Socorristes Junior” a la platja de Gavà s’emmarca dins l’acord signat entre Lidl i la Creu Roja per impulsar la realització d'activitats formatives sobre el correcte ús de les platges així com a recomanacions a l'hora de banyar-se, dirigit tant a adults com a menors, impartides pel personal voluntari de la Creu Roja.

 

També s’inclouen accions de difusió de les activitats en determinats establiments de la xarxa comercial de Lidl, situats en els municipis Gavà i Castelldefels, així com diverses actuacions complementàries i sense ànim de lucre.

 

Per la seva part, Lidl patrocina a més el vestuari dels socorristes voluntaris de la Creu a les platges de Gavà que utilitzaran durant aquesta temporada d'estiu de 2015.

 

A més, tots els participants van poder consumir fruita fresca , aigua i cremes de protecció solar proporcionades per Lidl.

L'alcaldessa amb la presidenta de Creu Roja i els voluntaris durant l'acte de cloenda de la temporada de platges

La Creu Roja fa un balanç positiu de la temporada de platges Un total de 8.895 accions preventives, 1.181 assistències sanitàries i 15 rescats a banyistes amb problemes són algunes de les dades de la temporada

El Centre Cívic de Gavà Mar va ser l’escenari on Creu Roja de Gavà va celebrar l'acte oficial de tancament de la temporada de platges. A més de lliurar diplomes als voluntaris i retre'ls homenatge, es va fer un balanç de la temporada 2015 i es van presentar els resultats d'una temporada que els responsables de Creu Roja valoren com a “molt favorable”.

 

Segons la memòria presentada, enguany s'han practicat 1.188 assistències sanitàries per les 1.033 que es van realitzar al 2014. Les assistències per picades de meduses han estat de 747, un 32% més, mentre que s’ha reduït les picadures d’altres tipus d’espècies en un 22%. A més s'han realitzat un total de 15 rescats a banyistes amb problemes lleus, i 32 evacuacions a hospitals. Tot I la campanya de sensibilització duta a terme, 23 nenes I nenes s’han perdut durant la temporada a la platja de Gavà, 15 menys que en l’anterior  I 7 majors es van extraviat. Així mateix s’han fet 35 serveis de cadira amfíbia I 83 ajudes a persones amb mobilitat reduïda per entrar a la mar. També s’han lliurat 40 de polseres identificatives per a infants. A més, Creu Roja ha portat a terme aquest estiu un total de 8.8 95 mesures preventives.

 

Quant a les condicions per al bany, el 56% dels dies ha hagut bandera verda, el 41% bandera groga i el 3% bandera vermella. Els recursos humans durant els 93 dies de la temporada de bany han estat de 1 responsable de platja, 1 cap d’instal·lació, 10 socorristes i 1 patró d’embarcació.

 

La nota negativa va ser la mort per infart mentre es banyava del veí de Molins de Rei i president de la Creu Roja Baix Llobregat Centre, Josep Maria Salas. Tot i els esforços dels socorristes per intentar salvar-lo no es va poder fer res. La família de mort, tal com es va explicar en aquest acte, van tenir paraules d’agraïment pel treball "impecable i la humanitat que van mostrar amb ells"

 

La presidenta de Creu Roja Castelldefels-Gavà-Begues, Lidia Lanuza, va destacar la rapidesa i eficàcia dels socorristes i  efectius d'equip tècnic que han participat enguany a Gavà i les tasques preventives gràcies a les quals s'ha evitat un gran nombre d'incidents: “hem ajudat a persones, embarcacions, hem fet una vigilància exhaustiva de les nostres platges i sobretot un treball preventiu molt important”. Lanuza també va agrair la confiança rebuda per part de l’Ajuntament de Gavà que espera que continuï en properes campanyes, “esperem continuar amb la vostra confiança per aconseguir que les platges de Gavà siguin les més segures de tota Catalunya”.

 

A l’acte va assistir una representació del consistori encapçalada per l’alcaldessa, Raquel Sánchez que va destacar l'important paper que juguen les tasques desenvolupades per Creu Roja, la Policia Municipal, Protecció Civil i els serveis de manteniment i neteja per gaudir d’una platja de qualitat. Especial agraïment va tenir per als voluntaris i voluntàries de creu Roja “molt especialment als nois i noies que us passeu tantes hores tenim cura de la resta de les persones que venen, visiten i gaudeixen e les nostres platges” Sánchez va fer una valoració positiva de la temporada: “Malgrat que el temps no ens ha acompanyat l’afluència de banyistes ha estat gran. Mirant les xifres ha estat un estiu tranquil, van patir un desgraciat incident, la mort del president de Creu Roja Baix Llobregat Centre.  L’Ajuntament va transmetre el condol a la família que en tot moment va destacar la professionalitat i el tacte amb que van ser tractat pels voluntaris i voluntàries ”.

 

 

Daniela Gurrieri, Gabi Morán, Lídia Lanuza i Rosa Fernández

Creu Roja de Gavà i Castelldefels rep 3.183 euros dels xiringuitos Els diners, recaptats després de destinar 1 euro per menú servit en els establiments d’Iguana Grup, es destinarà a beques menjador

Aquest cap de setmana es va celebrar als xiringuitos de les Botigues de Sitges de l’Iguana Grup la festa de tancament de la temporada, la qual va tenir un caràcter benèfic, ja que es va fer lliurament a la Creu Roja de Gavà i Castelldefels d'un xec de 3.183 euros recaptats després de destinar 1 euro per menú servit en els xiringuitos del grup al llarg d'aquest estiu.

L'acte, al qual hi assistiren més de 500 persones malgrat la pluja, va comptar amb la presència de la Tinenta Alcalde de Gavà, Rosa Fernández, i de la Presidenta de la Creu Roja de Castelldefels, Lídia Lanuza.

Lanuza, va anunciar que els diners seran de gran ajuda per al projecte d'Ajuda a l'Alimentació Infantil de la institució. “Dins dels protocols d'observatori de vulnerabilitat, els infants són un dels col·lectius que més pateixen , per la qual cosa s'ha decidit dedicar la donació a les beques menjador”, va assegurar. Fernández i Lanuza van agrair a Iguana Grup tot l'esforç realitzat durant més de sis mesos en favor d'aquesta iniciativa assistencial, i també es van congratular que Gavà, Castelldefels i Sitges tinguin empreses tan conscienciades en la responsabilitat ètica i social.

Per la seva banda, Gabriel Morán, copropietari juntament amb la seva dona Daniela Gurrieri de l’Iguana Grup, va manifestar la seva satisfacció que els diners recaptats es destinin a beques menjador per als nens. Morán va comentar que “els nostres negocis es distingeixen tant per organitzar molts esdeveniments pels més petits com per la seva vocació social. Amb la donació d'aquests 3.200 euros hem conjuminat aquestes dues filosofies que ens defineixen i de la qual ens sentim molt orgullosos”.

 

Les xifres concretes recaptades són 1.438 euros a Gavà, 898 euros a Castelldefels i 847 euros a les botigues de Sitges. Morán comenta que ja estan preparant la següent temporada, en la qual hi haurà, com sempre, un espai destacat per a l'ajuda als més desfavorits.

Etiquetes: Creu Roja Solidaritat

L'Alcaldessa ha visitat l'institut Bruguers per constatar la implementació del servei.

Gavà crea una programa de beques menjador per a l’alumnat de secundària 33 joves dels instituts el Bruguers i El Calamot es beneficien d’aquest projecte cofinançat per l’Ajuntament i per Creu Roja

L’Ajuntament de Gavà i Creu Roja impulsen un nou programa de beques menjador per a l’alumnat de secundària dels instituts Bruguers El Calamot. El projecte dotat de 60.000 euros s’anomena  “Menjar sà a l’insti” i d’ell se’n beneficien un total de 33 estudiants

 

Segons assegura l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, “aquesta iniciativa té la seva raó de ser arran de constatar que hi havia una necessitat real per part de famílies que, amb escolars a primària tenien beca, però la perdien quan passaven a cursar secundària. És per això que vam decidir incloure una partida en els pressupostos municipals del 2016 i, al costat de Creu Roja, tirar-ho endavant. És un servei que està molt bé i on es vetlla per servir un menús que permetin seguir una dieta equilibrada”.

 

Des de Creu Roja, el seu coordinador, Manuel Jerez, precisa “nosaltres tenim experiència amb aquest servei que portem a terme, des de fa algun temps en altres poblacions i, per al qual, destinem alguns voluntaris que fan funcions de supervisió i que vetllen perquè els joves mantinguin una alimentació correcta i saludable cada dia”.

 

El director de l’institut Bruguers, Ramon Martínez, entén que “es tracta d’una iniciativa que ja es va posar en marxa al febrer i que satisfà tota la comunitat educativa. Creiem que era molt necessari i per això agraïm l’esforç que Ajuntament i Creu Roja han fet. Esperem que hi hagi prou sensibilitat per part de tothom perquè això tingui una continuïtat”.

 

El projecte sorgeix de la implementació de la jornada intensiva a l’ESO, per tal que l’alumnat d’entre 12 i 16 anys no només tinguin la possibilitat de quedar-se dinar a l’institut sinó que a les tardes, tal i com afirma Ramon Martínez, “puguin quedar-se a fer activitats extraescolars al mateix centre facilitant així la conciliació de les famílies”.

 

Per tal de mantenir projecte, l’institut El Calamot ha reforçat el servei de Cantina i l’Institut Bruguers l’ha tornat a obrir oferint un plat elaborat per nutricionistes de l’Agència de Salut Pública de Catalunya per 3,5€.

Instant en què se signava el conveni.

Ajuntament i Creu Roja refermen la seva col·laboració Per institucionalitzar els llaços de treball conjunt existents entre ambdues institucions en diversos projectes actuals i programes futurs avui s’ha signat un conveni

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez i la presidenta de la Creu Roja a Castelldefels-Gavà-Begues, Lídia Lanuza, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració amb l’objectiu de donar caràcter institucional al treball de cooperació que ambdues institucions porten a terme, des de fa temps, amb diferents projectes socials a la ciutat.

 

Sánchez ha refermat la voluntat de l’Ajuntament de “seguir col·laborat en aquesta mateixa línia”, i fins i tot “ampliant altres accions, perquè s’ha demostrat que aquesta feina dóna fruits en molts àmbits”, i ha posat com a exemple “l’èxit de les recentment instaurades beques menjador a Secundària als instituts públics de la ciutat que han contribuït a cobrir uns necessitat molt important”. L’Alcaldessa ha lloat “els molts projectes que Creu Roja materialitza, ja sigui en l’atenció als joves, a la gent gran o en el repartiment d’aliments, una tasca que esdevé possible, també, als seus voluntaris que són una peça clau de l’engranatge i que fan una feina extraordinària”. Raquel Sánchez també s’ha referit a “la gran feina que fan a l’estiu amb les tasques de vigilància i salvament a les nostres platges”, així com “els molts altres projectes que són essencials per cobrir moltes necessitats que detecten gràcies a ser perfectament coneixedors del territori i que poden cobrir on altres no hi poden arribar”.

 

la presidenta de la Creu Roja a Castelldefels-Gavà-Begues, Lídia Lanuza, també ha destacat “la importància d’aquest treball conjunt” i “la necessitat de seguir apostant per aquest camí”, encetant, si convenen, “noves accions i donant continuïtat a d’altres, com la formació a joves desocupats que fem a Gavà des dels nostres inicis amb bons resultats”.

 

Lanuza ha explicat que “el paper del voluntaris és clau” i que amb l’objectiu d’estar més a prop de la gent en breu canviaran de seu. En aquest sentit, l’Ajuntament els ha cedit un nou espai a l’edifici de l’antic Patronat Municipal de Serveis Comunitaris, a la Rambla, on s’hi traslladaran en poques setmanes i, des del qual, L’Alcaldessa considera que “guanyaran en visibilitat i accessibilitat”.

Prop de 5.000 persones es beneficien de les activitats de Creu Roja de Gavà Així es va donar a conèixer durant la presentació de la memòria de l’any passat on es va aprofitar per reconèixer la tasca de voluntaris, socis i usuaris

El Centre de Suport a l’Empresa va acollir la presentació de la memòria d’activitats 2015 de la Creu Roja de Gavà, un acte on van tenir especial protagonisme els voluntaris i usuaris dels ajuts de Creu Roja que van compartir, en un vídeo que es va projectar, les seves vivències. Durant l’any 2015 es van beneficiar de les activitats de Creu Roja Gavà, que actua en tres municipis, 4.786 persones distribuïdes principalment en accions contra la pobresa, l’ocupació, l’ajut a la gent gran i l’atenció a la dependència, i la intervenció social, entre d’altres. Actualment l’entitat compta amb 302 voluntaris i voluntàries, 2.782 socis i sòcies i 102 empreses col·laboradores.

 

“Des de Creu Roja ens comprometem a seguir treballant per atendre les necessitats dels col·lectius més vulnerables i donar una resposta integral i acompanyada. Vull destacar el gran i imprescindible paper de la nostra força humana més important: els voluntaris i voluntàries i els socis i sòcies de la nostra entitat. Sense vosaltres res seria possible”, va afirmar la presidenta de Creu Roja Gavà, Lidia Lanuza.

 

A l’acte va assistir-hi una representació de l’Ajuntament de Gavà encapçalada per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui també va reconèixer la tasca de Creu Roja. “Avui era una oportunitat per reconèixer la feina que fa la Creu Roja i el centenars de voluntaris i voluntàries que hi dediquen el seu temps, recursos, esforços per treballar i per estar al costat de les persones que més ho necessiten”. Sánchez va agrair l’aportació d’entitats com a Creu Roja per atendre les necessitats de les persones més vulnerables: "Nosaltres des de l’Ajuntament intentem reforçar i actuar i posar el nostre centre d’actuació a les persones més vulnerables però és indiscutible que sense entitats com Creu Roja no podríem arribar al grau de cobertura que arribem. Ells també ens donen la tranquil·litat i seguretat, per tant només gratitud i reconeixement a la seva tasca”

 

A més de la memòria també es van presentar els resultats del projecte d’itineraris d’inserció laboral per a joves a l’empresa. Un dels principals objectius del programa que compleix la tercera edició a Gavà, és l’establiment d’aliances estratègiques amb les empreses per tal d’apropar  els participants al món laboral i facilitar les seves opcions de recerca de feina. L’alcaldessa es mostrava satisfeta amb els resultats d’aquest programa impulsat en  col·laboració amb l’Ajuntament de Gavà: “La iniciativa va sorgir de la idea d’intentar arribar a joves que a vegades per les seves circumstàncies, un baix nivell formatiu i sense experiència professional, quedaven fora d’altres programes que si es preveu per part del Servei d’Ocupació o d’altres organismes. El programa ha tingut un resultat molt satisfactori, 43 nois i noies han participat amb un grau d’inserció del més del 50%”.

 

La distribució de la despesa de la Creu Roja per cada 100 euros va a :  33,79 euros per a programes relacionats amb la infància en dificultat social; 25.09 euros per a prevenció, socors, emergències i salvament; 19,50 euros a ocupació i col·lectius vulnerables; 9,24 euros a lluita contra la pobresa i inclusió social; 4,27 euros per a voluntariat i formació; 3,75 euros per altres col·lectius; 3,08 euros per a gent gran  i 1,28 euros per a cooperació internacional.

23a edició de la campanya "A Gavà, cap infant sense joguines" Del 23 de novembre al 9 de desembre es poden inscriure a l’OAC les famílies que ho necessitin i vulguin acollir-se a la campanya perquè els seus fills i filles puguin rebre una joguina el dia de Reis

Enguany es durà a terme la 23 edició de la campanya “A Gavà, cap infant sense joguines” organitzada per la Creu Roja en el marc de la Plataforma Gavà Solidària i amb el suport de l'Ajuntament de Gavà. L’objectiu és que tots els infants de la ciutat tinguin una joguina el dia de Reis.

 

Totes les famílies de la ciutat que ho necessitin, compleixin els requisits d’accés i vulguin acollir-se a la campanya perquè els seus fills/es puguin rebre una joguina el dia de Reis, s’hi poden inscriure del 23 de novembre al 9 de desembre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (Ajuntament de Gavà, plaça de Jaume Balmes, s/n), dilluns, dimecres i divendres, de 9 a 14.30 hores, i dimarts i dijous de 9 a 19 hores.

 

De la seva banda, la ciutadania podrà col·laborar a la campanya a partir del dia 1 i fins el 29 de desembre portant joguines noves, no bèl·liques i sense embolicar que posteriorment es distribuiran entre les famílies més necessitades, amb infants d'entre 0 i 14 anys, de la nostra ciutat.

 

Per a poder col·laborar, els ciutadans i les ciutadanes poden adreçar-se en aquest període de temps, als punts de recollida de joguines solidàries situats a diversos llocs de la ciutat (equipaments, escoles, etc.) o a les activitats solidàries que organitzen entitats, comerços i empreses. Per altra banda poden adquirir un tiquet solidari de 2€. Aquests estaran disponibles, a través del voluntariat de la Creu Roja, en les diverses activitats solidàries que s’organitzen a la ciutat. Els diners recaptats serviran, també, per a la compra de joguines.

 

Els organitzadors de la campanya animen també a entitats, empreses i comerços a ser punt de recollida de joguines i/o a organitzar una activitat solidària per la campanya.

 

Per a més informació, podeu consultar l’agenda actualitzada d’activitats al web municipal: www.gavaciutat.cat o al telèfon 93 263 91 36. També directament amb la Creu Roja a Gavà, al telèfon 93 193 53 96.

 

L'Alcaldessa ha visitat la nova seu de Creu Roja

Creu Roja estrena seu L’Ajuntament ha cedit a l’entitat l’espai a la primera planta de l’antic edifici del patronat, a la Rambla on, amb anterioritat, hi havia la FAGA

Creu Roja ha celebrat aquest dissabte, amb un petit acte, el seu recent trasllat de seu a l’antic edifici del patronat, situat al número 68 de la Rambla de Joaquim Vayreda. Es tracta d’un espai cedit per l’Ajuntament, amb l’objectiu, segons explica l’alcaldessa Raquel Sánchez, “d’incrementar la seva presència a la ciutat perquè puguin oferir un millor servei”. Recordem que fins ara l’entitat estava situada a la carretera de Begues, en un local a tocar de la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Segons la presidenta de Creu Roja a Gavà, Lídia Lanuza, “és cert que en estar tan allunyats del centre a moltes persones els costava arribar. Crec que ara això es resol i podrem estrènyer el contacte amb les persones que requereixen la nostra ajuda, la qual cosa és fonamental per poder adaptar els programes a les necessitats reals”. Lanuza afirma que “el programa de repartiment d’aliments és un dels més importants, però també n’hi ha d’altres relacionats amb l’economia, el medi ambient o les catàstrofes naturals. Oferim suport a les persones aturades, a la gent gran, als infants que pateixen fracàs escolar i als joves amb feines precàries” i precisa que “molta d’aquesta feina es fa en col·laboració amb l’Ajuntament de Gavà”.

 

En aquest sentit, l’Alcaldessa ha assegurat que “justament aquest estret treball conjunt és el que fa possible l’eficàcia de les accions perquè són les entitats com Creu Roja les que coneixen de primera mà la realitat dels més desfavorits” i ha posat com a exemples “els programes de beques menjador a Secundària, que tirem endavant des de fa dos anys o la formació a dones en situació de vulnerabilitat. També estem treballant plegats en l’acollida de persones refugiades i, a l’estiu en el dispositiu de vigilància i socorrisme a la platja”.

 

Creu Roja, que compta a Gavà amb més d’un miler de socis, espera “poder incrementar el nombre de voluntaris aprofitant la nova ubicació més cèntrica”.

Sánchez, parlant amb algunes de les alumnes del curs

Ajuntament i Creu Roja promouen la igualtat d’oportunitats de la dona en el mercat laboral En marxa el projecte “Ponts cap a l’ocupació. Itineraris per la Igualtat”, adreçat a dones allunyades del món laboral i que pateixen discriminació múltiple

L’Ajuntament de Gavà i Creu Roja Gavà han iniciat un projecte de col·laboració que té com a objectiu promoure la igualtat d’oportunitats de les dones en el mercat laboral. Es tracta de “Ponts cap a l’ocupació. Itineraris per la Igualtat”, una iniciativa adreçada a dones allunyades del mercat laboral que pateixen discriminació múltiple o pertanyen a col·lectius en risc, especialment responsables de famílies monoparentals, víctimes de violència masclista, immigrants i majors de 45 anys.

“Ponts cap a l’Ocupació. Itineraris per la Igualtat” va començar el passat abril amb dones que van accedir-hi per iniciativa pròpia a Creu Roja o bé a través de serveis municipals com ara el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD), Serveis Socials, o el Centre de Suport a l’Empresa. Han estat ateses una cinquantena de dones a les quals s’ha fet un seguiment individualitzat.

Aquest mes de juny han començat el primer dels dos mòduls formatius específics previstos, el de neteja hospitalària, hotelera i industrial. Aquest mòdul s’imparteix a les Escoles Núria amb una participació d’11 dones.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i la presidenta de Creu Roja Gavà, Lídia Lanuza, han copsat avui de primera mà les bones perspectives que sobre aquest projecte tenen les dones participants. Una iniciativa que, segons l’alcaldessa, “pretén oferir eines, coneixements i capacitació a les dones que ho tenen més difícil per inserir-se al món laboral”.

Sánchez recorda si bé la taxa d’atur continua sent molt elevada i s’estan generant llocs de feina en el darrer any, aquests no beneficien directament les dones. I és que “sempre hi ha un factor de discriminació per raó de gènere, però si parlem de dones originàries d’altres països, que han patit violència masclista o són caps de famílies monoparentals, encara se sumen moltes més dificultats”. Per tant, amb la posada en marxa d’aquest projecte “pretenem oferir un servei que sigui útil i ajudi aquestes dones a tenir més oportunitats laborals i, en definitiva, a combatre la desigualtat”.

Lídia Lanuza ha destacat de la seva banda que “aquest projecte podrà arribar a més dones degut a que està impulsat per l’Ajuntament de Gavà i la Creu Roja, fins ara hem entrevistat a 50, cadascuna d’elles amb les seves particularitats i situacions, una xifra que supera amb escreix les expectatives inicials”.

El projecte es basa en tres perspectives d’intervenció: gènere, intercultural i competencial. Segons el perfil de cada dona, les accions van dirigides a activar i dotar d’una feina, millorar professionalment, canviar de sector laboral, garantir la permanència en el lloc de treball o progressar professionalment en el mateix sector. Es treballa amb la metodologia d’Itineraris Personalitzats d’Inserció, amb objectius progressius.

A través d’aquest programa, les dones participants es formen en competències bàsiques i coneixements transversals. Se les ofereix atenció personalitzada i també se les ensenyar a treballar en grup, cosa que, segons la presidenta de Creu Roja Gavà, “les ajuda moltíssim perquè moltes d’elles són dones que se senten soles i que tenen baixa autoestima, i per tant compartir aquesta experiència les ajuda a superar-se i a lluitar per assolir els seus objectius”.

El projecte s’allargarà fins a finals d’any i té una dotació econòmica de 36.000 euros, cofinançats a parts iguals entre l’Ajuntament i Creu Roja.

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.