Text de cerca: Resultats trobats: 66
Etiqueta: Hospital de Viladecans Ordre

Iglesias, envoltat de periodistes aquest matí a l'Hospital de Viladecans

Pablo Iglesias: “Jo entenc que amb una Espanya com la del Partit Popular hi hagi catalans que se’n vulguin anar” El líder de Podemos acompanya a Lluís Rabell i Joan Herrera en una visita l’Hospital de Viladecans per recolzar la candidatura de Catalunya sí que es pot

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha visitat aquest matí l’Hospital de Viladecans acompanyat pel cap de llista de Catalunya sí que es pot, Lluís Rabell, i pel coordinador nacional d’Iniciativa per Catalunya, Joan Herrera. Enmig d’una veritable marea de simpatitzants i periodistes, els tres s’han esforçat en oferir una roda de premsa on han exposat els seus punts de vista sobre l’actualitat de la campanya electoral.

Pablo Iglesias s’hi ha volgut referir a Artur Mas assegurant que “el seu full de serveis parla de menys metges, de pitjors serveis sanitaris, de menys mestres, i de Catalunya com la comunitat on s’ha superat el rècord de la Comunitat Valenciana de nens que han d’estudiar en barracons”. Per tant, segons el líder de Podemos, “la història i el currículum de Mas com a governant parlen per si mateixos del futur que els espera als pensionistes, a la gent que no es pot permetre tenir un segur mèdic privat per anar al metge, i és que ja hem vist el que prefereix Mas, que és finançar els concerts de col·legis privats de l’Opus Dei que segreguen als nens”.

Iglesias ha defensat la candidatura encapçalada per Rabell assegurant que seria un president “que no governaria per només el 50% dels catalans, els del sí o els del no, sinó que governaria per tothom, i per tant els diputats d’Esquerra Republicana i de la CUP haurien de reflexionar si seran capaços de tornar a fer Conseller de Sanitat a algú com Boi Ruiz”. El cap de files de Podemos també ha assegurat que Rabell “està en condicions d’encapçalar un govern progressista a Catalunya que defensi el dret a decidir però sobre tot que defensi els drets socials, perquè jo entenc que amb una Espanya com la del Partit Popular hi hagi catalans que se’n vulguin anar, però jo els ofereixo que es quedin per fer fora al partit Popular com ho hem fet a Cadis, a Madrid o a Barcelona”.

Evidentment la sanitat ha estat l’eix central dels missatges llençats per Lluís Rabell a les portes de l’Hospital de Viladecans. El candidat de Catalunya sí que es pot ha assegurat que “la sanitat pública és l’última barrera de contenció per moltes famílies que necessiten tenir garanties per la salut dels seus fills i dels seus avis”. Rabell ha recordat que “les polítiques que se’ns han proposat des de Convergència no són d’estalvi, les polítiques de privatitzacions costen car a la nostra societat amb patiment social però costen car també amb diners de la Generalitat perquè els diners dels quals són privades les instal·lacions dels hospitals públics són derivats cap a interessos privats”. El presidenciable de la coalició de partits d’esquerres ha promès, en aquest sentit, que “la primera cosa que farà el nostre grup parlamentari serà portar al debat parlamentari la necessitat de revertir el processos de privatització de llocs com el consorci sanitari de Lleida, amb la qual cosa també podrem garantir el finançament de centres hospitalaris com aquest que estan amenaçats precisament per les polítiques de la Generalitat”.

Per últim, Joan Herrera s’ha mostrat molt ferm en demanar a Artur Mas que “no faci més demagògia, hi ha qüestions que no van de diners i vosaltres esteu tancant llits i quiròfans i esteu derivants els pacients a la privada concertada gastant-vos els mateixos diners o fins i tot més, i si feu això no és perquè no teniu diners, ja que us gasteu els mateixos o més, ho feu perquè la vostra opció és que alguns facin negoci a costa del desmantellament i la depauperació de la sanitat pública”. Herrera aporta dades per recolzar aquesta acusació: “en els darrers anys s’ha reduït la despesa en salut un 16% mentre que en paral·lel ha augmentat la contractació dels hospitals privats concertats, així que no és un problema de diners sinó de prioritats ja que el que es fa en salut és aplicar la política del business friendly afavorint als teus i oblidant a la majoria”.

Marina Geli, exposant la seva proposta en la comissió

El Parlament de Catalunya aprova la construcció del tercer CAP a Gavà sense decidir la seva ubicació El govern municipal reitera la seva opció per Can Ribes com el barri que creixerà en població

La comissió de salut, celebrada ahir al Parlament de Catalunya, va debatre entorn dos centres sanitaris amb afectació directa a Gavà: el tercer CAP encara per construir a la nostra ciutat i l’Hospital de Viladecans.

 

Respecte al tercer Centre d’Assistència Primària, pel que l’Ajuntament de Gavà ja fa temps que va reservar una dotació d’espai al barri de Can Ribas, la comissió va decidir aprovar per unanimitat la proposta de resolució presentada pel grup d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) mentre que en va rebutjar la presentada pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) per 10 vots a favor i 11 en contra (CiU i ERC). Tot i que “molt similars”, tal i com reconeix la diputada del PSC Marina Geli, les propostes d’ERC i PSC presentaven un matís important, ja que la del grup republicà ubicava la construcció del tercer CAP al barri de Gavà Mar mentre que la del PSC el situa al barri de Can Ribas. El matís es va resoldre finalment aprovant la ubicació del tercer CAP “d’acord amb la distribució de la població actual i a mitjà termini”. Geli no acaba d’entendre el fet de que “hem aprovat una proposta d’ERC perquè Convergència i Unió volia votar-la i en canvi una nostra idèntica en molts punts ha estat rebutjada per Convergència i per Esquerra”. No ho veu igual la diputada d’ERC Anna Simó, que argumenta que “si hi ha uns diners reservats per fer el tercer CAP a Gavà, no té cap sentit que es faci en un lloc on hi viu ningú, per tant el que nosaltres demanàvem era una reconsideració d’aquesta planificació en funció de l’estructura de Gavà per barris en el curt i mitjà termini, i en aquest sentit nosaltres partim de la base de que Gavà Mar necessita un servei sanitari que no té ja que el dispensari està tancat”.

 

Tot i aquesta qüestió de matisos, Geli va mostrar la seva satisfacció ja que “el més important és que avui els grups del PSC i d’ERC al Parlament hem aconseguit arrencar del govern un compromís ferm que s’ha de fer un tercer CAP a Gavà”. La proposta aprovada no només no defineix exactament el lloc on aniria el tercer CAP de Gavà, sinó que tampoc estableix cap termini per la seva construcció. Geli comenta que “no tenim debat de pressupostos del 2013 i crec que això es debatrà ja en els pressupostos de 2014, on haurem de treballar municipalment i parlamentàriament en diverses iniciatives de planificació de recursos sanitaris i en la creació d’un pla plurianual d’inversions”.

 

Fonts del govern municipal de Gavà han comentat que no entenen el posicionament manifestat per CiU i ERC, ja que si es tracta de preveure creixement de població, la zona on això es produirà a mig termini és el nou barri de Can Ribes, a la zona de Ponent, on de fet ja s'ha previst la propera construcció dels primers 144 habitatges. En aquest sentit, el govern municipal ha fet notar que el Parlament de Catalunya hauria de respectar les decisions sobre la planificació aprovada i vigent a Gavà, que en el cas del CAP3 inclou el terreny cedit per a la seva construcció. Així mateix, han afegit que aquesta opció de futur no té perquè anar en detriment de garantir l'atenció al barri de Gavà Mar, una posició que el govern municipal ha defensat també en tot moment en manifestar la seva oposició al tancament del dispensari.

 

Tant el PSC com ERC també van proposar replantejar els serveis sanitaris al barri de Gavà Mar, o bé reobrint el dispensari que es va tancar fa uns mesos (proposta d’ERC) o bé construint un nou CAP que doni servei tant a Gavà Mar com a Castelldefels Platja (PSC). Així mateix, ambdós partits reclamaven la necessitat d'incorporar un servei de radiologia a algun dels centres d'atenció primària de Gavà. Els republicans també van presentar una altra proposta, aprovada tanmateix per unanimitat, en la que s’insta al govern de la Generalitat a prioritzar la reobertura del servei d’urgències nocturnes del CAP Gavà 1 tan aviat com les disponibilitats pressupostàries ho permetin.

 

L’Hospital de Viladecans, de la seva banda, va generar un debat molt complex degut a l'existència de quatre propostes molt similars presentades per quatre partits polítics diferents, PSC, ERC, Partit Popular (PP), i Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA). Finalment es va decidir garantir que aquest centre sanitari de referència al Baix Llobregat no es degradarà en cap cas de categoria per convertir-lo en un hospital lleuger, que era un dels principals temors del personal que hi treballa. Geli ha assegurat que “avui és un dia molt important ja que s’ha aprovat per unanimitat que el projecte fet el 2008 per l’anterior govern, quan jo era consellera, és el projecte bàsic que ens servirà per fer l’ampliació de l’hospital, amb els retocs que siguin necessaris però en cap cas mai serà un hospital lleuger sinó que serà un hospital bàsic per la població de Gavà, Viladecans, Castelldefels, Begues, i Sant Climent”. Tot i que no s’ha aprovat cap termini per l’inici de les obres d’ampliació de l’hospital, Geli creu que “el tema està tancat i no hi ha cap marxa enrere, ja que fins i tot CiU ha hagut d’assumir que no té cap suport ni tan sols per part municipal”. Geli també ha posat de manifest que el que s’ha aprovat “és allò que es va acordar en una reunió entre el conseller Boi Ruiz i els alcaldes de Gavà i de Viladecans, i ara haurem de vigilar que es mantingui l’activitat actual de l’Hospital de Viladecans”.

 

Simó, de la seva banda, s’ha mostrat també satisfeta amb l’acord assolit i ha volgut destacar que “és importantíssim que, d’acord amb el personal i amb els alcaldes, pugui haver-hi un diàleg a partir del coneixement real per planificar l’ampliació de l’hospital, de manera que potser no sigui necessari fer tota l’ampliació de llits planificada en el seu moment degut a l’augment de l’atenció ambulatòria, però és evident que calen més habitacions a l’Hospital de Viladecans perquè gairebé tots els 110 llits estan en habitacions de 4 i de 6 llits, i jo gosaria a dir que no hi ha cap hospital a Catalunya amb aquesta ràtio de llits per habitació”.

 

El Parlament insta al Govern a planificar l'ampliació de l'Hospital de Viladecans  La Generalitat haurà d'elaborar també el pla funcional de l'equipament sanitari abans del proper estiu perquè es pugui planificar abans del 2018

El Govern de la Generalitat haurà de garantir la continuïtat de l'Hospital de Viladecans com a hospital de referència per als municipis de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent amb l'actual cartera de serveis i nivell de complexitat; i haurà de planificar en el període 2015-2018 l'execució de l'ampliació del centre sanitari.

Així consta en la proposta de resolució que s'ha aprovat avui en la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya, a instàncies del PSC. La proposta, a més, obliga al Govern a garantir, a través del contracte de centre, la suficiència financera anual per a la continuïtat de la cartera de serveis actuals i el seu increment futur, així com la capacitat futura d'aconseguir la demanda assistencial del territori (mèdica i quirúrgica).

La Generalitat haurà d'elaborar també el Pla Funcional de l'Hospital de Viladecans abans d'aquest proper estiu i planificar en el període 2015 a 2018 l'execució de l'ampliació del nou Hospital de Viladecans d'acord amb aquest pla funcional per garantir l'adequada prestació de la cartera de serveis i la cobertura de les necessitats de la població de referència.

D'altra banda, la proposta aprovada avui demana mantenir l'aliança estratègica entre l'Hospital de Viladecans dins de l’ICS i la cooperació amb Bellvitge, i informar als alcaldes de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent, així com a les entitats i agents implicats, dels plans director i funcional de l'hospital .

El Govern haurà de valorar també la ràtio mèdic-pacient de cadascun dels centres de salut d'aquests cinc municipis, les llistes d'espera de l'hospital, dels centres d'atenció primària i del centre d'especialitats, i dotar-los d'aquells recursos humans facultatius i materials necessaris per cobrir les possibles deficiències dels centres indicats. I tot això en funció de les disponibilitats pressupostàries, però, en tot cas, amb una variació mai inferior a la mitjana del conjunt del sistema hospitalari català.

Façana de l'Hospital de Viladecans.

Rectificació de la notícia sobre la proposta parlamentària de l’Hospital de Viladecans En la notícia apareguda en aquest mitjà digital el passat 7 de febrer s’informava, imprecisament, que en la comissió de Salut del Parlament es va aprovar una proposta de resolució a instàncies del PSC

A instàncies del portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Gavà, Andreu Pérez Lorite, publiquem la següent rectificació:

 

En la notícia apareguda en aquet mitjà digital el passat 7 de febrer, en una informació referent a l’Hospital de Viladecans, es deia que en la comissió de Salut del Parlament de Catalunya es va aprovar una proposta de resolució a instàncies del PSC que, entre altres aspectes, instava la Generalitat a elaborar, abans de l’estiu, un Pla Funcional del centre sanitari.

 

La informació correcta és que aquesta proposta parlamentària va ser promoguda per cinc grups (PSC, PP, ICV-EUiA, CUP i C's) i va ser aprovada després d'incloure esmenes presentades per CiU i ERC.

PSC

Díaz atenent la premsa local.

El PSC defensarà l’ampliació de l’hospital de Viladecans al Ple La proposta, que es presentarà en forma declaració política, insta la Generalitat a considerar aquesta inversió com a prioritària i a executar les obres al 2016

El grup municipal el PSC a Gavà presentarà, al proper Ple, una declaració política defensant l’ampliació de l’hospital de Viladecans. Per a la formació local, “la sanitat pública universal i de qualitat és essencial” i per això insta la Generalitat de Catalunya a considerar aquesta inversió com a “prioritària”. El text demana que es presenti als alcaldes i alcaldesses de les poblacions de referència del centre sanitari, entre els quals es troba Gavà, als seus professionals i a les entitats ciutadans vinculades, “un nou Pla Funcional aquest darrer trimestre”

 

També exigeix que “s’aporti un pla d’actuació calendaritzat als ajuntaments dels municipis de referència que inclogui les gestions necessàries per materialitzar aquest projecte”, i s’insta a presentar “el projecte executiu i la reserva de dotació pressupostària l’any vinent, per poder iniciar les obres en el primer trimestre del 2016.”

 

La declaració política també demanda “recuperar totes les altes que formen part de la cartera de serveis de l’Hospital de Viladecans i que, actualment es deriven a altres centres”, i que “es garanteixin els recursos de material i personal”.

 

El portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Gavà, Miquel Àngel Díaz, afirma que “la demanda es fa expressa ateses les nombroses mobilitzacions ciutadanes que ho reclamen i al compromís adquirit, el passat 6 de juny pel conseller de salut Boi Ruiz amb les alcaldies dels municipis de l’àrea d’influència de l’hospital, per tal de no retallar més serveis i a mantenir l’actual cartera d’atenció sanitària. També reclamem la seva ampliació perquè es tota una necessitat per la nostra comarca”.

Hospital de Viladecans.

El Parlament insta el Govern a iniciar l’ampliació de l’Hospital de Viladecans el primer trimestre del 2016 El Govern, a instàncies del PSC, ha de presentar als municipis, als professionals del centre i entitats ciutadanes vinculades el nou pla funcional abans d’acabar l’any

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat, a iniciativa del PSC, una resolució entorn a l’ampliació de l’Hospital de Viladecans. Les mobilitzacions ciutadanes i reivindicacions per part dels ens locals al Baix Llobregat entorn el manteniment dels serveis de l’Hospital de Viladecans han estat, en els darrers temps, permanents, així com les reiterades resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya en aquest sentit.

 

El passat 6 de juny el conseller Boi Ruiz, reunit amb els alcaldes dels municipis de l’àrea d’influència de l’Hospital de Viladecans, va adoptar el compromís de no retallar més serveis i mantenir l’actual cartera d’atenció sanitària, així com a mantenir l’Hospital de Viladecans com a centre de referència del Baix Llobregat. El grup parlamentari socialista ha defensat ara una proposta de resolució per donar cos a aquests compromisos.

 

D'aquesta manera, el Parlament va aprovar instar al Govern de la Generalitat a considerar com a inversió prioritària l’ampliació de l’Hospital, a presentar als municipis, als professionals del centre i entitats ciutadanes vinculades el nou pla funcional abans d’acabar l’any, i a aportar un calendari d’actuació de les gestions necessàries per l’execució de l’ampliació.

 

En la resolució aprovada, el Govern resta compromès a garantir partida pressupostària pel 2015 per l’ampliació de l’Hospital i a garantir els tràmits necessaris per tal d’iniciar les obres en el primer trimestre del 2016.

Andreu Pérez Lorite.”Reiterem el nostre compromís de defensa de l’Hospital” El portaveu del grup municipal d’ERC i alcaldable d’aquesta formació, Andreu Pérez i Lorite va assistir a la concentració davant del centre hospitalari celebrada ahir a la tarda

Andreu Pérez i Lorite va aprofitar l’assistència a la concentració convocada per la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans per anunciar la presentació, per part del grup parlamentari d’ERC, d’una nova bateria de preguntes. En elles es reclama el Govern que concreti les xifres d’increment pressupostari per al funcionament ordinari de l’Hospital a què s’ha compromès la conselleria de salut fins el 2019; quin resposta està previst donar a la petició de la Junta de Personal de l’hospital d’incrementar els recursos humans disponibles, i en quin calendari es pensa fer efectiva la creació de noves places, tal com reclama la Junta de Personal.

 

 “Des d’ERC reiterem el nostre compromís per garantir que l’Hospital de Viladecans continuï sent el centre hospitalari de referència per als veïns de Gavà i de les poblacions veïnes. Ho hem fet al ple municipal, al carrer i també al Parlament negociant amb el Govern primer, i vigilant després que els compromisos adquirits es facin realitat, en favor de la millora de recursos per a la nostra sanitat pública”, va declarar Andreu Pérez Lorite.

 

Miguel Ángel Ibáñez atenent la premsa.

Ibáñez: “Cal millorar la qualitat assistencial del nostre hospital” C’s Gavà, que va secundar la protesta d’aquest dijous pel col·lapse de les urgències, entén que “els pressupostos han de prioritzar la sanitat”

C’s Gavà, que ha participat aquest dijous de la protesta pel col·lapse del servei d’urgències de l’Hospital de Viladecans convocada per la “Plataforma en Defensa de l’Hospital”, ha assegurat que “la salut és el més important, i per tant, la sanitat ha de ser un tema prioritari en els pressupostos a Catalunya, per sobre de moltes altres qüestions”

 

El regidor del grup municipal de Ciutadans a Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, considera que “per aquesta raó hem de defensar la qualitat del servei assistencial de l’Hospital de Viladecans” i “no és de rebut que vagin passant eleccions i les promeses de millora no es materialitzin”.

 

Ibáñez ha explicat que, justament per afrontar aquest assumpte, la presidenta del Grup Parlamentari de Ciutadans (C’s), Inés Arrimadas, juntament amb els diputats Jorge Soler, Javier Rivas, David Mejía i Elisabeth Valencia, ha rebut al Parlament a representants de la Junta de personal, membres del sindicat i representants veïnals de l’Hospital de Viladecans. En relació a la trobada, Jorge Soler ha anunciat que el seu grup “ha resolt presentar 7 preguntes parlamentàries” sobre les preocupacions que li han traslladat els professionals: “el dèficit de personal, la necessitat de dotar de més serveis al centre i sobre la patologia derivada a centres concertats, que seria més barata atendre-la a l’hospital públic”.

Durant la reunió, Jorge Soler ha destacat la necessitat de “millorar la dotació econòmica a l’atenció primària” i ha proposat “millorar la gestió dels serveis i solucionar la desmotivació i el descontent dels professionals per a una millor resolució dels processos”. “Els catalans no es mereixen aquesta mala gestió, la sanitat ha de ser una prioritat”, ha resolt.

Façana principal de l'Hospital de Viladecans.

ERC insta el nou govern a licitar l’ampliació de l’Hospital La formació presentarà aquesta moció al Ple de dijous vinent demanant també que s’iniciï el procés executiu per construir el nou l’IES Bruguers i l’institut a Gavà Mar

ERC-Gavà presentarà una moció al Ple de dijous vinent instant el nou Govern català a complir els acords parlamentaris i licitar el 2016 l’ampliació de l’Hospital de Viladecans amb l’objectiu que segueixi exercint de centre de referència per a les poblacions de Castelldefels, Begues, Gavà, Viladecans i Sant Climent de Llobregat.

 

També es demana el compliment dels acords entre el Parlament, els ajuntaments afectats i la Generalitat per incrementar el personal i els recursos materials necessaris per reduir-ne substancialment les llistes d’espera i el col·lapse d’urgències.

 

El president d’ERC-Gavà, Josep Campmany, va trobar-se dissabte passat amb el nou conseller de Salut, Antoni Comín, per plantejar-li personalment aquestes demandes. El conseller, nomenat a proposta d’Esquerra, es va mostrar disposat a implicar-se per solucionar la problemàtica del centre.

 

Des d’ERC-Gavà se li va demanar també visitar l’Hospital de Viladecans per conèixer de primera mà la problemàtica existent, i mantenir reunions amb la direcció, la junta de personal i la plataforma en defensa de l’hospital, i els alcaldes de la zona.

 

La declaració inclou dues demandes més perquè siguin tingudes en compte en el pla de xoc de mesures socials urgents previst pel nou Govern i esdevinguin les primeres en concretar-se en el moment en què hi hagi capacitat pressupostària.

 

Es tracta de l’inici del procés administratiu, tècnic i executiu per construir el nou edifici que substitueixi i millori l’actual de l’IES Bruguers i la creació de l’institut per al barri de Gavà Mar que fou acordada entre l’Ajuntament i la Generalitat l’any 2015.

 

Esquerra recorda “les dificultats pressupostàries que haurà d’afrontar el Govern de la Generalitat per l’incompliment sistemàtic dels executius estatals de les obligacions financeres derivades de l’Estatut del 2006, així com per les obligacions pressupostàries imposades per l’Estat espanyol”.

 

Aquests incompliments “només es poden resoldre, segons recorda la declaració, desenvolupant una legalitat pròpia basada en l’exercici ple de la sobirania del poble català. La culminació d’aquest procés farà possible la captació dels recursos necessaris per a les polítiques socials del país”.

Proposta del PP al Parlament per millorar l’Hospital de Viladecans El text insta el Govern a complir l’acord d’ampliar el centre sanitari i incrementar el personal i els recursos materials per evitar col·lapses i reduir les llistes d’espera

El Partit Popular ha presentat una proposta de resolució a la Mesa del Parlament de Catalunya defensant l’Hospital de Viladecans. El text insta el Govern a “incloure el centre sanitari en el marc del pla de xoc de mesures socials, per tal que esdevingui una prioritat per a la Generalitat”. També s’exigeix que “es donin compliment a les resolucions” relatives a aquest assumpte adoptades en les darreres legislatures, incidint especialment , en “aquells acords que fan referència a la licitació de l’avantprojecte i el projecte d’ampliació del centre durant aquest 2016, amb l’objectiu que segueixi exercint d’hospital de referència per a les poblacions de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent".

 

També es damana que “s’incrementi el personal i els recursos materials necessaris per reduir substancialment les llistes d’espera i el col·lapse d’urgències, que aquest hivern ha desbordat les expectatives”.

 

Es populars recorden que “l’Hospital de Viladecans és l’únic de l’ICS que té quatre llits per habitació, i malgrat això gaudeix d’un gran reconeixement a causa de la seva notable eficiència. Fins i tot tenint en compte que l’ampliació de tres quiròfans i una unitat d'hospitalització realitzada l'any 2010, no va anar acompanyada amb la corresponent ampliació de dotació pressupostària”.

 

El PP assegura que “aquestes circumstàncies han comportat que l’Hospital de Viladecans hagi patit de forma considerable l’impacte de les retallades del Govern en l'àmbit de salut. El seu personal té un excés de feina, la qual la desenvolupen amb una evident manca de recursos., raó per laqual hi han hagut diverses mobilitzacions”

Treballadors i membres d'ERC, dirigint-se cap el lloc de reunió

Alba Vergés: “El conseller de Salut es reunirà amb els alcaldes de la zona” Aquest matí hi ha hagut una trobada entre membres d’ERC i de la Junta de Personal de l’Hospital de Viladecans

Alba Vergés, diputada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i presidenta de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya, ha assegurat aquest matí que “hi ha el compromís del conseller, Toni Comín, per venir aquí a reunir-se amb els alcaldes de les poblacions a que dóna servei l’Hospital de Viladecans, per mostrar que aquest centre també és una prioritat pel departament i pel Parlament”. Vergés ha recordat que el seu grup polític “ja ha portat a terme diverses iniciatives a la passada legislatura i ha insistit molt en la situació de l’Hospital de Viladecans, que és cert que necessita unes inversions des de fa temps, però degut a la situació pressupostària ha estat molt complicat en aquests anys dur-les a terme”. La diputada republicana, no obstant, ha assegurat en relació a aquestes inversions que “el compromís hi és, i ha sigut des del Parlament, i entenem que també hi és des del departament de Salut”.

Vergés ha fet aquestes declaracions al mateix Hospital de Viladecans poc abans de reunir-se amb membres de la Junta de Personal del centre sanitari. L’objectiu de la trobada, que ha estat convocada pels treballadors, és mostrar la seva preocupació per la manca de recursos per gestionar el dia a dia de l’hospital. Per part de la formació republicana també hi han assistit, entre d’altres, Anna Simó, diputada al Parlament de Catalunya; Albert Massana, portaveu i regidor d’ERC a Gavà; i Bàrbara Lligadas, també portaveu i regidora d’ERC a Viladecans. Per part del treballadors de l’hospital, hi era la presidenta de la Junta de Personal, Eliana López, entre d’altres companys seus.

López ha volgut destacar que la intenció dels treballadors amb aquesta reunió és “demanar ajuda als partits polítics respecte als problemes que tenim a l’Hospital, no tant pel futur de l’hospital i per la seva ampliació, que està trigant massa, sinó més aviat pel present, ja que tenim un pressupost ridícul per viure tot l’any, és molt petit, i això porta conseqüències pels pacients i pels treballadors”. López recorda que des de que s’ha format el nou govern de la Generalitat de Catalunya no han tingut cap notícia del nou conseller de Salut, Antoni Comin, tot i que “ens va fer molta il·lusió quan vam veure que Comín venia d’un altre perfil diferent al de Boi Ruiz, més vinculat a l’esquerra i als serveis públics, però li hem enviat una carta com a Junta de Personal ja fa un mes demanant-li una reunió i encara no sabem res”.

Per últim, Albert Massana ha insistit poc abans de començar la reunió que “el nostre objectiu principal és refermar el compromís que tenim per tal que es vagin complint les resolucions que hi ha hagut en el Parlament respecte a l’Hospital”. En aquest sentit, Massana ha recordat que “en el moment que hi hagin les partides pressupostàries, el que volem és que es pugui tirar endavant la licitació de l’avantprojecte i l’ampliació del centre per convertir-lo en hospital de referència de tota la comarca”.

La reunió d’aquest mati s’emmarca en una ronda de contactes que la Junta de Personal de l’Hospital de Viladecans està mantenint amb diverses formacions polítiques. Avui mateix a la tarda, de fet, es tornaran a reunir però aquest cop amb representants del PSC.

Iceta amb l'alcaldessa de Gavà i l'alcalde de Viladecans, regidors i militants del PSC

El PSC anuncia que el conseller de Salut escoltarà les demandes de l’Ajuntament Reunió del primer secretari del PSC, Miquel Iceta amb professionals de l’Hospital de Viladecans

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta acompanyat de l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez i de l’alcalde de Viladecans han mantingut una reunió amb representats de la Junta de Personal de l’Hospital de Viladecans per parlar del pla d’inversions previst per al centre i del dia a dia del centre sanitari”

 

“Hem vingut a comprometre’ns a seguir molt de prop tot el procés d’ampliació del l’Hospital però també per intentar que les dotacions econòmiques tornin a ser les que permeten assegurar el màxim nivell de qualitat possible i evitar els síndrome de cremar els professionals de la sanitat, molt angoixats per la càrrega que els hi cau a sobre i per la manca de recursos disponibles”, ha explicat Iceta a la sortida de la visita al centre hospitalari i de la reunió mantinguda. El primer secretari del PSC ha informat que “en la compareixença del conseller de Salut, demà dijous en la Comissió de Salut en el Parlament, aprofitarem per fer-li avinent aquests preocupacions, per fer-li prendre compromisos en aquesta matèria.  També presentarem preguntes per conèixer algunes dades preocupants que ens han comentat sobretot els treballadors del centre”. Iceta ha comentat també que la directora del centre “ens ha explicat el seu punt de vista de la situació d’aquest centre, del seu potencial però del neguit amb que es viu el dia a dia”

 

Paral·lelament a aquests contactes i interpel·lacions del PSC en el Parlament, la reunió que van demanar l’alcaldessa de Gavà i l’alcalde de Viladecans fa un mes ja té data. Serà divendres 12, a les 14 hores, a la seu de la conselleria de Salut.  “A la reunió com, ja lii explicàvem al conseller volem saber si el calendari de l’ampliació de l’Hospital de Viladecans continua en els seus terminis, i  el que és més important tant ens sumen a les reivindicacions de tots els professionals i dels usuaris, si es dotarà dels recursos necessaris per garantir el correcte funcionament del dia a dia”, explica Sánchez. L’alcaldessa considera que “fins el moment que arribi la desitjada ampliació de l’Hospital cap al 2019 és imprescindible que es garanteixin els recursos pressupostaris necessaris per tal de garantir una atenció sanitària que hores d’ara no es la que es mereixen els ciutadans i les ciutadanes de les poblacions de referència del centre”. L’alcaldessa creu que no es pot continuar reduint el pressupost destinat al centre com ve passant en els darrers anys. “Ara el que és absolutament necessari és garantir els recurs econòmics, materials i humans per tal de millorar el funcionament de l’Hospital, i evitar entre altres coses el col·lapse que hi ha al servei d’urgències”.

 

Albert Massana.

ERC es felicita per la promesa de Comín de millorar l’Hospital de Viladecans Recordem que la Generalitat s’ha compromès a licitar aquesta any les obres d’ampliació i a incrementar-ne els recursos mentrestant

El portaveu el grup municipal d’ERC a Gavà, Albert Massana, ha explicat que “per fi el Departament de Salut ha confirmat que, enguany es licitaran les obres d’ampliació de l’Hospital de Viladecans, un projecte que estarà enllestit el 2019,oi que suposarà augmentar un 90% la superfície actual de l’equipament. Mentrestant el conseller Antoni Comín posarà en marxa un pla funcional i una proposta econòmica per dotar de més recursos el centre”.

 

Masana ha recordat que “en els darrers mesos, amb el nomenament del nou conseller de salut, ERC ha liderat, com no podia ser d’una altra manera. Ho hem fet primer, a través del president d’Esquerra a Gavà, Josep Campany i amb la trobada amb de tres diputats d’ERC, Anna Simó, Alba Vergès i Eduardo Reyes. També amb la sessió de debat, coordinació i intercanvi d’informació amb els treballadors i la plataforma d’usuaris amb regidors del partit als cinc municipis afectats”.

 

Recordem que el passat 12 de febrer el conseller va rebre els alcaldes de Castelldefels, Viladecans i Gavà, i el 18 de febrer es va trobar amb els de Sant Climent i Begues. A tots cinc els hi va reiterar el compromís d’ampliar l’hospital i millorar els seus recursos amb una part dels 100 milions d'euros del pla de xoc que el Govern de la Generalitat té previst executar durant aquest 2016.

Miquel Àngel Díaz.

Díaz: “Exigim que Salut concreti recursos i terminis per a l’Hospital” El grup municipal del PSC recorda que “mentre la promesa d’ampliar el centre feta per Comín als alcaldes no es materialitzi és urgent invertir en dotació i personal”

El portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Gavà, Miquel Àngel Díaz ha refermat aquest dijous la necessitat de millorar l’Hospital de Viladecans, “una demanda unitària, que ja fa temps que dura”, i davant la qual, recorda, “ja l’anterior conseller Boi Ruiz va donar resposta assegurant que es faria l’ampliació de l’Hospital”. Ara, i després de la reunió mantinguda amb Salut pels alcaldes, el passat 12 de febrer, “sembla confirmat”, segons Díaz, que “el nou conseller, Antoni Comín, tirarà endavant l’ampliació del centre, per tant, no és cap novetat, tot i que ERC ho vulgui plasmar així en les seves darreres declaracions als mitjans”.

 

Díaz assegura però, que “mentrestant l’obra no estigui materialitzada, cal cobrir les moltes necessitats existents i, això suposa invertir, per exemple, perquè no hi hagi quiròfans tancats per manca de personal i vetllar perquè els pacients tingui un atenció de qualitat, tal i com també demanen els representants de treballadors i treballadores, com va quedar de manifest en la reunió feta, recentment, amb Miquel Iceta”.

 

Díaz precisa que “si bé és cert que Antoni Comín va dir que prendria nota estem a l’espera que concreti quantitats i terminis perquè tot i que, tal i com diu ERC, són recursos que sortiran dels 100 milions del pla de xoc dubtem que la xifra doni per a tant per poder sufragar totes les urgències socials i sanitàries de Catalunya”.

Dante i Herrera conversant, després de la reunió, amb un integrant de la Junta.

GSSP segueix reclamant millores a l’Hospital de Viladecans Aquest divendres, el portaveu de la formació a Gavà, Miguel Herrera, va acompanyar el diputat de CSQP al Parlament, Albano Dante, a la reunió mantinguda amb la Junta de Personal

El portaveu del grup municipal de GSSP, Miguel Herrera, ha participat, aquest divendres, al costat d’altres regidors de ciutats veïnes i del diputat de CSQP al Parlament de Catalunya, Albano Dante, en la reunió mantinguda amb la junta de personal de l’Hospital de Viladecans per conèixer, de primera mà, els problemes i mancances que pateix el centre sanitari i el projecte promès d’ampliació.

 

Herrera ha precisat que “estem molt interessats en saber quines són les millores compromeses perquè, per a nosaltres, la sanitat pública i de qualitat és quelcom prioritari. Per això, cal seguir lluitant,  tant per part de la ciutadania com per part dels polítics”. Herrera assegura que “ens hem d’implicar perquè això sigui una constant perquè, en cas contrari, tornarem al model regressiu on estem buidant la sanitat pública per traslladar els pacients a la sanitat privada. És un model que ja hem observat en altres comunitats i també a Catalunya. Sortosament, la gent del Baix Llobregat ha lluitat molt per l’Hospital de Viladecans, la qual cosa ha permès que el centre mantingui el seu funcionament i, a més, hi hagi una previsió d’ampliació. Ara bé, també cal estar atents als recursos que s’hi destinen perquè això sigui possible, no només per fer més gran l’edifici sinó per dotar-lo de mitjans i personal”.

 

El diputat al Parlament de Catalunya de CSQP, Albano Dante, ha precisat que “el que passa a l’Hospital de Viladecans és fruit d’un problema més profund de model”, assegurant que “durant anys, s’ha apostat per un sistema mixt entre hospitals públics i concertats, però veiem que quan arriba l’hora de la veritat, concertats i públics lluiten per uns mateixos recursos públics i això suposa que els públics en surtin perjudicats. Això deriva en problemes de llargues llistes d’espera de pacients, manca de personal i d’ampliació”.

 

Dante ha refermat el posicionament de la formació que representa “per la defensa d’un model sanitari 100% públic”.

Un dels moments del debat.

El futur de l’Hospital a debat Diputats dels 6 partits amb representació al Parlament de Catalunya van participar d’una taula rodona, divendres passat, que va tenir lloc a Viladecans

El passat divendres, la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans, va organitzar una taula rodona a l’Ateneu Pablo Picasso, amb diputats dels 6 partits amb representació al Parlament de Catalunya. Tot i coincidir en la necessitat d’ampliar el centre sanitari de dotar-lo de recursos suficients per poder disposar de personal i material per a una atenció digna dels pacients. CUP, PSC i CSQP es van alinear amb la Plataforma en Defensa de l’Hospital que es mostra escèptica a les promeses, ja que segons una de les seves integrants, Eliana López, “totes aquestes promeses ja sens van fer en el passat i al final no s’han materialitzat en res”. José Manuel Vara, moderador de l’acte, considera que “davant aquest històric era important que totes les formacions polítiques es mullessin, i parlar també la nostra preocupació per la situació general de la sanitat pública”.

 

Al llarg de les tres hores que va durar el debat, els assistents van poder traslladar les seves opinions sobre la situació actual de l’Hospital als diputats, els quals van poder conèixer de primera mà la seva situació i els problemes en l’assistència primària. El tinent d’alcalde de l’àmbit de Benestar i Acció Social de l’Ajuntament de Gavà, Miquel Àngel Díaz, entén que “el tema és molt interessant, no només per l’assumpte de l’ampliació de l’Hospital, sinó per reflexionar sobre el model de salut pública que necessitem al territori”.

Massana, aquest matí a l'Hospital de Viladecans

Albert Massana: “Les paraules marxen i arriben els fets” Satisfacció d’ERC davant els compromisos adquirits avui per la conselleria de Salut en relació al nou Hospital de Viladecans

Albert Massana, portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Gavà, ha estat pendent aquest matí de la reunió entre el conseller de Salut, Antoni Comín, i la direcció de l'Hospital de Viladecans, i en la que s'han arribat a importants acords de futur per aquest centre sanitari. Massana ha mostrat la seva satisfacció pel fet que “es porti endavant el compromís que només arribar el febrer a la Generalitat va agafar el conseller Antoni Comín amb tota la comarca en relació amb la licitació del nou Hospital de Viladecans”.

Massana ha xifrat la inversió total en aquests projecte “al voltant d’uns 47 milions d’euros”, i ha destacat que “el més important es que per fi passem de les paraules als fets, les paraules marxen i arriben els fets, uns fets que impliquen que les obres del nou hospital començaran ara i acabaran el proper any 2019”.

El portaveu d’ERC gavanenc ha posat també de manifest que “s’ha dissenyat el projecte de tal manera que l’hospital podrà aprofitar-se de les noves dependències que hi hagi en el nou hospital mentre es desenvolupin les obres”.

Díaz, aquest matí

El PSC demanarà al Parlament la construcció del tercer CAP a Gavà Els socialistes denuncien el col.lapse d'urgències i presenten la proposta de fer un nou ambulatori com una de les millores en sanitat

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Gavà està en converses amb el seu grup al Parlament de Catalunya per tal de fer efectives una sèrie de reclamacions relacionades amb la sanitat a la nostra ciutat. Una de les més importants és la construcció llargament demanada del tercer CAP de Gavà. Miquel Àngel Díaz, portaveu dels socialistes gavanencs, assegura que aquest CAP “és del tot necessari” i recorda que en el seu moment “l’Ajuntament ja va cedir els terrenys a la Generalitat per la seva construcció”. Segons Díaz, aquest tercer CAP “donaria solució als problemes de salut actuals perquè permetria alliberar d’usuaris als dos CAP existents i a més també permetria tenir nous serveis com el de radiologia”. El portaveu socialista recorda també que aquest tercer CAP “donaria solució als problemes actuals però també als futurs amb l’arribada de futurs veïns al barri de can Ribes”.

Una altra demanda que els socialistes tenen previst fer al Parlament de Catalunya seria “la recuperació d’un servei que la Generalitat va retallar a la nostra ciutat com són les urgències que havien al CAP-1, serveis de proximitat que d’existir ara mateix farien que l’atenció a l’Hospital de Viladecans no fos necessària en molts casos”. El PSC també demanarà que “torni a haver-hi un torn d’urgències nocturnes a les farmàcies ja que ara per ara els nostres veïns han d’anar a Viladecans com a ciutat de referència i creiem que en una ciutat de 46.000 habitants aquest és un servei necessari per les famílies i sobretot per la gent gran”. Altres demandes dels socialistes passaran per demanar un servei de radiologia a la nostra ciutat i pel retorn del servei de salut al barri de Gavà Mar.

Díaz ha anunciat aquestes demandes aprofitant l’actual onada de fred i també denunciant que “tant amb aquest episodi de fred com amb la temporada de la grip ens trobem amb les urgències de l’Hospital de Viladecans col·lapsades, i estan col·lapsades malgrat la gran dedicació professional dels seus treballadors per oferir un servei de qualitat als seus pacients”. Díaz afegeix que “des de la Conselleria no s’ha fet una previsió adequada i això ha derivat en que els serveis d’urgències de diversos hospitals catalans, entre ells el de Viladecans, estiguin col·lapsats”.

ERC recorda que “es compleix així el compromís adquirit pel conseller de Salut"

ERC celebra que el Parlament aprovi la inversió per a l’Hospital Es tracta de vuit milions d’euros per a l’ampliació de l’equipament que podria començar el proper mes de setembre

ERC-Gavà celebra que “la millora i ampliació de serveis de l’Hospital de Viladecans sigui ja tota una realitat” després que el Parlament de Catalunya aprovés la partida dins els pressupostos per materialitzar la tant reivindicada ampliació de l’equipament sanitari i recorda que “la mesura ha prosperat gràcies al suport de la majoria parlamentària formada  per JxSí i la CUP malgrat el vot contrari als comptes del PSC, CSQP, Cs i PP”

 

Les partides aprovades sumen 8.382.127.90 € destinats a adquirir la finca on es farà l’edifici de l’ampliació i als primers tràmits per començar l’execució de les obres, mitjançant l’empresa pública Arquitectura i Infraestructures de la Generalitat.

 

ERC recorda que “es compleix així el compromís adquirit pel conseller de Salut, Antoni Comín, en prendre possessió del càrrec, el gener del 2016. Segons la planificació prevista pel seu departament, al setembre començarà la primera fase del projecte, on es contempla la reubicació provisional d'oficines administratives i d'alguns serveis i de personal per poder iniciar els treballs de l’ampliació. Tot seguit començarà la construcció de la nova ala est del complex sanitari, afegint un nou edifici en forma de L”.

 

ERC també precisa que “ja s'ha incrementat el pressupost per adequar la plantilla de l'hospital, amb una aportació d'1.127.000 €, i s'han incorporat personal mèdic, d'infermeria i zeladors. Aquesta s’afegeix, com a inversió addicional al pressupost del 2017, a un altre partida d’1.900.000 euros per disminuir les llistes d’espera i agilitzar les primeres visites”.

 

Per últim, el pla funcional del centre contempla l'ús de 1.500.000 € per tenir tres noves àrees d'endoscòpia i un nou quiròfan de cirurgia menor ambulatòria. Segons fonts de la conselleria, tots tres espais estaran operatius en els propers mesos.

Nou pas per a l’ampliació de l'Hospital de Viladecans Ja s'ha aprovat una modificació del PGM per adaptar el planejament urbanístic de l’àmbit a les necessitats del projecte

La Comissió territorial d’urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona ha informat favorablement una modificació puntual del Pla general metropolità (PGM) que permetrà executar el projecte d’ampliació i reforma de l’Hospital de Sant Llorenç, a Viladecans. La modificació consisteix en l’adaptació dels paràmetres urbanístics a les necessitats del projecte de reforma del centre sanitari.

 

L’àmbit de l’hospital ocupa 27.830 m2 de superfície i abasta l’antic Hospital de Sant Llorenç i tota una sèrie d’edificacions auxiliars que s’hi han anat construint amb el pas del temps. També afecta l’avinguda del Mil·lenari, al subsòl de la qual la qualificació urbanística permetia, fins ara, ubicar-hi un aparcament soterrani.

 

Amb la modificació del PGM, es fixa una edificabilitat màxima total de 35.469 m2 i es preveu un aparcament soterrat de 240 places sota els equipaments hospitalaris i no sota l’avinguda del Mil·lenari. Igualment, es protegeixen els elements d’interès patrimonial que conformen l’antic edifici de l’Hospital de Sant Llorenç i els arbres plataners que l’envolten.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.