Text de cerca: Resultats trobats: 62
Etiqueta: GSSP-Gavà, Sí se puede! Ordre

Pineda, ahir al mercat setmanal dels dimarts

Carles Pineda: “El bipartidisme no ha solucionat els problemes de les persones” En Comú Podem fa campanya en el mercat setmanal dels dimarts a la Rambla de Gavà

Els membres gavanencs d’En Comú Podem van fer ahir campanya a la Rambla de Gavà aprofitant la gran afluència de gent que hi va cada dimarts a visitar el mercat setmanal. L’equip de la coalició que lidera el partit morat de Pablo Iglesias va parlar amb la gent sobre el seu projecte i el significat del canvi polític real a Espanya.

En relació a aquest assumpte, un dels representants locals d’En Comú Podem, Carles Pineda, va destacar que en aquesta campanya estan detectant que “la gent està molt farta de la vella política, del bipartidisme que ha governat a Espanya i que realment no ha solucionat els problemes de les persones, per exemple aquí al Baix Llobregat la crisi s’ha aprofundit molt més en el sector dels treballadors i veu que la situació econòmica no remunta, així que volen solucions”.

I precisament solucions és el que aporta En Comú Podem: “nosaltres proposem un pla de rescat ciutadà i canviar el model energètic i laboral per fer realment que la gent pugui aconseguir feina a través de nous sectors productius, de la investigació i del desenvolupament, en definitiva volem canviar una mica el sistema econòmic que ens està portant al desastre”.

En referència al cara a cara entre Rajoy y Sánchez del passat dilluns, Pineda opina que “va ser una tornada a un bipartidisme que és precisament el model que ens ha portat fins aquí, un model que no produeix benestar en la societat i del que la gent està molt farta perquè vol noves propostes, vol una democràcia plena on puguin decidir els que els pertoca en cada àmbit de decisió, i no una democràcia segrestada pels grans interessos econòmics que fan que aquest país no tiri endavant”.

Tot i que des d’ahir la Llei Electoral prohibeix publicar enquestes a l’estat espanyol, Pineda confia en la remuntada que pronosticaven les darreres enquestes publicades abans d’aquesta prohibició: “poder donar a conèixer les nostres propostes a la gent en aquesta campanya crec que ens ha apropat a la gent, i sobretot el debat a quatre va ser molt interessant en el sentit de poder visualitzar les propostes que tenim de canvi real, de fet al carrer veiem que la gent manté aquesta il·lusió de canviar les coses que nosaltres estem intentant transmetre, així que sí, creiem que la remuntada és possible”.

Castellano, aquest matí al seu despatx

Ramon Castellano: “És un desastre que Pablo Iglesias o Ada Colau puguin fer política” El portaveu de CiU creu que Podemos “no té capacitat per negociar en l’alta política”

Ramon Castellano, portaveu de Convergència i Unió (CiU) a Gavà, ha valorat els resultats de les eleccions a les Corts Generals celebrades ahir i ha assegurat estar “content i satisfet a nivell de Catalunya” perquè “Democràcia i Llibertat treu un bon resultat, podem dir que mantenim la mateixa força que quan ens dèiem Convergència i Unió, i per tant a nivell de diputats i de senadors ens mantenim igual”.

Castellano, però, ha volgut fer una “autocrítica” i ha titllat de “fatal” la campanya que ha fet Democràcia i Llibertat, una campanya “on l’organització no ha estat a l’alçada, no hem arribat a transmetre el missatge que havíem de transmetre a la ciutadania, i de fet no hem sigut capaços de mobilitzar i de mantenir la fermesa i la il·lusió en els nostres propis votants tradicionals”.

El portaveu democristià també s’hi ha referit al que ell anomena “bombolla política”, que és “la bombolla que dóna volada a aquestes noves formacions polítiques que no crec que tinguin horitzó ni sentit, com poden ser Ciutadans i Podemos, i que evidentment en el moment que peti tindrà les conseqüències que ha tingut qualsevol altra bombolla, com ara la immobiliària”.

Aprofundint en aquesta línia, Castellano ha assegurat que “un govern on estigui Podemos seria un desastre a nivell estratègic i a nivell social, que un Pablo Iglesias o que una Ada Colau puguin fer una política que realment incideixi en la ciutadania considerem que és un autèntic desastre”. Com a exemple, ha citat el dret a decidir que Podemos porta en el seu programa i ha advertit que “quan negociïn a Madrid això serà el primer que els demanaran que deixin de banda, i per tant nosaltres exigim que no es tirin enrere”. El portaveu gavanenc de CiU fa aquesta advertència ja que “Podemos no té prou capacitat per mantenir-se a l’hora de negociar en l’alta política, ells són una formació populista però no han gestionat i no estan capacitats per les altes negociacions polítiques”.

Castellano també ha agraït als votants gavanencs que ahir van recolzar a Democràcia i Llibertat i ha felicitat tant al Partit Popular, per haver guanyat les eleccions, com a En Comú Podem, per haver aconseguit els millors resultats a Gavà.

Miguel Herrera.

Miguel Herrera “La gent vol canvi i el final del bipartidisme” En Comú Podem ha guanyat les eleccions generals amb els suport del 29,1% de l’electoral i 7111 vots

Miguel Herrera de la candidatura En Comú Podem a Gavà ha expressat la seva satisfacció pels “bons resultats assolits en aquests comicis i que ens situen a Espanya amb Podemos com a tercera força política i a Gavà com a clars vencedors amb la confiança a les urnes del 29,1% dels sufragis".

 

Herrera ha agraït “el suport rebut a Gavà que ens situa com primera força política a més de 2000 vots de diferència del PSC, i això vol dir que la població vol canvi i la fi del bipartidisme. Hem convertit el cinturó vermell en cinturó morat”.

 

Herrera assegura, com va dir Iglesias anit, “tenir la mà estesa a totes les formacions per arribar a consensos, sempre i quan, es facin canvis en la constitució que són inajornables, com ara blindar els drets socials perquè es reconeguin al mateix nivell que els polítics, que es pugui revocar el president per referèndum quan no es compleixin els punts promesos en 18 mesos, reformar el sistema electoral perquè sigui més just i proporcional i constatant que Espanya és una realitat plurinacional, preguntar a la gent, sense por, com vol conviure”.

 

Miguel Herreraadmet que “la governabilitat serà difícil, per això esperem una gran responsabilitat per part del partit socialista perquè sigui capaç de formar govern i aglutinar unes majories per evitar 4 anys més de dreta rància a Espanya”. Si això no és possible, Herrera diu que “l’objectiu és fer una oposició plegats que sigui prou consistent per iniciar el canvi a Espanya”.

Massana, aquest matí a Gavà

Albert Massana: “El dret a decidir s’ha enfortit” El portaveu d’ERC a Gavà valora els resultats de les eleccions a les Corts Generals

Albert Massana, portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Gavà, ha parlat clar i català sobre els resultats de les eleccions a les Corts Generals que es van celebrar ahir: “El que nosaltres demanàvem aquí, que és aquest referèndum, és una opció que amb les eleccions d’ahir s’ha enfortit, el dret a decidir s’ha enfortit en aquests moments, i esperem que la resta de partits entenguin l’anhel del poble català i que portin a terme aquest referèndum”. Massana ha recordat que “s’ha de seguir treballant per aquest referèndum, però sense oblidar les nostres polítiques que han de ser socials i de progrés”.

Massana s’hi ha referit a Podemos, que portava en el seu programa electoral la celebració d’aquest referèndum d’autodeterminació a Catalunya, i recorda que “hi ha un partit que ha fet una oferta de referèndum a Catalunya, i aquest partit ha estat votat massivament aquí, a Euskal Herria i al País Valencià, així que entenem que aquest partit ha d’entendre el resultat en clau de que aquest referèndum s’ha de portar a terme”.

El portaveu republicà ha felicitat tant a als votants del seu partit com a la formació guanyadora, el Partit Popular, i ha afegit en referència a la complexa governabilitat que deixa els resultats d’ahir que “nosaltres considerem que ja s’ho faran, el que ha guanyat és el PP i son ells els que han de buscar suports, nosaltres allà no hi entrarem”.

Sánchez, amb la vara de comandament que l'acredita com a nova alcaldessa

Raquel Sánchez, nova alcaldessa de Gavà Aquest mati s’ha constituït el nou Ple Municipal sorgit de les eleccions del passat 24 de maig

Raquel Sánchez, cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) en les eleccions municipals del passat 24 de maig, és des d’aquest mati la nova alcaldessa de Gavà. Sánchez ha estat escollida amb els vots favorables dels 8 regidors del PSC, i per tant s’ha proclamat com alcaldessa per ser la cap de la llista més votada. Els regidors de la resta de partits polítics amb representació en aquesta legislatura han votat als seus respectius cap de llista a excepció de Ramón Castellano, número 1 de Convergència i Unió (CiU), i Antoni Rafanell, que és el número 2: ells s’han abstingut en aquesta votació després de ser la única formació que avui no ha proposat candidat a l’alcaldia. La resta sí que ho han fet, i per tant els que han rebut els vots dels seus propis regidors han estat Miguel-Ángel Ibáñez per part de Ciutadans-Partido de la Ciudadania (C’s), amb 4 regidors; Andreu Pérez per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), amb 3 regidors; Veronica Borja de Gavà Sí Se Puede (GSSP), amb 2 regidors; i Mónica Parés del Partit Popular (PP), també amb 2 regidors.

En el seu discurs d’agraïment, la ja alcaldessa de Gavà ha volgut destacar que el seu grup polític assumeix en aquesta legislatura “una doble responsabilitat: treballar per Gavà amb una acció de govern decidida i eficaç, concreta i tangible, i fer de la mà estesa i del diàleg polític una realitat igual de concreta i tangible”. Ha estat en aquesta línia que Sánchez ha anunciat que el seu govern es guiarà per tres principis que són “el diàleg, la proximitat i la transparència”. En aquest sentit, Sánchez ha assegurat que “la meva actitud serà en tot moment de mà estesa al conjunt de les forces polítiques”, i ha demanat responsabilitat en recordar que “quan posem Gavà i la seva gent per davant de tot, són més i més fortes les coses que ens uneixen que no pas les que ens separen”.

L’alcaldessa ha fet esment també a les noves maneres d’entendre la política que han irromput amb força en aquestes eleccions municipals i autonòmiques del 24 de maig passat, i ho ha fet assegurant que “si la vinculació societat-política es trenca, hi perd la societat i hi perd la política, i jo treballaré perquè no només no hi hagi trencament, sinó perquè el lligam societat-política i ciutat-ajuntament sigui més fort i sincer”. Respecte al desencís de la societat amb els polítics, Sánchez ha volgut destacar que “tot i que amb l’esclat del 15-M la gent semblava allunyar-se de la política convencional, aquella expressió incloïa un missatge clarament positiu, proactiu: la ciutadania vol fer política i se sent capacitada, preparada i empoderada per fer-ho”. Sánchez ha posat en valor la seva estreta vinculació amb la ciutadania recordant que “parlo amb la naturalitat del que suposa estar a peu de carrer, i és que el carrer és d’allà on vinc, allà on estic, i és al carrer on em seguiran trobant tots els veïns de Gavà”.

La nova alcaldessa de Gavà ha anunciat també que en els propers dies començarà la seva tasca de govern: “perfilaré la configuració del govern municipal i espero concretar acords amb altres forces polítiques per tal d’engegar el nou mandat en les condicions d’estabilitat i diàleg que el moment requereix”. Sánchez ha acabat el seu discurs destacant les àrees prioritàries que tindrà el seu govern: economia i treball; persones i família; i transformació de la ciutat barri a barri. Tot això, ha destacat Sánchez, “estant al servei de la gent i del futur de Gavà amb tres conceptes irrenunciables: el primer és l’honestedat, amb un Codi de Bon Govern que proposaré que sigui aprovat i assumit per aquest Ple; el segon concepte consisteix en posar Gavà primer, cal tenir clar que la prioritat de tos els que seiem en aquest Saló de Plens és la ciutadania de Gavà i el que el seu Ajuntament pot fer per ells; i el darrer concepte és l’acció de govern útil i eficaç, i per tal de que aquesta acció de govern doni respostes i obtingui resultats concrets, en breu posarem en marxa el procés participatiu per elaborar el Programa d’Actuació Municipal 2015-2019”.

El Ple de constitució del nou Ajuntament ha començat puntualment a les 12 del migdia amb l’ambient de les grans ocasions: l’interior de la sala estava ple a vessar amb gent fins i tot dreta en els laterals, mentre que s’han habilitat cadires addicionals just al davant de la porta d’entrada de la Sala de Plens que també s’han omplert per ciutadans que no s’han volgut perdre aquest dia tan important. El primer pas del Ple ha estat la formalització de la mesa d’edat, que es composa com és habitual del regidor de més edat i de menys edat. En aquesta legislatura, el primer és Antoni Rafanell (CiU) i el segon Eric Plaza (PSC).

El Ple ha continuat amb la promesa o jura del càrrec dels 21 regidors electes. Els 8 regidors del PSC han utilitzat la formula de prometre lleialtat a la Constitució i a l’Estatut de Catalunya. Ells són: Raquel Sánchez, Miquel Àngel Díaz, Rosa Maria Fernández, Jordi Tort, Jordi Jiménez, Germán Barrena, Eric Plaza, i Gemma Badia. Dels 4 regidors de C’s, Miguel Ángel Ibáñez i Francisco Gavilán han promès el càrrec sense prometre lleialtat a l’Estatut de Catalunya, mentre que Carlos García i Guadalupe del Río han optat per jurar el càrrec encara que també sense fer esment a l’Estatut català. Els tres regidors d’ERC (Andreu Pérez, Albert Massana i Marta Jiménez) han optat per la fórmula de prometre el càrrec per imperatiu legal, tot i que Pérez hi han afegit que també lluitarà per la República de Catalunya. Tant Verónica Borja com Miguel Herrera, de GSSP, també han promès el càrrec per imperatiu legal, amb l’afegit que Herrera ha estat l’únic de tots els regidors que ha repetit la seva promesa, una vegada en català i una altra en castellà. Els dos regidors del PP, Mónica Parés i Josep Llobet, han jurat el seu càrrec. Finalment, Ramon Castellano i Antoni Rafanell, de CiU, han optat per dues opcions semblants: Castellano ha promès el càrrec per imperatiu legal, i Rafanell l’ha jurat també per imperatiu legal. Al final d’aquest bloc, el cap de llista de C’s, Miguel Ángel Ibáñez, ha demanat al secretari del consistori que fes constar en l’acta la literalitat de les fórmules utilitzades per alguns regidors (sense esmentar directament a cap d’ells) ja que, en la seva opinió, “poden constituir un frau de llei”.

Després han intervingut cadascun dels portaveus de les sis formacions que composaran el Ple Municipal en aquesta legislatura 2015-2019, i el Ple ha acabat amb els parlament de l’alcaldessa. Tot plegat ha terminat poc abans de dos quarts de dues de la tarda amb la ja tradicional foto de família que s’han fet tots els regidors del nou consistori en els jardins de la Biblioteca Josep Soler Vidal.

Discurs d'investidura de l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez

El portaveu municipal de Gavà Sí Se Puede, Miguel Herrera

El grup municipal GSSP vol l’adhesió de Gavà a la Xarxa de Ciutats Refugi de Catalunya El portaveu municipal de Gavà Sí Se Puede, Miguel Herrera així ho ha anunciant en roda de premsa

El grup municipal Gavà Sí Se Puede i Podemos Gavà  no vol que Gavà es quedi “de braços plegats” davant la tragèdia que ha creat el conflicte sirià, segons va explicar el seu portaveu, Miguel Herrera. Per això demana que Gavà s’adhereixi a la Xarxa de Ciutats Refugi de Catalunya “d’acord amb la proposta de Barcelona i participar de forma activa i solidària en una ràpida solució de convivència, cooperació i seguretat”.

 

També proposa crear una xarxa de voluntaris i donar-los formació específica en aquesta matèria.

 

Herrera (segon per la dreta), Castellano (tercer) i Díaz (darrer), en l'acte d'aquest matí

Els partits polítics fan una crida al diàleg i la participació en aquesta Diada Les formacions que així ho han volgut han fet aquest matí la tradicional ofrena floral a la plaça de Josep Tarradellas

Els grups polítics gavanencs que així ho han volgut han pres part aquest matí en la tradicional ofrena floral institucional que s’ha fet, com cada any, davant del monument als Màrtirs del Setge de 1714, a la plaça de Josep Tarradellas.

El portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Gavà, Miquel Àngel Díaz, ha subratllat que, tot i que és cert que aquesta Diada coincideix amb la primera jornada de campanya electoral de les eleccions autonòmiques del proper 27 de setembre, “hem de conservar de cara a la nostra ciutat aquesta intenció d’unitat que caracteritza a la Diada i fugir de visions rupturistes que busquen el conflicte innecessari quan està demostrat a la història de Catalunya, a la història de tots els països i tots els pobles del mon, que la millor manera d’avançar és estendre ponts entre nosaltres però també amb els altres pobles de la resta d’Espanya”. Díaz, de fet, ha assegurat que “no hi ha una altra solució que dialogar amb la resta de pobles d’Espanya per tenir una sortida en la qual Catalunya s’enforteixi com a país i també com a poble, que necessita ja polítiques a nivell social i d’ocupació”.

De la seva banda, el portaveu del grup municipal de Convergència i Unió (CiU), Ramon Castellano, també admet que aquesta Diada “és força especial per la coincidència amb l’inici de la campanya electoral”, però des de CiU de Gavà es vol posar l’accent “en el mateix de cada any, primer en l’homenatge als màrtirs del setge 1714, els quals no hem d’oblidar perquè van donar la vida per les llibertats de Catalunya, també de Gavà, i en l’homenatge a totes aquelles persones que al llarg de la història han lluitat per mantenir encesa la flama de la llengua, la cultura i la identitat catalanes”. Respecte a la campanya electoral que avui comença, Castellano fa “una crida a tots els partits polítics i a la resta de grups per tal que sàpiguen estar a l’alçada del to reivindicatiu, democràtic, tolerant i de respecte per tothom”.

L’últim dels grups municipals que ha volgut ser-hi aquest matí en l’acte institucional de la Diada ha estat Gavà Sí Se Puede (GSSP). El seu portaveu, Miguel Herrera, recorda que el seu grup municipal “ha estat escollit per molta gent que pot ser independentista, no independentista, nacionalista o no nacionalista, i per això nosaltres valorem el fet de venir aquí i fer la festa amb els veïns perquè aquesta és una festa que no ha de ser polititzada ja que és del poble català i del poble de Gavà”. Herrera tanmateix creu que “veritablement és l’hora de retornar al poble el que és del poble, que són els seus costums i tradicions, i per tant és l’hora de deixar de fer política amb una qüestió com aquesta i en lloc de dividir i de fer discòrdia és l’hora de treballar junts i de cooperar”.

Miguel Herrera.

GSSP vol més participació ciutadana en la vida política de la ciutat La formació presentarà en el proper Ple Municipal les seves propostes perquè la ciutadania “formi part real de les decisions polítiques”

El portaveu de GSSP a l’Ajuntament de Gavà, Miguel Herrera, ha anunciat les propostes que, en matèria de participació ciutadana, presentarà al proper Ple Municipal. Aquestes propostes són “reprendre el Consell de la Ciutat, activitat que es va deixar de fer al 2011 amb l’alcalde Balsera i fomentar i ampliar la participació del poble modificant el Reglament Orgànic Municipal amb l’objectiu que la ciutadania tingui veu als plens municipals”.

 

Miguel Herrera ha manifestat que “la participació en els assumptes públics és un dret de la ciutadania i una obligació dels poders públics recollides a la Constitució”. Per al portaveu de GSSP “la democràcia participativa és possible. Podem fer una ciutat més participativa i també podem fer que la població formi part real de les decisions polítiques”.

Miguel Herrera, portaveu de GSSP.

GSSP contra la violència masclista El grup municipal presenta alPle una declaració política de suport a la Marcha Estatal contra la violència masclista del 7 de novembre

El grup municipal de Gavà Sí Se Puede presenta al Ple d’aquest dijous una declaració política de suport a la Marcha Estatal contra la violència masclista del 7 de novembre condemnant aquesta xacra social que, segons exposen en el text, esdevé “la principal causa de mort entre les dones d’entre 15 i 44 anys a tot el món, segons un informe de l’ONU, per davant de les morts per càncer, accidentes de trànsit o les guerres”, iSegons Intermón Oxfam, “7 de cada 10 dones al món patirà violència física o sexual en algun moment de la seva vida”.

 

El text recorda que “en el que porten d’any ja són 70 les víctimes per violència masclista”, i que per fer-hi front “els recursos públics han decaigut en els darrers anys”, la qual cosa, segons Sonia Baccaro, psicóloga y experta en violència de gènere ha suposat "deixar de fer campanyes de prevenció, subsidis a l’assistència i a la formació de personal especialitzat en aquest tema".

 

La declaració de GSSP vol que “el govern municipal insti el govern d’Espanya i a la Generalitat a fer de la lluita contra la violència de gènere un tema d’estat” i que "totes les instàncies del govern local es comprometin amb fermesa amb aquesta causa”.

 

El text considera que la prevenció d’aquesta xacra “ha de ser una política prioritària, que inclogui un sistema coeducatiu en tots els cicles, la formació específica per a tot el personal professional que intervé en els processos, els mitjans de comunicació, la producció cultural i la societat civil” i que “sobretot es protegeixi les afectades facilitant sortides que impliquin la seva recuperació real”.

 

La declaració conclou demanat a l’Ajuntament de Gavà que “doni suport a la primera Marcha Estatal contra la violencia machista que es farà a Madrid el proper 7 de novembre”.

Miguel Herrera.

Podemos Gavà y GSSP instan al gobierno local a ayudar al pueblo saharaui Ambas formaciones han emitido hoy una nota de prensa pidiendo que se destinen recursos a los damnificados por las lluvías torrenciales

La nota emitida por Podemos Gavà y el Grupo Municipal GSSP señala que “Gavà es una ciudad que se ha caracterizado por su implicación y solidaridad en la Cooperación Internacional, muestra de ello es la recinte adhesión a la Xarxa Ciutats Refugi impulsada por Ada Colau, el hermanamiento con Gleibat el Fula o el trabajo con ACAPS GAVÀ”.

 

Ante la petición de ayuda por parte de la Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sahara, demandando al Gobierno y a la Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo el envío inmediato de ayuda de emergencia a los campamentos saharauis damnificados por las lluvias torrenciales, Podemos Gavà y GSSP consideran en su nota de prensa que se trata “de un hecho grave ocurrido este mes sin que hayamos visto ningún tipo de reaccion por parte del gobierno local”.

 

Podemos Gavà y el Grupo Municipal GSSP manifiestan en su comunicado que las lluvias torrenciales “han afectado a más de 90.000 personas, de las 25.000 han perdido el hogar y las pertenencias y se han quedado sin alimentos, según la Agencia de Naciones Unidas para los Refugiados, ACNUR”. Y añaden que “cabe recordar que aún persiste responsabilidad política, moral e histórica de nuestro país por el abandono a su suerte del pueblo saharaui”.

 

En la nota, el Grupo Municipal GSSP recuerda que en el Pleno del pasado mes de octubre pregunto al gobierno municipal “qué acciones ha tomado el gobierno para ayudar y cómo vamos a col·laborar en una situación tan trágica que afecta a la ciudadanía saharaui”.

Gavà Sí, se puede proposa un model semblant a l’existent al presidit per Ada Colau a Barcelona.

Gavà, Sí se puede, demana la creació del Consell de la Gent Gran La formació recorda que el 20% de la població té més de 60 anys

Gavà, Sí se puede, va fer aquesta proposta a la darrera sessió plenària i va demanar també la creació d’un Reglament “no polititzat” per a aquest Consell.

 

La intenció de Gavà, Sí se puede és “convertir aquest Consell en un espai de participació local per a totes les questions relacionades amb la gent grant”.

 

Gavà Sí, se puede proposa un model semblant a l’existent al presidit per Ada Colau a Barcelona que pugui estudiar i emetre informes d’interés per la gent gran, promoure iniciatives per millorar la qualitat de vida i fer el seguiment de les polítiques i accions que es posin en marxa.

Herrera vol suprimir els càrrecs de confiança

Gavà Sí Se Puede vol eliminar els càrrecs de confiança de l’Ajuntament La formació va fer aquesta proposta en el Ple Municipal del passat dijous

Gavà Sí Se Puede (GSSP) vol eliminar els càrrecs de confiança que hi ha a l’Ajuntament. Així ho va manifestar en el Ple Municipal del passat dijous, una proposta que no va prosperar. Miguel Herrera, portaveu de GSSP, assegura que “aquests càrrecs suposen una despesa total entre sous i altres conceptes de 500.000 euros”.

Herrera a més proposa que aquests 500.000 serveixin per “no apujar l’IBI, que és un impost que afecta a la majoria de persones que viuen a Gavà, i a més es podria crear una taula d’emergència social amb la que podríem augmentar els recursos dels serveis socials i al mateix temps podríem generar un complement per lluitar contra la crisi que estem vivint ara mateix”.

Els pressupostos municipals es van aprovar inicialment el passat mes d’octubre i en el Ple del passat dijous es van aprovar de manera definitiva. Gavà Sí Se Puede ha presentat al·legacions a aquests pressupostos perquè “no ens sembla just que, en uns pressupostos que estan dient que son socialment els més justos, mig milió d’euros a l’any es vagin en 6 assessors del govern, és a dir, en 6 càrrecs de confiança”.

Herrera vol destacar que “potser es podria tenir algun assessor en algun moment puntual, però no ara precisament tenint en compte la situació que tenim, justament ara és quan hem de prescindir de certes despeses que sota el nostre punt de vista són superflus”.

Verónica Borja.

La concejala de GSSP, Verónica Borja, renuncia a su acta de concejal y deja el Pleno Municipal Borja continuará en la vida política local como Secretaria General de Podemos Gavà

 

La concejala del grupo municipal Gavà Sí Se Puede, ha anunciado su renuncia al cargo que se hará efectiva en la sesión plenaria de este jueves. Verónica Borja ha manifestado que su renuncia obedece a causas “estrictamente profesionales, mi actividad laboral me impide estar al 100% en el Ayuntamiento”.

Borja ha añadido que “apelé a la ética y la moral cuando llegué y quiero actuar de acuerdo a esos principios, si no puedo estar al 100% y solo puedo estar al 99%, creo que lo ético para los votantes que me han elegido es dejarlo”.

 

Verónica Borja no abandona la política local “seguiré en Podemos como Secretaria General, seguiré con mi labor en Podemos y nos veremos en Gavà, en mesas y con la camiseta lila”.

Darrera intervenció de Verónica Borja al Ple.

Darrer Ple de Verónica Borja La regidora de GSSP ha fet efectiva la seva renúncia al càrrec. Juan Carlos Bondia ocuparà el seu lloc a partir d’ara

La fins ara regidora de GSSP a l’Ajuntament de Gavà, Verónica Borja, ha fet efectiva la seva renúncia al càrrec en la sessió ordinària del Ple d’aquest dijous. Tal i com Borja ja va fer saber fa uns dies en declaracions als mitjans de comunicació, les seves raons “són professionals” en no poder compaginar com ella voldria la seva feina amb les responsabilitats polítiques. “Crec que el més honest és plegar si no puc mantenir el meu rendiment al 100%, i d’altra banda, considero que aquest gest no hauria de ser quelcom tan excepcional. Per part meva, seguiré treballant a Podemos perquè la gent estigui present a les institucions, i espero que el company que entri, en lloc meu, mantingui el compromís ètic que vaig adquirir jo”.

 

Tots els grups municipals van tenir bones paraules i bons desitjos cap a Borja. Mónica Parés, del PP, va agrair la seva “dedicació i vocació de servei públic” i “el respecte i cordialitat que ha existit en el tracte”. Ramon Castellano, de CiU, ha lloat el seu “bon tarannà i la feina feta al servei de la ciutadania”. Albert Massana, d’ERC, considera que “l’etapa compartida ha estat un plaer”. Miguel Ángel Ibáñez, de C’s, entén que “conciliar feina i treball polític a l’oposició és dur” i, des del PSC, Miquel Àngel Díaz, ha destacat la seva “capacitat de diàleg i haver sabut veure que una cosa és la confrontació política, i una altra la relació personal”.

 

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, també li va expressar el seu “afecte i consideració” i després de comprendre que “no deu haver estat una decisió fàcil, t’honora”. Sánchez li ha dit que “seguirem comptant amb la teva implicació a l’Ajuntament i a la ciutat”.

Miguel Herrera.

GSSP defensa al Ple una “educació pública de qualitat” La formació va presentar en forma de moció, amb la resta de grups municipals, el rebuig al tancament de les línies de P3 i el suport a celebrar referèndum entre els universitaris sobre el model 3+2

El portaveu de GSSP, Miguel Herrera ha manifestat, novament, aquest divendres el suport de la formació que representa “per una educació pública digna i de qualitat”, i ha recordat que “en el passat ple municipal es va donar suport a dues mocions que anaven en aquet línia” . La primera va ser presentada per tots els partits polítics i feia referència al rebuig unànime al tancament de línies de P3, que “en última instància beneficia a les empreses privades que es lucren per la falta de centres públics. GSSP va exposar que hi ha alternatives com la reducció de ràtios, de 25 a 18 alumnes”, ha dit Herrera.

 

La segona va ser una moció presentada per GSSP per mostrar el suport a un referèndum entre els estudiants sobre el model universitari 3+2. Segona Herrera “els estudiants, com a principal afectats per l'aplicació d’aquest Decret, i no havent tingut resposta les seves demandes dins de les institucions educatives universitàries, utilitzarien el referèndum com a eina democràtica per exposar la seva opinió i reobrir el debat sobre el tema”.

 

GSSP diu que “aquest mes seguirem insistint en aquest tema, ja que ens sembla un tema crucial i un pilar bàsic, i entenem que l'educació és l'única via per garantir un futur digne a la nostra societat. Seguirem donant tot el nostre suport a l'educació pública, ja que malgrat les retallades segueix essent d'altíssima qualitat gràcies als enormes professionals que treballen i col·laboren, tant professors com a equips directius i AMPAS, que cada dia lluiten per mantenir un sistema educatiu públic i de qualitat”.

Dante i Herrera conversant, després de la reunió, amb un integrant de la Junta.

GSSP segueix reclamant millores a l’Hospital de Viladecans Aquest divendres, el portaveu de la formació a Gavà, Miguel Herrera, va acompanyar el diputat de CSQP al Parlament, Albano Dante, a la reunió mantinguda amb la Junta de Personal

El portaveu del grup municipal de GSSP, Miguel Herrera, ha participat, aquest divendres, al costat d’altres regidors de ciutats veïnes i del diputat de CSQP al Parlament de Catalunya, Albano Dante, en la reunió mantinguda amb la junta de personal de l’Hospital de Viladecans per conèixer, de primera mà, els problemes i mancances que pateix el centre sanitari i el projecte promès d’ampliació.

 

Herrera ha precisat que “estem molt interessats en saber quines són les millores compromeses perquè, per a nosaltres, la sanitat pública i de qualitat és quelcom prioritari. Per això, cal seguir lluitant,  tant per part de la ciutadania com per part dels polítics”. Herrera assegura que “ens hem d’implicar perquè això sigui una constant perquè, en cas contrari, tornarem al model regressiu on estem buidant la sanitat pública per traslladar els pacients a la sanitat privada. És un model que ja hem observat en altres comunitats i també a Catalunya. Sortosament, la gent del Baix Llobregat ha lluitat molt per l’Hospital de Viladecans, la qual cosa ha permès que el centre mantingui el seu funcionament i, a més, hi hagi una previsió d’ampliació. Ara bé, també cal estar atents als recursos que s’hi destinen perquè això sigui possible, no només per fer més gran l’edifici sinó per dotar-lo de mitjans i personal”.

 

El diputat al Parlament de Catalunya de CSQP, Albano Dante, ha precisat que “el que passa a l’Hospital de Viladecans és fruit d’un problema més profund de model”, assegurant que “durant anys, s’ha apostat per un sistema mixt entre hospitals públics i concertats, però veiem que quan arriba l’hora de la veritat, concertats i públics lluiten per uns mateixos recursos públics i això suposa que els públics en surtin perjudicats. Això deriva en problemes de llargues llistes d’espera de pacients, manca de personal i d’ampliació”.

 

Dante ha refermat el posicionament de la formació que representa “per la defensa d’un model sanitari 100% públic”.

Miguel Herrera, portaveu de GSSP

GSSP plantejarà 5 qüestions al Ple Assumptes com l’accés a l’habitatge, la pobresa energètica i la defensa de l’escola pública i del medi ambient centraran algunes de les intervencions de la formació

Gavà, Sí se puede intervindrà en la sessió ordinària del Ple Municipal, que es farà aquest dijous, per plantejar diverses qüestions en l’apartat de precs i preguntes. La formació, en entendre que, “l’accés a l’habitatge, sobretot per part dels joves, perquè es puguin emancipar, és difícil” preguntarà sobre “les polítiques municipals d’ajuda i creació d’habitatges de protecció oficial previstes”.

 

D’altra banda, i sota l’argument de “queixes rebudes en els darrers mesos, per part alguns veïns veïnes, per la tala d’arbres en múltiples zones del municipi”, plantejaran “alternatives més respectuoses amb el medi ambient”.

 

Gavà, Sí se puede, Tot i defensar “l’execució d’obres per millorar la ciutat” també consideren que “les molèsties que provoquen podrien ser fàcilment salvables amb més informació”,per això, proposaran al govern local, “la implementació de mètodes informatius sobre els treballs, el seu cost i la seva durada”.

 

Una altra pregunta va en relació a la defensa de l’educació pública i que, “ja en els darrers mesos s’ha deixat sentir, per part de partits, associacions, AMPAS i ciutadania en general, amb diverses accions, especialment davant l’amenaça del tancament d’una línia de P3 a la ciutat”, raó per la qual, plantegen al govern municipal “quines accions faran al llarg de l’any, des de l’Ajuntament, per incrementar el nombre d’inscripcions en els centres públics de la localitat”.

 

La darrera qüestió d’aquest grup municipal, va en relació a “la pobresa energètica”, i concretament sobre el pla de 5 milions d’euros que l’AMB va fer l’any passat per ajudar a moltes famílies a pagar els serveis bàsics a la llar. GSSP vol que “es concreti el nombre de beneficiaris d’aquestes ajudes a nivell local” i “conèixer les futures polítiques que farà l’Ajuntament per poder ajudar als qui ho necessiten”.

Ordre del dia de Ple ordinari de 31-3-2016.pdf

Els regidors de GSSP a l'esquerra de la imatge.

Comunicat de GSSP, sobre la moció presentada al Ple Municipal del mes de març La moció dóna suport als condemnats i les seves famílies per la decisió del Tribunal Suprem pels fets del 15 de juliol de 2011 al Parlament

El mes de març de 2015 el Tribunal Suprem va anul·lar l’absolució de 19 persones per part l’Audiència Nacional , que el juny de 2011 van encerclar el Parlament. Aquesta decisió del Tribunal Suprem implicael compliment d’una condemna de tres anys de presó.

 

Gavà Sí se puede, considera en el comunicat emès avui que “aquesta sentència s’emmarca dins d’una campanya profunda de criminalització dels moviments socials que protesten contra l’ofensiva retalladora”. En opinió del grup polític “l’acció no pretenia que el Parlament no actués, com diu la sentència, ans al contrari, la protesta reclamava sobirania real, volia impedir que el Parlament es converteixi en mer instrument del poder econòmic i financer”.

 

La moció presentada ahir al Ple Municipal per Gavà, Si se puede, manifestava el seu rebuig a qualsevol atac als representats polítics escollits,el rebuig a la desproporció de les penes aplicades als condemnats per delictes tipificats com a no violents, el suport a les famílies dels condemnats i a la seva petició de demanar l’indult dels condemnats i la comunicació d’aquest acord als grups polítics del Parlament de Catalunya, del Congrés dels Diputats, del Parlament Europeu i a la ciutadania a través dels mitjans de comunicació municipal.

 

La moció es va aprovar amb els vots favorables de Gavà, Sí se puede i el PSC, l’abstenció de CiU i ERC i els vots en contra de Ciutadans i PP.

GSSP i Podem sumen forces per defensar l’educació pública Els regidors de Gavà, Sí se puede i els diputats de Podem al Parlament de Catalunya sumen forces per lluitar per una escola pública i de qualitat

Els regidors de GSSP i els diputats de Podem al Parlament de Catalunya han unit esforços per “defensa l’escola pública i de qualitat”. En aquest sentit, i segons ha comunicat Gavà, Sí se puede “després de fer-los coneixedors i partícips de les nostres inquietuds respecte a l’estat de l’educació pública al Baix Llobregat, i especialment respecte las possibles tancaments de línies de P3, vam obtenir el compromís de donar-nos el màxim suport i col·laboració”.

 

GSSP assegura que “el treball conjunt ha donat els seus fruits”, perquè el Parlament ha aprovat la proposta de resolució presentada per Catalunya Sí Que es Pot i el PSC instant el Govern de la Generalitat “a no suprimir cap línia ni aula de P-3 als centres escolars públics de la comarca pel curs 2016-2017”, després que el Govern anunciés el tancament de fins a 21 grups a causa de la baixada de la natalitat a la comarca. El text exigeix que “no es retalli pressupost” i que “es mantinguin les plantilles” i també insta a “baixar la ràtio de les classes de P3”.

 

El punt va rebre l’abstenció de JxSí mentre que la resta de grups hi van votar a favor. Segons el comunicat de GSSP “l’oferta actual de preinscripcions per al proper curs als centres públics del Baix Llobregat garantirà que les famílies puguin triar entre els diferents models educatius existents”.

 

La diputada de Podem, Jéssica Albiach, ha explicat que el tancament de línies públiques “afavoreix la concertada, disminueix la qualitat de l’educació pública i empitjora les condicions laborals dels treballadors públics”, i ha anunciat que el seu grup ha registrat una proposició de llei per tal que no es tanqui cap línia pública mentre hi hagi escola concertada a la mateixa zona.

Miguel Herrera, de GSSP

GSSP defensarà, al Ple, les consultes ciutadanes El grup municipal considera que “cal fomentar la possibilitat real de participació ciutadana en els assumptes públics”

El grup municipal de GSSP a l’Ajuntament de Gavà presentarà al Ple d’aquest dijous una declaració política donant suport “a les consultes populars i al foment d’una major participació de la ciutadania en els assumptes públics” i no com ha passat fins ara que “ha estat quelcom quasi anecdòtic”.

 

El text exposa que, a dia d’avui, “gairebé totes les reivindicacions i sol·licituds de major participació com de consultes a la població sobre temes polítics i estatals han estat normalment prohibides o relegades a assumptes menors d’àmbit municipal i gairebé mai han tingut caràcter vinculant”

 

Segons GSSP, “aquest comportament és antidemocràtic i ha generat enormes tensions, especialment durant els anys de govern del PP, circumstància que està provocant cada vegada més distància entre el poble i les institucions”.

 

És per això, que la formació demana “instar el govern d’Espanya i als òrgans competents pera que fomentin i incentivin l'ús de les consultes populars a tots els nivells de l’Administració, i que aquestes tinguin caràcter vinculant” ique “realitzin referèndums vinculants sobre les qüestions i les polítiques rellevants a la nació”. El text exigeix la convocatòria d’una “consulta vinculant sobre quina forma política d'Estat desitja la població pel nostre país: monarquia o república” i una altra “a cada territori sobre la forma en què desitgen relacionar-se els diferents territoris, nacions o nacionalitats amb la resta del conjunt de l'Estat, com clarament és el cas del Referèndum a Catalunya”.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Mane Ferret, "Amor del bueno"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.