Text de cerca: Resultats trobats: 7
Etiqueta: CUP-Candidatura d'Unió Popular Ordre

Casanova i Adell, en el centre del debat

La CUP defensa l’habitatge de lloguer sense tenir en compte els ingressos de les persones Un activista de la PAH de Sabadell explica a Gavà quina és l’actual situació de l’habitatge a Catalunya

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Gavà va organitzar ahir a la tarda una xerrada debat entorn del tema de l’habitatge. El cap de llista d’aquesta formació, Jordi Casanova, va aprofitar per explicar que “a Gavà hi ha hagut i segueix havent especulació i “boom” immobiliari, i nosaltres proposem promoure l’habitatge de lloguer que hauria de ser un habitatge accessible a les persones i que no sigui un luxe sinó un dret, que és el que realment és”. Casanova apunta a més que “tothom hauria de tenir dret a l’habitatge sense tenir en compte quins ingressos té”.

Per il·lustrar aquest debat, la CUP va convidar a Miquel Adell, que és activista de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sabadell. Adell va explicar als assistents a la xerrada com s’ha arribat a aquesta situació de crisi en l’habitatge partint del desenvolupament impulsat pel govern franquista a finals dels anys 50. Adell ens va explicar que “la situació actual de l’habitatge és molt dolenta però tot i així és millor de la que hauria estat sense la organització popular que ha fet per exemple la PAH i altres moviments”. L’activista també va recordar que ara ens trobem en un moment en el que “ens diuen que sortim de la crisi però tots sabem que és mentida i existeix la possibilitat d’una desmobilització”, i per aquest motiu va destacar que “és un moment molt important per apostar encara més pel dret a l’habitatge”.

Casanova, parlant als assistents

La CUP celebra el seu acte central de campanya al Passeig Maragall El cap de llista de la formació, Jordi Casanova, demana a la gent que s’organitzi per lluitar pels seus drets

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Gavà va celebrar ahir el seu acte central de campanya al passeig Maragall. Molts militants i simpatitzants es van apropar per gaudir d’una xocolatada abans dels discursos dels caps visibles de la formació a la nostra ciutat.

Quan va arribar l’hora dels discursos, el cap de llista de la CUP a Gavà, Jordi Casanova, va voler posar de manifest “el pal de paller del nostre projecte polític i del nostre programa polític que és el poder popular”. En aquest sentit, Casanova va recordar que nosaltres “no volem demanar el vot com estan fent ara els partits polítics, ja que més que la gent ens voti el que volem és que la gent s’organitzi i per exemple que els aturats creïn assemblees per poder fer front a la problemàtica que tenen a nivell col·lectiu, que els treballadors s’organitzin per reclamar els seus drets que cada cop estan sent més vulnerats, que la gent s’organitzi per exemple per defensar el Parc natural del Garraf o creïn plataformes que ja funcionen molt bé com la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans”.

L’alcaldable de la CUP va insistir en que “a nosaltres ens interessa que la gent s’organitzi al carrer perquè la nostra política és de carrer i no és d’institucions, si volem ser a les institucions és per ser la corretja de transmissió d’aquestes lluites a les institucions i per treure la política de les quatre parets per traslladar-la al carrer, aquesta és la nostra tasca”. Casanova va destacar que “si ens voten a nosaltres perfecte, seguirem treballant a fora i a dins de les institucions, però el que nosaltres volem és que la gent s’organitzi i lluiti pels seus drets”.

A banda de Casanova, també van pujar a parlar la numero 3 de la llista, Mireia Valentí, i el numero 3, Emili Domínguez. Valentí va centrar el seu discurs en les problemàtiques que la CUP veu a Gavà i quines solucions pot aportar la formació, mentre que Domínguez va dibuixar el panorama pel que fa al context socio-econòmic que hi ha a nivell mundial i va explicar també les arrels de l’actual crisi econòmica i com s’ha arribat aquí.

La CUP preparant la cartelleria abans de la penjada.

La CUP demana el vot per “trencar amb Espanya” La Candidatura d’Unitat Popular arrenca la campanya a Gavà amb energia i amb el convenciment que “estem davant d’un moment històric”

La CUP de Gavà s’ha mobilitzat aquesta nit en la tradicional enganxada de cartells que serveix per donar el tret de sortida a la campanya electoral del proper 27S. Amb l’eslògan “Governem-nos”, Jordi Casanova militant d’aquesta formació a la nostra ciutat, assegura que “aquests comicis són molt importants per Catalunya. Afrontem un moment històric on volem trencar amb l’estat espanyol i francès i amb les polítiques de la Unió Europea que van contra les classes populars”.

Casanova afegeix que “aquesta fita però, només serà possible si obtenim els màxims vots possibles que es tradueixi en un bon nombre de diputats per garantir que el dia 28 podrem caminar cap a la declaració d’independència i cap un procés constituent on les classes populars hi participiparan plenament”.

 

Casanova conclou afirmant que “per crear un nou estat així l’únic vot útil és a la CUP”.

Baños, aquest matí a la plaça de la Pagesia de Gavà

Antonio Baños: “Volem trencar amb les retallades del PP i de Convergència” El candidat de la CUP en les properes eleccions autonòmiques fa campanya aquest matí a Gavà

Antonio Baños, el candidat de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) en les propers eleccions autonòmiques del 27 de setembre, ha estat aquest matí a Gavà dins del marc de la campanya electoral en la que estan immersos les formacions polítiques aquests dies. Baños s’ha passejat per la zona del centre de la ciutat explicant a la ciutadania quin és el projecte que presenta la CUP en aquests comicis tan importants.

Baños ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació locals que el missatge que vol transmetre la seva formació és un missatge de “doble ruptura, d’una banda amb l’estat espanyol que no ens permet viure amb llibertat ni amb dignitat, i ruptura d’altra banda amb les totes les polítiques de retallades tant del govern del Partit Popular com del govern de Convergència encapçalat per Artur Mas”.

Baños està segur que aquest missatge es pot entendre “amb molta claredat” en llocs com Gavà perquè “és precisament en llocs com aquest on la crisi i les retallades han tingut més efectes a l’hora de trinxar la vida quotidiana de la gent, així que des de l’esquerra anticapitalista el que proposem és trencar amb el que s’ha fet fins ara per empoderar-nos, governar-nos a nosaltres mateixos i fer una cosa diferent”.

Romagosa, García i Saladié, aquest matí al Parc del Calamot

La CUP exigeix una moratòria del Pla de Desenvolupament Urbà del Delta La formació assegura que aquest pla acabarà amb la connexió natural entre el Delta del Llobregat i el Garraf

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha denunciat la imminent aprovació per part del govern en funcions de la Generalitat del Pla Director Urbanístic d’Àmbits d’Activitat Econòmica del Delta del Llobregat. Aquest pla, segons explica la CUP, afecta directament als municipis de Gavà, Viladecans, Sant Boi, i en general als municipis del Baix Llobregat Sud, i, sempre segons la formació política, “és un pla que s’ha tramitat com a succedani del fallit projecte d’Eurovegas al Baix Llobregat i tindrà greus conseqüències ambientals per a la sobirania agroalimentària i per la depredació i especulació del territori”.

Sergi Saladié, diputat de la CUP, ha destacat que aquesta qüestió concreta ja estava en el programa electoral que la seva formació va presentar en les passades eleccions del 27 de setembre i a més “està també en les converses amb Junts Pel Sí de cara a un hipotètic acord de governabilitat del país, i de fet en aquestes converses nosaltres demanem al menys una moratòria d’aquest pla director perquè entenem que si s’ha d’anar a fer un país nou el que hem de fer és parar, reflexionar, i en tot cas més endavant decidir com ha de ser aquest nou país, i aquí òbviament la CUP demanarà l’aturada definitiva de desenvolupaments urbanístics com aquest”.

Saladié ha recordat també que “aquest tipus d’espais com el Delta són imprescindibles per la viabilitat del país per una qüestió de sobirania alimentària que és molt complexa i molt important, però que es pot explicar amb una anècdota: quan hi va haver la vaga de transportistes a l’estiu de 2008 provocada per l’increment del petroli, l’únic producte agrícola que va arribar a Mercabarna va ser el del Baix Llobregat, i això ens hauria de fer reflexionar a tots”. Saladié admet que “estem molt mal acostumats a cicles alimentaris llargs però en qualsevol interrupció d’aquests cicles que es puguin produir hem de garantir-nos la supervivència amb allò que tenim més a prop”.

El diputat de la CUP ha fet aquestes declaracions aquest matí en una conferència de premsa al Parc del Calamot en la que ha estat acompanyat per José García, membre de la Plataforma Delta Viu, i per Joan Romagosa, membre de Cornellà en Comú. García ha recordat que la seva entitat també “està lluitant contra aquest pla director econòmic ja que té una afectació molt important tant als espais naturals com als connector ecològics i al propi Parc Agrari del Baix Llobregat”. De fet, García assegura que al Parc del Calamot “forma part d’un dels punts més importants i al mateix temps més febles que queden al Delta del Llobregat com és la seva connexió amb el Garraf, aquí es volen construir 75 hectàrees més una urbanització i això acabaria finalment amb l’únic corredor biològic que connecta actualment la zona agrícola i natural del Delta del Llobregat amb el Garraf”. Per aquest motiu, García ha estat contundent en assegurar que “projectes d’aquestes característiques no són més que projectes del passat que s’han de liquidar perquè l’únic que poden és portar a la ruïna al Delta del Llobregat i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona”.

De la seva banda, Joan Romagosa assegura que el Pla Director Urbanístic d’Àmbits d’Activitat Econòmica del Delta del Llobregat “és un pla nascut com a reacció a una actuació fracassades com ho va ser la proposta d’ubicar al Parc Agrari del Baix Llobregat el projecte d’Eurovegas”, i va més enllà en destacar que el pla “segueix amb la lògica dels darrers anys d’impulsar el creixement econòmic a través del creixement urbà en aquest moment en què està sobradament contrastat que aquest manera d’actuar està provocant efectes sobre l’economia, el medi ambient i la societat que no es poden assumir”. Romagosa es pregunta “¿perquè hem d’ocupar 162 hectàrees de nou sol amb activitats industrials, comercials o hoteleres quan, i segons la pròpia Àrea Metropolitana de Barcelona, els polígons existents en aquests municipis no estan del tot executats a la vegada que hi ha d’altres per desenvolupar amb un total de 112,56 hectàrees?" Ell mateix ho resumeix tot de manera molt eloqüent: “no es pot estar creixent indefinidament”.

Emili Domínguez, militant de la CUP.

Assemblea oberta de la CUP, diumenge La reunió, on es farà balanç del pacte assolit amb Junts pel Sí, es farà a l’Ateneu Popular La Màquia i començarà a les 11 hores

 

Aquest diumenge, la CUP de Gavà celebrarà una assemblea oberta per fer balanç de l’acord assolit amb Junts pel Sí, el passat 9 de gener. Segons els integrants de la formació a nivell local, l’objectiu d’aquesta trobada es treure tot el profit a aquest pacte, ja que consideren que té una afectació directa sobre la ciutadania de Gavà.

 

Segons explica el militant de la CUP, Emili Domínguez, “aquesta és la primera vegada que s’engega un procés constituent a Catalunya amb l’objectiu d’elaborar la constitució de la futura república catalana, la qual cosa té una clara vessant social que afecta directament tothom”.

 

Domínguez precisa que “a Gavà hi ha unes 3000 persones a l’atur, de les quals, unes 800 porten més de 2 anys sense trobar feina. També tenim el tema de l’Hospital de Viladecans que està saturat i cal fer l’ampliació i el pla urbanístic que afecta el Parc Agrari i suposa tirar, novament, de l’especulació i no aprofitar la riquesa que tenim al municipi”. El militant de la CUP assegura que “cal fer polítiques diferents, i tot això ho debatrem i ho enllaçament amb l’acord del Parlament, ja que pensem que és un moment històric que hem d’aprofitar per construir una societat més justa i més lliure”.

Anna Gabriel, en l'acte d'aquest dijous, a Gavà.

Anna Gabriel: “han usat els pressupostos com a arma llancívola” La diputada de la CUP ha estat a Gavà per explicar les raons del “no” als comptes i recordant que “aquest tema mai va estar inclòs en el Pacte d’Estabilitat”

La plaça Josep Tarradellas ha estat l’escenari, aquest dijous a la tarda, d’un acte de la CUP on es va convidar la diputada de la formació al Parlament, Anna Gabriel, qui va aprofitar l’ocasió “per comentar l’actualitat política” i raonar el posicionament del partit respecte els Pressupostos davant els qui “han usat el tema com a arma llancívola contra nosaltres”.Gabriel s’ha defensat dels qui els acusen de trencar el pacte d’estabilitat "perquè els pressupostos mai van ser-hi inclosos, i de fet el propi Puigdemont ja ho va explicar en una entrevista el gener passat. A més, si no hagués estat així mai s’hauria obert un procés negociador, com s’ha fet, per cercar acords”.

 

Gabriel tampoc veu bé que se’ls acusi “de ser responsables de manca d’inversions en polítiques socials perquè la pròrroga pressupostària permet habilitar partides extraordinàries via decret llei que poden cobrir les necessitats que hi hagi”.

 

Sobre l’anunci de Puigdemont de sotmetre’s al setembre, a una moció de confiança al Parlament, Gabriel considera que “és un mecanisme saludable des d’una perspectiva democràtica” i “si es pretén comptar amb els vots favorables de la CUP, com així sembla, caldrà redefinir el ponts amb Junts pel Sí perquè també ens puguem sentir representats en aquest projecte polític”.

 

Gabriel ha qualificat el moment actual de “convuls” i assegura que no se senten “còmodes” perquè “s’intenta generar relats que no aborden la complexitat de la situació i no contemplen tots els escenaris. Potser és perquè en aquestes eleccions a Espanya, on molts d’aquests partits s’hi presenten, intenten generar un enemic per aconseguir vots”.

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.