Text de cerca: Resultats trobats: 139
Etiqueta: Miquel Àngel Díaz Ordre
Vídeo: J.A. Moreno

Òmnium Cultural exposa el seu full de ruta a Gavà La presidenta de l'entitat, Muriel Casals, va guiar aquest divendres una conferència. Prèviament però, va mantenir una trobada amb l'alcalde Joaquim Balsera a l'Ajuntament

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha estat aquest divendres a Gavà per presentar, en una conferència al casal de cultura American Lake, una conferència on es van exposar els objectius que es marca l'entitat al Baix Llobregat aquest 2013 i en l'àmbit nacional de cara al futur més proper. Muriel Casals també va analitzar la situació que viu el país tot precisant que "som una organització amb 32.000 socis, dels quals 1400 es troben en aquesta comarca i Gavà hi té un pes important". Per a Casals "en aquests moments en què el país es belluga és important discutir amb els companys que toca fer" i afirma que "si fa 50 anys l'objectiu principal era salvar la llengua ara ens toca treballar per accedir al ple domini de la nostra terra".

 

Abans de la conferència, Casals va mantenir una reunió amb l'Alcalde de Gavà Joaquim Balsera per reflexionar sobre aquestes inquietuds. Casals va manifestar  "un gran respecte pels ajuntaments perquè són els representants legítims de la població i nosaltres som una entitat cultural i volem col·laborar amb ells i de vegades, també empènyer perquè les coses es facin de la millor manera possible".

 

El regidor de cultura de l'Ajuntament de Gavà, Miquel Àngel Díaz, ha fet "una valoració molt positiva de la reunió" perquè "ens permet seguir amb la línia dibuixada des de l'alcaldia de treballar conjuntament  amb el voluntariat d'aquesta entitat en favor de la llengua, la cultura i l'educació en català. Per nosaltres aquest és un tema de ciutat i creiem que Òmnium va en la mateixa direcció".

Joaquim Balsera, en un moment de la visita al camp de treball

24 joves catalans participen al primer camp de treball al Castell d’Eramprunyà La iniciativa els permet iniciar-se en la recerca arqueològica i aprofundir en la seva autonomia personal

5 nois i 19 noies d’edats compreses entre els 15 i els 17 anys participen en un camp de treball d’arqueologia al Castell d’Eramprunyà. La iniciativa es desenvolupa durant la primera quinzena d’aquest mes de juliol amb l’objectiu de proporcionar un entorn de lleure i convivència als joves mentre participen en les tasques de recerca arqueològica del castell, que està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha encapçalat aquest matí una visita al camp de treball que ha comptat amb l’assistència de representants de les institucions organitzadores. L’alcalde ha valorat molt positivament una experiència “on nois i noies de tot Catalunya fan una tasca magnífica: recuperar el Castell d’Eramprunyà”. Balsera ha agraït la implicació de totes les administracions i institucions que participen en el projecte “un camp d’arqueologia que ens permet avançar en fer d’aquest monument allò que volem que sigui, un símbol de la nostra història i un equipament que recupera cada cop més la seva fesomia original i contribueix a conèixer i divulgar el nostre passat”.

 

Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya que promou anualment la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. El camp de treball està dirigit per l’equip de monitors de la Fundació Pere Tarrés,  entitat que organitza el projecte juntament amb la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Gavà, i s’allargarà fins al diumenge 14 de juliol. Els joves, sota la supervisió de l’equip tècnic del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona, col·laboren en el rebaix del sector de la sala sud del recinte sobirà i intervenen també al sector nord-est del mateix recinte i a la torre adossada al mur de tancament perimetral del castell. A banda d’aquestes tasques, Balsera destaca que el camp ha permès també als seus joves participants conèixer Gavà i la seva història ja que “han visitat el Parc Arqueològic Mines de Gavà, el Refugi antiaeri de la Rambla, el Museu i també han conegut el nostre entorn, cosa que els permet aprofundir en la seva possible vocació per estudiar història o arqueologia. Crec que és una magnífica manera de passar quinze dies de vacances, treballant, implicats en un aspecte cabdal per a nosaltres com és la recuperació del Castell”.

La resta d’entitats que organitzen aquest camp de treball també han valorat molt positivament el seu desenvolupament. Joan Closas, Cap de Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona, qualifica les tasques desenvolupades al camp com a “molt positives per dos motius, d’una banda des del punt de vista científic perquè continuem amb l’excavació i amb el coneixement del castell, i de l’altra banda a nivell social ja que la implicació de joves d’arreu de Catalunya i també de Gavà en la descoberta del patrimoni és molt important per la sensibilització i la valoració de les generacions que venen al darrere”. Des de la Generalitat també veuen amb bon ulls aquest camp de treball arqueològic. Oriol Martin, Coordinador Territorial de Joventut a Barcelona, recorda que per tot Catalunya hi ha més de 50 camps semblants al gavanenc amb més de 1.200 places disponibles, i assegura que a l’hora d’escollir el Castell d’Eramprunyà “vam veure la oportunitat ja que l’Ajuntament estava molt disposat a col·laborar i ens semblava que aquest és un gran lloc on hi ha un castell amb un valor arquitectònic i patrimonial molt important”. De la seva banda, Raimon Martínez, que és Director de Programes Educatius de la Fundació Pere Tarrés, també ha visitat aquest matí el camp i s’ha mostrat força content de l’esforç que ha vist per part dels joves que hi participen. Segons Martínez, l’objectiu que persegueix la Fundació a l’hora de muntar aquest camp de treball passa per “treballar el fet de que diversos joves que no es coneixen vinguin i comparteixin aquests treballs arqueològics en un castell tan emblemàtic per la ciutat, que treballin amb el seu esforç, que cooperin entre ells i que comencin a desenvolupar la seva autonomia personal”.

L'alcalde de Gavà ha realitzat la visita a aquest camp de treball arqueològic acompanyat, entre d'altres, de la tinenta d'alcalde de Serveis a la Persona, Apolonia Herrera, i del regidor de Cultura, Miquel Àngel Díaz.

Ana Mochales, durant la seva intervenció en l'acte d'inauguració de la mostra.

Una exposició homenatja Manuel Carrasco i Formiguera La mostra es pot veure al casal Sant Jordi i l’organitza el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona

El Casal Municipal d’Entitats Sant Jordi de Gavà acull aquests dies l’exposició “Manuel Carrasco i Formiguera, una vida per la llibertat”, una mostra que repassa la trajectòria política i humana de l’advocat català afusellat a Burgos ara fa 75 anys. Home de família, advocat de formació, ciutadà compromès, i polític d’ideals i conviccions, Carrasco i Formiguera va dedicar la seva vida a la recuperació dels drets nacionals de Catalunya i a la salvaguarda dels valors cristians, de justícia social i de democràcia. La lluita pels grans ideals de pàtria, llibertat i fe li va procurar tres consells de guerra, dues denúncies militars, una sanció governativa i una sentència de mort.

 

Ana Mochales, que és directora Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals a Barcelona, explica que “de Carrasco i Formiguera cal destacar la seva ferma defensa, des de tots els organismes on va ser present, dels valors catalans, ètics i de diàleg”.

 

Ferran Civil, vicepresident 1r de la Diputació de Barcelona en destaca “des de la seva actitud personal fins la seva valentia, passant per l’adquisició d’una forta personalitat que el va fer enemic a Catalunya per ser catòlic i fora de Catalunya per ser catalanista. Vaser un home conseqüent amb les seves idees”.

 

Miquel Àngel Díaz, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gavà defineix la seva figura com a “tranversal, perquè va ser un defensor de les llibertats, el pluralisme, la catalanitat i la justícia social en uns temps complicats. Per això cal fer pedagogia del seu tarannà en la societat actual, on el contrast d’idees i la tolerància cal que siguin valors fonamentals”.

 

Per Ramon Castellano, portaveu de CiU a Gavà, “la seva persona és un clar exemple de fidelitat al país i al president de la Generalitat, fos del color que fos, com a representant màxim del poble de Catalunya. Crec que va representar perfectament valors com la pau, la democràcia i la llibertat dels pobles”.

 

Organitzada pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, l’exposició es pot veure al Casal Municipal d’Entitats Sant Jordi fins al 20 de juliol.

L'exposició està organitzada per ArqueoXarxa, entitat que aglutina els principals museus de Catalunya

La vida sexual dels romans al Museu de Gavà Una exposició ens permet conèixer els aspectes més íntims de la vida dels romans des de la República al segle IV

Ahir a la tarda es va inaugurar al Museu de Gavà l’exposició El sexe a l’època romana. L’adulteri, l’heterosexualitat, l’homosexualitat i la sexualitat divina són alguns dels aspectes en què aprofundeix l’exposició  que, amb el sexe com a nexe, desvetlla els aspectes més privats de la vida dels romans.

 

L’exposició està organitzada per ArqueoXarxa, una xarxa que aglutina els principals museus d’arqueologia, equipaments i jaciments museïtzats de Catalunya amb l’objectiu d’articular polítiques conjuntes de conservació, difusió i dinamització territorial.

 

L’exposició ha estat un èxit a Badalona i Tarragona, ciutats que han precedit Gavà, i consta de 80 peces procedents de col·leccions catalanes, reproduccions de pintures romanes i els textos llatins més suggeridors com els d’Ovidi, Séneca i Suetoni.

 

La idea d’aquesta exposició sorgí, segons ens ha explicat el director del Museu de Badalona, Joan Mayné “nosaltres tenim un museu amb un ric patrimoni de la vida qüotidiana d’aquesta època i buscant temes va sorgir la possibilitat de tractar el sexe. El tema del sexe desperta passions als cinema, a la televisió… però en el cas dels museus anem una mica endarrerits i aquesta exposició suposava per a nosaltres un repte”.

 

Per a l’Esther Gurri, comissària de l’exposició, la mostra ens permet conèixer “una societat on el sexe és un acte natural com també ho és l’exaltació del nu i de la bellesa, hi ha una moral però no hi han els prejudicis del món jueu cristià la moral de la qual nosaltres en som hereus".

 

Per al regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gavà, Miquel Àngel Díaz, “Gavà té un patrimoni romà i una connexió important amb aquesta època i ara podem conèixer els aspectes íntims dels romans a la vegada que des d’aquest punt de partida podrem saber moltes més coses sobre aquesta societat”.

 

La mostra, adreçada a un públic adult, es pot visitar al Museu de Gavà de dimarts a divendres de 10 a 13 h de 17 a 20 h; dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h; diumenges i festius d'11 a 14 h; dilluns tancat. 

 

La visita guiada a l’exposició es farà  diumenge,  27 d’octubre a les 11 hores, amb la presència d’Esther Gurri, comissària de la mostra. Cal inscriure’s al telèfon del Museu 93 263 96 10.

 

També el Club de lectura dels dissabtes comentarà, dissabte 19 d'octubre, a les 17 hores,  el llibre El Satiricó , de Petroni. La moderadora és la  Maria Cinta Sánchez i en finalitzar, es farà una visita a l'exposició Biblioteca Josep Soler Vidal i al Museu de Gavà.

 

També la gastronomia ens aproparà més a aquesta exposició el divendres  8 de novembre a les 21.30 hores. La cuina Un sopar de cuina romana afrodisíaca aprofundirà en els seus sofisticats costums i creences sobre el menjar i el desig. L’activitat tindrà lloc al Restaurant Margu (camí de la Pava, 1, Gavà). Informació i reserves al telèfon del Museu de Gavà 93 263 96 10.

 

Un dels moments del concert solidari

Gran èxit d’assistència al concert solidari de Nadal de l’Escola Músic Alba Massana Els alumnes de l’escola exhibeixen les aptituds apreses en un esdeveniment la recaptació del qual anirà a La Marató de TV3

L’Escola Músic Alba Massana de Gavà ha aconseguit omplir aquest matí l’Espai Maragall fins la bandera amb el seu concert solidari de Nadal. Tal i com ja van fer l’any passat, la recaptació del concert anirà a parar íntegrament a La Marató de TV3, que enguany està dedicada a les malalties neurodegeneratives. Aquest vessant solidari és molt important per l’escola, ja que “el concert seria el concert de Nadal normal de l’escola però vinculat a aquesta causa solidària, i per aquest motiu tots els alumnes estan molt més motivats, hi ha mes ganes de participar i tot és més bonic”, tal i com ens explica la directora de l’escola, l’Alba Massana.

 

Així doncs, en aquest concert han sortit a escena tots els alumnes que fan música en grup a l’escola, és a dir, els combos rock, l’orquestra, la banda, el conjunt de guitarres i els alumnes de cant coral. En total, una seixantena d’alumnes amb edats des dels 6 anys fins els 70 que han interpretat “una variació de tots els instruments que hi ha en una orquestra, ja sigui el tema cordes com ara violins o guitarres, o els instruments de vent com les trompetes o els clarinets; i finalment tot el tema rock, que és la part més moderna on hi ha les bateries o les guitarres elèctriques”.

 

La música que s’ha pogut sentir també ha esta molt variada, i en el concert hi han fet acte de presència des de peces de composició més aviat clàssica com ara una d’Astor Piazzola o el Calypso de Sheila Melson, fins a temes directament rock com el Highway to hell d’AC/DC, All you need is love de The Beatles, o Message in a bottle de The Police, sense oblidar nadales tradicionals catalanes i d’altres cançons nadalenques més modernes com el Last Christmas de Wham! Organitzar tot això és, tal i com confessa l’Alba, tot un repte, ja que “estem preparant aquest concert des de setembre, i de fet el mes de juliol ja havíem començat a parlar-ne perquè el concert implica a tots els professors de l’escola, així que logísticament sí que ens ha costat una mica organitzar tot això”. L’Alba, en aquest sentit, s’ha mostrat confiada abans del concert tot i que “fins el dia d’avui no hem pogut assajar junts, cadascun ha fet la seva part però segur que tot sortirà molt bé”.

 

Des de l’Ajuntament de Gavà s’ha valorat molt positivament aquesta iniciativa. El regidor de Cultura, Miquel Àngel Díaz, ha assistit al concert i ha assegurat que “aquest concert també és una prova de que el nostre sector cultural s’involucra en les inquietuds de la ciutadania, i és que de vegades es parla de la cultura com un fet aïllat i en realitat no és així, la cultura s’involucra amb les preocupacions socials i fa pinya, fa cooperació, que és el que veiem avui amb aquest magnífic concert”.

 

El concert ha acabat amb una petita sorpresa que no s’havia anunciat prèviament, i és que un dels professors de l’escola, el Javi Vaquero, ha composat expressament una nadala per l’escola que s’ha interpretat al final entre tots els alumnes i professors que han pres part en aquest concert solidari.

 

Gironell durant l'acte de presentació a Gavà.

Martí Gironell presenta a Gavà “El primer heroi” El conegut periodista de TV3 promociona la seva nova novel·la històrica ambientada, en part, en les Mines Prehistòriques de Gavà

El periodista i escriptor gironí, Martí Gironell, ha estat aquest dimarts al Museu  Gavà per presentar la seva nova novel·la. Es tracta d’”El primer heroi”, un llibre on hi apareixen les nostres mines i on es fa viatge 6000 anys enrere, al neolític, per narrar les aventures d’Ynatse, el primer heroi, qui a través de la ficció ens apropa a una etapa clau de la nostra història. El protagonista és escollit pels déus per protegir el seu poblat i trobar el remei a un mal que assola la seva comunitat, el Clan dels Cavalls. En la lluita per acomplir els designis divins, i superant els propis límits i fronteres, Ynatsé s’embarcarà en un viatge èpic, dominat per l’impuls interior i la força del seu poble.

 

En aquesta epopeia els jaciments catalans de la Draga a Banyoles i les Mines Prehistòriques de Gavà són, entre d’altres, els escenaris en què s’ambienta la història; i la variscita, el mineral extret de les nostres mines, un dels elements clau que el protagonista llueix durant tot el seu periple. Gironell explica que ha tardat gairebé 7 anys a acabar aquesta obra, i sobre les nostres mines, tot i admetre que “per motius personals encara no he tingut temps de visitar-les” reconeix que no les podia passar per alt perquè “són, sens dubte, el gran referent europeu del neolític”.

 

Per narrar aquesta història, l’autor ha fet una tasca intensa de recerca i documentació, raó per la qual ha treballat estretament amb el conservador del Museu, Josep Bosch, relació que qualifica de “fluïda i molt enriquidora” i on, “sobretot hem aprofundit en els intercanvis que es feien entre les diferents comunitats del neolític”.

 

Durant l’acte de presentació, el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Miquel Àngel Díaz ha agraït el treball de Gironell per “destacar Gavà en la seva obra” i pel seu relat que “atansa amb passió al lector al nostre passat i al patrimoni de proximitat”.

 

“El primer heroi” va sortir al mercat a finals de març i, durant aquestes setmanes, Gironell està fent tot el treball de promoció pels diferents pobles i ciutats catalanes.

Díaz atenent la premsa.

Gavà proposa un abril cultural Coincidint amb Sant Jordi Ajuntament, biblioteques entitats i comerços faran possible una programació variada de foment de la lectura, dansa, exposicions i visites guiades

La ciutat dedica el mes d’abril a la lectura. Coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament, amb estreta col·laboració amb les biblioteques municipals, diverses entitats, centres educatius i diversos comerços, ha dissenyat una programació cultural en xarxa que presentarà com a eix central el foment de la lectura. Segons explica el regidor de cultura de l’Ajuntament de Gavà, Miquel Angel Díaz, “les biblioteques són molt més que un lloc de consulta i préstec de llibres. Són un espai on es conrea l’oci intel·ligent de proximitat i on es fan moltes activitats com les hores del conte o els clubs de lectura, que tot i les èpoques difícils que patim s’estan portant a terme gràcies a l’esforç dels professionals, amb un gran èxit de participació”, i ha precisat que “les darreres dades rebel·len que el nombre d’usuaris ha crescut en els darrers temps de manera exponencial i avui ja la meitat de la població en fa ús. Aquest fet i les innovacions fetes en l’àmbit de les noves tecnologies" suposa segons Díaz “un valor afegit important que permet una major interactivitat".

 

Coincidint amb l’arribada del bon temps i amb l’afany també de promoure l’ús dels espais públics es reprendrà l’activitat al Jardí de la Lectura i es programaran tallers i espectacles d’arts escèniques, així com propostes d’animació infantil. Díaz destaca “la voluntat de difondre el coneixement per la cultura popular local amb el muntatge d’exposicions itinerants amb la nostra imatgeria festiva pels diferents equipaments”. En aquest sentit es reprenen els tastets del xerinol·lis, les exposicions de caire divers i visites guiades.

 

Diaz explica que “es tracta d’un programa ambiciós, però amb una clara voluntat de gestionar la cultura en xarxa de l’Ajuntament amb els diferents col·lectius amb l’objectiu per fomentar la cohesió social al municipi”.

Consulta aquí la programació

Díaz ha celebrat els 25 anys del Consorci

L’Ajuntament de Gavà celebra els 25 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística El govern local destaca la feina duta a terme a Gavà per tal de fomentar l’ús de la llengua catalana

L’Ajuntament de Gavà ha celebrat els 25 anys de vida del Consorci per a la Normalització Lingüística. Aquest ens es va posar en marxa l’any 1989 i el consistori gavanenc, així com altres poblacions del delta del Llobregat, s’hi va incorporar l’any 1990 amb el Servei Local de Català (SLC) ubicat al CEIP Jacme March. Aquest SLC és un dels 4 que pertanyen al CNL Eramprunyà, amb seu a Sant Boi, i al qual també pertanyen els SLC de Viladecans, Castelldefels i Sant Boi. Al SLC de Gavà treballen tres persones amb una activitat que es divideix en 4 grans branques: ensenyament, dinamització, assessorament i el Voluntariat per la Llengua. D’aquestes, l’àrea amb mes incidència és la d’ensenyament amb l’oferta de cursos de català per adults als quals poden accedir els majors de 18 anys i els majors de 16 que no hagin estat escolaritzats a Catalunya. En total hi ha sis cursos que atenen cada any a unes 120 persones. De les altres tres potes del servei a Gavà caldria destacar la de l’assessorament en la correcció de textos que es dona a entitats sense ànim de lucre com ara ONG’s o clubs esportius o a entitats de l’administració pública com per exemple l’Ajuntament de Gavà.

El regidor de cultura de Gavà, Miquel-Àngel Díaz, ha assegurat que “és important per Gavà comptar amb eines com aquesta ja que potencien el coneixement i la divulgació del català a la nostra ciutat, i d’altra banda fomenten la llengua com element de cohesió social, d’igualtat d’oportunitats, amb cursos a preus assequibles i una oferta completa que durant anys ha permès que moltes persones adultes hagin après el català”.

Díaz no ha dubtat també en posar en valor “serveis que van més enllà de la oferta dels cursos de català, com el programa de Voluntaris per la llengua que té un alt component de societat civil, i molts altres serveis relacionats amb la correcció del català lligats fins i tot a l’administració pública”.

Per tots aquests motius, l’Ajuntament de Gavà considera que “el Consorci ha jugat un paper molt important i fonamental en la transformació del Gavà que hi havia ara fa 25 anys, on el coneixement i la divulgació del català era molt més limitat que ara”. Díaz ha agraït la tasca desenvolupada a Gavà per aquest Consorci en els seus 25 anys d’existència i ha anunciat el compromís institucional del consistori per tal de “seguir col·laborant anualment en el funcionament del Consorci degut a la seva importància social, cultural, i de promoció de la nostra llengua”.

Díaz va assistir la passada setmana a un acte de celebració d’aquest aniversari que va tenir lloc a Sant Boi aprofitant la inauguració dels cursos de català per adults.

Guanyadors del concurs amb la directora de la biblioteca i el regidor de cultura.

Emma Marzabal guanya el concurs de microrelats Ciutat de Gavà En aquesta sisena edició del certamen, Carme Marí ha resultat vencedora del primer accèssit i Luis Fernándezdel segon

Aquest dilluns s’han lliurat els premis de la sisena edició del concurs de microrelats Ciutat de Gavà. Emma Marzabal ha resultat guanyadora del certamen amb el títol “Huída”. L’autora, que aquesta era la segona vegada que hi participava, es mostrava “satisfeta” en rebre el premi, consistent en un curs d’escriptura de 20 hores de durada a l’Escola d’Escriptura de Barcelona valorat en 300 euros , precisava que, “el més difícil d’aquestes creacions és la limitació de paraules que fa que s’hagi de sintetitzar molt”.

 

El primer accèssit, amb un llibre electrònic com a premi, ha estat per a Carme Marípel relat “Efectes secundaris”, i el tercer classificat, dotat amb el mateix guardó, ha anat per al títol “Viaje con retorno” de Luis Fernández.

 

La directora de la biblioteca Maite Pinteño explica que, “enguany dels 34 participants, 24 dones i 10 dones, n’han quedat fora 14 en no ajustar-se a les bases ja sigui perquè han superat l’extensió permesa o perquè no han fet referència a Gavà”. Tot i això, Pinteño es mostra “satisfeta per la bona acollida i consolidació d’aquesta proposta literària”.

 

El jurat, presidit per la pròpia Pinteño i integrat per Alfons Guri, responsable de l’especialització en microrelats de la biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, Albert García , guanyador de les darreres edicions del concurs i Cati Rivera, dinamitzadora del Voluntariat per la Llengua i moderadora del Club de Lectura Fàcil en Català. asseguraven que “la qualitat i originalitat dels textos ha estat molt bona i el veredicte no ha estat fàcil”.

 

El regidor de cultura de l’Ajuntament de Gavà, Miquel Àngel Díaz, ha felicitat els guanyadors i ha agraït l’esforç fet per tots els participants en un concurs que “s’encabeix dins l’ampli ventall de propostes de l’Abril Cultural de Gavà”. Díaz ha destacat “el paper proactiu que fan les biblioteques de la ciutat i que va més enllà d’un servei de préstec de llibres fomentat la cultura compartida i col·laborativa i adaptant-se a la nova realitat i a les noves tecnologies”.

Bosch, explicant-li a Díaz unes peces de la mostra

El Museu de Gavà resumeix 20.000 anys de pràctiques funeràries a la prehistòria Avui s’inaugura una exposició que aplega més de 300 objectes de 19 museus catalans

Avui s’inaugura al Museu de Gavà l’exposició “La fi és el principi”, coincidint amb l’inici de la Festa Major de Sant Pere. Es tracta d’una mostra itinerant que presenta per primera vegada una síntesis de les pràctiques funeràries a la prehistòria a Catalunya. El Museu de Gavà ha produït aquesta exposició que mostra més de 300 objectes de 19 museus catalans com ara el Museu de La Garrotxa, el Museu Comarcal de l’Urgell o el Museu de La Noguera. Miquel Àngel Díaz, que és tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social de l’Ajuntament de Gavà, ha destacat que “aquesta és una exposició única a Catalunya perquè s’ha organitzat a partir de sinèrgies amb altres museus en una experiència a nivell de gestió cultural per la qual creiem que hem de seguir apostant i fins i tot anar a més en el sentit de poder oferir als ciutadans exposicions de qualitat amb rigor científic”.

La mostra incorpora informació i objectes de troballes singulars recents, com les restes de la Sagrera a Barcelona, els enterraments de can Sadurní a Begues, les novetats de les necròpolis del Vallès i del Penedès, els sepulcres en mina de Gavà, el sepulcre megalític de Seró a la Noguera, la Cova de Montanisell, i moltes altres. Alguns d’aquests objectes són excepcionals i no estan exposats habitualment.

L’exposició ha estat comissionada per Josep Bosch i Mònica Borrell des del Museu de Gavà. Bosch destaca que les dues idees principals que es vol transmetre són “que les pràctiques funeràries a la prehistòria han estat diverses però sempre hi ha hagut una cura pels morts, i d’altra banda que el mort del viu i el món dels morts estan permanentment connectats, una cosa que veiem per exemple en les relacions que hi ha entre les pràctiques funeràries i els espais productius o entre les pràctiques funeràries i les creences i la religió, però també en els moviments de població, l’organització social o l’apropiació del territori”.

Tot i que la mostra ha estat produïda pel Museu de Gavà, des del Museu d’Arqueologia de Catalunya s’ha treballat molt estretament per tal de poder fer-la realitat. El seu director, Josep Manuel Rueda, ha assegurat que es tracta d’una exposició arqueològica que “va més enllà del tractament arqueològic perquè el que vol, que és el que ens interessa a tots els que ens movem en el món de l’arqueologia, és que els temes arqueològics arribin a tothom tractant qüestions que tinguin certa actualitat i contemporaneïtat, i la mort n’és un d’aquests temes, de fet l’associació de vius i mort és constant i permanent al llarg de tota la història”.

“La fi és el principi” es podrà visitar al Museu de Gavà fins el pròxim 5 d’octubre i és previst que itineri pels museus catalans fins a principis de 2018. La mostra ha estat organitzada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya a través d’Arqueoxarxa, que és la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya.

La sala es va omplir per seguir l'acte de presentació del llibre.

Es presenta el nou volum de l’Abans El llibre, que repassa amb fotos el Gavà d’entre 1966 i 1985, es composa de fascicles setmanals a la venda a diferents quioscos i llibreries de la localitat

La sala d’actes del Museu de Gavà ha acollit aquest dijous l’acte de presentació del nou volum de l’Abans, sobre la història gràfica del Gavà d’entre 1966 i 1985. En total, es recopilen mil imatges distribuïdes en 856 pàgines publicades per Efadós i s’editaran en entre 48 i 52 fascicles, que es poden adquirir en una dotzena de llibreries i quioscos locals cada setmana per un preu de 2,95 euros i a través dels quals s’expliquen, els canvis polítics i socials viscuts en aquest període marcat per les grans transformacions. Segons El tinent d’alcalde de l’àmbit de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Díaz, és "un producte excepcional que ens permet veure com hem canviat i que ha estat possible gràcies a l’esforç i col·laboració de tots i basat en l’estima que tenim per Gavà”.

 

El director editorial d’Efadós, Jaume Campderrós, ha defensat el format fascicles i ha manifesta el convenciment que “el llibre serà tot un èxit com ho va ser el primer volum que es va exhaurir”.

 

L’acte, que va omplir els baixos del Museu de gom a gom va comptar, també amb la participació de Leopold Estapé, autor del pròleg, qui assegurava que “treballs com aquest alimenten la nostra memòria i fan que tot allò que hem viscut no es perdi”.

 

La selecció d’imatges i redacció de textos ha anat a càrrec de la historiadora Vanessa Rodríguez i l’arqueòloga Amaia Bordas, i compta amb la col·laboració del Centre d’Història de la Ciutat-Arxiu Municipal de Gavà. El llibre està estructurat en set capítols temàtics i cada un d’ells s’introdueix amb una ressenya històrica.

 

Una part de les fotografies provenen del fons que custodia l'Arxiu Municipal, però també n’hi ha un bon nombre d’inèdites que formen part del patrimoni sentimental de moltes famílies. La història de Gavà es descobreix a partir d’aquestes imatges, unes imatges que posen l’èmfasi en l’aspecte humà.

 

“L’elaboració ha estat una mica complexa perquè són vint anys d’història que no s’han treballat gaire a nivell de recerca i, tret de la informació que es pot extreure de la documentació d’arxiu i de les hemeroteques, hi ha poca bibliografia. Una font important d’informació són les fonts orals, les entrevistes han estat claus per reconstruir aquest període. Moltes de les persones entrevistades han aportat també fotografies”, explica la historiadora Vanessa Rodríguez qui assenyala que “a nivell personal m’estic adonant que es tracta de dues dècades de moltíssima activitat”. La seva companya Amaia Bordas apunta que “hem localitzat imatges molt interessants, tant dels àlbums fotogràfics d’associacions i entitats, com dels àlbums familiars. Imatges que ens aporten molta informació de com vivia la gent, de com era la ciutat...”.

Diaz va visitar amb gran interès l'expsició.

Alumnes del Sagrat Cor exposen les seves fotos de Gavà La mostra titulada “Gavà, un clic” és fruit d’un taller de 14 hores que una quinzena de joves d’ESO han fet al centre escolar per tercer any

Una quinzena d’alumnes de quart d’ESO del col·legi Sagrat Cor exposen aquets dies les fotografies que han fet de la nostra ciutat en l’exposició “Gavà, un clic”. La mostra, instal·lada al hall de l’Espai Maragall fins a finals de maig, presenta una vintena d’instantànies de diferents indrets del municipi que, per una raó o altra, els han cridat l’atenció i han captat en picat, és a dir, de dalt a baix de l’escena a captar col·locant la càmera amb angulació. Per als joves l’experiència, asseguraven, ha estat “molt gratificant i divertida” i segons Albert García, alumne d’aquest taller, “ens ha permès, d’una banda, tenir una visió diferent de Gavà del que estem acostumats, i de l’altra, treballar la creativitat”.

 

El professor d’aquest curset, que ha constat de 14 hores de durada (8 de teoria i 4 de pràctica), Daniel Viñuales, explica que han treballat “les regles bàsiques de la fotografia, com ara l’exposició, la regla dels terços, els diferents plànols i la perspectiva, que en aquesta ocasió hem forçat de dalt a baix”.

 

A l’acte d’inauguració d’aquesta exposició, que ha tingut lloc aquest dimecres, no hi faltà, per part de l’Ajuntament, el tinent d’alcalde de l’àmbit de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Diaz, qui després de felicitar els joves i lloar el seu talent i ganes d’aprendre va assegurar que “projectes com aquests demostren que comptem amb gent jove creativa i decidida a implicar-se amb propostes creatives. És per això que des de l’àmbit municipal, i entenent que aquesta és una bona pràctica educativa seguirem treballant per fomentar-la”.

La neboda de Joan Solé durant els parlaments

Homenatge a Joan Solé i Margarit  El Centre Cultural va acollir un acte on es va recordar la seva trajectòria cultural, social i humanitària

L’Associació d’Amics del Museu de Gavà va homenatjar, ahir a la tarda, Joan Solé  i Margarit dedicant l’In Memoriam d’aquest any a una persona que va ser rapsoda, activista cultural, integrant de diferents entitats solidàries i difusor del català, i que ens va deixar l’any 2012. A l’acte van assistir amics, com el conegut periodista Antoni Bassas, familiars i, en representació de l’Ajuntament, el tinent d’alcalde de l’àmbit de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Diaz. “Amics del Museu de Gavà realitzem des de fa uns anys un acte d’homenatge a gavanencs que ens han deixat recentment i que van destacar per contribuir activament al desenvolupament d’activitats a Gavà i enguany vam decidir que Joan Solé Margarit es mereixia aquest In Memoriam”, explicava el president de l’entitat, Ricard Cervera.

Durant l’homenatge La Coral Sellarès va interpretar la sardana creada per Solé Margarit  dedicada a la ciutat , Gavanenca, i es va descobrir un plafó amb la seva biografia, amb les dades més destacades de la seva vida, realitzat per l’historiador local Josep Campmany “A l’acte ens agrada deixar per la posteritat un plafó en algú lloc destacat de Gavà. El Centre Cultural ha estat sempre molt lligat a la vida i a les activitats de Joan Solé i Margarit  i per això ho hem triat”, informava Cervera.

El conegut i reconegut periodista Antoni Bassas va assistir com amic íntim de la família, els seus pares havien estat íntims de Solé i la seva dona amb els quals havia compartit viatges i caps de setmana. “Era una persona amb una simpatia arrolladora, amb una gran capacitat d’iniciativa i a casa sempre se’n va parlar molt d’ell” va explicar. Bassas va destacar que “Joan tenia una capacitat de donar-se extraordinària i en molts àmbits. Anava a cantar, feia sardanes, anava als hospitals, se’n cuidava de coses de la parròquia. Era una persona que destil·lava amor per Gavà, amor per la cultura en general, per la llengua catalana, era un tipus de persona que explica el país que tenim”.

De la seva banda la seva neboda, Teresa Casado va destacar la noblesa i l’amor que li tenia a la ciutat i als seus conciudatans, “era altruista i tenia una gran implicació en la vida cultural de Gavà. Portava amb orgull el seu nom arreu".

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Miquel Àngel Diaz, va destacar que Joan Solé Margarit  era “una persona que va treballar per Gavà des d’un concepte com és el de “gavanisme”. Un concepte per destacar el treball comunitari per sobre de les ideologies de cadascun. Mirar per la seva ciutat, mirar per Gavà, per la seva comunitat, que és el que ell feia”. Diaz també va fer incís en el seu caràcter bondadós i humanitari. “va ser un referent de bona persona, que dedicava gran part del seu temps als altres, a la comunitat, al seu municipi, a les persones que més pateixen. El mestre Joan Solé  Margarit  va ser un referent en treballar el valor de la comunitat “.

Una llarga trajectòria

Com a poeta Joan Solé Margarit va col·laborar en diverses publicacions locals, com la revista parroquial Diàleg o L'Aramprunyà. També és molt recordat el seu espai poètic a la primera etapa del periòdic El Bruguers anomenat Rambla amunt, Rambla avall on simulava un diàleg entre el Rambler i un pardal de la Rambla, analitzant la realitat quotidiana amb ironia. Va crear el grup Tertúlia Poètica al Centre Cultural. Va rebre el primer Premi de Poesia Vila de Gavà i dos premis de poesia de Caixa de Catalunya. Va ser el guanyador del concurs convocat per l’Ajuntament de Gavà l’any 1975 per crear un eslògan per al municipi. És el conegut: “Tot ho tenim a Gavà, platja, muntanyes i pla”.

Fou també autor de diverses lletres de sardanes. Entre les composicions més conegudes hi han Pugem a Sant Miquel, del mestre Rafael Blay i Bernad; L'ermita del Roser d'en Tomàs Gil i Membrado; Gavanenca, Per cireres, Sant Climent, Les Cireres de Torrelles i Amics de Cornellà, d'en Jaume Ventura i Tort i la de la famosa sardana Amb l'esperit vibrant, de Montserrat Pujolar. L'any 1992 va obtenir un accèssit al certamen Cantem sardanes convocat per Catalunya Ràdio amb la sardana Barcelona, mon amor.

Fou intèrpret de cant coral i sarsuela i va fundar, junt amb altres persones, la Coral Brugués i el grup Niu d'Art. Va impulsar la primera Junta del Centre Cultural, va actuar com a promotor de la tradicional romeria a Montserrat i va col·laborar amb diverses entitats més.

 

Fou integrant del Grup Teatral La Igualtat, on va escenificar una gran quantitat d'obres, entre les quals destaca el seu paper a La Passió. També va exercir com a mestre de català al Centre Cultural.

Cal destacar la seva vessant humanitària. L'any 1952 creà amb una colla d'amics, el grup benèfic Art i Caritat. Membre fundador de Càritas Parroquial i de la Fundació Nostra Senyora de Brugués, entitat privada benefico-assistencial. També va col·laborar durant molts anys amb l'ONCE, realitzant enregistraments de lectures per a invidents.

 

Barrena i Díaz han presentat el concurs aquest matí

L’Ajuntament convoca el I Concurs d’escriptura dramàtica Ciutat de Gavà El concurs ve precedit d’un taller per aprendre a escriure dramatúrgia

L’Ajuntament de Gavà ha convocat un nou concurs literari d’escriptura dramàtica “Paraules en escena”. L’objecte del certamen és la redacció d’un text dramàtic original, inèdit i no estrenat ni premiat amb anterioritat, en el format de monòleg, guió breu o càpsula teatral.

El tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Díaz, ha explicat que aquest certamen “neix de la inquietud que ens fa arribar la comunitat educativa però també persones i entitats que estan en el teatre amateur de Gavà i en altres àmbits culturals per tal de ser conscients d’una doble necessitat: d’una banda, reforçar i dinamitzar la millora de l’escriptura entre els joves i els escolars, i de l’altra banda incentivar la creativitat entre la ciutadania per escriure obres de teatre”.

Amb aquest doble objectiu, el concurs inclou una categoria adreçada específicament a nois i noies entre 12 i 17 anys  que hauran de presentar una obra escrita en català. Una segona categoria és per a persones a partir de 18 anys, els textos de la qual podran estar escrits en català o castellà.

Les bases, aprovades pel Ple municipal el passat mes de desembre, estableixen que els participants hauran de presentar una única obra dramàtica que no tingui cap premi ni estigui en procés d’edició o amb els drets d’edició compromesos. A més, el text no podrà haver sigut objecte de cap lectura dramatitzada pública. La temàtica de les obres és lliure i es tindrà en compte l’interès dramàtic del text, la qualitat literària, l’originalitat creativa, la representativitat i l’interès social. Quant a l’extensió, les obres presentades hauran de ser representables en un temps màxim de 15 minuts.

Les obres guanyadores “s’adaptaran per poder ser representades en un petit format, ja sigui en format monòleg o en micro-teatre depenent del tipus de text, i serà representada en públic pel col·lectiu de les companyies de teatre amateur de Gavà”, segons ha explicat el regidor de cultura de l’Ajuntament de Gavà, German Barrena. Amb això s’aconsegueixen tres objectius, afegeix Barrena: “primer, incentivar i premiar la creativitat de les persones que els hi agrada escriure; segon, que els textos guanyadors puguin ser adaptats en una obra de teatre amb la qual cosa es podrà conèixer el procés que es fa des de l’escrit fins que s’acaba representant, un procés en el qual els guanyadors tindran una part activa; i per últim, en poder estrenar l’obra tanquem el cercle des del moment en que una persona s’enfronta a un paper en blanc amb una idea fins que aquesta idea és finalment representada davant d’un públic”.

Paral·lelament al concurs s’ha programat un taller d’escriptura dramàtica orientat a majors de 16 anys i que impartirà Olga Besolí, escriptora de contes infantils, guionista i dramaturga. Aquest taller servirà d’iniciació per aprendre la tècnica i el format d’escriptura del guió teatral, el domini dels personatges i l’ús de les possibilitats escèniques, tot plegat amb l’objectiu de crear peces teatrals ja sigui formada per una història dividida en actes i escenes o per un conjunt de sketches. El taller tindrà lloc els dilluns 6, 13 i 20 de febrer des de les 18:00h. i fins les 20:00h., a la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal.

La presentació dels treballs pel concurs s’haurà d’efectuar entre el 15 de febrer i el 15 de març, i el lliurament de premis tindrà lloc el 23 d’abril a la Rambla en el marc dels actes de la Diada de Sant Jordi. S’hi atorguen dos premis per a cadascuna de les categories: un primer premi consistent en un curs formatiu en un centre de prestigi especialitzat en arts escèniques, i un segon premi consistent en un abonament de temporada en un teatre català de primer ordre.

Barrena, Kerry, Díaz y Louisa, aquest matí

Gavà apropa la cultura del circ a tothom de la mà del Circ Raluy Legacy Coincidint amb l’estada del circ a Gavà s’han organitzat activitats que s’incorporen a la programació cultural de la ciutat

El circ Raluy Legacy i l’Ajuntament de Gavà s’alien per apropar a la ciutadania la cultura del circ. Aprofitant l’estada a Gavà d’aquest veterà circ s’ha programat un conjunt d’activitats paral·leles que s’han integrat dins de l’agenda cultural de la ciutat.

El tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Díaz, ha visitat la carpa del circ aquest matí acompanyat del regidor de Cultura, German Barrena. Díaz s’hi ha referit a aquesta col·laboració entre circ i Ajuntament assegurant que “per nosaltres aquest és un circ que no només el veiem com un gran espectacle, que també, sinó que també ens permet encetar tot un programa cultural i educatiu entorn de les arts escèniques que tenen a veure amb el circ, i per tant la ciutat de Gavà es beneficia no només per la presència d’un circ històric sinó també perquè permet desenvolupar activitats amb entitats o fins i tot permetrà que les escoles gavanenques vinguin a veure com funciona el circ”.

German Barrena, de la seva banda, també ha mostrat la seva satisfacció per l’acord de col·laboració amb el circ. Segons Barrena, durant quatre dies “tindrem l’oportunitat de que diverses entitats gavanenques puguin gaudir de la carpa del circ en diversos moments en que els artistes no hi treballen”. Entre d’altres activitats, l’Espai Escènic portarà a terme un taller de circ; l’Hora del Conte també es traslladarà a la carpa; i també hi haurà un espectacle de circ-dance que ha estat preparat per set entitats de la ciutat.

Els representants del Circ Raluy Legacy han mostrat la seva satisfacció per poder estar a la nostra ciutat i divulgar la història del circ. En aquest sentit, Louisa Raluy, una de les responsables del Circ Raluy Legacy, ha manifestat sentir-se “encantada de poder tornar a Gavà ara per primera vegada com a Circ Raluy Legacy en aquesta nova etapa que vam encetar el juny passat”. La responsable ha destacat, en relació a l’espectacle que la seva companyia ofereix a Gavà, que “es tracta d’un espectacle que recupera l’essència de l’època dorada del circ, que va ser a principis del segle XX, l’època dels meus avis, que era quan el circ estava al mateix nivell que altres espectacles com ara l’òpera”.

Kerry Raluy, que també es responsable del Circ Raluy Legacy, ha afegit que “l’espectacle és molt dinàmic, i tot i que està pensat també per a nens en realitat és molt per adults, volem que els joves i els grans es diverteixin”.

Així mateix, Louisa Raluy també s’ha mostrat molt contenta per poder col·laborar amb l'Ajuntament a fer difusió de la cultura que l'envolta: “estem molt contents de poder col·laborar amb totes les entitats de Gavà i també amb els nens de la ciutat, als quals podrem mostrar-lis el circ per dins i els podrem ensenyar el que nosaltres fem i el dur que arriba a ser aquesta vida”.

El Circ Raluy Legacy està instal·lat a la plaça de Francesc Macià i oferirà funcions des d’avui mateix, dijous 23 de febrer, fins el proper diumenge, 5 de març.

Un dels moments de l'acte

Presentat el catàleg de l’exposició: “La fi és el principi” En l’acte, celebrat al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà, també es va parlar de les pràctiques funeràries a la prehistòria

El Parc Arqueològic de les Mines de Gavà ha acollit la presentació del catàleg de l’exposició: “La fi és el principi”, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya i Arqueoxarxa. La mostra compila més de 300 peces procedents de 19 museus catalans, i que resumeixen més de 20.000 anys de pràctiques funeràries a la prehistòria. Aquesta exposició es va inaugurar l’any 2015 i actualment itinera per museus de tot Catalunya fins a l’any 2018.

 

La singularitat de les peces exposades a “La fi és el principi”, així com la dificultat de tornar-les a presentar juntes van motivar l’edició d’un catàleg de l’exposició. Aquesta publicació, també produïda pel MAC i Arqueoxarxa, i coordinada pel Museu de Gavà, mostra fotografies de gran qualitat de les peces exposades. A més, compta amb set articles firmats per  Josep Bosch, Joan Daura, F. Javier López-Cachero, Tona Majó, Genís Ribé, M. Carme Rovira, Montserrat Sanz, Ignacio Soriano i Josep Tarrús. Amb aquests escrits, els autors fan una síntesi actualitzada sobre les pràctiques funeràries de la Catalunya prehistòrica.

 

La presentació del catàleg va comptar amb la presència de Josep Mauel Rueda, Director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, i de Miquel Àngel Díaz, Tinent d’Alcalde de l’àmbit de Benestar i Acció Social. Durant l’acte, David Ainsa, professor de filosofia, i Josep Bosch, conservador del Museu de Gavà i coordinador del catàleg, van dialogar sobre algunes de les qüestions fonamentals de la mort i les pràctiques funeràries a la prehistòria.

L'alcalde en funcions, Miquel Àngel Díaz

Gavà encapçala la reducció de l’atur al Baix Llobregat sud La taxa d’atur a la ciutat es situa en el 12,4%, per sota dels registres de la comarca, de l’àmbit metropolità, i de Catalunya

La taxa d’atur a Gavà s’ha reduït a finals de juliol en un 3,8% respecte al mes anterior en incorporar-se 120 persones al món laboral. Aquesta davallada és la segona més important de la comarca del Baix Llobregat, només per darrere de la registrada a Vallirana, amb un 4,4%, i supera en més d’un punt la resta de municipis del Delta, que registren un descens d’entre el 2,9 i el 2,3%.

L’alcalde en funcions, Miquel Àngel Díaz, ha valorat positivament aquestes dades, publicades per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, si bé considera que “ens queden molts esforços col·lectius, com a ciutat i com a territori, per reduir el màxim possible el problema de l’atur que afecta 3.030 persones”.

Diaz ha destacat que la promoció econòmica i la creació d’ocupació de qualitat són un dels eixos de l’acció del govern municipal: “L’Ajuntament de Gavà continuarà contribuint a la baixada de l’atur, ja sigui a través dels programes de formació, dels plans d’ocupació i sumant esforços amb el teixit empresarial i comercial i amb els treballadors i treballadores”. En aquest sentit, ha recordat la posada en marxa del programa Junts Pro Gavà “per definir una estratègia compartida pel territori per atraure activitat econòmica privada a la ciutat, que és la principal promotora d’ocupació, i que l’activitat ja existent tingui perspectives de consolidació i creixement, fent valer el nostre posicionament estratègic a la regió metropolitana”.

Els portaveus dels grups municipals valoren la 64a Fira d’Espàrrecs La Mostra Agrícola de la Fira és oberta al públic des d’aquest matí i tancarà demà a la tarda

Els portaveus dels sis grups municipals han valorat,  minuts després de la seva inauguració, la 64 edició de la Fira d’Espàrrecs.  El certamen ofereix, durant tot el  cap de setmana gaudir de la Mostra Agrícola, degustar tapes de qualitat amb l'espàrrec com a protagonista a GastroGavà i participar de les activitats programades.

 

Per al portaveu del grup municipal socialista, Miquel Àngel Díaz “estem davant un esdeveniment únic per a la nostra ciutat, però també de projecció metropolitana. La Fira forma part del projecte de ciutat que tenim, un projecte compartit i plural. Som una ciutat metropolitana però també ens agrada sentir-nos un pobla gran. Continuar aquesta tradició al segle XXI i gaudir de la bona feina dels pagesos, del nostre comerç i de la nostra gastronomia, és una manera de fer ciutat i conservar la nostra identitat”.

 

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Miguel Ángel Ibáñez ha manifestat que “en aquesta edició es important destacar que hi ha una participació molt més elevada, sobre tot en el concurs d’espàrrecs. Crec que des del sector de la pagesia, amb el Josep com a president, s’està fent un esforç no només per mantenir sinó per reactivar la Fira i crec que és important continuar donant-li aquest punt agrícola. La icona de Gavà és l’espàrrec, aquesta imatge ha de ser bandera de Gavà, no només dels productes agrícoles sinó de tota la ciutat”.

 

Albert Massana, portaveu d’ERC ha manifestat que “hi ha indicis de que aquesta edició serà millor que la de l’any passat. Crec que falta convidar a alguna ciutat que acompanyés a Gavà a la Fira en GastroGavà. Penseu que, per exemple, el Prat ha convidat Gavà. Penso que estaria molt bé convidar a altres pobles i tenir la nostra gastronomia i la d’altres llocs, ens tenim que llençar a la piscina i exportar el que és la Fira d’Espàrrecs de Gavà, les paneres són genials i espero el temps ens acompanyi i vingui molta gent”.

 

El portaveu del grup municipal de Gavà Sí Se Puede (GSSP), Miguel Herrera ha destacat que “per a nosaltres és un honor i un plaer poder estar aquí i gaudir de la feina dels pagesos de Gavà. Sobretot volem remarcar el valor que té el camp, el parc Agrari, no només com a part de l’ecosistema per la nostra ciutat sinó també com a font econòmica. És un fet que hauríem de valorar i impulsar i, per descomptat donar tot el nostre suport  als pagesos, a la ciutat i a la Fira a més de convidar a tothom a visitar-la i gaudir-la”.

 

Mónica Parés, portaveu del PP, ha valorat la trajectòria de la Fira “són 64 anys que demostren el tarannà de la pagesia de la nostra ciutat, un tarannà que es demostra davant molts factors, inclòs contra la situació política i social, que ha fet que aquesta fira es transformés. Es important que aquesta tradició es vagi ampliant més enllà de les nostres fronteres, donant-la a conèixer i per això donem les gràcies als ressò que es fa des dels mitjans de comunicació locals i també, darrerament des d’altres mitjans. Hem de fer, entre tots, que l’espàrrec de Gavà i la nostra pagesia sigui reconeguda per la seva professionalitat i la passió amb la que sempre han treballat”.

 

El portaveu del grup municipal de CiU i tinent d’alcalde de l’Àmbit de Comerç i Promoció de la Ciutat, Ramon Castellano s’ha mostrat “content i satisfet per una Fira que ens identifica com a ciutat i que tenim arrelada com la Festa Major, una arrel que tenim i sentim. Estem satisfets i contents, no només els pagesos que són els que ho viuen i treballen, sinó tota la ciutadania. Veiem una Fira millorada que s’actualitza i que augmenta la participació dels propis pagesos amb les paneres. Això demostra que la feina del camp és manté i que cada vegada agafa més força, això es un orgull com a gavanenc i com a representant del meu grup polític. Convido a tota la ciutadania a gaudir d’aquesta Fira”.

 

Enguany el recinte firal, s’ha ampliat en 2.500 metres quadrats, té 22.500 metres quadrats de superfície i manté el carrer de Sant Pere com a nexe d’unió dels dos espais centrals: el pavelló Jacme March i la plaça de Jaume Balmes.

 

Ibáñez penjant un dels seus cartells.

Miguel Ángel Ibáñez: “Farem una campanya propera” L’alcaldable d’aquest partit per Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, explica que “durant aquests dies estarem amb una oficina mòbil donant voltes pels barris”

Amb el lema “Gavà pide cambio”, Ciutadans arrenca la campanya per a les eleccions municipals del 24 de maig a la nostra ciutat. L’alcaldable, Miguel Ángel Ibáñez que, aquesta nit, a l’igual que la resta de candidats, ha protagonitzat la tradicional enganxada de cartells, ha assegurat que “la llista que encapçalo estarà aquests dies pels barris per explicar, de manera propera, les nostres propostes a la gent i escoltar també el que ens han de dir”.

 

Ibáñez ha explicat que “per aquesta raó només farem 2 actes com a tals, la resta del temps el dedicarem a passejar-nos per tota la ciutat amb una oficina mòbil per estar al costat de la gent, perquè pensem que això és el que cal fer en aquests moments”.

Díaz ha anunciat la celebració de les proves a La Bòbila

Gavà acollirà el mes de juny les jornades prèvies del Campionat d’Atletisme de Catalunya L’Estadi Municipal La Bòbila serà la seu d’aquestes proves els dies 1 i 7 de juny

Gavà acollirà les proves prèvies del Campionat d’Atletisme de Catalunya els propers diumenge 1 i dissabte 7 de juny. La Federació Catalana d’Atletisme ha escollit al Club Atletisme Gavà per tal que s’encarregui de l’organització d’aquestes proves que tindran lloc a l’Estadi Municipal La Bòbila. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Gavà, Miquel Àngel Díaz, s’ha felicitat de que Gavà hagi estat designada per organitzar unes proves esportives tan importants, tot assegurant que “és una magnífica noticia pel Club Atletisme Gavà”. Díaz també ha posat de manifest que aquestes proves “faran que tota la comunitat catalana d’atletisme tingui els ulls mirant cap a La Bòbila”, i ha relacionat aquesta designació per part de la Federació Catalana d’Atletisme amb “la gran capacitat organitzativa del Club Atletisme Gavà que fa que s’hagi dipositat en ella la confiança per la gestió de proves esportives d’alt nivell”.

El diumenge 1 de juny tindran lloc les proves d’esportistes alevins i infantils en horari de matí i tarda. El dissabte 7 de juny serà el torn al matí dels benjamins, i durant tot el dia dels cadets. Les proves reuniran als millors especialistes en aquestes categories, ja que hauran de passar necessàriament per Gavà si es volen classificar per les finals que es disputaran dissabte 14 de juny a Tarragona (categories de benjamins, alevins i infantils) i el diumenge 15 de juny a Vic (categoria de cadets).

Díaz ha volgut destacar tanmateix que l’escenari d’aquestes proves, l’Estadi Municipal La Bòbila, “és un punt d’atracció i de dinamització de l’esport i de l’atletisme, i aquest fet juntament amb la importància del Club Atletisme Gavà, que és una entitat referent a nivell espanyol, català i lògicament gavanenc, també és un revulsiu per animar a la població, especialment als més joves, a fer esport i a utilitzar aquest estadi”.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Mane Ferret, "Amor del bueno"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.