Text de cerca: Resultats trobats: 11
Etiqueta: Barri d'Àngela Roca Ordre

Imatge d'un dels cursets que organitza l'associació

El barri d’Àngela Roca celebra el proper cap de setmana la seva festa de barri  Aprofitant la coincidència, els veïns celebraran també diumenge a la nit la revetlla de Sant Joan

El barri d’Àngela Roca celebrarà el proper cap de setmana les seves tradicionals festes de barri. La programació començarà dissabte 22 de juny a la plaça de la Llibertat, que acollirà una actuació dels Castellers de Gavà i una demostració de ball dels Bastoners de Gavà, actuació aquesta que s’ha convertit en un element indiscutible a dins de les festes d’aquest barri. A la nit, i a la mateixa plaça, es farà un sopar popular seguit d’una nit de ball amb orquestra que també és una tradició que mai falta en aquestes festes. El preu del tiquet d’aquest sopar és de sis euros, i es pot adquirir en el mateix local de l’associació, que es troba al carrer de Colomeres número 53.

 

El diumenge 23, al migdia, s’organitzaran uns jocs infantils amb escuma pels més petits, i a partir de les vuit del vespre l’entitat té previst començar la celebració de la revetlla de Sant Joan aprofitant la coincidència de les seves festes amb aquesta nit tan especial. Francisco Zamorano, president de l’Associació de Veïns Àngela Roca, destaca que “la revetlla de Sant Joan sempre és l’acte amb més assistència ja que quan repartim coca i cava arribem a les 600 reserves”.

 

La festa del barri d’Àngela Roca d’enguany arriba enmig de la celebració dels seus 35 anys de vida. Zamorano recorda que “amb motiu d’aquest aniversari hem muntat una petita exposició on s’ha pogut veure el camí recorregut durant tots aquests anys, i allà es va poder veure una mostra dels cursets que es fan a l’associació i també els esdeveniments i les fites que s’han aconseguit per la millora del barri”.

 

La nova mostra es nodrirà de fotos antigues cedides per la ciutadania.

Els barris expliquen la seva història amb fotos Ha començat el procés de recopilació d’instantànies per fer possible una nova exposició de l’"Érem i som" dedicada als barris de can Serra i Balet, Ausiàs March i Àngela Roca

La regidoria de barri de can Serra i Balet, Ausiàs March i Àngela Roca de Gavà, juntament amb el Centre d'Història de la Ciutat s’han posat a treballar per recopilar fotografies antigues d’aquests barris, amb l’afany de prepara exposicions que mostrin, amb imatges, la seva història i evolució. Es tracta d’una nova mostra de “l’Eren i Som” un projecte que va arrencar l’abril passat, amb una exposició al Centre d’Història, que plasmava la transformació de Gavà de poble a ciutat. Bona part del material triat van ser imatges cedides per la pròpia ciutadania, i ara, per poder materialitzar aquesta nova exposició, es torna a requerir la col·laboració de la gent. Es poden lliurar fotografies que plasmin com era abans el barri, com s’hi vivia, els costums i les seves festes o les tradicions, fins a finals de setembre, a les seus de les associacions veïnals o el Centre d’Història de la Ciutat. Es preveu que l’esmentada exposició es puguin inaugurar al novembre.

L'exposició es podrà visitar fins el 10 de desembre

Àngela Roca, Can Serra Balet i Ausiàs March, barris protagonistes de l’exposició  "Érem i som" L’exposició obre portes dilluns 11 de novembre al Casal Municipal de Cultura American Lake

El proper dilluns 11 de novembre s’inaugura la segona mostra fotogràfica “Érem i som”, una iniciativa de les regidories de barri i del Centre d'Història de la Ciutat amb la col·laboració de l'Agrupació Fotogràfica de Gavà que pretén repassar la transformació dels barris de Gavà a través de la fotografia.

 

Aquesta segona edició està dedicada als barris d’Àngela Roca, Ausiàs March i Serra Balet, en els quals es localitzaven espais emblemàtics de la ciutat, com l’American Lake, o la fàbrica Serra i Balet, avui desapareguts.

 

El passat mes d’abril, el Centre d’Història de la Ciutat va ser el marc de la inauguració de la primera mostra d’aquest programa d’exposicions que té com a objectiu repassar la història de cada barri a partir de les fotografies, siguin de l’Arxiu Municipal o aportades per veïns i veïnes. Les exposicions han comptat amb la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica Gavà, que, amb instantànies fetes avui, ens ajuden a identificar i localitzar els indrets de les imatges antigues.

 

L’exposició es podrà visitar fins el 10 de desembre en l’horari habitual de l’equipament. És previst que posteriorment l’exposició itineri per diversos equipaments del barri i el mateix Centre d'Història.

Atendre les necessitats ciutadanes objectiu del programa “L’alcaldessa als barris” Raquel Sánchez es traslladarà dos o tres dies a la setmana als diferents barris de Gavà per tenir un contacte directe amb el veïnat

“L’alcaldessa als barris “ s’entrenarà el proper més de juny al barri de can Tintorer. L’objectiu del programa és, en paraules de l’alcaldessa Raquel Sánchez, “mantenir un diàleg permanent i obert a tothom per escoltar opinions, propostes i demandes de la ciutadania. Es una manera senzilla però a la vegada efectiva d’apropar la gestió municipal a la ciutadania i de fer un exercici de transparència i participació”.

 

Per a l’alcaldessa “des de la meva presa de possessió es un objectiu prioritari establir un contacte senzill però efectiu amb la ciutadania. Crec que en aquest moment en el que els ciutadans i les ciutadanes tenen sovint moltes necessitats és necessari estar en permanent contacte per compartir decisions que milloren el dia a dia dels gavanencs i gavanenques”.

 

Durant 2 o 3 dies a la setmana Raquel Sánchez es traslladarà als diferents barris de la ciutat on, entre altres accions, s’organitzaran trobades obertes amb l’alcaldessa. La idea –explica Raquel Sánchez- és que els ciutadans i ciutadanes que moltes vegades tenen la visió de l’Ajuntament com la d’un edifici on fer tràmits, tinguin l’oportunitat d’expressar la seva opinió del barri, les seves propostes i demandes i s’impliquin més directament en el futur del seu entorn immediat.

 

Aquest contacte permanent entre l’alcaldessa i la ciutadania servirà per fer un seguiment de les propostes i compromisos que es vagin adquirint en les trobades.

 

L’alcaldessa als barris és una de les accions del programa Junts fem barri que prioritzarà les accions immediates de millora de l’espai públic i que es presentarà properament.

Plaça Llibertat.

El barri d’Àngela celebra la seva festa major Aprofitant la coincidència, els veïns celebraran també el proper dilluns a la nit la revetlla de Sant Joan

El barri d’Àngela Roca celebra aquest cap de setmana les seves tradicionals festes de barri. La programació començarà dissabte a la plaça de la Llibertat, que acollirà una actuació dels Castellers de Gavà i una demostració de ball dels Bastoners de Gavà, actuació aquesta que s’ha convertit en un element indiscutible a dins de les festes d’aquest barri. A la nit, i a la mateixa plaça, es farà un sopar popular seguit d’una nit de ball amb orquestra que també és una tradició que mai falta en aquestes festes. El preu del tiquet d’aquest sopar és de sis euros, i es pot adquirir en el mateix local de l’associació, que es troba al carrer de Colomeres número 53.

 

El diumenge, a les 12 hores, es farà la festa de l’escuma i hi haurà concursos per la gent gran de gastronomia i jocs de taula pels infants. També es podrà assaborir una xocolatada.

 

El dilluns 23, l’entitat té previst començar la celebració de la revetlla de Sant Joan Francisco Zamorano, president de l’Associació de Veïns Àngela Roca, destaca que “la revetlla de Sant Joan sempre és l’acte amb més assistència ja que quan repartim coca i cava arribem a les 600 reserves”.

 

Trobada de Raquel Sánchez amb el veïnat d’Ausiàs March, Àngela Roca i Can Serra Balet L'alcaldessa ha atès les peticions i preocupacions dels veïns i veïnes d’aquests barris de Gavà relacionades, principalment, amb la seguretat i el civisme

El Casal de Cultura American Lake ha estat l’equipament on ha tingut lloc la trobada de l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, amb el veïnat d’Ausiàs March, Àngela Roca i Can Serra Balet per parlar de les actuacions que es poden fer per millorar el dia a dia d’aquests barris. La trobada, emmarcada en el programa “L’Alcaldessa als barris”, a la qual també hi era com a regidora dels barris, Emma Blanco, és per a Raquel Sánchez, “una oportunitat de compartir amb els ciutadans i les ciutadanes quina és la visió del seu barri però alhora també per explicar allò que fem des de l’Ajuntament i sobretot després de la primera ronda de visites als barris que vaig fer”. L’alcaldessa va mantenir la primera reunió amb el veïnat d’aquesta zona de Gavà el mes de juny i ara era el moment d’explicar “aquelles mesures que hem articular per intentar corregir situacions que ens notificaven. No podem solucionar tot però intentem cercar fórmules i solucions de la mà i amb la implicació dels veïns i veïnes”.

 

Els assistents en aquesta ocasió han plantejat la necessitat d’abordar problemàtiques relacionades amb la seguretat ciutadana i l’incivisme, principalment. Preocupació per la proliferació d’excrements de gossos a la via pública, la reiteració de conductes desagradables d’alguns incívics que alteren la convivència a Ausiàs March i el destí del Casal Sant Jordi han estat algunes de les qüestions plantejades a l’alcaldessa que ha pres nota i ha aprofitat per explicar alguns dels projectes que es duran a terme a aquesta zona dins el programa “Junts fem barri”, com pot ser el correcan a la zona de l’Arborètum. Ha volgut deixar clar que el Casal Sant Jordi continuarà sent un equipament, ara es treballa en un projecte per definir els usos d’aquest espai. També ha explicat que s’han reforçat el manteniment i neteja dels carrers, les sancions per comportaments incívic, ha anunciat que aquest mes començaran a treballar agents cívics que vetllaran per un correcte ús de l’espai públic i ha explicat altres mesures de seguretat que s’han posat en marxa en els darrer mes.

 

“Tenim barris magnífics, que estan cuidats, que tenen serveis, equipaments, instal·lacions, però tot això queda deslluït, de vegades, pels comportament incívics d’una minoria” ha assegurat l’alcaldessa que una vegada més ha volgut apel·lar a “aquest comportament cívic del ciutadà i la ciutadana” per acabar expressant que: “Com sempre surto d’aquestes reunions amb deures i amb moltes ganes de treballar pel be de la ciutat”.

 

Les pròximes visites seran l'11 de març amb els veïns i veïnes de Diagonal, Bòbiles i Santa Teresa a la sala d'actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal. El 16 de març la reunió serà al centre cívic del carrer dels Tellinaires per parlar de temes referents a Gavà Mar. Les darreres reunions programades es faran el 30 de març a La Sentiu, el 31 de març al barri de ca n’Espinós i el 8 d’abril al barri de Bruguers.

 

La plaça Llibertat serà l'espai on es faran les activitats.

El Barri d’Àngela Roca celebra la seva festa major La Plaça Llibertat serà l’espai on, aquest dissabte i diumenge, es faran totes les activitats que ha programat l’Associació de Veïns

El barri d’Àngela Roca celebra aquest cap de setmana la seva festa major amb activitats a la plaça Llibertat per divertir a grans i petits. Els actes començaran dissabte, al voltant de les 19 hores, amb una exhibició dels Castellers de Gavà. Cap a les 20 hores també hi participarà l’esbart Brugués que dansarà un parell o tres de peces. Un dels moments més esperats, segons assegura el president l’AAVV de veïns, Francisco Zamorano, que es qui munta el programa, “és el sopar popular que es començarà a servir al voltant de les 21.30 hores i que, amb un preu de 6 euros, inclou pa amb tomàquet i assortit d’embotits, postres i beguda”. Els tickets es poden adquirir prèviament a la seu veïnal situada al carrer de les Colomeres número 55, a tocar del passeig Margall cada dia de 17.30 hores a 20 hores.

 

El programa continuarà diumenge, amb la festa infantil de l’aigua, a les 12 hores. A la tarda, a partir de les 18 hores, tothom podrà gaudir d’una festa de l’escuma i una xocolatada popular.

 

D’altra banda, i com és tradició, l’entitat veïnal celebrarà, a la mateixa plaça Llibertat la tradicional i esperada revetlla de Sant Joan, la nit del 23 de juny, amb servei de bar i cadires i ball amb música en directe fins ben entrada la matinada.

L'alcaldessa parla amb un dels participants en el campionat de petanca

L’AVV Àngela Roca celebra una competició de petanca i una xocolatada popular L’associació veïnal s’integra d’aquesta manera dins de les festa major d’hivern de Sant Nicasi

L’Associació de Veïns Àngela Roca de Gavà ha celebrat aquest matí al passeig de Joan Maragall dues activitats diferents. D’una banda, han organitzat un campionat de petanca, i de l’altra han ofert una xocolatada popular amb xocolata ben calenta i melindros per a tothom que s’hi ha acostat. D’aquesta manera, l’entitat recolza i col·labora amb els actes programats dins de la festa major d’hivern de Sant Nicasi de la nostra ciutat.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, no ha volgut deixar de passar per saludar tant als que estaven jugant a petanca com als que oferien (i gaudien) de la xocolatada. Sánchez ha recordat que l’Associació de veïns Àngela Roca “s’implica sempre en la festa major de Gavà”, i ha destacat que “tant l’activitat de petanca com la xocolatada han arrossegat a molts veïns del barri que han volgut compartir aquest dia de festes d’hivern, i això fa caliu”.

Sánchez no ha dubtat en assenyalar que iniciatives com aquesta “són la prova de la riquesa i diversitat de la nostra ciutat on conviuen activitats molt diferents que li donen sentit a la festa major i que ens caracteritzen com a ciutat”.

Dissabte es farà el típic sopar de germanor a la plaça Llibertat.

L’AAVV d’Àngela Roca celebra la seva Festa Major El barri concentrarà les activitats, aquest cap de setmana, a la plaça Llibertat amb sopar, ball i activitats infantils i de cultura popular

El barri d’Àngela Roca celebra, aquest cap de setmana, la seva Festa Major. El programa de propostes s’iniciarà dissabte a la atarda amb un exhibició a càrrec dels castellers de Gavà i l’esbart Brugués i la presència de la companyia General del Foc i part del deu bestiari popular. A la nit, a partir de les 21.30 hores s’assaborirà un sopar fred a base de pa i embotits i, tot seguit, hi haurà ball fins la matinada. El president de l’AAVV, Francisco Zamorano espera “repetir l’èxit assolit l’any passat on vam tenir ple absolut i es van repartir 600 plats”.

 

Diumenge les activitats previstes estan pensades més aviat pels petits amb un cercavila dels gegants i gegantons i una festa de l’aigua, al matí, i,una festade l’escuma i un berenar gratuït a base de xocolata desfeta, a la tarda.

 

Segons Francisco Zamorano, “la festa se celebra, des de fa molts anys, i esdevé una oportunitat extraordinària perquè els veïns i veïnes es trobin i es coneguin, i també perquè tota la ciutadania de Gavà pugui gaudir-la”. Zamorano admet que “la participació sempre és important” tot i que lamenta que” en la organització la implicació sempre és menor. Ens cal, sobretot, una major col·laboració pe part dels joves”.

 

Després de la Festa Major, el barri també viurà com es tradició la revetlla de Sant Joan, el proper 23 de juny.

Un moment de la trobada amb els alumnes

Raquel Sánchez visita l’escola Immaculada Concepció La trobada forma part del programa “L’alcaldessa als barris” que aquests dies es desenvolupa al barri d’Àngela Roca

El programa “L’alcaldessa als barris” s’està desenvolupant aquests dies al barri d’Àngela Roca i, amb aquesta excusa, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat aquest matí l’escola Immaculada Concepció, ubicada en aquest barri de la ciutat. Sánchez s’ha reunit amb l’equip directiu del col·legi, encapçalat per la directora, Ana Puente, i tots junts han tractat temes que afecten directament a l’escola. Després d’aquesta reunió, Sánchez s’ha sotmès a les preguntes d’un grup d’alumnes de 1r de Batxillerat que han interrogat a l’alcaldessa sobre temes de ciutat.

Sánchez s’ha mostrat molt satisfeta d’aquesta visita a “un dels primers centres educatius de la ciutat pel qual han passat molts gavanencs, jo inclosa”. L’alcaldessa, però, ha destacat “aquesta part de la visita tan important, que m’agrada tant i que m’interessa tant, que és la trobada amb els alumnes per intercanviar opinions, veure quines són les seves necessitats i quina és la seva mirada vers la ciutat i la societat”.

Sánchez ha destacat, respecte als temes tractats en aquesta trobada amb els alumnes, que també és important “demanar-lis a ells com a joves participació i coresponsabilitat, s’ha de deixar de veure a l’Ajuntament com aquell lloc on es va a demanar i jo sempre demano i reivindico que la gent es coresponsabilitzi de tot el que passa a la ciutat”.

De la seva banda, Ana Puente també s’ha mostrat molt satisfeta amb com ha anat aquesta trobada amb els alumnes. La preparació d’aquesta sessió s’ha portat a terme aquest matí “organitzant un taller on hem motivat als alumnes per tal que li fessin a l’alcaldessa demandes, crítiques, o que parlessin de temes que per ells fossin interessants”. Després de que els joves demanessin a l’alcaldessa per assumptes com ara si era possible fer una piscina pública descoberta o si era possible canviar els llums de Nadal per tal que cada any no fossin els mateixos i no siguin tan avorrits, Puente ha assegurat que “les preguntes que han fet els alumnes han estat d’un gran sentit comú, han estat preguntes interessants, necessàries, i les demandes són les que un demanaria de manera natural i espontània a qualsevol dels seus familiars a casa seva”.

Sánchez ha visitat l'escola acompanyada, entre d'altres, del primer tinent d'alcalde de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Díaz, i del regidor de barri d’Àngela Roca, Jordi Tort.

L'Alcaldessa també va voler compartir la festa amb els veïns i veïnes.

L’AAVV d’Àngela Roca ha celebrat la seva Festa Major El barri ha concentrat les activitats, aquest cap de setmana, a la plaça Llibertat amb sopar, ball i activitats infantils i de cultura popular

El barri d’Àngela Roca ha celebrat, aquest cap de setmana, la seva Festa Major. El programa de propostes va començar dissabte a la atarda amb un exhibició a càrrec dels castellers de Gavà i l’esbart Brugués i la presència de la companyia General del Foc i part del deu bestiari popular.  A la nit, a partir de les 21.30 hores, es va compartir un sopar fred a base de pa i embotits i, tot seguit, hi va haver ball fins la matinada.

 

Diumenge les activitats previstes estaven pensades més aviat pels petits amb un cercavila dels gegants i gegantons i una festa de l’aigua, al matí, i, una festa de l’escuma i un berenar gratuït a base de xocolata desfeta, a la tarda.

 

Segons el president de l’AAVV, Francisco Zamorano “la festa se celebra, des de fa molts anys, i esdevé una oportunitat extraordinària perquè els veïns i veïnes es trobin i es coneguin, i també perquè tota la ciutadania de Gavà pugui gaudir-la”. Zamorano admet que “la participació sempre és important” tot i que lamenta que” en la organització la implicació sempre és menor. Ens cal, sobretot, una major col·laboració pe part dels joves”.

 

Després de la Festa Major, el barri també viurà com es tradició la revetlla de Sant Joan, el proper 23 de juny.

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.