Text de cerca: Resultats trobats: 19
Etiqueta: Barri de La Sentiu Ordre

Moment de la sortida de la cursa zombi del febrer

Cursa de zombis a La Sentiu Coincidint amb la celebració de Tots Sants, l’entitat veïnal munta, la segona edició d'aquesta divertida carrera. La primera es va fer el passat mes de febrer

L’Associació de Veïns de La Sentiu prepara, per aquest 1 de novembre, la segona edició de la cursa de zombis titulada “Carrera entre zombis - Halloween Run Gavà”, una activitat que a més de divertir té una clara vocació benèfica ja que es recolliran diners i aliments per a la Plataforma Gavà Solidària.

 

Es tracta d’una carrera popular d'obstacles pensada per a tota la família i per a tots els públics, ja que a més de l'esportiva suma la lúdica. El repte de l'associació és “reunir a centenars de persones entre corredors, zombis, voluntaris, persones anònimes, que a més de passar-ho bé participen en una acció solidària”.

En aquesta cursa els corredors, que poden anar disfressats, tindran quatre tires subjectes a la cintura que es denominen “vides” i hauran de creuar la meta amb almenys una cinta, esquivant els zombis que aniran apareixent durant l’itinerari i que intentaran prendre-les. El recorregut es podrà realitzar corrent o caminant, no es podrà sortir de la ruta establerta, i el temps màxim serà d’1 hora i 30 minuts. En apuntar-se es lliurarà una bossa amb informació i el plànol del recorregut, samarreta, informació comercial i dorsal.

 

La sortida es farà  a les 09.30 hores del matí des de darrere del parc dels Bombers, i s’han dissenyat tres distàncies de 2, 5 i 10 quilòmetres pel bosc de La Sentiu. La organització precisa que hi haurà premis per als tres primers corredors masculins i femenins, pels tres zombis millor caracteritzats, i pel qui aconsegueixi prendre més vides al corredors. Al final es repartirà refrescs, aigua i fruita. La carrera estarà amenitzada amb grups de percussió i es realitzarà una sessió d'escalfament a càrrec de la professora de zumba de l'associació per començar en forma.

 

L’activitat compta amb la col·laboració del Club Atletisme Gavà, la Casa de Aragón i dels ajuntaments de Gavà, Castelldefels i la Diputació de Barcelona.

 

Les inscripcions cal fer-les a RUNEDIA Fins al dia 24 d'octubre a les 24 hores.

Atendre les necessitats ciutadanes objectiu del programa “L’alcaldessa als barris” Raquel Sánchez es traslladarà dos o tres dies a la setmana als diferents barris de Gavà per tenir un contacte directe amb el veïnat

“L’alcaldessa als barris “ s’entrenarà el proper més de juny al barri de can Tintorer. L’objectiu del programa és, en paraules de l’alcaldessa Raquel Sánchez, “mantenir un diàleg permanent i obert a tothom per escoltar opinions, propostes i demandes de la ciutadania. Es una manera senzilla però a la vegada efectiva d’apropar la gestió municipal a la ciutadania i de fer un exercici de transparència i participació”.

 

Per a l’alcaldessa “des de la meva presa de possessió es un objectiu prioritari establir un contacte senzill però efectiu amb la ciutadania. Crec que en aquest moment en el que els ciutadans i les ciutadanes tenen sovint moltes necessitats és necessari estar en permanent contacte per compartir decisions que milloren el dia a dia dels gavanencs i gavanenques”.

 

Durant 2 o 3 dies a la setmana Raquel Sánchez es traslladarà als diferents barris de la ciutat on, entre altres accions, s’organitzaran trobades obertes amb l’alcaldessa. La idea –explica Raquel Sánchez- és que els ciutadans i ciutadanes que moltes vegades tenen la visió de l’Ajuntament com la d’un edifici on fer tràmits, tinguin l’oportunitat d’expressar la seva opinió del barri, les seves propostes i demandes i s’impliquin més directament en el futur del seu entorn immediat.

 

Aquest contacte permanent entre l’alcaldessa i la ciutadania servirà per fer un seguiment de les propostes i compromisos que es vagin adquirint en les trobades.

 

L’alcaldessa als barris és una de les accions del programa Junts fem barri que prioritzarà les accions immediates de millora de l’espai públic i que es presentarà properament.

La Sentiu celebra la seva Festa Major Aquest cap de setmana, els veïns i veïnes d’aquest barri gavanenc sortiran al carrer per gaudir de diferents activitats lúdiques

L’Associació de Veïns de La Sentiu celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major. Les activitats, que se celebraran a l’explanada situada davant la masia que acull el casal del barri, començaran dissabte a les 19 hores les exhibicions de ball, com ara sevillanes o country a càrrec de membres de l’entitat local cal Nicanor.

 

A partir de les 21 hores, es farà un sopar veïnal on els presents podran portar el menjar de casa. Cañas precisa que “nosaltres posarem a l’abast de la gent dues planxes perquè, si volen, puguin cuinar. També hi haurà servei de bar tota la nit”.

 

Tot seguit, donarà inici el ball amb orquestra, que s’allargarà fins ben entrada la matinada. Segons explica Josep Cañas, “es tracta d’una festa prou animada on hi participa força gent. L’any passat, fins a 250 persones van gaudir de les activitats”. La celebració al barri s’organitza oficialment des de 1983, tot i que Cañas admet que “des dels anys 60 hi hagut tradició entre el veïnatge de fer aquesta mena de celebracions.”

 

Per diumenge s’han preparat activitats infantils amb la col·laboració de l’Esplai El Mamut, una missa a les 12 hores i, durant tot el dia, es disputarà un torneig de petanca, amb partides eliminatòries al matí, i les finals i lliurament de premis a la tarda.

Entrevista a Ràdio Gavà

Sánchez durant la seva reunió amb els veïns i veïnes de La Sentiu.

Trobada de l’Alcaldessa amb els veïns de La Sentiu Raquel Sánchez reprèn aquests contactes amb la població, després de les vacances, per conèixer, de primera mà, les propostes de millora de la ciutat

L’Alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez ha reprès, aquest dimecres, les trobades amb els veïns i veïnes als barris. En aquesta ocasió, la reunió ha estat al barri de La Sentiu i, en ella, la vintena d’assistents li han traslladat  les seves queixes i propostes per millorar el barri. Bàsicament han estat qüestions de millores a la via pública, en temes de neteja, recollida d’esporga, mobilitat i manteniment, assumptes que, segons ha precisat l’Alcaldessa, “són recurrents però que s’estudiaran perquè són claus per millora la qualitat de vida”. Altres temes que s’han exposat han estat els impostos relacionats amb l’habitatge o la proposta de trasllat de la zona de petanca i jocs infantils d’on són ara fins a l’esplanada situada davant de la seu veïnal, a can Llong.

 

Després d’aquesta reunió, que es va allargar durant dues hores, Raquel Sánchez reconeix que “el resultat ha estat positiu” perquè “si bé és cert que la ciutadania disposa de diverses vies per comunicar-se amb l’Ajuntament, crec que poder parlar directament amb l’Alcaldessa és quelcom que ells valoren”.

 

La trobada també ha servit per explicar alguns dels projecte que finalment es tiraran endavant en aquest sector, després que hagin quedat escollits en el procés de votació ciutadana del "Junts Fem Barri".

 

La propera trobada de l’Alcaldessa als barris tindrà lloc amb els veïns i veïnes de Bruguers.

Els treballs s'allargaran fins el 21 d'octubre.

Tractament contra la Processionària del pi Entre els dies 15 i 21 d'octubre, tots dos inclosos, es realitzen els tractaments preventius als arbres de les urbanitzacions de Gavà i camins d'accés

L’Ajuntament de Gavà està duent a terme, aquesta setmana, els tractaments pertinents per lluitar contra la proliferació de la Processionària del pi. Així, fins dimarts vinent s’actuarà a la zona de Gavà Mar, concretament a l’avinguda Europa, al Camí de la Pineda, a la zona esportiva entre els carrers Nou de Rals i Gregal, i les pinedes entre l’Avinguda del Mar i el Camí de la Pava. També es treball als barris de La Sentiu, a ca n’Espinós i als espais boscosos a tocar de la zona urbana.

 

La Processionària del pi és un insecte lepidòpter de la família Thaumatopoeidae. Habita la conca mediterrània i és una important plaga per a algunes espècies d'arbres, sobretot pins i Pot arribar a esdevenir una plaga molt comuna i estesa arreu, de caràcter cíclic i difícil d'eradicar. Les larves mengen les fulles i defoliant l'arbre, però aquesta plaga només és letal en alguns casos d'arbres molt joves.

El Gavabús amplia el recorregut al barri de la Sentiu.

El Gavabús amplia el recorregut al barri de la Sentiu L’Ajuntament de Gavà acompleix així, el compromís d’atendre una de les principals demandes del veïnat

Aquest dilluns, la línia urbana del Gavabús GA1 amplia el recorregut a la Sentiu. L’Ajuntament ha acordat amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona apropar més el transport públic als veïns i veïnes, tal com havien sol·licitat personalment a l’alcaldessa, Raquel Sánchez, en les seves visites al barri.

El nou itinerari serà circular i incorporarà tres noves parades. La parada d’origen i final estarà ubicada a la plaça de la Sentiu, just a l’inici del carrer de Xaloc. Amb el nou recorregut la distància entre parades es reduirà considerablement.

 

Nova trobada del veïnat de La Sentiu amb l’alcaldessa Raquel Sánchez ha escoltat les peticions i preocupacions dels veïns i les veïnes i ha analitzat les millores fetes des de la primera visita que va fer fa uns mesos

L’Associació de Veïns del barri de La Sentiu va ser el punt de trobada, ahir a la tarda, de l’alcaldessa, Raquel Sánchez, amb els veïns i veïns d’aquesta zona de Gavà. La visita s’emmarca en el programa l’alcaldessa als barris, iniciat l’estiu de 2014. Després d’una primera pressa de contactes, al febrer, es va programar una segona tanda de visites que finalitzaran l’abril amb reunions amb el veïnat de Bruguers i de Ca n’Espinós.

 

Reparació de voreres, més seguretat, ampliació del servei d’autobusos en horari escolar, tancament de parcel·les de propietat privada, neteja de rieres, etc, van ser algunes de les peticions a l’alcaldessa. “La Sentiu és un barri que, per la seva ubicació, té unes característiques pròpies. Per això, a les demandes tradicionals i típiques que ens hem trobar en altres barris s’afegeixen unes altres diferencials com pot ser la connectivitat amb el nucli urbà i el tema de la neteja”, comentava l’alcaldessa qui va explicar que entre la primera i segona trobada, “ hem pogut reforçar el manteniment i la neteja amb la campanya Junts fem net”. Per a Sánchez la reunió, com totes les que manté amb el veïnat, “ha estat enriquidora, hem explicat el que podem i el que no podem fer”.

 

Precisament en aquesta reunió l’alcaldessa, que estava acompanyada per la regidora de barri, Laura Barrufet, els va comunicar que properament es durà a terme el projecte d’enjardinament de la illeta situada a l’entrada de la Sentiu (carretera de la Sentiu). Aquesta acció és una de les tres noves que es faran dins el Junts fem barri, després que un cop efectuades les licitacions de les vint obres previstes en un principi, s’ha produït un romanent de diners per la disminució en la inversió inicial prevista a cada projecte. L’actuació consisteix en una vorera perimetral, eliminar dos pins per motiu de seguretat i enjardinar la resta.

 

Imatge aèrea del foc.

Nou incendi a La Sentiu El foc, declarat ahir a la tarda, i les causes del qual encara s’investiguen, va cremar 7600 metres quadrats de vegetació

Un nou incendi va cremar, ahir, 7600 metres quadrats de matolls i vegetació baixa a la zona forestal de La Sentiu, prop de can Vinyals. L’incendi, les causes del qual encasa no se saben, es va declarar al voltant de les 18.30 hores. 9 dotacions dels bombers, que també van activar mitjans aeris per intentar sufocar les flames de seguida, van poder controlar la situació ràpidament, i es va extingir el focus a les 20.15 hores.

 

Aquest es el  quart incendi al bosc al nostre terme municipal calat en poques setmanes. Recordem que en només 15 dies n’hi hagut 2 al Calamot i, fa un parell de setmanes, van cremar 3000 metres quadrats també a La Sentiu.

 

Recordem que fins el 15 d’octubre està prohibit fer foc a tots els terrenys forestals estiguin o no poblats d'espècies arbòries i al radi de 500 metres que els envolta. Queda prohibit llançar objectes encesos, escombraries i coets o focs artificials.

 

Així, els permisos per dur a terme activitats que comportin risc d'incendi s'hauran de sol·licitar de manera individual, excepte per l'eliminació de restes vegetals i de poda a treballs agrícoles, en aquest cas es pot demanar una autorització a nivell municipal; aquesta serà la primera vegada que els pagesos catalans es poden acollir a les cremes col·lectives.

 

Quan les circumstàncies meteorològiques siguin de risc alt, molt alt o extrem el departament d'Agricultura pot establir mesures extraordinàries i deixar sense efecte tots els permisos que s'hagin donat per fer foc. En aquest cas els agents informaran amb un missatge de mòbil totes aquelles persones que tinguin el permís per fer foc. Aquest sistema es va engegar l'any passat i de moment ha donat molt bons resultats.

A partir de les 21 hores, es farà un sopar veïnal.

La Sentiu celebra la seva Festa Major Aquest cap de setmana, els veïns i veïnes d’aquest barri gavanenc sortiran al carrer per gaudir de diferents activitats lúdiques

L’Associació de Veïns de La Sentiu celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major. Les activitats, que se celebraran a l’explanada situada davant la masia que acull el casal del barri, començaran dissabte a les 19 hores les exhibicions de ball, com ara sevillanes o country a càrrec de membres de l’entitat local cal Nicanor i també zumba.

 

A partir de les 21 hores, es farà un sopar veïnal on els presents podran portar el menjar de casa. Cañas precisa que “nosaltres també farem botifarres i hi haurà servei de bar tota la nit”.

 

Tot seguit, donarà inici el ball amb un duet, que s’allargarà fins ben entrada la matinada. Segons explica Josep Cañas, “es tracta d’una festa prou animada on hi participa força gent.”. La celebració al barri s’organitza oficialment des de 1983, tot i que Cañas admet que “des dels anys 60 hi hagut tradició entre el veïnatge de fer aquesta mena de celebracions”.

Per diumenge s’han preparat activitats infantils. Durant tot el dia es disputarà un torneig de petanca, amb partides eliminatòries al matí, i les finals i lliurament de premis a la tarda.

La Sentiu celebra la seva Festa Major Aquest cap de setmana, els veïns i veïnes d’aquest barri gavanenc sortiran al carrer per gaudir de diferents activitats lúdiques

L’Associació de Veïns de La Sentiu celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major. Les activitats, que se celebraran a l’explanada situada davant la masia que acull el casal del barri, començaran dissabte, a les 20 hores, amb exhibicions de flamenc i sevillanes a càrrec la Asociación Cultural Andaluza i després altres de balls de saló i roda cubana que guiarà un professor.Al voltant de les 22 hores es farà un sopar veïnal on els presents podran portar el menjar de casa o bé comprar un entrepà de botifarra al servei de bar que funcionarà tota la nit. Una altra alternativa és fer l’àpat al restaurant can Llonch, que estarà obert fins a les 23 hores, moment on és previst que comenci el ball amb el duet “Alma” fins la matinada. Al descans de la seva actuació, s’aprofitarà per lliurar els trofeus als guanyadors del campionat de petanca que va acabar dimecres passat.

 

Segons l’AAVV de veïns , “es tracta d’una festa prou animada on hi participa força gent”. La celebració al barri s’organitza oficialment des de 1983, tot i que “des dels anys 60 hi ha hagut tradició entre el veïnatge de fer aquesta mena de celebracions”.

Sánchez i Barrena es van sumar a la festa.

La Sentiu celebra la seva Festa Major Aquest cap de setmana, els veïns i veïnes d’aquest barri gavanenc van sortir al carrer per gaudir de diferents activitats lúdiques

L’Associació de Veïns de La Sentiu ha celebrat aquest cap de setmana la seva Festa Major. Les activitats, que van fer-se a l’explanada situada davant la masia que acull el casal del barri, van tenir lloc dissabte, amb exhibicions de flamenc i sevillanes a càrrec la Asociación Cultural Andaluza i després altres de balls de saló i roda cubana que va guiar un professor. També es va fer l’esperat sopar veïnal on els presents van portar el menjar de casa o bé van poder comprar un entrepà de botifarra al servei de bar que va funcionar tota la nit. Una altra alternativa era fer l’àpat al restaurant can Llonch, que va estar obert fins a les 23 hores, hora en què va donar inici el el ball amb el duet “Alma” fins la matinada. Al descans de la seva actuació, es van lliurar els trofeus als guanyadors del campionat de petanca que va acabar dimecres passat.

 

Segons l’AAVV de veïns , “es tracta d’una festa prou animada on hi participa força gent”. La celebració al barri, de la qual també hi va participar l’Alcaldessa Raquel Sánchez s’organitza oficialment des de 1983, tot i que “des dels anys 60 hi ha hagut tradició entre el veïnatge de fer aquesta mena de celebracions.”

El projecte també preveu la millora de l’enjardinament

Obres de millora a la illeta d’entrada a la Sentiu Aquesta setmana han començat les obres d’adequació de la illeta d’entrada a la Sentiu, un dels projectes prioritzats per la gent al 1er Junts Fem Barri

L’actuació consisteix en la renovació de la vorada perimetral de la illeta, l’execució d’una vorera perimetral i la creació d’una zona de passos per a vianants. El projecte també preveu la millora de l’enjardinament, amb una tala dels arbres inclinats i una esporga dels exemplars que es mantenen.

 

També s’hi instal·larà mobiliari urbà; concretament un banc a la zona de pas, i una barrera a la vorera del carrer del Xaloc on es troba instal·lada la parada de bus. La intervenció inclourà l’ordenació dels contenidors de recollida selectiva, amb la instal·lació d’una mampara protectora i la creació d’un punt de recollida específic de restes de poda.

 

Les obres s’allargaran fins a finals del mes de desembre.

Estat de les obres de la illeta aquest dimecres.

En marxa la reforma de la illeta d’entrada a la Sentiu L’actuació consisteix en la renovació de la vorada perimetral de la illeta, l’execució d’una vorera perimetral i la creació d’una zona de passos per a vianants

Aquets dies segueixen els treballs d’adequació de la illeta d’entrada al barri de la Sentiu de Gavà, un dels projectes prioritzats per la ciutadania en la primera edició del programa participatiu Junts Fem Barri. Silvia Muntaner, arquitecta tècnica, ha precisat que “aquest projecte, i 2 més, s’han pogut sumar als 20 més votats gràcies al pressupost sobrant aconseguit amb la rebaixa feta sobre la base inicial per part de les empreses licitadores”.

 

L’actuació consisteix en la renovació de la vorada perimetral de la illeta, l’execució d’una vorera perimetral i la creació d’una zona de passos per a vianants. El projecte també preveu la millora de l’enjardinament, amb una tala dels arbres inclinats i una esporga dels exemplars que es mantenen.

 

També s’hi instal·larà mobiliari urbà; concretament un banc a la zona de pas, i una barrera a la vorera del carrer del Xaloc on es troba instal·lada la parada de bus. La intervenció inclourà l’ordenació dels contenidors de recollida selectiva, amb la instal·lació d’una mampara protectora de fusta i la creació d’un punt de recollida específic de restes de poda.

 

Segons Muntaner, “amb aquesta actuació s’aconsegueix que un dels carrils d’accés es faci més estret, amb al qual cosa es contribueix a reduir la velocitat de pas dels vehicles i a millorar la visibilitat, assumptes que, per altra banda, esdevenien principals reivindicacions dels veïns i veïnes del barri”.

 

Les obres s’allargaran fins a finals del mes de desembre.

Sánchez, davant de la nova illa

Raquel Sánchez visita la nova illa a l’entrada de La Sentiu La infraestructura va ser una de les peticions ciutadanes sorgides del “Junts fem barri”

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat aquesta matí la nova illa a l’entrada del barri de La Sentiu. La infraestructura, que és en realitat una reforma de la que ja hi havia, va ser una de les peticions que van sorgir del procés participatiu “Junts fem barri”.

Raquel Sánchez ha destacat que “encara li queden uns dies per estar del tot acabada però estem comprovant que els veïns estan satisfets i contents amb com està quedant, i això és l’important”. L’alcaldessa recorda que “hi havia un problema d’entrada al barri amb aquest espai però sobretot el que hi havia era un problema d’aigües, quan plovia molt hi havia baixades d’aigües que feien que tot aquest indret s’inundés”.

El secretari de l’Associació de Veïns de La Sentiu, Francisco Terrés, recorda els problemes que hi havia en aquest indret: “Aquesta illa estava molt abandonada, era un abocador d’escombraries ja que estava en unes condicions tan dolentes que tothom deixava aquí les bosses, i a més estava tot ple de fustes i troncs i cada cop que plovia s’emboçaven els desguassos i tot eren problemes”. Terrés admet també que “ara l’entrada del barri ha quedat millor que estava i es veu una mica més decent”, i espera que “s’arreglin la resta de problemes del barri”.

L'estada de l’alcaldessa s’emmarca dins d’una visita on Sánchez ha intercanviat opinions amb els veïns sobre les necessitats i els problemes del barri. Tots plegats han “revisat i comentat la resta de projectes que van sorgir del “Junts fem barri” com ara la millora de la zona de barbacoes, la construcció d’un parell de pistes de petanca al costat de la Masia de Can Llong, la pavimentació d’alguns carrers o la neteja de la riera”. Sánchez ha destacat tanmateix que “és des de la proximitat que coneixes les necessitats i també som capaços de donar resposta amb més immediatesa”.

La zona de La Sentiu acollirà l’escenari

Gavà celebra aquest diumenge la Romería La zona de La Sentiu serà el punt de trobada d’aquest esdeveniment organitzat per la Asociación Cultural Andaluza de Gavài la implicació de diverses entitats locals

Aquest diumenge, la ciutat celebrarà La Romería de Gavà, un esdeveniment que esdevé la continuació de l’anomenada Romería de la Cruzi que organitza la Asociación CulturalAndaluza, amb la col·laboració de diverses entitats locals

 

La Romería partirà a les 9.30 hores de davant e la nova piscina municipal i farà un recorregut urbà amb aturada a la plaça Jaume Balmes, on es faran uns balls. Tot seguit, prosseguiran pel carrer Montflorit, Diagonal i l’avinguda de Joan Carles I. Tot seguit, es baixarà  per Les Bòbiles, bordejant el parc del Mil·lenni, i s’enfilarà la carretera rumb la zona lúdica de La Sentiu. En l’itinerari, de quatre quilòmetres hi haurà cotxes de cavalls, cavalls muntats, que amb música i balls que s’aniran alternant durant la marxa en permetrà fer tot el recorregut de manera alegre i tranquil·la.

 

La zona de La Sentiu acollirà l’escenari, on s’oficiarà, a partir de les 13.30 hores, una Misa Rociera amb la participació del cor Zahara de la Sierra. En aquest mateix indret, es podrà gaudir d’actuacions en directe durant tot el dia, com la del grup Los Amigos. Val a dir, que també s’ha previst acotar una zona on s’instal·laran lliurement les persones que es quedin a dinar i portin les seves taules i cadires. La organització però, també ofereix servei de cadira i taula al preu de 3 euros. Per poder-hi accedir, cal fer una reserva prèvia a la seu de la Asociación Cultural Andaluza. També hi haurà servei de bar a preus populars amb begudes típiques d’una Romería, servei de tapes i entrepans, cafè, rebujito, gaspatxo, etc. També s’habilitarà una zona d’aparcament per a les persones que hi arribin en cotxe.

Els veïns i veïnes soparan plegats.

La Sentiu celebra la seva Festa Major Aquest cap de setmana, els veïns i veïnes d’aquest barri gavanenc sortiran al carrer per gaudir de diferents activitats lúdiques

L’Associació de Veïns de La Sentiu celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major. Les activitats, es faran a al zona de can Llonch, que acull el casal del barri, aquest dissabte, amb exhibicions de flamenc i sevillanes a càrrec la Asociación Cultural Andaluza i després altres de balls de saló i roda cubana guiades per un professor. També es farà l’esperat sopar veïnal on els presents portaran el menjar de casa o bé van poder comprar un entrepà de botifarra i beguda per 5 euros al servei de bar que  funcionarà tota la nit. Durant la vetllada, es lliuraran els trofeus del campionat de petanca i partir de les 23 hores donarà inici el ball fins la matinada amb el duet “Alma”. No faltarà el cava ni el rom cremat.

 

Segons l’AAVV de veïns , “es tracta d’una festa prou animada on hi participa força gent.”. La celebració al barri s’organitza oficialment des de 1983, tot i que “des dels anys 60 hi ha hagut tradició entre el veïnatge de fer aquesta mena de celebracions.”

La Asociación Cultural Andaluza va participar de la festa.

La Sentiu celebra la seva Festa Major Aquest cap de setmana, els veïns i veïnes d’aquest barri gavanenc han sortit al carrer per gaudir de diferents activitats lúdiques

L’Associació de Veïns de La Sentiu ha celebrat aquest passat dissabte la seva Festa Major. Les activitats, es van fer, com l’any passat, a la zona de can Llonch, que acull el casal del barri, i es van traduir en exhibicions de flamenc i sevillanes a càrrec la Asociación Cultural Andaluza i després altres de balls de saló i roda cubana guiades per un professor. També es va fer l’esperat sopar veïnal on els presents van portar el menjar de casa o bé van poder comprar un entrepà de botifarra i beguda per 5 euros al servei de bar que  va funcionar tota la nit. Durant la vetllada, es van lliurar també els trofeus del campionat de petanca i  tot seguit va donar inici el ball fins la matinada amb el duet “Alma”. No va faltar el cava ni el rom cremat.

 

Segons l’AAVV de veïns “es tracta d’una festa prou animada on hi participa força gent”. La celebració al barri s’organitza oficialment des de 1983, tot i que “des dels anys 60 hi ha hagut tradició entre el veïnatge de fer aquesta mena de celebracions.”

Sánchez, aquest matí visitant el camí on s'està actuant

Comencen els treballs per crear un accés còmode i segur a l’Ermita de Bruguers La intervenció permetrà accedir a l’ermita des del nucli urbà o des de la zona de lleure la Sentiu

Aquesta setmana ha començat la primera fase de les obres d’adequació del sender entre el camí dels Boscos i l’ermita de Bruguers i les millores per al seu accés des del nucli urbà.

La intervenció, subvencionada per la Diputació de Barcelona i amb un pressupost de 60.128 euros, té com a objectiu dotar d’un accés còmode i segur, a peu o en bicicleta, a l’Ermita de Bruguers, sigui des del nucli urbà o des de la zona de lleure de la Sentiu. Aquesta actuació potenciarà l’ús lúdic i turístic d’un espai de gran valor paisatgístic que concentra elements històrics, culturals i naturals d’interès. Els treballs tindran una durada aproximada d’un mes.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha explicat que l’objectiu és “millorar les condicions d’accessibilitat, la connexió amb altres camins, i sobretot que es pugui evitar anar per la carretera, ja que sabem que hi ha certs punts sense continuïtat on els ciutadans acaben anant per la carretera, així que el que estem intentant és fer un continu de camins amb seguretat”.

Per una banda s’intervindrà en l’actual drecera entre el camí dels boscos i l’Ermita de Bruguers, un camí de 450 metres de longitud que es reconvertirà en un traçat més còmode per a excursionistes i ciclistes mitjançant uns pendents adequats i una secció d’1,5 metres d’amplada aproximadament.

Aquest sender s’ubica al parc del Garraf i, per tant, l’actuació s’adaptarà, en la mesura del possible, a la topografia existent. En aquest sentit, l’alcaldessa ha destacat que “la intervenció, des d’un punt de vista de l’obra i de l’actuació feta, s’ha fet de manera poc agressiva i poc lesiva pel territori, és una obra molt respectuosa amb l’entorn i amb el medi ambient, amb utilització d’elements naturals d’enginyeria com ara troncs o branques”.

També s’actuarà a l’actual pista que uneix el nucli urbà i el camí de Can Mas, discorrent en paral·lel a la carretera de la Sentiu fins a arribar al fons de can Llong i seguint per l’antic camí de la Sentiu, el camí del Bonet i el camí dels Boscos, amb una longitud de 4,2 quilòmetres. En aquesta primera fase es realitzaran una desena d’intervencions ubicades en l’encreuament amb la carretera de la Sentiu i els seus voltants. L’objectiu d’aquestes obres és la millora del paviment i del drenatge existent, així com la senyalització de l’encreuament del sender per garantir la seguretat dels usuaris del camí.

Aquesta actuació s’emmarca dins un projecte molt més ampli d’adequació de camins en el terme municipal de Gavà. L’alcaldessa ho ha destacat explicant que “aquesta és la primera intervenció però tenim planificades moltes més, hem fet un Pla Director de Camins que suposarà fer actuacions mica en mica per tal que els ciutadans puguin conèixer el nostre Parc del Garraf”.

Les actuacions més immediates començaran el proper 15 d’octubre quan, en col·laboració amb l’ADF, s’actuarà en diversos camins com els de la serra de les Ferreres, de can Quatre, de can Vinyes, de la carretera de Begues al Castell i de can Bassoles.

Barrena i Sánchez, davant de la futura pista de petanca

En marxa les obres de millora de l’Àrea de lleure de La Sentiu Es tracta d’un dels projectes que la ciutadania va decidir prioritzar en el procés participatiu Junts Fem Barri

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el regidor de barri de La Sentiu, German Barrena, han visitat aquest matí les actuacions que l’Ajuntament està executant a l’àrea de lleure la Sentiu, unes actuacions que van ser prioritzades per la ciutadania en el procés participatiu Junts Fem Barri celebrat el 2016.

D’una banda, s’està procedint a la remodelació de la zona boscosa. Aquesta intervenció, que neix d’una proposta de l’Ajuntament que va obtenir 649 vots, consisteix en la renovació dels bancs i taules, que se substituiran per d’altres de materials plàstics reciclats, cosa que farà més sostenible el manteniment i allargarà la seva durabilitat. L’obra té un pressupost de 35.000 euros.

D’altra banda, també s’està procedint a la construcció d’una pista de petanca davant de la seu de l’associació veïnal. Aquesta actuació, també proposada per l’Ajuntament, va tenir 617 vots. La seva execució suposarà una inversió de 10.933 euros.

German Barrena ha destacat que amb les noves taules i cadires “la gent podrà gaudir més d’aquest indret perquè les que hi havien necessitaven un canvi degut al seu estat”, mentre que de la nova pista de petanca ha assegurat que “ajudarà a millorar la convivència i les relacions socials en el barri”.

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.