Text de cerca: Resultats trobats: 13
Etiqueta: Barri de can Tintorer Ordre

Atendre les necessitats ciutadanes objectiu del programa “L’alcaldessa als barris” Raquel Sánchez es traslladarà dos o tres dies a la setmana als diferents barris de Gavà per tenir un contacte directe amb el veïnat

“L’alcaldessa als barris “ s’entrenarà el proper més de juny al barri de can Tintorer. L’objectiu del programa és, en paraules de l’alcaldessa Raquel Sánchez, “mantenir un diàleg permanent i obert a tothom per escoltar opinions, propostes i demandes de la ciutadania. Es una manera senzilla però a la vegada efectiva d’apropar la gestió municipal a la ciutadania i de fer un exercici de transparència i participació”.

 

Per a l’alcaldessa “des de la meva presa de possessió es un objectiu prioritari establir un contacte senzill però efectiu amb la ciutadania. Crec que en aquest moment en el que els ciutadans i les ciutadanes tenen sovint moltes necessitats és necessari estar en permanent contacte per compartir decisions que milloren el dia a dia dels gavanencs i gavanenques”.

 

Durant 2 o 3 dies a la setmana Raquel Sánchez es traslladarà als diferents barris de la ciutat on, entre altres accions, s’organitzaran trobades obertes amb l’alcaldessa. La idea –explica Raquel Sánchez- és que els ciutadans i ciutadanes que moltes vegades tenen la visió de l’Ajuntament com la d’un edifici on fer tràmits, tinguin l’oportunitat d’expressar la seva opinió del barri, les seves propostes i demandes i s’impliquin més directament en el futur del seu entorn immediat.

 

Aquest contacte permanent entre l’alcaldessa i la ciutadania servirà per fer un seguiment de les propostes i compromisos que es vagin adquirint en les trobades.

 

L’alcaldessa als barris és una de les accions del programa Junts fem barri que prioritzarà les accions immediates de millora de l’espai públic i que es presentarà properament.

L'alcaldessa, durant la trobada amb el veïnat al Casal de Can Tintorer

El veïnat de la zona nord de la ciutat exposa a l’alcaldessa les seves demandes i preocupacions Raquel Sánchez ha iniciat amb els veïns i veïnes de Can Tintorer, Can Tries i Can Pere Bori la primera de les trobades emmarcades en el programa “L’alcaldessa al barri”

Conductes incíviques, manca de neteja de carrers, de seguretat, millora de zones de jocs infantils i de l’espai públic en general i arranjament d’habitatges van ser algunes de les qüestions que van plantejar els veïns i veïnes dels barris de Can Tintorer, Can Tries i Can Pere en la primera trobada que l’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha efectuat en el marc del programa “L’alcaldessa al barri”. L’afluència de veïnat va ser important així com la participació i durant més de dues hores l’alcaldessa va atendre els veïns i veïnes, va prendre nota de les seves demandes i queixes i va explicar el que s’està fent, des de l’Ajuntament, per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

 

“El que hem fet ha estat parlar de tu a tu d’allò que els preocupa, el que els agrada, el que no els agrada del seu barri. Jo he tingut l’oportunitat d’explicar el perquè podem fer unes coses i no altres”, va valorar Sánchez que té molt clar que “cal animar els veïns i veïnes i emplaçar-los a continuar mantenint aquest canal obert i directe amb l’alcaldessa. Aquest ha de ser un programa continu i viu”. L’alcaldessa es va mostrar oberta a “a escoltar opinions, propostes i demandes de la ciutadania”  i tornar a trobar-se d’aquí a uns mesos “amb els mateixos veïns o uns altres per poder fer el seguiment del que s’ha fet, i del que no i explicar on concentrem els nostres esforços des de l’Ajuntament”.  Raquel Sánchez està convençuda que “és important fer didàctica, fer pedagogia de totes les coses que fem i també de rebre els suggeriments, les queixes, les reivindicacions del veïnat i que aquest s’impliqui més directament en el futur del seu entorn immediat”.

 

“L’alcaldessa al barri” és una de les accions del programa Junts fem barri que prioritzarà les accions immediates de millora de l’espai públic i que es presentarà properament. Després d’aquest primera trobada ja està programada la segona trobada que serà la setmana vinent, concretament el 18 de juny a partir de les 18,30 a La Casa Gran amb veïns i veïnes del Centre i La Barceloneta.

Masia de can Tintorer de Gavà.

Can Tintorer celebra la seva Festa Major Les activitats es faran aquest dissabte a les pistes de can Tintorer a partir de les 21 hores

Can Tintorer celebra, aquest cap de setmana, la seva festa de barri amb diverses activitats que es faran dissabte a la nit a les pistes de can Tintorer. La celebració començarà a les 21 hores, amb les exhibicions de flamenc i sevillanes. Tot seguit , a partir de les 23 hores, arrencarà el ball amb l’orquestra s’how Tropicana, i a la mitja part es repartirà rom cremat entre tots els assistents. La vetllada, a la qual “s’espera l’assistència de prop de 2000 persones”, segons afirma el president de l’AAVV de can Tintorer, que és qui organitza l’esdeveniment, José María Martín Quiñones, “comptarà també amb servei de bar”.

 

El barri de can Tintorer celebra la seva Festa Major des de fa 35 anys, i segons explica el propi Martín Quiñones “cada any té un gran èxit de participació perquè hi acudeix gent d’altres zones de  Gavà i fins i tot de Viladecans”.

 

Una altra activitat prevista serà el dia 19 de juliol, al Jardí del Museu amb el festival de fi de curs de dansa del ventre on les alumnes faran una exhibició.

 

Sobre l’activitat associativa, Quiñones explica que “el barri és molt dinàmic i cada dia s’apunta gent nova per col·laborar en les activitats i ajudar a millorar-lo”. Sobre les activitats previstes pel proper curs, el president assegura que "se seguiran fent els cursos que tenen més èxit, com els de flamenc i sevillanes, puntes de coixí i costura. També es manté l’esplai Arc de Sant Marti i les classes de pintura a l’oli. Alhora s’estudia posar en marxa noves propostes si hi ha prou demanda veïnal”.

 

Can Tintorer i can Pere Bori, protagonistes d’una nova edició del programa d’exposicions Érem i son La ciutadania pot col·laborar aportant imatges d’aquests barris fins a finals de setembre

 

Érem i son és una iniciativa de les regidories de barri amb la col·laboració del Centre d’Història de la Ciutat, les associacions de veïns i l’Agrupació Fotogràfica Gavà que vol fer un recorregut històric i sentimental dels barris de Gavà.  Especial importància té en el projecte la col·laboració dels gavanencs i gavanenques que aporten imatges particulars de les costums, festes i tradicions del seu barri per veure com ha canviat el seu barri. El programa va néixer l’abril de 20013 i ara arriba a la quarta edició.

 

Concretament ha començat el procés de recopilació d’instantànies dels barris de can Tintorer i can Pere Bori. La regidoria d’aquests barris, juntament amb les associacions de veïns respectives i el Centre d'Història de la Ciutat s’han posat a treballar per recopilar fotografies antigues d’aquest barri, amb l’afany de preparar una nova exposició que mostri, amb imatges, la seva història i evolució.

 

L’Arxiu de Gavà compta amb una imatges dels barris, però per poder materialitzar aquesta nova exposició, es torna a requerir la col·laboració de la gent. Es poden lliurar fotografies que plasmin com era abans el barri, com s’hi vivia, els costums i les seves festes o les tradicions, fins a finals de setembre, a la seu de les associacions de veïns o al Centre d’Història de la Ciutat.

 

L'Alcaldessa Raquel Sánchez no es va voler perdre l'inauguració de la mostra.

La transformació de can Tintorer i can Pere Bori en fotos El jardí del Parc Arqueològic de les Mines Neolítiques acull, fins les 8 de desembre, una nova mostra del projecte “Érem i Som”

Una quarantena de fotografies i imatges passades en vídeo, integren la nova exposició del projecte “Érem i Som”, en aquest cas dedicada al barris de can Tintorer i can Pere Bori. Es tracta d’una nova exposició que es pot visitar fins el 8 de desembre al jardí neolític del Parc Arqueològic de les Mines. Aquest dimecres, es va celebrar l’acte d’inauguració on hi acudí l’alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez. Sánchez va lloar aquesta iniciativa que “permet visualitzar de manera clarificadora la profunda transformació que en els darrers 40 anys ha experimentat el municipi” i ha agraït “l’esfora boanmanersovnts ocasions, l’A­ndosç i entrega dels veïns i veïnes, no només per haver aportat material gràfic antic propi per fer possible aquesta mostra sinó perquè, en gran part, gràcies a la seva ferma implicació lamillora de Gavà ha estat possible”. Per a Sánchez “el fet de poder observar en imatges aquest canvi és sorprenent i posa en evidència quelcom que sovint oblidem ja la memòria és curta i amortitzem ràpid aquestes transformacions”.

 

L’exposició mostra tots els racons dels barris, des dels edificis històrics com la masia de can Tintorer o la desapareguda de can Pere Bori, fins al naixement i evolució d’equipaments com l’Institut de Bruguers, la zona esportiva de Can Tintorer o el mateix Parc Arqueològic. Com en les altres ocasions, l’Agrupació Fotogràfica Gavà hi ha col·laborat aportant la visió actual d’aquests racons. Per a Juan Antonio Herreros ,president de can Pere Bori “veure l’abans i l’ara és quelcom impensable”.

 

José María Martín Quiñones, president de can Tintorer, després “d’agrair a Ajuntament i veïns per haver fet possible aquest projecte tant bonic i lloable” ha assegurat “la tasca de gran millora urbanística experimentada als nostres carrers va ser una camí que va començar a partir del 1975, amb l’arribada dels ajuntaments democràtics”.

 

Érem i som és un programa d’exposicions fotogràfiques dels barris de Gavà que arriba a la seva quarta edició. És unainiciativa de les regidories de barri, amb la col·laboració del Centre d’Història de la Ciutat, les associacions de veïns i l’A­grupació Fotogràfica Gavà, i la participació de gavanencs i gavanenques que han aportat imatges del seu barri.

 

L’horari de visita de l’exposició és de dilluns a dissabte de 10 a 18 h. i diumenges i festius, de 10 a 14.30 h.

Sánchez durant la segona trobada amb els veïns de can Tries, can Pere Bori i can Tintorer.

Raquel Sánchez s’ha reunit amb els veïns del sector nord de la ciutat L’alcaldessa, que va reprendre la setmana passada les visites als barris, ha escoltat aquest dilluns les peticions i preocupacions dels veïns de can Tintorer, can Pere Bori i can Tries

El Parc Arqueològic de les Mines ha estat l’espai on l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i els veïns i veïnes de can Tintorer, can Pere Bori i can Tries s’han trobat per parlar de les possibles millores als seus barris. Aquesta trobada, que és la segona que Sánchez manté amb ells, forma part del programa de “l’Alcaldessa als barris”, consistent en visitar, cada setmana, una zona concreta del municipi per constatar, de primera mà, la situació a la zona, el desenvolupament de les millores aprovades en el “Junts fem barri”, i les noves necessitats que van sorgint per poder afrontar-les com més aviat millor.

 

En la reunió d’ahir, es va expressar la necessitat d’afrontar millores urbanístiques més profundes al barri de can Tries, del qual es va recordar que està pendent de l’ambiciós programa Serra de les Farreres de la Generalitat, però que, de moment, està aturat per la manca d’inversió del govern autonòmic. Sánchez, tot i això ha explicat que “s’anirà actuant a poc a poc, en la mesura de les possibilitats econòmiques de l’Ajuntament i afrontant allò més urgent”. Entre les necessitats exposades hi ha la de millorar de la pavimentació i senyalització horitzontal d’alguns carrers i la retirada dels pals telefònics de les voreres.

 

L’assumpte de la millora de l’asfaltat també va ser una de les reivindicacions d’algun veí de can Tintorer, en referència a l’avinguda Eramprunyà, així com la proposta d’incorporar mesures de reducció de velocitat del trànsit rodat en altres carrers, com el de Sant Lluís. Altres queixes recurrents ha estat el problema dels excrements dels gossos i els coloms, la ubicació de contenidors o la proposta de crear també un correcan en aquesta zona de la ciutat.

 

Després de la reunió, l’alcaldessa Raquel Sánchez, es mostrava “satisfeta” assegurant que “sempre resulta enriquidor conèixer les inquietuds de la gent i poder resoldre dubtes i explicar projectes que van més enllà del barri i que generen interès com el Pla Director dels Joncs o el de La Barceloneta i Roca”.

 

Sánchez precisa que "les reunions són útils per transmetre la necessitat de fer ciutat plegats, perquè només amb la complicitat de tots ho aconseguirem, i, a la vegada, fer entendre que els recursos són els què són i no tot és possible”.

 

La propera trobada serà dijous 5 de març amb els veïns i veïnes de can Serra Balet, Àngela Roca i Ausiàs March, a les 18.30 hores al casal de cultura American Lake.

Com és habitual la festa es farà a la pista de can Tintorer.

Can Tintorer celebra a la seva festa El barri, com és típic per aquestes dates, fa una petita celebració amb música i ball oberta a tota la ciutadania per donar la benvinguda a l’estiu

Can Tintorer celebra, aquest dissabte a la nit, la seva festa del barri, una cita que cada any organitza l’associació de veïns per aquestes dates “amb l’objectiu de passar una bona estona junts, aparcar per unes hores les penes i preocupacions i donar la benvinguda l’estiu”.

 

Els actes començaran al voltant de les 19 hores amb una sorollosa cercavila a càrrec del grup de percussió local Sonaquetomba que farà un avís a tota la ciutat que comença la festa. A partir de les 21.30 hores donaran inici les exhibicions amb balls flamencs i, a partir de les 23 hores, i fins la matinada, hi haurà ball amb orquestra amb els Madison Group, banda que segons paraules del president de l’associació de veïns, José María Martín Quiñones, “són molt bons i interpretaran els clàssics de sempre per a tots els gustos. Durant la vetllada hi haurà servei de bar i, cap a la mitja nit, i com és tradició, se servirà rom cremat”.

 

Segons Martín Quiñones, “estem convençuts que la festa serà un èxit i que vindrà molta gent, perquè aquesta ha estat la tendència en els darrers anys”, i assegura que, “a més de gent de Gavà també hi acudeixen moltes persones de Viladecans i això ens agrada molt. Estem molt il·lusionats”.

 

Sobre el barri, Quiñones diu que “a poc a poc es van resolent totes les qüestions” però que sempre sorgeixen qüestions com “algunes actituds incíviques que cal combatre”. Sobre l’entitat veïnal afirma que “la seu està prou bé i, durant l’any, seguim fent activitats com els cursets de ball i els tallers per cosir o fer puntes de coixí”

Sánchez, comentant la feina d'una puntaire

Puntaires i pintura a can Tintorer L’AVV de can Tintorer acull aquestes activitats aprofitant la festa major d’hivern de Sant Nicasi

L’Associació de Veïns de can Tintorer ha acollit aquest matí dues activitats aprofitant la celebració de la festa major d’hivern de Sant Nicasi de Gavà. D’una banda, l’Associació de puntaires ha celebrat la seva tradicional trobada que enguany han avançat un dia, i a la que hi han assistit prop de 50 dones. De l’altra banda, també han acollit una exposició d’obres pictòriques dels alumnes del taller de pintura de l’associació.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat aquest matí tant a les puntaires com l’exposició pictòriques i ha destacat que “són activitats que, més enllà del que després representin la pintura o les puntes, suposen també establir xarxa i crear un espai de trobada per fer activitats que dinamitzin el barri”.

De la seva banda, el president de l’Associació de Veïns de can Tintorer, Jose María Martín, ha volgut destacar que la seva entitat “ja fa anys que col·labora amb la festa major d’hivern de Sant Nicasi perquè és una tradició molt bonica i ajuda a que els nostres veïns estiguin més units quan falten pocs dies per Nadal”.

Sánchez, aquest matí en un cenrte de perruqueria per a mascotes

Raquel Sánchez visita els comerços de Can Tintorer La iniciativa forma part del programa “L’alcaldessa als barris” amb el qual es planifiquen contactes directes amb els ciutadans

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat aquest matí diversos comerços del barri de Can Tintorer. La iniciativa s’emmarca dins del programa “L’alcaldessa als barris”, que Sánchez va reprendre ahir amb una visita a l’Associació de Veïns de Can Tries. Les visites s’han centrat sobretot en comerços ubicats en l’eix comercial de l’avinguda d’Eramprunyà, on Sánchez ha visitat, entre altres, una floristeria, un bar o un centre de perruqueria de mascotes i de venda d’articles relacionats amb els animals de companyia.

Sánchez ha volgut destacar que quan s’apropa a la ciutadania “la gent valora molt positivament les coses que li agraden de la ciutat”. L’alcaldessa ha destacat que, amb aquestes contactes directes amb el ciutadà, “en definitiva el que volem és incorporar la visió pròpia del ciutadà, del que viu al carrer i als barris, es tracta doncs d’incorporar les seves necessitats i de que quan planifiquem la nostra ciutat afegim la visió d’aquestes persones”.

En la sessió d’aquest mati, Sánchez també ha aprofitat per visitar el CAP-1 ubicat a la Riera de Sant Llorenç i alguns establiments propers a MercaGavà. L’alcaldessa també s’ha reunit amb una ex estudiant de l’Acadèmia Núria que, juntament amb altres companyes, ha format un grup que està propulsant un projecte per millorar i adaptar els parcs infantils de la nostra ciutat.

Sánchez, en una classe de l'escola l'Eramprunyà

Raquel Sánchez visita les escoles l’Eramprunyà i Marcel·lí Moragas Amb aquestes dues trobades l’alcaldessa tanca el cicle de contactes amb la ciutadania dels barris de Can Tries i Can Tintorer

El programa “L’alcaldessa als barris” ha portat aquest matí a Raquel Sánchez fins a les escoles l’Eramprunyà i Marcel·lí Moragas. Amb aquestes visites, Sánchez tanca els tres dies de contactes amb la ciutadania dels barris de Can tries i Can Tintorer, uns barris que han estat els primers d’aquesta nova tongada de visites que tindran continuïtat properament a la resta de barris de Gavà.

Sánchez s’ha reunit amb la directora de l’Eramprunyà i amb altres representants de l’escola. Tots junts han fet una passejada pel col·legi en la que l’alcaldessa ha tingut l’oportunitat d’admirar un model d’escola d’èxit en totes les etapes educatives que oferta. Sánchez s’ha mostrat molt satisfeta tant de l’excel·lència que demostra diàriament el professorat i l’equip directiu de l’escola com de l’exemplaritat del seu projecte educatiu.

L’alcaldessa també ha fet el mateix a l’escola Marcel·lí Moragas, lloc on ha destacat “la tasca fantàstica que s’està fent amb la Unitat de Suport a l’Educació Especial, la USSE, que no només propicia efectes positius pels nens que tenen aquestes necessitats educatives especials sinó també per la resta d’alumnes que comparteixen amb ells les classes”. Sánchez ha anat més enllà i ha qualificat aquesta USSE com “un referent d’escola inclusiva que demostra que hem de fer sempre aquesta aposta per l’escola pública i per l’escola inclusiva en particular”.

Per cert, que aprofitant aquesta visita també avui hem conegut que la Federació de Municipis de Catalunya ha designat a Miquel Àngel Díaz, tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social de l’Ajuntament de Gavà, com un dels seus tres representants en el Consell Escolar de Catalunya. D’aquesta manera, Gavà tindrà representació directa en l’organisme superior de consulta i participació de l’ensenyament no universitari català.

Sánchez s’hi ha referit a aquesta designació qualificant-la com “una bona notícia, no només pel que representa per a la nostra ciutat sinó per al conjunt del món local”. Segons l’alcaldessa, “la presència del Govern municipal en aquest organisme és una gran oportunitat per defensar l’escolar pública i a l’hora un reconeixement del rol que tenim els ajuntaments en aquesta matèria”.

Sánchez ha defensat la implicació de l’administració local en matèria educativa tot recordant que “els ajuntaments arribem allà on no arriben altres administracions competents al·legant manca de recursos, i ho fem perquè coneixem aquestes necessitats, perquè les vivim a prop, perquè visitem les escoles i, en definitiva, perquè volem donar respostes malgrat que estem afectats per la mateixa limitació de recursos”.

Drum beat farà una cercavila pel poble.

Can Tintorer celebra a la seva festa El barri, com és típic per aquestes dates, fa una petita celebració amb música i ball oberta a tota la ciutadania per donar la benvinguda a l’estiu

Can Tintorer celebra, aquest dissabte a la nit, la seva festa del barri, una cita que cada any organitza l’associació de veïns per aquestes dates “amb l’objectiu de passar una bona estona junts, aparcar per unes hores les penes i preocupacions i donar la benvinguda l’estiu”.

 

Els actes començaran al voltant de les 18 hores amb una sorollosa cercavila a càrrec del grup de percussió Drum Beat de Vilanova i la Geltrú que farà un avís a tota la ciutat que comença la festa. A partir de les 21.00 hores donaran inici les exhibicions amb balls flamencs i de sevillanes amb l’alumnat dels taller de l’entitat i  a les 22.30 hores, i fins la matinada, hi haurà ball amb el quartet Maki Maki , banda que segons paraules del president de l’associació de veïns, José María Martín Quiñones, “interpretarà els clàssics de sempre per a tots els gustos. Durant la vetllada hi haurà servei de bar i, cap a la mitja nit, i com és tradició, se servirà rom cremat”.

 

Segons Martín Quiñones, “estem convençuts que la festa serà un èxit i que vindrà molta gent, perquè aquesta ha estat la tendència en els darrers anys”, i assegura que, “a més de gent de Gavà també hi acudeixen moltes persones de Viladecans i això ens agrada molt. Estem molt il·lusionats”.

A les 18 hores es farà una festa Holi.

Can Tintorer celebra a la seva festa El barri, com és típic per aquestes dates, fa una petita celebració amb música i ball oberta a tota la ciutadania per donar la benvinguda a l’estiu

Can Tintorer celebra, aquest dissabte, la seva festa del barri, una cita que cada any organitza l’associació de veïns per aquestes dates “amb l’objectiu de passar una bona estona junts, aparcar per unes hores les penes i preocupacions i donar la benvinguda l’estiu”.

Els actes començaran al voltant de les 18 hores amb una festa Holi. A partir de les 21.30 hores donaran inici les exhibicions amb balls flamencs i de sevillanes amb l’alumnat dels taller de l’entitat ia les 23.0 hores, i fins la matinada, hi haurà ball. Durant la vetllada hi haurà servei de bar i, cap a la mitja nit, i com és tradició, se servirà rom cremat.

 

Segons el president de l’entitat veïnal, José Crespo “estem convençuts que la festa serà un èxit i que vindrà molta gent, perquè aquesta ha estat la tendència en els darrers anys”, i assegura que, “a més de gent de Gavà també hi acudeixen moltes persones de Viladecans i això ens agrada molt. Estem molt il·lusionats”.

La festa va culminar amb ball.

Can Tintorer celebra a la seva festa El barri, com és típic per aquestes dates, ha fet una petita celebració amb música i ball oberta a tota la ciutadania per donar la benvinguda a l’estiu

Can Tintorer ha celebrat, aquest dissabte, la seva festa del barri, una cita que cada any organitza l’associació de veïns per aquestes dates “amb l’objectiu de passar una bona estona junts, aparcar per unes hores les penes i preocupacions i donar la benvinguda l’estiu”.

Els actes van començar a la tarda amb una festa Holi. A partir de les 21.30 hores van donar inici les exhibicions amb balls flamencs i de sevillanes amb l’alumnat dels taller de l’entitat ia les 23.00 hores, i fins la matinada, hi va haver ball. Durant la vetllada hi va haver servei de bar i, cap a la mitja nit, i com és tradició, es va servir rom cremat.

 

Segons el president de l’entitat veïnal, José Crespo “estem contents perquè ve força gent i compartim una bona estona”.

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.