Text de cerca: Resultats trobats: 193
Etiqueta: Biblioteca Josep Soler Vidal Ordre

Façana de la Biblioteca Josep Soler Vidal

La Biblioteca Josep Soler Vidal estrena un nou Club de lectura en anglès Book Club BJSV és el nom del nou Club de lectura en anglès que l'equipament cultural posa en marxa per aquest 2013

La Biblioteca Josep Soler Vidal ha decidit crear un Club de lectura anglès que s'anomenarà Book Club BJSV. Per tal d'explicar tots els detalls del mateix el proper 19 de gener a les 11 hores se celebrarà una sessió informativa a la sala d'actes de la biblioteca, per establir un primer contacte entre els usuaris interessats en practicar l'anglès i compartir les seves opinions al voltant d'una lectura.El Book Club JSV, conduït per l'Ònia Camprubí, compta amb la col·laboració del Centre d'Idiomes Isabel Pugès, i els requisits per formar part són únicament, un nivell d'anglès mínim, equivalent al nivell Intermig (B2) i tenir més de 16 anys.A partir del febrer, el Book Club BJSV es reunirà el tercer dissabte de cada mes de 11 a 12.30 hores a la sala d'actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal.

 

Moment de la inauguració de l'exposició que es podrà veure fins el 31 de gener

Una exposició reuneix a Gavà més de 50 pintors i escultors de renom Obres de Miró, Guinovart, Lola Anglada i Subirachs de la col·lecció privada del critic d'art Josep Maria Cadena es podran admirar a la Biblioteca Josep Soler Vidal fins el 31 de gener de 2013

L'amor per l'art és el títol de l'exposició en la que es poden contemplar més d'una cinquantena d'obres de la col·lecció privada del crític d'art, Josep Maria Cadena que avarca més de 100 anys d'art a Catalunya. La mostra que es podrà visitar fins al 31 de gener de 2013 a la Biblioteca Josep Soler Vidal està promoguda per la Fundació Hervás Amezcua, entitat que des de fa 10 anys organitza coincidint amb les Festes d'Hivern una exposició col·lectiva.

El president de l'entitat, Antonio Hervas Amezcua va agrair durant la inauguració de l'exposició la col·laboració desinteressada que sempre ha tingut amb l'entitat Josep Maria Cadena "un home amant de l'art i que sempre ha destacat per la seva generositat no només amb nosaltres sinó amb tot els artistes amb qui va coincidir. A Gavà ha vingut sempre que l'hi hem demanat".

L'alcalde va destacar la contribució de la Fundació i també de Cadena a la divulgació de l'art a Gavà i Catalunya. "Vull agrair a la Fundació la seva implicació en la cultura de la ciutat, en la feina que fan dia a dia, també felicitar-los pel trasllat al nou local al centre de Gavà i per aquesta exposició que cada any poden tenir per Sant Nicasi", va dir l'alcalde qui es va sumar a l'homenatge que és va retre a "un dels crítics més importants que ha portat generosament part de la seva col·lecció particular a la nostra ciutat per gaudi de tota la ciutadania".

Cadena, que ja està jubilat, ha estat un dels pilars de la critica d'art a Catalunya. No va poder assistir a la inauguració, però sí el seu fill Jordi qui va convidat tothom a visitar l'exposició. Una exposició que demostra, segons Jordi Cadena que "es pot ser col·leccionista d'art sense tenir molt mitjans econòmics com és el cas del meu pare, un senyor que era un assalariat qualsevol, si té la inquietud, l'interès pot fer una col·lecció per si mateix".

Més de 50 artistes estan representats en aquesta exposició, des del pintor Joaquim Mir, nascut l'any 1873 fins a Mamen Zaera, la més jove. Està estructurada en quatre grans apartats: pintura, dibuix, escultura i gravat. Josep Maria Cadena ha triat personalment entre la seva col·lecció particular les prop de 60 obres d'artistes com Miró, Guinovart, Lola Anglada i Subirachs. D'Antonio Hervás Amezcua ha triat la pintura Una barca en primavera que va fer fa 25 anys. A la mostra també hi ha exposats diferents retrats de Josep Maria Cadena fet per artistes que li van regalar l'obra.

Façana d'entrada de la biblioteca Josep Soler i Vidal

La Biblioteca Josep Soler Vidal estrena un nou Club de lectura en anglès Book Club BJSV és el nom del nou Club de lectura en anglès que l'equipament cultural posa en marxa per aquest 2013

La Biblioteca Josep Soler Vidal ha decidit crear un Club de lectura anglès que s'anomenarà Book Club BJSV. Per tal d'explicar tots els detalls del mateix el proper 19 de gener a les 11 hores se celebrarà una sessió informativa a la sala d'actes de la biblioteca, per establir un primer contacte entre els usuaris interessats en practicar l'anglès i compartir les seves opinions al voltant d'una lectura.El Book Club JSV, conduït per l'Ònia Camprubí, compta amb la col·laboració del Centre d'Idiomes Isabel Pugès, i els requisits per formar part són únicament, un nivell d'anglès mínim, equivalent al nivell Intermig (B2) i tenir més de 16 anys.A partir del febrer, el Book Club BJSV es reunirà el tercer dissabte de cada mes de 11 a 12.30 hores a la sala d'actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal.

La ciutadania pot enviar fotografies fins el 5 de febrer

Fotografies, poemes, conferències, contes i ball per recordar la nevada de 1962 Durant els mesos de gener i febrer es duran a terme activitats complementàries a l'exposició "Gavà 1962. L'any de la nevada"

El Museu de Gavà acull fins el 3 de març la mostra que ens recorda que va passar, com van viure i com va afectar la nevada de fa 50 anys la ciutat i als seus habitants, prop d'uns 15.000 en aquella època. Coincidint amb el període en què romandrà oberta l'exposició s'han organitzat diferents activitats en les dues biblioteques i altres equipaments municipals en què la participació ciutadana és, com sempre, peça clau.

Aixi fins els 5 de febrer amb el lema La nevada de la meva vida es demana a les persones que van viure la nevada del 62 a compartir la seva vivència portant una fotografia a la Biblioteca Josep Soler Vidal o explicant-la al Facebook de la biblioteca (esdeveniment: La nevada de la meva vida).

Entre tots els que hi participen, se sortejarà un lot de llibres i un abonament anual per al Parc Arqueològic Mines Prehistòriques de Gavà.

Una altra activitat que es perllongarà fins el 23 de febrer és Poemes nevats. La Biblioteca Marian Colomé exposarà aquells poemes que gavanencs i gavanenques enviïn parlant de la neu.

Però a més s'ha programat per al dijous 24 de gener de 2013, a les 19.30 h al Museu de Gavà la conferència Canvis i mobilització social als anys seixanta. El despertar de la ciutadania a càrrec de José Fernández i Elionor Sellés. Aquests historiadors i experts coneixedors de la història més recent ens aproparan al Baix Llobregat dels anys seixanta, al context econòmic i polític i els moviments socials que es produeixen en oposició al règim franquista.

Setmanes després, el 14 de febrer, i també al mateix lloc i hora tindrà lloc la xerrada col·loqui Records dels anys 60 que permetrà reviure el Gavà de fa cinquanta anys a partir del record de gavanencs i gavanenques.

Per altra banda, algunes de les activitats habituals de les biblioteques, com les hores del conte, exposicions bibliogràfiques i els clubs de lectura, tindran com a fil conductor el tema de la nevada i l'any 1962.

Fi de festa al jardí del Museu

El colofó a tota aquesta programació es posarà amb una festa de cloenda amb balls i ritmes dels 60. En aquella època el ball social amenitzat per orquestres era una de les principals distraccions. En festes majors o sales, joves i adults ballaven al ritme de pasdobles, valsos, foxtrots i bugui-buguis. Al jardí del Museu gaudirem d'una demostració a càrrec de Gavadance i tothom podrà posar a prova les seves habilitats. Serà diumenge 24 de febrer de 2013, a partir de les 12 h

Vídeo: Marc Farré

Taller de còmic a la biblioteca Xavier Carrasco, professor de la reconeguda escola Joso va ser l'encarregat de guiar aquesta sessió

La biblioteca Josep Soler Vidal ha estat l'escenari aquesta setmana d'un taller de novel·la gràfica ofert per l'escola de còmic Joso. Xavier Carrasco, conegut en el món del còmic com a Bié, i professor de l'escola va ser l'encarregat d'explicar als assistents algunes de les principals pautes a seguir per elaborar una novel·la gràfica. Per a Carrasco "el més important, d'entrada, no és que se sàpiga dibuixar bé sinó fer-los entendre que és la novel·la gràfica i les seves diferències respecte al còmic".

Segons Carrasco, "en una novel·la gràfica, tan important com el dibuix, és la història que s'explica. Per això, és primordial treballar un bon guió que atrapi al lector des del primer moment". Carrasco ho compara amb el cinema, ja que segons precisa, "ambdós gèneres fan servir el mateix llenguatge, i tan si t'interessa l'argument com la part més visual, perquè el producte tingui qualitat i desperti l'interès, cal que hi hagi un equilibri".

Un dels moments de la xerrada de presentació celebrada aquest dissabte

Èxit de convocatòria del Book Club La biblioteca Josep Soler i Vidal omplert les 15 places disponibles en el recentment estrenat club de lectura en anglès

El nou club de lectura en anglès, Book Club de la biblioteca Josep Soler i Vidal ja està en marxa. Aquest dissabte, l'equipament va acollir la xerrada informativa de presentació i va aconseguir omplir les 15 places disponibles. La sala de lectura qualifica aquesta resposta "d'èxit rotund" en un projecte que serà conduït per Ònia Camprubí i que compta amb la col·laboració del Centre d'Idiomes Isabel Pugès. Els requisits per formar part del club eren, únicament, tenir un nivell d'anglès mínim, equivalent al nivell Intermig (B2) i més de 16 anys.

 

A partir del febrer, el Book Club BJSV es reunirà el tercer dissabte de cada mes de 11 a 12.30 hores a la sala d'actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal. Així, la propera trobada serà proper 16 de febrer, per a comentar el llibre "Lord of the Flies" de William Golding.

 

El còmic explica la història de la ONG Sonrisas de Bombay

La Biblioteca Josep Soler Vidal acull la presentació del còmic Sonrisas de Bombay L'acte que s'emmarca dins el cicle "SolidaritatS" tindrà lloc aquest dimecres a partir de les 18 hores

La il·lustradora Susanna Martín presentarà en la Biblioteca Josep Soler Vidal, aquest dimecres, la seva darrera novel·la gràfica basada en el llibre autobiogràfic de Jaume Sanllorente, Sonrisas de Bombay: el viaje que cambió mi vida, editat l'any 2007. Al llibre s'explica la creació de Sonrisas de Bombay, l'ONG fundada per qui va ser un periodista econòmic que va canviar Barcelona per Bombai amb l'objectiu de lluitar contra el destí tràgic dels menors desemparats de l'Índia.

 

El còmic explica en primera persona les experiències del barceloní Jaume Sanllorente a l'Índia. Una publicació que no hauria estat possible sense que la il·lustradora viatgés a Bombai i conegués el funcionament del país i de l'ONG. Jaume Sanllorente té paraules d'elogi per a aquesta adaptació de Susanna Martín: "El còmic és boníssim. Fa molts anys que explico la meva història en ràdios i televisions i m'havia terminat immunitzant, perquè no puc plorar en cada conferència. I el còmic m'ha impactat, és la primera vegada que m'he emocionat al rellegir la meva història, perquè crec que els dibuixos de Susanna arriben al cor", explica el fundador de la ONG Sonrisas de Bombay.

Susanna Martín, també és l'autora del còmic Alícia en un món real, que té com a temàtica central el càncer de mama.

Vídeo: Marc Farré

Presentació de "Sonrisas de Bombay" La Biblioteca Josep Soler Vidal ha estat l'escenari e la presentació a Gavà de la novel·la gràfica de Susanna Martín

"Sonrisas de Bombay" és la darrera novel·la gràfica de Susanna Martín basada en el llibre de Jaume Sanllorente, on s'explica, de manera amena i en forma de quadern de viatge, com Sanllorente va deixar la seva vida a Barcelona per anar a l'Índia i fundar l'ONG "Sonrisas de Bombay". Martín explica que "fa 10 anys en Jaume va arribar al país de manera accidental i es va quedar molt impactat amb la realitat d'allà. Això el va motivar a fer el pas de canviar de manera radical de vida per traslladar-s'hi amb l'objectiu d'ajudar als nens i nenes atrapats en les xarxes de prostitució".

 

Susanna Martín va viatjar a Bombay per conèixer de primera mà la realitat de la ciutat i per plasmar-la en el seu projecte, una experiència, que segons ella mateixa admet, "va ser en alguns moments dura però a la vegada gratificant".

 

Segons Martín, aquesta novel·la gràfica publicada per Norma Editorial, "serveix per acostar una realitat moltes vegades desconeguda i llunyana a molts lectors de totes les edats". Val a dir, que aquesta no és la seva primera novel·la gràfica. Fa uns anys ja va publicar conjuntament amb Isabel Franc "Alicia en un mundo real". En aquella ocasió explicava la història d'una dona que havia superat el càncer de mama.

Vídeo: Marc Farré

Xerrada de Miqui Puig sobre fanzines a Gavà El music, Dj i productor català va estar divendres a la biblioteca Josep Soler i Vidal per fer un repàs a aquestes publicacions tan populars als anys 80 i 90

El popular cantant i productor musical, Miqui Puig, ha estat aquest divendres a Gavà per guiar una xerrada sobre fanzines, o el que és el mateix, publicacions temàtiques amateurs, generalment sobre música. Puig va fer aquest acte a la biblioteca Josep Soler i Vidal on es pot veure, fins aquest dijous, una mostra sobre aquesta temàtica muntada pel propi puig amb el fons català. Es tracta de tot un plegat de material recopilat durant els anys 80 i 90

 

Puig explica que "els fanzines, durant aquells anys, eren el nostre mitjà d'expressió i la nostra referència, de la mateixa manera que ara els joves disposen dels blogs. Ens permetien també comunicar-nos amb altra gent per carta i intercanviar material tal i com es fa ara amb el mail".

 

Miqui Puig, durant la conferència, va fer un recorregut per la història dels fanzines a Barcelona, des dels primers butlletins informatius que es repartien en festes, fins a fanzines més elaborats, amb cobertes artístiques i pretensions estilístiques, algunes publicacions que avui dia, i tot i l'existència d'internet, encara s'editen. Puig diu que "fa molt poc, el fill d'un dels meus millors amics m'explicava com ell amb altres companys de la facultat volien començar a tenir fanzines. Internet és molt xulo i molt gran però a molts joves romàntics els falta la història tàctil, i per això torna el vinil i el còmic"

El termini de recepció d'obres clourà el 10 d'abril

Convocat el concurs literari de microrelats "Ciutat de Gavà" El termini per presentar els escrits en el certament, que arriba enguany a la seva quarta edició clourà el proper 10 d'abril

Ja és obert el termini per participar en la quarta edició del concurs literari "Microrelats Ciutat de Gavà", convocat per l'Ajuntament amb la col·laboració de les Biblioteques de Gavà. L'objectiu del certamen és promoure l'escriptura entre la població adulta, que haurà d'ambientar els seus escrits a la ciutat.

 

Les bases, que ja es poden consultar al web de les biblioteques i a la plana municipal, marquen l'extensió màxima de les obres a una pàgina mida DIN-A4 impresa a una sola cara, a espai 1,5 i lletra a 12 punts (aproximadament 350 paraules) i en format word. Les obres poden ser escrites en català o castellà.

 

Els participants han de fer arribar els seus microrelats a la biblioteca Josep Soler Vidal a través de la direcció de correu electrònic b.gava.jsv@diba.cat en format PDF. La data límit de presentació és el 10 d'abril a les 23.30 hores.El guanyador del primer premi rebrà una tauleta, i els dos accèssits un e-book.

 

El jurat estarà format per les directores de les dues biblioteques, Alfons Guri, Responsable de l'especialització de microrelats de la biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Valles i Cati Rivera, dinamitzadora del Voluntariat per la Llengua i moderadora del Club de Lectura Fàcil en català. El veredicte es donarà a conèixer el dia 26 d'abril, durant els actes de celebració de la setmana de Sant Jordi.

 

Vídeo: Juanjo Carrasco

Gavà celebra el Dia Mundial de la Poesia Per commemorar l’efemèride, el Servei Local de Català de la ciutat va organitzar un taller a la biblioteca Josep Soler i Vidal

El Servei Local de Català de Gavà ha volgut celebrar, per segon any consecutiu, el Dia Mundial de la Poesia. Així, la biblioteca Josep Soler i Vidal va acollir un taller guiat per la poetessa de Viladecans Raquel Serra amb l’objectiu d’explicar algunes de les formes poètiques que existeixen i centrar-se en una de les més senzilles, els acròstics en què les primeres lletres de cadascuna de les línies dels poemes formen una nova paraula. Segons Cati Rivera, que és coordinadora del Voluntariat per la Llengua de Gavà “aquest és el nostre granet de sorra per celebrar aquest dia i esperem que, a partir d’aquest taller, la gent li perdi la por a la poesia i comenci a agafar llibres de la biblioteca i després a comprar-los”.

 

La poetessa Raquel Serra precisa que “encara que siguem pocs hi han moltes espurnes de poesia per tot Catalunya i entre tots intentem fer pinya i gaudir d’aquests dies. El més maco de tot és poder compartir sentiments”.

 

A l‘acte també es van llegir poemes dels presents i d’autors coneguts, especialment de Salvador Espriu, del qual es commemora el seu centenari aquest 2013.

El llibre on dóna veu a les dones i nenes que durant dècades van treballar a les colònies tèxtils

Assumpta Montellà presenta a Gavà el seu nou llibre Es tracta d’“El silenci dels telers” on es fa un retrat de la vida de les dones treballadores a les antigues colònies tèxtils catalanes

L’autora mataronina Assumpta Montellà tornarà a visitar Gavà per presentar la seva darrera novel·la, “El silenci dels telers”, un llibre on dóna veu a les dones i nenes que durant dècades van treballar a les colònies tèxtils de Catalunya. Des de l’inici de la indústria catalana fins als nostres dies, passant per la Guerra Civil i la repressió de la postguerra, els seus testimonis expressen una manera de viure marcada per un ofici ple de condicions precàries.

 

Les treballadores de les fàbriques en són les protagonistes principals, però també hi tenen cabuda les dones dels amos, les criades, les sagristanes, i així, anar sumant mirades femenines que es reunien al voltant d’una colònia tèxtil, d’orígens ben diferents, amb opinions ben diferents.

 

Es tracta d’un llibre rigorós i un emocionat homenatge d’Assumpta Montellà a totes aquestes dones. Filles, esposes, mares, àvies, dones de colònies que han passat el seu testimoni a altres dones de noves generacions que encara viuen a les colònies i que vetllen perquè aquell passat no sigui oblidat.

 

La presentació del llibre tindrà lloc aquest dimart, a les 18.30 hores, a la biblioteca Josep Soler i Vidal de Gavà.

Vídeo: Josep A. Moreno

Un exposició recull la visió de 40 artistes sobre Gavà de dia i de nit La mostra que es podrà visitar fins el 24 d’abril a la biblioteca Josep Soler Vidal està impulsada per la escola Belles Arts Francisco Valderrama

“Gavà de dia i de nit” és el títol de l’exposició protagonitzada per 40 alumnes de l’escola Belles Arts Francisco Valderrama, d’entre 14 i 70 anys, que han plasmat en les seves obres racons de la ciutat tant actuals como de fa anys.

 

L’exposició es va començar a idear fa tres anys i ara s’ha pogut fer realitat. El resultat ha estat del tot satisfactori, des d’un punt de vista artístic però també sentimental, reconeix Araceli Carreño, directora de Belles Arts Francisco Valderrama:“Aquesta exposicó és com una mica d’homenatge d’una escola que porta 32 anys en aquest poble, donant art, donant artistes perque molts artistes que es poden guanyar la vida han sortit de la nostra escola. En definitiva fer un petit homenatge al poble al que pertanyent”.

 

A l’exposició, que consta de 40 quadres es reconeixen els racons més emblemàtics de la ciutat com poden ser el Museu, tant la façana com el jardí, l’escultura de la pagesa, l’illa de vianants, la Rambla, però també escenes quotidianes de fa uns anys i dels diferents llocs on ha estat ubicada l’escola. 

 

Els artistes han escollit tècniques i formats molt diversos. El resultat és una exposició on predomina el realisme però on també esta present l’abstració i també les tècniques més modernes. “El que intentem des de la nostra escola sempre és donar les eines perquè després l’alumne sigui capaç de desenvolupar el que ell vol fer. Si preten fer un hiperrealisme pugui fer-ho i si vol fer una abstració la pugui fer i si vol jugar amb tècniques alternatives pugui fer-ho. És a dir tenir tot el ventall. Des de les possibilitats de tècniques més tradicionals fins arribar a tècniques molt novedoses”, argumenta Araceli Carreño.

 

Miquel Àngel Díaz, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gavà, va ser-hi present a la inauguració de l’exposició i va valorar molt positivament la mostra i la implicació del professorat i l’alumnat, així com el lloc triat. “Fem una valoració molt positiva pel fet que s’exposi en aquesta sala, una sal de la biblioteca pensada per allotjar art però també per promocionar als valors i la creativitat de la gent de la ciutat”.

 

Gavà de dia i de nit es podrà visitar fins el 24 d’abril a la biblioteca Josep Soler Vidal.

L'acte literari tindrà lloc, aquest dimecres, a la biblioteca Josep Soler i Vidal

Presentació de la novel·la “Mientras los caballos duermen” La seva autora Maydo Arderiu comentarà la seva obra aquest dimecres a les 18.30 hores a la biblioteca Josep Soler i Vidal

Dins els actes relacionats amb la diada de Sant Jordi aquest dimecres la biblioteca Josep Soler i Vidal acollirà l’acte de presentació de “Mientras los caballos duermen”, una novel·la que ens parla d'éssers que no troben el seu lloc al món: persones, cavalls i centaures. En la història, aparentment, Bàrbara és una jove que ho té tot per ser feliç. No obstant això, per alguna estranya raó, és un ésser turmentat, amb dificultats per relacionar-se i en cerca contínua de la seva identitat. Fruit tal vegada d'aquesta inadaptació social i de les experiències passades, manté una íntima relació amb el seu cavall Joe.

 

Maydo Arderiu és llicenciada en Psicologia, Post-grau en Relacions Laborals i S.S per la UPC, Màster RRHH per EADA i Màster en Coaching por IRCO-PNL. Ha treballat 15 anys com a Directora de Recursos Humanos en diverses multinacionals i és una gran apassionada del món del cavall. Arderiu està acreditada amb el “Horse & Care II” de l’Escola Britànica d’Equitació.

El llibre s'encabeix en la col·lecció "Els Camins de l'Alba"

Presentació del llibre "Garraf" L’assaig, que és obra de Juan Carlos Borrego Pérez, forma part de la col·lecció "Els Camins de l'Alba"

La biblioteca Josep Soler i Vidal acollirà, aquest divendres, a partir de les 18.30 hores, la presentació del llibre "Garraf", una guia de muntanya pel nostre parc natural, obra de Juan Carlos Borrego Pérez i encabit en la col·lecció "Els Camins de l'Alba". L’obra presenta 20 caminades accessibles per totes les edats, per gaudir de la muntanya, els millors paisatges i els llocs més bonics. Sempre per camins ben senyalitzats, sense dificultats tècniques i sense dificultats d'orientació.

 

En cada excursió es detalla l'inici, la durada del recorregut, la distància, la pujada acumulada, la dificultat tècnica, els recursos, culturals i naturals, el transport públic i s’hi incorporen suggeriments i dades d'interès.

 

Borrego és un escriptor català, nascut a Vilanova i la Geltrú al 1967, amb una marcada tendència cap als llibres de muntanya i la literatura. En aquesta ocasió ens presenta un audiovisual que ens conduirà als itineraris i rutes proposades a la guia, comentant les raons i motius per a la seva elecció.

Vídeo: Juanjo Carrasco

Assumpta Montellà presenta a Gavà El silenci dels telers El llibre, que ja va per la quarta edició, té com a protagonistes les treballadores de les antigues colònies tèxtils catalanes

L'escriptora mataronina Assumpta Montellà va presentar ahir a la biblioteca Josep Soler Vidal el llibre El silenci dels telers, en què repassa la vida de 21 dones que van treballar a les colònies tèxtils catalanes durant el segle passat. L'autora de La maternitat d'Elna rescata de nou el testimoni de dones singulars, que massa sovint han passat desapercebudes per la història.

 

Montellà dóna veu a aquestes dones i nenes, treballadores infatigables de les fàbriques durant anys. Els seus relats, però, no són els únics. L'escriptora també parla de les mullers dels propietaris o de les criades. El llibre entrellaça diverses visions entrecreuades dins d'un microsistema de vida fosc i precari. "És una mirada femenina en un tema industrial en el qual sempre s'ha recordat el nom dels industrials, dels amos, dels capellans, els directors però poc el nom de les dones tot i que el 80% de producció estava en mans femenines", explica Montellà, qui afegeix que l'objectiu "era intentar recuperar aquesta història silenciada des de la quotidianitat de les dones, des del dia a dia, des de que entraven a treballar a les 5 del matí moltes vegades quan eren nenes de 5, 6 i 7 anys".

 

Es tracta d'un llibre rigorós i un emocionat homenatge d'Assumpta Montellà a totes aquestes dones que es va publicar a l'octubre passat i que ja va per la quarta edició. "Això és un èxit, tal com estan les coses. Jo al principi vaig subestimar el tema perquè marxava molt de la meva temàtica habitual, que és l'exili, fronteres. A més, de temes de la segona revolució industrial i de les colònies tèxtils hi havien grans especialistes. Però em van demanar que faci un llibre sobre dones i colònies tèxtils, i aquí si que hi havia un buit".

 

L'autora està ja immersa en altres projectes, el més immediat dels quals és un sobre la batalla del Ebro . "Ara el que tinc entre mans és un treball de recerca sobre la batalla del Ebro, la lleva del biberó aprofitant que enguany és el 75 aniversari d'aquest fet", explica Montellà.

Balsera durant la seva visita a l'exposició

Els alumnes de l’escola Valderrama plasmen la seva visió de Gavà La mostra, titulada “Gavà de dia i de nit” està formada per 40 quadres i es pot visitar, fins el 24 d’abril, a la biblioteca Josep Soler i Vidal

La biblioteca Josep Soler i Vidal acull aquests dies l’exposició “Gavà de dia i de nit” protagonitzada per 40 alumnes de l’escola Belles Arts Francisco Valderrama, d’entre 14 i 70 anys, que han plasmat en les seves obres racons de la ciutat tant actuals como de fa anys.

 

La mostra presenta obres on es poden reconèixer alguns dels racons més emblemàtics de la ciutat com poden ser el Museu, tant la façana com el jardí, l’escultura de la pagesa, l’illa de vianants, la Rambla, però també escenes quotidianes de fa uns anys i dels diferents llocs on ha estat ubicada l’escola. L’Alcalde, Joaquim Balsera, ha felicitat als participants i al centre per una exposició que ha qualificat d’“impressionant” perquè “a través d’ella tenim una visió àmplia de la ciutat en una sala ideada precisament per acollir aquest tipus de mostres, no nomes d’artistes consagrats sinó també de persones que desenvolupen les seves inquietuds artístiques” i ha convidat tothom a visitar-la perquè “val la pena”.

 

L’exposició es va començar a idear fa tres anys i ara s’ha pogut fer realitat. El resultat ha estat del tot satisfactori, des d’un punt de vista artístic però també sentimental, reconeix Araceli Carreño, directora de Belles Arts Francisco Valderrama: “Aquesta exposició és també un homenatge a una escola que porta 32 anys en aquest poble, donant art i artistes” i admet que “molts creadors que ara es guanyen la vida pintant han sortit de la nostre centre”.

 

“Gavà de dia i de nit” es podrà visitar fins el 24 d’abril a la biblioteca Josep Soler Vidal.

Vídeo: Josep A. Moreno

Presentació de la novel·la “Mientras los caballos duermen” La seva autora Maydo Arderiu va comentar la seva obra a la biblioteca Josep Soler i Vidal

Sant Jordi s’acosta i la biblioteca Josep Soler Vidal continua organitzant activitats al voltant dels llibres. Fa pocs dies Maydo Arderiu va presentar “Mientras los caballos duermen”, una novel·la que ens parla d'éssers que no troben el seu lloc al món: persones, cavalls i centaures. En la història, aparentment, Bàrbara és una jove que ho té tot per ser feliç. No obstant això, per alguna estranya raó, és un ésser turmentat, amb dificultats per relacionar-se i en cerca contínua de la seva identitat. Fruit tal vegada d'aquesta inadaptació social i de les experiències passades, manté una íntima relació amb el seu cavall Joe.

 

Maydo Arderiu és llicenciada en Psicologia, Post-grau en Relacions Laborals i S.S per la UPC, Màster RRHH per EADA i Màster en Coaching por IRCO-PNL. Ha treballat 15 anys com a Directora de Recursos Humanos en diverses multinacionals i és una gran apassionada del món del cavall. Arderiu està acreditada amb el “Horse & Care II” de l’Escola Britànica d’Equitació.

Vídeo: Marc Farré

Presentació del llibre "Garraf" L’assaig, que és obra de Juan Carlos Borrego Pérez, forma part de la col·lecció "Els Camins de l'Alba"

 

La biblioteca Josep Soler i Vidal va acollir divendres la presentació del llibre "Garraf", una guia de muntanya pel nostre parc natural, obra de Juan Carlos Borrego Pérez i encabit en la col·lecció "Els Camins de l'Alba". L’obra presenta 20 caminades accessibles per a totes les edats, per gaudir de la muntanya, els millors paisatges i els llocs més bonics, sempre per camins ben senyalitzats, sense dificultats tècniques ni d'orientació. Segons Borrego es tracta de “sortides fàcils a indrets emblemàtics d’unes 2 hores de durada mitjana”.

 

En cada excursió es detalla l'inici, la durada del recorregut, la distància, la pujada acumulada, la dificultat tècnica, els recursos, culturals i naturals, el transport públic i s’hi incorporen suggeriments i dades d'interès. Per escriure el llibre Borrego va haver de fer diverses vegades els itineraris alguns d’ells amb la família i amics per assegurar-se que estaven a l’abast de tothom.

 

Durant la presentació, l’autor va explicar que “el Garraf es caracteritza per ser un lloc feréstec amb roques, motiu pel qual la vegetació pateix molt. És per això, que trobem un paisatge diferent al de la resta de Catalunya”.

 

Borrego és un escriptor català, nascut a Vilanova i la Geltrú al 1967, amb una marcada tendència cap als llibres de muntanya i la literatura. En aquesta ocasió ens presenta un audiovisual que ens conduirà als itineraris i rutes proposades a la guia, comentant les raons i motius per a la seva elecció.

Josep Tort presenta la seva darrera novel·la a Gavà Es tracta de “Mir Geribert, el príncep rebel” un llibre que narra els convulsos temps del naixement de Catalunya

El Museu de Gavà acollirà aquest dijous, a les 19.30 hores, la presentació de “Mir Geribert, el príncep rebel”, la darrera novel·la de Josep Tort Miralles. L’obra, publicada l’any passat per Edicions i Propostes Culturals Andana, està plena de confabulacions, enganys i grans somnis i se centrada en l’etapa de consolidació de la Catalunya Vella amb la Nova, on destacats personatges de la història del país s’aliaran i conspiraran entre ells per beneficiar-se de les grans transformacions polítiques i econòmiques del moment.

 

El llibre narra un joc d’intrigues en què la comtessa Ermessenda i el seu nét, Ramon Berenguer, hi tindran un paper essencial. Al bell mig d’aquest escenari, el noble Mir Geribert, «príncep d’Olèrdola», traçarà un gran projecte per als comtats de la Marca que toparan frontalment amb l’encarcarament i els interessos de la vella noblesa... Una novel·la que, al capdavall, narra els convulsos temps del naixement de Catalunya.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.