Text de cerca: Resultats trobats: 60
Etiqueta: Eleccions autonòmiques Ordre

A l'agost es podrà consultar el cens electoral (Foto d'arxiu)

L’Ajuntament oferirà del 10 al 17 d’agost un servei de consulta del cens electoral Al web municipal www.gavaciutat.cat també es podran consultar les dades censals

Amb motiu de la convocatòria d’Eleccions al Parlament de Catalunya fixades pel proper diumenge, 27 de setembre, l’Ajuntament de Gavà posa en marxa aquest mes d’agost un servei de consulta del cens electoral. Entre el 10 i el 17 d’agost, ambdós inclusius, el consistori mantindrà un servei informàtic de consulta personal de les llistes electorals vigents en el municipi.

Aquesta consulta es podrà realitzar, prèvia identificació de la persona interessada, en qualsevol d’aquests tres equipaments municipals: a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) del propi Ajuntament de Gavà, al Museu de Gavà, i al Parc Arqueològic Mines de Gavà. A l’OAC la consulta es podrà fer els dies feiners (és a dir, els dies 10, 11, 12, 13, 14 i 17 d’agost) des de les 9 del matí i fins dos quarts de tres de la tarda. El Museu i el Parc Arqueològic acolliran les consultes els dos dies festius (15 i 16 d’agost), però amb horaris sensiblement diferents. Al Museu la consulta es podrà fer d’11 del matí a dues de la tarda, i al Parc de 10 del matí a dos quarts de tres de la tarda.

A més d’aquestes vies presencials, el web municipal www.gavaciutat.cat oferirà tanmateix un servei de consulta del col·legi i la mesa electoral on cada elector ha de votar en aquestes Eleccions Autonòmiques del 27 de setembre. El servei estarà operatiu també a partir del dia 10 d’agost i només caldrà identificar-se amb el NIF. Aquest servei és merament informatiu i no facilita dades de caràcter personal ni detecta possibles errors en dades com, per exemple, el nom, el cognom o la data de naixement.

Dintre d’aquest termini del 10 al 17 d’agost, qualsevol persona podrà formular una reclamació sobre els seves dades censals. Aquesta reclamació es presentarà mitjançant el model oficial de la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral, directament en aquesta Delegació o a través de l’OAC de l’Ajuntament de Gavà en dies feiners. Cal recordar que està prohibida qualsevol informació particularitzada sobre les dades personals contingudes en el cens electoral tret de les sol·licitades per conducte judicial.

La CUP preparant la cartelleria abans de la penjada.

La CUP demana el vot per “trencar amb Espanya” La Candidatura d’Unitat Popular arrenca la campanya a Gavà amb energia i amb el convenciment que “estem davant d’un moment històric”

La CUP de Gavà s’ha mobilitzat aquesta nit en la tradicional enganxada de cartells que serveix per donar el tret de sortida a la campanya electoral del proper 27S. Amb l’eslògan “Governem-nos”, Jordi Casanova militant d’aquesta formació a la nostra ciutat, assegura que “aquests comicis són molt importants per Catalunya. Afrontem un moment històric on volem trencar amb l’estat espanyol i francès i amb les polítiques de la Unió Europea que van contra les classes populars”.

Casanova afegeix que “aquesta fita però, només serà possible si obtenim els màxims vots possibles que es tradueixi en un bon nombre de diputats per garantir que el dia 28 podrem caminar cap a la declaració d’independència i cap un procés constituent on les classes populars hi participiparan plenament”.

 

Casanova conclou afirmant que “per crear un nou estat així l’únic vot útil és a la CUP”.

Ibáñez durant l'enganxada de cartells, anit.

Ciutadans vol que “Catalunya segueixi sent el motor econòmic d’Espanya” Miguel Ángel Ibáñez assegura que “els anhels independentistes són com enderrocar un edifici per començar a construir no sabem què”

C’s Gavà ha iniciat també la campanya aquesta mitjanit, assegurant, en paraules del portaveu de la formació a la nostra ciutat, Miguel Ángel Ibáñez, que “es tracta d’una cursa electoral molt important, on veiem que hi ha un grup de gent que ens vol separar d’Espanya i treure’ns d’Europa i de l’euro per deixar-nos pràcticament aïllats, mentre que nosaltres estem per arreglar allò que no funciona, ja sigui millorant el finançament autonòmic, eradicant les comissions i acabant amb tot allò que suposa un llast per l’economia i per la creació d’ocupació”.

 

Ibáñez diu voler tenir “una societat moderna, amb mecanismes per seguir evolucionant i perquè Catalunya segueixi sent un motor dins Espanya i Europa. Així mentre alguns volen quedar-se sols nosaltres apostem per recuperar el paper de Catalunya com a locomotora d’Espanya. Volem millorar la nostra societat enlloc de destruir un edifici per començar a construir o sabem exactament què”.

 

C’s recorda que el seu posicionament “sempre ha estat clar” i per això ha demanat el vot “a tots aquells que se sentin catalans, espanyols i europeus”.

CSQP en la penjada de cartells, anit, a Gavà.

Catalunya sí que es pot centra el seu discurs en el rescat social La coalició electoral d’esquerres entén que “la participació ciutadana és el més important” i defensa “uns serveis públics dignes”

Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) s’ha mobilitzat des de la mitjanit per demanar el vot en els comicis del proper 27 de setembre. Amb el lema "La Catalunya de la gent. I tant que podem!" que resa en els seus cartells, la candidatura busca destacar que volen “portar la gent a la Generalitat".

 

Víctor Hugo González, d’ICV Gavà i integrant del projecte, considera que “hem aconseguit una confluència prou important amb un programa centrat, única i exclusivament, en el rescat social, perquè sabem que això és el que realment importa a la ciutadania de Catalunya. La gent exigeix acabar amb la corrupció i amb el 3% i evitar que la sanitat es privatitzi o perdre l’habitatge. Crec que ha arribat el moment de recuperar la poca dignitat que ens han deixat els governs anteriors”.

 

Veronica Borja, de Gavà Sí Se Puede, que també s’integra en aquesta confluència de forces, explica que “treballarem per acabar amb la corrupció i perquè hi hagi una bona educació i sanitat per a tothom. No volem més percentatges ni tampoc una televisió publica que en realitat sigui privada. Defensem la participació activa de tothom acabant amb aquesta burgesia implantada que ignora la gent i que només es mou per la seu propi benefici”.

Parés amb militans del PPC, a la seu, preparant la campanya.

El PPC demana el vot “als qui se senten catalans i espanyols” Mónica Parés assegura que “ja n’hi ha prou de polítics que governin d’esquenes a la gent com ha fet el govern de la Generalitat fins ara”

El PPC, liderat per Xavier García Albiol, centra la seva campanya autonòmica sota el lema: plantem cara, una afirmació que segons ha explicat la portaveu del PPC a Gavà, Mònica Parés, “va clarament dirigit al govern de la Generalitat que, en aquests darrers anys no ha impulsat polítiques per lluitar contra la crisi, ni per crear ocupació ni tampoc ha donat llibertat a les famílies per escollir l’educació dels seus fills. Per contra, s’ha dedicat a seguir pujant impostos i a fer més retallades en sanitat”.

 

Parés assegura que “s’ha governat d’esquenes a la gent, sense tenir en compte les seves necessitats” i per això “diem que n’hi ha prou, que la broma s’ha acabat. Volem polítics que aportin solucions i no problemes” i que “enlloc de crear més conflictes en el si de la societat catalana compleixin les lleis i ens uneixin”.

 

Parés demana el vot “dels qui se senten catalans però també espanyols, dels moderats de convergència i, en especial, dels orfes del PSC” i ha demanat als votants desencantats del PP que “tornin a confiar en nosaltres”. Finalment, després de recordar que “tot i que per a nosaltres aquestes no són unes eleccions plebiscitàries, sí que són molt importants perquè ens juguem seguir essent catalans, espanyols i europeus, o bé entrar en una espiral de dubtes econòmics, territorials i jurídics que no beneficiarien a ningú”.

Sánchez durant la penjada de cartells anit.

El PSC demana el vot “dels qui volen el diàleg i no la fractura” Els socialistes de Gavà s’han mobilitzat en la tradicional enganxada de cartells i han destacat la importància d’aquestes eleccions on “es decideixen moltes coses”

La militància socialista de Gavà ha començat amb força la campanya a les eleccions del 27S amb la tradicional penjada de cartells. La primera secretària de l’agrupació i alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez, ha demanat el suport a la candidatura del PSC encapçalada per Miquel Iceta assegurant que "som la opció del diàleg enfront dels qui cerquen la confrontació. Per a Sánchez ara cal decidir si volem seguir pel camí de l’embolic en què alguns ens han situat i amb el qual molts catalans i catalanes no se senten identificats, o evitar la fractura. Perquè encara hi som a temps”.

 

Raquel Sánchez explica que “aquests comicis han de servir a la ciutadania per avaluar la gestió del govern del CiU, que ara es presenta dins una altra llista, però que vol guanyar per seguir impulsant polítiques que, lluny de construir un país, l’han desfet, retallant en sanitat i educació o en temes d’igualtat”. Sánchez considera que “convergència té un model de drets socials merament assistencial” i  afirma que “el PSC  defensa una millor relació de Catalunya amb l’estat espanyol, això sí, amb més autogovern, més autonomia i un  millor finançament” i sobretot, “prioritzant la defensa dels drets de les persones i la creació ocupació, temes importants  que la candidatura del Junts pel Sí no toca perquè es presenten sense programa electoral”.

Integrants del Junts pel Sí a Gavà en l'arrencada de campanya.

Junts pel Sí assegura que “ara és l’hora de crear un estat propi” Prèviament a l’enganxada de cartells, la candidatura a Gavà va fer l’ofrena floral de la Diada amb la participació d’Anna Simó i Meritxell Borràs

Junts pel Sí a Gavà ha iniciat la campanya electoral amb força i demanant, segons ha precisat Albert Massana, portaveu d’ERC a la ciutat, que “el proper 27 de setembre ningú es quedi al sofà. Cal que tothom vagi a les urnes perquè ara és el moment decisiu per crear l’estat propi català amb estructures pròpies que beneficiaran tothom i, on la justícia social i l’equitat econòmica en siguin la prioritat, cosa que tal i com ara està estructurat l’estat espanyol resulta impossible”.

 

Antoni Rafanell, de CDC Gavà i integrant de la coalició a nivell local, afirma que “Junts pel sí és el vot de la il·lusió per canviar la situació actual i fer un estat propi econòmicament més fort i socialment més pròsper, amb infraestructures òptimes per cobrir les necessitats de la gent”.

 

Prèviament a l’arrencada de la campanya, la coalició va participar en l’ofrena floral alternativa de la Diada al monument dels Màrtirs del Setge del 1714, amb la participació d’Anna Simó, numero 13 de la candidatura per Barcelona, qui en la seva intervenció va apel·lar “al somni que des de fa anys molts catalans i catalanes, com jo, tenim de viure en un estat lliure”, i que “ara, per fi, s’obre un període decisiu per fer-ho realitat. Som davant la campanya de les nostres vides, la definitiva, perquè cada vegada és més i més nombrosa la quantitat de gent que vol i podrà decidir el seu futur com a país”.

 

Meritxell Borràs, consellera de Governació de l’actual Govern, també va participar d’aquest acte a Gavà amb un discurs ple d’entusiasme, assegurava que “veient la nostra història ningú pot negar que som un miracle com a país perquè, tot i que hem patit repressió en la cultura i la llegua sempre hem tingut clar el que volem ser. No pas perquè ens creguem millor que ningú, sinó perquè volem ser catalans amb plenitud i decidir sobre el nostre futur, d’aquí la importància d’aquestes eleccions. Serà el pas a la llibertat, al progrés i a la justícia social”.

Rivera, durant el seu paseig, aquest dilluns, per l'Illa de Gavà

Rivera: “El pujolisme ha fet catalans de primera i de segona” El líder de C’s, que avui ha visitat Gavà assegura que ells són l’únic vot fiable per frenar l’escissió davant “un PSC debilitat” i “l’opció Podemos encapçalada per un independentista”

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, acompanyat pels regidors del partit a l’Ajuntament i de membres de la militància, ha visitat aquest dilluns Gavà en un nou acte de campanya electoral. Rivera ha assegurat que “la nostra opció és la més clara i fiable” i que “no podem tenir ensurts perquè ens hi juguem molt”. En aquest sentit, ha criticat la indefinició de la llista encapçala per Rabell de qui diu “és un separatista, que proposa fer tripartit amb Junqueras i la CUP” i ha raonat “la present debilitat del PSC pel seu passat d’aliances amb els partits nacionalistes. Avui el que abans era vermell ara és taronja”.

 

Rivera ha criticat amb duresa “els anys de pujolisme” on “es preguntava l’origen als qui veien d’altres indrets d’Espanya a crear riquesa a Catalunya i se’ls feia canviar de cultura i llengua, creant catalans de primera i de segona. Nosaltres corregirem això. A partir del 28 de setembre, tots hem de ser iguals i treballar dur per aixecar el país i viure més bé i junts” i “si el projecte de Mas no treu majoria espero que dimiteixi”. Rivera, que ha fet notar que “Bildu dóna suport a la candidatura de Mas i, a les general, estarà amb Podemos, la qual em desagrada i em sobta”, s’ha mostrat, d’altra banda, optimista respecte als resultats que obtindran recordant, “el creixent suport que tenim a l’àrea metropolitana de Barcelona on hi viuen prop de 4 milions de persones” i que és possible que això “no quedi reflectit en escons, perquè l’actual llei electoral és injusta, ja que no dóna el mateix valor als vots. És per això que ni Mas, ni Junqueras, ni la CUP la volen canviar. Nosaltres però, ens comprometem, a partir del 28 de setembre, a treballar perquè això deixi de ser així, amb llistes obertes”.

 

El líder de C’s ha dit que “si ens convertim en segona força construirem una alternativa dialogant amb tots els qui vulguin mantenir Catalunya dins Espanya i Europa”

El PSC ha repartit material informatiu des de la seva carpa.

Raquel Sánchez: “Som l’opció per construir un país de progrés” Els socialistes de Gavà demanen la mobilització i el vot de l’electorat en favor d’un model “on es prioritzin els drets i les necessitats de les persones”

El partit dels socialistes de Gavà ha estat fent campanya aquest dimecres amb una carpa informativa a l’avinguda Diagonal. La primera secretària de l’agrupació local i alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez, ha refermat el compromís de la formació que representa per apostar "per un model de societat centrat en els problemes que pateix la ciutadania. Volem fer possible que Catalunya deixi d’estar a la cua en sanitat, com passa ara per culpa de les retallades fetes pel govern actual que justament es presenta amb molts dels seus membres dins la llista del Junts per Sí dient que volen construir un nou país, quan l’han escapçat, també rebaixant un 20% la inversió en educació en els darrers 6 anys”.

 

Sánchez afirma que “el PSC és l’únic partit que vol construir un país de veritat, i per això volem mobilitzar totes aquelles persones que defugen el discurs de l’enfrontament per sumar-se a un discurs constructiu de país de progrés”.

Echenique, Herrara i Lozano durant l'acte a Gavà.

Echenique: “ Rajoy i Mas són com Pimpinela” Catalunya Sí Que es Pot a Gavà celebra l’acte central de campanya amb Pablo Echenique, Joan Herrera i Núria Lozano amb un míting i una xocolatada al passeig Maragall

El Secretari General de Podemos Aragón, Pablo Echenique, ha estat a Gavà aquest dimecres per donar suport a la candidatura, a les autonòmiques del 27 de setembre, de Catalunya Sí Que es Pot. En un acte seguit per prop de 200 persones al passeig Maragall, i on també hi van intervenir Joan Herrera i Núria Lozano, Echenique ha criticat amb duresa la manera de governar de Mas i Rajoy que s’han dedicat “a encendre la crispació entre els pobles pel seu propi benefici, per mantenir el seus privilegis, enlloc de cercar el diàleg i la fraternitat que és el que haurien de fer si fossin responsable” i ha assegurat que ha estat una actitud “antidemocràtica”però a la vegada teatral “perquè fan veure que es barallen, com Pimpinela, però porten anys treballant plegats”.

 

Echenique aposta per “una reforma absoluta a Catalunya i per un govern, a Madrid, que escolti” i per a que “hi hagi un dret real a decidir-ho tot”.El líder de Podemos ha criticat a Junts pel Sí en entendre que “el seu pla es redueix a un brindis al sol”, a C’s perquè “es limita a emmordassar la democràcia” i al PSC per la seva “perpètua indefinició”.Pablo Echenique assegura que ells són "l’alternativa per acabar amb la llibertat de cartó pedra que ens volen vendre, i amb la corrupció i el saqueig de diners públics. Volem desbloquejar les tensions territorials i prioritzar els drets i les necessitats de la majoria, incloses les pimes i autònoms a Catalunya, que són els qui realment creen la riquesa”.

 

Joan Herrera, coordinador general d’ICV i diputat al Parlament, també va intervenir per demanar el vot per a Catalunya Sí Que es Pot assegurant que “mentre Mas divideix la gent per raó de classes, i C’s es presenta com la marca blanca del PP, nosaltres som els qui estem al costat de la gent del carrer i aspirem a donar la gran sorpresa per poder canviar-ho tot, superant la situació de bloqueig, i restablint una sanitat pública i una educació digna i de qualitat”

 

L’acte va comptar també amb la intervenció de Núria Lozano, la candidata número 17 per Barcelona, qui ha assegurat que “davant la situació d’emergència social només ens em sortirem amb més democràcia i llibertat,amb gent honesta, humil i amb idees clares, com Lluís Rabell com a president. Per aconseguir-ho, cal anar a votar massivament, i acabar amb la rapinya i la corrupció. Ja n’hi ha prou de sangoneres”.

García i Parés durant la seva trobada amb Adisga.

Esperanza García: “Cal acabar amb el desgovern de Mas” La nº 4 de la llista del PPC, Esperanza García, acompanyada pels regidors Mónica Parés i Josep Llobet, s’ha interessat per la tasca i les necessitats d’Adisga

La candidata numero 4 de la llista del PPC en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya, Esperanza García, ha estat fent campanya, aquest dimecres, a Gavà. García acompanyada dels regidors de la formació a nivell local,Mónica Parés i Josep Llobet, s’ha reunit amb els integrants d’Adisga per escoltar les seves necessitats. García ha lloat la seva tasca que assegura “fan sense comptar amb el suport de la Generalitat” i ha criticat la gestió de Mas que, “durant 5 anys ha encapçalat dos desgoverns on, enlloc de prioritzar la gestió dels serveis públics, l’educació, la sanitat o la creació d’ocupació, s’ha preocupat, només, de mantenir el seu lloc, per això ara va de 4 a la llista del Junts pel Sí”.

 

García afirma que “a Mas no està interessat en què la gent de l’àrea metropolitana vagi a votar el dia 27. Nosaltres sí que volem mobilitzar la gent per decidir un futur amb Espanya i amb Europa, perquè les conseqüències de la independència, per molt que ens vulguin vendre una història de color de rosa, seran molt greus”.

La regidora popular a Gavà, Mónica Parés, assegura que “prioritzem les polítiques socials i, en especial les destinades a persones especials, per tal d’assolir la igualtat real”, i recorda que “durant anys, hem treballat amb Adisga reclamant, per exemple, pisos tutelats, però la Generalitat sempre fa oïdes sordes”.

 

Parés afirma que “mentre hi ha partits que només parlen d’independència, confrontació i incompliment de les lleis, el PPC seguirà treballant per la unitat d’Espanya i per millorar la vida de les persones de tot Catalunya en el seu dia a dia”.

Baños, aquest matí a la plaça de la Pagesia de Gavà

Antonio Baños: “Volem trencar amb les retallades del PP i de Convergència” El candidat de la CUP en les properes eleccions autonòmiques fa campanya aquest matí a Gavà

Antonio Baños, el candidat de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) en les propers eleccions autonòmiques del 27 de setembre, ha estat aquest matí a Gavà dins del marc de la campanya electoral en la que estan immersos les formacions polítiques aquests dies. Baños s’ha passejat per la zona del centre de la ciutat explicant a la ciutadania quin és el projecte que presenta la CUP en aquests comicis tan importants.

Baños ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació locals que el missatge que vol transmetre la seva formació és un missatge de “doble ruptura, d’una banda amb l’estat espanyol que no ens permet viure amb llibertat ni amb dignitat, i ruptura d’altra banda amb les totes les polítiques de retallades tant del govern del Partit Popular com del govern de Convergència encapçalat per Artur Mas”.

Baños està segur que aquest missatge es pot entendre “amb molta claredat” en llocs com Gavà perquè “és precisament en llocs com aquest on la crisi i les retallades han tingut més efectes a l’hora de trinxar la vida quotidiana de la gent, així que des de l’esquerra anticapitalista el que proposem és trencar amb el que s’ha fet fins ara per empoderar-nos, governar-nos a nosaltres mateixos i fer una cosa diferent”.

Rull ha recordat que “cada dia marxen de Catalunya 45 milions d’euros que no tornen”

Rull: “Una Catalunya independent té les pensions garantides” L’acte central de la candidatura a Gavà ha comptat amb les intervencions entre d’altres del número 6 de la llista Eduardo Reyes i del número 12 Josep Rull

L’acte central a Gavà de la campanya de la llista unitària del Junts pel Sí ha tingut lloc aquest dijous al passeig Maragall, amb un míting que va comptar amb les intervencions d’Eduardo Reyes, president de Súmate i número 6 de la candidatura, Josep Rull, coordinador general de Convergència Democràtica i número 12 a la llista, Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei i candidat número 30 i Francesc Mohedano, que concorre al lloc 33.

 

Reyes va fer referència, en la seva intervenció, als seus orígens andalusos que segons va precisar “són els de tantes i tantes persones que van venir a Catalunya per llaurar-se un futur més pròsper i que són tant catalans com qualsevol altre”, i va assegurar que “la independència és l’únic camí perquè ens en puguem sortir, i per alliberar-nos del govern espanyol que, durant anys, ha demostrat que només ens estima pels diners que ens pot treure i, per contra ni ens dota dels serveis que necessitem, ni ens deixa decidir democràticament que volem ser”.

 

Reyes assegura que “construirem un nou país des de zero, passant l’escombra per netejar tota la corrupció” i “no ens deixarem espantar pel seu discurs de la por”, discurs al qual també es va referir Josep Rull afirmant que “no és cert que si som independents perdrem l’euro i sortirem d’Europa, perquè cap de les dues coses depèn d’Espanya”. Rull ha explicat que “la utilització de la moneda és lliure” i que “la Unió Europea no donarà mai l’esquena a un país que és fruit de la decisió democràtica del seu poble i que a més és solvent i seriós. Per a ells esdevenim la oportunitat de tenir el que pot ser la Dinamarca del sud del continent”.

 

Rull ha recordat que “cada dia marxen de Catalunya 45 milions d’euros que no tornen”, i que tot i que "durant anys s’ha lluitat per millorar el nostre finançament, el govern espanyol no ha cedit gens, ans el contrari. És per això que ara ens trobem aquí i que aquest és l’únic camí”.

 

De la seva banda, Francesc Mohedano, candidat nº 33, ha assegurat que “només si som independents disposarem dels instruments per fer les reformes pertinents que ens permetin avançar cap a una societat més equitativa”, mentre que el nº 30, Joan Ramon Casals, considera que “tot i que és lògic tenir neguits quan s’afronta un canvi, no ens podem paralitzar. Cal avançar amb il·lusió i determinació perquè anirem a millor”.

Prop de 25.000 persones han participat en la Festa de la Rosa.

Miquel Iceta: “cap estat voldrà negociar amb Mas perquè se salta la llei” El candidat del PSC acompanyat pels principals líders socialistes catalana i del secretari general del PSOE amb Pedro Sánchez han estat aquest diumenge a la Festa de la Rosa de Gavà

Prop de 25.000 persones, segons la organització, han participat, aquest diumenge de la tradicional Festa de la Rosa que els socialistes catalans organitzen cada any, per aquestes dates, a la pineda de Gavà. L’acte, que en aquesta ocasió se situa ja en la recta final de la campanya electoral del 27S, va comptar, a més de amb el candidat del PSC, Miquel Iceta amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez i amb els principals noms del socialisme català, com la candidata del PSC a las generals, Carme Chacón, l’expresident de la Generalitat José Montilla o l’exministre i expresident del Parlament Europeu Josep Borrell; així com multitud de dirigents i alcaldes del PSC, coml’alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez, qui va ser l’encarregada d’obrir el míting afirmavaque “el que està passant a Catalunya sembla una pel·lícula de ciència ficció, i s'està assenyalant a les persones que pensen diferent. Per això, el 27S anem a anar a votar amb el cap ben alt per expressar les nostres conviccions i sentiments i per construir una Catalunya com la que van fer els governs de Maragall i Montilla”. Raquel Sánchez ha qualificat la independència de “conte xinès” i ha acusat Mas i Rajoy de “malmetre la convivència compartint una mateixa carta de presentació: les retallades i la corrupció”.

Miquel Iceta ha refermat el missatge de voler seguir a Espanya recordant que “Som internacionalistes, federalistes i gent compromesa amb la fraternitat. No volem aixecar fronteres sinó estendre els braços”, i ha insistit que “si Mas segueix com president, l'embolic seguirà i també seguiran les retallades” i “cap estat voldrà negociar amb algú que se salta la llei. Catalunya no podrà seguir a la UE”.

 

Per la seva banda, Pedro Sánchez ha tornat a assegurar que “el model d'Estat federal és el que millor garantirà la integritat i l'articulació de la unitat d'Espanya”, en els propers 30 o 40 anys. No obstant això, ha reconegut que la reforma de la Constitució, que permeti “reconèixer a Espanya tal com és, a nivell ideològic i territorial, serà complexa”, però ha recordat que és l'única opció “enfront del no de Mas i Rajoy”. El líder del PSOE s'ha mostrat convençut que, malgrat les enquestes, la majoria de catalans "no vol" que Artur Mes segueixi en la Generalitat i s'ha compromès al fet que el Senat de l'Espanya federal es traslladi a Barcelona. També ha volgut deixar clar que les retallades que s'estan produint a Catalunya no és perquè aquesta forma part d'Espanya. “Aquí es retalla la sanitat pública i el sistema de dependència perquè hi ha un govern de dretes, no per pertànyer a Espanya, i per això mateix pugen les taxes universitàries", assegurava.

Per a Sánchez, "Catalunya sofreix la mateixa dreta que la resta d'Espanya, la dreta que menteix, que retalla l'Estat del benestar, suprimeix l'impost de successions i aprova la reforma laboral i l'amnistia fiscal que van votar CiU i el PP”, i ha assenyalat que “enfront d'aquells que diuen ser patriotes i tenen els comptes a Suïssa, la pàtria dels socialistes està en els col·legis i instituts públics o en els pisos d'acolliments per a dones víctimes de maltractaments”. Sánchez també ha recordat a Mas que “la senyera, la cultura, la llengua, la història i les institucions de Catalunya no són seves, sinó de tots els catalans”. El secretari general del PSOE feia una crida a la mobilització el 27S i al desembre per “protegir el patrimoni comú” i "per dir adéu al fill polític de Pujol i a l'amic de Bárcenas".

Carme Chacón ha arremès durament contra Mas, a qui ha qualificat de “tot el contrari d'un valent”. "Quan era jovenet i hi havia una dictadura, va decidir que això de la política en aquells moments no convenia i que els pals dels grisos se’ls emportessin els d’esquerres. Quan van canviar els vents va canviar de nom, va passar d'Arturo a Artur, de la mà del padrí va entrar a la família i quan el padrí ficava la mà a la caixa, ell mirava cap a un altre costat", l’acusava. L'exministra també ha carregat contra el procés sobiranista, el qual considera "una excusa" que ha trobat Mas "per amagar-se en una llista del seu fracàs" al capdavant del Govern. Chacón ha denunciat "les retallades en sanitat i educació" que el Govern de CiU està duent a terme, i els ha retret que, en canvi, "sí trobin diners per obrir ambaixades a Roma i Viena".

 Anna Gabriel durant la seva intervenció en el míting celebrat al passeig Maragall

Anna Gabriel creu que, “el país desbordarà el pacte del Junts pel Sí” En una acte celebrat a Gavà va assegurar que la gent que vota a la CUP “sap el que vota jo no se si la gent que votarà Junts pel Sí ho té clar”.

La número 2 de la candidatura de la CUP per Barcelona, Anna Gabriel, ha advertit a Junts pel Sí que “hauran de donar explicacions si fan descarrilar el procés perquè volen posar al capdavant a Artur Mas”. Gabriel creu que “molta gent que votarà JxSí no comparteix el fet que posin com a condició 'sine qua non' que Mas sigui president i, per tant, creiem que el país desbordarà aquest pacte”.

 

Anna Gabriel va fet aquestes declaracions en l’acte electoral celebrat, diumenge, al passeig Maragall davant un centenar de persones i on també van participar Isabel Vallet ex diputada al Parlament i Andrés Bodalo, membre del Sindicato Andaluza de Trabajadores (SAT).

 

Gabriel creu que els pactes que s'hagin fet entre CDC i ERC “formen part de l'entramat de Junts pel Sí i els vinculen a ells, no a la resta”.  Sobre la posició de JxSí de posar com a condició que Artur Mas sigui president, Gabriel ha apuntat que “de la mateixa manera que ells posen aquesta condició, per nosaltres és irrenunciable que si hi ha una majoria d'escons i vots es faci una DUI”. Gabriel també ha assenyalat que una condició innegociable de la CUP és que “el nou govern no estigui conformat per persones que tinguin responsabilitats directes amb les retallades, les privatitzacions o la corrupció”.

Segons Gabriel, la candidatura independentista exigirà a partir del 28-S que “s'aturin els desnonaments, que es deixin d'ofegar els Ajuntaments amb la Llei LRSAL i que ens comencem a desconnectar de la Llei Wert”. “Per nosaltres no demanarem res, però per les classes populars no recularem ni un minut”, va apuntar la número dos de la CUP.

La carpa de C's va estar dissabte a la plaça de la Pagesia.

C’s fa campanya des de la proximitat La carpa que la formació té a Gavà està itinerant aquests dies per carrers i places del municipi des d’on es reparteix propaganda i es demana el vot el 27S

C’s segueix fent campanya aquests dies a Gavà instal·lant per diferents indrets del municipi la seva carpa des d’on reparteixen material de propaganda a la ciutadania. Francisco Aguilar, regidor d’aquest grup municipal, assegura que “d’aquesta manera volem aproximar-nos al a la gent i fer-los saber que és important acudir a les urnes el proper diumenge per tal d’aturar l’onada independentista”.

 

C’s considera que “davant el desafiament separatista cal posicionar-se”. El partit assegura que “cal garantir la unió dels catalans amb la resta d'espanyols”, però no només cal parlar d'unió, “també de regeneració, de mesures socials i de reformes”, perquè “no es pot passar per alt la corrupció o les retallades en educació, sanitat, o de l'atur que ha fet Mas”.

 

La carpa de C’s es trasllada, aquest dilluns, a la plaça de Josep Tarradellas.

Regidors de C's Gavà repartint propaganda per l'Illa.

C’s Gavà: “Aquestes eleccions són decisives” Regidors de la formació a Gavà han estat, aquest dilluns, repartint propaganda a l’Illa del Centre i, aquest dimarts, ho faran al mercat ambulant

C’s Gavà enfila el tram final de campanya amb les seves accions de proximitat. Aquest dilluns a la tarda, els regidors Guadalupe del Río i Carlos García Ajenjo han estat repartint propaganda per la zona de l’Illa del Centre entre els vianants. García Ajenjo ha manifestat que “es tracta d’aprofitar aquests darrers dies per fer arribar les nostres propostes a la gent, perquè, al contrari que altres formacions polítiques, nosaltres sí tenim un programa”.

 

García també ha refermat la importància d’aquestes eleccions que ha qualificat de “decisives per Catalunya”, raó per la qual ha fet una crida la mobilització. “Diumenge, cal que ningú es quedi a casa. Cal anar a votar perquè ens hi juguem molt”, ha conclòs.

 

Aquest dimarts, la formació estarà fent campanya, amb la seva carpa, al mercat ambulant de la Rambla.

Gallego amb Parés fent campanya, aquest dimarts, pel mercat ambulant.

Antonio Gallego: “Una Catalunya independent és un mal negoci” El numero 3 de la llista dels populars ha estat aquest dimarts a Gavà per demanar el vot, diumenge, “per una Espanya unida”

El número 3 de la llista del PPC a les eleccions del 27S ha estat aquest dimarts a Gavà per fer campanya. Gallego, acompanyat pels regidors Mónica Parés i Josep Llobet, i altres membres de la militància local, s’ha passejat per la Rambla, aprofitant que era dia de mercat setmanal, per demanar el vot diumenge ja que, segons assegura, “una Catalunya independent és un mal negoci. El candidat popular qualifica els comicis de "molt rellevants”, i ha advertit que “la independència d’Espanya i Europa generarà una importantíssima fractura social i importants conseqüències econòmiques, amb la marxa de la banca i de moltes empreses, amb els acomiadaments que això comporta, i amb les pensions en risc”.

 

La portaveu del grup municipal del PPC a Gavà, Mónica Parés, ha afirmat que “cal estar al costat de la gent i escoltar-la, i per això sabem que el que la gent no vol són baralles entre catalans de naixement i d’adopció”. Parés ha fet una crida “al vot amb seny i sentit comú, per la bona convivència, per la recuperació econòmica i la creació d’ocupació”.

Rafanell, aquest matí a la Rambla

Albert Massana: “Si marxéssim potser molts ciutadans de la resta d’Espanya voldrien venir amb nosaltres” Massana i Antoni Rafanell, de Junts pel Sí, fan campanya avui en el mercat ambulant setmanal

Junts pel Sí ha aprofitat aquest matí del mercat ambulant setmanal per instal·lar la seva carpa electoral allà mateix i fer pedagogia del seu projecte polític de cara a les eleccions del 27 de setembre. Antoni Rafanell, regidor a Gavà de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), i Albert Massana, regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), han parlat amb la gent sobre les seves idees i han repartit propaganda electoral entre la gent que passejava pel mercat.

Massana ha fet referència a les recents declaracions de representants d’institucions econòmiques espanyoles com ara el Banco de España o la patronal de la banca assegurant que “una persona que no va veure venir la crisi de Bankia o la de les targetes black ara resulta que es dedica a tenir premonicions sobre què podria passar a Catalunya amb el tema del corralito, quan resulta que els bancs d’aquest país, i també d’Espanya, estan ben posicionats i el corralito seria impossible”. Segons ens destaca Massana, “aquí sempre estem davant d’unes amenaces d’Espanya que ens deixen sense arguments per estar amb ells si l’única cosa que fan és dir-nos que no ens volen, i de fet tinc por de que si nosaltres marxéssim potser molts d’ells voldrien venir amb nosaltres”.

Respecte a aquests i altres posicionaments recents contraris a la independència de Catalunya, Massana assegura que “són amenaces d’una política de fer por a les que s’ha de respondre amb un somriure, han esperat a la darrera setmana de campanya perquè veuen que això se’ls hi està escapant de les mans i en realitat no tenen cap argument ni econòmic ni social”. Massana llença, doncs, un missatge tranquil·litzador a la ciutadania: “la gent pot estar tranquil·la perquè en una Catalunya independent no passaria absolutament res de totes les amenaces que ens estan dient”.

Rafanell, de la seva banda, ha recordat que “el vot a Junts pel Sí és el vot de l’esperança i de l’alegria, estem il·lusionats i fem les coses raonades sense demanar el vot de la por com fan altres, nosaltres construïm un país millor i estem aquí per il·lusionar a la gent”. Rafanell ha demanat el vot per Junts pel Sí argumentant que “som les llistes que donem programa, que tenim idees, i tots els que estan en contra de l’estat propi no han presentat cap programa ni cap alternativa”, i té molt clar que “si podem decidir les nostres coses i les nostres infraestructures llavors podrem anar endavant perquè les empreses estan on hi ha les idees i on hi ha feina”. Rafanell, per últim, ha volgut recordar que “tenim una part important de científics reconeguts arreu del món que ens donen costat en tots els aspectes”.

Cañas i Ibáñez, ahir a Gavà

Jordi Cañas: “Si nosaltres no votem llavors altres ens poden botar del nostre país” L’assessor europeu de Ciutadans visita Gavà i fa campanya al costat del portaveu de la formació, Miguel Ángel Ibáñez

L’assessor europeu de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s), Jordi Cañas, va visitar ahir Gavà en el marc de la campanya electoral de les eleccions autonòmiques del 27 de setembre. Cañas va fer costat al portaveu gavanenc de la formació, Miguel Ángel Ibáñez, en la carpa informativa que va instal·lar el partit al mercat ambulant dels dimarts. Tots dos, recolzats per altres membres de C’s, van repartir propaganda electoral entre els ciutadans que hi passaven i van explicar l’ideari de la formació política a qui es va voler interessar.

Cañas va insistir en un dels principals missatges de C’s: “les properes eleccions marcaran una data en què es decidirà si volem una Catalunya forta dins d’una Espanya unida o volem una Catalunya separada que porti molts problemes als ciutadans”. Per aquest motiu, Cañas va demanar a la gent que vagi a votar ja que “és un moment transcendental en la història de Catalunya i d’Espanya, és un moment de compromís de tots els ciutadans i s’ha d’anar a votar perquè si nosaltres no anem a votar ens poden botar del nostre país i per tant és el moment de que els ciutadans adquireixin aquest compromís i decideixin si volen la ruptura i la separació o volen la unió i la reforma”.

De la seva banda, Miguel Ángel Ibáñez va recordar que el proper 27 de setembre hi ha dues opcions: “o bé una independència amb unes conseqüències absolutament desastroses per tothom, o bé replantejar el que no funciona i mirar d’arreglar-lo per seguir tots junts i units”. Ibáñez va tirar de refrany quan va recordar que “allò de que la unió fa la força alguns ho han oblidat en benefici propi per tapar els seus propis problemes amagant-se el quart o el cinquè en la llista, i això no és de rebut perquè un partit ha de presentar-se com a tal, ha de presentar un programa, i en base a això demanaré l vot a aquells que creguin que aquest programa és el millor i que el partit té el millor equip per portar-lo a terme”.

<< Inici < Anterior 1 2 3 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.