Text de cerca: Resultats trobats: 78
Etiqueta: Nadal Ordre

Prop d'un miler d'alumnes de Gavà gaudeixen del teatre gràcies a l'activitat "L'Escola fa Nadal" Aquesta esperada iniciativa té lloc avui dimecres a l'Espai Maragall i pretén inculcar valors en els nens

Com cada any, i per celebrar l'arribada imminent del Nadal, la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Gavà organitza un passi teatral per als infants de la ciutat. Es tracta de "L'Escola fa Nadal", que entre d'altres coses és una excusa per tal de fer que els nens tinguin un contacte directe amb el món del teatre. En aquesta ocasió, la companyia La Roda Produccions ha posat en escena l'obra "Un Nadal amb la rateta", una història protagonitzada per la Rateta que escombrant l'escaleta es troba un dineret. Dani Cherta, director de La Roda, opina que "aquest és un espectacle molt adient pels nens" i ho matisa explicant que "el que volem és transmetre els valors de la rateta, que és lluitadora en aquesta versió que hem fet". Cherta també deixa clar que La Roda "sempre intenta fer espectacles que donin una sèrie de valors i sobretot que enganxin als nens".

La representació d'"Un Nadal amb la rateta" ha tingut lloc a l'Espai Maragall i s'han fet dos passis, un a les 9:30h. i el segon a les 11:15h. Teresa Roca, cap d'estudis de l'escola Immaculada Concepció, destaca d'aquesta activitat que "és un moment d'unió de totes les escoles de la ciutat, i penso que és molt important aquesta cohesió per tal de que estiguem junts i lluitem pel mateix". D'altra banda, Àngels Torres, professora de la mateixa escola, ens confessa que "pels nens això és una festa, els encanta i ho gaudeixen molt". A més, després de la representació "es parla a classe i es fa una mica de comprensió, potser algun dibuix o algun treball, o fins i tot un mural".

En total han gaudit de "L'Escola fa Nadal" 946 alumnes de de cicle inicial de primària de totes les escoles de la ciutat.

La Companyia La Igualtat afronta un any més la representació d'"Els Pastorets" El veterà grup teatral farà tres representacions al llarg d'aquets període nadalenc, però en suprimeix la que sempre es venia fent el 26 de desembre

La Igualtat ja fa molts anys que representa a Gavà "Els Pastorets", en versió de Josep Maria Folch i Torres, però enguany el muntatge presenta alguna novetat interessant. Una d'elles, que la ciutadania ja ha pogut veure, és un nou cartell dissenyat per l'ocasió. Una altra és la incorporació de molta gent nova a l'elenc interpretatiu, que en el cas d'aquesta obra es bàsic: en escena arriben a coincidir a l'escenari fins a 75 actors i actrius. El director del grup de teatre La Igualtat, Paco Casas, explica que la representació ha penjat d'un fil i confirma que "és cert que durant l'any es va dubtar una mica sobre la seva continuïtat". Tot i els problemes, finalment hi va haver "un canvi de persones al capdavant del grup" que ha permès una renovada "il·lusió" per afrontar l'obra teatral. El muntatge d'"Els Pastorets" és "amb molt el més complex dels que fem, té 15 canvis de decorats i 11 persones fent tasques tècniques, i només aquestes 11 persones és més que qualsevol repartiment durant la resta de l'any".

Enguany, i també com a novetat important, La Igualtat no farà la tradicional representació del 26 de desembre, que es trasllada, això sí, al proper diumenge 23 de desembre a les 18:00h. Les altres dues posades en escena tindran lloc a la mateixa hora els diumenges 30 de desembre i 6 de gener. Aquesta darrera representació tindrà un al·licient afegit pels més petits: segons anuncia Casas, és gairebé segura l'aparició de ses Majestats els Reis d'Orient.

Etiquetes: Actualitat Nadal Teatre

Nens i nenes de 7 i 8 anys donen vida als personatges

Pessebre vivent a l'Immaculada Concepció protagonitzat per l'alumnat de segon de primària Més de 70 nens i nenes entre els 7 i 8 anys han donat vida als personatges que formaven les diferents escenes con l'Anunciació, el mercat, els paisatges típics amb els pastorets, els Reis i el naixement de Jesús

Ja fa 21 anys que el col·legi Immaculada Concepció organitza el seu pessebre vivent per Nadal. Es tracta d'una activitat tradicional i ben arrelada que sempre organitzen les tutores de segon d'educació primària i en el que participen tots els infants de les tres línies que conformen aquests curs. Enguany, han estat més de 700 els alumnes que han escenificats els diferents quadres. "Podem veure des de les masies de Gavà i la platja fins el que és més tradicional com és el pessebre de Belem, els pagès i Reis. Hi ha quadres de tots des de l'anunciació i els pastor de la muntanya. És una mica variat", explica Irene González, mestra del col·legi

 

Per aconseguir que tot surti a la perfecció, el professorat i l'alumnat hi treballen gairebé des de l'inici del curs, i compten amb l'ajuda de persones de fora del centre, com ara pagesos que els proporcionen alguns estris, o fins i tot un pastor que els cedeix cabres i ovelles. "A l'octubre comencen a distribuir els papers que ha de representar els alumnes de les tres classes i més endavant donen una circulars als pares de com han d'anar vestits. Després venim al gimnàs per sapiguer on s'han de col·locar i que han de fer. La setmana en què es representa, la darrera abans de les vacances de Nadal es monta tot el material, els dibuixos, les pintures tota l'escenografia", comenta Irene González

 

Pares, mares, avis, àvies,...Ningú s'ha volgut perdre aquest original pessebre. I a la sortida, han pogut gaudir d'un petit concert de Nadal a càrrec d'una orquestra formada per alumnes del col·legi de totes les edats, i que fa només unes setmanes que s'ha constituït.

 

Durant els dos dies de representació van visitar el pessebre més de 800 persones

Les activitats en família, part important del programa de Festes d'Hivern Una exhibició de motos elèctriques, patinatge i la instal·lació del Parc de Nadal a la Torre Lluc, algunes de les propostes

Una de les novetats de les activitats familiars és l'exhibició de motos elèctriques que tindrà lloc el 15 de desembre, de 10 a 13,30, a la plaça de Jaume Balmes. Els infants trobaran un circuit on podran practicar i gaudir d'una bona estona.Compartint filosofia s'ha programat Patina en família, que tindrà lloc el 16 de desembre a partir de les 11 hores a la pista esportiva de la zona Diagonal. Per gaudir d'una bona estona només necessiteu uns patins i ganes de passar-s'ho bé.El 24 de desembre es farà l'esperat cagatió, a la Torre Lluc. Prèviament les entitats de lleure de Gavà escenificaran La llegenda del Tío gavanenc, escrita per l'autora local Laia Fuentes.Parc de NadalPerò a més del 21 de desembre al 5 de gener s'instal·larà a la Torre Lluc el Parc de Nadal.Durant aquests dies podreu gaudir de circuit de karts amb pedals, inflables, jocs de fusta gegants, jocs infantils, espai de petita infància. L'horari serà de 10,30 a 13,30 i de 17 a 20 h. El preu per poder gaudir de les instal·lacions serà de 3 euros el matí o la tarda i de 5 euros tot el dia.

Etiquetes: Actualitat Nadal Oci

Música, dansa i teatre per a tots els públics a l'Espai Maragall En el marc de la festivitat de Sant NIcasi i el Nadal

L'Espai Maragall engega un final d'any ple de música, dansa i teatre amb una programació farcida de concerts i amb l'Escena Local i l'Espai Escènic (L'Escola d'Arts Escèniques de Gavà) com a grans protagonistesEn plena celebració de les festes de Sant Nicasi, la Coral Igualtat de Gavà oferirà el concert Un Nadal especial, el dia 16 de desembre,  en el que es podrà guadir d'un doble programa, un en el que es podran escoltar, en català, obres com My Way de Frank Sinatra, o Moonlight Serenade de Glenn Miller. I una segon que acollirà les més tradicionals melodies nadalenques.

I el dia 21 de desembre Jazz'Nadal serà l'espectacle encarregat de donar els apunts jazzítics amb to nadalenc. Un concert únic amb tres grans fi­gures del jazz del nostre país: el pianista Manel Camp, el saxofonista Llibert Fortuny i la trompetista Mireia Farrés. La dansa també serà gran protagonista d'aquest final de temporada amb dues propostes: La, ja tradicional, Gala de la Dansa tindrà lloc el 22 de desembre, organitzada pels Amics de la la Dan­sa de Gavà. I Els pastorets dansen de la mà de l'Es­bart Brugués , una versió molt original del clàssic nadalec,  que en la seva 3ª edició es consolida dins del programa nadalenc de la ciutat. La representació tindrà lloc el dissabte, 29 de desembre.

I per tancar l'any el dia 30 de desembre es farà una doble celebració amb tots el que s'acostin al Maragall: el final d'any i entrada del nou i els 5 anys de l'Espai Maragall que va tenir lloc el passat 15 de setembre.  I per fer-ho que millor que a través d'un viatge pels racons del teatre amb una visita teatralitzada protagonitzada pels alumnes del Labo­ratori de Teatre de l'Espai Escènic. Endinsa't a l'Espai Maragall serà el resultat del taller Side Specific realitzat pels alumnes, que ha conduït Magda Puig i dirigit Jordi Gon­zález.

La solidaritat, valor principal de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis Coincidint amb les festes d'hivern, la nova plataforma Gavà Solidària impulsa la recollida d'aliments i la campanya "A Gavà, cap infant sense joguines"

L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha presentat la programació de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis, organitzades per l'Ajuntament en col·laboració amb les entitats de la ciutat. Unes festes on la solidaritat serà més present que mai.

En el marc d'aquestes dates, comença a caminar la plataformacat.pdf, impulsada per l'Ajuntament de Gavà i formada per entitats sense afany de lucre, col·lectius diversos i ciutadans i ciutadanes. L'alcalde, Joaquim Balsera, ha dit que "el nostre objectiu és donar suport a iniciatives socials que contribueixin a lluitar contra la pobresa i ajudar els gavanencs i gavanenques sense recursos a cobrir les necessitats bàsiques".

Un dels seus primers projectes serà "Aliments Gavà Solidaris", en què l'Ajuntament, juntament amb les entitats i els comerciants, recolliran les aportacions que faci arribar la ciutadania als diferents punts de recollida que hi haurà distribuïts per tot Gavà. Els aliments recaptats es portaran a una seu central des d'on es farà la distribució.

També de la mà de la plataforma Gavà Solidària, i pensant en els més petits, torna una nova edició de la campanya "A Gavà, cap infant sense joguines". Fins al 30 de desembre,les joguines –que han de ser noves, no bèl·liques i sense embolicar- es poden lliurar als punts de recollida habituals: les dues piscines municipals, el Casal de Cultura American Lake, el Museu, la Casa Gran, el Casal Sant Jordi, els casals de la gent gran El Centre i can Tintorer, les entitats veïnals, les cases regionals o els centres educatius. Fins al 24 de desembre, altres punts de recollida seran les botigues de joguines adherides a la campanya: Somnis – Bazar el Niño, Papereria Sorolla i Molt Jouguet, i els dies 15 i 16 de desembre el Centre Comercial Barnasud. També es podran lliurar joguines el 14 de desembre al festival del Centro Cultural Andaluz; el 24 de desembre a La Gran Cagada del Tió, al Parc de la Torre Lluch, i el 29 de desembre als Pastorets Dansen, a l'Espai Maragall.

El programa de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis inclou un ventall de propostes per gaudir d'aquestes dates entranyables i en família fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament de Gavà i les entitats. Balsera ha dit que "es tracta d'un programa ajustat a l'actual situació de crisi econòmica actual", i la tinenta d'alcalde de l'àmbit de Serveis a la Persona, Apolonia Herrera, ha precisat que "el programa és un model reproduït de l'any passat que tothom coneix, amb activitats culturals i propostes d'aquest àmbit fent un reajustament del 33% respecte l'any anterior" que ompliran Gavà de diversió des de la festivitat de Sant Nicasi fins la Cavalcada de Reis amb activitats per a tothom, però sobretot per als més petits. La tiLa cercavila, amb la participació de les entitats Xerinolis; l'ofici solemne i el repartiment de panets beneïts; la mostra de puntaires; els tallers infantils i les sessions de l'Hora del conte són algunes de les propostes. També s'han programat muntatges teatrals, dansa, cinema, exposicions, concerts, un espectacle piromusical i visites al Parc Arqueològic. La gent gran també viurà amb intensitat aquestes dates amb la celebració de la seva festa, el festival artístic i la cita del Dia del soci.

La Cavalcada de Reis posarà el punt i final a les Festes. Prèviament a l'arribada de Ses Majestats, a partir del 2 de gener els carters reials instal·laran el seu campament al Jardí del Museu on recolliran les cartes i els desitjos dels infants. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a les 18.30 h del 5 de gener a  la plaça de Jaume Balmes.

Un altre dels eixos de la campanya nadalenca és la promoció del comerç local. En  el marc del Pla de Promoció Econòmica de Gavà, que té el lema VINGAVÀ!", l'Ajuntament impulsa una campanya que, segons ha explicat la tinenta d'alcalde de l'Àmbit de Promoció Econòmica, Raquel Sánchez, "pretén dinamitzar les compres nadalenques en els comerços de Gavà, tot destacant els seus principals valors: qualitat, diversitat de productes, professionalitat i atenció personalitzada".

Una altra iniciativa adreçada a incentivar les compres a les nostres botigues és el Mercat de Sant Nicasi, que s'instal·larà a la Rambla i que, segons ha precisat Raquel Sánchez "enguany encabirà també a pessebristes i ampliarà fins la carretera Santa Creu de Calafell el nombre de parades. També s'allargarà un dia més, de manera que es podrà visitar els dies 14, 15 i 16 de desembre". El mercat també estarà amenitzat amb tallers infantils i animació al carrer. Una altra novetat és que els establiments tenen permís per obrir el 14 de desembre, tot i ser festa local per la diada de Sant Nicasi  A més, durant aquestes festes es podra gaudir de dues hores gratuïtes d'aparcament als pàrquings municipals.

La Companyia La Igualtat afronta un any més la representació d'"Els Pastorets" Encara queda una darrera oportunitat de veure aquesta clàssica representació teatral, el proper diumenge 6 de gener

La Igualtat ja fa molts anys que representa a Gavà "Els Pastorets", en versió de Josep Maria Folch i Torres, però enguany el muntatge presenta alguna novetat interessant. Una d'elles és un nou cartell dissenyat per l'ocasió. Una altra és la incorporació de molta gent nova a l'elenc interpretatiu, que en el cas d'aquesta obra es bàsic: en escena arriben a coincidir a l'escenari fins a 75 actors i actrius. El director del grup de teatre La Igualtat, Paco Casas, explica que la representació ha penjat d'un fil i confirma que "és cert que durant l'any es va dubtar una mica sobre la seva continuïtat". Tot i els problemes, finalment hi va haver "un canvi de persones al capdavant del grup" que ha permès una renovada "il·lusió" per afrontar l'obra teatral. El muntatge d'"Els Pastorets" és "amb molt el més complex dels que fem, té 15 canvis de decorats i 11 persones fent tasques tècniques, i només aquestes 11 persones és més que qualsevol repartiment durant la resta de l'any".

Enguany, i també com a novetat important, La Igualtat no ha fet la tradicional representació del 26 de desembre, que es va traslladar, això sí, al diumenge 23. El diumenge 30 de desembre hi va haver una altra representació i encara queda una, el proper diumenge 6 de gener. Aquesta darrera representació tindrà un al·licient afegit pels més petits: segons anuncia Casas, és gairebé segura l'aparició de ses Majestats els Reis d'Orient.

Avui és l'últim dia que els enviats dels Reis Mags recullen les cartes dels infants al jardí del Museu Els carters reials van arribar dimecres a la tarda a l'estació de tren i van pujar en carrossa per la Rambla fins al campament reial

Els nens i nenes de Gavà ja compten els dies que manquen per a l'arribada dels Reis Mags d'Orient.

Però abans de l'arribada de Ses Majestats, el dimecres 2 de gener, ho van fer els carters reials. Enguany, com a no­vetat, van arribar a l'estació de Renfe cap a les 16.30 hores i van pujar en carrossa per la Rambla fins al campament instal·lat al jardí del Museu, on recullen les cartes i els desitjos dels infants de Gavà. Ara ja són a punt de marxar, però encara hi ha temps per anar a veure'ls: avui s'estaran per darrer dia al campament reial instal·lat al jardí del Museu de 17 a 20.30 hores. Aprofitant aquesta visita, els infants tenen una darrera oportunitat de lliurar la carta als Reis a la Bústia Màgica que, com l'any passat, està també instal·lada al cam­pament dels carters reials en horari de matí i tarda.

Al campament reial aquest any també es fa l'activitat Pam i pipa al xumet, a càrrec de la Companyia General del Foc. El Mussolet, personatge de la imatgeria festiva gavanenca, recull els xumets de tots els infants que decideixin que ja són prou grans com per seguir-lo utilitzant. Amb tots els xumets que reculli, el Mussolet es farà un collaret que lliurà durant la cercavila de la Festa Major de Sant Pere.

Melcior, Gaspar i Baltasar aterraran a la nostra ciutat demà dissabte 5 de gener, a partir de les 18.30 hores a la plaça de Jaume Balmes, que estarà engalanada per a l'ocasió, i on rebran de mans de l'alcalde la clau que obre totes les llars de la ciutat. A partir de les 19.30 hores iniciaran el recorregut pels carrers de la ciutat.

El dia 5 de gener, a partir de les 16 hores i a la plaça de Jaume Balmes, es podran recollir les llumetes que guiaran a Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, en la seva arribada a la ciutat.

Etiquetes: Actualitat Nadal Reis

Un dels moments del concert solidari

Gran èxit d’assistència al concert solidari de Nadal de l’Escola Músic Alba Massana Els alumnes de l’escola exhibeixen les aptituds apreses en un esdeveniment la recaptació del qual anirà a La Marató de TV3

L’Escola Músic Alba Massana de Gavà ha aconseguit omplir aquest matí l’Espai Maragall fins la bandera amb el seu concert solidari de Nadal. Tal i com ja van fer l’any passat, la recaptació del concert anirà a parar íntegrament a La Marató de TV3, que enguany està dedicada a les malalties neurodegeneratives. Aquest vessant solidari és molt important per l’escola, ja que “el concert seria el concert de Nadal normal de l’escola però vinculat a aquesta causa solidària, i per aquest motiu tots els alumnes estan molt més motivats, hi ha mes ganes de participar i tot és més bonic”, tal i com ens explica la directora de l’escola, l’Alba Massana.

 

Així doncs, en aquest concert han sortit a escena tots els alumnes que fan música en grup a l’escola, és a dir, els combos rock, l’orquestra, la banda, el conjunt de guitarres i els alumnes de cant coral. En total, una seixantena d’alumnes amb edats des dels 6 anys fins els 70 que han interpretat “una variació de tots els instruments que hi ha en una orquestra, ja sigui el tema cordes com ara violins o guitarres, o els instruments de vent com les trompetes o els clarinets; i finalment tot el tema rock, que és la part més moderna on hi ha les bateries o les guitarres elèctriques”.

 

La música que s’ha pogut sentir també ha esta molt variada, i en el concert hi han fet acte de presència des de peces de composició més aviat clàssica com ara una d’Astor Piazzola o el Calypso de Sheila Melson, fins a temes directament rock com el Highway to hell d’AC/DC, All you need is love de The Beatles, o Message in a bottle de The Police, sense oblidar nadales tradicionals catalanes i d’altres cançons nadalenques més modernes com el Last Christmas de Wham! Organitzar tot això és, tal i com confessa l’Alba, tot un repte, ja que “estem preparant aquest concert des de setembre, i de fet el mes de juliol ja havíem començat a parlar-ne perquè el concert implica a tots els professors de l’escola, així que logísticament sí que ens ha costat una mica organitzar tot això”. L’Alba, en aquest sentit, s’ha mostrat confiada abans del concert tot i que “fins el dia d’avui no hem pogut assajar junts, cadascun ha fet la seva part però segur que tot sortirà molt bé”.

 

Des de l’Ajuntament de Gavà s’ha valorat molt positivament aquesta iniciativa. El regidor de Cultura, Miquel Àngel Díaz, ha assistit al concert i ha assegurat que “aquest concert també és una prova de que el nostre sector cultural s’involucra en les inquietuds de la ciutadania, i és que de vegades es parla de la cultura com un fet aïllat i en realitat no és així, la cultura s’involucra amb les preocupacions socials i fa pinya, fa cooperació, que és el que veiem avui amb aquest magnífic concert”.

 

El concert ha acabat amb una petita sorpresa que no s’havia anunciat prèviament, i és que un dels professors de l’escola, el Javi Vaquero, ha composat expressament una nadala per l’escola que s’ha interpretat al final entre tots els alumnes i professors que han pres part en aquest concert solidari.

 

Un moment de la representació

Més de 1.000 infants gavanencs de 1er i 2n de Primària gaudeixen avui de l’obra “Nit de reis” La proposta s’encabeix dins del tradicional programa “L’Escola fa Nadal”, que impulsa cada any l’Ajuntament de Gavà

Com ja és tradicional cada any, l’Ajuntament de Gavà impulsa per aquestes dates el programa “L’Escola fa Nadal”, que pretén, tal i com ens explica la Josefina Pérez, cap d’Educació de l’Ajuntament de Gavà, “complir un doble objectiu, d’una banda apropar els nens a tot el que es la creació artística i l’espai teatral, i de l’altra banda treballar valors típics nadalencs que, tot i que cada any variem l’obra teatral, sempre busquem que mantingui aquests valors relacionats amb l’esperit nadalenc com ara el compartir, l’emoció i sobre tot el companyerisme”. Per tal de fer arribar aquesta proposta a les escoles, el consistori la inclou dins de la Guia Educativa que dissenya anualment com a complement curricular per tal que les escoles s’apuntin a allò que consideren adient. En aquest sentit, aquesta activitat és de les que té més èxit dins d’aquesta Guia Educativa, i tant mestres com alumnes l’esperen amb moltes ganes.

 

Aquest matí han estat 1.090 infants de primer i segon de Primària de les deu escoles gavanenques els que han gaudit de l’obra teatral “Nit de reis”, que ha posat en escena la companyia gavanenca La Roda. Degut a aquest elevat nombre de nens, s’han representat dues sessions per tal d’encabir a tothom en l’Espai Maragall. El director de La Roda, Dani Cherta, ens ha explicat que la seva companyia teatral intenta amb aquesta obra “transmetre tota la màgia d’aquestes dates i fer que els infants viatgin per un món màgic juntament amb el Pau, que és protagonista de la història, qui juntament amb les tres fades d’Orient intentarà alliberar a la Reina de les Neus que s’ha emportat totes les cartes dels infants del món sencer”.

Romandrà al Jardí del Museu els dies 2,3 i 4 de gener

El Mussolet ajuda els infants de Gavà a dir adéu al xumet L'activitat Pam i pipa al Xumet és una proposta que l'Ajuntament impulsa amb la col·laboració de la Companyia General del Foc.

El dijous 2, divendres 3 i dissabte 4 de gener de 2014, el Mussolet, personatge de la imatgeria festiva gavanenca, compartirà espai amb els carters reials al jardí del Museu. Allà recollirà els xumets de tots aquells infants que amb l'arribada d'un nou any han decidit abandonar aquest hàbit d'infantesa

Els nens i nenes que vulguin dir adéu al xumet només s'han d'apropar qualsevol d'aquests tres dies, de 17 a 20.30 hores, fins al campament dels carters reials i buscar al Mussolet, que s'estarà a l'entrada del Museu per recollir els xumets de tots aquells infants que decideixin que ja són prou grans com per seguir-lo utilitzant.-lo.

Amb tots els xumets que hagi recollit aquests dies, el Mussolet es farà un collaret que lluirà tant a la cercavila de Festa Major de Sant Pere com a la resta de sortides que faci al llarg de tot l'any.

El Mercat de Sant Nicasi: tres dies de compres nadalenques i activitats per a grans i petits El mercat, que omplirà la Rambla amb una vuitentena de parades, obrirà les portes demà divendres, festivitat del copatró de Gava

Demà divendres, Gavà celebra la Festivitat de Sant Nicasi amb què donarà el tret de sortida a un extens programa d'activitats que s'allargarà fins a l'arribada dels Reis Mags d'Orient. Durant tres dies, la Rambla tornarà a ser escenari del Mercat de Sant Nicasi, amb una vuitentena de parades que ens oferiran un munt d'opcions per escollir els millors regals per aquestes festes. I amb totes les facilitats: vals de descompte, ofertes especials, sorteigs i facilitats per aparcar amb dues hores gratis als aparcaments municipals.

Seran dies de compres i també d'activitats per gaudir en família que ens proposen diferents entitats locals, com són la desfilada de perruqueria i moda Gavà Moda organitzada per l'Asociación de Comerciantes y Vecinos de Trias Gaudí; el taller de dansa nadalenca i tradicional a càrrec de l'Esbart Brugués, o els tallers de nadales i de titelles de Nadal de La Xarxa Gavà. A aquestes propostes cal afegir els tallers infantils de maquillatge, de manualitats, de pintura, etc, a càrrec d'entitats locals sense ànim de lucre com ADISGA, l'Associació d'Artistes Plàstics Gavà, l'Associació del Racó Divertit o l'AMPA de l'escola Salvador Lluch. També l'Esplai el Mamut oferirà una exhibició de tai txi el diumenge a la tarda amb una finalitat solidària.

L'esperit solidari també serà present al Mercat de Sant Nicasi. Així tothom que ho vulgui podrà col·laborar en la recollida d'aliments impulsada des de la Plataforma Gavà Solidària, o en la recollida de roba i joguines que organitza l'American Bar a través del motoclub Pawnees MC Barcelona. El Mercat estarà obert des de les 11 fins les 21 hores

PROGRAMA D'ACTIVITATS MERCAT DE SANT NICASI

Divendres, 14 de desembre

D'11 a 14 i de 17 a 21 h. Tallers infantils, atraccions i cercavila de grallers. De 17.30 a 21 h. Taller de dansa nadalenca i tradicional "Els pastorets dansen III", a lapl. de Josep Tarradellas. A càrrec de l'Esbart Brugués.

Dissabte, 15 de desembre

D'11 a 14 i de 17 a 21 h. Tallers infantils, atraccions i cercavila de grallers.D'11 a 13.30 i de 17.30 a 21 h. Taller de dansa nadalenca i tradicional "Els pastorets dansen III", a la pl. de Josep Tarradellas. A càrrec de l'Esbart Brugués.D'11 a 13.30 i de 17 a 20 h. Promoció i distribució de vals descompte de la campanya "Un milió d'euros", a la pl. de Josep Tarradellas. A càrrec de la Unió de Botiguers de Gavà.12 h. Ballada de sardanes, a la pl. de J. M. Batista i Roca. A càrrec de la Cobla Sant Jordi. Organitza: Amics de la Sardana de Gavà.18 h. Espectacle de foc "Una nit de Sant Nicasi", al parc de la Torre Lluc en commemoració del 25è aniversari del Parc del Garraf. Organitza: Companyia General del Foc.

Diumenge, 16 de desembre

D'11 a 14 i de 17 a 21 h. Tallers infantils, atraccions i cercavila de grallers.De 10 a 13 h. Jornada de portes obertes al Parc Arqueològic Mines de Gavà amb visites guiades a les mines (cal inscripció prèvia al telèfon 93 263 96 10). Activitat conmemorativa del 25è aniversari del Parc del Garraf11.30 h. Xocolatada, a la pl. de J. M. Batista i Roca. A càrrec de l'Agrupació de Restauradors de Gavà.12 h. GavàModa. Desfilada de perruqueria i moda, a la pl. de J. M. Batista i Roca. A càrrec de l'Asociación de Comerciantes y Vecinos Trías Gaudí.De 16 a 18.30 h. Exhibició de tai txi, a la pl. de J. M. Batista i Roca. A càrrec de l'Esplai el Mamut.De 17.30 a 20.30 h. Taller de titelles de Nadal, a càrrec de la Cia. Teia Moner i taller de cançons de Nadal, a càrrec de l'Escola de Música Alba Massana, a la pl. de Josep Tarradellas. Organitza: La Xarxa Gava

Etiquetes: Actualitat Nadal

Comença la campanya de Nadal als comerços gavanencs

Tret de sortida a la campanya de Nadal del comerç gavanenc Els pàrquings de plaça Balmes i plaça Batista i Roca ofereixen dues hores gratuïtes fins el 7 de gener

El comerç gavanenc encara la campanya de Nadal amb il·lusió i amb ganes renovades d’oferir un servei d’excel·lència al ciutadà. En el marc del Pla de Promoció Econòmica de Gavà, l’Ajuntament impulsa un any més una campanya que pretén dinamitzar i incentivar les compres nadalenques en els comerços de Gavà, tot destacant els seus principals valors: qualitat, diversitat de productes, professionalitat i atenció personalitzada. La tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Gavà, Raquel Sánchez, ha destacat en relació a aquesta campanya que “totes les actuacions comercials que s’han dissenyat, juntament amb les activitats de lleure i d’oci que tindran lloc durant aquests dies a Gavà, haurien de generar, i aquest és el nostre desig, un entorn molt favorable per animar als ciutadans de Gavà a fer les seves compres al comerç local, que és de molt bona qualitat i realment fa innecessari sortir de la nostra ciutat per fer les compres nadalenques”. Per tal de facilitar aquestes compres, com ja és habitual l’Ajuntament estableix una gratuïtat de dues hores en els pàrquings municipals de la plaça de Jaume Balmes i la plaça de Batista i Roca. Aquesta iniciativa ja està activada des del passat dilluns 2 de desembre i s’allargarà fins el 7 de gener.

 

Una de les propostes més importants dins d’aquesta campanya nadalenca és el Mercat de Sant Nicasi, que s’instal·larà a la Rambla els dies 14, 15 i 16 de desembre. El Mercat, que enguany arriba a la seva sisena edició, comptarà amb més de 90 parades de les quals més de 30 correspondran a comerços gavanencs. Respecte a aquesta participació, Sánchez ha assegurat que des del seu departament es veu com “any rere any el nostre comerç té més ganes de participar en aquest mercat per tal de donar a conèixer el seu establiment i els serveis que ofereixen a tota la ciutadania”.

 

El Mercat de Sant Nicasi es caracteritzarà, com ja és tradicional, per la venda de productes artesans que oferiran solucions atractives per regalar aquestes festes. A més, en aquests tres dies de mercat hi haurà un bon grapat d’activitats per grans i petits que serviran per amenitzar aquesta iniciativa. Entre aquestes en destaca el primer Concurs de Postals de Nadal per a infants de 3 a 12 anys, organitzat per GavàFutur, una entitat de nova creació, i que comptarà amb la col·laboració de botigues i empreses gavanenques i amb el suport de diferents associacions de comerciants locals. El Mercat de Sant Nicasi tindrà també un espai per la solidaritat ja que acollirà un punt de recollida d’aliments de la Plataforma Gavà Solidària i serà l’escenari d’altres iniciatives de marcat accent solidari com ara la recollida de joguines de Gavà o la recaptació per la Marató de TV3, entre d’altres.

 

Els mercats municipals de Gavà també participen d’aquesta campanya nadalenca i tant el Mercat del Centre com Mercagavà encetaran iniciatives per fidelitzar als seus client. El nou Mercat del Centre farà un sorteig de 9 lots de Nadal, mentre que Mercagavà sortejarà 2.000 euros en vals de compres. La campanya acollirà també altres iniciatives com ara el sorteig de lots d’assortit ibèric i vals descompte a bescanviar a les rebaixes de les botigues associades a l’Associació de comerciants de l’Illa del Centre.

 

Campanya de comerç per Nadal a Gavà L’Ajuntament ha preparat, en col·laboració amb els comerços de la ciutat, un ampli programa d’activitats que faran mes amenes les compres

El tradicional Mercat de Sant Nicasi s’instal·larà del 13 a 15 de desembre a la Rambla, des de la plaça de Jaume Pèrich fins a la Rambla de Salvador Lluch. De les 136 parades que participen 35 són gavanenques. Al Mercat de Sant Nicasi podreu trobar productes dels sectors de l’alimentació, la restauració, la roba, l’equipament de la llar i productes naturals i, a més, prendre alguna cosa a les terrasses, cafeteries i restaurants de la Rambla.

 

Durant els 3 dies i als diferents escenaris es podrà gaudir d’activitats com les actuacions del Taller de Música, les exhibicions de l’Escola Mugendo o l’Escola de Dansa i el circuit de pàdel organitzat per Padelàrium. També visitar el Mercat d’Art a càrrec d’Artistes Plàstics de Gavà, participar en el Flash-mob del Taller de Música de Gavà o gaudir del conta-contes i cançons en angles de l’Escola El Guirigall.

 

L’Associació Gavà Futur organitza el II Concurs Infantil de postals de Nadal a la Rambla de Maria Casas, d’11 a 21 hores, durant els tres dies. L’entrega de premis es farà el 20 de desembre a les 17 hores a la sala VIP del Centre Comercial Barnasud

 

Els més petits podran gaudir de la Fira infantil que s’ubicarà a la rambla de Salvador Lluch, d’11 a 14 hores i, de 17 a 20 hores. Les carpes dels comerços locals  del Mercat de Sant Nicasi disposaran de tiquets bonificats per als seus clients per a la Fira infantil, el preu del tiquet per a 30 minuts és de 3 euros, el tiquet bonificat costarà 2,50 euros.

 

El Mercat de Sant Nicasi tindrà també una vessant solidària. Així l’establiment La Molleteria organitza un punt de recollida d’aliments en suport de la Plataforma Gavà Solidaria i ofereix a l’escenari de la plaça de Jaume Pèrich música en viu, actuacions i exhibicions de ball i un taller de maquillatge durant els 3 dies de mercat.

 

A la carpa de l’associació Pawnees MC BARCELONA es recolliran joguines i roba per a famílies que ho necessitin durant els 3 dies, les persones que participin en aquesta campanya es podran fer una foto amb una Harley.

 

Finalment a la carpa de l’Escola Bressol el Guirigall s’ubicarà la Paradeta Solidària a favor de Marató.

 

A la Fira de Sant Nicasi participen les entitats ciutadanes: ADISGA, l’ Associacio d’Artistes Plàstics de Gavà, l’ Associació El Racó Divertit, l’Associació Gavà Futur, l’Associació Pawnees MC-barcelona, l’Esbar Brugués, Grallers l’Anguila de Gavà, l’ONG de Carumanda i la Unió de Botiguers de Gavà.

 

Fins el 7 de gener de 2015 es podrà aparcar gratis durant dues hores als pàrquins soterrats municipals.

 

Les entitats comercials també oferiran activitats durant aquests dies. L’Illa de Gavà ha preparat el sorteig d’un viatge i vals de compra. La Unió de Botiguers organitza una “ruleta” amb obsequis, dinars i viatges. El Nou Mercat del Centre farà un obsequi als seus clients i Mercagavà repartirà 500 euros en vals de compra i, el 5 de gener, els Reis del Mercat regalaran caramels als més petits.

Joaquim Balsera: "Aquestes festes de Nadal han tingut un marcat accent solidari" L'alcalde de Gavà fa balanç d'aquestes festes i també de l'any 2012, un any dur on s'ha aconseguit mantenir els serveis bàsics municipals

Aprofitant la visita a la clau de la ciutat exposada a la Sala de plens de l'Ajuntament, l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha valorat positivament el marcat accent solidari que han tingut aquestes festes de Nadal que són a punt de terminar. Balsera ha destacat que "és el primer any que comença a caminar la Plataforma Gavà Solidària i els resultats estan sent molt òptims, així que agraeixo l'esforç i la col·laboració de tots els gavanencs i gavanenques en aquestes festes". Balsera entregarà aquesta clau que obre totes les portes de Gavà demà als reis Mags per tal de facilitar la seva tasca, i ha assegurat que "ara el Nadal entra en la seva part més emotiva pels infants amb l'arribada de ses majestats els Reis Mags".El batlle gavanenc no ha volgut deixar escapar l'oportunitat per fer també una valoració de l'any 2012 que ja s'ha acabat, un any que ha qualificat com "el més dur des del punt de vista de les restriccions econòmiques municipals i del patiment que aquesta crisi està provocant en les famílies". Balsera, però, s'ha mostrat satisfet perquè "s'ha aconseguit mantenir els serveis bàsics que la ciutat presta, fonamentalment tots els que tenen a veure amb drets de les persones com ara els relacionats amb esports, cultura, seguretat ciutadana, neteja o manteniment". L'alcalde no passa per l'alt que "en una conjuntura econòmica on la reducció d'ingressos municipals ha estat molt important cald estacar aquest esforç col·lectiu per mantenir els drets bàsics".Balsera aposta per un 2013 on es veurà "el treball que hem fet en planificació econòmica i urbanística", i recorda que "hem impulsat mesures que estan sent exitoses des del punt de vista de fer la nostra contribució a la millora de les perspectives econòmiques de la ciutat". Són mesures amb una efectivitat limitada, això si, ja que s'ha treballat molt per minimitzar els efectes de la crisi econòmica a Gavà però s'ha desenvolupat aquesta tasca "en la mesura de la nostra pròpia aportació, ja que òbviament no som l'administració amb més responsabilitat en la crisi ni en les mesures per resoldre-la".

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, recomana que aquestes festes es consumeixi a la nostra ciutat per incentivar l'economia local La ciutat es prepara per gaudir d’activitats per a tothom a les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis de Gavà

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, i la tinenta d’alcalde de Serveis a la Persona, Apolonia Herrera, han presentat el programa de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis. Les activitats es concentren entre el dilluns 9 de desembre i el dilluns 6 de gener de 2014. L’alcalde gavanenc ha volgut destacar que del que es tracta en aquestes festes és de “tenir durant uns dies il·lusió, ganes de participar i ganes de fer cultura”, i també de manera molt especial “ganes de fer comerç i economia a la ciutat, i en aquest sentit faig especial èmfasi en la crida a que fem un consum a la ciutat de Gavà i d’aquesta manera fem també solidaritat a Gavà”.

 

Enguany, com a punt fort d’aquesta programació, en destaca la gran festa que se li dedicarà a l’Home del Mil·lenni el 14 de desembre amb motiu del deu desmuntatge per participar en l’espectacle de cap d’any que organitza la ciutat de Barcelona. Així ho ha destacat Balsera en assegurar que “hem d’intentar incorporar aquest element que esperem que es pugui repetir durant els anys”, una festa que comptarà amb la direcció artística de La Fura dels Baus, “la vinculació dels quals amb Gavà és un element de qualitat per la nostra ciutat i és una oportunitat també per les entitats gavanenques que vulguin participar en aquest espectacle, ja que des d’aquest punt de vista ens pot anar bé a tots i aquest treball conjunt pot esdevenir una festa que es consolidi en el temps”.

 

El batlle gavanenc ha fet una crida per tal que aquestes festes “siguin el màxim de participatives possible, que la gent gaudeixi aquest dies de la ciutat i que ho faci d’una manera oberta, el que és la voluntat de l’Ajuntament de Gavà”. L’aspecte solidari de les festes també és, segons Balsera, un dels pilars d’aquestes festes amb la Plataforma Gavà Solidària i la seva recollida d’aliments que, des del Nadal de l’any passat, té caràcter permanent. Aquesta entitat gavanenca “desenvolupa una feina que gairebé sempre és no visible ja que treballa amb famílies que ho estan passant malament, i ena quest sentit novament fem una crida per participar tant en la seva campanya de recollida d’aliments com en el tradicional A Gavà cap infant sense joguina”.

 

Evidentment, un altre dels punts forts, en aquest cas ja de caràcter clàssic, serà la visita dels Reis Mags a la ciutat de Gavà el 5 de gener a partir de les 18:30h. En aquest acte, el batlle gavanenc rebrà a ses majestats a l’Ajuntament i, com ja és tradicional, els farà entrega de la Clau de la Ciutat que obre totes les portes de totes les llars gavanenques. De fet, aquesta Clau estarà exposada a la Sala de Plens de l’Ajuntament els dies 2 i 3 de gener, i tothom que vulgui podrà veure-la abans que sigui entregada als Reis Mags. Balsera ha advertit que “intentarem innovar en aquest acte d’arribada dels Reis Mags, que és un dels més importants i participatius que fa la ciutat en aquestes festes, i per tant fem una crida a tothom per tal que vingui a donar la benvinguda als Reis Mags i que participi en aquesta nit màgica perquè hi haurà novetats importants a la plaça de Jaume Balmes”.

 

De la resta de l’ampli ventall de propostes que s’han programat aquests dies de festa en podríem destacar, per exemple, el Mercat de Sant Nicasi (dies 13, 14 i 15 de desembre), amb parades de venda de productes artesans; les jornades de portes obertes al Parc Arqueològic Mines de Gavà (14 i 15 de desembre); i el Parc de Nadal (del 20 de desembre al 5 de gener), on els més petits podran gaudir de jocs de fusta gegants, inflables, i jocs infantils, entre d’altres. Apolonia Herrera ha volgut destacar que bona part de les activitats que conformen aquest programa de festes s’ha preparat amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, i en aquest sentit “l’Ajuntament torna a agrair a aquestes entitats la seva col·laboració per tal de fer possible l’èxit de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis”.

 

Blanco ha presentat avui la campanya

L’Ajuntament de Gavà demana que aquest Nadal no es faci un ús sexista de les joguines La campanya s’ha portat a terme en anys anteriors i la intenció és educar en valor als infants

L’Ajuntament de Gavà engega un Nadal més una campanya de sensibilització per tal de que no es faci un ús sexista de les joguines que es regalin en aquestes dates. Segons la tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania, Emma Blanco, “pensem que aquest és un bon moment perquè és el moment en el que els nostres infants reben més regals i és un moment en el que els adults podem continuar educant en aquesta construcció de la ciutat en igualtat”. Mitjançant aquesta campanya es repartiran per les botigues de joguines de Gavà diversos materials gràfics com ara flyers, adhesius o pòsters.

 

Blanco destaca en referència al missatge que vol transmetre la campanya que “les joguines no són sexistes per sí mateixes, però sí el fet de que a l’hora d’educar als infants limitem que un nen o una nena jugui amb allò que vol i li assignem una joguina o una altra o li diem que determinades joguines no són apropiades per ell o ella”. La campanya es recolza en unes imatges divertides per tal de transmetre el seu missatge, i pretén fer-se visible no només en el moment en el que els infants obren els seus regals de Nadal, sinó també en algunes de les tradicions més importants de la ciutat, ja que “aquest any el Caga Tió vol sumar-se a aquesta campanya i incorporarà en els seus regals tant el comerç just com aquesta visió de les joguines no sexistes, i també sabem que els Reis d’Orient son prou compromesos i també incorporaran aquesta visió de les joguines”.

 

Balsera i Royo han inaugurat el pessebre del casal d'avis El Centre

Joaquim Balsera, inaugura el pessebre del casal municipal d'Avis El Centre El batlle aprofita l'acte per entregar també els tradicionals premis als participants en les competicions de dominó i de parxís

L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha donat per inaugurat aquest matí el pessebre instal·lat en el primer pis del casal municipal d'avis El Centre. Aquesta és una de les activitats tradicionals que els membres de l'Associació de la Gent Gran de Gavà porten a terme en aquest casal, i és un motiu d'orgull perquè es tracta d'un pessebre molt ben plantat i decorat. Balsera ha pogut admirar tots els detalls d'aquesta creació de la mà del president de l'Associació, Josep Royo, que li ha explicat com ha estat el procés de posada en escena del pessebre. El batlle ha estat acompanyat en tot moment per la tinenta d'alcalde de Serveis a la Persona de l'Ajuntament de Gavà, Apolonia Herrera, i pel tinent d'alcalde de Presidència, Víctor Carnero.

La presencia de l'alcalde ha estat aprofitada per realitzar l'entrega de premis de les també tradicionals competicions de dominó i de parxís. D'una banda s'han entregat diplomes a tots els participants, i de l'altre s'han concedit medalles als jugadors més destacats. Balsera s'ha dirigit als assistents amb paraules d'agraïment per la implicació de la tercera edat en tota la vida social de Gavà, i els hi ha desitjat bones festes, bon any 2013, i també que gaudeixin plenament del programa d'actes de les festes de Sant Nicasi de Gavà.

Balsera i Royo han inaugurat el pessebre del casal d'avis El Centre

L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, inaugura el pessebre del casal municipal d'Avis El Centre El batlle aprofita l'acte per entregar també els tradicionals premis als participants en les competicions de dominó i de parxís

L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha donat per inaugurat aquest matí el pessebre instal·lat en el primer pis del casal municipal d'avis El Centre. Aquesta és una de les activitats tradicionals que els membres de l'Associació de la Gent Gran de Gavà porten a terme en aquest casal, i és un motiu d'orgull perquè es tracta d'un pessebre molt ben plantat i decorat. Balsera ha pogut admirar tots els detalls d'aquesta creació de la mà del president de l'Associació, Josep Royo, que li ha explicat com ha estat el procés de posada en escena del pessebre. El batlle ha estat acompanyat en tot moment per la tinenta d'alcalde de Serveis a la Persona de l'Ajuntament de Gavà, Apolonia Herrera, i pel tinent d'alcalde de Presidència, Víctor Carnero.

La presencia de l'alcalde ha estat aprofitada per realitzar l'entrega de premis de les també tradicionals competicions de dominó i de parxís. D'una banda s'han entregat diplomes a tots els participants, i de l'altre s'han concedit medalles als jugadors més destacats. Balsera s'ha dirigit als assistents amb paraules d'agraïment per la implicació de la tercera edat en tota la vida social de Gavà, i els hi ha desitjat bones festes, bon any 2013, i també que gaudeixin plenament del programa d'actes de les festes de Sant Nicasi de Gavà.

Els infables, una de les activitats del Parc de Nadal

Fins el 5 de gener romandrà instal·lat el Parc de Nadal a la Torre Lluc Amb activitats lúdiques per a tots els infants

Durant tot el període de vacances escolars, fins al 5 de gener, els nens i nenes de Gavà podran gaudir amb les activitats que hi ha al Parc de Nadal instal·lat a la Torre Lluc.

Durant aquests dies, a excepció del Nadal, Sant Esteve i Any Nou, podran gaudir del circuit de karts amb pedals, inflables, jocs de fusta gegants i jocs infantils. Per als menors de 3 anys s'ha creat un espai de petita infància, amb ludoteca. A més personatges tan coneguts com Mickey Mouse i Shrek es passejaran pel Parc i tots els que vulguin podran fer-se fotografies amb ells. Com a colofó, el dia 5 de gener a les 12 hores, hi haurà una xocolatada per a tothom.

L'horari de les activitats és de 10,30 a 13,30 i de 17 a 20 h. El preu per poder gaudir de les instal·lacions serà de 3 euros el matí o la tarda i de 5 euros tot el dia.

Etiquetes: Nadal Oci
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.