Text de cerca: Resultats trobats: 122
Etiqueta: Joventut Ordre

Un dels moments dels Jocs Florals d'enguany

Gavà celebra la 26ª edició dels Jocs Florals Escolars La tradicional gala de lliurament de premis, a la qual hi assistí l'alcalde Joaquim Balsera, va tenir lloc aquest diumenge al Centre Cultural de Gavà

El Centre Cultural de Gavà ha acollit, aquest diumenge, l'acte de lliurament dels premis de la 26ª edició dels Jocs Florals Escolars. Com és tradició, el concurs poètic es va estructura en tres temes i va lliurar tres guardons diferents en cadascun d'ells . Aquest 2013, en l'apartat Englantina que premiava la millor poesia patriòtica, el tema era "la mar i Gavà"; en l'apartat Viola, destinat a reconèixer la millor poesia religiosa, el tema era "tractant-nos bé"; i en l'apartat Flor Natural que reconeixia la millor poesia amorosa, el tema escollit era "virtut que m'estimes".

 

En aquesta edició han participat, entre d'altres centres educatius gavanencs, l'Institut de Bruguers i els col·legis Sagrada Família, Eramprunyà, Salvador Lluch, Marcel·lí Moragas i Sagrat Cor. Un dels organitzadors dels Jocs Florals Escolars a Gavà, Isidre Olivella, destaca la importància curricular que té aquest certamen ja que "moltes vegades hi ha temes que no surten en els llibres de text, i en aquests anys han sortit temes en els Jocs que són d'àmbit local o no però que ajuden a la formació dels alumnes". Olivella se sent particularment orgullós de que els Jocs Florals hagin servit "per tractar temes locals, com les caramelles, que eren molt desconeguts per bona part de la ciutadania".

 

Els participants d'enguany han dividit com sempre les seves preferències entre els tres apartats possibles. El més escollit ha estat el de Pàtria, "en el què hi han participat un 52%", seguit del tema Amor "en el què hi han participat un 35% dels joves", mentre que en l'apartat de Fe "hi han pres part gairebé un 13% dels alumnes". Algunes de les poesies, segons explica Olivella, "han estat molt crítiques i reflecteixen la situació política actual, s'aparten una mica del tema en general en el que s'emmarquen, el que demostra que els joves pensen i estan al dia".

 

L'acte va servir també per retre homenatge a Salvador Espriu.

Façana d'entrada a la Casa Gran

Projecció d’un curt sobre la crisi “45 millones de brotes verdes” és el títol de la cinta que es passarà aquest dissabte a la Casa Gran de Gavà

Aquest dissabte, la Casa Gran de Gavà acollirà la projecció de “45 millones de brotes verdes”,  un curtmetratge creat, rodat i produït per “The Señoras”, un grup de joves del Baix Llobregat. Es tracta d’una comèdia dirigida per Pau Vilaró i Jesús Rodríguez i protagonitzada per David Álvarez. La cinta, de 12 minuts de durada explica la història d’un jove que veu una oportunitat per reactivar l’economia i crear treball en un dels actius més importants del nostre país, un al que estem tan acostumats que oblidem el seu valor real

 

“45 millones de brotes verdes” es podrà veure, aquest dissabte, a partir de les 18 hores.

Etiquetes: Cinema Joventut

Un dels moments de la representació dels Miserables ara fa pocs dies.

Fi de curs de l’Espai Escènic L’escola de teatre gestionada per La Roda produccions i l’Ajuntament tanca la temporada amb la tradicional mostra de l’alumnat a l’Espai Maragall

L’Espai Maragall acull aquest divendres la tradicional mostra de fi de curs de l’Espai Escènic. La idea és que l’alumnat demostri el seu talent i tot allò que ha après durant el curs. El primer passi, a les 18 hores, estarà protagonitzat pels infants, que presentaran una adaptació del “Rei Lleó”, a les 20 hores, actuaran el grup de joves amb el musical “Grease”, i el torn dels adults arribarà a les 22 hores amb “La bella i la bèstia” i “Després de la pluja”. Enguany, segons precisa un dels responsables del projecte, Joan González, “El curs ha anat molt bé, i estem molt contents” i afegeix que "entre les novetats destacables han estat els tres monogràfics gratuïts impartits que han estat gratuïts i amb la voluntat d’oferir una formació gratuïta i complementària a l’alumnat”.

 

Els tallers concrets han estat: Al primer trimestre, una visita teatralitzada per tot l’Espai Maragall, tot coincidint amb la commemoració del cinquè aniversari de l’equipament. Al segon trimestre, s’ha fet formació basada en l’entrenament emocional posant en pràctica diferents tècniques actorals. Finalment, en el darrer trimestre s’ha fet una adaptació del clàssic musical dels “Miserables”, que segons González "va tenir una gran acceptació per part dels alumnes i va quedar molts xula. A més va venir molt de públic”.

 

Hores d’ara l’Espai Escènic ultima els detalls per al Casal Artístic d’Estiu que començarà la setmana vinent.

Entrevista a Ràdio Gavà

 Ermita de Sant Miquel, al Castell d'Eramprunyà.

Segona edició del camp de treball al Castell Eramprunyà de Gavà La Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família ha obert el període de preinscripcions per participar en els camps de treball d’aquest estiu

Els joves d’entre 14 i 29 anys ja poden fer la seva inscripció als camps de treball que oferta la Generalitat. En total són 1.292 places per a 90 camps. 55 de les places són a Catalunya i les 35 restants a l’Estat espanyol. Les estades són de quinze dies on el jovent participa desinteressadament en un projecte de millora mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural. L’allotjament pot ser en cases de colònies, en tendes de campanya o altres instal.lacions habilitades expressament.

 

El termini per inscriure’s finalitza el 22 d’abril. L’adjudicació de les places es farà mitjançant un sorteig públic davant notari, que tindrà lloc el proper 25 d’abril a Loteria de Catalunya. A l’hora de fer la preinscripció, cada jove podrà escollir fins a tres preferències i el sorteig establirà l’opció finalment assignada.

 

A Catalunya s’ofereixen un total de 55 camps de treball. A Gavà, entre el 6 i el 20 de juliol, tindrà lloc la segona edició del camp de treball d’arqueologia al Castell d’Eramprunyà on joves d’entre 15 i 17 anys participaran en les tasques de recerca arqueològica al castell, que està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. El treball estarà dirigit per l’equip de monitors de la Fundació Pere Tarrés, entitat que organitza el projecte juntament amb la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Gavà.

 

L’any passat els joves, sota la supervisió de l’equip tècnic del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, van col.laborar en el rebaix del sector de la sala sud del recinte sobirà i van intervenir també al sector nord-est del mateix recinte i a la torre adossada al mur de tancament perimetral del castell. Enguany, es donarà continuïtat aquests treball centrant-se especialment en el recinte sobirà.

 

El camp de treball permet avançar en la recuperació del Castell d’Eramprunyà, seguint així la línia encetada per l’Ajuntament de recuperació del patrimoni natural i cultural del municipi, fent partícip a la ciutadania, en aquest cas als joves d’arreu de Catalunya que contribueixen a recuperar un símbol de la nostra història.

L’Institut Bruguers celebra Sant Jordi Durant aquest dimecres el centre educatiu celebrarà actuacions musicals, un certamen literari i una jornada gastronòmica, amb l’elaboració i tast de plats del món

L’institut Bruguers de Gavà celebra intensament aquest Sant Jordi amb una jornada cultural on gastronomia, literatura i música es donen la mà. Així, i aprofitant la commemoració del centenari del naixement de Joan Vinyoli i el 75è aniversari de la mort d’Antonio Machado es farà un recital poètic amb Enric Casasses i Dolors Coll  i els alumnes s’hi sumaran amb lectures poètiques i recitant poesia musicada. Durant la jornada, es procedirà també al lliurament de premis dels Jocs Florals i de The Literary competition. Alhora, s’entregaran els guardons del concurs de cartells de Sant Jordi i del Graffiti. També es podrà gaudir de diverses actuacions musicals, de parades de venda de llibres i roses i de tallers de papiroflèxia, de roses de Sant Jordi, de punts de llibre, d’experiments químics o de petits invents,  entre molts altres.

 

Un altre dels centres d’interès de la jornada es la gastronomia amb la X Fira de Cuines del Món, on els estudiants tindran l’oportunitat de presentar diferents receptes a l’aula i tastar alguns plats cuinats per ells i les seves famílies.

Vídeo: Lluís Martínez/Juanjo Carrasco

L’Institut Bruguers ha celebrat Sant Jordi Aquest dimecres el centre educatiu ha organitzat actuacions musicals, un certamen literari i una jornada gastronòmica, amb l’elaboració i tast de plats del món

L’institut Bruguers de Gavà ha celebrat, aquest dimecres, Sant Jordi amb una jornada cultural on gastronomia, literatura i música s’han donat la mà.  Així, i aprofitant la commemoració del centenari del naixement de Joan Vinyoli i el 75è aniversari de la mort d’Antonio Machado es va fer un recital poètic amb Enric Casasses i Dolors Coll i els alumnes s’hi van sumar amb lectures poètiques i recitant poesia musicada. Durant la jornada, es va procedir també al lliurament de premis dels Jocs Florals i de The Literary competition. Alhora, es van entregar els guardons del concurs de cartells de Sant Jordi i del Graffiti. També es va poder gaudir de diverses actuacions musicals, de parades de venda de llibres i roses i de tallers de papiroflèxia, de roses de Sant Jordi, de punts de llibre, d’experiments químics o de petits invents, entre molts altres.

 

Un altre dels centres d’interès de la jornada va ser la gastronomia amb la X Fira de Cuines del Món, on els estudiants van tenir l’oportunitat de presentar diferents receptes a l’aula i tastar alguns plats cuinats per ells i les seves famílies

La mostra es pot visitar a la Casa Gran.

Gavà acull l’exposició “Living on the edge” La mostra, produïda per l'ICIP, es pot visitar fins el 23 d'abril a la Casa Gran i, el dia de Sant Jordi, s’instal·larà al carrer

Gavà acull aquests dies la mostra titulada “Living on the edge”, un recull d’imatges d’històries de conflicte i de reconciliació viscudes durant el segle XX en el si del territori europeu. Així, en un moment, en què al nostre continentles fronteres nacionals són més permeables i menys restringents que mai, els conflictes més forts estan relacionats amb l'espai urbà. Aquestes ferides són palpables en quatre ciutats dividides: Nicòsia (Xipre), Belfast (Irlanda del Nord), Mitrovica (Kosovo) i Mostar (Bòsnia i Hercegovina). Els conflictes ètnics i religiosos que han viscut han deixat una profunda empremta en les societats actuals, que han quedat dividides en dues parts gairebé aïllades. També hi ha gent, però, que vol superar el passat i definir un futur comú més enllà de les diferències. Tota ciutat és alhora un camp de batalla i un laboratori de convivència. Les ciutats dividides representen una situació extrema dels conflictes que es poden generar a l’interior d’una comunitat.

 

Segons el regidor de Joventut, Cooperació i Cultura de la Pau de l’Ajuntament de Gavà, Eric Plaza, “la mostra permet veure l’evolució de les ciutats europees des de la guerra i durant tot el segle XX i, exemplifica, com no sempre hi ha hagut pau ni prosperitat. S’han passat moltes penúries i conflictes que val la pena recordar”.

 

La mostra ha estat creada pel periodista Angelo Attanasio i el fotoperiodista Marco Ansaloni, i ha estat produïda per l'ICIP. L’exposició que es pot veure a la Casa Gran i que, segons, Plaza “esdevé una mena de ‘precuela’ de la Setmana Europea que commemorarem el mes vinent també sortirà al carrer el proper 23 d’abril coincidint amb la celebració del Sant Jordi per la Pau”.

Vídeo: Marc Farré/ Lluís Martínez

PIMEC Joves Empresaris presenta la seva cartera de serveis a Gavà El centre de Suport a l'Empresa esdevé l'equipament municipal des d'on aquest ens dóna cobertura als nous emprenedors

PIMEC Joves Empresaris de Catalunya ha triat Gavà per explicar els serveis que ofereixen als empresaris joves que volen tirar endavant el seu negoci. A GavàA Gavà, la delegació treballa des de ja fa algun temps oferint assessorament i cobertura en temes burocràtics i de finançament

 

Miquel Camps, president PIMEC joves, explica que "tot sovint, el que passa és que hi ha joves amb talent i un gran coneixement del seu producte, però que es troben perduts en temes externs, com ara els tràmits administratius o aspectes com la morositat i aquí és on nosaltres els ajudem per vetllar pels seus interessos i perquè no se sentin sols."

 

Camps ha recordat que "PIMEC organitza també jornades de netwoorking, trobades i formació" i que "actua com agent social, la qual cosa és clau per poder vehicular propostes i fer-les arribar a bon port". També ha lloat "el bon funcionament del Centre de Suport a l'Empresa de Gavà i la bona disposició de l'alcalde, Joaquim Balsera, alhora d'afrontar aquests projectes".

 

Sergi Fuster, delegat de PIMEC Joves a Gavà, precisa que "a la nostra ciutat hi han molts joves empresaris amb molta il·lusió i força. Nosaltres ho notem amb el degoteig de persones del territori que venen per col·laborar, professionals que busquen feina i molta gent amb idees noves. Veig que hi ha ganes de transformar la situació en l'actual context de dificultat econòmica".

 

La tinenta d'alcalde de l'àmbit de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Gavà, Raquel Sánchez, ha afalagat les iniciatives i serveis que ofereix PIMEC i considera "essencial poder estar al costat dels qui inicien nous projectes, especialment la gent jove, que possiblement té menys experiència i necessita acudir en aquests espais". Sánchez ha ofert Gavà com a territori per als nous emprenedors que estiguin estudiant ubicació tot destacant "les grans potencialitats de la nostra ciutat a nivell d'infraestructures, connexions i on portem temps treballant per afavorir l'obertura de noves activitats amb el Pla d'Activació Econòmica"

 

Sánchez ha dit que "després de Setmana Santa posarem en marxa la Finestreta Única Empresarial que permetrà canalitzar, en un únic espai punt, consultes i tràmits de l'activitat econòmica". Sánchez ha destacat també "l'èxit del projecte 6+6" i s'ha referit a tots el paquets de bonificacions encaminades a ajudar a la petita i mitjana empresa, perquè segons reconeix, "són el veritable motor de l'economia a Catalunya."

 Els i les joves que van assistir a la xerrada sobre com crear la teva empresa

La Casa Gran acull la 1a Jornada d’emprenedoria per al jovent L’objectiu ha estat oferir orientació per crear una empresa i una cooperativa

La Casa Gran ha acollit la primera jornada d’emprenedoria per als i les joves. Sota el nom d’emprèn@cció aquesta iniciativa forma part de les accions del pla local de Joventut de Gavà i en aquest cas estava dedicat a millorar les aptituds dels i les joves dins del món laboral oferint l’emprenedoria com una opció més per a la ocupació.

 

La primera de les xerrades Ets jove i vols crear la teva empresa?, va anar a càrrec d’una tècnica del Centre de Suport a l’Empresa i en ella es van facilitar a les persones que van assistir les eines per a crear una empresa. La segona a càrrec de Calidoscoop tractava sobre com crear una cooperativa. Els assistents van rebre orientació sobre els passos per crear una cooperativa, avantatges, ajudes, subvencions,etc.

 

Alguns dels assistents ja tenien una idea de quina mena de negoci volien muntar i amb aquestes xerrades ja tenen les eines per començar a engegar-la.

 

El jovent de Gavà també pot trobar a La Casa Gran un taulell d’anuncis, que funciona de 17.30 a 19 hores on poden donar-se a conèixer amb idees i reclams publicitaris.

 

El programa d'experiència professional Joves per l’Ocupació impulsa l’ocupació juvenil Dilluns 19 de gener a partir de les 10 al Centre de Suport a l’Empresa hi haurà una sessió informativa del programa

L'Ajuntament de Gavà iniciarà al febrer el programa Joves per l'Ocupació  que té per objectiu la incorporació dels i les joves al món laboral i a la formació. Està adreçat a 30 joves, de 16 a 24 anys (fins els 30 amb una discapacitat igual o superior al 33%), que no tenen el graduat en ESO i estan en situació d'atur.

El programa ofereix formació obligatòria de 200 hores, amb dues especialitats diferents: Instal·lador/a i mantenidor/a de xarxes ftth i Activitats de venda en el sector alimentació (peixateria i carnisseria), que es realitzaran entre febrer i març de 2015; matriculació a l'Institut Obert de Catalunya (IOC) per obtenir el graduat de l'ESO, d'abril a desembre del 2015; possibilitat d'un contracte de treball de 6 mesos a una empresa, amb el salari que estableixi el conveni del sector, i orientació i acompanyament de la tutora durant tot el programa.

El programa contempla també un incentiu a la participació que rebran els i les joves, que consisteix d'un ajut de 150 euros que percebran durant els dos mesos que dura la formació obligatòria.

La selecció per cobrir les places del programa està en marxa. En aquests moments s’estan realitzaran sessions informatives i entrevistes  individuals als candidats i candidates interessats/des. La propera sessió informativa serà dilluns 19 de gener a les 10h.

Jornades de Cultura emprenedora Gavà celebra del 16 al 19 de desembre diferents sessions pensades per al jovent amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria

Gavà celebra, del 16 al 19 de desembre, les Primeres Jornades de Cultura Emprenedora amb l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor entre els joves. Les sessions es faran a la Casa Gran i la primera d’elles, que portarà com a títol “Les habilitats de mediació aplicades a l’emprenedoria”, tindrà lloc dimecres, 16 de desembre, a les 19 hores.

 

El segon taller, que tindrà lloc dijous, dia 17, també a les 19 hores, estarà guiat per l’entitat Goteo i versarà sobre “Crowdfunding”. La tercera sessió es farà divendres, dia 18 de desembre i, en ella, l’entitat Lab Coop parlarà de Coworking i models cooperatius. El programa clourà dissabte, dia 19, amb una taula rodona de joves emprenedors de Gavà amb la col·laboració d’Aincat, L’illa dels Petits, Sunset Hamburgueseria i Uolala.

Foto de família dels 10 joves amb Sánchez i Tort

L’Ajuntament de Gavà contracta 10 joves en el marc del programa "Joves en Pràctiques" L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha rebut els joves que s’incorporen avui en diferents departaments

10 joves s’han incorporat avui a l’Ajuntament de Gavà per treballar durant un període de 6 mesos a jornada complerta. Aquestes contractacions estan vinculades al programa “Joves en Pràctiques” que du a terme el consistori en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquests joves estaran sota la supervisió d’un tutor que ha de deixar constància, via informe, de la progressió i el desenvolupament de cada persona en el lloc de treball.

L’objectiu final del programa “Joves en Pràctiques” és incentivar la contractació de joves amb formació i contrarestar així els elevats percentatges d’atur juvenil. D’altra banda, es pretén millorar l’ocupabilitat d’aquests joves amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral: amb aquesta contractació en pràctiques els joves sumen coneixements i experiència de cara a la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.

Per l’Ajuntament aquestes contractacions són a més una bona oportunitat per als joves que s’incorporen a la dinàmica de treball de la corporació local i donarà resposta a les necessitats de personal de determinats departaments municipals.

Els joves han estat rebuts aquest matí per l’alcaldessa, Raquel Sánchez, i pel tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Tort. Sánchez ha explicat que “aquests joves que s’incorporen a diferents àmbits de l’Ajuntament ens ajudaran a desenvolupar, definir i executar projectes importants per la ciutat, i a més molts d’ells són gavanencs i, per tant, treballar en l’entorn de la seva ciutat serà una bona experiència per tothom”. Sánchez ha afegit que “el que pretenem a través d’aquest programa és articular tot un seguit d’eines que els ajudi a millorar les seves aptituds, els seus coneixements i la seva experiència que és necessària per a fer més factible la seva incorporació al món laboral de forma més estable”.

Els 10 joves contractats tenen entre 18 i 29 anys, disposen de títol universitari, cicles formatius o certificats de professionalitat, i compleixen amb els requisits de la modalitat del contracte en pràctiques. Aquests joves s’han incorporat avui a l’Ajuntament de Gavà i finalitzaran el seu contracte el 15 de maig de 2017.

“Joves en Pràctiques” és una de les moltes accions que l’Ajuntament posa en marxa dins el Pla per l’Ocupació 2016-17, presentat la passada setmana. Sota el lema “Gavà impulsa, jo trobo feina” aquest programa intensifica les accions que s’estan duent a terme per promoure la creació de llocs de treballs amb la implicació de la ciutadania i amb una major dotació de recursos.

Tort ha exposat el repte als joves

Un grup de joves dissenyarà un dels projectes del Made in Gavà Es tracta d’un dels reptes que llança l’Ajuntament a estudiants d’FP del Baix dins l’Innolab, on es cerquen  solucions innovadores a diferents projectes

L’Ajuntament de Gavà se suma a la tercera edició de l’Innolab proposant als joves de la comarca el disseny d’un dels projectes del Made in Gavà. Aquest programa impulsat des d’Innobaix, i que enguany suma ja la seva tercera edició, va adreçat a estudiants de Formació Professional que treballen els reptes que ajuntaments i empreses els proposen amb l’objectiu de cercar solucions innovadores.

 

En el cas de Gavà, avui s’ha presentat la idea a alumnat de les Escoles Núria al Centre de Suport a l’Empresa. Es tracta de crear i condicionar àrees d’esbarjo en dues parcel·les dels polígons industrials. Una situada a La Post, concretament al carrer del Progrés, 12 i amb una superfície total de 1058 metres quadrats, i l’altra, de 6.090 metres quadrats, a la plaça Leonardo Da Vinci, al Camí Ral.

 

El tinent d’alcalde de l’Àmbit  de Nova Governança i Economia, Jordi Tort, explica que “la idea és habilitar un espai on els treballadors puguin esmorzar, dinar i berenar, tal i com es va suggerir per part dels empresaris en uns de les reunions emmarcades en el Made in Gavà. A la vegada, els demanem que dissenyin la zona perquè també pugui ser gaudida per la gent en general, de manera que es connecti socialment el polígon amb la ciutat”

 

Els requeriments són que no es permet cap mena de construcció, excepte les pertinents a l’ús del parc i jardí, amb una alçada màxima de 10 metres (excepcionalment 15 metres) i no podrà ocupar més d’un 5% de la superfície i que el pressupost no pot superar els 35.000 euros per zona. Segons Tort, “d’aquesta manera, si el projecte és viable el podríem presentar en la propera edició del Junts fem barri perquè la ciutadania el voti, i si surt triat, es faria realitat, la qual cosa crec que és una motivació extra per als participants”.

 

Natalia Mir, directora de programes d’Innobaix assegura que “el programa cerca fer créixer l’ecosistema innovador” i precisa que “tot el procés es dinamitza a base de tallers de creativitat i un grup d’expert tria les millors idees que s’acaben de definir i es decideix el guanyador a partir del grau d’innovació i en funció que sigui viable”.

 

Actualment, hi participen 8 municipis, dels quals hi ha 6 reptes plantejats per ajuntaments, entre ells el de Gavà, i 2 d’empreses.

Giménez (de vermell), amb un grup d'alumnes

Sessió formativa del Talent Factory a l’Institit El Calamot Els alumnes han rebut nocions sobre els passos que cal seguir per crear un pla d’empresa

Dintre de la primera fase de sessions formatives en la que es troba actualment el Talent Factory, avui ha estat el torn dels alumnes de l’Institut El Calamot. 88 alumnes d’aquest centre han participat aquest matí en una d’aquestes sessions en la que han rebut coneixements sobre com es fa un pla d’empresa. Però no un pla d’empresa tradicional, sinó que els joves han utilitzat una eina de treball anomenada Business Model Canvas que LaSalle Technova utilitza molt en la seva incubadora d’emprenedors.

L’encarregada de dirigir aquesta sessió formativa ha estat Isabel Giménez, que és directora de LaSalle Technova. Giménez ha destacat la idoneïtat d’utilitzar el Business Model Canvas atès que “és una eina molt senzilla, fàcil d’entendre, amb una dinàmica de treball basada en post-its de colors i retoladors, i només amb icones i paraules, d’una manera molt visual, els joves reben el concepte i entenen molt bé com muntar una empresa”. Giménez destaca que des de LaSalle Technova “intentem que les idees es focalitzin una mica més en allò social, i per tant mirem que sorgeixin temes de mobilitat, medi ambient, d’ajudes a refugiats o relacionats amb la tercera edat, amb l’objectiu de que aquests reptes socials serveixin per tal que els joves ajudin a crear un món millor però pensant des de la proximitat, pensant en els nostres veïns i en la gent que ens envolta”.

La professora de comerç de l’Institut El Calamot, Pilar Albiol, s’ha mostrat molt contenta amb aquesta sessió formativa que, segons ella, “permetrà als alumnes desenvolupar les seves capacitats i podran descobrir que tenen una capacitat innovadora de portar un projecte a terme que fins ara potser no s’havien adonat, i per tant segurament serà el primer cop a la seva vida que veuran que poden tirar endavant un projecte”. Albiol destaca que aquesta sessió servirà precisament “per endreçar aquestes idees que tenen sobre com muntar una idea, i es treballarà per exemple a nivell de com fer un pla d’empresa, com crear el logotip, quins recursos s’han de tenir en compte, on poden buscar el finançament, etc.”.

El director del Talent Factory, Juan Castilla, ha presentat la sessió d’avui i ha destacat que “amb aquestes sessions formatives el que intentem al final és que els joves tinguin les eines necessàries per poder desenvolupar la seva idea que després es transformarà en una empresa”.

La fase de sessions formatives del Talent Factory va començar fa dues setmanes i acabarà el proper dilluns, 27 de març, després d’haver passat per gairebé 600 estudiants de Gavà i Viladecans. Segons fonts de l’organització, enguany s’espera arribar prop dels mil projectes presentats en aquesta fase inicial, el que representaria un notable increment respecte als 200 que es van presentar en l’anterior edició d’aquesta iniciativa. Els joves tenen fins el dia 30 de març per presentar les memòries de les seves idees de negoci, i d’aquí en sortiran els 24 millors projectes, 12 de Gavà i 12 de Viladecans, que passaran a la segona fase del Talent Factory.

D’altra banda, demà dimecres començarà el “Train to Trainers”, que és una de les novetats d’aquesta edició i que consisteix bàsicament en un curs de formació per als professors dels centres educatius que s’allargarà fins el proper dimecres 29 de març.

Lliurament de diplomes als participants en programes d’ocupació i formació juvenil Joves per l’Ocupació ha format 45 joves i Fem Ocupació per a Joves n’ha incorporat al món laboral 25 en l’edició 2015-2017

L’Espai Juvenil La Casa Gran va acollir el lliurament dels diplomes de dos dels programes d’ocupació i formació juvenil que impulsa l’Ajuntament de Gavà: Joves per l’Ocupació i Fem ocupació per a Joves.  El primer d’ells està destinat a joves d’entre 16 i 25 anys (fins als 30 si es té una discapacitat igual o superior al 33%), en situació d’atur, i amb estudis fins a graduat ESO o sense ESO, amb l’objectiu d’incorporar-los al món laboral i a la formació. En l’edició 2015-2017 s’han format 45 joves. L’altre programa Fem Ocupació per a Joves té l’objectiu d’incorporar al món laboral i a la formació a persones en situació d’atur, de 18 a 29 anys, amb el graduat ESO, Batxillerat o Cicle Formatiu de grau mitjà, i amb un mínim d’experiència laboral. En el període 2015-2017 han estat formats i contractats per empreses 25 joves.

 

Marc Márquez, alumne del curs d’auxiliars de centres de jardineria del programa Joves per l’Ocupació i imatge de la campanya Gavà Impulsa, va agrair als monitors i personal de PRESEC tot l’ajut rebut “perquè han sabut inculcar-me uns ensenyaments que ens seran molt profitosos per trobar feina”. De la mateixa manera es manifestava Cristina Cortés, alumna del curs de dependenta, “el curs m’ha ajudat molt a desenvolupar-me i a tenir més paciència per tractar amb la clientela, només tinc paraules d’agraïment”.

 

La implicació d’empreses i establiments en aquests programes és molt important. La propietària de la botiga TOCA TOCA, Sandra Báez, que va contractar durant sis mesos a una de les alumnes, no va tenir dubtes a l’hora de col·laborar amb l’Ajuntament, “crec que programes com aquests són importants perquè el jovent, que ho té molt difícil avui dia, pugui trobar feina” .

 

L’alcaldessa, Raquel Sánchez,  va felicitar els tècnics, va agrair la col·laboració de les empreses, que han fet possible els programes, i va encoratjar al jovent a aprofitar els coneixements rebuts. “Vosaltres que teniu tota la vida per endavant heu de ser capaços d’aprofitar aquestes oportunitats i sobretot confiar en vosaltres i en les vostres capacitats”, els va dir l’alcaldessa. Sánchez els va recomanar quedar-se amb tot el positiu de l’experiència perquè “la formació és el més important” i va reiterar que “l’Ajuntament continuarà al vostre costat fent tot el possible per ajudar-vos. Continuarem amb programes com aquests per posar al vostre abast la formació necessària per poder accedir amb possibilitats al món laboral”.

 

Els resultats obtinguts amb Joves per l’Ocupació i Fem Ocupació per a Joves ha estat de 66 alumnes formats professionalment. D’ells 15 com a auxiliars de centres de jardineria, floristeria i vivers, 15 com a operadors/es de sistemes de Telecomunicacions, 15 com a dependents/tes polivalents, 17 formats en l’especialitat d’anglès i 4 en activitats auxiliars de magatzem. D’altra banda 10 alumnes han continuat amb els seus estudis per obtenir l’ESO; 28 han realitzat pràctiques en empreses (14 en el sector d’atenció al client i el comerç i 14 en el de jardineria, floristeria i vivers) i 31 han estat contractats durant 6 mesos. Durant aquest període 19 empreses han col·laborat contractant alumnes, 10 empreses acollint alumnes en pràctiques  i 70 joves han estat tutoritzats.

 

Foto de família dels finalistes amb Jordi Tort

Semi-finals del Gavà-Viladecans Talent Factory Ja es coneixen els sis projectes gavanencs que passen a la final juntament amb els sis de Viladecans

L’Espai Maragall ha acollit aquest matí la gala de semi-final gavanenca del Gavà-Viladecans Talent Factory. En aquesta gala s’han donat a conèixer els noms dels sis projectes que passaran a la final i que competiran juntament amb els sis finalistes que han estat escollits a Viladecans aquesta mateixa setmana.

Els si guanyadors han estat els següents: “Grow&Joy”, de Paula Vidal i Marta Sánchez, alumnes del col·legi Santo Ángel que han tingut com a mentora a Teresa Ventura de Jardiland; “Go Chef”, de Silvia Engli i Laura Collado, alumnes del col·legi Sagrada Familia que han tingut com a mentor a Juan Carlos Escudero de Lipotrue; “Home Bag”, de Santiago Guzmán i Gursewak Singh, alumnes del CEFP Núria que com a mentor han comptat amb la formidable predisposició de Santiago Quintela, de l’Hotel Bel Air de Castelldefels; “+Study”, d’Edu Santos i Aron Luengo, que són també alumnes del col·legi Santo Ángel i que han tingut a Xavier Torras, de Roca, com a mentor; “TransNit”, de Silvia Serrano i Laia Mateo, alumnes del Lycée Français de Gavà Bon Soleil que han tingut com a mentor a Julio Manteca, de Rio Import; i finalment “WinScreen”, de Pol Sánchez i Thiago Nieto, alumnes del col·legi Immaculada Concepció als quals ha fet de mentor Santi Delibes, de Barnasud.

El tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Gavà, Jordi Tort, ha assistit a l’acte i ha adreçat unes paraules a tots els assistents. En el seu discurs ha agraït l’esforç de tots els estudiants, tant els dels projectes guanyadors com els dels que no han passat el tall. De fet, la gala ha comptat amb la intervenció del reconegut coach Pedro Olivares, que ha centrat les seves paraules en parlar de com el fracàs no és negatiu i serveix per l’emprenedoria de la mateixa manera que l’èxit.

En acabar la gala, Tort ha mostrat el seu orgull no només pels guanyadors, sinó en realitat per l’enorme qualitat de tots els projectes gavanencs que han pres part en aquesta edició del Talent Factory: “Quina força que tenen els alumnes de Gavà, quines ganes d’emprendre i quins projectes tan interessants que hem vist avui, esperem que algun d’aquests sis finalistes que hem conegut avui s’emporti la victòria a la final”.

Tort tanmateix ha destacat que un esdeveniment com el Talent Factory és important perquè ensenya als joves “a no tenir por a fracassar, a ser capaç d’assumir riscos, i ser capaç de perseguir una idea quan la tens fins aconseguir-la, és el que ja fa uns anys que treballem a les escoles de Gavà en altres projectes que portem a terme en l’àmbit escolar, que no tinguin aversió al risc ni als reptes de la vida, que no tinguin por al fracàs”.

En acabar la gala hem pogut parlar amb alguns del guanyadors, que òbviament estaven desbordats per l’emoció. És el cas de la Silvia i la Laia, que amb el seu “TransNit” ja s’han plantat a la final. La Silvia ha mostrat la seva alegria per haver passat a la final tot confessant que “no ens ho esperàvem pas, estem super contentes perquè hem treballat molt i li hem dedicat moltes hores”.

També estaven molt contents el Pol i el Thiago amb el seu “WinScreen”, altre dels sis projectes que han passat a la final. El Pol, de fet, tampoc s’esperava passar a la final del Talent Factory: “no ens ho esperàvem perquè hi ha projectes que mereixien estar en el lloc on nosaltres som ara, hi ha una competència molt forta, sí que és veritat que no en el nostre àmbit perquè hi ha poc productes, la majoria dels projectes són serveis, però tot i així la competència es realment forta”.

Sarri i Rafanell, aquest matí davant l'Ajuntament

Aleix Sarri: “La gent jove no vol tenir gaire a veure amb els polítics” El número 10 de DiL a Barcelona ha visitat avui Gavà per participar en un debat electoral a l’Acadèmia Núria

Aleix Sarri, número 10 de Democràcia i Llibertat (DiL) per Barcelona, ha visitat aquest matí Gavà per participar en un debat electoral organitzat a l’Acadèmia Núria. Aprofitant aquest fet, Sarri ha criticat als joves perquè, segons diu, “quan vas pels carrers i els intentes donar un fulletó moltes vegades els mateixos que te’l rebutgen i no volen sentir parlar a ningú són els que després diuen que la política està allunyada de la gent, jo crec que això és una anàlisi basada en la realitat”.

El candidat de DiL, doncs, ha qualificat de “gran noticia” que a l’Acadèmia Núria es celebri aquest debat amb joves perquè “sempre costa una mica més arribar a la gent jove ja que molt sovint els canals que fem servir la gent que estem en política són diferents als que utilitza la gent jove, i de vegades també perquè la gent jove no vol tenir gaire a veure amb nosaltres, i per tant és fantàstic trobar-nos al mateix lloc perquè serà la millor manera de poder intercanviar idees i poder debatre sobre el futur del nostre país”. Sarri ho deixa molt clar: “és importantíssim portar la política als joves perquè al cap i a la fi els joves són els que han de construir un nou país on ens donem més oportunitats a tothom”.

Sarri ha recordat també que la seva formació aposta per “anar a Madrid a pactar la independència perquè després del mandat del 27 de setembre creiem que ja no hi ha res mes a negociar amb l’estat espanyol que no sigui un pacte per dividir els actius i els passius i per construir un estat nou, democràtic, pacífic i cívic a dins d’Europa”.

Sarri ha estat acompanyat en la seva visita a Gavà per Antoni Rafanell, regidor a l'Ajuntament de Gavà del grup municipal de Convergència i Unió.

Els set representants, a punt de començar el debat

Debat electoral a l’Acadèmia Núria Representants de set formacions polítiques debaten amb els alumnes sobre les seves propostes

Els alumnes de l’Escola de Formació Professional Acadèmia Núria han organitzat aquest matí un debat electoral. En aquesta iniciativa hi han pres part representants de set formacions polítiques que concorren a Catalunya en les eleccions del proper diumenge: Èric Plaza per part del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Manuel Reyes del Partit Popular (PP), Aleix Sarri de Democràcia i Llibertat (DiL), Pol de Lamo per part d’Unió Democràtica de Catalunya, Miguel Herrera d’En Comú Podem, Gabriel Ametller d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Elisabeth Valencia de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s).

El director del centre educatiu, Josep Magallón, ha volgut destacar que aquest debat, que ja fa alguns anys que el realitzen sempre que hi ha uns comicis, té l’objectiu de que “els alumnes puguin conèixer com funcionen els àmbits dels diferents partits, el que volem és formar-los, no adreçar-los cap a una determinada llista, és bo que coneguin de primera mà les diferents candidatures més enllà del paper que els pot arribar a casa i per tant puguin triar millor”. Magallón ha posat en valor una iniciativa d’aquest tipus ja que “és important que la gent voti, vivim en un país democràtic i considerem que és una cosa que els joves haurien de tenir molt present, crec que un país es mou i es canvien moltes coses gràcies a la gent que en les eleccions va a les urnes”.

Un dels alumnes que han pres part en aquest debat, José Elola, ha assegurat que “és una iniciativa molt interessant ja que els joves no ens apropem diàriament molt a la política, no coneixem molt ni els partits ni el que volen plantejar cadascun d’ells, així que ens servirà molt per conèixer el programa polític de cada partit”.

Un dels moments del torneig de Bàsquet MiniBaix Barnasudde l'any passat.

Cap de setmana de bàsquet infantil a Gavà Tot a punt per a la celebració, aquest dissabte, del IV Torneig de Bàsquet MiniBaix Barnasud que enguany s'obre, per primera vegada, a la participació de les escoles

 

Gavà acollirà, aquest dissabte el IV Torneig de Bàsquet MiniBaix Barnasud organitzat pel CB Gavà i el Parc Comercial Barnasud amb el suport de l'Ajuntament i la Federació Catalana de Bàsquet. Es tracta, segons ha explicat el president del CB Gavà, Josep Maria Barrabés, "d'una competició on, a més de passar un dia divertit en família volem inculcar valors educatius i solidaris"

 

Amb aquest afany, enguany s'ha volgut comptar amb la participació de les escoles en les categories de P4/P5, Baby (primer i segon) i Benjamí (tercer i quart) que configuraran un total de 13 equips. A més, hi prendran part una vintena de conjunts de 8 clubs de la comarca, el que suposa un total de 380 jugadors. Barrabés es mostra "satisfet pel gran interès despertat, amb un increment del 40% de participants". El torneig, nascut l'any 2009 s'ha consolidat i segueix en la línia de conrear la vessant més soldaria a través de la ONG ACCEDE, vinculada al club, i que durant la matinal, organitzarà diferents activitats per aconseguir fons per al projecte de cooperació de promoció de l'esport escolar a Woldya, a Etiòpia. Segons la presidenta d'ACCEDE, Rosa Maria Fernández, "estem molt contents de com va tot, i aquest any, estem difonent el que fem per les escoles i, enguany, ja podrem dur a terme el projecte esportiu allà".

 

Barnasud, que des del principi participa en aquest projecte, també s'hi ha bolcat enguany. La seva gerent, Alexandra Godina, considera que "és important implicar-se i teixir xarxa" opinió que també manté l'empresa STP, dedicada a la formació a la comarca i que muntarà un contacontes en anglès. Aquest firma considera "un plaer poder col·laborar i sumar esforços per poder construir ciutat i superar dificultats".

 

L'alcalde de la ciutat, Joaquim Balsera, ha lloat la iniciativa del Club de Bàsquet Gavà, tot afirmant que "és un exemple d'entitat que no només centra els seus esforços en competir, sinó que tira endavant projectes de gran sensibilitat social". Balsera també creu que "són un exemple del seu afany de cercar recursos per poder avançar". En a quest sentit, també ha agraït la implicació de les empreses perquè "en moments difícils com els actuals, fan més valuosos aquests gestos" i ha destacat de Barnasud "la seva importància com a dinamitzador a la ciutat de l'activitat econòmica". Per al batlle però, "l'essència de Gavà són les entitats i la gent, i per mantenir viu aquest teixit, l'ajuntament hi estarà al costat, malgrat i les etapes difícils que hem passat, i les que encara ens queden per passar". Balsera però és contundent en dir que "hem de mirar el futur amb optimisme i amb ganes de transformar la realitat i no que la realitat ens transformi a nosaltres".

En total hi han pres part uns 380 jugadors

Èxit de participació en el Bàsquet MiniBaix Barnasud El torneig que enguany ha sumat la seva quarta edició ha comptat, per primer cop, amb la participació d’equips escolars

Gavà ha acollit, aquest dissabte, el IV Torneig de Bàsquet MiniBaix Barnasud organitzat pel CB Gavà i el Parc Comercial Barnasud amb el suport de l'Ajuntament i la Federació Catalana de Bàsquet. La competició, per primera vegada, ha comptat amb la inscripció de 13 equips de les escoles de la ciutat i d’una vintena més de conjunts de 8 clubs de la comarca. En total hi han pres part uns 380 jugadors, el que suposa un increment del 40% de participants respecte al 2012.

 

El torneig, nascut l'any 2009 s'ha consolidat i segueix en la línia de conrear la vessant més solidària ria a través de la ONG ACCEDE, vinculada al club, i que va impulsar diferents activitats per aconseguir fons per al projecte de cooperació de promoció de l'esport escolar a Woldya, a Etiòpia.

 

Barnasud, que des del principi participa en aquest projecte, també s'hi ha bolcat enguany i l'empresa STP, dedicada a la formació a la comarca, també s’ha sumat al projecte amb un contacontes en anglès.

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Següent > Final >>

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.