Taller familiar PDF Imprimeix Correu electrònic
Rosa Yélamos   
dijous, 18 de febrer de 2016 08:30

sopa-litica-180216L'activitat sobre la sopa lítica es farà al Parc Arqueològic.

Activitat per a conèixer l’alimentació del Neolític

Es tracta d’un taller per a les famílies que es farà aquest diumenge i que porta com a títol els orígens de la sopa: la "sopa lítica"

El Parc Arqueològic de les Mines de Gavà acollirà, aquest diumenge, un taller familiar que versarà sobre l’alimentació al Neolític amb el títol els orígens de la “sopa lítica”, i és que segons sembla, tot i que les primeres sopes es devien fer abans de l’aparició de la ceràmica, al paleolític, escalfant pedres i introduint-les en sacs de pell, que són impermeables, o en un forat a la roca  les ceràmiques i molins de pedra van permetre cuinar-la d’una manera diferent, amb més l’elaboració, aprofitant el menjar d’una altra manera, estovant-lo més ràpidament, reduint el temps de cocció.

 

Bous, cabres, ovelles, porcs, cereals i llegums eren la base d’una alimentació que completaven amb espècies que caçaven, com cérvols, senglars i conills. El marisc també era un complement a la dieta neolítica, de la mateixa manera que ho eren espècies vegetals que recol·lectaven.

 

L’esmentat taller, que té1 hora de durada i que començarà a les 11 del matí està recomanat per a infants a partir dels 7 anys. El preu de l’activitat es de 3,70€ per persona (inclou l’entrada al Parc Arqueològic). Cal fer una reserva prèvia, donat que les places són limitades, trucant al 93 263 9650.

Darrera actualització de dilluns, 22 de febrer de 2016 12:21
 

bannerpdf

Cultura

Això és gavatv.cat

Programa de Festa Major

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Mane Ferret, "Amor del bueno"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.