Museu de Gavà PDF Imprimeix Correu electrònic
Rosa Yélamos   
dimarts, 29 de març de 2016 02:08

exposicio-menus-guerra-290316 

Exposició sobre la cuina en temps de guerra

La mostra titulada “Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència” s’inaugura, aquest dimecres, al Museu de Gavà

Des d’aquest dimecres, i fins el proper 1 de maig, el Museu de Gavà acollirà l’exposició titulada“Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència” que proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.

 

L’exposició, coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el Grup BBVA i el Museu d’Història de Catalunya, forma part del programa d’exposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA porten a diverses poblacions d’arreu de Catalunya en col·laboració amb els centres culturals i expositius de les ciutats. L’objectiu del programa és fer accessible el coneixement de temes d’interès general que fomenten els valors i inciten a la reflexió a través d’expressions artístiques properes a les vivències de les persones i el territori.

 

L’acte d’inauguració tindrà lloc, a les 19.30 hores i en el decurs del mateix el comissari de l’exposició, Sergi Freixes, farà una visita guiada per a tots els assistents.

 

També es duran a terme d'activitats complementàries com la conferència Sobreviure a la fam a Gavà, a càrrec de l'escriptora Núria Ruiz (21 d'abril, a les 19.30 hores); una jornada de portes obertes al refugi antiarei de la Rambla de Gavà (dissabte 23 d'abril, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores; i diumenge 24 d'abril, de 10 a 14 hores), i la conferència “Els inicis de la cuina naturalista i vegetariana, a càrrec de Sergi Freixes, comissari de l'exposició, i d'Odina Capo, especialista en naturisme i trofisme (28 d'abril, a les 19.30 hores).

 

La cuina catalana és un referent arreu del món. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Jordi Roca, Carles Gaig, Nando Jubany són noms que no només formen part de l’elit gastronòmica mundial, sinó que també han esdevingut icones populars de primer ordre. Tot això no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res. Neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i també d’un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenir una importància cabdal.

 

L’exposició Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència, que es podrà visitar del 24 de març a l’1 de maig al Museu de Gavà,proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.

 

L’exposició, coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el Grup BBVA i el Museu d’Història de Catalunya, forma part del programa d’exposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA porten a diverses poblacions d’arreu de Catalunya en col·laboració amb els centres culturals i expositius de les ciutats. L’objectiu del programa és fer accessible el coneixement de temes d’interès general que fomenten els valors i inciten a la reflexió a través d’expressions artístiques properes a les vivències de les persones i el territori.

 

L’acte d’inauguració tindrà lloc el dimecres 30 de març, a les 19.30h al Museu de Gavà (Pça. Dolors Clua, 13-14) de Gavà. Durant l’acte, obert al públic, el comissari de l’exposició, Sr. Sergi Freixes, farà una visita guiada per a tots els assistents.

 

També es duran a terme d'activitats complementàries com la conferència "Sobreviure a la fam a Gavà", a càrrec de l'escriptora Núria Ruiz (21 d'abril, a les 19.30 hores); una jornada de portes obertes al refugi antiarei de la Rambla de Gavà (dissabte 23 d'abril, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores; i diumenge 24 d'abril, de 10 a 14 hores), i la conferència “Els inicis de la cuina naturalista i vegetariana”, a càrrec del propi Sergi Freixes i d'Odina Capo, especialista en naturisme i trofisme (28 d'abril, a les 19.30 hores).

Darrera actualització de dimecres, 23 de març de 2016 13:14
 

bannerpdf

Cultura

Això és gavatv.cat

Roca: Històries paral·leles / Museu, fins el 27/08

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Mane Ferret, "Amor del bueno"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.