Entrevista a Manel Armengol PDF Imprimeix Correu electrònic
Javi Cózar   
divendres, 23 de maig de 2014 10:22

manel-armengol-gtf

Manel Armengol, fotografiat al seu restaurant gavanenc

Manel Armengol: CUBAT (Cuina Baix Llobregat)

Entrevistes als mentors de Gavà Talent Factory

CUBAT (Cuina Baix Llobregat) és un grup de 9 amics cuiners amb una afinitat professional bastant accentuada en quant al rigor amb el producte de proximitat de la comarca i a la vinculació amb la mateixa comarca. A CUBAT pensen que el Baix Llobregat és una comarca que està una mica desprotegida i fins i tot maltractada, i que a través de la gastronomia podrien trobar una bona manera de reivindicar-la. Des de CUBAT es té molt clar que l’horta del Baix Llobregat ha estat i és l’abastadora de les grans ciutats, i és una de les hortes amb major qualitat de producte. D’aquí sorgeix aquesta aliança de nou restauradors amb afinitats gastronòmiques: Rosa Farrés de La lluna en un cove (El Prat de Llobregat), Joan i Ester Fernàndez de l’Àpat (Molins de Rei), Enric Roig de Can Rafel (Cervelló), Gerard Solís d’El Racó (Sant Climent de Llobregat), Jó Baixas de Follia (Sant Joan Despí), Balbina García de Casa Nostra (Corbera de Llobregat), Domingo Morilla de Cal Mingo (Viladecans), Joan Mascaró d’El Mirador de Sant Just (Sant Just Desvern), i Manel Armengol de Major 36 (Gavà).


El Bruguers: perquè va decidir participar en Gavà Talent Factory?

Manel Armengol: vam decidir participar-hi perquè era una oportunitat de transmetre la nostra filosofia a la gent jove, que són gent que tenen una empenta que ja no et recordes que tenies i ens va il·lusionar. Les noies que ens han tocat tenen un projecte vinculat amb la gastronomia i ens va semblar una bona manera de fer costat a la gent del poble.


EB: quina ha estat l’aportació de la seva empresa a Gavà Talent Factory?

MA: crec que CUBAT ha aportat la filosofia de com tractar el producte, la importància de que el producte és la finestra a través de la qual ens donem a conèixer els restauradors. Els projectes poden ser nous però el fons és el de sempre, i la diferència la marca l’estimar la feina ben feta, l’estimar-te el que fas i el producte, i estar en contacte amb el proveïdor. Transmetre tot això crec que ha estat una mica la nostra part a Gavà Talent Factory.


EB: què li ha aportat l’experiència d’entrar en contacte amb joves estudiants?

MA: doncs ens han refrescat, perquè quan estàs en contacte amb gent jove el que fas es refrescar-te. Aquí al final et vas anquilosant una mica, fas el teu camí i no et mous gaire, llavors quan entra gent jove et revitalitza una mica. A més també ha fet que nosaltres nou mantinguem el contacte, perquè tot i que he estat jo qui ha portat el projecte al darrere meu hi han els altres vuit restaurants, així que al final ens ha anat bé a tots.


EB: repetiria l’experiència?

MA: home, potser repetir-la exactament no. Aquesta en concret ja està feta, i per descomptat el que estem és oberts a fer més coses, ara seguirem treballant per fer un pas més cada vegada i eixamplar les col·laboracions el màxim possible. Gavà Talent Factory està bé, no vull dir que no, i de fet personalment estaria disposat a repetir per descomptat, però penso que com més ens puguem obrir a altres maneres de vincular-nos amb la gent, millor ens anirà a tots. Però vaja, estem oberts a tot, aquesta és la veritat.

Etiquetes: Economia
Darrera actualització de divendres, 23 de maig de 2014 10:28
 

bannerpdf

Economia

Això és gavatv.cat

Roca: Històries paral·leles / Museu, fins el 27/08

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Mane Ferret, "Amor del bueno"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.