Entrevista a Sergi Cócera PDF Imprimeix Correu electrònic
Javi Cózar   
dilluns, 9 de juny de 2014 05:56

sergi-cocera-gtf

Cócera, fotografiat en el jardí del restaurant Lancaster BeachClub

Sergi Cócera: Grupo Lancaster

Entrevistes als mentors de Gavà Talent Factory

Grupo Lancaster es va formar fa deu anys amb un bar petit, i sempre ha seguit la línia comercial de platja i la vinculació amb Castelldefels. Després d’aquest primer bar va venir un restaurant al nucli urbà de Castelldefels i finalment es van fer amb la concessió del restaurant del centre esportiu Accura de Gavà al que van posar de nom Lancaster BeachClub. El grup també gestiona la discoteca La Suite (abans Luz de luna) i el xiringuito Carita Morena a la mateixa platja de Castelldefels. En tots els negocis del grup sempre es posa de manifest que el concepte i la línies que segueixen és la gastronomia io el bon dinar. No podia ser menys, tenint en compte que Sergi Còcera ha passat pels fogons de restaurants com El Bulli o El celler de Can Roca. El grup dona feina a uns 60 treballadors al llarg de l’hivern, mentre que a l’estiu gairebé es duplica aquesta xifra degut a la localització costanera dels negocis que gestionen.


Sergi Cocera és gerent i cap de cuina de Lancaster Beach Club.


El Bruguers: perquè va decidir participar en Gavà Talent Factory?

Sergi Cócera: quan m’expliquen el concepte de Gavà Talent Factory de seguida m’encanta la idea i vaig dir que sí sense pensar-ho. M’ha agradat tant aquest projecte que hem anat una mica més allà del rol de mentors i fins i tot ens hem involucrat mes i hem anat a les escoles explicant què és per nosaltres ser emprenedor, que això es porta o no es porta i no es pot ensenyar. Ens ha agradat que tot el que sabem ho podem explicar a gent jove, que els nois sàpiguen què és muntar un local, muntar un negoci de qualsevol tipus.


EB: quina ha estat l’aportació de la seva empresa a Gavà Talent Factory?

SC: mira, jo realment el projecte global no sé mirar-ho, el que sí que m’emporto és l’experiència amb els nois. L’equip que m’ha tocat estava format per tres joves amb inquietud, molt verds però molt nets i amb una acceptació d’informació i de ganes de fer que em va agradar molt. El que he fet ha estat un treball de desenvolupament amb els joves que els vindrà molt bé d’aquí a un temps ja que han treballat com muntar una empresa des d’un principi. Jo a la seva edat no tenia ni idea d’això, i ells ara mateix ja saben una mica quina és la realitat de muntar un negoci. He estat molt dur amb ells dient el que no volien escoltar per tal que ho treballessin, i al final vam fer una part de màrqueting brutal. Ells tenien aptituds molt diferents i ells ho han vist i han pogut veure quin és el millor de cadascun d’ells per tal de crear un equip, que és on s’ha fet la força. Fins i tot vam crear una pagina web en un sol dia.


EB: què li ha aportat l’experiència d’entrar en contacte amb joves estudiants?

SC: jo crec que estic molt vinculat a l’educació perquè he estat quatre anys de professor i cap d’estudis a l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels, i m’agrada poder transmetre tots els meus coneixements i experiències a joves que de veritat els hi faran falta. A més veure un professor que és només quatre anys major que ells també els motiva. A més m’ha trempat molt l’experiència amb ells perquè he intentat veure fins on podien arribar.


EB: repetiria l’experiència?

SC: la resposta fàcil és que si, i realment sí, la repetiria perquè m’acabo ficant en tots els merders encara que sempre digui que no. Això porta feina, però hi ha moltes idees i és molt difícil portar-les totes a bon port, i en aquest sentit aquest és un projecte molt interessant perquè els joves han fet un esforç per ells mateixos per tirar endavant.

Etiquetes: Economia
Darrera actualització de divendres, 6 de juny de 2014 10:06
 

bannerpdf

Economia

El temps pel cap de setmana

Programa de Festa Major

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Mane Ferret, "Amor del bueno"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.