30 anys de l'Héctor PDF Imprimeix Correu electrònic
Javi Cózar   
divendres, 29 de maig de 2015 05:15

croissanteria-hector-30-anys

Contreras i el producte estrella del seu negoci: el croissant

La croissanteria Héctor compleix 30 anys

El negoci s’ha convertit en tot un referent dels croissants a Gavà

Sembla mentida, però la croissanteria Héctor ha complert ja 30 anys de vida. Va ser un 18 de maig de 1985 quan la Carmen Contreras va aixecar la persiana, i des de llavors l’ha tornat a pujar cada dia fins arribar a avui. Contreras va obrir el negoci perquè “a l’empresa on jo treballava ens van donar l’opció de plegar i ens donaven uns diners, i llavors jo tenia una companya, el cunyat de la qual tenia una empresa de cafès a Barcelona, i vam veure que hi havia moltes croissanteries que funcionaven molt bé en aquella zona de Barcelona i Sabadell, així que la meva companya i jo vam agafar els diners i ella va posar una croissanteria a Esplugues i jo a Gavà”. Contreras recorda que en aquell temps “en els pobles no es coneixia el que eren les croissanteries o les cafeteries, la gent no tenia clar si érem un bar o un forn de pa”.


Tot i que la croissanteria ha anat afegint nous productes que els clients demanaven, com són els entrepans que al principi no en feien, el producte estrella és naturalment el croissant, que en fan de tots tipus, amb banyes o sense, amb xocolata o sense, dolços i salats. A mes dels croissants, l’altre producte que s’ha mantingut al llarg d’aquests 30 anys des de l’inici del negoci són les porcions de pizza, que l’any 1985 no era un producte tan comú com ho pot ser ara.


Gràcies a la seva ubicació, la croissanteria Héctor ha estat testimoni privilegiat dels canvis que ha patit la principal arteria de la ciutat, la rambla de Gavà. Contreras recorda els temps en que era una via amb transit rodat de dos sentits amb un carril de baixada (el que passava pel davant de la seva croissanteria) i un altre carril de pujada, i ens confessa que “era molt millor abans quan hi passaven cotxes per la rambla perquè en tot moment veies moviment de gent pujant i baixant, ara a les 8 del vespre no veus res i això està mort, sí que és veritat que ara és més ampla i més còmoda per la gent, però a mi m’agradava més abans”. De totes maneres, Contreras no es queixa perquè la croissanteria “està en un lloc de molt de pas, està l’estació de trens, estan els autobusos, estan els bancs, i tothom ha de passar per la rambla, i és que el lloc a on poses el negoci és molt important”.


Per cert, una curiositat: el nom de la croissanteria ve del fill de Contreras, que quan va obrir el negoci tenia un any i 8 mesos. Ara l’Héctor treballa amb la seva mare en el negoci que porta el nom gràcies a ell.

Etiquetes: Economia Gavà
Darrera actualització de dijous, 28 de maig de 2015 13:20
 

bannerpdf

Economia

Això és gavatv.cat

"Roca: Històries paral·leles" / Museu, fins el 27/08

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Mane Ferret, "Amor del bueno"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.