Darrer Ple PDF Imprimeix Correu electrònic
Carmen Luque   
dijous, 11 de juny de 2015 10:28

ultim-pleTreballadors muncipals, amics i familiars dels regidors i regidores que s'acomiadaven van assistir al Ple

Balanç, agraïments i records en el Ple d’acomiadament del mandat 2011-2015

12 dels 21 integrants del Consistori no repetiran en el proper mandat, entre ells els quatre tinents i tinentes d’alcalde: José Obispo, Víctor Carnero, Apolonia Herrera i Emma Blanco


La darrera sessió plenària del mandat 2011-2015 va servir perquè els regidors i regidores que no repetiran càrrec en la Corporació Municipal sorgida de les eleccions municipals del 24 de maig s’acomiadeissin públicament. L’alcaldessa, Raquel Sánchez, va presidir el plenari que posava el punt final a aquest mandat. Tres dels 12 regidors que s’acomiadaven: Antonio Sáez i Sergio Engli, del PPC i Gabriel Martorell, de CiU després de l’aprovació de les actes de la sessió anterior, per diferents motius, van abandonar la sala de plens.


A continuació, la resta de regidors i regidores que no repetiran en el proper mandat van prendre la paraula i van fer balanç de la seva activitat i, sobretot, van tenir paraules d’agraïment per als companys i treballadors i treballadores de l’Ajuntament, amb els quals han treballat estretament. Molts d’ells van dedicar a Maite Martí, que va morir el gener de 2014, paraules d’admiració i estima per la personalitat i el seu esforç i dedicació com a regidora d’Educació i Esports.


A les files socialistes deien adéu a la responsabilitat política a l’Ajuntament: José Obispo, Víctor Carnero, Apolonia Herrera, Laura Barrufet, German Agustí i Diego Caparrós. “És difícil resumir 28 anys dedicats a allò que m’ha apassionat i que tant honrat m’ha fet sentir com és poder haver participar de les responsabilitats de govern de Gavà, la meva ciutat”. Així iniciava José Obispo el seu darrer discurs com a polític en què va tenir paraules d’agraïment pels alcaldes Dídac Pestaña i Joaquim Balsera i per a l’alcaldessa, Raquel Sánchez. També va aprofitar per repassar la seva trajectòria en les diferents àrees que va residir i dels projectes de ciutat. Obispo va fer èmfasi en la seva condició de militant socialista i en la seva participació en la transformació de Gavà “Em sento molt orgullós de militar en el partit socialista i és el mateix orgull el que sento per haver pogut treballar tots aquests anys per la meva ciutat, pels veïns i les veïnes de Gavà”. Després dels agraïments va explicar que ara “ha arribat el moment de donar el pas a altres companys i companyes que segurament donaran un nou impuls a aquesta ciutat”.


Víctor Carnero va entrar a l’Ajuntament, l’any 1995 i en aquests 20 anys “han estat moltes les experiències viscudes, però sens dubte, em quedo amb la que crec que és la millor, la d’haver pogut treballar pels ciutadans i les ciutadanes de Gavà. Em retiro de la política activa amb la satisfacció d’haver treballat pels meus conciutadans, però al mateix temps demanant disculpes als qui no van veure complides les expectatives que van dipositar en la meva persona”. Carnero es va mostrar molt agraït a “la ciutat i a totes les persones que, amb el seu suport a les diferents llistes electorals de les quals he format part, han fet possible quehagi estat regidor durant 20 anys”.


La tinenta d’alcalde, Apolonia Herrera, ha estat un mandat i ha tingut responsabilitat de govern en dues àrees cabdals de l’Ajuntament. Per a ella “ha estat un honor i un privilegi servir a la ciutat de Gavà des de l’administració més propera a la ciutadania. Va ser un repte que em vaig plantejar al 2011 del qual estic molt satisfeta perquè he pogut conèixer la realitat de la ciutat, la realitat de la seva gestió i la realitat de la seva gent i, sobretot, perquè amb això he pogut contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones de la nostra ciutat”.


Laura Barrufet, regidora en diferents etapes, es va acomiadar dient: “Ha estat un plaer, un privilegi ser càrrec electe i poder participar de la construcció de Gavà i aportar el meu bagatge professional i sobretot personal. Veure la transformació de la ciutat, com les idees passen a projectes i aquests projectes en accions que han anat transformant el poble i la millora de la gent que hi viu” German Agustí, com altres companys de consistori va tenir paraules emocionades per a Maite Marti “la persona que m’ha fet més fàcil la tasca que ara finalitzo” i de cara al futur va dir “avui és l’últim dia de la meva tasca com a regidor d’aquest Ajuntament però com sabeu els qui em coneixeu és un punt i apart a la meva tasca amb i per la gent.” El darrer regidor socialista que no repetirà càrrec és Diego Caparrós qui es va acomiadar agraint a “l’equip de govern i regidors, a excepció d’un, l’atenció cap a la meva persona” i demanant que “aquest escut sigui valorat amb dignitat i orgull per als regidors i les regidores del nou Ajuntament”.


El regidor d’ICV-EUiA, Javier García Galcerán es va acomiadar desitjant al nou govern “que prengui decisions encertades pel bé de Gavà i de la ciutadania”, va assegurar que “ha estat un honor representar la meva ciutat” i va anunciar que “des de la societat civil estaré atent a les necessitats de la gent que ho està passant malament i seguiré treballant per la societat que he defensat durant tant de temps”.

 

Una de les persones més emocionades va ser el regidor d’ERC Jordi Calatayud qui va “agrair el tracte rebut a la feina feta, a la gent de la casa el fàcil que m’ho han posat per fer aquesta tasca” però també va voler remarcar “que algunes coses no s’han fet bé i no s’ha tingut el respecte degut per alguns dels intervinents , penso que això ens ha d’ajudar a reflexionar i intentar fer-ho cada cop millor”.


A continuació van prendre la paraula els portaveus dels 6 grups municipals. Va començar el portaveu de C’S , Miguel Ángel Ibáñez qui va agrair i destacar “la correcció que, a excepció de contades ocasions, ha presidit aquest mandat. Tots el que estem aquí volem aportar el millor per aconseguir un Gavà millor, és cert que per diferents camins però la finalitat tots tenim la mateixa, el millorar la nostra ciutat i fer la vida del nostre conciutadans mes agradable i més fàcil”. També el portaveu d’ERC, Andreu Pérez Lorite, després dels agraïments als treballadors de l’Ajuntament i als companys de consistori,  va incidir sobre el comportament dels regidors i les regidores en les sessions plenàries “hem tingut precs intensos i possiblement, en alguna ocasió, i sense que fos la nostra intenció, algun regidor s’ha pogut sentir molest per alguna opinió o comentari. Demano disculpes si en algun moment algú s’ha sentit molest per les formes d’expressió”. Va finalitzar amb la mirada posada en el futur immediat “ara ens venen quatre anys de molta feina i dedicació, de tirar endavant Gavà. És un projecte en comú, entre tots hem de crear un nou Gavà i per això sempre es pot comptar amb el nostre grup municipal”.


La portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA i tinenta d’alcalde, Emma Blanco és una altre de les persones que no formarà part del plenari dels propers 4 anys, ja que va decidir no concórrer a les eleccions. Blanco va voler començar el parlament d’acomiadament donat el seu suport a Takbar Haddi, mare sahrauí en vaga de fam que reclama justícia pel assassinat del seu fill Mohamed Lamin Haidala. A continuació  va fer una petita valoració destacant que “tant amb Joaquim Balsera com amb Raquel Sánchez hem treballat dur, hem treballat amb convenciment, amb total honestedat, amb total transparència per fer allò que consideràvem que era el millor per avançar col·lectivament, per millorar aquesta ciutat. Per tant, després de 12 anys, marxo amb les mans netes, la cara molta alta i amb la consciencia molt tranquil·la”.


El portaveu de CiU, Ramon Castellano va voler dedicar unes paraules personalitzades a cadascun dels integrants del Consistori, va destacar que “tots hem treballat, des de punts de vista, prioritats, projectes i fonaments ideològics diferents, amb la voluntat de fer i aportar el millor per a la prosperitat de Gavà i el benestar dels gavanencs i les gavanenques” i va demanar disculpes “per allà a on no hagin pogut arribar i on o quan no hagin estat a l’alçada de les circumstàncies”


El portaveu del PPC, Josep Llobet es va sumar als agraïments i consideracions sobre el treball fet durant els darrers quatre anys pels regidors i les regidors que havien expressat companys que li van precedir en el torn de paraules. Crec que avui pertoca fer un reconeixement a tots els que no repetiran com a regidors i agrair la tasca que han fet durant tots aquest anys. Gavà és diferent a altres municipis perquè sempre hi ha hagut una bona entesa entre govern i oposició perquè per sobre de tot sóm persones, no només càrrecs polítics”. Llobet va finalitzar desitjant “sort a tothom”.


El portaveu del grup municipal socialista, Miquel Àngel Díaz també es va referir a aquesta relació que es dóna a Gavà entre els representants dels diferents grups municipals “Si hi ha una marca a Gavà a nivell de Consistori, a nivell de relació entre regidors i regidores és aquest tarannà que fa que la confrontació política no arribi al tema personal. A la nostra ciutat fer política i tenir les idees clares i confrontar-les no significa veure a l’altre com a un enemic. És una bona lliçó que hem de tenir com un valor afegit i sobretot de cara al proper mandat”.


Va finalitzar aquest darrer Ple del mandat l’alcaldessa, Raquel Sánchez que va començar fent una valoració molt positiva dels polítics gavanencs: “Em complau comprovar que totes les persones que a partir del dissabte no continuaran se senten orgulloses, agraïdes. Crec que això és el símptoma, és la marca de com ha funcionat i com hem entès la política tots els regidors i regidores que hem desenvolupat i hem passat per aquesta magnífica i apassionada tasca que es desenvolupar un càrrec públic des de aquesta perspectiva de vocació i de millorar la ciutat”. Es va mostrar convençuda “que totes les persones que han passat per aquest consistori durant els darrers anys hem intentat contribuir a la construcció de la ciutat al progrés de la ciutat”. Va demanar disculpes “si en algú moment no he fet les coses correctament” i va posar la mirada en els propers quatre anys “en què ens sotmetre a nous reptes, nova manera de  fer les coses, de fer la política”.


El primer pas d’aquest futur es donarà el proper dissabte , 13 de juny a les 12 hores, en què es constituirà el nou ajuntament i s’escollirà alcalde o alcaldessa per al mandat 2015-2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Darrera actualització de dijous, 11 de juny de 2015 10:44
 

bannerpdf

Política

banner opinio

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.