Flama del Canigó 2017 PDF Imprimeix Correu electrònic
Rosa Yélamos   
dijous, 22 de juny de 2017 02:27

flama-canigo-230617La flama es va a buscar al cim del canigó

Tot a punt per a l'arribada de La Flama del Canigó

Diversos barris celebraran, aquest 23 de juny la seva tradicional revetlla i, com ja és tradició, s'encendrà una foguera a la plaça Balmes amb el foc arribat des del Canigó

Gavà viurà intensament aquest Sant Joan amb música i festa a diversos barris de la ciutat. De la seva banda, i com ja és tradició d'es d'uns anys ençà, diverses entitats locals, han treballat en l'organització dels actes que començaran, a les 20.30 hores, a la confluència de la Rambla amb la carretera de Santa Creu de Calafell. En aquest punt, la Flama encesa la nit anterior al cim del Canigó, iniciarà el recorregut per la ciutat. La Flama pujarà Rambla amunt fins a la plaça de Josep Tarradellas on, entre les 20.45 hores i les 21 hores, serà rebuda oficialment i es pronunciaran els parlaments. Des d'allà es farà tot un recorregut per la zona de vianants amb una aturada a la plaça de la Pagesia, per fer algunes actuacions, i tot seguit es continuaràfins la plaça de Jaume Balmes on s'encendrà la foguera de Sant Joan i les entitats participants faran més exhibicions.

 

La organització explica que “amb l’afany d’implicar més entitats, i sobretot més persones, es donarà la possibilitat a les associacions de veïns que vinguin a buscar una flameta del fanal per encendre els petards de la seva revetlla”. La idea, segons precisen, “és fer arribar la Flama de Sant Joan a tots els racons de Gavà i incrementar la presència de gent al voltant de la foguera”. L’encesa anirà a càrrec de la Cia. General del Foc amb diverses metxes.

 

La festa seguirà amb una sopar de carmanyola. Durant la vetllada, on hi haurà servei de bar,  els assistents podran ballar al ritme de la música en directe i després amb una sessió de DJ fins ben entrada la matinada.

 

A l’activitat hi participen diverses entitats locals. Tres d’elles com a organitzadores (l’UME, l’Agrupament Escolta i Guia Roc del Migdia i Òmnium Cultural de Gavà) i la resta com a col·laboradors (Companyia General del Foc, Sonaquetomba, Ateneu Popular la Màquia, Club d’Atletisme Gavà, Esbart Brugués, la Mata de Jonc, Amics del Museu,  els Castellers de Gavà, l’ANC i els Gegants i gegantons)

Darrera actualització de dijous, 22 de juny de 2017 10:53
 
Coques de Sant Joan 2017 PDF Imprimeix Correu electrònic
Rosa Yélamos   
dijous, 22 de juny de 2017 02:26

COCA-SANT-JOAN-2017Les coques més venudes tornaran a ser les tradicionals de brioix amb crema, fruites i pinyons o la de llardons.

La coca de Sant Joan, element dolç imprescindible de la revetlla

Els pastissers catalans confien que la venda de coques artesanes repunti un 1,5%. Els preus es mantindran entre els 16 i els 35 euros en funció de la mida

Els pastissers han començat aquests dies a rebre els encàrrecs de les tradicionals coques de Sant Joan, unes vendes que, a nivell català, s’espera, segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província, que s’incrementin un 1,5% respecte l’any passat. Així es calcula que en total se’n consumiran prop d'1,7 milions, de les qualsgairebé 1 milió seran a les comarques de Barcelona.

 

Les coques més venudes tornaran a ser les tradicionals de brioix amb crema, fruites i pinyons o la de llardons. Tot i això, també van creixent, any rere any, les vendes de coques farcides de nata, trufa o crema de xocolata. De mitjana, els preus es mantindran entre els 16 i els 35 euros en funció de la mida.

 

La coca de Sant Joan o de Sant Pere són coques dolces que es mengen durant la nit de Sant Joan i de Sant Pere. Tradicionalment, l’elaboració d’aquestes coques era domèstica i es feia amb pa de farina de blat escollida.

 

Les confraries de Sant Joan eren les que tenien cura d'elaborar la coca, que s'endolcia amb fruita confitada i es venia en una subhasta per tal d'obtenir fons. Més endavant, la preparació va passar a mans de pastissers i forners, que en van millorar la qualitat i la van anar enriquint amb l'addició de nous ingredients, com ara els pinyons o la crema.

Darrera actualització de dimecres, 21 de juny de 2017 12:34
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 3 de 1355

bannerpdf

El temps pel cap de setmana

Programa de Festa Major

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Mane Ferret, "Amor del bueno"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.