GastroGavà 2016 PDF Imprimeix Correu electrònic
Rosa Yélamos   
dimecres, 27 d'abril de 2016 13:35

gastrogava-270416Un dels moments de la presentació al Born.

17 restaurants presentaran els seus plats a la Fira

Aquest dimecres s’ha presentat al Born de Barcelona aquest certamen gastronòmic que, d’entre les 28 tapes que oferirà, 15 tindran l’espàrrec com a protagonista

La gastronomia esdevindrà, un any més, un dels elements més atractius i indispensables de la Fira d’Espàrrecs que Gavà celebrarà aquest cap de setmana. Aquest dimecres, l’espai del Born a Barcelona ha estat l’escenari on s’ha presentat l’oferta d’aquesta edició, amb la participació de 17 establiments de la ciutat que oferiran una total de 28 tapes, 15 de les quals amb l’espàrrec de Gavà com a ingredient protagonista.

 

Óscar Teruelo, president de l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat i coordinador d’aquesta activitat ha explicat que “aquesta és una bona oportunitat per promoure el producte de qualitat i proximitat i, en especial l’espàrrec de Gavà, un producte amb història molt bo que cal posar en valor”. Teruelo també ha destacat que “aquest certament suposa una continuació del que, durant anys, ha estat la Mostra de Cuina de la mà de l’Agrupació de Restauradors de Gavà i que ara es transforma amb un nou format més innovador”, i ha assegurat que “tenim la sort que la pagesia vol defensar aquest producte, en un moment on cada vegada hi ha més demanda aliments frescos de quilòmetre zero, i amb restauradors disposats a treballar-lo per donar una toc diferenciat a la seva oferta”.

 

Des del sector agrícola, el vicepresident de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Barri, qui tampoc s’ha volgut perdre la presentació, ha refermat “la voluntat de la pagesia de seguir apostant pels espàrrecs amb noves idees i generacions. Creiem que val la pena fer aquest esforç, ja que cada vegada hi ha més gent que valora el resultat”.

 

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha volgut “agrair l’esforç i la implicació de tots per fer possible GastroGavà i la Fira, un esdeveniment que conjumina tradició i modernitat i que permeten promocionar Gavà”. Per a Sánchez, “la relació estreta entre pagesia, que produeix l’espàrrec i la restauració que el cuina per fer-lo exquisit, és una combinació perfecta”. L’Alcaldessa ha dit que “l’Ajuntament seguirà apostant per la tradició i per l’espàrrec. Estarem al costat de la pagesia perquè se segueixi produint i per promocionar-lo”.

 

Entre les novetats d’enguany, hi ha l’ampliació de la terrassa per als clients i la instal·lació d’un escenari on hi haurà actuacions musicals i activitats infantil de teatre.

 

GastroGavà, emplaçat a la plaça de Jaume Balmes obrirà divendres, 29 d’abril, de 19 a 22.30 hores, dissabte, 30 d’abril, de 12 a 16.30 hores i de 19 a 22.30 horesi diumenge, 1 de maig, de 12 a 16.30 hores i de 17.30 a 20.30 hores.

 

Els preus de les degustacions seran de 3,5€, d’una banda, amb 1 tapa, 1 beguda i 1 ecogot o de 12 euros amb 4 tapes, 2 begudes i 2 ecogots. Els clients també tindran l’oportunitat d’omplir l’anomenat “tapaport”per votar les tapes preferides i participar en el sorteig d’un àpat, per a dues persones al restaurant Les Marines.

 

Darrera actualització de dissabte, 30 d'abril de 2016 12:57
 

bannerpdf

Això és gavatv.cat

Roca: Històries paral·leles / Museu, fins el 27/08

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Mane Ferret, "Amor del bueno"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.