Gastronomia i tradició PDF Imprimeix Correu electrònic
Rosa Yélamos   
dimecres, 22 de juny de 2016 10:06

coca-220616

Coques per celebrar Sant Joan

Els pastissers catalans preveuen vendre 1.630.000 coques per Sant Joan, 920.000 de les quals a la demarcació de Barcelona

Una de les tradicions més dolces i que es manté ben viva son els coques per celebrar la revetlla de Sant Joan. Enguany els pastissers catalans preveuen vendre ls catalans menjaran aquest any més d'1.630.000 coques artesanes de Sant Joan, una xifra un 2% superior que la de l'any anterior. Segons les previsions del Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província, això suposarà que només al territori barceloní es vendran unes 920.000 coques artesanes i de pastisseria.


El president del gremi, Elies Miró, ha explicat que les més venudes tornaran a ser les tradicionals de briox amb fruites i pinyons, seguida de la coca de llardons amb full i la de pinyons farcida de crema. Tanmateix enguany hi haurà novetats a les pastisseries com la coca de croissant caramel·litzat farcida amb mascarpone i cirera, cheesecake o maduixes i festucs.


De mitjana, els preus de les coques es mantindran entre els 16 i els 35 euros en funció de la mida, i gràcies a una moderació dels preus d'ingredients com el pinyó.

Darrera actualització de dimecres, 22 de juny de 2016 10:13
 

bannerpdf

L'agenda del cap de setmana

"Roca: Històries paral·leles" / Museu, fins el 27/08

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Mane Ferret, "Amor del bueno"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.