Tradició gastronòmica PDF Imprimeix Correu electrònic
Rosa Yélamos   
divendres, 21 de juny de 2013 07:40

coca-2013Les pastisseries de Gavà ja ho tenen tot a punt per oferir el dolç

La coca de Sant Joan, element dolç imprescindible de la revetlla

Aquest diumenge, arreu es celebrarà la tradicional revetlla. Les pastisseries de la ciutat ja reben encàrrecs per gaudir d’una tradició que tot i la crisi, es manté

Malgrat que la majoria de coques es venen el mateix dia de la revetlla, les pastisseries de Gavà ja ho tenen tot a punt per oferir el dolç protagonista de la festa. Ja han rebut encàrrecs, preparat masses i tallat fruita, i esperen arribar a xifres de vendes similars a anys anteriors, encara que una mica més baixes. Així ho indiquen els gremis de pastisseries de Catalunya, que han parlat d’una estimació de venda de 1.6000.000 coques, 900.000 de les quals serien a Barcelona: la tradició es manté, però la crisi ha fet que en algunes famílies es triïn dolços més petits i una sola peça en comptes de vàries. S’estima que les famílies es gastaran de 16 a 30 € per la compra de coques.

 

Els gremis indiquen que els preus es mantindran, com afirma Montserrat Jané de la pastisseria Jané: “Volem donar la mateixa qualitat conservant els mateixos preus de l’any passat”. L’especialista explica que una coca sencera de Sant Joan és més barata proporcionalment que una ració comprada qualsevol altre dia. Una coca d’1 quilo i 700 grams de fruita i crema té un preu d’uns 30 euros “que és pràcticament regalat però el que volem és que tothom pugui menjar coca”.

 

Els catalans, i els gavanencs, prefereixen la “coca de fruita i pinyons, però ara potser guanya una que fem amb fruita combinat amb crema i queda molt melosa”, afegeix Jané, que explica que després hi figurarien en el rànquing la clàssica de “llardons, les farcides de cabell d’àngel i de crema”.

Darrera actualització de dijous, 20 de juny de 2013 12:48
 

bannerpdf

L'agenda del cap de setmana

El temps pel cap de setmana

Els cinemes d'abans a Gavà

Minuts Musicals: Panam - "River"

Cuinem a casa: Tiramisú

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.