Dolces tradicions PDF Imprimeix Correu electrònic
Rosa Yélamos   
dijous, 31 d'octubre de 2013 06:34

panellets-2013Els panellets de pinyons són elsmés demandats.

Panellets, una tradició molt viva

Tot i que la crisi, d’uns anys ençà, ha fet decaure les vendes de panellets, aquest dolç tan nostre, arriba, un any més, per Tots Sans a les pastisseries de Gavà

 

Els panellets són els bombons de la tardor. Uns dolços tradicionals molt energètics, pensats per combatre el fred i que cada any arriben puntuals per Tots Sants, encara que la roba d'abric encara segueixi a dins de l'armari.

 

El terme panellets està documentat per primer cop al segle XVII, però fent referència a unes postres de xocolata. Tal com els coneixem avui, apareixen citats per primera vegada en el llibre “El confitero moderno”, imprès a Barcelona el 1851.

 

El preu mitjà dels panellets artesans sofrirà un ascens respecte a 2012 i oscil·larà entre els 40 i 50 euros el quilo, segons ha informat en un comunicat el Gremi de Pastisseria de Barcelona. Aquest encariment es deu a l'augment de determinada matèries primeres utilitzades en la seva elaboració, com el pinyó, que ha augmentat un 50%, o l'ametlla, que ho ha fet un 40%. El gremi preveu unes vendes d'uns 635.000 quilograms de panellets a Barcelona i les seves comarques, i d'uns 850.000 quilos en la resta de Catalunya. Consideren que la popular tradició catalana es mantindrà en les llars enfront de l'any passat i malgrat la crisi.

 

Els panellets més demandats seran els de pinyons, ametlles i coco, encara que els pastissers més innovadors oferiran assortits elaborats amb festuc, fruites naturals i fruites exòtiques.

Darrera actualització de dimecres, 30 d'octubre de 2013 13:40
 

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.