Sopars i història PDF Imprimeix Correu electrònic
Javi Cózar   
dimecres, 6 de novembre de 2013 14:28

sopars-tematics-historia-cuina-romana-afrodisiaca

Díaz ha presentat aquest matí el programa

“Sopars amb història” una iniciativa on gastronomia i cultura van de la mà

El primer sopar serà el 8 de novembre amb un àpat romà afrodisíac, coincidint amb l’exposició “El sexe en època romana” que es pot visitar al Museu de Gavà

L’Ajuntament de Gavà impulsa un programa de maridatge entre el món de la restauració i la història sota el títol “Sopars amb història”. La proposta ha estat possible gràcies a la col·laboració del Museu de Gavà i diversos restaurants de la ciutat i historiadors, i consisteix en sopars temàtics amb menús que recreen els àpats d’èpoques antigues. Cada sopar anirà acompanyat de xerrades i animacions adaptades per a cada ocasió. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gavà, Miquel Àngel Díaz, ha manifestat que “la història es pot explicar a través de l’economia, d’esdeveniments polítics o sociològics però també es pot explicar a partir del que mengem, a través dels àpats, de la cultura gastronòmica que recullen els restauradors del nostre terme municipal”. Díaz ha agraït als restauradors la seva implicació en aquesta iniciativa que ens permetrà “interpretar i degustar uns suggeridors i sorprenents àpats. Serà un viatge al passat, un diàleg entre el present i la memòria històrica que ens permetrà gaudir de temàtiques ben especials”.

 

Els sis restaurants que participen en aquesta iniciativa són El Castillo de las Tinieblas, Kauai, Lancaster Beach Club, Major 36 i Margu. Gràcies als seus plats, els participants podran gaudir de l’experiència de conèixer diferents moments de la història així com diferents cultures i tipus de cuina com ara les de la prehistòria, l’antic Egipte, el món Ibèric, la cuina romana afrodisíaca, la cuina medieval d’Eramprunyà o la cuina del Baró de Maldà.

 

El programa comença el 8 de novembre precisament amb un sopar romà afrodisíac coincidint amb l’exposició “El sexe en època romana” que es pot visitar actualment al Museu de Gavà. Aquest primer sopar tindrà lloc al restaurant Margu i serà conduït pels historiadors Juana M. Huélamos i Josep M. Solias. La vetllada consistirà en una conferència i presentació de l’època i el sopar a càrrec d’un especialista on es servirà un menú de l’època que també serà explicat. A banda d’aproximar-nos a la cuina romana, durant el sopar també s’aprofundirà en els seus sofisticats costums i creences sobre el menjar i el desig. El cap de cuina de Margu, Raúl Garcia, ha desvetllat quin serà el menú d’aquest sopar: “hem preparat aquest menú amb una temàtica eròtica que començarà amb un aperitiu fet en pla àpat antic, i amb dos plats forts que seran d’una banda pollastre amb salsa de fruits secs, carbassa i herbes aromàtiques, i després una dorada al forn amb guarnició, ruca, i altres productes de l’època que hem traslladat a l’actualitat, per acabar amb una mica de fruita”. Per participar en aquest primer sopar del programa cal fer una inscripció prèvia trucant al restaurant Margu: 93 633 22 86. El preu per persona és de 29 euros.

Darrera actualització de dijous, 7 de novembre de 2013 11:17
 

bannerpdf

Això és gavatv.cat

Gavà, Naturalment

Els cinemes d'abans a Gavà

Minuts Musicals: Panam - "River"

Cuinem a casa: Tiramisú

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.