Coques de revetlla 2014 PDF Imprimeix Correu electrònic
Rosa Yélamos   
dilluns, 23 de juny de 2014 05:55

coca-230614La coca preferida pels consumidors continua sent la clàssica de brioix.

La coca de Sant Joan, element dolç imprescindible de la revetlla

Aquest dilluns, arreu es celebrarà la tradicional revetlla. Les pastisseries de la ciutat ja reben encàrrecs per gaudir d’una tradició que tot i la crisi, es manté

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu vendre a tota la província al voltant de 900.000 coques de Sant Joan durant la revetllad’aquest dilluns. Es calcula que arreu de Catalunya es vendran aproximadament 1.600.000 coques. Aquestes xifres assenyalen un manteniment de les vendes, tot i que es preveu que els consumidors compraran peces més petites i les triaran més variades, com està succeint en les darreres Diades.

 

Sens dubte, la coca preferida pels consumidors continua sent la clàssica de brioix amb fruites i pinyons, seguida de la coca de llardons de full i la de pinyons farcida de crema. També les segueixen amb èxit les coques amb diferents farciments, com el cabell d’àngel, tant de full com de brioix, i també les més originals que cada vegada tenen més demanda, amb farciments variats com la xocolata, la nata o les fruites naturals.

 

Els preus es mantindran, i es calcula que una família de quatre persones es gastarà de 16 € a 35 € aproximadament en la compra de les coques pròpies de Sant Joan.

 

La coca de Sant Joan o de Sant Pere són coques dolces que es mengen durant la nit de Sant Joan i de Sant Pere. Tradicionalment, l’elaboració d’aquestes coques era domèstica i es feia amb pa de farina de blat escollida.

 

Les confraries de Sant Joan eren les que tenien cura d'elaborar la coca, que s'endolcia amb fruita confitada i es venia en una subhasta per tal d'obtenir fons. Més endavant, la preparació va passar a mans de pastissers i forners, que en van millorar la qualitat i la van anar enriquint amb l'addició de nous ingredients, com ara els pinyons o la crema.

 

Segons recull Joan Amades en el seu Costumari català, inicialment les coques de Sant Joan i de Sant Pere s'anomenaven simple i planerament cóc i presentava una forma rodona, fent referència al Sol en el seu solstici d'estiu.

Darrera actualització de divendres, 20 de juny de 2014 11:01
 

bannerpdf

L'agenda del cap de setmana

El temps pel cap de setmana

Els cinemes d'abans a Gavà

Minuts Musicals: Panam - "River"

Cuinem a casa: Tiramisú

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.