Control sanitari PDF Imprimeix Correu electrònic
Rosa Yélamos   
dilluns, 4 de febrer de 2013 13:48
Vídeo: Juanjo Carrasco


La inspecció municipal dels establiments de venda de pa resol el 93% dels incompliments

Els flequers feliciten l'Ajuntament pels resultats de la campanya i des del gremi provincial la posen d'exemple a seguir per altres municipis

Ajuntament i forners s'ha trobat, aquest dilluns, per valorar els resultats de la campanya de control sanitari i de consum de venda de pa en comerços no especialitzats de Gavà. Ambdues parts han coincidit a qualificar d'èxit aquesta iniciativa, que s'ha allargat durant 9 mesos, (des de setembre del 2011 fins al juny del 2012) que ha permès resoldre el 93% dels incompliments detectats en els 31 establiments inspeccionats. En concret han estat 14 botigues de queviures, 14 supermercats, 1 hipermercat i 5 estacions de serveis. L'acció, segons ha recordat Raquel Sánchez, que és tinenta d'alcalde de l'Àmbit de Promoció Econòmica, Urbanisme i Planificació Estratègica de l'Ajuntament de Gavà, "es va posar en marxa arran dels contactes mantinguts amb el gremi de forners de Gavà, en què expressaven el seu neguit per la situació". Així, tenint en compte acurats indicadors i amb la normativa a la mà, es va dissenyar un protocol per mesurar aspectes com les condicions de venda i aspectes higiènic i sanitaris", per vetllar, segons Sánchez "pel bé del consumidor i per la qualitat del nostre comerç".

 

Sánchez es mostra satisfeta en constatar que "la campanya ha servit per detectar i corregir deficiències" i que "en el futur els controls continuaran de manera periòdica per poder fer un seguiment". També afegeix que "si aquestes campanyes es fessin en tots els ajuntaments guanyaríem en eficàcia".

 

Mari Carme Piferrer, que és Secretaria General del Gremi de Forners de la Província de Barcelona, es mostra "contenta de la feina feta per l'Ajuntament de Gavà" que s'ha dut a terme "a partir, de la nostra preocupació en veure que s'incomplien aspectes com la manipulació, el transport i la venda de pa en establiments que ni tan sols eren d'alimentació". Piferrer precisa que "a Gavà, el principal problema detectat ha estat l'envasat i el precintat, ja que vèiem que a molts establiments petits es feia autoservei amb el producte sense envasar i coent-lo en forns pròxims al públic, la qual cosa està prohibida".

 

Piferrer recorda que "només complint la normativa s'aconseguirà garantir la qualitat i la higiene d'un producte que no es pot rentar" i convida "la resta d'ajuntaments a seguir l'exemple de Gavà."


Darrera actualització de dilluns, 4 de febrer de 2013 21:54
 

bannerpdf

L'agenda del cap de setmana

El temps pel cap de setmana

Els cinemes d'abans a Gavà

Minuts Musicals: Panam - "River"

Cuinem a casa: Tiramisú

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.