Panellets 2014 PDF Imprimeix Correu electrònic
Rosa Yélamos   
divendres, 31 d'octubre de 2014 05:54

panellets-311014Els més populars són els de pinyons.

Panellets, una tradició molt viva

Enguany es mantenen els mateixos preus de l’any passat. Els més populars són els de pinyons

Tot i que la crisi, d’uns anys ençà, ha fet decaure  les vendes de panellets, aquest dolç tan nostre, arriba, un any més, per Tots Sans a les pastisseries de Gavà

 

La base més característica dels panellets és una barreja d'ametlles crues mòltes, sucre i clara d'ou batuda a punt de neu. La gent fidel a la tradició tot i que encara no ha arribat el fred compra aquest producte típic d’aquesta època de l’any.

 

Els més populars són els de pinyons que estan fets de la base del panellet arrebossat de pinyons i envernissats de clara d'ou. També n'hi ha que tenen la forma d'un os d'esquelet, una manera divertida de fer referència a la festivitat de Tots Sants o el dia dels difunts. En l'actualitat s'utilitzen altres productes més innovadors per fer els panellets com xocolata, taronja, festucs...

 

El problema de cada any és que els pinyons i les ametlles són productes cars però la majoria de pastisseries opten per no tocar els preus.

 

Avui en dia els panellets es compren a la pastisseria o es fan a casa, i es fa una festa per gaudir en família o amics d'aquests productes de tardor.

 

La festa de la castanyada cada any li toca competir amb el Halloween de tradició anglosaxona. Per això a moltes pastisseries, a banda de panellets creen productes amb la popular carbassa.

Darrera actualització de dijous, 30 d'octubre de 2014 10:12
 

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.