Tradició i gastronomia PDF Imprimeix Correu electrònic
Rosa Yélamos   
divendres, 15 de febrer de 2013 08:54

bunyols-13Els mestres pastissers elaboren aquest dolç el mateix dia

Els bunyols de quaresma, una tradició que es manté

Tot i admetre que la crisi es nota les pastisseries de Gavà continuen comercialitzant aquest dolç típic que arriba amb el final del Carnaval

Una de les tradicions més pròpies de la Quaresma són els bunyols, un dolç que des d'aquesta setmana i fins la celebració de la Pasqua es ven a les pastisseries. "A Gavà, tot i que la crisi es nota, la tradició es va mantenint", segons afirma, Montserrat Jane, que és propietària de la pastisseria Jané. Per tal de lluitar contra la davallada de vendes aquest establiment ha optat per mantenir els preus "des de fa 2 anys" de manera que els bunyols "de vent" senzills costen 25 euros el quilo i els farcits, de crema, nata o trufa es comercialitzen a 29 €. Segons Jané "els dies de més vendes solen ser els divendres, com marca la tradició. En el dia a dia es van venent petites quantitats dels bunyols clàssics, que la gent menja acompanyant el cafè, mentre que els diumenges, com fa més festa, sempre es demanen més els farcits".

 

Els mestres pastissers elaboren aquest dolç el mateix dia perquè arribi al client el màxim de fresc i esponjós, tot i que Jané precisa que "d'un dia per l'altre, si els tenim a casa, també són bons si els posem 15 segons al microones".

 

L'origen dels bunyols de quaresma rau de fa molts anys, quan es van idear amb l'objectiu d'endolcir i fer més suportables les setmanes d'abstinència prèvies a la Setmana Santa, on l'església prohibia menjar res provinent d'animals de sang calenta.

Darrera actualització de divendres, 15 de febrer de 2013 08:58
 

bannerpdf

Això és gavatv.cat

10 anys de l'Espai Maragall

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Marc Grau - "Eden of love"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.