Mercat de Sant Nicasi PDF Imprimeix Correu electrònic
Javi Cózar   
dissabte, 12 de desembre de 2015 15:00

mercat-sant-nicasi

El Mercat de Sant Nicasi, aquest matí

Bona afluència en les primeres hores del Mercat de Sant Nicasi

La Rambla de Gavà acull aquesta tradició amb parades de tota mena que conviden a passejar i a comprar

Una de les tradicions més esperades, i que sens dubte contribueix a fer ambient nadalenc a Gavà, és el mercat de Sant Nicasi que s’ha instal·lat a partir d’avui a la Rambla de Gavà. Estands de venda de productes artesans d’alimentació i begudes, flors i plantes de Nadal o artesania diversa són només algunes de les nombroses ofertes existents.


Una de les parades que hi podem trobar és una on fan (i venen) pa de manera totalment artesanal. El Nico, que ve d’Arbúcies, ens explica que el pa el fan “a la llenya basat en les antigues maneres de fer-ho, ho fem artesanalment aquí mateix i la diferència radica en el major temps de fermentació, en la llenya, i en les farines, que fa que el gust sigui molt diferent”.


En altra parada d’aquest mercat hi podem trobar perfums orientals molt exòtics. Hassan Ventura ens explica que es tracta de “barreges fetes a l’estil oriental amb elements naturals com fusta del sud-est asiàtic, i són perfums exòtics que no se solen trobar amb facilitat”. Ventura destaca que si hi ha un perfum estrella a la seva parada és “el pàtxuli que és el perfum dels antics hippies, però en general tots tenen molt bona acceptació”.


En una altra parada conversem amb el Paulo Márquez, que es dedica a vendre calçat artesanal fet a mà. Segons ens explica, aquest calçat és millor que el que es fa de manera industrial ja que, per exemple, “el que nosaltres venem passa per la mà de 12 persones que vigilen cadascuna d’ella en tot moment la qualitat del producte, i la pell si la tractes de manera industrial en una línia de producció no pot donar un calçat de qualitat ja que es fica la sola i la coberta pegats mentre que el fet a mà va tot cosit amb dobles i triples cosits”. A més, només s’utilitzen “cuirs i pells, mai material sintètic”. Això dona, segons Márquez, un calçat “d’una durabilitat superior al dels calçats industrials, mínim 10 anys, mentre que els altres amb prou feina poden arribar als tres o quatre”.


Per últim, i per posar només un quants exemples del que podem trobar en aquest Mercat de Sant Nicasi, ens hem aturat en una parada de formatges i embotits de Vic. Ricard Cuadrado ens ha explicat allà que “els productes estrella que es venen més a les fires on anem són la secallona, la llonganissa i el fuet, tot i que també té molta sortida un formatge parmesà que és molt espectacular perquè tenim aquí la roda sencera i quan el donem a provar a la gent s’adonen que no té res a veure amb el parmesà que trobem al comerç tradicional, aquest és un parmesà molt vell que té 36 mesos de duració amb un gust molt potent”.


El Mercat de Sant Nicasi restarà obert avui dissabte, diumenge 13 i dilluns 14 de desembre, en horari d’11 del mati a 9 de la nit, al llarg de la Rambla de Gavà.

Darrera actualització de dissabte, 12 de desembre de 2015 15:09
 

bannerpdf

El temps pel cap de setmana

Programa de Festa Major

Històries de Gavà - Els cinemes d'abans

Minuts Musicals - Mane Ferret, "Amor del bueno"

Te'n recordes? - Documental "Les sorres"

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. No obstant això, podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment.

Accepto l’ús de cookies per aquest lloc.